از هواپیمای مافوق صوت ناسا تا پروازهای جام جهانی قطر از ایران
مجلۀ هوافضا: ناسا در حال توسعه یک هواپیمای جدید مافوق صوت است که یک مرحله دیگر به پرواز نزدیکتر شده. در ایران هم جزئیات تازهای درباره پروازهای جام جهانی قطر منتشر شده است.
سوپرسونیک X-59
هواپیمای سوپرسونیک X-59 ناسا یک قدم دیگر به پرواز عملیاتی خود نزدیکتر شده است. این هواپیما بدنه بسیار کشیده و باریک، و نوک و بالهای مثلثیشکل دارد. دُم این هواپیما هم برای غلبه بر موجهای ضربهای بهصورت کشیده طراحی شده است.
ورودی موتورهای این پرنده در انتهای هواپیما بیشتر شبیه هواپیماهای جنگنده است. یکی از دستاوردهای ناسا در طراحی این هواپیما کاهش صدای تولیدی از آن است. تولید صدای بالا یکی از مشکلات توسعه هواپیماهای مافوق صوت مسافربری است که پرواز آن روی مناطق مسکونی را دچار مشکل میکند و ناسا سعی دارد با طراحی این هواپیما راهحلی برای آن پیدا کند.
شرکت لاکهید مارتین و ناسا در حال توسعه این هواپیما هستند و مراحل تست اولیه این هواپیما انجام شده است.
فعلاً تستهای زمینی برای اطمینان از مقاومت لازم برای فشار سفر بالاتر از سرعت صوت روی اجزای هواپیما انجام شده است.
احتمالاً این هواپیما پیش از پایان سال جاری میتواند اولین پرواز خود را انجام دهد تا فصل جدیدی در هوانوردی جهان آغاز شود. اگر همه چیز خوب پیش برود، این هواپیما تا سال ۲۰۲۸ عملیاتی خواهد شد.
استارلینک در هواپیما
شرکت اسپیسایکس که ارائهدهنده خدمات اینترنت ماهوارهای استارلینک است، در حال توسعه اینترنت ماهوارهای برای استفاده با کیفیت بالا در هواپیماست.
شرکت دلتا همراه با شرکت اسپیس ایکس در حال راهاندازی این سیستم در خطوط هوایی دلتاست. برای استفاده از اینترنت ماهوارهای در خطوط هوایی نیاز به فرستنده و گیرندههای خاص و پوشش شبکه جدید است که هماکنون بهصورت آزمایشی در حال گذراندن مراحل نهایی است.
آنتنهای اینترنت ماهوارهای فعلاً در حال همخوان شدن با دو مدل هواپیمای ایرباس ۳۲۰ و بوئینگ ۷۳۷ است.
این دو هواپیما هماکنون از پرکاربردترین هواپیماها در خطوط هوایی جهان هستند و برای پروازهای میانبرد از آنها استفاده میشود.
استفاده از این سیستم اجازه میدهد مسافران مانند روی زمین به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشند. آنتن جدید باید مقاومت بالایی داشته باشد و شش ماه در تستهای پروازی بهخوبی جواب بدهد.
جزئیات پروازهای جام جهانی قطر
پروازها و تورهای جام جهانی قطر هماکنون یکی از بحثهای داغ بخشی از جامعه ایران است.
محمد محمدی، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، جزئیات پروازهای مسافری و باری به مقصد دوحه را در زمان برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ اعلام کرده و گفته است: «با توجه به مذاکرات به نظر میرسد این پروازها از اوایل آبان امسال آغاز شود. بر اساس توافقات مقرر شد بهصورت هفتگی ۷۲ پرواز به صورت رفت و برگشت بین ایران و قطر انجام شود که البته پروازهای فوقالعاده، بسته به بودن تقاضا، بدون محدودیت قابل افزایش است.»
بر اساس گزارش رسانههای ایران، بر اساس این توافقات، پروازهای باری بدون محدودیت میتواند برقرار باشد و از آنجا که این توافقات در جام جهانی برای ۶۰ روز پیشبینی شده است، به نظر میرسد از اوایل آبان امسال پروازهای جام جهانی قطر آغاز شود.
اما یکی از نگرانیها از هماکنون قیمتهای عجیب بلیت این پروازهاست.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در این باره گفته است برای مدیریت هزینه و قیمت بلیت پروازهای جام جهانی، «مقرر شد عمده این پروازها ابتدا به کیش بیایند و سپس به مقصد دوحه حرکت کنند. البته فرودگاههای مشهد، شیراز، اصفهان، تهران و کیش همه میتوانند پروازهای مستقیمی هم به دوحه داشته باشند اما برای مدیریت هزینه پروازها درصددیم تا اکثر آنها ابتدا به کیش بروند که جزو پروازهای داخلی محسوب شود و سپس از آنجا به قطر پرواز کند.»
بهگفته رئیس سازمان هواپیمایی، در حال حاضر تنها قطرایرویز و ایرانایر میتوانند این پروازها را انجام دهند اما اگر ایرلاینی درخواست برای پرواز به قطر در ایام جام جهانی را داشته باشد، «با در نظر گرفتن پروتکلهای بینالمللی مجوز را صادر خواهیم کرد، اما همه این مسائل بستگی به میزان استقبال مردم برای شرکت در این رویداد بزرگ ورزشی دارد.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر