مرگ یک کلیمی ایرانی در زندان اوین؛ میلر: او شهروند آمریکا نبود
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه سوم مهر ماه با ابراز نگرانی از جانباختن فرامرز جاویدزاد، شهروند کلیمی، در زندان اوین، گفت که او شهروند آمریکا نبوده است.
رسانههای خبری روز گذشته گزارش دادند، فرامرز جاویدزاد، که «بیماریهای قلبیعروقی، دیابت و خونریزی معده» داشت، به دلیل عدم رسیدگی پزشکی در زندان اوین جانباخته است.
این رسانهها همچنین گزارش دادند که فرامرز جاویدزاد شهروند دو تابعیتی ایرانیآمریکایی بوده است.
این در حالی است که متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در جریان کنفرانس خبری روز دوشنبه خود و در پاسخ به پرسشی در خصوص این گزارشها، گفت: «ما این گزارشها را دیدهایم. تا جایی که میدانیم، او شهروند ایالات متحده نبود. ما هیچ سابقهای در دست نداریم که نشان دهد که او اقامت دائم قانونی داشته است. »
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: «با این حال، ما از گزارشها مبنی بر اینکه مقامات ایرانی از ارائه مراقبتهای پزشکی در دوره بازداشت به او خودداری کردهاند، نگران هستیم.»
وب سایت حقوق بشری هرانا شامگاه یکشنبه دوم مهر ماه نوشته بود با وجود اینکه فرامرز جاویدزاد از «بیماریهای قلبیعروقی، دیابت و خونریزی معده رنج میبُرد» اما مسئولان زندان اوین برای اعزام او به بیمارستان به رغم موافقت قاضی پرونده، «کارشکنی و تعلل» کردند.
طبق این گزارش، این شهروند ۶۳ ساله شامگاه جمعه سیویکم شهریور ماه دچار خونریزی معده و افت شدید فشار خون شده بود و ساعتی بعد در زندان اوین جان باخت.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در کنفرانس خبری روز دوشنبه خود با خانواده فرامرز جاویدزاد ابراز همدردی کرد.
به دنبال از انتشار اخبار عدم رسیدگی پزشکی به فرامرز جاویدزاد در زندان، اداره کل زندانهای استان تهران با انتشار «جوابیهای»، عدم ارائه خدمات درمانی در ندامتگاه اوین را تکذیب کرد و افزود: «نامبرده طی مدت حضور در زندان به دلیل سابقه بیماری در دستگاه گوارش ۵ نوبت به مراکز درمانی خارج از زندان اعزام شده است.»
این جوابیه اضافه میکند که «این زندانی یک نوبت در بیمارستان مورد عمل
جراحی قرار گرفته که با اصرار و رضایت شخصی از بیمارستان ترخیص» شده است.
اداره کل زندانهای استان تهران همچنین در مورد نحوه مرگ فرامرز جاویدزاد
نیز گفته است که «این زندانی روز اول مهرماه و پس از وخامت حال بلافاصله به
بهداری منتقل و عملیات سیپیآر با حضور پزشک و پرستار و عوامل اورژانس
۱۱۵» در مورد او انجام شد»، اما این اقدامات نتیجهای نداشت و او جان باخت.
این اولین بار نیست که شهروندان ایرانی درپی وضعیت وخیم جسمانی در زندانهای جمهوری اسلامی جان خود را از دست میدهند.
در تازهترین مورد جواد روحی، از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، که حکم سه بار اعدام او چندی پیش در دیوان عالی کشور نقض شده بود، بامداد روز پنجشنبه نهم شهریور، در زندان نوشهر جان باخت.
بکتاش آبتین، شاعر زندانی، نیز در دیماه ۱۴۰۰ و در دوران همهگیری کرونا به دلیل عدم رسیدگی پزشکی و تعلل مسئولان زندان در اعزام او به مراکز درمانی مناسب، در بیمارستان ساسان تهران درگذشت.
هماکنون نیز منابع حقوق بشری از وخامت حال برخی زندانیان سیاسی چون جعفر ابراهیمی، معلم محبوس در زندان قزلحصار و مطلب احمدیان، زندانی اهل بانه، خبر میدهند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر