کمالوندی: عوامل حادثه نطنز و ترور فخریزاده یکی هستند

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران روز شنبه هشتم آذر ماه گفته است، عوامل حادثه انفجار در تاسیسات نطنز و ترور محسن فخریزاده، معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان پژوهش و نوآوریهای وزارت دفاع ، یکی هستند.
محسن فخریزاده مهابادی در روز جمعه هفتم آذر ماه در «منطقه آبسرد» دماوند مورد سوءقصد قرار گرفته و کشته شد.
بهروز کمالوندی با اشاره به «حادثه خرابکاری در نطنز» در ماههای اخیر گفته است، گروه عوامل حادثه نطنز هم با اتفاقی که برای محسن فخریزاده افتاد یکی است و به نظر میرسد اسرائیل «در این قضایا نقش دارد.»
مقامهای حکومت ایران ۱۲ تیرماه امسال از انفجار در تاسیسات غنیسازی اورانیوم نطنز خبر دادند و یک نماینده مجلس ایران از «رخنه در مسائل حراستی و حفاظتی» به عنوان عامل اصلی این انفجار نام برده بود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه گفته است: آقای محسن فخریزاده در حوزه فیزیک هستهای تحصیل کردند اما کار اصلیشان در حوزه «سپند» مربوط به پژوهشها و نوآوری های صنایع دفاع بود. اما شیطنت رسانه های غربی این است که برای ایجاد پرونده، ایران را به این که دنبال سلاح هسته ای است متهم کنند.
بهروز کمالوندی همچنین گفته است زمانی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نام محسن فخری زاد را مطرح می کردند «در حالی که به هیچ وجه کشور ما درگیر مسائل نظامی هسته ای نبوده است»
نتانیاهو در اردیبهشت ۹۷ در مراسم رونمایی از اسناد هستهای سرقتشده از ایران سه بار به نام محسن فخریزاده اشاره کرد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سال ۱۳۹۰ در گزارشی نوشته بود که محسن فخری زاده، مقام اجرايی برنامه موسوم به «آماد» در ايران است که در حيطه مواد منفجره و فنون تجهيز موشک برای سوار کردن کلاهکهای جنگی فعال بوده است.
این گزارش اضافه کرده بود، کليه فعاليتها «آماد»به شکلی تقريبا ناگهانی در اواخر سال ۸۳ به حالت تعليق درآمد و محسن فخریزاده نیز از نظرها پنهان شد.
«انکار هستهای بودن» فخریزاده
در حالی که سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص نقش محسن فخریزاده در وزارت دفاع صحبت کرده است، فریدون عباسی دوانی، نماینده اصولگرا و رئیس سازمان انرژی اتمی در دولت محمود احمدینژاد، گفته است، «کسی نباید هستهای بودن محسن فخریزاده را انکار کند.»
به گفته فریدون عباسی «انکار کردن» این موضوع زمینهای برای مذاکرات بعدی و «به زانو درآوردن ایران» است.
فریدون عباسی همچنین در توییتی گفته است با کشته شدن محسن فخری زاده «هندسه حرکت مجلس انقلابی در کارزار هسته ای را دچار تغییر میکند.»
فریدون عباسی نوشته است، «اینک اراده مجلس معطوف به چهار موضوع محوری خواهد بود. که شخصا پیگیر آنها خواهم بود. ۱) آغاز غنی سازی ۲۰درصد ۲) اخراج کلیه بازرسان آژانس ۳) قطع همکاری با آژانس ۴) خروج از برجام.»
در همین زمینه تعدادی از نمایندگان اصولگرا بعد از کشته شدن محسن فخریزاده بر رد مذاکره با آمریکا تاکید کردهاند.
مجتبی رضاخواه، نماینده مجلس در توییتر نوشت: «قطعا یکی از دلایل ترور محسن فخری زاده، نشان دادن ضعف و نیاز به مذاکره است.»
ناصر موسوی لارگانی، نماینده مجلس در توییتر نوشته است: «خط مذاکره را با رد خون ببینید نه امید واهی به گشایش اقتصادی.»
این در حالی است که دو سناتور آمریکایی در همین زمینه گفتهاند، هدف ترور محسن فخریزاده در راستای تضعیف دیپلماسی دولت جو بایدن در قبال ایران انجام شده است.
سخنگوی وزارت خارجه آلمان از همه طرفها خواسته است که از بروز تنش بیشتر جلوگیری کنند تا مذاکرات در مورد برنامه اتمی ایران «منحرف نشود».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر