یکشنبه، آبان ۰۹، ۱۴۰۰

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی طویله ولایت قاتل و دزد و دروغگوی پلید و خبیث وقیح مجلس قدیم ایران : اخلال در سامانه سوخت احتمالا ناشی از نفوذ است

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی طویله ولایت قاتل و دزد و دروغگوی پلید و خبیث وقیح مجلس  قدیم ایران : اخلال در سامانه سوخت احتمالا ناشی از نفوذ است

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می‌گوید احتمالا «منشأ داخلی یعنی نفوذ»، باعث اخلال سایبری در سامانه مدیریت سوخت شده باشد.

محمود عباس‌زاده مشکینی روز یکشنبه ۹ آبان در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا درباره نتیجه اجلاس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با نمایندگانی از وزارتخانه‌های نفت و اطلاعات و نیز پدافند غیرعامل گفت: هنوز قرائن روشنی به دست نیامده که نشان دهد صددرصد اخلال داخلی و یا خارجی بوده است.

اظهارات وی در حالی است که ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران روز شنبه حمله سایبری اخیر به سامانه مدیریت سوخت را به اسرائیل و آمریکا نسبت داد.

عباس‌زاده مشکینی در ادامه گفته است بخش قابل توجهی از زیرساخت‌ها از حیث نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بومی است، به همین دلیل این احتمال وجود دارد که اخلال سایبری اخیر منشأ داخلی یعنی نفوذ داشته باشد.

او افزود: برخی معتقدند که این اتفاق در خارج از کشور رخ داده و نظر عده‌ای دیگر این است که به دلیل وجود زیرساخت‌های بومی احتمالا منشأ داخلی داشته باشد.

حمله سایبری اخیر به سامانه مدیریت سوخت باعث اخلال در عرضه بنزین شده و برای چند روز توزیع بنزین ۱۵۰۰ تومانی یارانه‌ای کلا متوقف شد و کماکان بخشی از پمپ‌بنزین‌های کشور به فعالیت عادی بازنگشته‌اند.

بر اساس آخرین گزارش شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، تا روز یکشنبه ۳۱۰۰ پمپ بنزین در سراسر کشور به سامانه هوشمند سوخت متصل شده و عرضه بنزین ۱۵۰۰ تومانی را از سر گرفته‌اند.

هنوز هیچ گروه یا بازیگر دولتی مسئولیت حمله سایبری اخیر را بر عهده نگرفته است.

اخاذی میلیونی هکرهای ایرانی از سایت ال‌جی‌بی‌تی‌های اسرائیلی

 

اخاذی میلیونی هکرهای ایرانی از سایت ال‌جی‌بی‌تی‌های اسرائیلی

گروهی که خود را از هکرهای ایرانی معرفی کرده، به داده‌های یک وب‌سایت دوستیابی دگرباشان جنسی اسرائیلی دست یافته و تهدید کرده است که اگر این وب‌سایت به آنها یک میلیون دلار پرداخت نکند، این داده‌ها را منتشر خواهد کرد.

عکس تزیینی است

عکس تزیینی است

تلویزیون دولتی اسرائیل به نقل از وب‌سایت Atraf که اپلیکیشنی برای دوستیابی دگرباشان جنسی در اسرائیل است، خبر داده که یک گروه هکری این وب‌سایت را تهدید کرده است اگر به آنها مبلغ یک میلیون دلار (حدود ۸۷۰ هزار یورو) ندهند، سر و کارشان "با هکرهای ایرانی" خواهد بود.

سایت دوستیابی دگرباشان جنسی (LGBTQ) اسرائیلی که حاوی داده‌های مربوط به یک میلیون کاربر است، روز یکشنبه ۳۱ اکتبر در بیانیه‌ای گفته است که در حال کار بر روی ارائه مجدد خدمات خود است، اما با در نظر گرفتن امنیت همه‌جانبه کاربران و تنظیم مجدد رمزهای عبور آنها.

دو روز پیش یک گروه هکری به نام "سایه سیاه" سروِرهای شرکت اینترنتی اسرائیلی "سایبرسرو" (Cyberserve) را هک کردند. هکرها که به گفته اسرائیل "در ارتباط با جمهوری اسلامی" هستند، تهدید کرده‌ بودند که اطلاعات به دست آمده را "افشا خواهد کرد".

"سایبرسرو" به چندین شرکت و سازمان، از جمله شرکت‌های حمل و نقل عمومی "دان" و "کاویم" در تل آویو و حومه، موزه کودکان در شهر هولون و فرستنده رادیویی اسرائیل خدمات اینترنتی می‌دهد. هکرها فایلی را در کانال‌های تلگرامی منتشر کردند که گفته شده حاوی نام، ایمیل و شماره تلفن مشتریان شرکت حمل و نقل کاویم است.

کاربران وب‌سایت Atraf  اکنون به شدت نگران داده‌های حساس خود هستند و نمی‌خواهند این اطلاعات به بیرون درز کند. برخی از آنها درباره ابتلای خود به ویروس اچ‌آی‌وی در این اپلیکیشن نوشته‌اند. هکرها گفته‌اند "اگر این پول ظرف ۴۸ ساعت پرداخت شود، داده‌های کابران منتشر نخواهد شد".

ایران و اسرائیل سال‌هاست که درگیر یک جنگ سایبری هستند. ایران خود روز سه شنبه گذشته (۲۶ اکتبر) هدف یک حمله سایبری گسترده قرار گرفت که در نتیجه آن عرضه سوخت در سراسر کشور مختل شد ایران این حمله را به اسرائیل نسبت داد. هکرهای ایرانی نیز بارها به زیرساخت‌ها، شرکت‌های مالی و بیمه‌اسرائیلی حمله کرده‌اند.

زباله‌گردی، "شغل" هزاران نوجوان و کودک در سطح شهر تهران

 

زباله‌گردی، "شغل" هزاران نوجوان و کودک در سطح شهر تهران

در اعتراض به زباله‌گردی کودکان در سطح شهر تهران، دو میلیون و ۵۰۰ هزار بار در دو سه سال گذشته با سامانه ۱۳۷ تماس گرفته شده است. حدود ۴۵۰۰ کودک، نوجوان یا بزرگسال در تهران برای امرار معاش در مخزن‌های زباله کار می‌کنند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران از وجود هزاران کودک و نوجوان زباله‌گرد در سطح شهر تهران خبر داده است. علی دیزجی به خبرگزاری ایلنا گفته است، در شهر تهران حدود ۵۰ هزار مخزن زباله وجود دارد که حدود ۴۵۰۰ کودک، نوجوان یا بزرگسال در آن کار می‌کنند. 

بنابر گزارش زباله‌گردی کودکان در دو سه سال گذشته باعث شده حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مردم با سامانه ۱۳۷ تماس بگیرند و به این وضع اعتراض کنند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستر تهران از شناسایی حدود ۴۰۰ مرکز غیرمجاز جمع‌آوری زباله در جنوب شهر تهران خبر داده و گفته است: «زباله توسط کودکان و نوجوانان جمع‌آوری می‌شود و به این مراکز منتقل و تفکیک می‌شد.»

او می‌گوید که گروهی از پیمانکاران و یا اشخاص حقیقی کودکان را در مخزن‌های زباله به کار می‌گیرند و احتمال دارد یک "مافیا در زمینه پسماند وجود" داشته باشد، "اما این مافیا برای ما اثبات نشده است".

به باور دیزجی اگر این مراکز تعطیل شوند، "انگیزه زباله‌گردی نیز از بین می‌رود". به همین دلیل "اخطاریه‌هایی برای این ۴۰۰ مرکز ارسال شده است." 

"انگیزه" برای زباله‌گردی؟

آیا أساسا از "انگیزه" برای زباله گردی می‌توان سخن گفت یا اجبار؟ برای کودکانی که گاه حتی از سوی خانواده مجبور به کار، آنهم چنین کاری می‌شوند، آیا تعطیل کردن مراکز غیرمجاززجمع‌آروی زباله، دردی را دوا می‌کند؟

سال‌هاست که وضع دردناک کودکان کار در ایران به معضلی لاینحل تبدیل شده است؛ از رهگذران کوچه و خیابان تا فعالان اجتماعی و سازما‌ن‌های مردم‌نهاد. 

برای میلیون‌ها کودک زباله‌گرد، کارتن‌‌خواب، تکدی‌گر و کپرنشین در ایران هیچ چشم‌اندازی برای حداقل بهبود در زندگی وجود ندارد. فرشید یزدانی، مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان أواخر سال ۹۸ به ایلنا درباره زندگی این این کودکان گفته‌ بود، "زباله‌گردها، اعم از کودک یا بزرگسال در کمپ‌ها زندگی می‌کنند، در گودهای پر از زباله، میکروب و بو به سرمی‌برند و امکانات درمانی و دارویی ندارند".

از دو سال پیش تاکنون گرانی و بیکاری در ایران افزایش قابل توجهی یافته و بخش‌های بزرگ‌تری از جامعه به زیر خط فقر سقوط کرده‌اند. همراه با ‌آن وضع کودکان کار نیز وخیم‌تر از قبل شده است.

در تهران بیش از ۳۵۰۰ محل اسکان و مددسرا برای کارتن‌خواب‌ها و بی‌خانمان‌ها وجود دارد، اما این مراکز قادر به تغییر وضع کودکان کار نیستند. شیوع کرونا نیز وضع را بدتر کرده است. لازمه حداقل تغییر در زندگی این کودکان برنامه‌ریزی همه‌جانبه و منابع مالی دولتی است. 

شناسایی کودکان کار، چاره کار؟

علی دیزجی به تشکیل "اکیپ شناسایی" کودکان کار در مخز‌ن‌های زباله توسط  سازمان بهزیستی اشاره کرده و گفته، "موضوع تا حدودی مدیریت شده است". آیا این روش "مدیریت" کارساز است؟

طرح جمع‌آوری کودکان کار در مرداد ۹۶ در چارچوب طرح جمع آوری متکدیان به جریان افتاد، اما در مهر همین سال و پس از اعتراض‌های مکرر متوقف شد. آن زمان نیز تشکل‌ها و فعالان حوزه کودک در کنار اعضای شورای شهر تهران خواستار توقف طرح شده بودند.

بیش از ۳۰۰ تن از اساتید دانشگاه، مددکاران، حقوق‌دانان، روزنامه‌نگاران و کنشگران حقوق کودک در پاییز ۹۶ نامه‌ای سرگشاده به رئیس بهزیستی، شورای شهر و شهردار تهران نوشتند که در آن آمده بود: «این قبیل اقدامات ضربتی تنها معطوف به خارج کردن جمعیت آسیب‌دیده و مظلوم از حوزه دید جامعه بوده و نه تنها بهبودی در وضعیت اجتماعی و زندگی مردم فقیر به ویژه کودکان فراهم نمی‌کنند، بلکه منجر به آسیب‌دیدگی بیشتر و سلب اعتماد آنها از نهادهای حمایتی و هدر دادن سرمایه‌هایی است که می‌تواند به جای دامن زدن به تبعیض‌های ناروای کنونی، صرف اقدامات موثرتری شود.»

امضاءکنندگان این نامه تاکید کرده بودند که کودکان کار و خیابان نشانه وضعیت نامطلوب اجتماعی و نیازمند حمایت و مراقبت هستند و نه مبارزه.

دو سال بعد، در خرداد ماه سال ۹۸ روزنامه همشهری به نقل از مدیرکل دفتر آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی، از اجرایی شدن طرح جمع‌آوری کودکان کار با رویکردی جدید خبر داد. همشهری نوشت که طرح با همکاری سازمان‌های مردم نهاد و سازمان‌های دولتی در هفته‌های آتی عملیاتی می‌شود.

اما این طرح نیز با اعتراض "شبکه یاری کودکان"، گروهی متشکل از ده‌ها انجمن حمایت از حقوق کودک، روبرو شد که در اطلاعیه‌ای با این‌گونه "اقدام‌های بی‌حاصل" به شدت مخالفت کردند.

کودکان اتباع خارجی، به‌ویژه کودکان افغان آسیب‌پذیرترین‌ها

علی دیزجی گفته است که  ۸۰ درصد این ۴۵۰۰ کودک از اتباع خارجی هستند. این آماری است که در چند سال گذشته بارها در رسانه‌های ایران به ‌آن اشاره شده است. رویکرد جمهوری اسلامی به این کودکان چیست؟

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت روحانی تابستان سال ۹۸  در حاشیه "نشست شورای اجتماعی کشور با موضوع جمع‌آوری و ساماندهی کودکان کار" گفته بود: «با توجه به اینکه بخشی از این کودکان از اتباع افغانستان بودند با سفارت این کشور موضوع را مطرح کرده‌ایم و در صورت عدم همکاری افغانستان، کودکان خیابانی افغان به آن کشور بازگردانده خواهند شد.»

رحمانی فضلی گفته بود: «اکثر کودکان جمع‌آوری‌شده از افغانستان و غیرقانونی در ایران هستند، اگر سایر نهادها همکاری لازم را داشته باشند می‌توانیم نسبت به ساماندهی کودکان خیابانی اقدامات مناسبی را انجام دهیم اما اگر آنها همکاری نداشته باشند این کودکان را عودت خواهیم داد.»

وزیر کشور همچنین از تصمیم‌ دولت برای "برخورد" نیروی انتظامی با "باندهای کودکان کار و خیابانی" و همکاری قوه قضائیه در این راستا خبر داده بود. این سیاست در حالی در ایران به کار گرفته می‌شود که این کشور عضو کنوانسیون حقوق کودک است.

اکنون علی دیزجی می‌گوید که سازمان بهزیستی، وزارت کشور، مرزبانی ناجا و سایر دستگاه‌های متولی "درباره اخراج اطفال اتباع بیگانه" هنوز "تصمیم‌گیری" نکرده‌اند. او می‌افزاید: «اساسا بحث اخراج این کودکان کار مربوط به وزارت کشور و ناجا است».

اما کنوانسیون حقوق کودک به دولت اجازه اخراج این کودکان را نمی‌دهد. بنابر کنوانسیون حقوق کودک، کودکان حق دارند به پدر و مادر خود در هر کشوری ملحق شوند. بسیاری از این کودکان به علت فقر مهلک دور از خانواده مشغول کار هستند. گذشته از این، اکنون که طالبان بر افغانستان حاکم شده، روشن نیست جمهوری اسلامی با کدام "استدلال" می‌تواند درباره اخراج آنها "تصمیم‌گیری" کند.

سال گذشته قانون حمایت از اطفال و نوجوانان نیز تصویب و ابلاغ شد.  بنابر این قانون "فرد تا سن ۱۵ سال طفل تلقی می‌شود و از ۱۵ تا ۱۸ سال نوجوان است". در قانون جدید بحث به کارگیری کودکان برای بهره‌کشی اقتصادی ممنوع است.

اما روشن نیست این قانون چگونه و با کدام أراده می‌خواهد با این بهره‌کشی مبارزه کند و دولت با کدام تسهیلات برای دهک‌های پایین جامعه، قصد دارد جلوی تکدی‌گری، زباله‌گردی و کار کودکان را بگیرد؟

آمار دقیقی از کودکان کار وجود ندارد. بر اساس آمارهای رسمی دو‌میلیون کودک کار در ایران وجود دارد، اما آمارهای غیررسمی از "وجود هفت‌ میلیون کودک کار" خبر می‌دهند.

بورس اوراق بهادار تهران ۳۵ هزار واحد ریزش کرد

 

بورس اوراق بهادار تهران ۳۵ هزار واحد ریزش کرد


شاخص کل بورس طی دو ماه گذشته، یعنی تقریبا آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی، حدود ۲۳۵ هزار واحد سقوط کرده است.

شاخص کل بورس تهران روز یکشنبه ۹ آبان بیش از ۳۵ هزار واحد، معادل ۲.۵۷ درصد نسبت به روز شنبه دچار ریزش شد و به یک میلیون و ۳۴۰ هزار واحد سقوط کرد.

شاخص کل بورس طی دو ماه گذشته، یعنی تقریبا آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی، حدود ۲۳۵ هزار واحد سقوط کرده است.

بخش عمده این سقوط در دو هفته گذشته اتفاق افتاده است. روز شنبه هفته جاری نیز شاخص بورس ۱۸ هزار واحد ریزش کرده بود.

در میان شرکت‌های بورسی، بیشترین ریزش ارزش سهام مربوط به شرکت‌های بزرگ معدنی و فلزات، پتروشیمی و نفتی بوده است.

اواسط مرداد پارسال، با اوج‌گیری عرضه سهام شرکت‌های دولتی در بازار بورس، شاخص کل به بیش از دو میلیون واحد نیز اوج گرفت، اما از آن زمان شاخص روند نزولی داشته و بسیاری از کسانی که تازه وارد بازار بورس شده‌اند، زیان دیده‌اند.

شاخص کل بورس تهران به شکل عجیبی از زیر ۲۰۰ هزار واحد در ابتدای سال ۹۸ به بالای دو میلیون واحد در نیمه پارسال رسید و بسیاری از کاشناسان نسبت به وجود حباب در بازار و دستکاری عمدی دولت در شاخص بورس هشدار دادند؛ نهایتا این هشدارها به واقعیت پیوست و بسیاری از سرمایه‌گذران در بورس با زیان هنگفت مواجه شدند.

ادامه سقوط شاخص کل بورس در دولت ابراهیم رئیسی در حالی است که قیمت نفت در بازارهای جهانی نسبت به پارسال بیش از دو برابر شده و قیمت بسیاری از کالاهای نفتی مانند پتروشیمی، محصولات پالایش شده نفتی و مواد معدنی و فلزات نیز به تبع آن اوج گرفته است.

آمارهای گمرک ایران نیز نشان می‌دهد در حالی که صادرات محصولات نفتی و پتروشیمی، همچنین فلزات و مواد معدنی کشور طی نیمه اول سال ۱۴۰۰ از لحاظ حجمی افزایش چندانی نداشته، اما از لحاظ ارزشی بیش از دو برابر رشد داشته است.

از طرفی نرخ تورم در داخل کشور نیز کماکان به‌صورت افسارگسیخته‌ای بالا است و بنابر آمارهای رسمی بیش از ۴۵ درصد است.

بدین ترتیب، درآمدهای شرکت‌های عمده پتروشیمی، معدنی، فلزات و نفتی قاعدتا باید افزایش یافته و ارزش سهام آن‌ها نیز رشد داشته باشد، اما از نیمه پارسال کماکان رشد منفی خود را ادامه می‌دهد.

برخی کارشناسان، انتشار و فروش چشمگیر اوراق دولتی را عامل کاهش نقدینگی در بازار سرمایه عنوان کرده و خبرگزاری فارس نیز از فروش سهام و خروج افراد زیادی از بورس طی روزهای گذشته خبر داده است.

در این میان نگرانی از افزایش قیمت سوخت و خوراک واحدهای پتروشیمی، صنعتی و معدنی کشور، همچنین قیمت‌گذاری‌های دستوری سیمان، فولاد و محصولات پتروشیمی نیز می‌تواند عامل خروج سرمایه‌ها از بازار بورس باشد.

اعتصاب غذای همسر نازنین زاغری وارد دومین هفته خود شد

 

اعتصاب غذای همسر نازنین زاغری وارد دومین هفته خود شد

هدف اعتصاب غذای آقای رتکلیف، اعتراض به «بی‌عملی» دولت بریتانیا در برابر محکومیت همسرش، نازنین زاغری، در ایران است.

اعتصاب غذای ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری، در برابر ساختمان وزارت خارجه بریتانیا در لندن وارد دومین هفته خود شده و او گفته است که همچنان به اعتصاب خود ادامه می‌دهد.

هدف اعتصاب غذای آقای رتکلیف، اعتراض به «بی‌عملی» دولت بریتانیا در برابر محکومیت مجدد همسرش، نازنین زاغری شهروندِ ایرانی-بریتانیایی، در ایران عنوان شده است.

ریچارد رتکلیف که روز ششم آبان با لیز تراس وزیر خارجه بریتانیا نیز دیدار کرد، به «رادیو فردا» گفت که دیدارش با خانم تراس، بی‌نتیجه و «نومید‌کننده» بوده است.

پیش از این، صادق خان شهردار لندن و جرمی هانت وزیر خارجه پیشین بریتانیا نیز به دیدار آقای رتکلیف رفته بودند.

نازنین زاغری،‌ کارمند بنیاد تامسون رویترز، در فروردین ۹۵ و در پایان سفری با هدف دیدار خانواده اش در ایران، در فرودگاه تهران به اتهام «جاسوسی» بازداشت و به پنج سال زندان محکوم شد.

از چند ماه پیش و به رغمِ پایان یافتن این دوران محکومیت، حکومت ایران بار دیگر با گشودن پرونده‌ای تازه، خانم زاغری را دوباره به زندان محکوم کرد.

بانک مرکزی ایران از رکود ۳۷ درصدی معاملات مسکن در تهران خبر داد

 

بانک مرکزی ایران از رکود ۳۷ درصدی معاملات مسکن در تهران خبر داد

بانک مرکزی ایران ایران با انتشار گزارشی اعلام کرد که در مهرماه، معاملات مسکن در تهران نسبت به مدت مشابه پارسال، حدود ۳۷ درصد کاهش یافته است.

در بخش دیگری از گزارش روز یکشنبه ۹ آبان بانک مرکزی ایران، متوسط بهای خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی معامله شده در مهرماه حدود ۳۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام شده است.

قیمت متوسط هر متر مربع خانه در گران‌ترین نقطه تهران (منطقه یک)، ۶۹ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان و در ارزان‌ترین محدوده (منطقۀ ۱۸) ۱۵ میلیون و ۱۴۴ هزار تومان اعلام شده است.

این در حالی است که نرخ اجاره بهای خانه در تهران نسبت به شهریور پارسال بیش از ۴۸ درصد، و در کل مناطق شهری ایران بیش از ۵۱ درصد افزایش داشته است.

بنابر آمارهای دولتی، در حال حاضر بیش از شش میلیون خانوار در کشور فاقد مسکن بوده و اجاره‌نشین هستند.

بلینکن سخیف و متقلب و حامی اخوندهای تروریست ایران و مماشات با رژیم : آمریکا مشغول رایزنی با هم‌پیمانان خود برای بازگشت ایران به برجام است

 

بلینکن سخیف و متقلب و حامی اخوندهای تروریست ایران و مماشات با رژیم : آمریکا مشغول رایزنی با هم‌پیمانان خود برای بازگشت ایران به برجام است




آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز یکشنبه ۹ آبان گفت که ایالات متحده و اعضای اروپایی برجام برای بازگرداندن ایران به توافق هسته‌ای مصمم هستند. او افزود اما مشخص نیست آیا تهران خواهان پیوستن مجدد به مذاکرات به «شیوه‌ای معنادار» هست یا خیر.

این اظهارات آقای بلینکن در مصاحبه با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» یک روز پس از آن بیان می‌شود که ایالات متحده و اعضای اروپایی برجام شامل آلمان، فرانسه و بریتانیا از ایران خواستند به منظور جلوگیری از تشدید تنش‌ها و پیامدهای خطرناک آن، پایبندی به توافق هسته‌ای سال ۱۳۹۴ را از سر بگیرد.

وزیر خارجه آمریکا درباره پیوستن مجدد به مذاکرات هسته‌ای گفت: «واقعا به این بستگی دارد که آیا ایران در انجام این کار جدی است یا نه».

آقای بلینکن خاطرنشان کرد آمریکا و هم‌پیمانانش که همزمان در حال همکاری با روسیه و چین هستند، قویا بر این باورند که این (بازگشت به برجام) بهترین مسیر رو به جلو خواهد بود.

او افزود: «در غیر این صورت، ما نیز همه گزینه‌های لازم برای مقابله با این مسئله را در نظر داریم».

آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام روز هشتم آبان با انتشار بیانیه‌ای مشترک تاکید کردند که هنوز امکان دستیابی «سریع» به توافق هسته‌ای وجود دارد.

آن‌ها ضمن «ابراز نگرانی عمیق» در مورد تعلل ایران برای بازگشت به میز مذاکرات یادآور شدند تعلل تهران در شرایطی است که این کشور اقدامات تحریک‌آمیز هسته‌ای مانند غنی‌سازی اورانیوم در سطوح بالا و تولید اورانیوم فلزی را شتاب بخشیده است.

آمریکا در اردیبهشت ۱۳۹۷ در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ به طور یک‌جانبه از برجام خارج شد و تحریم‌های اقتصادی شدید علیه جمهوری اسلامی ایران اجرا کرد.

در مقابل، حکومت ایران نیز با عدول از توافق برجام، برنامه هسته‌ای خود را توسعه داده است.

ایران و قدرت‌های جهانی تا خرداد امسال شش دور مذاکرات برای احیای برجام در وین برگزار کردند. نمایندگان دولت آمریکا نیز به صورت غیرمستقیم در این مذاکرات حضور داشتند ولی نمایندگان دولت ابراهیم رئیسی تاکنون از ادامه این مذاکرات خودداری کرده و در بروکسل با مقام‌های اروپایی مذاکره کرده‌اند.

در همین حال، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، در مصاحبه‌ای نسبت به اراده دولت جو بایدن برای احیای برجام ابراز «تردید جدی» کرده و گفته است « نیازی به این همه مذاکره وجود ندارد».

او در گفت‌وگویی که روز ۹ آبان در روزنامه دولتی ایران منتشر شد، با اشاره به شش دور مذاکرات احیای برجام در وین، مدعی شد که رئيس‌جمهوری آمریکا می‌تواند با صدور یک فرمان اجرایی، وضعیت را به پیش از خروج دولت ترامپ از برجام بازگرداند.

به گفته وزیر خارجه ایران، برجام «یک سند قطور صد و چند صفحه‌ای» است که از نظر اقتصادی و در عمل «به نفع» ایران نبوده و شرایط را از قطعنامه‌های پیشین سازمان ملل علیه ایران هم «سخت‌تر کرده است».

در همین حال، علی باقری کنی، معاون وزیر خارجه و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای جمهوری اسلامی، روز پنجم آبان پس از دیدار با انریکه مورا در بروکسل گفته بود مذاکرات بین ایران و قدرت‌های جهانی برای احیای توافق برجام قرار است تا پیش از پایان ماه نوامبر از سر گرفته شود.

نشریه پولیتیکو مهرماه امسال در گزارشی با اشاره به اظهارات یک دیپلمات نوشت ایران در زمینه مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین پایتخت اتریش وقت‌کشی می‌کند و هم‌زمان برنامه هسته‌ای خود را توسعه می‌دهد تا ابزاری برای فشار در مذاکرات داشته باشد.

حقوق شهروندی | یک زندانی سیاسی پس از ۲۱ سال آزاد شد

 

حقوق شهروندی | یک زندانی سیاسی پس از ۲۱ سال آزاد شد


سعید سنگر،‌ زندانی سیاسی در ایران

گزارش‌های منتشر شده حاکی از صدور حکم ۱۵ ماه زندان برای یک شهروند کرد، آزادی یک زندانی سیاسی پس از ۲۱ سال حبس، و درخواست سازمان‌های مسیحی برای «آگاهی‌رسانی در مورد نقض حقوق اقلیت‌ها» در ایران است.

  • آزادی سعید سنگر، زندانی سیاسی پس از ۲۱ سال

سعید سنگر،‌ فعال سیاسی زندانی روز شنبه ۸ آبان ماه پس از سپری‌کردن ۲۱ سال در زندان، بدون حتی یک روز مرخصی، مورد عفو قرار گرفت و از زندان مرکزی ارومیه آزاد شد.

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وی شهریور ۱۳۷۹ بازداشت، و به اتهام محاربه «به دلیل عضویت در سازمان مجاهدین خلق» به اعدام محکوم شد.

  • محکومیت یک شهروند کُرد به ۱۵ ماه زندان

سازمان حقوق‌ بشری «هه‌نگاو» از صدور حکم ۱۵ ماه زندان برای یک شهروند کرد اهل اشنویه به اتهام «همکاری با حزب دمکرات کردستان ایران» خبر داد و نام وی را «سردار کرامت» اعلام کرد.

این حکم توسط دادگاه انقلاب اشنویه صادر شده است.

به گزارش این نهاد حقوق‌ بشری، سردار آلانی که اواخر مرداد ماه سال جاری توسط نیروهای اطلاعات سپاه اشنویه بازداشت و پس از مدتی با تودیع وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود، در زمان بازداشت از حق دسترسی به وکیل و حق ملاقات با خانواده‌ محروم بوده است.

  • درخواست چند سازمان‌ مسیحی ایرانی برای آگاهی‌رسانی در مورد نقض حقوق اقلیت‌ها​

گروهی از سازمان‌های مسیحی ایرانی در نامه‌هایی جداگانه به دبیرکل سازمان ملل و جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، خواستار ادامه تلاش‌ها برای آگاهی رسانی در مورد نقض آزادی عقیده و باور در ایران، به ویژه نقض حقوق اقلیت‌ها شدند.

در همین حال بابک حسین زاده، بهنام اخلاقی، و صاحب فدایی، سه نوکیش مسیحی زندانی در بند هشت زندان اوین که به حبس های طولانی مدت محکوم شده‌اند با انتشار نامه و پیام‌هایی ویدیویی در چارچوب «کمپین کلیسا حق همه مسیحیان است» بر حق داشتن کلیسا و عبادت جمعی تاکید کردند.

سهمیه جدید سپاه قدس در آموزش عالی

 

سهمیه جدید سپاه قدس در آموزش عالی

آموزش عالی آخرین جایی است که سپاه قدس به عرصه‌ تاخت و تاز خود تبدیل کرده است. سپاه قدس می‌کوشد عوامل خود را از طریق سهمیه ویژه به دانشگاه‌ها گسیل دارد. ایرج مصداقی در این مقاله به مصوبه دولت در این زمینه می‌پردازد.

موضوع برخورداری از سهمیه و رانت ولایی در ایران جدید نیست. نزدیک به ۴ دهه است که در آزمون‌های سراسری، پذیرش دانش‌آموزان کم‌سواد و بی‌استعداد با ابلاغ آیین‌نامه‌های سهمیه‌ رزمندگان، بورسیه‌ نیروهای مسلح (ارتش، نیروی انتظامی، سپاه)، بسیج، وزارت اطّلاعات، بنیاد شهید، جانبازان، ایثارگران و سازمان‌های رسمی دیگر صورت می‌گیرد. با آن‌که بیش از ۳۳ سال از پایان جنگ می‌گذرد اما هنوز سهمیه‌های گوناگون برقرار است و هر سال بیشتر می‌شود.

"رزمندگان" (با حداقل شش ماه حضور در جبهه) جزو سهمیه رزمندگان محسوب می‌شوند و تابع ضبواط مربوط به سهمیه رزمندگان هستند.

خانواده شهدا: علاوه بر فرزندان شهدا، پدر، مادر، خواهر و برادر و همسر شهید نیز جزو سهمیه خانواده شهدا محسوب می‌شوند و تابع ضوابط مربوط به سهمیه خانواده شهدا هستند.

اگر چه طبق ماده ۲ قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی،  وزارتخانه‌های فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کلیه سازمان‌هایی که شمول این قانون بر آنها مستلزم ذکر نام ‌است، موظفند ۴۰ درصد ظرفیت پذیرش دانشجوی خود را به واجدین شرایط موضوع این قانون تخصیص دهند اما طی سال‌های گذشته این درصد به شدت افزایش پیدا کرده است.

روزنامه بهار از قول یک نماینده مجلس در ۲۴ مهر ۱۳۹۶ گزارش کرد: «۷۰ درصد ورودی‌های دانشگاه‌های كشور، بر اساس سهمیه‌ها هستند!»

دکتر حمید اکبری قائم مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت در گفتگو با ایسنا در ۵ مرداد ۱۳۹۸ با تأکید بر اینکه بیش از ۶۰ درصد دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی بر اساس سهمیه وارد دانشگاه‌ها می‌شوند، ‌گفت: سهمیه آزاد در رشته‌های پزشکی در کشور به زیر  ۴۰ درصد می‌رسد، این وضعیت در سه رشته پر متقاضی علوم پزشکی یعنی دندانپزشکی، داورسازی و پزشکی وجود دارد.»

دی ماه ۱۳۹۵ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه ششم توسعه، اصلاحاتی را در قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگرانایجاد کردند که به موجب آن دولت و بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف شدند خدمات جدیدی را به جانبازان زیر ۲۵ درصد، همسران و فرزندان آنان، رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه و همسران و فرزندان آنان ارائه دهند.

درحالی که تبصره ۳ قانون فوق مقرر می‌داشت که فرزندان شهدا، مفقودین، اسرا و جانبازان بالای پنجاه درصد و همسران آنها می‌توانند از مزایای این قانون استفاده نمایند و ماده واحده مصوب مجلس مقرر می‌داشت که عبارت «‌فرزندان شهداء، مفقودین و اسرا و همسران آنها» شامل آن دسته از فرزندان آزادگان که قبل و یا حین ‌اسارت پدر متولد شده‌اند و همسران آزادگان که قبل از اسارت به نکاح آنها درآمده باشند و تا تاریخ ثبت نام آنها در آزمون سراسری در قید نکاح آنها باقی‌باشند، می‌گردد.

در پی اختصاص این سهمیه به همسران جانبازان و ایثارگران، گزارش‌های متعددی انتشار یافت که "جانبازان اسلام"، ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان از دختران گرفته و آن‌ها را به عقد دائم خود در می‌آورند و آن‌ها با استفاده از سهمیه همسر جانباز در دانشگاه‌های دلخواه در رشته‌های مورد علاقه پذیرفته می‌شوند. این عده بر اساس توافق به عمل آمده، بعد از اعلام نتایج کنکور از یکدیگر طلاق می‌گیرند.

سهمیه فرزندان هیات علمی دانشگاه‌ها یکی از بزرگترین سهمیه موجود در دانشگاه‌ها است. تعداد اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های کشور ۸۰هزار نفر است که بسیاری از آن‌ها خود از طریق سهمیه به دانشگاه‌ها راه یافته و تحصیل کرده‌اند. با کمی تعمق در این خصوص می‌توانیم به ابعاد این سهمیه‌بزرگ و پنهان برسیم.

طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرزندان هیات علمی دانشگاه‌ها می‌توانند جهت انتقال به دانشگاه مد نظرشان و یا دانشگاهی که والدین در آن مشغول تحصیل است اقدام کنند. همچنین طبق همین مصوبه فرزندان اعضای هیات علمی می‌توانند رشته خود را تغییر دهند و بدون قید و شرطی به دانشگاه‌های معتبر و رشته‌های پرمتقاضی دست پیدا کنند.

سهمیه "رزمندگان جبهه مقاومت" یا عوامل سپاه قدس

تا پیش از این، سهمیه‌های اختصاص یافته به نورچشمی‌ها در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را مجلس شورای اسلامی تصویب می‌کرد اما این بار دولت رئیسی که سپاه پاسداران در آن دست بالا را دارد دست به کار شد و تسهیلات لازم را فراهم کرد. سنبه‌‌پرزور سپاه قدس و یکپارچگی مجلس و دولت و قوه قضاییه و ارگان‌های نظارتی حکومت ولایی، موانع قانونی و اجرایی را کنار زدند تا عوامل داخلی سپاه قدس به صورت عاجل و اورژانس تحت عنوان «رزمندگان جبهه مقاومت»،‌از سهمیه و تسهیلات آموزش عالی کشور برخوردار شوند.

"رزمندگان جبهه مقاومت" مدتی با "نام مدافعان حرم" معرفی می‌شدند. با پایان یافتن جنگ سوریه امکان استفاده از این عنوان کمتر می‌شود. قاسم سلیمانی در خاطراتش دلیل نامگذاری رزمندگان جبهه‌های مقاومت، به عنوان مدافعین حرم را چنین بیان می‌کند: «من وقتی در اول بحران سوریه می‌خواستم این نام را انتخاب کنم، خیلی فکر کردم که اگر بخواهیم از قالب اسلامی کسی یا کسانی را برای دفاع از حرم جذب کنیم، چه نامی برای آنها بگذاریم؟ دیدم پرجاذبه‌ترین نام که می‌شود بر این حرکت جهادی جدید اطلاق کرد، نام "مدافعین حرم" است.»

از سال ۹۹ عنوان "رزمندگان جبهه مقاومت" به ادبیات سرداران سپاه پاسداران در رسانه‌ها اضافه شد. به عنوان مثال سردار محمد عبدالله‌پور فرمانده سپاه قدس گیلان گفت: «رزمندگان جبهه مقاومت از شهدای دفاع مقدس الگو‌برداری می‌کنند».  همچنین سردار عبدالله ملکی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران مدعی شد «جبهه مقاومت در امتداد دفاع مقدس قرار دارد».

در پی این زمینه‌سازی‌ها، در مهرماه ۱۴۰۰ محمد مخبر معاون اول رئیسی در نامه‌ای خطاب به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تسهیلات رزمندگان جبهه مقاومت برای ورود به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی را اعلام کرد.

در این نامه آمده است: هیأت وزیران در جلسه چهاردهم مهرماه به پیشنهاد وزارت علوم تحقیقات و فناوری به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد: متن زیر به عنوان تبصره ۵ به ماده ۱ آیین نامه اجرای قانون تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مصوب ۳۰ بهمن ۶۷ موضوع تصویب‌نامه شماره ۴۰۳۹۰ت۱۷۷ در ۱۳ خرداد ۶۸ الحاق می‌شود.

در ادامه این نامه با اشاره به تبصره ۵ آمده است: رزمندگان جبهه مقاومت مشروط به حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه با تایید ستاد نیروهای مسلح می‌توانند از تسهیلات ورود به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بهره‌مند شوند.

با گسیل عوامل سپاه قدس به محیط‌‌های آموزش عالی ضمن پایین آمدن سطح دانش، بایستی شاهد سطح جدیدی از اختناق و سرکوب در دانشگاه‌ها بود.

سازمان ثبت احوال: مواد اوليه برای تولید کارت هوشمند ملی نداریم

 

سازمان ثبت احوال: مواد اوليه برای تولید کارت هوشمند ملی نداریم

به گفته سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور به دلیل عدم واردات مواد اولیه و تولید نشدن کارت ملی، از سال ۹۷ کارت هوشمند ملی در کشور صادر نشده است.

به گزارش ایسنا، سیف‌الله ابوترابی روز یک‌شنبه، نهم آبان با اشاره به این که مواد اولیه کارت هوشمند «پلی کربنات» و «وارداتی» است، گفت تحریم و تامین اعتبار ارزی برای انتقال وجه به خارج از کشور موجب شد که «دوستان به تولید داخل روی آوردند».

آقای ابوترابی با اشاره به «تعهد چاپخانه دولتی به تحویل ماهانه حداقل یک میلیون کارت» از سال ۹۷ گفت با وجود «تلاش زیاد برای تولید معادل خارجی» بنا به «مشکلاتی» که او به آن‌ها اشاره نکرده است، این چاپخانه موفق به انجام این کار نشده‌ است.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در مورد ورود شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید کارت هوشمند نیز بدون بیان جزییات گفت که برنامه‌های آن‌ها توسط نهادهای متولی این حوزه تایید نشد.

بنا بر اعلام سازمان ثبت احوال کشور تاکنون بیش از ۶۲ میلیون نفر برای صدور کارت هوشمند ملی ثبت نام کرده‌اند که اوایل سال ۹۷ که کارت‌های هوشمند وارد می‌شد، برای حدود ۵۱ میلیون و ۷۵۰ هزار نفر کارت صادر شده است.

فیروزآبادی: شبکه ملی اطلاعات هم راه‌اندازی شود، حملات سایبری ادامه‌ دارد

 

فیروزآبادی: شبکه ملی اطلاعات هم راه‌اندازی شود، حملات سایبری ادامه‌ دارد

ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی ایران

دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران روز یک‌شنبه ۹ آبان با اشاره به افزایش حملات سایبری به ایران گفت که «شبکه ملی اطلاعات هم اگر راه‌اندازی شود، این حملات ادامه‌دار خواهد بود.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، ابوالحسن فیروزآبادی این موضوع را در یک نشست مطبوعاتی عنوان کرد و توضیح داد که شبکه ملی اطلاعات «جدا از اینترنت نیست و یک شبکه جهانی مرتبط و متصل به دنیاست.»

حکومت ایران سال‌ها است به دلایل امنیتی و برای کنترل اعتراض‌ها و سرکوب‌ها یا سانسور وقایع سرکوب‌ها، تحت عنوان طرح راه‌اندازی «شبکه ملی» درصدد عملی کردن طرحی برای جدا کردن اینترنت داخلی (اینترانت) از اینترنت جهانی است. این طرح قرار بود تا سال ۹۵ اجرایی شود ولی به دلایل مختلف به تأخیر افتاده است.

ابوالحسن فیروزآبادی روز یک‌شنبه همچنین گفت که «در سال‌های گذشته به خصوص در دو سال اخیر شدت حملات سایبری به کشور زیاد شده است و در واقع میزان حملات و پیچیدگی آن به ایران نسبت به بقیه کشورها بی‌نظیر است.»

ایران در روزهای اخیر با حمله بی‌سابقه سایبری به شبکه سوخت‌رسانی خود در تمامی ۴۳۰۰ جایگاه سوخت روبه‌رو شده و آن را به آمریکا و اسرائيل نسبت داده است.

گروهی با نام «گنجشک درنده» که مسئولیت این حمله را پذیرفته، مسئولیت حمله سایبری به شرکت راه‌آهن و وزارت راه ایران را که در ماه‌های گذشته رخ داد نیز قبول کرده بود.

دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران روز یک‌شنبه در بخش دیگری از سخنانش گفت که «در حملات اخیر همچون حمله به راه‌آهن، بنادر و جایگاه سوخت کشور» سرعت بازآوری سیستم «بالا بوده» و «در کوتاه‌ترین مدت خدمات و کسب‌وکارها به حالت اولیه برگشته است.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که با وجود وعده مسئولان حکومت ایران برای حل یک روزه مشکل سامانه‌های سوخت، با وجود گذشت شش روز از حمله سایبری، بیش از هزار پمپ‌بنزین به سامانه هوشمند سوخت وصل نشده‌اند و مردم امکان دریافت بنزین سهمیه‌ای را از این جایگاه‌ها ندارند.

وزیر خارجه جمهوری ننگین و پلید و خبیث و دروغگوی اسلامی ایران ضمن انتقاد از برجام: شرایط از زمان قطعنامه‌های سازمان ملل «سخت‌تر» شده است

 

وزیر خارجه جمهوری ننگین و پلید و خبیث و دروغگوی اسلامی ایران ضمن انتقاد از برجام: شرایط از زمان قطعنامه‌های سازمان ملل «سخت‌تر» شده است


حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، گفته است یک برجام «یک سند قطور صد و چند صفحه‌ای» است که از نظر اقتصادی و در عمل «به نفع» ایران نبوده و شرایط را از قطعنامه‌های پیشین سازمان ملل علیه ایران هم «سخت‌تر کرده است».

او در گفت‌وگویی که روز ۹ آبان در روزنامه دولتی ایران، منتشر شده است، با اشاره به شش دور مذاکرات احیای برجام در وین، درباره اراده دولت بایدن برای احیای برجام ابراز «تردید جدی» کرده و گفته است « نیازی به این همه مذاکره وجود ندارد» و رئيس جمهور آمریکا می‌تواند با صدور یک فرمان اجرایی، وضعیت را به پیش از خروج دولت ترامپ از برجام بازگرداند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که شبکه خبری «سی‌ان‌ان» روز جمعه هفتم آبان در گزارشی نوشت مقامات آمریکایی به شدت درباره نتایج مذاکرات هسته‌ای با دولت رئیسی بدبین هستند و به طور فعال در حال بحث درباره اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران هستند.

از سوی دیگر، روز گذشته رهبران بریتانیا، آلمان و فرانسه، سه کشور اروپایی عضو برجام به همراه رئیس‌جمهوری آمریکا با انتشار بیانیه مشترکی نسبت تعلل ایران برای بازگشت به میز مذاکرات «ابراز نگرانی عمیق» کرده و تاکید داشتند که هنوز امکان دستیابی «سریع» به توافق هسته‌ای وجود دارد.

وزیر خارجه ایران در گفت‌وگو با روزنامه ایران، بدون اشاره به زمان خاصی، تاکید کرده است که ایران به میز مذاکره باز می‌گردد و در حال « بررسی‌های دقیق برای شیوه مذاکراتی» است ولی برنامه‌ای برای گفت‌وگو درباره مسائل منطقه‌ای ندارد و مذاکرات «محدود به موضوع هسته‌ای و برجام خواهد بود».

او همچنین درباره نحوه بازگشت ایران به مذاکرات احیای برجام پاسخ دقیقی نداده و گفته است ممکن است تیم مذاکره کننده ایرانی «روش دیگری» را اتخاذ کند.

ایران و قدرت‌های جهانی تا خرداد امسال شش دور مذاکرات برای احیای برجام در وین برگزار کردند. نمایندگان دولت آمریکا نیز به صورت غیرمستقیم در این مذاکرات حضور داشتند ولی نمایندگان دولت ابراهیم رئیسی تاکنون از ادامه این مذاکرات خودداری کرده و در بروکسل با مقام‌های اروپایی مذاکره کرده‌اند.

وزیر خارجه ایران نارضایتی روسیه از مذاکرات بروکسل را رد کرده است و گفته است وزیر خارجه روسیه از اینکه گفت‌وگوها شروع شده، «خرسند بود».

دولت آمریکا نیز پیش از این اعلام کرده است که مذاکرات ایران با اروپایی‌ها در بروکسل، مذاکرات احیای برجام جایگزین مذاکرات وین نخواهد بود.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، که مذاکرات احیای برجام را پیگیری می‌کند، روز دوشنبه، ۳ آبان در یک نشست خبری در پاسخ به پرسش رادیوفردا گفت :«تهران می‌تواند با هر طرفی که بخواهد مشورت کند، اما این مشورت‌ها نمی‌تواند جایگزین مذاکرات مستقیم با ایالات متحده شود. اگر ایران سوالی درباره نحوه رفع تحریم و تعهد آمریکا دارد، باید پاسخ را از ما بشنود.»

وزیر خارجه ایران اما با اشاره به حضور غیرمستقیم رابرت مالی در مذاکرات وین، گفته است: «رابرت مالی پشت در اتاق مذاکره آمد و گاهی اوقات متن‌هایش به داخل اتاق آمده اما در عمل پیچیدگی‌هایی در مذاکره ایجاد کرده که با نیت ادعایی امریکا همخوانی ندارد».

بر اساس گزارش‌های منتشره درباره مذاکرات وین، ایران خواهان لغو گسترده و «موثر» تحریم‌های آمریکا است و دولت آمریکا می‌گوید ایران ابتدا باید ضمن توقف توسعه برنامه هسته‌ای خود، به تعهدات خود طبق برجام بازگردد تا تحریم‌های متضاد با برجام را لغو کند.

وزیر خارجه ایران با اشاره به این موضوع گفته است دولت بایدن می‌خواهد «بخش مهمی از تحریم‌های ترامپ را حفظ کنند با این توجیه که این تحریم‌ها ارتباط مستقیمی با موضوع هسته‌ای ندارد و این مسأله اصلاً برای ما قابل قبول نیست».

سردار جلالی حمله به شبکه توزیع سوخت را به اسرائیل و آمریکا نسبت داد

 

سردار جلالی حمله به شبکه توزیع سوخت را به اسرائیل و آمریکا نسبت داد

رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران اسرائیل و ایالات متحده را متهم کرد که احتمالا در حمله سایبری به شبکه توزیع سوخت در ایران شرکت داشته‌اند. سردار غلامرضا جلالی گفت این حمله شبیه موارد پیشین است ولی تحقیقات فنی ادامه دارد.

سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران طی سخنانی که شامگاه شنبه (۸ آبان) از برنامه تلویزیونی "نگاه یک" پخش شد به شرکت احتمالی آمریکا و اسرائیل در حمله سایبری اخیر به شبکه توزیع سوخت اشاره کرد.

جلالی گفت که این حمله سایبری شبیه حملاتی است که پیش از این به راه آهن ایران و یا به بندر شهید رجایی صورت گرفته بود.

به گزارش ایسنا رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران با تحلیل این دو حادثه گفت که این حملات "به لحاظ مدل حمله به یکدیگر شباهت داشتند و مانند هم بودند".

در حمله سایبری گسترده به سیستم سوخت رسانی ایران که سه شنبه پیش اتفاق افتاد سامانه کارت سوخت از کار افتاد و اختلالات زیادی در عرضه سوخت در پمپ بنزین‌ها به وجود آمد.

جلالی گفت که بر اساس تحقیقات انجام شده و بررسی نتیجه جمع‌بندی اطلاعات و تحلیل آنها ایران "مطمئن" است که ایالات متحده و اسرائیل در پشت حملات سایبری به راه آهن و به بندر شهید رجایی در سال پیش سر قرار داشتند. او تاکید کرد: «وقتی که کسی در لایه سخت‌افزار می‌خواهد به دیگری حمله کند باید نفوذ اطلاعاتی در لایه سیستم نهادینه‌شده مجموعه مورد نظر داشته باشد.»

رئیس سازمان پدافند غیرعامل یادآور شد: «معمولاً کشورهایی که به این سطح دسترسی دارند، کشورهای سازنده همان سیستم‌ها هستند که می‌توانند در این لایه باشند یا کسانی که بتوانند این سیستم‌ها را به صورت فیزیکی ساخته باشند.»

جلالی افزود: «هنوز نمی‌توانیم از نظر قانونی بگوییم، اما از نظر تحلیلی من معتقدم که این کار توسط رژیم صهیونیستی، آمریکایی‌ها انجام شده است.»

ایران در چند سال گذشته گفته است که برای جلوگیری از حملات سایبری در حالت آماده باش به سر می‌برد و مسئولیت این حملات را به گردن "دشمنان اصلی خود" می‌اندازد.

در مقابل ایالات متحده، اسرائیل و سایر کشورهای غربی ایران را به نفوذ و تلاش برای اخلال در سیستم‌ها متهم کرده‌اند.

اختلالات روز سه شنبه پیش در شبکه توزیع سوخت ایران در دومین سالگرد تظاهرات خونین در آبان سال ۱۳۹۸ روی داد که به دلیل افزایش شدید قیمت بنزین صورت گرفته بود. 

در حال حاضر حدود نیمی از ۴۳۰۰ پمپ بنزین ایران کار خود را از سر گرفته‌اند. بسیاری از جایگاه های بنزین هنوز با مشکلات وسیع عرضه سوخت روبرو هستند.

سازمان پدافند غیرعامل: حمله سایبری به سامانه‌های سوخت کار اسرائیل و آمریکا بود

 

سازمان پدافند غیرعامل: حمله سایبری به سامانه‌های سوخت کار اسرائیل و آمریکا بود


دبیر شورای عالی فضای مجازی هفته گذشته گفت که در «حمله سایبری» چهارم آبان همه ۴۳۰۰ جایگاه سوختی در ایران دچار اختلال شده‌

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، شنبه هشتم آبان گفته است براساس تحلیل‌های اطلاعاتی٬ حمله سایبری به سامانه‌های سوخت در ایران کار آمریکا، اسرائیل و یک کشور خارجی دیگر بوده است، اما او تا پایان تحقیقات در این زمینه نمی‌تواند به صورت قطعی ابراز نظر کند.

غلامرضا جلالی در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: بر اساس تحلیل‌های اطلاعاتی این حمله از طرف یک کشور خارجی و آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها انجام شده است، «اما از نظر اطلاعات فنی در حال بررسی هستیم و به صورت قطعی نمی‌توانیم درباره منشأ حمله اظهار نظر کنیم البته بخشی از بررسی‌ها به نتیجه رسیده است.»

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این مصاحبه نام «کشور خارجی» که به همراه آمریکا و اسرائیل در این حمله سایبری دست داشته است٬ اشاره‌ای نکرد.

جمهوری اسلامی ایران در چند سال گذشته گفته است که برای مقابله با حملات سایبری در حالت آماده باش قرار دارد و آمریکا و اسرائیل را عامل حملات سایبری به این کشور معرفی کرده است. این در حالی است که اسرائیل، ایالات متحده و دیگر قدرت‌های غربی٬ ایران را به تلاش برای اخلال و نفوذ به شبکه‌های خود متهم کرده‌اند.

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران هم چند روز پیش گفت، حمله سایبری به سامانه فروش بنزین یارانه‌ای در سراسر کشور، اقدامی برای «ایجاد بی‌نظمی و اخلال در زندگی مردم» و «عصبانی کردن» آن‌ها بود.

رسانه‌های ایران روز سه‌شنبه چهارم آبان از قطع توزیع بنزین در جایگاه‌های سوخت سراسر کشور به دلیل «اختلال» در سامانه هوشمند سوخت خبر دادند و همزمان تصاویری در شبکه‌های اجتماعی از بیلبوردهای دیجیتال نصب‌شده در برخی نقاط منتشر شد که روی آن‌ها این شعار به چشم می‌خورد که «خامنه‌ای بنزین ما کو؟»

پیش از این دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرده بود که در این «حمله سایبری» همه ۴۳۰۰ جایگاه سوختی در ایران دچار اختلال شد.

غلامرضا جلالی در ادامه این مصاحبه تصریح کرد، «این حمله به حمله سایبری به راه آهن و بندر شهید رجایی شبیه است و از نظر ما این حمله به طور قطع به وسیله آمریکایی‌ها» و اسرائیلی‌ها انجام شده است.

حمله سایبری به سامانه‌های شرکت راه‌آهن در ۱۸ تیرماه باعث وقوع هرج‌ومرج در ایستگاه‌های قطار ایران شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، به‌دنبال اختلال سراسری در ساعات اخیر در سیستم‌های کامپیوتری شرکت راه‌آهن که احتمالا ناشی از «حمله سایبری» بوده، فعالیت صدها خطوط قطار به تعویق افتاد و یا حتی لغو شد.

پنج روز پس از بروز اختلال در شبکه توزیع سوخت ایران به دلیل حمله سایبری، کماکان ۲۲۰۰ پمپ بنزین به سامانه هوشمند وصل نشده‌اند و در بسیاری از جایگاه‌ها خبری از بنزین ۱۵۰۰ تومانی نیست.

در حال حاضر در پمپ‌ بنزین‌هایی که به سامانه سوخت وصل نشده‌اند، مردم بنزین را تنها با نرخ سه هزار تومان دریافت می‌کنند.

مخالفان جمهوری اسلامی می‌گویند، حمله سایبری روز سه‌شنبه یادآور اعتراضات به افزایش بهای بنزین در آبان سال ۱۳۹۸ است که به گزارش خبرگزاری رویترز «خونبارترین اعتراضات پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود» و منجر به «کشته شدن ۱۵۰۰ نفر» شد.

احمد وحیدی، وزیر کشور ایران، در واکنش به این حادثه گفت که «دشمن برای آبان‌ماه برنامه‌ریزی کرده» و اختلال در شبکه سوخت را «آغاز» آن دانست.

محمود عباس‌زاده مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، نیز در اظهاراتی مشابه گفته است «انتظار می‌رفت که در آبان‌ماه چنین اتفاقی رخ دهد».

گزارش نهاد حقوق بشری؛ رواج گسترده شکنجه و تجاوز در زندان‌های امنیتی ارومیه، سنندج و کرمانشاه

 

گزارش نهاد حقوق بشری؛ رواج گسترده شکنجه و تجاوز در زندان‌های امنیتی ارومیه، سنندج و کرمانشاه


Urmia Central Prison, Iran

شبکه حقوق بشر کردستان، نهاد فعال در زمینه گزارش نقض حقوق بشر در ایران، گزارش مفصلی درباره زندان‌های «مخفی» تحت نظر وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه در شهرهای ارومیه، سنندج و کرمانشاه منتشر کرده و از رایج بودن شکنجه‌های شدید و تجاوز در این زندان‌ها خبر داده است.

در این گزارش به نقل از شاهدان عینی از وجود بازداشتگاه «مشهور به سلول قبر» در زندان ارومیه خبر داده شده که «صرفا در زمان شکنجه به کار گرفته می‌شود» و گفته شده که برخی زندانیان به علت شدت ضرب و شتم «بیهوش شده‌اند».

فعالان سیاسی کرد به این نهاد حقوق بشری گفته‌اند که در زندان‌های وابسته به اطلاعات سپاه با شکنجه‌هایی چون «وصل کردن وزنه به بیضه‌ها»، آویزان شدن به سقف برای ساعات طولانی، اعدام نمایشی و تهدید به تجاوز به همسر و دیگر اعضای خانواده مواجه شده‌اند.

در بخش دیگری از این گزارش به پرونده چند زندانی در زندان‌های ارومیه و سنندج اشاره شده است و آمده که ناصر عیسی‌زاده، شهروند اهل سلماس، سال ۸۹ در زندان ارومیه تحت «شکنجه شدید» کشته شده است.

بر اساس این گزارش، در زندان سنندج نیز در رویدادهایی مشابه، ابراهیم لطف‌اللهی، فعال دانشجویی کرد، در سال ۸۶ در زندان جان خود را از دست داد و خانواده این زندانی گفته‌اند که او به علت شکنجه کشته شده است.

در بخش دیگری از این گزارش به پرونده سارو قهرمانی که سال ۹۶ جان باخت، اشاره شده و آمده است که «آثار ضرب و جرح بر بدن» این زندانی کاملا مشهود بوده است.

جسد سارو قهرمانی روز ۲۴ دی‌ماه سال ۹۶، در حالی که ۱۱ روز از بازداشت او می‌گذشت، به خانواده‌اش تحویل داده شد و مسئولان حکومت ایران در آن زمان گفتند که سارو قهرمانی در جریان «درگیری مسلحانه» کشته شده است.

در ادامه این گزارش، محمد حسین رضایی، زندانی سیاسی سابق کرد، به شبکه حقوق بشر کردستان گفته است که با وجود اینکه در زندان، تحت شکنجه پای او عفونت کرده بود و زخم‌های پا »دچار کرم‌زدگی شده بودند»، از هرگونه رسیدگی پزشکی محروم بوده و کماکان او را شکنجه داده‌اند.

زینب جلالیان، دیگر زندانی سیاسی کُرد، نیز در این گزارش به روایت تجربه خود از شکنجه پرداخته و گفته است بازجویان برای گرفتن «اعترافات ساختگی» بارها او را شکنجه داده و شلاق زده‌اند و «شدت این شلاق‌ها به حدی بوده است که بارها به صورت بیهوش به داخل سلول بازگردانده شده است».

زینب جلالیان متولد ۱۳۶۱ است و از آذرماه ۱۳۸۶ با حکم حبس ابد، سنگین‌ترین حکم در میان زندانیان سیاسی زن، در زندان به سر می‌برد. او متهم به عضویت در گروه پژاک است.

گزارش شکنجه و تهدید به تجاوز در زندان‌های ایران پیش از این نیز بارها منتشر شده است. شهریور امسال گزارش‌های متعددی درباره شکنجه در زندان زنان بوشهر منتشر شد که با تکذیب و تشکیک مسئولان سازمان زندان‌ها مواجه شد.

در یکی از این گزارش‌ها، سپیده قلیان، فعال مدنی که اکنون زندانی است، در گزارش خود از زندان مرکزی بوشهر به عنوان «جایی که نزدیک آخر دنیا است» نام برد و نوشت که در این زندان موضوعاتی از جمله «صیغه موقت برخی زنان نیازمند از سوی زندانی‌های مرد بند مالی با هماهنگی مسئول بند»، «اجباری بودن حجاب جز در تختخواب» مطرح بوده و موارد متعددی از شکنجه زندانیان رخ داده است.

پیش از آن نیز گزارش‌های ویدئویی درباره بدرفتاری و شکنجه در زندان اوین نیز توسط یک گروه سایبری موسوم به «عدالت علی» ۳۱ منتشر شد. این فیلم‌ها که نخستین بار توسط رادیو فردا منتشر شدند حاوی بدرفتاری با زندانیان، قاچاق مواد مخدر به درون زندان، درگیر شدن ماموران با یکدیگر و همچنین اقدام به خودکشی زندانیان است.

پس از انتشار این فیلم‌ها، ۲۸ زندانی سیاسی زندان تهران بزرگ در بیانیه‌ای که در اختیار رادیو فردا قرار گرفت، نوشتند «آنچه در این فیلم‌ها به شکل شکنجه، تحقیر و آزار و اذیت عریان و فیزیکی نمایش داده می‌شود فقط بخشی از واقعیت رؤیت‌پذیر شکنجه‌ای است که بر زندانی و خانواده او در ایران تحمیل می‌شود. اما شکنجه‌های دیگری نیز وجود دارد که در هیچ دوربینی ثبت و ضبط نمی‌شود».

مرتیکه تروریست عقب افتاده سخیف نفهم و پلید و خبیث مولوی عبدالحمید: می‌خواهیم طالبان بازوی جمهوری اسلامی شود

 

مرتیکه تروریست عقب افتاده سخیف نفهم و پلید و خبیث مولوی عبدالحمید: می‌خواهیم طالبان بازوی جمهوری اسلامی شود


مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت شهر زاهدان

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت شهر زاهدان، که پیش از این پیام تبریک او به طالبان به خاطر تصرف افغانستان جنجالی شد، در اظهارنظری تازه ابراز امیدواری کرده است که افغانستان در دوران طالبان «یک بازو برای جمهوری اسلامی و کشور‌های دیگر باشد».

او از کشورهای دیگر خواسته است درباره گروه طالبان «پیش داوری نکنند» و ابراز امیدواری کرده است که طالبان «بتوانند اسلام واقعی را پیاده کنند».

امام جمعه اهل سنت شهر زاهدان روز ۲۶ مرداد امسال نیز با انتشار پیامی در حمایت از طالبان، پیروزی آنان در افغانستان را «قابل تبریک و تهنیت» دانست و از مردم خواست که به «تبلیغات سوء و یک‌طرفه» علیه این گروه توجه نکنند و آنها را گروهی خواند که «قابل اصلاح هستند».

او در مصاحبه جدید خود که در وب‌سایت دیدار منتشر شده، با تكرار مواضع حمایتی از گروه طالبان گفته است این گروه «خیلی تغییر کرده» و منتقدان طالبان «تندروی می‌کنند».

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که در دوران کوتاه به قدرت رسیدن طالبان، تعداد زیادی از دختران افغان از حق تحصیل محروم شده‌اند و برخی زنان ورزشکار، روزنامه‌نگار، فعالان مدنی و هنرمندان مجبور به فرار از این کشور شده‌اند. طالبان همچنین با اجباری کردن حجاب برای همه زنان و اعمال تفکیک جنسیتی گسترده، باعث شده‌اند که بسیاری از زنان فعال در دولت را از مشاغل خود از دست بدهند.

حمایت آقای عبدالحمید از طالبان در ماه‌های گذشته با بازتاب‌های گسترده‌ای مواجه شد و کانون مدافعان حقوق بشر اعلام کرد که در اعتراض به حمایت مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، از گروه طالبان، جایزه «تلاشگر حقوق بشر» را که دی‌ماه سال ۹۳ به آقای عبدالحمید داده بود، پس می‌گیرد.

عربستان: مذاکره با ایران پیشرفت کافی نداشته است، اما آماده ادامه گفت‌وگوها هستیم

 

عربستان: مذاکره با ایران پیشرفت کافی نداشته است، اما آماده ادامه گفت‌وگوها هستیم

فیصل بن فرحان می‌گوید، مذاکرات با ایران در مرحله اولیه ارزیابی است.

فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان روز شنبه در خصوص مذاکرات بین تهران و ریاض گفته است، تاکنون چهار دو مذاکره برگزار شده است، اما تاکنون پیشرفت چندانی نداشته است.

فیصل بن فرحان به رویترز گفته است، تاکنون چهار دور مذاکره با ایران برگزار کردیم. گفت‌وگوها صمیمانه بوده است ، اما این گفت وگوها در مراحل اولیه بررسی موضوعات است. ما کماکان امیدواریم که در این مذاکرات پیشرفت ملموسی حاصل شود، اما تاکنون به پیشرفت لازم برای خوش‌بینی در این زمینه دست نیافته‌ایم.

وزیر خارجه عربستان در پاسخ به این پرسش که آیا دور دیگری از مذاکرات با ایران در کار خواهد بود، اظهار داشت، هیچ برنامه‌ریزی برای دور بعدی در نظر گرفته نشده است، اما ما آماده‌ایم که مذاکرات را ادامه دهیم.

دولت عراق طی سال جاری در میانجی‌گری بین ایران و عربستان سعودی نقش فعالی ایفا کرده است. از اولین دور مذاکرات مستقیم بین تهران و ریاض که ماه آوریل امسال برگزار شد بغداد میزبان چندین دور گفت‌وگو بین مقامات تهران و ریاض بوده است.

کارشناسان معتقدند که همزمان با بن‌بست در جنگ یمن و روی کار آمدن جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، که طرفدار کاهش تنش‌های منطقه‌ای است حکومت عربستان در پی پایان دادن به این جنگ و حضور نظامی خود در یمن است.

دو مقام عراقی روز دوشنبه پنجم مهر گفتند که دور جدید مذاکرات بین نمایندگان ایران و عربستان سعودی در بغداد برگزار شده است. این اولین مورد از مذاکرات تهران و ریاض پس از آغاز دوران ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی است.

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور دولت جدید ایران، گفته است که می‌خواهد دو کشور سفارتخانه‌های خود را دوباره باز کنند.

مناسبات رسمی تهران و ریاض در سال ۲۰۱۶ در پی حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران که در واکنش به اعدام شیخ نمر باقر النمر، روحانی شیعه توسط حکومت عربستان سعودی روی داد، قطع شد.

دو کشور علاوه بر حمایت از گروه‌های رقیب در جنگ یمن در عرصه‌های دیگری نظیر سیاست داخلی لبنان و جنگ داخلی سوریه نیز در برابر یکدیگر قرار دارند.

معاون وزیر کار ضمن رد وعده ایجاد ۱.۸ میلیون شغل استعفا کرد

 

معاون وزیر کار ضمن رد وعده ایجاد ۱.۸ میلیون شغل استعفا کرد

نرخ بیکاری در ایران بر اساس آخرين گزارش‌ها به ۲۴ درصد رسیده است

عیسی منصوری، معاون وزیر کار با تأکید بر این‌که وعده‌های دولت رئيسی برای ایجاد «یک میلیون و هشتصد هزار فرصت شغلی ظرف ۱۷ ماه» امکان‌پذیر نیست، استعفا کرد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، آقای منصوری که از سال ۹۴ به عنوان معاون وزیر کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون و کار مشغول به فعاليت بوده، گفته است با توجه به «ظرفیت‌های فعلی اقتصادی کشور» تحقق این وعده ممکن نیست.

حجت‌الله عبدالملکی، وزیر کار و تعاون و رفاه اجتماعی، روز ۶ مهرماه امسال خبر داده بود که قرار است تا پایان سال ۱۴۰۱ یک میلیون و هشتصد و پنجاه هزار فرصت شغلی ایجاد شود.

او گفته بود این موضوع به تصویب «شورای عالی اشتغال کشور» رسیده ولی درباره جزئیات آن گزارشی نداده بود. وزیر کار پیشتر تعداد بیکاران ایران را ۵.۵ میلیون نفر اعلام کرده است.

وعده مقام‌های دولت ابراهیم رئيسی در حالی مطرح شده است که بر اساس آخرين گزارش مرکز آمار ایران، که روز ۱۱ مهر منتشر شده، کاهش شمار افراد شاغل در ایران طی تابستان سال جاری ادامه یافته و طی دو سال گذشته ۱.۳ میلیون شغل در ایران از بین رفته است.

درباره نرخ بیکاری در ایران در طول یک‌سال گذشته گزارش‌های مختلفی منتشر شده است که در مهم‌ترین گزارش رسمی، آذرماه پارسال مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد نرخ بیکاری نرخ واقعی بیکاری ۲۴ درصد است که ۲.۵ برابر آمار اعلام‌شده توسط دولت روحانی بود.

اسکورت بمب‌افکن آمریکا توسط جنگنده‌های اسرائیلی؛ روزنامه‌های اسرائیل: این «تهدید آشکار» ایران است

 

اسکورت بمب‌افکن آمریکا توسط جنگنده‌های اسرائیلی؛ روزنامه‌های اسرائیل: این «تهدید آشکار» ایران است


بمب افکن «بی- ۱بی» نیروی هوایی آمریکا (آرشیو)

ارتش اسرائیل اعلام کرد جت‌های جنگنده این کشور روز شنبه ۸ آبان یک بمب‌ا‌فکن آمریکایی در منطقه را که به سوی خلیج فارس پرواز می‌کرد، اسکورت کردند.

ارتش اسرائیل در حساب توئیتر خود، با تایید خبر اسکورت بمب افکن «بی- ۱بی» آمریکا توسط جنگنده‌های اف- ۱۵ اسرائیل، آن را نشان‌دهنده ادامه همکاری استراتژیک واشنگتن و تل‌آویو دانست.

 

Israeli Air Force F-15 fighter jets escorted an American B-1B bomber over Israeli skies towards the Gulf earlier today. The joint flight illustrates the continued strategic cooperation of the IDF with the United States in the area.

تایمز اسرائیل و برخی از دیگر رسانه های این کشور، چنین اقدامی را به منزله «تهدید آشکار» ایران توصیف کرده‌اند.

بمب افکن «بی- ۱بی» قادر به حمل بمب‌های سنگین «سنگرشکن» (بانکر باستر) است که توانایی تخریب و نفوذ در تاسیسات هسته‌ای زیرزمینی ایران را دارند.

رسانه‌های اسرائیل دو هفته پیش در گزارش‌هایی اعلام کردند آویو کوخاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، به نیروی هوایی این کشور دستور داده است تمرین‌های لازم برای حمله احتمالی به مراکز هسته‌ای ایران را پس از دو سال وقفه از سر بگیرد.

ایران درخواست‌های جهانی برای پایان دادن به نقض تعهدات هسته‌ای‌اش را نادیده گرفته است و معلوم نیست بخواهد به میز مذاکرات هسته‌ای که آن را تابستان امسال ترک کرد بازگردد.

ایران و آمریکا اواخر دولت حسن روحانی مذاکرات غیرمستقیمی را در وین اتریش دنبال کردند. اما این مذاکرات پس از شش دور، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران تعلیق شد و دولت ابراهیم رئیسی هنوز زمان دقیق ازسرگیری این مذاکرات را اعلام نکرده است؛ هر چند که معاون سیاسی وزارت خارجه ایران می‌گوید این تاریخ پیش از پایان نوامبر امسال خواهد بود.

ایالات متحده و اسرائیل هشدار داده‌اند که اگر حکومت ایران با حسن نیت برای نجات برجام بازنگردد، طرح جایگزین (طرح «ب») را بررسی می‌کنند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل در اوایل ماه جاری در واشنگتن گفت: «زمان کوتاه است. اگر ایران مسیر خود را تغییر ندهد، آماده‌ایم به گزینه های دیگر روی بیاوریم و این گونه رایزنی‌ها با متحدان و شرکای ما بخشی از آن است.»

 

شنبه، آبان ۰۸، ۱۴۰۰

طرف های برجام بجز نگرانی کهر دیگری نمی توانند انجام دهند مماست تا کی ابراز نگرانی «عمیق» رهبران اروپایی برجام و آمریکا از تعلل ایران برای بازگشت به مذاکرات هسته‌ای

 

طرف های برجام بجز نگرانی کهر دیگری نمی توانند انجام دهند مماست تا کی ابراز نگرانی «عمیق» رهبران اروپایی برجام و آمریکا از تعلل ایران برای بازگشت به مذاکرات هسته‌ای


تصویری آرشیوی از مذاکرات هسته‌ای میان ایران و اعضای برجام در وین؛ این مذاکرات از ۳۰ خرداد امسال متوقف شده است

رهبران بریتانیا، آلمان و فرانسه، سه کشور اروپایی عضو برجام به همراه رئیس‌جمهوری آمریکا با انتشار بیانیه مشترکی نسبت تعلل ایران برای بازگشت به میز مذاکرات «ابراز نگرانی عمیق» کرده و تاکید داشتند که هنوز امکان دستیابی «سریع» به توافق هسته‌ای وجود دارد.

بیانیه مشترک رهبران این کشورها روز شنبه ۸ آبان منتشر شده و می‌گوید تعلل ایران در بازگشت به میز مذاکرات در حالی است که این کشور اقدامات تحریک‌آمیز هسته‌ای مانند غنی‌سازی اورانیوم در سطوح بالا و تولید اورانیوم فلزی را شتاب بخشیده است.

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا، بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا و امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه روز شنبه ۸ آبان در حاشیه نشست «گروه ۲۰» در پایتخت ایتالیا پیرامون مذاکرات هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردند و در پی آن با انتشار بیانیه‌ای مشترک عنوان کردند که «در مورد امکان دستیابی به توافقی سریع و بازگشت به تعهدات هسته‌ای» اتفاق نظر دارند.

این بیانیه می‌گوید: «ما تاکید کردیم که مطمئن باشیم ایران هرگز به بمب هسته‌ای دسترسی نخواهد داشت و از اینکه ایران مذاکرات هسته‌ای را متوقف کرده و به میز مذاکرات بر نگشته، نگرانی عمیق و فزاینده‌ای داریم.»

بیانیه یادشده می‌افزاید، ایران برای برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز نه نیازی به غنی‌سازی اورانیوم در سطوح بالا دارد و نه به اورانیوم فلزی؛ اما هر دو این موارد برای تولید بمب هسته‌ای لازم است.

این بیانیه در ادامه تصریح کرده است اقدامات یاد شده همزمان شده است با کاهش همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و به وضعیت هشدارآمیز بیشتری دامن زده است.

رهبران اعضای اروپایی برجام و آمریکا گفته‌اند ادامه توسعه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی و ایجاد موانع برای فعالیت‌های آژانس در ایران، امکان رسیدن به توافق برجام را از بین خواهد برد.

این بیانیه می‌گوید وضعیت کنونی بر لزوم مذاکرات دیپلماتیک و رسیدن به توافقی که منجر به بازگشت کامل آمریکا و ایران به تعهدات برجامی باشد، تاکید دارد و این توافق می‌تواند زمینه را برای مذاکرات بیشتر پیرامون نگرانی‌های دیگر ایران و اروپا و آمریکا فراهم سازد.

بیانیه مورداشاره از «تعهد شفاف» دولت جو بایدن برای بازگشت به برجام استقبال کرده است.

مذاکرات هسته‌ای میان ایران و اعضای برجام به علاوه آمریکا از ۳۰ خرداد امسال متوقف شده و ایران تاکنون دقیقا مشخص نکرده در چه تاریخی آماده بازگشت به میز مذاکرات است.

در این میان، علی باقری‌کنی، معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه در توئیتر نوشت با انریکه مورا، معاون هماهنگ‌کننده ارشد سیاست خارجه اتحادیه اروپا، «گفت‌وگویی سازنده و بسیار جدی» داشته و قرار شده است که مذاکرات تا پیش از پایان ماه نوامبر، از سر گرفته شود.

طی دو ماه گذشته برخی مقامات ایران چندین بار درباره از سرگیری مذاکرات «طی چند هفته» خبر داده بودند. آقای باقری‌کنی نیز گفته است ایران تاریخ دقیق مذاکرات بعدی را هفته آینده اعلام می‌کند.

عضو اتاق بازرگانی ایران: تمام راه‌های بازگشت ارز به کشور مسدود است

 

عضو اتاق بازرگانی ایران: تمام راه‌های بازگشت ارز به کشور مسدود است


عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از لایحه مجلس برای «جرم‌انگاری» عدم بازگشت ارز کالاهای صادراتی توسط تجار ایرانی به کشور گفت که «تمام راه‌های بازگشت ارز به کشور مسدود است».

به‌تازگی تعدادی از نمایندگان مجلس، طرحی را ارائه کردند که بر اساس آن امکان برخورد با صادرکنندگانی که ظرف سه ماه ارز حاصل از فروش محصولاتشان را به کشور بازنگردانند فراهم شده و برای آنها عنوان مجرمانه صادر می‌شود.

اما کیوان کاشفی عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی تهران تاکید دارد که تمام راه‌های بازگشت ارز به کشور مسدود است.

وی گفت، تاکنون راه‌های مختلفی برای بازگشت ارز صادرات به کشور مطرح شده که هیچ‌کدام کارایی ندارد.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران بازگشت ارز از طریق سامانه نیما به دلیل اختلاف قیمت سه تا چهار هزار تومانی که با بازار آزاد را خصوصاً برای تجار خرد که سود کمی دارند ناممکن دانست و گفت بازگشت ارز به‌صورت اسکناس فیزیکی هم مشکلات خاص خود را دارد.

کاشفی در ادامه گفت، واردات به‌جای صادرات نیز درصورتی‌که توسط دو فرد انجام شود مشکلات متعددی دارد زیرا از یک طرف هماهنگ شدن صادرکننده و واردکننده دشوار است و از طرف دیگر اکثر ارز حاصل از صادرات در صرافی‌های کشورهای مختلف پراکنده شده است.

به گفته وی، روش نهایی این است که خود فرد در برابر صادرات، واردات را انجام دهد که ثبت سفارش این امر نیز با چالش‌هایی مواجه است زیرا اگر مشابه این کالا به هر نوعی در هر گوشه‌ای از کشور تولید شود، جلوی ثبت سفارش گرفته می‌شود.

این گزارش می‌افزاید، بسیاری از صادرکنندگان اعلام کرده‌اند که با توجه به محدودیت‌های تحریم و قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه «اف‌ای‌تی‌اف» از یک سو و طولانی بودن زمان صادرات و بازگشت ارز حاصل از آن از سوی دیگر، جرم‌انگاری عدم بازگشت ارز صادرات به کشور نه تنها گره‌گشا نخواهد بود که حتی موجب از بین رفتن اعتماد بخش خصوصی و خروج سرمایه‌گذاران می‌شود.

ایسنا از قول فعالان بخش خصوصی می‌نویسد آنها معتقدند بخش مهمی از ارز بازنگشته به کشور نه به این بخش که به «شرکت‌های خصولتی و پتروشیمی» ارتباط دارد.

تاکنون گزارش‌های مختلفی از میزان بازگشت ارز صادراتی به کشور منتشر شده است. حمید زادبوم رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران اردیبهشت امسال گفته بود از ۲۱ فروردین ماه ۹۷ تا ۳۰ اسفندماه ۱۳۹۹، حدود ۷۲ درصد تعهدات ارزی صادرکنندگان معادل ۴۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو (حدود ۵۰ میلیارد دلار) به کشور بازگشته است.

این آمارها اما با آمارهای گمرکی کشور هم‌خوانی ندارد. آمارهای گمرکی نشان می‌دهد، کل صادرات غیرنفتی کشور در سال گذشته خورشیدی که شامل بنزین، میعانات گازی، گاز طبیعی و گاز مایع نیز می‌شود، ۳۴ میلیارد دلار بوده است. این رقم برای سال‌های ۹۸ و ۹۷ به ترتیب ۴۱.۳ میلیارد دلار و ۴۴.۳ میلیارد دلار بوده است.

بدین ترتیب کل صادرات غیرنفتی کشور از ابتدای سال ۹۷ تا پایان ۹۹ حدود ۱۲۰ میلیارد دلار (نزدیک ۱۰۴ میلیارد یورو) بوده است. با توجه به اینکه واردات در مقابل صادرات نیز از طرف بانک مرکزی بعنوان «راه‌های بازگشت ارز» معرفی شده، در واقع ۴۳.۵ میلیارد یورو ارز بازگشتی از صادرات تقریبا معادل ۴۲ درصد از کل ارز صادرات غیرنفتی است، نه ۷۲ درصد.

ریزش دیوار مدرسه در روستایی در استان گلستان هفت کودک و سه مربی را مصدوم کرد

 

ریزش دیوار مدرسه در روستایی در استان گلستان هفت کودک و سه مربی را مصدوم کرد

عکسی که از ریزش دیوار مدرسه در علی‌آباد کتول استان گلستان منتشر شده است

در پی ریزش دیوار یک مدرسه در استان گلستان در روز شنبه، هشتم آبان، هفت کودک و سه مربی مصدوم شدند.

ربیع‌الله افشانی، سرپرست جمعیت هلال‌احمر، درباره جزئیات این حادثه به خبرگزاری ایسنا گفت که این حادثه در ساعت ۹:۴۴ دقیقه صبح روز شنبه رخ داده و کودک و مربیان آن‌ها از زیر آوار رها شده‌اند.

درباره دلایل بروز این حادثه تاکنون گزارشی منتشر نشده، اما تصاویر حادثه نشان می‌دهد که ساختمان این مدرسه قدیمی بوده و یک عملیات ساخت‌وساز در کنار این مدرسه در حال انجام است.

مهرالله رخشانی‌مهر، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تابستان امسال گفته بود که ۱۹.۵ درصد مدارس فرسوده نیازمند «مقاوم‌سازی» یا «تخریب و بازسازی» هستند.

گودبرداری‌ غیراصولی که منجر به تخریب ساختمان‌های همجوار می‌شود، هر از چند گاه در ایران خبرساز می‌شود. این حوادث علاوه بر خسارت‌های مالی، گاهی تلفات جانی نیز به‌همراه دارد.

دوم آبان نیز ریزش یک دیوار در روستای بنواسحاق بازار در چابهار منجر به جان باختن چهار کودک و مصدوم شدن سه کودک دیگر شده بود.

فرماندار چابهار دلیل این حادثه را گودی ایجادشده در هفته‌های گذشته توسط اهالی روستا برای خاک‌برداری و ساختن خانه عنوان کرده بود.

آمار رسمی کرونا در ایران؛ شمار قربانیان از ۱۲۶ هزار نفر گذشت، بازگشایی مراکز آموزشی از آذر

 

آمار رسمی کرونا در ایران؛ شمار قربانیان از ۱۲۶ هزار نفر گذشت، بازگشایی مراکز آموزشی از آذر

بنا بر اعلام وزارت بهداشت ایران در روز شنبه، هشتم آبان، در یک شبانه‌روز گذشته ۱۲۸ نفر دیگر بر اثر کرونا جان خود را از دست داده‌ و نزدیک به هفت هزار بیمار جدید شناسایی شده‌اند.

به این ترتیب مجموع جان‌باختگان این بیماری در ایران به ۱۲۶ هزار و ۱۲۶ نفر و شمار کل مبتلایان به ۵ میلیون و ۹۱۶ هزار و ۲۱۱ نفر رسید.

بنا بر این گزارش، نزدیک به ۱۱۰۰ بیمار جدید از روز گذشته در بیمارستان‌های کشور بستری شده‌ و بیش از ۴ هزار بیمار در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

آمار رسمی کرونا در حالی به‌ صورت روزانه از سوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود که سازمان نظام پزشکی پیشتر آمار واقعی را سه تا چهار برابر آمار رسمی عنوان کرده بود.

اعلام رسمی کاهش آمار کرونا از سوی وزارت بهداشت در حالی صورت می‌گیرد که در روزهای اخیر برخی مقامات بهداشتی و درمانی از «شیب آرام افزایش مراجعان سرپایی» در برخی مراکز درمانی از جمله در تهران خبر داده و آن را از نشانه‌های «پیک ششم» دانسته‌اند.

در همین حال همزمان با انتقادهای گسترده از «بازگشایی‌های عجولانه» به‌ویژه در مورد مدارس، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، روز شنبه گفت که از اوایل ماه آذر می‌توان برای بازگشایی مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها اقدام کرد.

اختلال در شبکه توزیع سوخت ادامه دارد؛ مردم به دنبال بنزین ۱۵۰۰ تومانی

 

اختلال در شبکه توزیع سوخت ادامه دارد؛ مردم به دنبال بنزین ۱۵۰۰ تومانی


پنج روز پس از بروز اختلال در شبکه توزیع سوخت ایران به دلیل حمله سایبری، کماکان ۲۲۰۰ پمپ بنزین به سامانه هوشمند وصل نشده‌اند و در بسیاری از جایگاه‌ها خبری از بنزین ۱۵۰۰ تومانی نیست.

رسانه‌ها در ایران روز سه‌شنبه، چهارم آبان‌ماه، از قطع توزیع بنزین در جایگاه‌های سوخت سراسر کشور به‌ دلیل «حمله سایبری» خبر دادند و همه ۴۳۰۰ جایگاه سوختی در ایران دچار اختلال شدند.

مسئولان حکومت ایران پیشتر وعده داده بودند که مشکل را یک روزه حل می‌کنند، ولی روز جمعه جواد اوجی، وزیر نفت ایران گفت که مشکل تا روز دو‌شنبه، ۱۰ آبان، حل خواهد شد.

خبرگزاری ایسنا روز شنبه در گزارشی با اشاره به نگرانی مردم درباره بنزین سهمیه‌ای نوشت:‌ «در جایگاه های اعلام شده برای توزیع بنزین ۱۵۰۰ تومانی، خبری از بنزین یارانه‌ای نیست و همین موضوع موجب ناراحتی مردم شده است».

در حال حاضر در پمپ‌ بنزین‌هایی که به سامانه سوخت وصل نشده‌اند، مردم بنزین را تنها با نرخ سه هزار تومان دریافت می‌کنند.

وزیر نفت ایران همچنین وعده داده بود که یک «سهمیه بنزین ویژه» به همگان اختصاص خواهد یافت.

آقای اوجی امروز به خبرگزاری تسنیم گفته است که تا پایان مهرماه «سهمیه ویژه برای تمامی خودروها و موتورسیکلت‌ها در کارت‌های هوشمند سوخت آنان شارژ می‌شود».

نهادهای امنیتی در ایران هنوز جزئیاتی درباره این ماجرا و ابعاد آن چه حمله سایبری توصیف کرده‌اند نداده‌اند. اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، گفته است به زودی درباره این که عامل این ماجرا داخلی یا خارجی بوده،‌ اطلاع‌رسانی خواهد شد.

مخالفان جمهوری اسلامی می‌گویند، حمله سایبری روز سه‌شنبه یادآور اعتراضات به افزایش بهای بنزین در آبان سال ۱۳۹۸ است که به گزارش خبرگزاری رویترز «خونبارترین اعتراضات پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود» و منجر به «کشته شدن ۱۵۰۰ نفر» شد.

گزارش محمد ضرغامی از ادامه تلاش برای بازگرداندن سامانه هوشمند سوخت به مدار

در همان روزی که سامانه سوخت دچار مشکل شد، تصاویر متعددی نیز در شبکه‌های اجتماعی از بیلبوردهای دیجیتال نصب‌شده در سطح شهر اصفهان منتشر شد که همزمان با اعتراضات آبان‌ماه، بر روی آنها این پرسش به چشم می‌خورد که «خامنه‌ای بنزین ما کو؟»

احمد وحیدی، وزیر کشور ایران، در واکنش به این حادثه گفت که «دشمن برای آبان‌ماه برنامه‌ریزی کرده» و اختلال در شبکه سوخت را «آغاز» آن دانست.

محمود عباس‌زاده مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، نیز در اظهاراتی مشابه گفته است «انتظار می‌رفت که در آبان‌ماه چنین اتفاقی رخ دهد».

او بدون ارائه جزئیات گفت: «با توجه به اینکه زیرساخت‌های سایبری کشور بومی است، احتمال خرابکاری توسط عناصر نفوذی وجود دارد.»

پیشتر ابوالحسن فیروزآبادی٬ دبیر شورای عالی فضای مجازی، بدون اشاره به کشور یا گروه خاصی گفته بود که احتمالا این حمله مانند «حمله سایبری به سیستم‌های راه آهن جمهوری اسلامی ایران از طریق خارج از کشور انجام شده باشد».

مقام‌های جمهوری اسلامی معمولا گزارش دقیق و شفافی از دلایل بروز این حوادث در اختیار رسانه‌ها قرار نمی‌دهند و با کوچک جلوه دادن ابعاد حوادث، عموماً آن را به «دشمنان» نسبت می‌دهند.