چهارشنبه، اسفند ۰۹، ۱۴۰۲

پایان «زمستان سخت»؛ کمیسیون اروپا خواهان کاهش مصرف گاز کشورهای عضو شد، اما داوطلبانه

 

پایان «زمستان سخت»؛ کمیسیون اروپا خواهان کاهش مصرف گاز کشورهای عضو شد، اما داوطلبانه


در حالی که روسیه و جمهوری اسلامی همزمان با آغاز جنگ پوتین علیه اوکراین از «زمستان سخت» در اروپا سخن می‌گفتند، اتحادیه اروپا با پشت سر گذاشتن «بحران انرژی ناشی از جنگ» حالا از کشورهای عضو خود خواسته است تا مصرف گاز را همچنان کاهش دهند، اما «داوطلبانه».

کارشناسان معتقدند که این اقدام نشانه‌ای از آن است که بدترین بحران انرژی اروپا به پایان رسیده است.

به گزارش رویترز کشورهای اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ هدف داوطلبانه‌ای را برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف گاز در ماه‌های زمستان تعیین کردند. این یکی از اقدامات اضطراری متعددی بود که پس از کاهش چشمگیر صادرات گاز روسیه به اروپا، که منجر به بحران کمبود عرضه و افزایش شدید قیمت‌ها شد، به تصویب رسید.

کمیسیون اروپا روز سه‌شنبه توصیه کرد که کشورهای عضو همچنان به کاهش مصرف گاز به میزان ۱۵ درصد نسبت به میانگین مصرف در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ ادامه دهند.

با این حال، کمیسیون اروپا گزینه اجباری شدن کاهش ۱۵ درصدی مصرف گاز در صورت بحران عرضه را که در سال ۲۰۲۲ توافق شده بود، حذف کرد.

به گفته دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، برخی کشورها از آنجایی که اوج بحران انرژی اروپا سپری شده است، دیگر این سیاست را ضروری نمی‌دانند. همچنین کشورهای اروپایی از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، به طور مداوم تقاضای خود برای گاز را کاهش داده‌اند.

با این حال، آنها گفتند که تعداد کمی با توصیه کمیسیون اروپا مخالف هستند و وزرای انرژی کشورهای عضو به احتمال زیاد آن را در نشست ماه آینده می‌پذیرند.

کمیسیون اروپا اعلام کرد که وضعیت تأمین انرژی اروپا به طور قابل توجهی بهبود یافته است، زیرا کشورهای عضو با جایگزین کردن منابع تجدیدپذیر و گاز از تامین کنندگان دیگر، جایگزین منابع گازی روسیه شده‌اند.

اما کمیسیون اروپا تاکید کرد که با توجه به بازارهای جهانی گاز و هدف اتحادیه اروپا برای رهایی کامل از سوخت‌های فسیلی روسیه، همچنان به صرفه‌جویی در انرژی نیاز است.

قیمت گاز در اروپا این ماه به پایین‌ترین سطح خود در سه سال اخیر رسیده است. داده‌های زیرساخت گاز اروپا نشان می‌دهد که کشورهای اتحادیه اروپا با مخازن ذخیره گاز غیرمعمولی، با حدود ۶۴ درصد ظرفیت، از این زمستان خارج می‌شوند.

کمیسیون اروپا اعلام کرد که میزان مصرف گاز کشورهای اتحادیه اروپا در دوره بین اوت ۲۰۲۲، که قیمت گاز به بالاترین حد خود رسید، تا دسامبر ۲۰۲۳ نسبت به سطوح عادی ۱۸ درصد کاهش یافته است.

سیمونه تاگلیاپیترا، پژوهشگر ارشد در اندیشکده بروگل، گفت: «کاهش تقاضای گاز، البته، تنها به دلیل هدف تعیین‌شده نیست، بلکه به دلیل مجموعه‌ای از عوامل است.»

وی افزود، عواملی مانند کاهش فعالیت‌های صنعتی، دمای ملایم زمستان و افزایش تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر باعث کاهش مصرف گاز در اروپا شده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر