چهارشنبه، بهمن ۰۶، ۱۴۰۰

وزارت خارجه به صدای آمریکا: تیم رابرت مالی در مذاکرات «با پشتکار و به طور حرفه‌ای» عمل می‌کند

 

وزارت خارجه به صدای آمریکا: تیم رابرت مالی در مذاکرات «با پشتکار و به طور حرفه‌ای» عمل می‌کند


ریچارد نفیو - آرشیو

یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در پاسخ به پرسش‌های صدای آمریکا در رابطه با گزارش‌های اخیر مبنی بر جدایی گروهی از اعضای تیم مذاکره‌کننده برای احیای برجام، گفت که «برون رفت از این بحران، تصمیمات دشوار و متوازن زیادی را می‌طلبد» و «ممکن است در مورد آنها اختلاف نظر منطقی وجود داشته باشد.»

گزارش‌ها حاکی از آن است که ریچارد نفیو، یکی از اعضای ارشد تیم مذاکره کننده ایالات متحده با ایران در مذاکرات احیای برجام، به خاطر اختلاف نظر، این تیم را ترک کرده است. همچنین وال استریت ژورنال عصر دوشنبه با انتشار گزارشی از جدا شدن دو تن دیگر از اعضای این تیم از مذاکرات به دلیل این که خواستار «موضع سخت‌تری در مذاکره» بودند، خبر داد.

در همین راستا یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه تایید کرد که ریچارد نفیو، معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، دیگر در تیم مذاکره کننده نیست، اما همچنان کارمند وزارت خارجه است.

برون رفت از این بحران، تصمیمات دشوار و متوازن زیادی را می‌طلبد که ممکن است در مورد آنها اختلاف نظر منطقی وجود داشته باشد و رابرت مالی و تیمش با پشتکار و به طور حرفه‌ای این سیاست را اجرا می‌کنند
یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در پاسخ به صدای آمریکا

این مقام دلیل این تغییر را بیان نکرد، اما گفت که جابجایی پرسنل یک سال پس از حضور در یک پست «بسیار متداول» است.

پیشتر روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داده بود که نیفیو پس از اختلاف نظر در تیم مذاکره کننده ایالات متحده در مورد ایران، آنجا را ترک کرد. این روزنامه گفته است که آقای نفیو از موضع سخت‌تری در مذاکرات فعلی با ایران حمایت کرده است.

از ریچارد نفیو به عنوان معمار تحریم‌های ایران در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما یاد شده است.

رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، هدایت تیم آمریکا در ایران را برعهده دارد.

  • پاسخ وزارت خارجه به صدای آمریکا

یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در پاسخ به پرسش‌های صدای آمریکا در همین رابطه گفت که رابرت مالی یک تیم برجسته را همراه خود دارد و آنها «با پشتکار و به طور حرفه‌ای» عمل می‌کنند.

این سخنگو با اشاره به این که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، «مجموعه‌ای از انتخاب‌های وحشتناک در مورد ایران» را از خود به جای گذاشت و «فشار حداکثری شکست خورد»، گفت که این کارزار باعث شد که ایران دارای یک «برنامه هسته‌ای به سرعت در حال گسترش و موضع منطقه‌ای تهاجمی‌تر» شود و آمریکا نیز از بسیاری از نزدیک‌ترین متحدانش جدا شد.

به گفته این سخنگو، «برون رفت از این بحران، تصمیمات دشوار و متوازن زیادی را می‌طلبد که ممکن است در مورد آنها اختلاف‌نظر منطقی وجود داشته باشد» و فرستاده ویژه امور ایران، رابرت مالی، و تیمش، «با پشتکار و به طور حرفه‌ای این سیاست را اجرا می‌کنند.»

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به بخش فارسی صدای آمریکا گفته است که اولویت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، «بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام است و در حال حاضر، ما معتقدیم که این بهترین راه برای بازگرداندن برنامه هسته‌ای ایران به یک چارچوب و تحت سخت‌ترین راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» است.

وی همچنین گفت که همان‌طور که رئیس جمهوری آمریکا، وزیر امورخارجه، و رابرت مالی، و شرکای آمریکا اعلام کرده‌اند، «پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران به زودی بازگشت ما به توافق (برجام) را غیرممکن می کند، اما ما هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم.»

این سخنگو گفت، تا زمانی که «ما به آن مرحله نرسیده‌ایم، مذاکرات اضطراری برای بازگشت به برجام ادامه می‌یابد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر