پنجشنبه، تیر ۰۳، ۱۴۰۰

نشست فوق‌العاده درطویله ولایت قاتل و دزد و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث مجلس قدیم ایران با مسئولان وزارت نفت در پی ادامه اعتصاب کارگران

 

نشست فوق‌العاده درطویله ولایت قاتل و دزد و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث  مجلس قدیم ایران با مسئولان وزارت نفت در پی ادامه اعتصاب کارگران


اعتصاب کارگران پیمانکاری و پروژه‌ای نفت، دومین مورد از اعتراض گسترده آنان در کمتر از یک سال گذشته است

گزارش‌ها از ایران حاکی از ادامه و گسترش اعتصاب کارگران پیمانکاری، پروژه‌ای و روزمزد در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی است.

در همین حال رئیس یک کمیسیون مجلس از نشست فوق‌العاده با مسئولان وزارت نفت «برای حل مشکلات کارگران» خبر داد.

بر اساس گزارش‌های دریافتی که با ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی هم همراه بود، کارگران سیکل‌ترکیبی ارومیه، شرکت بوتیا‌ فولاد کرمان، پروژه بیدبلند خلیج‌فارس در بهبهان، شرکت دی‌پلیمر در صنایع پتروشیمی‌های عسلویه، پروژه بیدبلند ۲ ماهشهر، شرکت آبسان‌پالایش در پالایشگاه نفت اصفهان و‌ شرکت سازه‌فرافن قشم ‌روز پنج‌شنبه،‌ سوم تیر، به اعتصاب پیوستند.

بر اساس فیلم‌های انتشار یافته در شبکه‌های اجتماعی، شمار زیادی از کارگران اعتصابی در مناطق مختلف ایران، محل‌ کار خود را ترک کرده و به شهرهای خود بازگشته‌اند.

کارگران پیمانی پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها با خواست «افزایش دستمزد به ۱۲ میلیون تومان در ماه» و «تغییر نوبت مرخصی به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی» اعتصاب کرده‌اند.

کارگران کنسرسیوم پروژه بیدبلند خلیج فارس بهبهان با حمایت از #كمپين_١٤٠٠ به #اعتصاب_سراسری کارگران صنعت نفت پیوستند

در حال حاضر، آنها در ازای ۲۴ روز کار، تنها ‌از شش روز مرخصی برخوردار می‌شوند.

به گفته شورای سازماندهی اعتراض‌ کارگران پیمانی، مطالبات دیگری هم مطرح است. از جمله این‌ که «دستمزدها به موقع پرداخت شوند، دست پیمانکاران از صنعت نفت کوتاه شود، اخراج کارگران و قوانین برده‌وار مناطق آزاد اقتصادی لغو شوند».

«رعایت استانداردهای بهداشتی، محیط ‌زیستی و ایمنی محیط کار، بالا بردن استانداردهای بهداشتی خوابگاه‌ها و سرویس‌های بهداشتی، پایان دادن به امنیتی‌سازی محیط‌های کار، به رسمیت شناخته ‌شدن حق تشکل‌یابی، برگزاری تجمع و اعتراض کارگران» از دیگر مطالباتی هستند که شورای سازماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی نفت، اعلام کرده است.

کارگران پیمانکاری، پروژه‌ای و روزمزد صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در تابستان‌ پنج سال گذشته، کمپین‌هایی را برای بهبود شرایط صنفی خود برگزار کرده‌اند اما این دومین اعتصاب گسترده آنان در کمتر از یک سال گذشته است.

شورای سازماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی نفت اعلام کرده که اعتصاب کارگران پیمانکاری و پروژه‌ای، «یک اعتصاب اخطاری است و یک هفته در جریان خواهد بود و در روز نهم تیر به صف همکاران رسمی خود که اعلام اعتراض کرده‌اند، خواهیم پیوست».

همچنین در بیانیه موسوم به «کمپین تخلیه سراسری بیست ده ۱۴۰۰»، از کارگران خواسته شده است تا زمانی که افزایش دستمزدها و تغییر نوبت مرخصی اعمال نشود، از بازگشت به سر کار خودداری کنند.

در کنار اعتصاب‌ کارگران پیمانکاری، پروژه‌‌ای و روزمزد، کارکنان رسمی پالایشگاه آبادان نیز روز چهارشنبه در اعتراض به نحوه افزایش دستمزدها و دریافت مالیات مضاعف، اعتصاب و تجمع کردند.

آن‌ها در تجمع خود با شعار «زنگنه ننگت باد»، به وزیر نفت و عملکرد او اعتراض کردند.
همچنین کارگران مستمر فاز ۹ و ۱۰ پارس جنوبی روز چهارشنبه به این اعتصاب پیوستند.

به گزارش وب‌سایت «اقتصاد ۲۴»، از سال ۹۲ قرار بود طرح طبقه‌بندی مشاغل اجرا شود و دستمزد کارگران افزایش یابد اما این اقدامات انجام نشده است.

این اعتصاب گسترده در شرایطی ادامه یافته است که ۷۰۰ کارگر اعتصابی پالایشگاه نفت تهران روز سه‌شنبه اخراج شدند.

این موضوع، انتقادهای زیادی را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته است.

در این حال، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه،‌ شورای بازنشستگان ایران، گروه اتحاد بازنشستگان و دانشجویان پیشرو دانشگاه اصفهان از این اعتصاب حمایت کرده‌اند.

از سویی، ‌همزمان با ادامه اعتصاب‌ کارگران،‌ فریدون حسنوند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس، در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، از تشکیل نشست فوق‌العاده این کمیسیون با حضور مسئولان وزارت نفت و نهادهای نظارتی برای حل مشکلات اخیر کارگران و بازنشستگان صنعت نفت خبر داد.

او مشخص نکرد که منظورش از نهادهای نظارتی چیست.

ایران در حال حاضر شرایط نابه‌سامان اقتصادی را تجربه می‌کند، به طوری که تورم ۱۲ ماه منتهی به خرداد امسال، نسبت به دوره مشابه پارسال، به ۴۳ درصد رسید که بیشترین میزان در طول ربع قرن اخیر به حساب می‌آید.
در همین ارتباط و به موازات کاهش قدرت خرید در یکی دو سال گذشته، گزارش‌های بسیاری از تجمع‌ها و اعتصاب‌های کارگران و مزدبگیران نسبت به شرایط دشوار معیشتی منتشر شده است.

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر