سه‌شنبه، بهمن ۰۵، ۱۴۰۰

شاهدی که حمید نوری را پس از دوره زندان دیده بود، شهادت داد

 

شاهدی که حمید نوری را پس از دوره زندان دیده بود، شهادت داد


یکی از جلسات دادگاه حمید نوری در آذرماه امسال

دادگاه حمید نوری روز سه‌شنبه پنجم بهمن در استکهلم سوئد ادامه یافت و در جریان آن، منصور کمال‌زاده به عنوان شاهد گفت که حمید نوری را در زندان گوهردشت در زمان اعدام‌های دسته‌جمعی و بعد از آزادی در دادیاری زندان اوین دیده است.

آقای کمال‌زاده به گفته خود مهر ۱۳۶۲ بازداشت و به دلیل فعالیت‌ سیاسی در سازمان پیکار در راه آزادی طبقه کارگر به ۸ سال زندان محکوم شده است. او در زندان‌های اوین و قزل‌حصار زندانی بوده و در خرداد ۱۳۶۷ به زندان گوهردشت منتقل شده است.

حمید نوری متهم است که در اعدام‌های دسته‌جمعی زندانیان سیاسی در زندان گوهردشت کرج مشارکت داشته است، اتهامی که خود آن را رد می‌کند. او روز ۱۸ آبان ۹۸ با یک پرواز مستقیم از ایران به فرودگاه استکهلم رسید و بلافاصله دستگیر شد.

گزارش دادگاه حمید نوری؛ پنجم بهمن
Embed

حمید نوری مدعی است که از سال ۱۳۶۱ تا سال ۱۳۷۲ در زندان اوین بوده و چند بار به زندان گوهردشت به عنوان ماموریت سر زده است.

منصور کمال‌زاده در جلسه محاکمه حمید نوری در روز سه‌شنبه گفت که ناصریان (محمد مقیسه) به زندانیان سیاسی چپ که نماز نمی‌خواندند گفته است که براساس حکم حاکم شرع: کسانی که مسلمان هستند اما نماز نمی‌خوانند برای هر وعده نماز ۱۰ ضربه شلاق مجازات می‌گیرند.

او گفت که به دلیل نماز نخواندن، شلاق خورده و پس از آنکه پذیرفته نماز بخواند شاهد بوده که: پاسدارها صبح خیلی زود می‌آمدند و ما را به صف می‌کردند. پاسداری مقابل ما شروع به نماز خواندن می‌کرد و ما را مجبور می‌کردند پست سر او، همین کارها را انجام بدهیم. در مقابل ما ناصریان (محمد مقیسه) و در کنار او حمید عباسی (حمید نوری) می‌ایستادند و در چهره‌های ما نگاه می‌کردند.

آقای کمال‌زاده گفت که بعد از آزاد شدن از زندان و در اسفند ۱۳۶۹ حمید نوری را در دادیاری زندان اوین دیده است: برای پی‌گیری آزادی همسرم رفته بودم و مرا به دادیاری زندان بردند و آنجا حمید عباسی (حمید نوری) را دیدم و برایم مشخص شد شخصی که من در زندان گوهردشت دیده بودم، دادیار حمید عباسی (حمید نوری) بوده است.

به گفته او، حمید نوری اینقدر قدرت داشت که به یک زندانی مرخصی بدهد.

برگزاری دادگاه حمید نوری که تا آوریل سال آینده در دادگاه استکهلم سوئد ادامه خواهد داشت، واکنش مقامات جمهوری اسلامی را نیز در پی داشته‌ است.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، روز اول شهریور محاکمه آقای نوری را «یک طراحی» توسط سازمان مجاهدین خلق خواند و مدعی شد که دادگاه سوئد «به یک سری داستان و مستندسازی و شاهدسازی دروغی که همه از سوی یک گروهک صورت گرفته استناد کرده است».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر