سه‌شنبه، مهر ۰۴، ۱۴۰۲

هاشم خواستار، معلم زندانی، بار دیگر محاکمه شد

 

هاشم خواستار، معلم زندانی، بار دیگر محاکمه شد


هاشم خواستار، معلم و فعال مدنی زندانی

هاشم خواستار، معلم و کنشگر مدنی زندانی، روز سه شنبه ۴ مهر در دادگاه کیفری دو مشهد محاکمه شد.

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اتهام این فعال صنفی ۷۰ ساله «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» ذکر شده و او به صورت ویدیوکنفرانس در جلسه محاکمه خود شرکت کرده است.

هاشم خواستار، از امضاکنندگان ‌نامه درخواست استعفای علی خامنه‌ای، از چهار سال قبل تاکنون در زندان وکیل‌آباد مشهد محبوس است.

به گزارش هرانا، خانواده این فعال مدنی به دلیل «کارشکنی‌های» مسئولان قضایی مشهد در چند سال گذشته تنها دو بار با او ملاقات کرده‌اند.

بنا بر این گزارش، هاشم خواستار که بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در حال گذراندن محکومیتش در زندان است تیر امسال هم در پرونده‌ای دیگر به دو سال و شش ماه حبس محکوم شد.

هاشم خواستار از جمله چهارده فعال سیاسی و مدنی داخل ایران است که در۲۱ خرداد سال ۱۳۹۸ در نامه‌ای سرگشاده خواستار استعفای علی خامنه‌ای از رهبری و تغییر بنیادین قانون اساسی شد.

این فعال صنفی معلمان در مردادماه سال ۹۸ بازداشت و به ۱۶ سال زندان، دو سال تبعید به شهرستان نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان، و دو سال ممنوعیت از خروج از کشور محکوم شد.

در حال حاضر، شماری از معلمان و فعالان صنفی معلمان از جمله هاشم خواستار، اسماعیل عبدی، رسول بداقی، مسعود فرهیخته، عزیز قاسم‌زاده، فرزانه ناظران‌پور، انوش عادلی، محمود صدیقی‌پور، مهدی فتحی، حسین رمضان‌پور، امید شاه‌محمدی، جواد لعل‌محمدی، محمدحسین سپهری، جعفر ابراهیمی به اتهام های امنیتی زندانی هستند.

پیشتر نجات بهرامی، روزنامه‌نگار و معاون پیشین روابط عمومی آموزش و پرورش، درباره تشدید سرکوب معلمان، دانشگاهیان، و دانش‌آموزان به صدای آمریکا گفت که به رغم بمباران ایدئولوژیک چند دهه‌ای جمهوری اسلامی نسل جوان ایران یکی از «سکولارترین» نسل‌های جوانان جهان است و تاریخ‌ساز خواهد شد. 


 

به تازگی دبیر کل آموزش بین‌الملل در نامه‌ای سرگشاده خطاب به علی خامنه‌ای خواستار آزادی اعضای زندانی اتحادیه معلمان از جمله هاشم خواستار، جعفر ابراهیمی، اسماعیل عبدی، اصغر امیرزادگان، و عزیز قاسم‌زاده شد.

دیوید ادواردز در این نامه ادامه حبس معلمان زندانی را نقض حقوق اساسی کارگران در برخورداری از حق تشکل و آزادی بیان برشمرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر