شنبه، فروردین ۱۲، ۱۴۰۲

واکنش‌ها به حمله آمر به معروف با سطل ماست: «با ساچمه هم نشد، چه برسد به ماست»

 

واکنش‌ها به حمله آمر به معروف با سطل ماست: «با ساچمه هم نشد، چه برسد به ماست»


انتشار یک ویدئو که نشان می‌دهد فردی که کاربران وی را «بسیجی» معرفی می‌کنند، در واکنش به بی‌توجهی دو زن به حجاب اجباری در یک فروشگاه، با سطل ماست به آنها حمله‌ور می‌شود، موجی از خشم را در فضای مجازی فارسی‌زبان برانگیخته است.

کاربران زیادی نوشته‌اند وقتی این افراد در فضای عمومی به خود اجازه می‌دهند چنان با خشونت، به افرادی که برخلاف باور آنها عمل کرده‌اند، حمله کنند، در بازداشتگاه‌ها با بازداشت‌شدگان چه می‌کنند.

برخی از کاربران هم با ابراز نگرانی از این‌گونه اقدامات و با اشاره به بیانیه وزارت کشور در عدم عقب نشینی از اجرای حجاب اجباری، نسبت به آغاز حرکت‌هایی چون اسیدپاشی به بهانه مقابله با «بدحجابی» در جامعه هشدار دادند.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه دهم فروردین ماه منتشر شد،‌ با اعلام حمایت از «همه آمران به معروف و ناهیان از منکر در سراسر کشور» در برخورد با زنان، دور جدید برخورد با عدم رعایت حجاب اجباری را اقدامی همه‌جانبه عنوان کرد.

این بیانیه افزود که این دور، با همکاری «آمران به معروف و ناهیان از منکر، دستگاه قضائی، ضابطان و سایر نهادها» انجام می‌شود و به «هنجارشکنان» اجازه تعدی به «حریم و هویت مقدس زن مسلمان» داده نخواهد شد.

در واکنش به این حمله، داود نبی‌زاده، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز در شاندیز اعلام کرد که «این حرکت کاملا مخالف نظر» این ستاد است و «این امر به معروف و نهی از منکر نیست.»

 

مغازه‌دار شاندیزی میداند #ماست_پاش خشک مغز چقدر خطرناک است! از احتمال پاسخ با اسید و اسلحه تا برخورد حکومتی حتی بدون انتشار فیلم، اما خودش از دوربین مداربسته تصویر برداشته کأنه هزینه‌اش بی‌اهمیت‌ترین مسئله است! همین شجاعت در حال تکثیر بین مردم گریبان استبداد را خواهد گرفت.

وی گفته که ستاد امر به معروف «پیگیر» این ماجرا است و درباره برخورد با این فرد، دستگاه قضایی باید اعلام نظر کند.

باوجودی که شماری از کاربران حتی فرد مهاجم را «شناسایی» کرده و وی را یک «مداح بسیجی» در شاندیز مشهد معرفی کرده‌اند، حمید رسایی، نماینده تندروی پیشین مجلس، در کانال تلگرام خود مدعی شده «هیچ دلیل و نشانه‌ای دال بر اینکه درگیری این‌ها به خاطر بی‌حجابی بوده نیست و هیچ دلیل و نشانه‌ای هم مبنی بر اینکه این فرد آمر به معروف یا بسیجی باشد، نیست.»

 من با پرت کردن دبه ماست تو سر اون خانمها توسط حاج مصطفی عبدی مخالفم ولی با استانداردهای دوگانه هم مخالفم وقتی تو پارک وحوش و ارازل به آمر به معروف حمله کردن یکی صداش در نیومد و مدعیان آزادی بیان خفه خون گرفتن حاج مصطفی عبدی یکی از خوبان ومداحان هیئت شاندیز مشهد هستن
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

علیرغم تردید و رد این حمله از سوی یک آمر به معروف از سوی رسایی، انتشار ویدئوی این حمله از زاویه‌ای دیگر نشان می‌دهد که فرد حمله‌کننده به روسری دختری اشاره دارد و مشخص است گفت‌و‌گو درباره بر سر کردن حجاب است.

برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز با اشاره به حملات اسیدی در سال‌های گذشته در شهرهای مختلف ایران، و نیز حملات شیمیایی در مدارس دخترانه در ماه‌های گذشته نسبت به ادامه چنین روندی ابراز نگرانی کرده‌اند.

کاربرانی، فرد مهاجم را «ماست‌پاش» نام نهاده و نوشته‌اند او همان روح‌الله عجمیان است که در لحظه حمله، اسلحه به همراه نداشته است.

 








و چرا نباید باور کنیم همین بسیجی‌ که سطل ماست رو پرت می‌کنه سمت زنان اگه توی سطل به جای ماست اسید بود هم همین کار رو می‌کرد.
Tweet zitieren
آمینواسید
@NR2OH
ما چرا نباید باور کنیم که همین بسیجی که سطل ماست رو اینجوری میزنه توی سر دخترهای ما.. فردا که مدرسه ها باز شد همین دخترها رو مسموم نکنه؟وضعیت هیچوقت روشن تر از الان نبوده!
 

روح‌الله عجمیان، بسیجی کشته‌شده در جریان درگیری‌های چهلم سه تن از جوانان کشته‌شده در اعتراضات کرج است که جمهوری اسلامی تاکنون در ارتباط با پرونده وی، دو نفر را اعدام کرده است.

در حالی که کاربران هوادار حکومت و برخی رسانه‌ها، تلاش دارند وی را یک بسیجی ساده معرفی کنند، گزارش‌هایی مبنی بر ثبت‌نام وی برای شرکت در جنگ سوریه به نفع بشار اسد نیز منتشر شده است.

با آن‌که واکنش‌ها به این حمله در شبکه‌های اجتماعی از سوی مخالفان حجاب اجباری ادامه دارد، طرفداران حاکمیت در شبکه‌های اجتماعی با رد ضمنی اعمال خشونت علیه آنچه بی‌حجابی می‌نامند، انتشار این ویدئو را در راستای اهداف «دشمن» برای بدنام کردن امربه معروف و نهی منکر عنوان کرده‌اند.

 اون ویدیو بیصدا دعوا در پارک قم یادتونه؟ اونهم صدا نداشت ولی همه گفتید خانم محجبه بخاطر امر بمعروف کتک خورد ! در حالیکه این یکی لااقل شواهد بیشتری داره برای اینکه معلوم شود موضوع حجاب بوده، اون‌دختر دستش میره سمت روسریش، اون مرد ماست رو مستقیم روی سر اون خانمها میپاشه.
 

کانال بیسیمچی‌مدیا از کانال‌های تلگرامی که مطالبی در راستای سیاست‌های حکومت منتشر می‌کند، تلاش کرده این نوع حملات را به نیروهای اصلاح‌طلب منتسب کند و در واکنش به این حمله نوشته که «هنوز ظاهرا نسل اکبر گنجی‌ها منقرض نشده است. هنوز پیدا میشن کسانی که به اسم حزب‌اللهی به بی‌حجاب‌ها حمله می‌کنند.»

برخی از کاربران حامی حکومت در عین حال با رد این نوع برخوردها با دو زن در شاندیز مشهد، با اشاره به کتک خوردن زن آمر به معروف در قم توسط تعدادی زن، منتقدان حمله با سطل ماست را دارای «استانداردهای دوگانه» معرفی کرده‌اند.

اما کاربران بسیاری، این حمله را مصداق «اقدام تروریستی» توصیف کرده که نوشته‌اند که مراحل بعدی این نوع اقدامات، «اسیدپاشی» و «شلیک گلوله» است.

آنها خواستار معرفی و بازداشت مهاجم و برخورد قانونی با وی شده‌اند و نوشته‌اند این اقدام، محک درس‌گرفتن حاکمیت از اقدامات خشونت‌بار آمران به معروف، پس از ماجرای مرگ مهسا امینی است.

شماری از کاربران نیز این افراد را نه دیگر لزوما «ترسناک»، بلکه «مضحک» و «مستأصل» توصیف کرده و اقدامات آنها را نیز نماینده «تحجر، بلاهت و خشک‌مغزی» دانسته‌اند.

مهدی افروزمنش، روزنامه‌نگار خطاب به نمایندگان جریان اعمال خشونت برای تحمیل حجاب، نوشته: «باور کنید وقتی مشکل شما با ساچمه حل نشد، با ماست اصلا حل نمی‌شود. باور کنید آقایان، باور کنید بازی رو به اتمام است.»

مهدی یزدانی‌خرم، روزنامه‌نگار و نویسنده نیز با اشاره به بیرون انداختن مرد مهاجم از مغازه از سوی دیگران، خطاب به او نوشته: «نه، قصه تغییر کرده. دیگر تویی که دیگر جایی نداری و می‌روی بیرون.»

پس از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» در پی کشته شدن مهسا امینی در حبس پلیس امنیت اخلاقی، یکی از اقدامات اعتراضی زنان ایرانی که هم‌چنان به‌طور گسترده ادامه دارد، برداشتن شال و روسری از سر و امتناع از پوشیدن مانتو است.

در ماه‌های گذشته مقامات ایران از انحلال گشت ارشاد خبر داده، اما بر نظارت فیزیکی و جریمه زنانی که از قانون حجاب اجباری پیروی نمی‌کنند، تأکید کرده‌اند.

در همین حال برخی از امامان جمعه و مسئولان ستاد امر به معروف از حامیان حکومت خواسته‌اند که برای برخورد با «بی‌حجاب‌ها» به‌صورت «آتش به‌اختیار» عمل کنند.

 
Antwort an
نه واقعیت ولی حدودا دو ساعت قبل این ماجرا تو خیابون به یه دختره که بی حجاب بود خیلی محترمانه گفتم خانم لطفا حجابتون رعایت کنید و اونم شالش سرش کرد اما یه پسره که نمیدونم دوس پسرش بود یا شوهرش خواست درگیری درست کنه که گفتم حرف بدی نزدم و یه مقدار حرف زدیم و قضیه جمع شد و رفتن

در یک ماه گذشته به ویژه در آستانه تعطیلات نوروزی و در ده روز اول سال نو، شدت برخورد دستگاه‌های حکومتی با زنان به خاطر عدم رعایت حجاب اجباری افزایش یافته است.

پلمب صدها کافه، رستوران، واحد صنفی و فروشگاه و حتی پلمب هتل‌ها و مراکز اقامتی گردشگران بخشی از تشدید برخوردها مرتبط با حجاب اجباری است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر