کرونا در ایران| ادامه بحث بر سر واکسنهای انبار شده؛ وزیر بهداشت: اگر شرکتی واکسن اضافه تولید کرده «به خودش مربوط است»
وزارت بهداشت ایران میگوید که دیگر نیازی به واکسن ندارد و واکسنهای اهدایی را نیز نخواهد پذیرفت. این درحالی است که وزیر بهداشت هم مدعی است تعهدی در قبال تولیدات مازاد داخلی ندارد.
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت ایران میگوید به برنامه کوواکس سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که نیازی به واکسن ندارد و واکسنهای اهدایی را نیز نمیپذیرد.
مصطفی قانعی عضو کمیته ملی واکسیناسیون کرونا در ایران با اشاره به ذخیره ۵۰ میلیون دزی واکسن در انبارهای کشور گفت: «برخی واکسنهای خارجی خریداری شده به دلیل عدم استقبال از تزریق دز سوم، در حال نزدیک شدن به تاریخ انقضای خود هستند.»
او همچنین با اشاره تلویحی به این که واکسنهای داخلی مشتری ندارد گفت که چگونگی ادامه تولید واکسنهای ایرانی یک تصمیم سیاسی است و نباید ریسک را به واکسنساز تحمیل کرد.
اما بهرام عیناللهی وزیر بهداشت ایران میگوید اگر شرکتی واکسن اضافه تولید کرده باشد، «به خودش مربوط است» و این وزارتخانه بر اساس قراردادهای منعقدشده واکسنها را تهیه میکند.
این درحالی است که پیشتر، شماری از تولیدکنندههای داخلی واکسن کرونا از عدم پرداخت کامل پول واکسنها بر اساس قرارداد بستهشده و ماندن میلیونها دز واکسن در انبارهایشان خبر داده بودند.
وضعیت بلاتکلیف تولیدکنندگان واکسن شرایطی را پیش آورده که انگشت اتهام، هم متوجه مقامات دولت کنونی است و هم دولت پیشین را نشانه رفتهاست.
خبرگزاری تسنیم در گزارشی، مسئولان وقت وزارت بهداشت دولت روحانی را مقصر معرفی میکند و میگوید «بر اساس کدام منطق، به حدود ۱۴ برند در داخل مجوز ورود به حوزه تولید واکسن داده شد تا امروز شاهد دپوی حجم انبوهی از واکسنهای کرونای بیمشتری باشیم.»
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در دولت روحانی در توییتی، اما دولت سیزدهم را مقصر تلنبار و عدم خرید واکسنهای ایرانی دانسته است.والا تا دیروز افتخار واردات یک شبه #واکسن از چین از آن دولت سیزدهم بود! با اجازه واحد بازرگانی خبرگزاری #تسنیم! تبعا از امروز تا هر زمانی افتخار نخریدن احتمالی #واکسن ایرانی هم تقدیم دولت سیزدهم
با وجود ۵۰ میلیون دز واکسن در انبارها، نرخ تزریق دز سوم واکسن در ایران همچنان پایین است.
این درحالی است که وزارت بهداشت ایران از آغاز تزریق دز چهارم واکسن خبر داده است.
به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، دز چهارم واکسن کرونا برای «افراد عادی» تزریق نمیشود و تنها برای افرادی با سیستم ایمنی ضعیف و یا «برخی بیماران خاص»، تزریق خواهد شد.
از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان به عدم شفافیت وزارت بهداشت ایران در ارائه دادههای علمی اثربخشی و ایمنی دز چهارم با واکسنهای موجود انتقاد کردهاند.
گزارش انباشت واکسنهای تولید داخل در حالی است که دادههای سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد از ایران، تنها دو واکسن برکت و اسپایکوژن، برای دریافت مجوز مصرف اضطراری درخواست دادهاند. واکسن برکت، از دهم فرودین وارد مرحله بررسی دادهها شده است و اسپایکوژن دو مرحله عقبتر است و در فاز بررسیهای اولیه قرار دارد.
تمامی اینها در حالی است که، معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر میگوید که هیچ یک از واکسنهای ایرانی در فهرست واکسنهای پذیرفتهشده قرار ندارند.
طاهر درودی گفت که تنها کسانی که واکسنهای سینوفارم، آسترازنکا و اسپوتنیک تزریق کردهاند مورد تأیید هستند.
تکلیف افرادی که واکسن ایرانی زدهاند هنوز مشخص نشده است.
در همین حال رئیس کمیته دارو و غذای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در نامهای به وزیر بهداشت ، خواستار «به کارگیری تمام ظرفیت دیپلماسی بهداشتی» برای گنجاندن واکسن های ایرانی در فهرست واکسنهای تأیید شده برای حجاج شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر