سومین سانحه هوایی در ایران به دلیل «ترکیدگی لاستیک» هواپیما در یک هفته
در ادامه افزایش سوانح و حوادث هوایی در ایران طی هفتههای گذشته، سومین هواپیما در طول یک هفته به دلیل «ترکیدگی لاستیک» در روز جمعه، هفتم مرداد، مجبور به فرود اضطراری شد.
بنا بر اعلام سازمان هواپیمایی کشور، این هواپیما قصد پرواز از مشهد به نجف در عراق را داشته، اما پس از برخاستن به دلیل «ترکیدگی لاستیک چرخ» مجبور به بازگشت فوری به فرودگاه مشهد شده است.
بر اساس اطلاعیه این سازمان، در این سانحه به هیچ یک از ۱۶۸ مسافر و خدمه این پرواز آسیبی نرسیده است.
در این اطلاعیه با اشاره به سوانح اخیر آمده است: «موضوع حوادث اخیر ترکیدگی لاستیک هواپیماها مورد پایش سازمان هواپیمایی کشوری قرار گرفته و اقداماتی نیز انجام شده است.» اطلاعیه به این «اقدامات» هیچ اشارهای نکرده است.
میراکبر رضوی، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، یکم مرداد گفته بود که لاستیک یک هواپیما هنگام برخاستن در فرودگاه شیراز دچار آسیب شده، اما این هواپیما با ۱۳۰ سرنشین به پرواز خود ادامه داده و «به سلامت» و «بدون مشکل» در فرودگاه مهرآباد تهران به زمین نشسته بود.
در همان روز یک هواپیمای دیگر نیز که قصد پرواز از مشهد به یزد را داشت، پس از آغاز پرواز به دلیل «ترکیدگی لاستیک» با درخواست فرود اضطراری خلبان به فرودگاه مشهد بازگشت. مدیرکل فرودگاههای استان خراسان رضوی، دلیل بروز آن حادثه را «گرمای هوا» اعلام کرد.
در سالهای گذشته سوانح هوایی در ایران چه در مورد هواپیماهای مسافری و چه جنگی افزایش قابل توجهی داشته است.
بسیاری از کارشناسان، پیر بودن صنعت هواپیمایی کشور و عدم امکان نوسازی ناوگان حمل و نقل هوایی را علت اصلی این حوادث اعلام میکنند.
ایران به دلیل تحریمهایی که در چهار دهه گذشته در جریان بوده، نمیتواند هواپیمای مسافربری و تجهیزات آن را از بازارهای بینالمللی بخرد. این تحریمها البته پس از توافق برجام تا حد زیادی رفع شده بود، اما با خروج آمریکا از این توافق در دوره ریاست جمهوری ترامپ، توافقهای اولیه برای خرید هوایپما از شرکتهایی چون ایرباس و بوئینگ ملغی شد.
علیرضا برخور، نایب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران، پارسال اعلام کرده بود که بیش از ۵۰ درصد از هواپیماهای موجود در کشور به دلیل نبود قطعات بهخصوص موتور، زمینگیر شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر