چهارشنبه، مهر ۱۹، ۱۴۰۲

خبرگزاری حکومتی: علائم حیاتی آرمیتا گراوند به وخامت گراییده است

 

خبرگزاری حکومتی: علائم حیاتی آرمیتا گراوند به وخامت گراییده است


آرمیتا گراوند

یک خبرگزاری رسمی وابسته به جمهوری اسلامی در گزارشی که پس از انتشار حذف شد اعلام کرد «علائم حیاتی» آرمیتا گراوند در چند روز گذشته «تغییر یافته و تا حدودی به وخامت گراییده است.»

خبرگزاری برنا، وابسته به وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۱۹ مهر در گزارشی کوتاه بر اساس «پیگیری‌های خبرنگار» خود با ادعای «تلاش‌های مستمر کادر پزشکی بیمارستان فجر» اعلام کرد: «علائم حیاتی نسبتا پایدار آرمیتا گراوند طی چند روز گذشته تغییر یافته و تا حدودی به وخامت گراییده است.»

این رسانه حکومتی در گزارشی که پس از انتشار از پلتفرم‌های مختلف حذف شد، همچنین نوشت که «تلاش تیم پزشکی برای بهبود» این دانش‌آموز ۱۶ ساله «همچنان ادامه دارد.»

گزارش خبرگزاری برنا از وضعیت آرمیتا گراوند که پس از انتشار حذف شد
گزارش خبرگزاری برنا از وضعیت آرمیتا گراوند که پس از انتشار حذف شد

 

با وجود حذف این گزارش، برخی رسانه‌های داخل ایران از جمله خبرآنلاین این گزارش را به نقل از خبرگزاری برنا منتشر کردند.

خبرآنلاین و برخی رسانه‌های داخلی به نقل از خبرگزاری برنا نوشته‌اند که حال #آرمیتا_گراوند با وجود تلاش کادر پزشکی وخیم شده است اما گویا برنا خبر را حذف کرده است.

در تازه‌ترین واکنش‌های مقامات جمهوری اسلامی درباره به کما رفتن دختر دانش‌آموز در مترو تهران، احمد وحیدی، وزیر کشور، گفته است: «این مسئله یک مسئله کاملا شفاف و روشن است. یک حادثه و اتفاقی بود که ممکن است هر روز در هر جای کشور اتفاق بیافتد. دشمنان کشور نمی‌خواهند فضای عمومی کشور آرام باشد. آنان تلاش کردند کشور را به آشوب بکشانند.»

دکتر آوند فردی که با کمک هوش مصنوعی ویدئوی روایت شده جمهوری اسلامی درباره واقعه به کما رفتن آرمیتا گراوند را بررسی کرده، نکات مبهم این روایت را مورد تأکید قرار داده و به جزئیات ناگفته‌ای رسیده است.

او با اشاره به بریده شدن برخی فریم‌ها از ویدئو توسط مقامات جمهوری اسلامی «به عنوان پزشک» به صدای آمریکا گفته که اوپراتور اورژانس برای کمک کردن به بیمار پرسش‌های زیادی می‌پرسد که «هیچ کدام از آنها در فایل صوتی نیست و مسلما قطع شده و برداشته شده چرا که می‌خواهند حقیقت را پنهان کنند.»

به گفته آوند فردی، «مسلما شخصی که به اورژانس زنگ زده، گفته که این شخص خودش از حال رفته یا یک نفر هلش داده، ضربه به سرش خورده» چرا که «اورژانس باید بداند چه اتفاقی افتاده که بتواند کمک کند.»


 

 

 

 آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ۱۶ ساله که صبح نهم مهر همراه دو تن از دوستانش بدون بر سر داشتن حجاب اجباری عازم مدرسه بود، در ایستگاه مترو «شهدا» بر اثر هل داده شدن از طرف مأمور «حجاب‌بان» سرش به آهن برخورد کرد و به کما رفت. او در ۱۰ روز گذشته در بیمارستان فجر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارتش در شرایط «امنیتی» بستری است.


 این واقعه واکنش‌های گسترده‌ای در رسانه‌های اجتماعی برانگیخت.


 

دوازدهم مهر یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفت که دوستان و خانواده آرمیتا گراوند تهدید شده‌اند که با هیچ رسانه‌ای مصاحبه نکنند، مگر این که از سوی مقامات به آنها اجازه داده شود.

به گفته این منبع، فضای «شدیدا امنیتی» در خیابان‌های منتهی به بیمارستان فجر نیروی هوایی حاکم است و نیروهای پرتعداد لباس شخصی در آن جا مستقر شده‌اند.


 

دفتر معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران درباره اخبار مربوط به آرمیتا گراوند و به کما رفتن این دختر ۱۶ ساله به خاطر درگیری با ماموران «حجاب اجباری» در رسانه اجتماعی «ایکس» نوشت: «از شنیدن گزارش‌های حمله پلیس به این دختر ۱۶ ساله، شوکه و نگران هستیم.»

این دفتر اضافه کرد: «ما اخبار وضعیت او را دنبال می‌کنیم، همچنان در کنار مردم شجاع ایران می‌ایستیم و با جهان همکاری می‌کنیم تا رژیم ایران را در قبال تخلفاتش پاسخگو کنیم.»

همچنین، مایکل مک‌کال، رییس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در پیامی درباره حمله به آرمیتا گراوند واکنش نشان داده و ضمن اعلام انزجار، آن را مشابه حمله‌ای دانسته که به کشتن مهسا امینی در یک سال پیش منجر شد.

علاوه بر این، عفو بین‌الملل نیز با انتقاد از «مخفی‌کاری» حکومت جمهوری اسلامی خواستار انجام تحقیقات مستقل بین‌المللی درباره «جراحت وخیم» آرمیتا گراوند شده و رها بحرینی،‌ پژوهشگر این سازمان به صدای آمریکا گفته است که نگرانی جدی وجود دارد که این دختر دانش‌آموز نیز قربانی خشونت حجاب اجباری شده است.

 


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر