چهارشنبه، آذر ۱۲، ۱۳۹۹

اتحادیه اروپا حامی اخوندهای تروریست منافع طلب : برای احیای برجام، تمام اقدام‌های لازم را انجام می‌دهیم

 

اتحادیه اروپا حامی اخوندهای تروریست منافع طلب : برای احیای برجام، تمام اقدام‌های لازم را انجام می‌دهیم


جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

مقام‌های ارشد سابق و فعلی سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه، ۱۱ آذر، در نشستی ابراز امیدواری کردند که با روی کار آمدن دولت جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده، بتوانند تمام توان خود را برای بازگرداندن ایران و آمریکا به توافق هسته‌ای موسوم به «برجام» به کار گیرند.

این نشست به مناسبت دهمین سالروز آغاز به کار «سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا» با حضور جوزپ بورل، مسئول کنونی سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین فدریکا موگرینی و خاویر سولانا، دو مسئول پیشین آن، برگزار شد.

جوزپ بورل: برای زنده کردن برجام آماده‌ایم!

در جریان این نشست، آقای بورل بار دیگر با بیان این‌که «ترور» محسن فخری‌زاده اقدامی «مجرمانه» به شمار می‌رود، تاکید کرد: «ما نمی‌توانیم از هسته‌ای شدن ایران،‌ با کشتن متخصصان هسته‌ای آنها جلوگیری کنیم.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: «کسانی هستند که نمی‌خواهند برجام احیا شود. و ما در این چند سال کوشیدیم که به‌رغم خروج آمریکا، این توافق را زنده نگه داریم.»

در ادامه این نشست، آقای بورل با ابراز «امیدواری» و خوش‌بینی نسبت به بازگرداندن ایران و آمریکا به برجام گفت: «البته ایران در توافق هست، اما باید به اجرای کامل آن برگردد.»

او با تاکید بر این‌که «این توافق» برای «امنیت اروپایی‌ها» از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: «ما قرار است در ماه دسامبر [ماه جاری]، نشست کمیسیون مشترک برجام را برگزار کنیم و برای آن‌که این توافق تامین‌کننده امنیت (مورد نظر ما) باشد، تمام اقدام‌های لازم را انجام خواهیم داد.»

طبق برنامه، نشست آینده کمیسیون مشترک برجام روز ۲۶ آذر (۱۶ دسامبر) در وین، پایتخت اتریش، برگزار می‌شود و نمایندگان تروئیکا (بریتانیا، آلمان و فرانسه)، چین، روسیه و ایران در آن حضور خواهند داشت.

خاویر سولانا: امیدوارم بایدن، اشتباه ترامپ را جبران کند

در بخش دیگری از نشست روز سه‌شنبه، خاویر سولانا، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۹، با یادآوری نخستین سفر خود به تهران در سال ۲۰۰۳ برای دستیابی به توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی گفت: «این ابتکار اروپایی‌ها بود و روند آن بدون حضور آمریکا، روسیه و چین در جریان بود.»

او افزود: «به مرور ما با آن سه طرف هم تماس گرفتیم. روسیه و چین خواستار پیوستن به مذاکرات بودند، اما آمریکایی‌ها به‌رغم ابراز تمایل برای پیوستن به مذاکرات، نمی‌خواستند در دیدارها حاضر باشند.»

آقای سولانا با ابراز «تاسف» از خروج آمریکا از برجام گفت: «آه‌وناله نمی‌کنم، اما واقعا متاسفم که رئیس جمهور ترامپ تصمیم به خروج از این توافق گرفت... و امیدوارم بایدن این اشتباه را جبران کند.»

دولت دونالد ترامپ اردیبهشت ۹۷ از برجام خارج شد. با این حال، جو بایدن، رئیس‌ جمهوری منتخب آمریکا، که قرار است از بیستم ژانویه زمام امور را در کاخ سفید به‌ دست بگیرد، احتمال بازگشت دولت آینده ایالات متحده به برجام را رد نکرده است.

فدریکا موگرینی: برجام زنده است!

خانم موگرینی که بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روند مذاکرات با ایران نقش برجسته‌ای ایفا کرد نیز در این نشست حضور داشت.

او گفت: «توافق زنده است، فقط در وضعیت خوبی نیست. اما مطمئنم که احیای آن ممکن است.»

فدریکا موگرینی با تاکید بر اهمیت دوران پیشِ رو برای کمک به برگرداندن ایران و آمریکا به «اجرای کامل توافق» افزود: «بی‌شک، با در نظر گرفتن تجربیات ما از ابتدا تاکنون، جوزپ (بورل) می‌تواند به احیای توافق و حتی شاید مبنا قرار دادن آن برای توافق‌های بعدی نیز کمک کند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر