شنبه، مرداد ۰۸، ۱۴۰۱

عمار حکیم نقش داشتن ایران در انتخاب نامزد نخست ‌وزیری عراق را تکذیب کرد

 

عمار حکیم نقش داشتن ایران در انتخاب نامزد نخست ‌وزیری عراق را تکذیب کرد

عمار حکیم (چپ) در کنار مقتدی صدر در سال ۲۰۱۸

عمار حکیم، رهبر جنبش ملی حکمت عراق، روز جمعه،‌ هفتم مرداد، ضمن تکذیب نقش داشتن ایران در انتخاب نامزد نخست‌ وزیری عراق از سوی چارچوب هماهنگی گروه‌های شیعی، در یک سخنرانی با اشاره غیرمستقیم به اعتراضات هواداران مقتدی صدر در مورد بلند شدن «صداهای فتنه» هشدار داد.

آقای حکیم که روز جمعه به مناسبت آغاز ماه محرم در جمع هوادارانش در بغداد سخنرانی می‌کرد، گفت: «در هفته‌های اخیر شاهد تلاش‌های زیادی برای کاشتن بذر فتنه و رقابت درون نیروهای مردمی از یک سو، و همچنین درون بزرگ‌ترین طیف اجتماعی [شیعیان عراق] از سوی دیگر بوده‌ایم.»

او اضافه کرد که این «تلاش‌های بدخواهانه برای عراق و مردم آن جز بدی چیزی نمی‌خواهد و تا وقتی که بین برادران و فرزندان یک خانه رخنه نکند، متوقف نخواهد شد.»

این سیاستمدار شیعی عراقی تحت حمایت جمهوری اسلامی تاکید کرد: «ما در مقابل تلاش‌های کینه‌توزانه و صداهای فتنه و غوطه‌ور شدن جوانانمان در درگیری و هرج و مرج بیکار نخواهیم ماند.»

چهارشنبه، صدها هوادار مقتدی صدر روحانی شیعی پرنفوذ عراقی، در اعتراض به انتخاب محمد شیاع السودانی به عنوان نامزد نخست وزیری از سوی احزاب مورد حمایت جمهوری اسلامی، به پارلمان عراق هجوم بردند و علیه ایران شعار دادند.

برخی ناظران سیاسی معتقدند که عمار حکیم پس از شکست در انتخابات پارلمانی سال گذشته در عراق، از آنچه «منطقه خاکستری» او خوانده می‌شد، خارج شده و به نوری مالکی نخست وزیر پیشین عراق و رهبر ائتلاف دولت قانون نزدیک شده است.

آقای حکیم با وجود وابستگی به «چارچوب هماهنگی» یک ائتلاف از نیروهای شیعی تحت حمایت جمهوری اسلامی، تمایل داشت بی‌طرف به نظر برسد.

او پس از حمله طرفداران صدر به پارلمان عراق روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی عربی گفت با وجود این حمله، چارچوب هماهنگی به نامزد خود برای نخست ‌وزیری متعهد است.

حکیم تاکید کرد که اگر السودانی تغییر کند، جنبش صدر ممکن است با هر نامزد دیگری نیز مخالفت کند.

رهبر جریان ملی حکمت با وجود اشاره به روابط چارچوب هماهنگی با جمهوری اسلامی گفت تهران در انتخاب نامزد این ائتلاف برای مقام نخست ‌وزیری عراق نقشی نداشته است.

او سفر اخیر اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران به بغداد را نیز بی‌ارتباط با اعتراضات اخیر عراق دانست و گفت قاآنی همانند نمایندگان دیگر کشورها هر چند وقت یک بار به عراق می‌آید و با مسئولان دولتی و سیاسی دیدار می‌کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر