شنبه، اردیبهشت ۱۰، ۱۴۰۱

کرونا در ایران | محو شدن رنگ قرمز از نقشه؛ کمترین واکسیناسیون در کودکان زیر ۱۲ سال

کرونا در ایران | محو شدن رنگ قرمز از نقشه؛ کمترین واکسیناسیون در کودکان زیر ۱۲ سال 


مدرسه‌ای در ایران

بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایران، نقاط قرمز از نقشه رنگبندی کرونا محو شد و در حال حاضر، ۳۳ شهر نارنجی و ۳۲۱ شهر از جمله تهران، در وضعیت زرد (نسبتا پرخطر) هستند.

نقشه رنگبندی کرونا در ایران در روز نهم اردیبهشت
نقشه رنگبندی کرونا در ایران در روز نهم اردیبهشت

شیوه رنگبندی شهرها در ایران همواره با انتقاد کارشناسان روبرو شده است.

چندی پیش، حمید سوری، اپیدمیولوژیست تأکید کرد که واقعیت‌ها با آنچه رنگ‌ها می‌گویند همخوانی ندارند.

در حال حاضر معیار رنگبندی، میزان بستری است.

آقای سوری می‌گوید این، تنها یکی از شاخص‌ها است و شاخص‌های دیگری مانند میزان مرگ و تعداد تست مثبت نیز باید به معیارها اضافه شود.

بررسی‌های وزارت بهداشت از وضعیت کرونا در هفته اول اردیبهشت نشان می‌دهد در استان‌های کرمان و ایلام، موارد بستری و فوت افزایش داشته و از متوسط کشور بالاتر رفته است.

بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، از ۹ تا ۱۰ اردیبهشت ، ۵۳۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی و ۱۰۹ نفر بستری شدند.

از طرفی، رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ایران گفته است که‌ تنها ۱۱ درصد از کودکان ۵ تا ۱۲ ساله در ایران کامل واکسینه شده‌اند و این گروه سنی کمترین مشارکت در واکسیناسیون را داشته است.

وزارت بهداشت ایران، داده‌های اثربخشی واکسن‌ها را منتشر نمی‌کند و بسیاری نسبت به واکسیناسیون کودکان خود با واکسن‌های ارائه شده در ایران که عمدتا سینوفارم‌ چین و پاستوکووک هستند تردید دارند. برخی نیز شایعات پیرامون عوارض جانبی واکسن‌ها را باور می‌کنند.

در عین حال، افزایش میزان ابتلا به کرونا در کودکان منجر به نگرانی شده است.

دبیر قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا در آذربایجان غربی چندی پیش اعلام کرد که نیمی از بستری‌های کرونا در ارومیه را کودکان تشکیل می‌دهند.

وزارت بهداشت ایران، تزریق دز چهارم واکسن را نیز به افراد بالای ۸۰ سال، کادر درمان و گروه‌های آسیب‌پذیر با بیماری‌های زمینه‌ای و یا نقص سیستم ایمنی آغاز کرده است.

وزارت بهداشت در حالی تزریق دز چهارم را توصیه می‌کند که داده‌های اثربخشی و عوارض واکسن‌ها به ویژه واکسن‌های تولید داخلی ارائه نشده است.

از طرفی، واردات واکسن از آبان‌ماه متوقف شده است و به نظر می‌رسد ادامه واکسیناسیون عمومی در ایران با واکسن‌های داخلی انجام شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر