یکشنبه، مرداد ۰۹، ۱۴۰۱

افزایش «چراغ خاموش» سود سپرده‌های بانکی در ایران

 

افزایش «چراغ خاموش» سود سپرده‌های بانکی در ایران


بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

با آنکه بارها مقامات دولت سیزدهم جمهوری اسلامی بر تلاش برای «کاهش میزان تورم» روزافزون کشور تاکید و «بسته‌های اقتصادی» را نیز اجرا کرده‌اند اما «رفتار پولی» برخی بانک‌ها حاکی از برآورد «آینده‌ای تورمی»‌ بیش از وضعیت کنونی، برای ایران است.

در روزهای اخیر برخی از فعالان اقتصادی و رسانه‌های درون ایران اسنادی را منتشر کرده‌اند که بر اساس آنها، بعضی از بانک‌ها و موسسات زیر نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی، به صورت «چراغ خاموش» اقدام به افزایش میزان «سود سپرده» بیش از میزان مصوب «شورای پول و اعتبار» کرده‌اند که حاکی از عدم پذیرش تصمیمات مالی اعلامی و رسمی از سوی آنهاست.

در همین ارتباط، خبرگزاری «تسنیم» نزدیک به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، نوشته است که به تازگی برخی «بانک‌های دولتی و خصوصی» در پاسخ به مشتریان برای افتتاح سپرده‌های جدید یا تمدید سپرده‌های قدیمی، از «افزایش نرخ سود سپرده» خبر می‌دهند.

بر اساس این گزارش، این بانک‌ها به مشتریان خود اعلام کرده‌اند که نرخ سود سپرده موقتاً به «۲۰ درصد» افزایش یافته و در یکی از بانک‌ها به مشتریان گفته شده است که «نرخ سود پرداختی» به سپرده‌های بالای «۱۰۰ میلیون تومان» ۲۰ درصد است و «زیر ۱۰۰ میلیون» همان «۱۸ درصد» قبلی.

از سوی دیگر، جدیدترین گزارش نهاد دولتی «مرکز آمار ایران» در چهارم مردادماه حاکی از آن است که «تورم» برای دهک اول (فقیرترین دهک) چیزی در حدود «۶ درصد» از تورم برای دهک دهم (ثروتمندترین دهک درآمدی کشور) «بیشتر» است. براین مبنا، افزایش دو برابری شاخص قیمت‌ «کالاهای خوراکی» نسبت به تیرِ سال گذشته و «تورم سالانه» بیشتر بر «فقیرترین دهک جامعه» بیش از «ثروتمندترین دهک» اثرگذار بوده است.

این تحولات در فضای پولی و اعتباری اقتصادی ایران در شرایطی است که دولت ابراهیم رئیسی بیش از دو ماه است که بسته ویژه اقتصادی خود موسوم به «جراحی اقتصادی» را با هدف اعلامی کاستن از تورم و، برقراری عدالت توزیع و ایجاد جهش اقتصادی فعال و اجرایی کرده است.

از سوی دیگر، بهنام صمدی، روزنامه‌گار اقتصادی با انتشار تصویر نامه‌ای متعلق به بانک «رفاه کارگران»، خبر از تلاش این مجموعه دولتی برای دور زدن قانون «سقف سود سپرده بانکی» و اعلام وعده پرداخت «۲۲ درصد» سود در قالب سپرده‌گذاری صندوق به برخی از مشتریان خاص خود، داده است.

 

سیستم سیاست‌گذاری در ایران پت و متیه! اول رفتن قانون تصویب کردن توی مجلس که از سپرده اشخاص حقوقی‌ مالیات بگیرن بعد حقوقی پولشو از بانک کشیده برده خوابونده توی صندوق که مالیات نده حالا بانک که بی‌پول شده رفته منت صندوق رو میکشه که بیا پولا رو سپرده کن اینجا من ۲۲ درصد بهت میدم

واکنش‌ها به پخش اعتراف اجباری سپیده رشنوکه بطور کلی نخ نماشده و همه مردم و دنیا می دانند که این اعتراف ها نوعی از سفاحت حکومت است و اثری ندارد ؛ «شکنجه دسته‌جمعی» برای «عبرت‌سازی» بود

 

واکنش‌ها به پخش اعتراف اجباری سپیده رشنوکه بطور کلی نخ نماشده و همه مردم و دنیا می دانند که این اعتراف ها نوعی از سفاحت حکومت است و اثری ندارد ؛ «شکنجه دسته‌جمعی» برای «عبرت‌سازی» بود


سپیده رشنو، نویسنده و ویراستار مخالف حجاب اجباری

پخش ویدئو «اعترافات اجباری» سپیده رشنو در خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی، واکنش‌های گسترده کنشگران و کاربران در رسانه‌های اجتماعی را در پی داشته است.

سپیده رشنو، نویسنده و ویراستار مخالف حجاب اجباری، ۲۵ خرداد در یک اتوبوس با یکی از زنان «آمر به معروف» مشاجره کرد و سپس توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

ویدئو اعترافات تلویزیونی رشنو، که روز شنبه هشتم مرداد در خبرگزاری صدا و سیما منتشر شد، ساخته آمنه‌السادات ذبیح‌پور است که بر اساس گزارش‌ها پیش از این نیز در تهیه فیلم‌های اعترافات اجباری زندانیان دست داشته است.

آتنا دائمی، مدافع حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین، موضع‌گیری برخی اصلاح‌طلبان درباره ۲۵ زندانی کرد را یادآوری کرده که بر اساس «اعتراف اجباری» منتشر شده در خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران، آنها را «عضو داعش» معرفی کرده بودند.

خانم دائمی در توییتی تأکید کرده است: «سناریوسازی علیه سپیده رشنو و پخش فیلم اعتراف اجباری او با استناد به ادبیات اصلاح‌طلبان مرا به یاد اعدام آن عزیزان انداخت.»

 مرداد۹۵ بند کردهای زندان رجایی شهر را خالی و ۲۵ نفر را همزمان اعدام کردند، همه آنها سال ۸۷ بازداشت شده بودند اما تعدادی از اصلاح طلبان بنا به #اعتراف_اجباری که فارس از آن کردها پخش کرده بود میگفتند همه آنها عضو داعش بودند! اما داعش سال ۹۲ اعلام وجود کرد…

 

سناریوسازی علیه سپیده رشنو و پخش فیلم اعتراف اجباری او با استناد به ادبیات اصلاح طلبان مرا به یاد اعدام آن عزیزان انداخت… #سپیده_رشنو
در روزهای اخیر وقتی می نوشتیم #سپیده_کجاست؟ او اینجا بود جلوی دوربین با چهره ای سرکوب شده. سناریوی خیالی برای کسی ساختند که سوار اتوبوس شده بود تا یک روز عادی از زندگی اش را سپری کند و مطالبه اش آزادی پوشش بود #سپیده_رشنو

مجید توکلی، کنشگر سیاسی پخش اعتراف اجباری را «یک شکنجه دسته‌جمعی» توصیف کرد که برای «تیره کردن و له کردن امید است» و «عبرت‌سازی از آنچه می‌توانست الگو باشد.»

آقای توکلی تأکید کرده است: «این تکثیر آزار و رنج یکی از ما، هدفمند است تا آزار ببینیم و تحقیر شویم. اعتراف اجباری دیگر حتی در پی دستکاری حقیقت نیست؛ فقط گسترش و تداوم کنترل و سرکوب است.»

 خشِ اعترافِ اجباری یک شکنجه‌ی دسته‌جمعی است. تیره‌کردن و له‌کردنِ امید است. عبرت‌سازی از آنچه که می‌توانست الگو باشد. این تکثیرِ آزار و رنجِ یکی از ما، هدفمند است تا آزار ببینیم و تحقیر شویم. اعتراف اجباری دیگر حتی درپیِ دستکاریِ حقیقت نیست؛ فقط گسترش و تداومِ کنترل و سرکوب است.

 

سپیده تو‌ خود مایی… تصویرت بازتاب رنج چهل و چند سالهٔ همه زنان این سرزمینه… بمیرم برای رنج مضاعفی که کشیدی. ما پا پس نمیکشیم. #سپیده_رشنو

 
 
 مسعود کاظمی،‌ روزنامه‌نگار، با انتشار دو تصویر از قبل و بعد از بازداشت سپیده رشنو نوشت: «تصویر سمت راست، سپیده رشنو، یک زن ایرانی و یک شهروند مسئول و دغدغه‌مند است. نفر سمت چپ، محصول دستگاه شکنجه جمهوری اسلامی است، اما باز هم حقارت حکومت اسلامی را فریاد می‌زند.»
تصویر سمت راست، سپیده رشنو، یک زن ایرانی و یک شهروند مسئول و دغدغه‌مند است نفر سمت چپ، محصول دستگاه شکنجه جمهوری اسلامی است، اما باز هم حقارت حکومت اسلامی را فریاد می‌زند

شیوا نظرآهاری، مدافع حقوق زنان نیز با بازنشر عکسی از خانم رشنو پیش از بازداشت، تأکید کرد: «ما تو رو با این تصویر می‌شناسیم سپیده، زیبا و جسور و به تنگ آمده.»
ما تو رو با این تصویر می‌شناسیم سپیده، زیبا و جسور و به تنگ آمده #اعترافات_اجباری #سپیده_رشنو

 
 شاهین میلانی، کنشگر حقوق بشر، با بیان این که «جمهوری اسلامی به اعتراف اجباری معتاد است و مثل یک معتاد هر بار فکر می‌کند با پخش اعتراف اجباری مشکلش حل خواهد شد»، تأکید کرد: «نه سپیده رشنو خواهد شکست نه دیگران. این بازی زشت فقط بر خشم مردم خواهد افزود و پایان سخت‌تری را برای جمهوری اسلامی رقم خواهد زد.»
جمهوری اسلامی به اعتراف اجباری معتاد است و مثل یک معتاد هر بار فکر می‌کند با پخش اعتراف اجباری مشکلش حل خواهد شد. نه #سپیده_رشنو خواهد شکست نه دیگران. این بازی زشت فقط بر خشم مردم خواهد افزود و پایان سخت‌تری را برای جمهوری اسلامی رقم خواهد زد.
گزارش امنیتی آمنه‌السادات ذبیح‌پور، سناریوسازی، پرونده‌سازی و نابود کردن زندگی یک انسان مانند همه مردم عادی ایران، مثل #سپیده_رشنو که می‌خواهند زندگی عادی داشته باشند

روز شنبه ۲۶ تیر ویدئویی در رسانه‌های اجتماعی فراگیر شد که نشان می‌داد یک زن جوان با پوشش مورد نظر جمهوری اسلامی در اتوبوس بی‌آرتی با زنی دیگر بر سر حجاب مشاجره می‌کند و در حالی که با موبایل خود فیلم می‌گیرد، می‌گوید آن فیلم را به «سپاه» خواهد داد.

در این ویدئو زنی دیگر، سپیده رشنو، دست زخمی خود را نشان می‌دهد و خطاب به او می‌گوید: «ببین چه کار کردی!» زن محجبه تذکردهنده در نهایت با همکاری شماری از مسافران، به اجبار از اتوبوس پیاده می‌شود.

پخش اعتراف تلویزیونی سپیده رشنو، اولین اعتراف اجباری منتشرشده از زنان معترض حاضر در آن اتوبوس نیست.

 
 
 

درگیری مجدد در مرز ایران و افغانستان؛ فرماندار هیرمند: نیروهای طالبان «تجاوز مرزی» کردند

 

درگیری مجدد در مرز ایران و افغانستان؛ فرماندار هیرمند: نیروهای طالبان «تجاوز مرزی» کردند


آرشیو

فرماندار هیرمند از «درگیری مرزی» بین نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی و گروه اسلامگرای طالبان در مرز این شهرستان خبر داده و گفته این درگیری تلفاتی نداشته است. این درحالی است که برخی از منابع افغانستانی از کشته شدن دستکم یک نفر گزارش داده‌اند.

میثم برازنده، فرماندارهیرمند به خبرگزاری دولتی «ایرنا» گفته است که ظهر یکشنبه نهم مردادماه در منطقه «شغالک» شهرستان هیرمند که در شمال استان سیستان و بلوچستان قرار دارد، میان نظامیان مرزبانی ایران و نظامیان گروه تندرو طالبان «درگیری» صورت گرفته است.

فرماندار هیرمند «علت درگیری» روز یکشنبه در مرز ایران و افغانستان «تجاوز مرزی» از ناحیه طالبان اعلام کرده و به خبرگزاری «ایلنا» گفته است که بعد از «تعرض نیروهای طالبان به برجک شماره دو گلشاه»، نیروهای مرزبانی ایران با آنها «درگیر» شدند و در این درگیری «نیروهای متجاوز به عقب رانده شده‌اند.»

میثم برازنده با بیان اینکه در حال حاضر «مرز در امنیت به سر می‌برد» و درگیری «به پایان رسیده»، افزوده است که در این درگیری از طرف نیروهای ایرانی تلفات جانی نداشتیم و مرز در حال حاضر در امنیت است.»

در این میان، برخی رسانه‌های محلی افغانستان به نقل از مولوی محمد ابراهیم هیواد، فرمانده مرزی در نیمروز، نوشته‌اند که او گفته که دراین درگیری، یک نفر از نیروهای طالبان جان باخته و یک نفر دیگر زخمی شده است. این درحالی است که اما تاکنون هیچ یک از مقامات این تلفات را به صورت رسمی تایید نکرده‌اند.

در این میان وب‌سایت «۸صبح» به نقل از «منابع مردمی» در ولایت نیمروز در ارتباط با اتفاقات مرزی نهم مردادماه، نوشته است که این درگیری در منطقه «درویشوک» شهر «کنگ» ولایت نیمروز اتفاق افتاده و درگیری پس از آن آغاز شد که «مرزبانان ایرانی در خاک افغانستان پیش‌روی کردند» و طالبان مانع آنان شدند.

اما این رسانه افغانستانی همچنین با استناد به «منابع دیگر» و به نقل از «مرزبانان ایرانی»، آورده است که آنها علت این درگیری نظامی را «نصب پرچم طالبان» در بخش‌های مربوط به «خاک ایران» اعلام کرده‌اند.

همچنین برخی از فیلم‌ها و تصاویر انتشار یافته و منتسب به درگیری امروز میان مرزبانان ایران و اسلامگرایان طالبان، حاکی از تبادل آتش سبک میان طرفین دارد.

بیست و یکم تیرماه نیز وب‌سایت «صدای افغانستان» از درگیری مرزی شامگاه گذشته میان نیروهای طالبان و نظامیان جمهوری اسلامی ایران در شهرستان «کنگ» استان نیمروز خبر داده بود.

سه هفته پیش از آن و در هشتم تیرماه هم در پی انتشار خبری در مورد کشته شدن یک سرباز وظیفه مرزبانی ایران در نقطه مشترک «پل ابریشم» با افغانستان، مقامات جمهوری اسلامی خواستار «روشن شدن ابعاد موضوع» شدند و این درحالی‌است که طالبان «درگیری مرزی با ایران» را تکذیب کرده بود.

از مردادماه سال گذشته و پس از روی کار آمدن اسلامگرایان طالبان در کابل، بارها از جمله در آذرماه ۱۴۰۰ و اردیبهشت‌ماه امسال میان نیروهای مرزبانی ایران و افغانستان درگیری‌های مرزی و تبادل آتش صورت گرفته اما هیچکدام ادامه‌دار نبوده و پس از چند ساعت، پایان یافته‌اند

سفر آسیایی پلوسی بدون اشاره‌ به نام تایوان آغاز شد

 

سفر آسیایی پلوسی بدون اشاره‌ به نام تایوان آغاز شد


نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا

نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، روز یکشنبه سفر آسیایی خود را آغاز کرد.

دفتر پلوسی در بیانیه‌ای اعلام کرد او سرپرستی هیئتی از کنگره را در سفر به کشورهای حوزه هند و اقیانوسیه از جمله سنگاپور، مالزی، کره جنوبی، و ژاپن بر عهده دارد.

تمرکز سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بر «امنیت دوجانبه، شراکت اقتصادی، و حکومت دموکراتیک در منطقه هند و اقیانوسیه» است.

در این بیانیه مشخص نشده که آیا نانسی پلوسی در جریان این سفر به تایوان نیز خواهد رفت یا نه.

پکن سفر مقامات آمریکایی به تایوان را به عنوان پیامی انگیزه‌بخش برای استقلال‌طلبان قلمداد می‌کند. واشنگتن روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان ندارد اما طبق قانون موظف است این جزیره را به ابزارهای لازم برای دفاع از خود مجهز کند.

چنانچه پلوسی به تایوان سفر کند، بلندپایه‌ترین مقام منتخب آمریکایی خواهد بود که از سال ١٩٩٧ از این جزیره خودگردان بازدید می‌کند.

این در حالی است که شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین، روز پنجشنبه در تماسی تلفنی با رئیس جمهوری ایالات متحده درباره «مداخله خارجی» در رابطه پکن و تایوان هشدار داد و از او خواست به سیاست چین واحد پایبند باشد.

بایدن نیز در این تماس تلفنی به همتای چینی‌اش گفت واشنگتن همچنان به سیاست چین واحد پایبند است اما با هرگونه تلاش یکجانبه برای تغییر وضع موجود یا تضعیف صلح و ثبات در تنگه تایوان مخالف است.

وزارت خارجه تایوان پس از تماس تلفنی روسای جمهوری آمریکا و چین اعلام کرد همچنان به تعمیق شراکت امنیتی نزدیک خود با واشنگتن ادامه خواهد داد.

اما سخنگوی نیروی هوایی چین روز یکشنبه گفت پکن «قاطعانه از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی [خود] محافظت می‌کند.»

چین روز شنبه نیز از برگزاری رزمایش‌های نظامی در سواحل خود و مقابل تایوان خبر داد.

تصویب «دکترین جدید» نیروی دریایی روسیه؛ آمریکا رقیب اصلی است

 

تصویب «دکترین جدید» نیروی دریایی روسیه؛ آمریکا رقیب اصلی است


پوتین در روز نیروی دریایی روسیه،  سنت پترزبورگ

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روز یکشنبه سند «دکترین دریایی» جدید روسیه را امضا کرد که در آن آمریکا رقیب اصلی روسیه معرفی شده است.

این سند همچنین جاه‌طلبی‌های جهانی دریایی روسیه را برای مناطق مهمی مانند قطب شمال و دریای سیاه در نظر گرفته است.

به گزارش رویترز، پوتین در سخنرانی روز نیروی دریایی روسیه در سنت پترزبورگ، پایتخت امپراتوری سابق روسیه که تزار پترکبیر تأسیس کرد، از پتر برای تبدیل روسیه به یک قدرت دریایی بزرگ و افزایش جایگاه جهانی روسیه تمجید کرد.

پوتین پس از بازرسی از نیروی دریایی، سخنرانی کوتاهی کرد و در آن از موشک‌های کروز مافوق صوت «زیرکُن» که به گفته او منحصر به فرد است سخن گفت و هشدار داد که روسیه از قدرت نظامی برای شکست دادن هر متجاوز احتمالی برخوردار است. او به جنگ اوکراین که به گفته نظر کارشناسان بر خلاف پیش‌بینی مسکو پیش‌رفته است، اشاره‌ای نکرد.

پوتین پیش از سخنرانی، دکترین دریایی ۵۵ صفحه ای جدید را امضا کرد که اهداف استراتژیک گسترده نیروی دریایی روسیه را مشخص می‌کند و جاه طلبی‌های نیروی دریایی روسیه را به سراسر جهان توسعه می‌دهد.

این دکترین می گوید که تهدید اصلی برای روسیه «سیاست راهبردی ایالات متحده آمریکا برای تسلط بر اقیانوس‌های جهان» و حرکت اتحاد نظامی ناتو به سمت مرزهای روسیه است.

این دکترین می‌گوید در صورتی که استفاده از قدرت‌های نرم مانند ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی جواب ندهد روسیه ممکن است از نیروی نظامی خود استفاده کند.

خط ساحلی روسیه به طول ۳۷۶۵۰ کیلومتر است که از دریای ژاپن تا دریای سفید را شامل می‌شود. خط ساحلی روسیه شامل دریای سیاه و دریای خزر نیز می شود.

درخواست اشد مجازات برای حبیب اسیود؛ نماینده دادستان: سوئد مأمن گروه‌های تروریستی است

 

درخواست اشد مجازات برای حبیب اسیود؛ نماینده دادستان: سوئد مأمن گروه‌های تروریستی است


فرج‌الله چعب، معروف به حبیب اسیود، زندانی دوتابعیتی ایرانی سوئدی در ایران

ششمین جلسه رسیدگی به پرونده فرج‌الله چعب، معروف به حبیب اسیود، رهبر پیشین گروه «حرکة النضال» روز یک‌شنبه هفتم مرداد در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.

حبیب اسیود ۴۸ ساله که تابعیت سوئد را دارد و مدتی رهبری «جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز» موسوم به نضال را برعهده داشت، مهرماه سال ۱۳۹۹ در سفرش به ترکیه توسط مامورین امنیتی جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، وکیل خانواده‌های کشته‌شدگان در حوادث تروریستی خوزستان با درخواست «اشد مجازات» برای حبیب اسیود ادعا کرد که «متهم از ابزار جنگی اعم از بمب، نارنجک، سلاح کلاشینکف» استفاده کرده و با «بمب‌گذاری» در فضای عمومی «اقوام مختلف کشور» را کشته است.

«اشد مجازات» مورد درخواست طبق قوانین ایران حکم اعدام است.

در این جلسه نماینده دادستان با اشاره به این که آقای اسیود شهروند سوئد است، این کشور را «جولانگاه» و «مأمن» گروه‌های تروریستی خواند و قاضی ایمان افشاری با طرح اتهام «افساد فی‌الارض از طریق تشکیل، سرکردگی، اداره گروهک و اجرای عملیات‌های تروریستی در کشور» از او پرسید آیا قبول دارد که «مورد حمایت مقامات امنیتی و دولت کشور سوئد» بوده است؟

در این گزارش به نقل از حبیب اسیود آمده است که «بنده ساکن و تبعه کشور سوئد هستم، دولت و مقامات امنیتی کشور سوئد از من حمایت می‌کنند. دستگاهی به من دادند که در صورت احساس خطر دکمه آن را فشار دهم تا با آلارمی که به ماموران امنیتی دولت سوئد می‌دهد، هر جا که باشم آن‌ها من را نجات دهند.»

همچنین در گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه به نقل از متهم ذکر شده که «تمام اقدامات خود را کتبا اعلام کرده و همه را قبول دارد.»

قاضی در این دادگاه گفت که متهم «اقرار کرده» با سرقت برای خود منبع مالی تأمین می‌کرده و دست به اقدامات تروریستی زده» و همچنین «به راه‌اندازی شاخه نظامی محی‌الدین آل ناصر در شبکه اورینت اعتراف» کرده و علاوه بر آن معترف شده که «با سرویس‌های اطلاعاتی عربستان همکاری داشته» و از آنها «سلاح دریافت می‌کرده است.»

محاکمه این زندانی دوتابعیتی از ۲۸ دی آغاز شده و اتهامات منتسب به او در قوانین جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به صدور حکم اعدام منجر شود.

نهادهای امنیتی ایران طی سال‌های اخیر شماری از فعالان سیاسی و مخالفان جمهوری اسلامی را از کشورهای همسایه ربوده و به ایران منتقل کرده‌اند که از جمله می‌توان به ربودن و بازداشت روح‌الله زم و جمشید شارمهد اشاره کرد.

حمله پهپادی به ناوگان روسیه در کریمه

 

حمله پهپادی به ناوگان روسیه در کریمه


ناوهای رزمی روسیه در بندر سواستوپل کریمه

یک حمله پهپادی به ناوگان دریایی روسیه در بندر سواستوپل در روز یک‌شنبه، ۹ مرداد، منجر به زخمی شدن ۶ نظامی روس شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، میخائیل رازوُژایف، شهردار سواستوپل واقع در کریمه که روسیه آن را ضمیمه خاک خود کرده است، ضمن اعلام این خبر اعلام کرد که این حمله در «روز ملی ناوگان روسیه» انجام شده و اکنون در پی این حمله، «تمامی جشن‌ها به دلایل امنیتی لغو شده‌ است.»

شهردار سواستوپل هم‌چنین از ساکنان این شهر خواست که «تا حد امکان در خانه بمانند.»

در این روز قرار بود جشن‌های بزرگی در روسیه برگزار شود که از آن جمله می‌توان به رژه نیروی دریایی در سن پترزبورگ با حضور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اشاره کرد.

در همین حال، در واکنش به خبر حمله پهپادی به ناوگان دریایی روسیه، سرگئی براتچوک، سخنگوی منطقه نظامی ساحلی اودسای اوکراین دست داشتن نیروهای اوکراینی در این حمله را رد کرده و آن را «تحریک محض» خوانده است.

او در سرویس پیام‌رسان تلگرام نوشته است که «آزادسازی کریمه از دست اشغالگران به روشی دیگر و بسیار موثرتر انجام خواهد شد.»

با وجود اعلام زخمی شدن شش نفر در حمله پهپادی اوکراین به ناوگان دریایی روسیه، بخش مطبوعاتی ناوگان دریای سیاه پهپادهای گفته‌شده را «دست‌ساز» خوانده و توان انفجاری آن‌ها را «کم» توصیف کرده است.

تاکنون هیچ اطلاعاتی دربارهٔ این‌که این پهپادها از چه مبدأیی پرواز خود را آغاز کرده بودند، منتشر نشده است.

بندر سواستوپل در حدود ۱۷۰ کیلومتری جنوب اوکراین قرار دارد و نیروهای روسیه کنترل بسیاری از مناطق اصلی آن را در امتداد دریای سیاه به دست گرفته‌اند.

زلنسکی به شهروندان: دونستک را ترک کنید

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین روز شنبه، از غیر نظامیان ساکن در دونتسک خواست تا این منطقه را تخلیه کنند.

دونتسک خط مقدم ارتش اوکراین به شمار می‌رود و مناطق شرقی آن از زمان تهاجم روسیه به اوکراین بارها مورد حمله ارتش روسیه قرار گرفته است.

بر اساس برآوردهای رسمی دولت اوکراین، بین ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار غیرنظامی هم‌چنان در مناطق اشغال‌نشده دونتسک زندگی می‌کنند.

در اطلاعیه تخلیه دونتسک که عصر شنبه منتشر شد، آمده است که با توجه به سکونت بیش از ۵۰ هزار کودک در دونتسک، تخلیه فوری این منطقه پیش از آغاز زمستان ضروری است.

دستور تخلیه دونتسک از سوی رئیس جمهور اوکراین دو روز پس از آن صادر می‌شود که انفجار در زندان اسرای اوکراینی در مناطق تحت کنترل جدایی‌طلبان شرق اوکراین، ده‌ها کشته بر جای گذاشت. روسیه و اوکراین یکدیگر را در این حمله متهم کرده‌‌اند.

روسیه مدعی است که این انفجار با موشک‌هایی که آمریکا تحویل ارتش اوکراین داده، انجام شده است.

روسیه و مقامات جمهوری خودخوانده دونتسک هم‌چنین اعلام کرده‌ بودند که در این حمله ۵۳ اسیر اوکراینی کشته و ۷۵ نفر زخمی شده‌اند.

در پی این حمله، رئیس جمهوری اوکراین در یک سخنرانی بار دیگر از جامعه بین‌الملل به‌ویژه ایالات متحده آمریکا خواست تا به طور رسمی روسیه را «دولت حامی تروریسم» اعلام کند.

در مقابل روسیه نیز از کارشناسان سازمان ملل و صلیب سرخ دعوت کرد تا درباره مرگ ده‌ها زندانی اوکراینی که توسط جدایی‌طلبان مورد حمایت مسکو نگهداری می‌شدند، تحقیق کند.

جلسات پارلمان عراق تا اطلاع ثانوی تعلیق شد؛ واکنش‌های جهانی به خشونت‌ها

 

جلسات پارلمان عراق تا اطلاع ثانوی تعلیق شد؛ واکنش‌های جهانی به خشونت‌ها


پارلمان عراق، شنبه ۸ مرداد

در حالی که پس از اشغال دوباره پارلمان عراق از سوی معترضان هوادار مقتدی صدر، چهره پرنفوذ شیعیان این کشور، جلسات این پارلمان تعلیق شده، آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد، خواستار پرهیز از خشونت و همچنین رهبران عراقی خواستار یک راه‌حل ملی برای بحران سیاسی این کشور شدند.

سفارت آمریکا در بغداد در بیانیه‌ای که شامگاه شنبه هشتم مرداد در خبرگزاری دولتی عراق منتشر شد، نوشت: «ما از نزدیک ناآرامی‌های امروز بغداد را زیر نظر داریم و از گزارش‌های خشونت نگرانیم. حق اعتراض مسالمت‌آمیز و آزادی بیان در قانون اساسی عراق ذکر شده است.»

این بیانیه همچنین تأکید کرده است که آمریکا به فراخوان احزاب سیاسی گوناگون عراق برای «حفظ آرامش، پرهیز از خشونت و حل اختلافات سیاسی خود از طریق یک روند مسالمت‌آمیز تحت قانون اساسی عراق» می‌پیوندد.

همچنین اتحادیه اروپا روز یکشنبه نهم مرداد با انتشار بیانیه‌ای، از احزاب عراقی خواست خویشتن‌داری کنند و به گفت‌وگوی سیاسی متوسل شوند.

همزمان آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز از همه نیروهای سیاسی عراق خواست «گام‌های فوری برای کاهش تنش، اجتناب از خشونت‌های بیشتر و تضمین حفاظت از تظاهرکنندگان مسالمت‌آمیز و نهادهای دولتی» بردارند.

در حالی که بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه در اعتراضات روز شنبه دست‌کم صد معترض و ۲۵ نیروی امنیتی زخمی شدند، گوترش نیز در بیانیه خود زخمی شدن تعدادی از افراد در جریان این اعتراضات را تأیید کرده است.

سه روز پس از اشغال پارلمان عراق از سوی هواداران آقای صدر، این معترضان بار دیگر روز شنبه، هشتم مردادماه، وارد پارلمان عراق در منطقه سبز بغداد شدند.


 

منطقه سبز یک منطقه فوق امنیتی است که پارلمان عراق و دیگر اداره‌های دولتی و همچنین سفارتخانه‌های خارجی در آن مستقر هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، نیروهای امنیتی برای جلوگیری از ورود معترضان به منطقه سبز به ماشین آب‌پاش و گاز اشک‌آور متوسل شدند، اما در این هدف ناکام ماندند.

حمله‌های پی‌درپی به پارلمان عراق پس از آن صورت گرفت که گروه‌های شیعی تحت حمایت جمهوری اسلامی بدون رعایت قانون اساسی، نامزد مورد نظر خود برای مقام نخست‌وزیری را معرفی کردند که با مخالفت صدر مواجه شد.

۹ ماه پس از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق هنوز احزاب سیاسی عراق نتوانسته‌اند بر سر یک نامزد برای مقام ریاست جمهوری و همچنین یک نامزد برای نخست‌وزیری توافق کنند.

دبیرکل سازمان ملل متحد در بیانیه خود تأکید کرده است که همه گروه‌های سیاسی، با «مذاکره مسالمت‌آمیز و فراگیر یک دولت ملی مؤثر تشکیل دهند».

در داخل عراق نیز برهم صالح، مصطفی الکاظمی و محمد الحلبوسی رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر و رئیس پارلمان در بیانیه‌های جداگانه‌ای خواستار پرهیز از تنش و یک گفت‌وگوی ملی شده‌اند.

آقای الکاظمی که فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق را نیز برعهده دارد، خواستار آن شده که وضعیت «وخیم کنونی عراق» به «فرصتی برای گفت‌وگو و همکاری برای ساختن کشور تبدیل شود، نه فرصتی برای اختلاف و تفرقه».

آقای الحلبوسی نیز از تعلیق جلسات پارلمان عراق تا اطلاع ثانوی خبر داده و از معترضان خواسته است تا اموال دولتی را حفظ کنند.

پیشتر خبرگزاری فرانسه گزارش داده بود معترضانی که وارد پارلمان عراق شده‌اند قصد دارند تا اطلاع ثانوی آن را در اشغال خود نگاه دارند.

بر اساس گزارش این خبرگزاری، برخی از تظاهرکنندگان در راهروهای پارلمان دراز کشیده بودند یا به ستون‌ها تکیه داده بودند و برخی نیز از گرما پیراهن‌های خود را درآورده بودند.

معترضان، مقام‌های عراقی را به فساد متهم کرده و با نامزدی محمد الشیاع السودانی، نامزد «چارچوب هماهنگی» ائتلاف نیروهای شیعی تحت حمایت جمهوری اسلامی، مخالفت دارند.

دنیا در توهم برجام اخوندها یک قدیم تا بمب اتم .دور جدید مذاکرات هسته‌ای «احتمالاً به‌زودی در وین» برگزار می‌شود

 

دنیا در توهم برجام اخوندها یک قدیم تا بمب اتم .دور جدید مذاکرات هسته‌ای «احتمالاً به‌زودی در وین» برگزار می‌شود


علی باقری، رئیس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران

یک عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز یک‌شنبه نهم مرداد گفت که احتمالاً به زودی دور جدید مذاکرات احیای برجام در وین برگزار خواهد شد.

یعقوب رضازاده در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت که این تصمیم «با توجه به تلاش‌های طرف‌های اروپایی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات برجام» گرفته شده است.

به گفته او، در چند روز گذشته اعضای کمیسیون امنیت ملی جلساتی در این مورد با علی باقری، رئیس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای داشتند.

یعقوب رضازاده دربارهٔ مکان مذاکرات گفت که «احتمالاً در وین برگزار خواهد شد. البته ما پیشنهاد کردیم مذاکرات در خاک کشور ما باشد ولی در نهایت مکان قطعی مذاکرات بعد از توافق طرفین مشخص می‌شود.»

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه گفته بود که متن تفاهم تازه‌ای را برای برون‌رفت از بن‌بست مذاکرات احیای برجام به ایران و آمریکا ارائه کرده است. او تاکید کرد که اگر می‌خواهیم برجام حفظ شود، اکنون زمان تصمیم‌گیری است.

درپی اظهارات آقای بورل، علی باقری کنی، مذاکره‌کننده ارشد ایران، روز سه‌شنبه گفته بود تهران ایده‌های خود را به اتحادیه اروپا ارائه خواهد کرد.

این در حالی است که ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران روز پنج‌شنبه گفت، «مردم رسما اعلام می‌کنند می‌توان با مقاومت تحریم را بی‌اثر کرد.»

در حالی رئیس جمهور ایران از «مقاومت» در برابر تحریم سخن گفته است که جوزپ بورل هشدار داد که اگر این پیش‌نویس تفاهم به نتیجه نرسد خطر «یک بحران هسته‌ای» وجود خواهد داشت که افزایش انزوای ایران و مردم این کشور را در پی خواهد داشت.

مقاومت مقام‌های تهران در برابر احیای برجام در شرایطی است که در نتیجه بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران، ارزش پول ملی کشور به‌شدت کاهش یافته و وضعیت اقتصادی جامعه نیز رو به وخامت گذاشته است.

در همین حال ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که ایالات متحده خیلی سریع به پیشنهاد تازه اتحادیه اروپا برای خروج از بن‌بست در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام پاسخ خواهد داد و واشینگتن با شرکای اروپایی خود در این‌باره در تماس است.

پیش از او در روز ششم مرداد جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت که مذاکرات درباره احیای برجام «از هر نظر تکمیل شده... و این توافق اکنون روی میز است و به ایران بستگی دارد» که آن را بپذیرد یا رد کند.

مذاکرات احیای توافق هسته‌ای برجام که به دنبال روی کار آمدن دولت جو بایدن در وین آغاز شد، پس از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی برای مدتی متوقف شد.

این مذاکرات در هشتم آذرماه پارسال از سرگرفته و در اسفندماه همان سال متوقف شد. این مذاکرات تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده است.

طرف‌های غربی، ایران را به مطرح کردن درخواست‌های فرابرجامی متهم کرده و هشدار داده‌اند که تا ابد نمی‌توانند مذاکرات برجام را ادامه دهند و فرصت برای احیای برجام در حال تمام شدن است.

ایران بر حذف نام سپاه از فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا اصرار دارد، موضوعی که اخیراً جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در سفر به خاورمیانه نیز آن را «با قطعیت» رد کرد.

ایران همچنین می‌گوید دولت فعلی آمریکا باید تضمین دهد که آمریکا بار دیگر از این توافق خارج نمی‌شود؛ این در حالی است که دولت جو بایدن بارها اعلام کرده ارائه ضمانت از طرف دولت‌های آتی جزو اختیارات دولت او نیست.

این هم حکومت که ما داریم همه چیز بر عکس بجای قاتل منتشرکنند را دستگیر می کنند علنت عالم و ادم بر این رژیم جانی و فاسد قاتل مبینا سوری همچنان آزاد است، منتشرکننده خبر روانه زندان می‌شود

 

این هم حکومت که ما داریم همه چیز بر عکس بجای قاتل منتشرکنند را دستگیر می کنند علنت عالم و ادم بر این رژیم جانی و فاسد قاتل مبینا سوری همچنان آزاد است، منتشرکننده خبر روانه زندان می‌شود

مبینا سوری، نوجوان ۱۶ ساله لرستانی که به دست شوهر طلبه‌اش و خانواده او کشته شد

۱۱ ماه پس از قتل یک کودک‌همسر به‌دست شوهر طلبه‌اش در لرستان، روزنامه شرق گزارش داده است که قاتل او همچنان آزاد است، اما خبرنگاری که خبر این قتل را منتشر کرده، قرار است راهی زندان شود.

روزنامه شرق در گزارشی که روز یک‌شنبه، نهم مرداد از پیگیری پرونده قتل مبینا سوری منتشر کرده، به نقل از علی مجتهدزاده، وکیل خبرنگارِ منتشرکننده خبر این قتل، آورده است که سینا قلندری به اتهام «انتشار تصاویر خصوصی مقتول به تحمل ۱۳‌ ماه‌ و ۱۶ روز حبس و به اتهام نشر اکاذیب رایانه‌ای به تحمل ۱۳‌ ماه‌ و ۱۶ روز حبس تعزیری و همچنین محرومیت از شغل خبرنگاری و توقیف کانال تلگرامی به مدت دو سال محکوم شده است.»

آقای قلندری از خبرنگاران محلی لرستان شهریور پارسال خبر قتل مبینا سوری، نوجوان ۱۶ ساله‌ای را که به دلایل «ناموسی» توسط شوهر و اعضای خانواده او به قتل رسیده بود، منتشر کرده بود. او چند روز پس از انتشار این خبر در پی شکایت خانواده مقتول و متهمان پرونده بازداشت و پس از ۱۱ روز با قرار وثیقه آزاد شد.

وکیل آقای قلندری درباره وضعیت قاتل هم گفته است که او «چند ماه پس از قتل، حکم حبس حدودا دو تا سه سال دریافت کرده است و با قرار کفالت به‌راحتی در بیرون از زندان به زندگی خود ادامه می‌دهد.»

به گفته آقای مجتهدزاده، دادگاه در صدور رای در پرونده قتل مبینا سوری، به «رضایت خانواده مقتول» توجه نکرده است.

این وکیل دادگستری در ادامه با انتقاد از «برخورد عشیره‌ای» با پرونده‌ قتل خانم سوری و پرونده‌های مشابه در شهرستان‌ها گفته است که در این پرونده «پدر قاتل با سر افراشته در دادگاه حاضر می‌شود و مقابل قاضی بدون هیچ ابایی می‌گوید که پسرش رسم عشیره‌ای و عرف را اجرا کرده و هیچ خطایی مرتکب نشده است.»

سیل در ایران | ۶۹ نفر جان باختند؛ هواشناسی: «طغیان رودخانه‌ها» جنوب و شرق کشور را تهدید می‌کند

 

سیل در ایران | ۶۹ نفر جان باختند؛ هواشناسی: «طغیان رودخانه‌ها» جنوب و شرق کشور را تهدید می‌کند


در حالی که تعداد کشته‌شدگان سیلاب‌های اخیر در شهرها و روستاهای ایران به ۶۹ نفر رسیده است و ۴۵ نفر مفقود شده‌اند، سازمان هواشناسی ایران روز یکشنبه نهم مرداد «هشدار سطح قرمز» وقوع سیلاب در «جنوب و شرق کشور» در ساعات آینده صادر کرد.

معاون سازمان مدیریت بحران جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه با بیان اینکه ۲۴ استان درگیر سیل و آبگرفتگی شده، به خبرگزاری دولتی «ایرنا» گفته است:‌ در این مدت «۲۰ هزار منزل مسکونی» دچار آسیب شده است که «۱۳ هزار واحد» به تعمیرات نیاز دارد و «۷ هزار واحد» نیز باید بازسازی کامل شود.

نژاد جهانی با اعلام اینکه از میان «۴۵ مفقودی» سه نفر تبعه عراق هستند، اظهار داشته است: در سیلاب‌های اخیر ۳۹ نفر مصدوم شدند.

جواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی هم اعلام کرده است خسارات ناشی از وقوع سیل در بخش کشاورزی ایران به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

او گفت این صرفا برآوردی اولیه از خسارات سیل به بخش کشاورزی است و انتظار می‌رود این رقم افزایش یابد.

نیروهای امدادگر
نیروهای امدادگر

خطر سیلاب، طغیان رودخانه‌ها و آبگرفتگی بیشتر

از ابتدای مردادماه و پس از ورود توده شدید بارشی «مونسون» از اقیانوس هند به ایران و گسترش آن به مناطق مختلف کشور، سیلاب ناشی از آن موجب مرگ برخی از شهروندان، مفقود شدن تعدادی و تخریب گسترده اموال عمومی و خصوصی شد.

با این حال، سازمان هواشناسی ایران که نهادی دولتی است و به دلیل پیش‌بینی نکردن دقیق تحولات جوی مورد انتقادهای فراوانی از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته، برای دو روز آینده، «هشدار سطح قرمز» وقوع سیلاب در «جنوب و شرق کشور» صادر و اعلام کرده که «تداوم، گسترش و تشدید فعالیت» این سامانه بارشی ادامه دارد.

بر این اساس، اثر مخاطره سامانه مونسون تا دوشنبه دهم مردادماه، وقوع «سیلاب، طغیان رودخانه‌ها، آبگرفتگی گسترده، آبگرفتگی منازل در مناطق مستعد، اختلال در ناوگان حمل و نقل، کاهش شعاع دید، احتمال تخریب پل و مسدود شدن جاده، خسارت به صنعت کشاورزی و شکستن درختان و تیرهای برق» اعلام شده و به «همه دستگاه‌های امدادی و اجرایی» توصیه به «آماده باش» کامل شده است.

تخلیه چند روستا و شهر

از سوی دیگر، همزمان با آنکه از روزهای گذشته برخی مقامات محلی مناطقی از جمله استان‌های البرز و چهارمحال و بختیاری توصیه به «ذخیره‌سازی آب شرب»‌ کردند، بهرام یوسف‌پور، معاون بهره‌برداری شرکت آب جنوب شرق خوزستان امروز از «قطعی برق ایستگاه پمپاژ منصوری یک» و احتمال قطعی آب در مناطقی از «جنوب شرق خوزستان» خبر داده است.

در این میان، خبرگزاری «فارس» وابسته به سپاه پاسداران نیز گزارش داده است که از شامگاه گذشته «هفت روستا و شهر حسامی» از توابع سرچهان در استان فارس بر اثر شدت بارندگی، دچار آب گرفتگی شدند و اهالی این مناطق به مکانی دیگر منتقل شدند.

گزارش‌ها در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها حاکی از «انتقاد عمومی» نسبت به «اهمال مسئولان» در پی وقوع سیل و رانش زمین است و از سوی دیگر، واکنش شهروندان بسیاری پیگر را هم به «اقدامات مقامات» در پی وقوع سیل در استان‌های ایران بر انگیخته است.

تلویزیون جمهوری اسلامی ویدئویی از سپیده رشنو نشان داد

 

تلویزیون جمهوری اسلامی ویدئویی از سپیده رشنو نشان داد


سپیده رشنو، در فیلم اعتراف اجباری او که از تلویزیون حکومتی ایران پخش شده است

چند هفته پس از ابراز نگرانی‌های گسترده از وضعیت نامعلوم سپیده رشنو، زن معترض به تذکر حجاب اجباری در اتوبوس، و به راه‌ افتادن توفان توئیتری با هشتگ «سپیده کجاست؟»، تلویزیون حکومتی ایران در یک گزارش تصویری او را نشان داد.

در این گزارش که شامگاه شنبه، هفتم مرداد از برنامه ۲۰:۳۰ صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش شد، در خلال روایت یکطرفه از درگیری لفظی یک متذکر حجاب اجباری و سپیده رشنو در اتوبوس، برای چند ثانیه خانم رشنو نیز در محلی استودیومانند در حال بیان جملاتی که دلخواه حکومت جمهوری اسلامی است، نشان داده می‌شود.

زمان و مکان این ویدئو از سپیده رشنو معلوم نست. او در این ویدئو با چهره‌ای تکیده دیده می‌شود و از ارسال فیلم این درگیری به مسیح علینژاد و یک فرد دیگر سخن می‌گوید.

سپیده رشنو، ۲۸ ساله، هنرمند، داستان‌نویس و ویراستار است که پس از اعتراض به رایحه ربیعی، زن محجبه‌ای که در اتوبوس درباره حجاب اجباری به او تذکر داد و او را تهدید کرده بود که ویدیوی او را به «سپاه» می‌دهد، روز ۲۵ خرداد بازداشت شد.

در هفته‌های گذشته کاربران شبکه‌های اجتماعی درباره وضعیت نامعلوم او پس از بازداشت و سکوت نزدیکان او ابراز نگرانی کرده بودند.

بر اساس گزارش‌ها، سپیده رشنو از زمان بازداشت، از دسترسی به وکیل و تماس با خانواده خود محروم بوده و همین موضوع بر دامنه نگرانی‌ها از وضعیت او افزوده بود.

در روزهای اول ماه مرداد ویدیویی از اعترافات اجباری زنی منتشر شد که خبرگزاری فارس مدعی بود سپیده رشنو است.

پس از پخش این ویدیو، برخی رسانه‌ها به نقل از منابع آگاه اعلام کردند که زنی که در این فیلم دیده می‌شود و چهره او مات شده است، خانم رشنو نیست، بلکه زنی است که در اتوبوس با زن متذکر حجاب اجباری درگیر شده و دستش آسیب دیده بود.

پس از آن شمار زیادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی با راه‌اندازی یک توفان توئیتری با هشتگ «سپیده کجاست» با انتقاد از بی‌خبری از محل بازداشت این زن هنرمند، خواستار پاسخگویی مقام‌های مسئول در این زمینه شدند.

در همین حال آرش صادقی، کنشگر مدنی و زندانی سیاسی پیشین، در توئیتی مکان فیلمبرداری ویدیوی اعترافات اجباری زنی را که سپیده رشنو خوانده شده بود «اتاق مخصوص اعترافات تلویزیونی (بند یک الف)» معرفی کرد. کنشگران مدنی و سیاسی زندانی از «بند یک الف» به‌عنوان یکی از بازداشتگاه‌های مخفی جمهوری اسلامی نام می‌برند.

انتشار ویدیوهای اعترافات اجباری از زندانیان سیاسی و کنشگران مدنی در رسانه‌های جمهوری اسلامی پیش از این بسیار سابقه دارد، اما در پی افزایش اعتراضات سیاسی و اجتماعی اخیر، پخش این ویدیوها از اعترافات اجباری شهروندان عادی نیز افزایش یافته است.

خبرگزاری فارس ششم مرداد ویدیویی از اعترافات اجباری دو زن جوان که پیشتر ویدیوی واکنش آن‌ها به تذکر یک آخوند درباره حجاب در شبکه‌های اجتماعی به‌ طور گسترده منتشر شده بود، منتشر کرد.

محور اظهارات این دو زن که چهره آن‌ها فیلتر شده بود، انتقاد از مسیح علینژاد، فعال مدنی و منتقد سرسخت جمهوری اسلامی بود.

در این «اعتراف»، این دو زن گفتند که ویدیوی مربوط به درگیری لفظی‌شان با فرد معمم را مسیح علینژاد منتشر کرده است. این دو زن در این «اعترافات» هم‌چنین از «اهانت ناخواسته به تذکر روحانی» ابراز «ندامت» کردند.

ادعای قتل خمینی با قرص‌هایی از انگلستان؛ جماران تکذیب کرد

 

ادعای قتل خمینی با قرص‌هایی از انگلستان؛ جماران تکذیب کرد


روح‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی

وبسایت جماران، وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار رهبر پیشین جمهوری اسلامی، ادعای ترور و قتل روح‌الله خمینی را که از سوی یکی از محافظانش مطرح شده، «سراسر کذب و بی‌پایه» خواند.

وب‌سایت جماران روز شنبه هشتم مرداد نوشت قرار است این موسسه «درباره این موضوع در روزهای آینده بیانیه‌ای منتشر کند.»

موسسه تنظیم و نشر آثار خمینی اکنون از سوی حسن خمینی نوه او اداره می‌شود که میراث‌دار رسمی پدربزرگش به شمار می‌رود.

همچنین جماران درباره حمیدرضا نقاشیان از محافظان خمینی که این ادعا را مطرح کرده، نوشت این فرد «جز دوره کوتاهی در ابتدای ورود» خمینی به ایران در سال ۵۷، در دفتر او و حفاظت از او نقشی نداشته است.

پیشتر نقاشیان در گفت‌وگویی با طرح این ادعا که خمینی را با قرص‌هایی که از «انگلستان» خریداری شده بود، «ترور کردند و به قتل رساندند»، خواستار افزایش حفاظت از علی خامنه‌ای، رهبر فعلی جمهوری اسلامی، شد.

این گفت‌وگوی آقای نقاشیان روز شنبه هشتم مرداد در کانال یوتیوب «رهیافتگان» منتشر شده که در زمینه تبلیغ دین اسلام فعالیت می‌کند.

 

نقاشیان از محافظان اصلی خمینی پس از ورود او به انقلاب در بهمن سال ۱۳۵۷ بود که بعدا وارد کارهای امنیتی و اطلاعاتی و سپس فعالیت‌های اقتصادی شد.

او در این مصاحبه ویدئویی گفته است که موضوع ترور و قتل خمینی در پرونده‌ای در وزارت اطلاعات مطرح شده که او هم در دوره‌ای روی این پرونده «کار نسبتا سنگینی» را انجام داده است.

به گفته نقاشیان، در این پرونده آمده که خمینی در سال ۱۳۶۸ «با مشکل قلبی» به بیمارستان رفت، ولی بعدا مشخص شد که معده رهبر وقت جمهوری اسلامی «خونریزی کرده است».

این محافظ خمینی ادامه داده است که در جریان این پرونده، خودش چند نفر را بازجویی کرده بود که «رابط» بودند تا از یک «داروخانه زیرزمینی» در بریتانیا برای خمینی دارو تهیه کنند.

او مدعی شده است که این داروخانه موقتی بود و برای این کار راه‌اندازی شده بود و بعد از «شهادت» خمینی هم تعطیل شد.

پیشتر گزارش‌های مختلفی از مرگ‌های مشکوک مقام‌های بلندپایه در جمهوری اسلامی منتشر شده و حتی رسانه‌های داخل ایران مطالبی را درباره آنچه طرح‌های ترور رهبر پیشین جمهوری اسلامی خوانده‌اند، منتشر کرده‌اند.

اما این اولین بار است که چنین روایتی مبنی بر «ترور» منجر به «قتل» خمینی مطرح می‌شود.

هنوز وزارت اطلاعات یا دیگر نهادهای امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی واکنشی به این ادعای «ترور و قتل» خمینی نشان نداده‌اند.

نقاشیان اضافه کرد که اکبر هاشمی رفسنجانی که رئیس وقت مجلس شورای اسلامی و یکی از نزدیکترین مقام‌های جمهوری اسلامی به خمینی بود، «نگذاشت این جریان افشا بشود و معلوم شود.»

این در حالی است که فرزندان اکبر هاشمی رفسنجانی نیز مرگ او را جزو مرگ‌های مشکوک در جمهوری اسلامی می‌دانند، اما جمهوری اسلامی تاکنون به این ادعای آنان رسیدگی کامل نکرده است.

همچنین برخی مرگ احمد خمینی فرزند رهبر پیشین جمهوری اسلامی را نیز یک مرگ مشکوک‌ خوانده‌اند اما طرح چنین موضوعاتی در داخل ایران بدون هزینه نیست.

به تازگی، حسین دهباشی، فعال رسانه‌ای، که پیشتر دلیل مرگ احمد خمینی را «مصرف بی‌رویه مواد مخدر» عنوان کرده بود به «شش ماه حبس تعزیری» محکوم شده است.

در واکنش به انتشار مصاحبه تازه حمیدرضا نقاشیان، ایرج مصداقی، تحلیلگر سیاسی، مطرح کردن ادعای قتل خمینی از سوی آقای نقاشیان را نادرست و طرح آن را با اهدافی شخصی دانسته است.

«نفوذی‌ها» در دفتر خامنه‌ای

همچنین در حالی که علی خامنه‌ای رهبر کنونی جمهوری اسلامی در دهه شصت هدف یک ترور نافرجام قرار گرفت، نقاشیان در بخش دیگری از این مصاحبه ویدئویی خواستار حفاظت بیشتر از خامنه‌ای شد.

او گفت: «با توجه به این که اکنون هم شبهه نفوذی‌هایی در بیت [دفتر علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی] به وجود آمد در جریانات اخیر، باید حفاظت [از خامنه‌ای] خیلی بالاتر برود.»

این اظهارات نقاشیان در حالی بیان می‌شود که روابط عمومی سپاه پاسداران روز شنبه چهارم تیرماه اعلام کرد حسن مشروعی‌فر در مقام «فرمانده سپاه حفاظت ولی‌امر» جانشین ابراهیم جباری شده است.

سپاه حفاظت ولی‌امر، یگان ویژه‌اى است که مسئولیت حفاظت فیزیکی از علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، دفتر او و ساختمان‌هاى زیرمجموعه آن را که همگى در مقر موسوم به «شهید مطهرى» قرار دارند، بر عهده دارد و شمار پرسنل آن بیش از ۱۲ هزار نفر تخمین زده شده است.

این تغییر پس از برکناری حسین طائب از مقام ریاست سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و همچنین گزارش‌ها از «نفوذ» سازمان‌های جاسوسی خارجی از جمله موساد در دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی صورت گرفت.

نقاشیان پیشتر نیز بارها از «نفوذ» خارجی در جمهوری اسلامی خبر داده و گفته بود: «از ابتدای انقلاب تاکنون درگیر نفوذ هستیم.»

سیل در ایران؛ دست‌کم ۶۹ کشته، ویرانی ۲۰ هزار خانه

 

سیل در ایران؛ دست‌کم ۶۹ کشته، ویرانی ۲۰ هزار خانه


آخرین خبرها از سیل‌هایی که از ابتدای مردادماه تا کنون نقاط مختلفی از ۲۴ استان کشور را تحت تأثیر خود قرار داد، حاکی از آن است که ۶۹ تن کشته شده و به بیش از ۳۷ هزار تن که متأثر از سیل بودند، امدادرسانی شده‌است. دستکم ۲۰ هزار واحد مسکونی هم خسارت دیده است.

نژاد جهانی، معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور، روز یک‌شنبه ۹ مرداد گفت: «آخرین آمارهای ما حاکی از مرگ ۶۹ تن درپی وقوع سیل در نقاط مختلف کشور است که البته با توجه به ادامه عملیات جست‌وجو در برخی از نقاط احتمال افزایش جان‌باختگان وجود دارد که در این صورت تعداد اعلام خواهد شد.»

او در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا با بیان اینکه از میان ۶۹ نفر فوتی شش نفر تبعه کشور عراق هستند، گفت که همچنین طبق آخرین آمارها ۴۵ نفر مفقودند که سه نفرشان تبعه عراقی هستند و تلاش برای یافتن این افراد از سوی امدادگران در حال انجام است.

فرماندار مشهد هم پیش از این توضیح داده بود که بر اثر گرفتار شدن یک خودروی ون در سیل اطراف مشهد شش تبعه عراقی جان خود را از دست دادند.

روز یک‌شنبه مهدی ولیپور، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز از ادامه درگیر بودن ۱۵ استان کشور با سیل خبر داد و گفت که از ابتدای مردادماه تا امروز امدادگران هلال احمر به ۳۷ هزار و ۵۰۰ نفر که تحت تأثیر سیل در ۲۴ استان کشور قرار گرفته بودند، امدادرسانی کرده‌اند.

سازمان هواشناسی ایران روز شنبه هشتم مردادماه برای دو روز آینده، هشدار سطح قرمز وقوع سیلاب در چند استان صادر کرد.

به گزارش ایرنا، سازمان هواشناسی با اشاره به گسترش و تشدید فعالیت سامانه موسمی تا روز دوشنبه گفته است: در روز یکشنبه این سامانه بارشی در نیمه جنوبی و نیمه شرقی خوزستان، نیمه غربی و نیمه جنوبی کرمان، مرکز و جنوب سیستان و بلوچستان، شمال هرمزگان، نیمه غربی و نیمه جنوبی فارس و نیمه شرقی بوشهر فعال خواهد بود که تداوم بارندگی‌ها را در پی خواهد داشت.

این گزارش می‌افزاید این سامانه بارشی همچنین در روز دوشنبه در نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، غرب و مرکز کرمان، نوار شرقی خوزستان فعال خواهد بود.

سامانه موسمی یا «مونسون» هفته گذشته وارد بخش‌های جنوب شرقی و جنوبی ایران شده و تاکنون بیش از ۱۴۰ شهرستان، ۵۱۶ روستا، و ۸۵ محور ارتباطی را تحت تأثیر قرار داده است.

وضعیت قرمز در رفسنجان

در همین حال، فرمانداری رفسنجان روز شنبه گفته است، با توجه به بروز سیلاب ناشی از بارندگی‌های شدید نسبت به دو روز گذشته، وضعیت کنونی شهر و تمامی معابر، کوچه‌ها و خیابان‌ها را قرمز اعلام شده است.

سرپرست فرمانداری رفسنجان گفته است که دستور تخلیه ۱۲ منطقه در این شهرستان شنبه شب صادر شده است، قرار است این ساکنان این مناطق در دانشگاه و ورزشگاه تختی اسکان داده شود.

حسین رضایی از شهروندان خواسته است برای تماشای سیل به پل رودخانه‌ها نزدیک نشوند چرا که امکان شکسته شدن پل ها وجود دارد.

خسارت به بخش کشاورزی

در همین حال، وزیر جهاد کشاورزی ایران اعلام کرد، خسارات ناشی از وقوع سیل در بخش کشاورزی ایران به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

جواد ساداتی‌نژاد، در نشستی فوق‌العاده در فرمانداری دماوند اعلام کرده که این میزان برآورد اولیه از خسارات سیل به بخش کشاورزی است و انتظار می‌رود این رقم افزایش یابد.


روسیه صادرات گاز به لتونی، عضو ناتو، را قطع کرد

 

روسیه صادرات گاز به لتونی، عضو ناتو، را قطع کرد



شرکت گازپروم روسیه اعلام کرد که صادرات گاز به لتونی را متوقف کرده‌ است. این اقدام پس از آن صورت گرفت که روسیه، همسایه خود لتونی را به «نقض شرایط خرید گاز» متهم کرد.

گازپروم، در بیانیه‌ای که روز شنبه منتشر کرد، مشخص نکرد که لتونی که یکی از اعضای اتحادیه اروپا و عضو ناتو است کدام شرایط را نقض کرده‌ است.

یک مقام ارشد لتون گفته‌ است که با توجه به این‌که لتونی، قبلا تصمیم گرفته تا واردات گاز روسیه را از اول ژانویه سال آینده ممنوع کند این اقدام گازپروم، تاثیری چندان بر آن‌ها نخواهد داشت.

وی گفت: «ما تاثیر شگرفی را در قبال چنین حرکتی از سوی روسیه حس نمی‌کنیم.»

روسیه پیش‌تر، ارسال گاز به لهستان، بلغارستان، فنلاند، هلند و دانمارک را نیز قطع کرده بود.

پیش از این، رئیس‌جمهوری روسیه دستور داده بود که پول خرید گاز توسط این کشورها، از طریق ایجاد حساب در یک بانک روسی، با روبل، واحد پول روسیه، پرداخته شود.

با وجود خواسته روسیه این کشورها همچنان بر پرداخت پول با «یورو» اصرار کردند. روسیه همچنین فروش گاز به شل، کمپانی انرژی اروپا در آلمان، را متوقف کرده است.

اطلاعیه گازپروم یک روز پس از آن منتشر شد که لاتویاس گاز، شرکت انرژی لتونی، اصرار کرده بود که گاز وارداتی از روسیه را کماکان به یورو خواهد خرید.

با این حال سخنگوی لاتویاس گاز، روز جمعه گفت که این شرکت، از گازپروم خرید نخواهد کرد.

لاتویاس گاز، باتکیه بر محرمانه بودن مسائل تجاری، از عرضه‌کننده روسی، نام نبرده‌است.

گروهی از ایرانیان مقیم آلمان در حمایت از جمشید شارمهد تجمع اعتراضی برگزار کردند

 

گروهی از ایرانیان مقیم آلمان در حمایت از جمشید شارمهد تجمع اعتراضی برگزار کردند


تصویر برگرفته از ویدیو

گروهی از ایرانیان مقیم فرانکفورت آلمان روز شنبه در مقابل کنسولگری جمهوری اسلامی ایران برای اعتراض به روند دستگیری و محاکمه جمشید شارمهد تجمع کردند.

این تجمع با هدف اطلاع رسانی در مورد روند دستگیری، بازجویی و دادگاهی‌شدن جمشید شارمهد، و با حضور برخی از چهره‌های سیاسی و فعالان حقوق بشر برگزار شد.

جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی ایرانی آلمانی بنا بر برخی گزارش‌ها در سال ۱۳۹۹ حین یک سفر، توسط عوامل امنیتی جمهوری اسلامی در دبی ربوده و با انتقال به ایران، زندانی شد و از آن زمان تحت فشارهای شدید در سلول انفرادی به سر می‌برد.

مینا احدی سخنگوی کمیته بین‌المللی علیه اعدام و سنگسار در گفتگو با صدای آمریکا هدف از این تشکل اعتراضی را توجه افکار عمومی به روند پرونده جمشید شارمهد و چگونگی بازداشت او توصیف کرد.

مینا احدی با اشاره به دوتابعیتی بودن آقای شارمهد از تشکیل کمپین و جمع‌آوری ۷۵ هزار امضا در حمایت از جمشید شارمهد خبر داد و گفت: «برای آزادی شارمهد با مقامات سیاسی آلمان از جمله وزیر خارجه این کشور دیدار و مکاتباتی صورت گرفته است.» به گفته خانم احدی دولت آلمان ترجیح میدهد پشت درهای بسته با جمهوری اسلامی مذاکره کند و این کافی نیست.

در بخش دیگری از این تجمع اعتراضی پیامهایی از غزاله و شایان شارمهد نیز شنیده شد که در آن ضمن تشکر از تجمع‌کنندگان خواستار آزادی هر چه سریعتر جمشید شارمهد شدند. غزاله شارمهد در پیامی صوتی خود با اشاره به چگونگی بازداشت و طول مدت زندانی آقای شارمهد به نبود آزادی بیان در ایران اشاره کرد و گفت: «آزادی بیان در داخل و خارج از جمهوری اسلامی باید یکسان باشد و دقیقاً به همین دلیل جمشید شارمهد دستگیر و محکوم شده. به دلیل این که طرز تفکر مخالف با جمهوری اسلامی داشته و نظر خود را بیان کرده است. »

هرچند نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی جمشید شارمهد را به عنوان «رئیس گروه تندر» معرفی کرده‌اند، اما خانواده او از جمله دخترش غزاله شارمهد آن را در گفت‌وگو با صدای آمریکا رد کرده است.

جمشید شارمهد به «افساد فی‌الارض» متهم شده است

دادگاهی در آمریکا ژنرال حفتر، رهبر مخالفان لیبی، را در پرونده جنایات جنگی محکوم کرد

 

دادگاهی در آمریکا ژنرال حفتر، رهبر مخالفان لیبی، را در پرونده جنایات جنگی محکوم کرد


ژنرال حفتر از دهه ۱۹۸۰ تا زمان سرنگونی معمر قذافی، در آمریکا اقامت داشت و بنابر گزارش‌ها، املاک زیادی در ویرجینیا دارد

دادگاهی در ایالت ویرجینیا به صورت غیابی علیه ژنرال خلیفه حفتر رهبر مخالفان نظامی لیبی در پرونده‌های «جنایات جنگی» حکم صادر کرد.

حکم غیابی با توجه به اجتناب آقای حفتر در حضور در دادگاه برای دفاع از خود صادر شده است.

قرار است در جلسات آتی دادگاه میزان خساراتی که وی باید به شاکیان پرداخت کند، مشخص شود.

شاکیان در سه پرونده جداگانه نیروهای تحت امر آقای حفتر را به بمب‌گذاری، شکنجه و قتل اعضای خانواده خود متهم کرده‌اند.

ژنرال حفتر از دهه ۱۹۸۰ تا زمان سرنگونی معمر قذافی، در آمریکا اقامت داشت و بنابر گزارش‌ها، املاک زیادی در ویرجینیا دارد.

شاکیان امیدوارند که با مصادره اموالش در آمریکا بتوانند غرامت خود را دریافت کنند.

قبلا آقای حفتر تلاش کرده بود که به عنوان «رئیس‌جمهوری لیبی» از دادگاه ویرجینیا مصونیت بگیرد، موضوعی که رد شده بود.

آقای حفتر طی یک دهه گذشته علیه دولت مورد حمایت سازمان ملل در جنگ است و بخش‌های بزرگی از کشور را نیروهای نظامی تحت امر وی در اختیار گرفته‌اند.

طی یک سال گذشته حفتر و دولت طرابلس بر سر آتش‌بس و تشکیل دولتی ائتلافی توافق کرده‎‌اند، اما این توافق تاکنون به نتیجه نرسیده است.

فرانسه، روسیه و مصر حامی حفتر و ترکیه حامی دولت مورد حمایت سازمان ملل در لیبی است.