پنجشنبه، اسفند ۱۰، ۱۴۰۲

جیسون برادسکی به صدای آمریکا: انتخابات در جمهوری اسلامی نمایشی است که خامنه‌ای پایان آن را می‌نویسد

 

جیسون برادسکی به صدای آمریکا: انتخابات در جمهوری اسلامی نمایشی است که خامنه‌ای پایان آن را می‌نویسد


علی خامنه‌ای - آرشیو
علی خامنه‌ای - آرشیو

جیسون برادسکی، رئیس سیاست‌گذاری سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌ای»، در رابطه با انتخابات روز ۱۱ اسفند به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که در جمهوری اسلامی مجلس قدرت مستقلی در زمینه سیاست خارجی ندارد.

نخستین انتخابات در جمهوری اسلامی ایران پس از اعتراضات ضدحکومتی که در پی کشته شدن مهسا امینی در «گشت ارشاد» نیروی انتظامی سراسر کشور را فرا گرفت روز جمعه برگزار می‌شود.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در پی آن اعتراضات دستور برخورد مرگبار با معترضان ایرانی را صادر کرد. بسیاری از جمله کودکان کشته شدند، شمار زیادی مجروح شدند، و هزاران نفر نیز بازداشت و زندانی شدند. جمهوری اسلامی شماری از معترضان را نیز اعدام کرد.

قرار است در انتخابات روز جمعه اعضای مجلس شورای اسلامی از بین نامزدهای مورد تائید شورای نگهبان که خود مستقیم یا غیرمستقیم از سوی آیت‌الله خامنه‌ای تعیین می‌شوند، راهی مجلس شوند.

جیسون برادسکی، رئیس سیاست‌گذاری سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» که توجه ویژه‌ای به وقایع ایران دارد، در مصاحبه‌ای نوشتاری درباره جایگاه مجلس شورای اسلامی به صدای آمریکا گفت: «مجلس جمهوری اسلامی نسبت به سایر نهادهای حکومتی ایران قدرتمند نیست. در حالی که مجلس توانایی اثرگذاری بر مسائل داخلی را دارد، اما در حساس‌ترین پرونده‌ها - یعنی سیاست خارجی - قدرت مستقلی ندارد. نفوذ آن در این حوزه‌ها ناشی از کرسی رئیس مجلس در شورای عالی امنیت ملی است، اما (این نفوذ) محدود است.»

جیسون برادسکی درباره «واقعی» بودن انتخابات جمهوری اسلامی گفت «انتخابات» در این سیستم حکومتی «در واقع دست‌چین کردن» است و نه انتخابات.

او گفت انتخابات در ایران به نظر و سلیقه و حال و هوای رهبر جمهوری اسلامی بستگی دارد و شورای نگهبان می‌تواند نامزدهایی که علی خامنه‌ای آنها را نمی‌پسندد، رد صلاحیت کند.

به گفته برادسکی خامنه‌ای «از سال ۱۳۶۸ نهادهای جمهوریت را در ایران نابود کرده است و قدرت را در دفتر خود متمرکز کرده است.»

برادسکی درباره انگیزه حکومت جمهوری اسلامی از برگزاری «انتخابات» که به گفته او دست‌چین کردن است تا انتخابات می‌گوید: «جمهوری اسلامی با وجود تقلب گسترده در انتخابات و ناامیدی مردم ایران نسبت به نظام، انتخابات برگزار می‌کند تا تلاش کند به خود مشروعیت بخشد.»

برادسکی درباره درخواست خامنه‌ای از مردم برای رای دادن آن هم پس از سرکوب مرگبار معترضان در ایران گفت: «من فکر می کنم رهبر معظم از مردم ایران درخواست‌های مکرر برای رأی دادن کرده چرا که نظام نگران مشارکت کم مردم است.»

  • انتخابات در ایران، نمایشی که خامنه‌ای پایان آن را نوشته است

برادسکی می‌گوید انتخابات در ایران یک نمایشی است که پایان آن را از پیش خامنه‌ای تعیین کرده است و نقش مردم صرفا برای «تزئین صحنه» این نمایش از پیش تعیین شده است.

به گفته برادسکی ولی فقیه «در نهایت از اراده مردم می‌ترسد. به همین دلیل است که انتخابات در جمهوری اسلامی کنترل شده است.»

او درباره سخنان مقامات حکومتی نظیر علی شمخانی که می‌گویند «نظرسنجی‌ها» در ایران حاکی از افزایش اقبال مردم است، ابراز تردید می‌کند و به نوعی می‌گوید احتمال دارد قصد آمارسازی داشته باشند.

برادسکی می‌گوید: «فکر می‌کنم خامنه‌ای و یارانش در تلاش هستند تا واقعیت جایگزین خود را ایجاد کنند تا مردم را فریب دهند تا رأی دهند. اما مردم ایران این فیلم را قبلا دیده‌اند - با اصلاح طلبان، عمل گرایان و محافظه کاران - و هیچ چیز تغییر نمی‌کند. چرا که در نهایت مشکلات نظام از دفتر مقام معظم رهبری و ماهیت نظام نشات می‌گیرد.»

  • «سیرک انتخابات» و سیاست دولت‌‌های غربی

جیسون برادسکی درباره نظر شاهزاده رضا پهلوی که انتخابات جمهوری اسلامی ایران را در کارزاری در شبکه اجتماعی ایکس یا توئیتر سابق «سیرک انتخابات» خوانده است گفت: «ولیعهد صحیح می‌گوید. این یک "سیرک انتخاباتی" است.»

برادسکی می‌گوید فکر نمی‌کند که سیاست دولت‌های غرب در قبال جمهوری اسلامی بعد از رای گیری روز جمعه هیچ تغییری کند. او گفت پایتخت‌های غربی می‌دانند مجلس شورای اسلامی هیچ قدرتی ندارد و ترکیب قانونگذاران تغییری در مبانی روابط ایران با آمریکا و اروپا ایجاد نخواهد کرد.

به گفته او اما پایتخت‌های غربی به مسائل جانشینی در جمهوری اسلامی علاقه‌مند هستند و نتیجه و ترکیب مسابقه مجلس خبرگان را از نزدیک تماشا خواهند کرد. مجلس خبرگان در این دور از «گزینش‌ها» (و نه انتخابات) بیش از مجلس شورای اسلامی اهمیت دارد.

همزمان با افزایش تلاش‌های حکومت جمهوری اسلامی به منظور تبلیغ برای مشارکت در انتخابات، هشتگ «سیرک انتخابات» فراگیر شده و بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی بر ضرورت شرکت نکردن در آن تأکید کرده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر