جمعه، آبان ۰۷، ۱۴۰۰

عبدالحسین آل‌رسول، مترجم و ناشر کهنه‌کار ایران، درگذشت

 

عبدالحسین آل‌رسول، مترجم و ناشر کهنه‌کار ایران، درگذشت


عبدالحسین آل‌رسول

عبدالحسین آل‌رسول، مترجم و ناشر کهنه‌کار، مدیر انتشارات کتاب زمان و از پایه‌گذاران انتشارات نیل در ۹۷ سالگی درگذشت.

او زاده ۱۳۰۳ در اصفهان و از بستگان‌ ابوالحسن نجفی زبان‌شناس و مترجم برجسته ایرانی بود. انتشارات نیل را ابوالحسن نجفی و عبدالحسین آل‌رسول در سال ۱۳۳۳ خورشیدی بنیان گذاشتند.

آقای آل‌رسول پس از جدا شدن از انتشارات نیل به فکر تاسیس انتشارات زمان افتاد و در سال ۱۳۴۷ با همکاری رضا سیدحسینی و جهانگیر منصور، از چهره‌های ادبی ایران، این انتشارات را بنیان گذاشت.

برخی از مشهورترین آثار ادبیات معاصر ایران همچون «شازده احتجاب» هوشنگ گلشیری، «سنگر و قمقمه‌های خالی» و «ملکوت» از آثار بهرام صادقی، «ترس و لرز» غلام‌حسین ساعدی و «درازنای شب» نوشته جمال میرصادقی توسط انتشارات زمان به چاپ و عرضه در بازار کتاب ایران رسید.

از شاخص‌ترین آثار ترجمه عبدالحسین آل‌رسول می‌توان به «نان و شراب» اثر اینیاتسیو سیلونه و «مردی برای تمام فصل‌ها» نوشته رابرت بالت اشاره کرد.

اسدالله امرایی، روزنامه‌نگار و از مترجمان پُرکار ایران، در واکنش به خبر درگذشت این مترجم پیشکسوت در اینستاگرام نوشت: «یقین دارم اگر مرگ چنین خواجه‌ای در هر جای جهان متمدن می‌افتاد صفحه اول و خبر یک روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها می‌شد.»

 عبدالحسین آل‌رسول مترجم و مدیر انتشارات نیل و زمان در بی‌‌خبری درگذشت. یقین دارم اگر مرگ چنین خواجه‌ای در هر جای جهان متمدن می‌افتاد صفحه اول و خبر یک روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها می‌شد. از دیشب که خبر را از حامد قصری شنیدم فکر می‌کردم چقدر کتاب خوب خوانده‌ام که مهر انتشارات نیل و زمان بر پشت و روی آن بوده. هربار از جلو کتابفروشی زمان در بهترین و طلایی‌ترین مکان خیابان انقلاب می‌گذشتم با حسرت به شیشه‌های خاک‌گرفته و کرکره‌ی که چندسال پایین بود نگاه می‌کردم تا باورم شود که عصر غول‌ها و پهلوان‌ها گذشته. همه‌ی ما قرار است بمیریم و تردیدی در این امر محتوم نیست دیر و زودش هم معلوم نیست مهم تاثیری است که در زندگی دیگران داریم. یادش گرامی.
از میان آثار مشهور چاپ‌شده در این انتشارات می‌توان به سنگر و قمقمه‌های خالی، شازده احتجاب، پابرهنه‌ها، کریستین و کید، ادبیات چیست؟، شب هول، فیل در تاریکی، بره گمشده راعی،ملکوت، نمازخانه کوچک من،سرباز کوچک، ترس و لرز (ساعدی)، درازنای شب،گریزهای ناگزیر(محمد حقوقی)،با شب،بازخم، با گرگ(محمد حقوقی) و زنده‌پاها مرده‌پاها اشاره کرد.
#جنگ_ادبی_اصفهان
#عبدالحسین_آل‌رسول
#قهرمانان_تنهایی_یک_شهر
#انتشارات_زمان
#انتشارات_نیل
#محمد_حقوقی
#ابوالحسن_نجفی
#احمد_میرعلایی
#هوشنگ_گلشیری

 

عبدالحسین آل‌رسول همچنین در دوران فعالیت حرفه‌ای خود بر چاپ و انتشار مجموعه‌ای تالیفی با عنوان «ک‍ت‍اب زم‍ان: وی‍ژه ن‍ی‍چ‍ه»، «کتاب زم‍ان: وی‍ژه ه‍ای‍ن‍ری‍ش ب‍ل»، «ک‍ت‍اب زم‍ان: وی‍ژه ی‍اش‍ار ک‍م‍ال»، «ک‍ت‍اب زم‍ان: وی‍ژه ژان پ‍ل س‍ارت‍ر»، «ک‍ت‍اب زم‍ان: وی‍ژه ج‍وزف ک‍ن‍راد»، «ک‍ت‍اب زم‍ان: وی‍ژه رای‍ن‍ر م‍اری‍ا ری‍ل‍ک‍ه» و «کتاب زمان: ویژه ایوان تورگنیف» نظارت داشت.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر