پنجشنبه، آبان ۰۶، ۱۴۰۰

بیش از یک‌ میلیون شهروند ساکن تهران بدون داشتن شغل درآمد دارند


بیش از یک‌ میلیون شهروند ساکن تهران بدون داشتن شغل درآمد دارند

بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران، بیش از یک‌ میلیون نفر از شهروندان ساکن تهران در سال ۱۳۹۹ بدون داشتن شغل برای خود درآمدزایی کرده‌اند.

در گزارشی که روزنامه همشهری روز پنج‌شنبه، ششم آبان، بر اساس گزارش اتاق بازرگانی تهران از اقتصاد این استان منتشر کرد آمده است که ۱۰ درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال تهران در سال ۱۳۹۹ دارای درآمد بدون شغل بوده‌اند.

طبق این گزارش که بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران تنظیم شده، جمعیت این گروه در مقایسه با سال پیش از آن ۸ درصد، معادل ۸۴ هزار نفر افزایش یافته و به یک‌ میلیون و ۱۴۵ هزار نفر رسیده است.

در گزارش مرکز آمار به منابع درآمدی این گروه اشاره نشده، اما روزنامه همشهری در گزارش خود احتمال داده که این افراد «از محل واسطه‌گری در بازارهای مختلف از جمله طلا، ارز، سهام، مسکن، خودرو یا فعالیت در سایر بازارها و همچنین اموری نظیر کارچاق‌کنی» کسب درآمد کرده‌اند.

بر اساس این گزارش همچنین از ۱۴ میلیون نفر جمعیت استان تهران، ۱۱ میلیون نفر افراد بالای ۱۵ سال هستند که می‌توانند از نظر اقتصادی فعال باشند. از این تعداد تنها ۴ میلیون و ۳۷۹ هزار نفر معادل ۳۹.۷ درصد شاغل هستند و بقیه این افراد را محصلان، افراد خانه‌دار، افراد بیکار و افرادی که شغل ثابت ندارند، اما درآمد دارند تشکیل می‌دهند.

مرکز آمار ایران، پیشتر در گزارشی که اوایل مهر امسال منتشر کرده بود از کاهش شمار افراد شاغل در کشور طی تابستان ۱۴۰۰ خبر داده بود.

بر اساس این گزارش طی دو سال گذشته شمار شاغلان کشور در مجموع ۵.۲ درصد کاهش یافته یا به عبارتی ۱.۳ میلیون شغل در کشور از بین رفته است.

بر اساس گزارش روز پنج‌شنبه روزنامه همشهری، استان تهران که پیش از این به‌عنوان صنعتی‌ترین استان ایران شناخته می‌شد، بر اساس آخرین آمار از نظر اقتصادی تغییر ماهیت داده و به سمت تولید خدمات گرایش پیدا کرده تا جایی که ۷۲ درصد تولیدات استان تهران ناشی از انجام این فعالیت‌ها است.

مرکز آمار در گزارشی که پیشتر منتشر کرده بود، حوزه خدمات را آسیب‌پذیرین حوزه اقتصادی در دوران کرونا در کشور اعلام کرده و برآورد کرده بود که جمعیت شاغل در این حوزه از ۱۲ میلیون و ۱۴۳ هزار نفر در کل کشور پیش از همه‌گیری کرونا به ۱۱ میلیون و ۴۲۹ هزار نفر در تابستان امسال رسیده است.

صرف نظر از همه‌گیری کرونا، بدتر شدن وضعیت اقتصاد کشور تحت تاثیر تحریم‌ها نیز می‌تواند عامل از بین رفتن شغل‌ در کشور باشد؛ اگرچه هنوز مقامات ایران از سهم هر یک از این موارد آمارهای مشخصی ارائه نداده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر