جمعه، تیر ۲۲، ۱۴۰۳

اسرائیل و مصر در حال مذاکره بر سر یک سیستم نظارت الکترونیکی در مرز غرب نوار غزه هستند

 

اسرائیل و مصر در حال مذاکره بر سر یک سیستم نظارت الکترونیکی در مرز غرب نوار غزه هستند


تانک های اسرائیلی. آرشیو
تانک های اسرائیلی. آرشیو

دو منبع مصری و یک منبع آگاه روز جمعه ۲۲ تیر به خبرگزاری رویترز گفتند که نمایندگان اسرائیل و مصر در حال مذاکره بر سر یک سیستم نظارت الکترونیکی در امتداد مرز بین نوار غزه و مصر هستند.

این خبرگزاری اشاره کرد که احداث چنین سیستمی می‌تواند به اسرائیل اجازه دهد در صورت امضای توافق آتش‌بس، نیروهای خود را از آن منطقه خارج کند.

رویترز اشاره کرد: این موضوع که آیا نیروهای اسرائیلی در مرز باقی می مانند یا خیر، یکی از موضوعاتی بوده که مانع از توافق آتش بس احتمالی شده است، زیرا هم گروه شبه نظامی حماس و هم مصر، میانجی مذاکرات، مخالف حضور نیروهای اسرائیلی در آن منطقه هستند.

بر اساس این گزارش، اسرائیل نگران است که اگر نیروهایش از این منطقه مرزی که به عنوان «کریدور فیلادلفی» نامیده می‌شود، خارج شوند، حماس بتواند از طریق تونل‌، تسلیحات و تدارکات مورد نیازش را از مصر به غزه قاچاق کند که به آن اجازه می‌دهد دوباره مسلح شود و اسرائیل را تهدید کند.

رویترز نوشت: یک سیستم نظارتی، اگر طرفین مذاکره بر سر جزئیات آن به توافق برسند، می‌تواند مسیر را برای توافق آتش‌بس هموار کند.

همسر احمدرضا جلالی، زندانی دوتابعیتی محکوم به اعدام در ایران: ۳ هزار روز از گروگان‌گیری او می‌گذرد

 

همسر احمدرضا جلالی، زندانی دوتابعیتی محکوم به اعدام در ایران: ۳ هزار روز از گروگان‌گیری او می‌گذرد


احمدرضا جلالی احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی- سوئدی محکوم به اعدام در ایران
احمدرضا جلالی احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی- سوئدی محکوم به اعدام در ایران

ویدا مهران‌نیا، احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی - سوئدی، در ۳ هزارمین روز از بازداشت این زندانی دو تابعیتی محکوم به اعدام، با انتشار پستی در رسانه اجتماعی «ایکس» نوشت: «۳ هزار روز از زمانی که احمدرضا توسط حکومت ایران به گروگان گرفته شد، می‌گذرد.

خانم مهران‌نیا در این نوشته، نخست وزیر سوئد را خطاب قرار داده است.

 

3000 days have passed since Ahmadreza Djalali was taken hostage in Iran. This is not an anniversary that Ahmadreza and our family ever wanted to come. @SwedishPM @TobiasBillstrom
 

او همچنین در مصاحبه با روزنامه بلژیکی «دمورگن» که روز جمعه ۲۲ تیر منتشر شد، دولت های بلژیک و سوئد را برای ترک کردن آقای جلالی مورد انتقاد قرار داد.

در همین حال، بری روزن، گروگان پیشین آمریکایی در ایران، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که او و شمار دیگری از خانواده شماری از گروگان های اروپایی در ایران روز پنجشنبه در کنار ویدا مهران‌نیا در پارلمان اروپا در بروکسل حاضر شدند تا از اتحادیه اروپا بخواهند با سیاست گروگان‌گیری مقابله و عاملان آن را بازخواست کند.

 

Yesterday, I was in the @Europarl_EN with @VMehrannia wife of Ahmadreza Djalali, and many other family members of EU hostages, to urge the European Union to counter hostage-taking and hold the perpetrators accountable. #FreeThemAll
 

احمدرضا جلالی در بهار سال ۱۳۹۵ به دعوت دانشگاه تهران برای یک سخنرانی به تهران رفت و به اتهام آنچه دستگاه های امنیتی جمهوری اسلامی «جاسوسی» نامیدند، بازداشت شد.

پس از آن، او در دادگاه به‌ همین اتهام به اعدام محکوم کرده‌اند. این در شرایطی است که آقای جلالی و همسرش بار‌ها این‌اتهام را رد کرده اند.

این زندانی دوتابعیتی پیش از این در اعتراض به رأی دادگاه و خطر اجرای حکم اعدام اعتصاب غذا کرده بود.

احمدرضا جلالی همچنین اخیراً در یک فایل صوتی خطاب به اولاف کریسترسون، نخست‌وزیر سوئد، از این‌که در جریان تبادل زندانیان در ایران «تنها» گذاشته شد، انتقاد کرد.

او با اشاره به آزادی یوهان فلودروس شهروند سوئدی و سعید عزیزی شهروند دوتابعیتی ایرانی - سوئدی که در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر می‌بردند و با حمید نوری مبادله شدند، تأکید کرد: «فکر می‌کنم باقی ماندن من در ایران یک تبعیض آشکار است.»

حمید نوری، دادیار پیشین زندان گوهردشت، با‌ اتهام دست داشتن در اعدام هزاران زندانی سیاسی در دهه ۶۰ در دادگاه عالی سوئد به حبس ابد که بالاترین مجازات در قوانین این کشور است، محکوم شده بود.

آزادی حمید نوری و بازگشتش به ایران موجی از اعتراض و خشم عمومی در میان ایرانیان و واکنش‌های گسترده از سوی چهره‌های سیاسی و حقوق بشری برانگیخت.

در همین ارتباط، نسرین ستوده، وکیل، فعال حقوق بشر و برنده جایزه «ساخاروف»، روز سه‌شنبه ۱۹ تیر، در نامه‌ای به پارلمان اروپا نسبت به وضعیت این زندانی دو تابعیتی ایرانی - سوئدی در خطر اعدام در ایران، ابراز نگرانی کرد.

خانم ستوده در این نامه با اشاره به این‌که احمدرضا جلالی از سال‌ها پیش در ایران زندانی است، نوشت: رفتاری که با او در زندان می‌شود، تفاوت چندانی با اجرای حکم ندارد و تاکنون سه بار احمدرضا جلالی را برای احرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل کردند، که آخرین بار هم‌زمان با آغاز محاکمه حمید نوری در سوئد بود.

نسرین ستوده، بی‌توجهی دولت سوئد به احمدرضا جلالی در مذاکرات با جمهوری اسلامی در مورد آزادی دو زندانی سوئدی در ایران را «تأسف‌آور، نگران‌کننده، و تبعیضی آشکار» توصیف کرد.

خانم ستوده در نامه خود از پارلمان اروپا خواست تا از تمامی ظرفیت‌های رسمی و قانونی خود برای آزادی احمدرضا جلالی استفاده کند.

 

 

 

نفتکش آمریکایی توقیف‌شده توسط ایران به سمت آب‌های بین‌المللی «در حرکت است»

 

نفتکش آمریکایی توقیف‌شده توسط ایران به سمت آب‌های بین‌المللی «در حرکت است»


«ادونتیج سوئیت» توسط شرکت آمریکایی شورون اجاره شده بود
«ادونتیج سوئیت» توسط شرکت آمریکایی شورون اجاره شده بود

داده‌های ردیابی کشتی‌ها نشان می‌دهد کشتی «ادونتیج سوییت» که در اجاره شرکت آمریکایی شورون بود و بیش از یک سال پیش توسط جمهوری اسلامی ایران توقیف شده بود، به سمت آب‌های بین‌المللی در حرکت است.

این خبر روز پنجشنبه ۲۱ تیرماه ساعاتی پس از آن منتشر شد که دادگاهی در ایران، دولت و مقامات ایالات متحده را به‌دلیل تحریم‌ها و آنچه خسارات وارد شده به «گروهی از بازماندگان و نیز بیماران پروانه‌ای» خواند، به پرداخت ۶.۸ میلیارد دلار محکوم کرد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد به نظر می‌رسد که حرکت کشتی توقیف‌شده با خاتمه‌ این پرونده قضایی همزمان شده است.

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی هفتم اردیبهشت پارسال نفتکش «ادونتیج سوئیت» را با این ادعا که به یک لنج ایرانی برخورد کرده، توقیف کرد.

«ادونتیج سوئیت» توسط شرکت آمریکایی شورون اجاره شده بود و با پرچم جزایر مارشال در دریای عمان در حال تردد بود که از سوی ایران توقیف شد.

اسفند پارسال به بهانه آن‌که تحریم‌های کشورهای غربی به و بویژه آمریکا منجر به جلوگیری از فروش داروهای مورد نیاز برای بیماران پروانه‌ای شده و صدمات شدید جسمانی و روحی بر بیماران و خانواده‌های آن‌ها وارد شده، در دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران شکایتی طرح شد.

این دادگاه در نهایت دستور توقیف محموله نفتی آمریکایی «ادونتیج سوئیت» را در خلیج فارس صادر کرد.

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، پس از صدور این حکم گزارش داد که ایران حدود ۵۰ میلیون دلار نفت خام را از نفتکش «ادونتیج سوئیت» تخلیه خواهد کرد.

در این گزارش مشخص نشده بود آیا نفت این تانکر توسط ایران برای پرداخت غرامت به بیماران پروانه‌ای استفاده خواهد شد یا خیر.

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، روز پنجشنبه گزارش داد که دادگاهی در ایران در این پرونده به رأی نهایی رسیده و دولت و مقامات ایالات متحده را به پرداخت ۶.۸ میلیارد دلار به‌دلیل تحریم ها محکوم کرده است.

شرکت شورون یا مقامات جمهوری اسلامی در این زمینه ابراز نظر نکرده‌اند و معلوم نیست آیا این کشتی اساساً آزاد شده است یا خیر.

پوتین می‌گوید اطمینان دارد روابط تهران و مسکو در دولت جدید ایران گسترش خواهد یافت

 

پوتین می‌گوید اطمینان دارد روابط تهران و مسکو در دولت جدید ایران گسترش خواهد یافت


ولادیمیر پوتین در حاشیه اجلاس بریکس در سن پترزبورگ با محمدباقر قالیباف ایران دیدار کرد
ولادیمیر پوتین در حاشیه اجلاس بریکس در سن پترزبورگ با محمدباقر قالیباف ایران دیدار کرد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، گفته است که اطمینان دارد روابط میان مسکو و تهران طی دوران ریاست جمهوری مسعود پزشکیان کماکان گسترش خواهد یافت.

آقای پوتین روز پنج‌شنبه در حاشیه اجلاس بریکس در سن پترزبورگ با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، ایران دیدار داشت.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌ روسی اینترفکس، ولادیمیر پوتین در این دیدار گفت: «روابط میان کشورهای ما به‌طور موفقیت‌امیزی در حال گسترش است.»

وی سپس با اشاره به انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران که به پیروزی مسعود پزشکیان، نامزد اصلاح‌طلبان، انجامید اظهار داشت: «مایلم که ابراز امیدواری کنم و تردیدی هم ندارم که روابط مابین ایران و فدراسیون روسیه همانند دوره ریاست جمهوری آقای [ابراهیم] رئیسی که در مرگ او همه ما سوگوار شدیم، همچنان گسترش می‌یابد.»

پیش‌تر ولادیمیر پوتین پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ایران را تبریک گفته و خواستار تقویت روابط دوجانبه تهران و مسکو شده بود. آقای پوتین در پیام تبریک خود همچنین بر هماهنگی تهران و مسکو برای رسیدگی به «مسائل جاری بین‌المللی» تأکید کرده بود.

ایران و روسیه با آغاز جنگ اوکراین بیش از پیش در روابط بین‌الملل به یکدیگر نزدیک شده‌اند، دو کشوری که هر دو تحت تحریم‌های سنگین قرار دارند.

این میان کشورهای غربی به دلیل کمک‌های تسلیحاتی تهران به مسکو به‌ویژه در زمینه صادرات پهپاد، بسیاری از نهادها و مقامات جمهوری اسلامی را تحریم کرده‌اند، اگرچه ایران همواره اتهام کمک تسلیحاتی به روسیه برای جنگ در اوکراین را تکذیب کرده است.

محمدباقر قالیباف نیز در توضیح دیدار روز پنج‌شنبه خود با ولادیمیر پوتین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که آقای پوتین نسبت به «تداوم توسعه روابط ایران» همانند دوران ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی ابراز اطمینان کرده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: «در دیدار با آقای پوتین ضمن پیگیری توافق مالی دو کشور و پروژه کریدور، بر ضرورت توسعه روابط اقتصادی تاکید کردم.»

این نخستین حضور یک مقام ارشد ایران در مجامع عمومی بریکس محسوب می‌شود. ایران سال گذشته به عضویت کامل این گروه درآمد.

با استفاده از گزارش‌های اینترفکس، ایرنا و رادیو فردا؛ س.ن

تکرار لغزش‌های کلامی؛ بایدن می‌گوید مصمم به ادامه رقابت انتخاباتی است

 

تکرار لغزش‌های کلامی؛ بایدن می‌گوید مصمم به ادامه رقابت انتخاباتی است


نشست مطبوعاتی جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، که در حاشیهٔ اجلاس سالانهٔ ناتو در واشینگتن برگزار شد، تحت‌الشعاع نگرانی‌ها دربارهٔ توانایی جسمانی و ذهنی وی برای نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری قرار گرفت.

آقای بایدن که از سوی برخی حامیان مالی کمپین انتخاباتی خود و اعضای حزب دموکرات تحت فشار است تا از رقابت با دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان کناره‌گیری کند، روز پنج‌شنبه در این نشست خبری تأکید کرد که مناسب‌ترین گزینه برای ریاست‌جمهوری در آمریکا است.

با این حال او در همین نشست مطبوعاتی نیز لغزش‌های زبانی داشت که بلافاصله به تیتر رسانه‌ها بدل شد و از جمله یک بار کامالا هریس معاون خود را به اشتباه ترامپ نامید.

جو بایدن در پاسخ به سؤال خبرگزاری رویترز که پرسید آیا نگران است که در صورت کاندیداتوری کامالا هریس، او توانایی شکست ترامپ را نداشته باشد، دچار این لغزش کلامی شد.

از او همچنین پرسیده شد که آیا گمان می‌کند کامالا هریس واجد شرایط برای ریاست جمهوری است که به این سئوال پاسخ مثبت داد و گفت: «من اگر تصور نمی‌کردم که او واجد شرایط ریاست جمهوری است، انتخابش نمی‌کردم.»

آقای بایدن در ادامه تأکید کرد که خود را مصمم برای ادامه رقابت انتخاباتی با دونالد ترامپ می‌داند. او گفت که لازم می‌داند تا از ایالات متحده و دموکراسی محافظت کند و افزود: «باید کار را به انجام برسانم. باید این کار را به انجام برسانم چرا که چیزهای زیادی وجود دارد که به خطر افتاده.»

رئیس‌جمهور ایالات متحده گفت: «من سه آزمایش مهم و کامل نورولوژی انجام داده‌ام... آخرین آنها هم در ماه فوریه بوده و پزشکان می‌گویند که در وضعیت خوبی هستم.»

او همچنین اطمینان داد که اگر پزشکان به وی بگویند که باید یک آزمایش نورولوژی دیگر هم انجام دهد، قبول می‌کند.

بایدن گفت که متحدان اروپایی واشینگتن در جریان نشست ناتو به او گفته‌اند که باید دونالد ترامپ را شکست دهد و دور دوم ریاست جمهوری ترامپ به معنای یک «فاجعه» خواهد بود.

وی اظهار داشت: «این چیزی است که از آنها می‌شنوم. همگی‌شان می‌گویند که من باید پیروز بشوم.»

بایدن، زلنسکی را به اشتباه پوتین نامید

جو بایدن ساعاتی قبل از این نشست خبری، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، را «رئیس‌جمهور پوتین» خطاب کرده بود.

این یکی دیگر از اشتباهات کلامی رئیس‌جمهوری آمریکا پس از مناظره دو هفته پیش او با دونالد ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان بود که بسیاری آن را یک مناظره فاجعه‌بار توصیف کرده‌اند.

آقای بایدن در حضور مقامات ارشد ۳۲ متحد ناتو وقتی که قصد داشت از زلنسکی برای ایراد سخنرانی دعوت کند او را به اشتباه رئیس‌جمهور پوتین خواند.

وی در پشت میکروفون گفت: «اکنون می‌خواهم این [تریبون] را به کسی بسپارم که همان اندازه که اراده دارد، شجاعت هم دارد. خانم‌ها و آقایان! رئیس جمهور پوتین.»

وی سپس بلافاصله به تصحیح اشتباه خود پرداخت و گفت: «رئیس جمهور پوتین؟ او پوتین را شکست می‌دهد. رئیس جمهور زلنسکی.»

افزایش صداهای مخالف نامزدی بایدن در میان دموکرات‌های کنگره

روز پنج‌شنبه همچنان به شمار نمایندگان دموکرات کنگره ایالات متحده که خواستار کناره‌گیری جو بایدن از نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هستند، افزوده شد.

آخرین این نمایندگان گرگ استانتون، نماینده آریزونا، است که به یازده نماینده دیگر دموکرات کنگره پیوست.

آقای استنتون در بیانیه‌ای که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد، گفت: «به خاطر دموکراسی آمریکایی و برای دستیابی به آن‌چه برایش اولویت قائلیم، معتقدم زمان آن فرا رسیده است که رئیس‌جمهور از نامزدی در انتخابات صرف‌نظر کند.»

پیشتر در همین روز برد اشنایدر نماینده دموکرات از ایلینویز به عنوان یازدهمین نماینده دموکرات از جو بایدن خواسته بود از انتخابات کناره‌گیری کند.

آقای اشنایدر گفته بود: «من عاشق رئیس‌جمهور بایدن هستم. همیشه قدردان رهبری و خدمات او به ملت آمریکا هستم. با این حال، زمان آن فرا رسیده است که رئیس‌جمهور بایدن مشعل را قهرمانانه به نسل جدیدی از رهبری بدهد تا ما را به سوی آینده‌ای که قدرتمندمان می‌سازد هدایت کند.»

تاکنون از میان سناتورهای دموکرات نیز سناتور ایالت ورمونت، پیتر ولش، از بایدن خواسته‌ است که از انتخابات کناره‌گیری کند.

هشدار اندیشکده‌های آمریکا: جمهوری اسلامی در آستانه دستیابی به سلاح هسته‌ای است؛ اقدام فوری انجام شود

 

هشدار اندیشکده‌های آمریکا: جمهوری اسلامی در آستانه دستیابی به سلاح هسته‌ای است؛ اقدام فوری انجام شود


 شبیه‌سازی حمله به مرکز هسته‌ای دیمونای اسرائیل در رزمایش سپاه پاسداران در جنوب ایران
شبیه‌سازی حمله به مرکز هسته‌ای دیمونای اسرائیل در رزمایش سپاه پاسداران در جنوب ایران

ائتلافی از اندیشکده‌ها و گروه‌های فعال شناخته‌شده در ایالات متحده، از جمله ائتلاف واندنبرگ و بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، هشدار داده‌اند برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی به مرحله‌ای بحرانی رسیده و حکومت ایران می‌تواند تنها ظرف چند روز، اورانیوم غنی‌شده کافی را برای ساخت چندین سلاح هسته‌ای تولید کند.

این در حالی است که توجه جهانی به جنگ اسرائیل با گروه فلسطینی حماس تحت حمایت جمهوری اسلامی در نوار غزه و همچنین انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا در سال جاری میلادی، ۲۰۲۴، معطوف شده است و تهران به‌طور مستمر فعالیت‌های هسته‌ای و غنی‌سازی اورانیوم خود را افزایش داده است.

این گروه‌ها با انتشار گزارشی، از رئیس‌ جمهور آینده آمریکا خواسته‌اند «گزینه‌های نظامی معتبر» برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای را به سرعت توسعه داده و یک «استراتژی منسجم و جامع» برای مقابله با تهدیدات ناشی از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده آن اتخاذ کند.

آن‌ها در ادامه گزارش مشترک خود تاکید می‌کنند که زمان برای انحراف و بی‌توجهی به این تهدیدها به پایان رسیده است و سیاست‌های دولت جو بایدن در قبال جمهوری اسلامی ایران ناکارآمد بوده‌اند.

این گزارش با حمایت ۹ اندیشکده و گروه فعال در حوزه سیاست خارجی، از جمله اتحاد علیه ایران هسته‌ای، اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران، پیشبرد آزادی آمریکا، مسیحیان متحد برای اسرائیل و ائتلاف یهودیان جمهوری‌خواه تهیه شده است؛ گزارشی که نشان‌دهنده نگرانی فزاینده در میان بخش وسیعی از جامعه سیاست خارجی آمریکا در مورد عدم تمایل دولت بایدن برای مقابله با حکومت ایران است.

پیشنهادهای این گروه‌ها برای رئیس‌ جمهوری آینده آمریکا شامل موارد زیر است:

  • تجمع سایر کشورهای غربی برای تحریم فعالیت هسته‌ای تهران و اعمال مجدد مجموعه‌ای از اقدامات اقتصادی که در ابتدا از سوی سازمان ملل متحد به عنوان بخشی از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ لغو شده بودند.
  • آماده‌سازی وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون، برای اجرای سریع احتمالات نظامی در صورت شکست بازدارندگی.
  • مقابله با کارزار نفوذ خارجی تهران از طریق افشای اطلاعات طبقه‌بندی شده و پیگرد قانونی مقامات جمهوری اسلامی درگیر در تلاش‌های حکومت برای کشتن مخالفان ایرانی و مقامات آمریکایی.
  • توجه بیشتر به گروه‌های تروریستی نیابتی حکومت ایران و پاسخگو دانستن جمهوری اسلامی برای اقدامات آن‌ها.
  • حمایت عمومی بیشتر از نیروهای مخالف حکومت جمهوری اسلامی در ایران.


این گزارش هشدار می‌دهد که برنامه هسته‌ای پیشرفته جمهوری اسلامی همراه با طیف کامل فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده آن، نیاز فوری به یک استراتژی منسجم و جامع برای مقابله با این تهدیدات را نشان می‌دهد.

تاکید جو بایدن در پایان نشست ناتو: پوتین در اوکراین شکست خورد؛ حمایت ناتو کلیدی بود

 

تاکید جو بایدن در پایان نشست ناتو: پوتین در اوکراین شکست خورد؛ حمایت ناتو کلیدی بود


کنفرانس خبری جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده پس از پایان نشست سران ناتو در واشنگتن - ۲۱ تیر ۱۴۰۳
کنفرانس خبری جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده پس از پایان نشست سران ناتو در واشنگتن - ۲۱ تیر ۱۴۰۳

رئیس‌ جمهوری ایالات متحده روز پنجشنبه تاکید کرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در رسیدن به اهداف خود در اوکراین شکست خورده، و حمایت ناتو از کی‌یف برای دفاع از خود در برابر تجاوز نظامی مسکو را عامل اصلی این شکست دانست.

جو بایدن در یک کنفرانس خبری پس از پایان نشست سران ناتو در شهر واشنگتن، با اشاره به حمله روسیه به اوکراین اعلام کرد مردم اوکراین با حمایت متحدان خود در ناتو توانستند در برابر این تهاجم مقاومت کنند و پوتین را در رسیدن به اهدافش ناکام بگذارند.

بایدن نشست ناتو را کاملاً موفقیت‌آمیز خواند و با اشاره به پیوستن سوئد و فنلاند، این ائتلاف دفاعی غربی را قدرتمندتر از همیشه توصیف کرد.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین به پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس میان اسرائیل و گروه فلسطینی حماس، که از حمایت حکومت ایران برخودار است، اشاره کرد و گفت پیشتر طرحی را برای پایان جنگ در نوار غزه ارائه کرده و هیئت نمایندگی آمریکا را برای تسریع این روند به منطقه اعزام کرده است. او از پیشرفت در این مسیر خبر داد.

او با بیان این که از آغاز جنگ در خاورمیانه به منطقه رفت و با رهبران عربی گفت‌وگو کرد تا کمک‌های لازم به غیرنظامیان فلسطینی ارائه شود، تاکید کرد که همچنان حامی اسرائیل است، اما در ادامه از کابینه جنگ اسرائیل هم انتقاد کرد و گفت که سران این کشور در بسیاری از موارد به خواسته‌های ما توجه نکردند.

رئیس جمهوری آمریکا با تاکید بر راه‌حل دو کشوری گفت فردای پایان جنگ، اسرائیل باید از غزه خارج شود و فلسطینی‌ها به خانه‌هایشان بازگردند. او خاطر نشان کرد حماس از هیچ محبوبیتی در میان فلسطینی‌ها برخوردار نیست و اسرائیل بعد از پایان جنگ هم می‌تواند سران این گروه و عوامل جنایت ۷ اکتبر را تعقیب کند.

جو بایدن با اشاره به پایان دوران جنگ سرد، از تلاش‌ها برای ایجاد اتحاد بین کشورهای شرق آسیا و اقیانوسیه خبر داد و در مورد همکاری‌های رو به گسترش میان چین، روسیه، جمهوری اسلامی ایران و کره شمالی ابراز نگرانی کرد و با تاکید بر این که آمریکا این همکاری‌ها را از نزدیک دنبال می‌کند، گفت آماده است تاثیرات این همکاری‌ها را مختل کند، اما جزییات آن را علنی نخواهد کرد.

رئیس‌ جمهوری آمریکا از مذاکرات ناتو درباره همکاری‌های چین و روسیه نیز خبر داد و هشدار داد اگر چین به حمایت نظامی و اطلاعاتی از روسیه و همچنین کره شمالی ادامه دهد، نمی‌تواند از منافع اقتصادی بازار غرب بهره‌مند شود. وی اشاره کرد کشورهای اروپایی در نظر دارند در صورت ادامه کمک‌های پکن به مسکو، سرمایه‌گذاری در چین را کاهش دهند.

جو بایدن در پاسخ به پرسشی درباره برخی درخواست‌ها از سوی هم‌حزبی‌های دموکرات خود برای خروج از کارزار انتخابات ریاست جمهوری، تاکید کرد که همچنان برای شکست دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه توانایی دارد، و گفت «من به کار خود ادامه می‌دهم تا کارهایی را که شروع کرده‌ام به پایان برسانم.»

رئیس جمهوری ۸۱ ساله آمریکا، که بعد از نخستین مناظره خود با ترامپ برای انتخابات امسال برخی توانایی ذهنی و جسمی او را زیر سئوال برده‌اند، در پاسخ به خبرنگاری که درباره میراث او پرسید، گفت «من به‌خاطر میراثم اینجا نیستم. من می‌خواهم کاری را که شروع کرده‌ام به پایان برسانم. کاری که ۱۶ برنده نوبل اقتصاد آن را تایید کرده‌اند.»

بسیاری از پرسش‌های خبرنگاران در مورد انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۴ آمریکا، دو نامزد اصلی آن یعنی جو بایدن و دونالد ترامپ، و همچنین تاثیر نتیجه انتخابات بر چالش‌های بین‌المللی جاری بود. جو بایدن تاکید کرد که بهترین گزینه برای رسیدگی به این امور است.

اعتصاب در صنایع خمیر و کاغذ دیبای شوشتر؛۳۵۰ کارگر خواستار بازگشایی کارخانه و پرداخت دستمزد هستند

 

اعتصاب در صنایع خمیر و کاغذ دیبای شوشتر؛۳۵۰ کارگر خواستار بازگشایی کارخانه و پرداخت دستمزد هستند


صنایع خمیر و کاغذ دیبای شوشتر. آرشیو
صنایع خمیر و کاغذ دیبای شوشتر. آرشیو

اعتصاب ۳۵۰ کارگر «صنایع خمیر و کاغذ دیبای شوشتر» در استان خوزستان روز پنجشنبه ۲۱ تیر ادامه یافت و وارد نهمین روز شد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، مطالبه اصلی کارگران این کارخانه که از هفته گذشته در اعتراض به سر می‌برند، پرداخت دستمزد معوقه، حق بیمه تامین اجتماعی و سایر مطالبات صنفی‌شان است.

این خبرگزاری به نقل از یکی از کارگران نوشت که آنها در دی ماه سال گذشته با برگزاری چند تجمع صنفی از مدیریت صنایع خمیر و کاغذ دیبای شوشتر خواستار بازگشایی کارخانه (که به دلیل بحران مالی برای چند ماه تعطیل شده بود) و همچنین پرداخت دستمزد معوقه خود شدند.

او افزود: «با دخالت مسئولان، کارخانه شروع به کار کرد اما پرداخت به موقع دستمزد همچنان محقق نشده است.»

پرداخت نشدن به موقع دستمزدها یکی از دلایل گسترش اعتراض‌های کارگری در مناطق مختلف ایران طی چند سال اخیر بوده است.

این کارگر صنایع خمیر و کاغذ دیبای شوشتر همچنین به ایلنا گفت: «از یک‌سو، مطالبات مزدی چند ماه به تاخیر افتاده است و دچار مشکلات معیشتی شده‌ایم و از سوی دیگر پرداخت حق بیمه کارگران با مشکل روبرو است و در زمینه درمان نیز خدمات دریافت نمی‌کنیم.»

او تاکید کرد که دلیل استمرار اعتراضات صنفی کارگران این کارخانه «بی‌توجهی است و مسئولان به خواسته‌های کارگران اهمیت نمی‌دهند.»

در سالیان اخیر، به موازات گسترش اعتراض‌های کارگری، مقامات جمهوری اسلامی تلاش کرده‌اند تا با داده وعده‌هایی به اعتصاب و یا تجمع آنها پایان دهند. اما بر اساس گزارش رسانه‌ها و نیز تشکل‌های کارگری و صنفی، اکثر این وعده‌ها تحقق نمی‌یابند.

کارفرمای نیروگاه شیرکوه یزد هر وقت دلش بخواهد، دستمزد کارگران را پرداخت می‌کند

در این ارتباط، وب‌سایت «کارگر ۲۴» در گزارشی از وضعیت نیروگاه شیرکوه یزد اشاره کرد که مسئولان به شرایط کارگران این واحد صنعتی، از جمله اخراج کارگران معترض، بی‌توجه هستند.

یک کارگر نیروگاه شیرکوه یزد: بالای ۳ سال است که حتی لباس کار نمی‌دهند، پاداش آخر سال را ندادند، جمعه‌کاری هم اصلا پرداخت نمی کنند، حق شیفت ۱۲ ساعتی به مدت یک سال هم پرداخت نشده و طرح طبقه بندی اجرا نمی‌شود

یکی از کارگران نیروگاه در گفتگو با «کارگر ۲۴» با اشاره به این‌که۱۲۰ کارگر در این واحد کار می‌کنند، افزود: «هر وقت که دل‌شان بخواهد، حقوق پرداخت می‌کنند.»

او گفت: «بالای ۳ سال است که حتی لباس کار نمی‌دهند، پاداش آخر سال را ندادند، جمعه‌کاری هم اصلا پرداخت نمی کنند، حق شیفت ۱۲ ساعتی به مدت یک سال هم پرداخت نشده و طرح طبقه بندی اجرا نمی‌شود.»

این کارگر اشاره کرد که کارفرما در پاسخ به اعتراض کارگران گفته «هر وقت از این شرکت رفتید، شکایت کنید» و افزود: «چند بار هم اداره کار‌ رفتیم. گفتند شکایت کنید. شکایت هم کنیم، ما را اخراج می‌کنند.»

وی در همین ارتباط به شکایت کارگران و اخراج دو تن از همکارانش اشاره کرد.

شرایط معیشتی و کاری کارگران در بسیاری از واحدها سخت و دشوار است و این موضوع حتی در برخی از رسانه‌های حکومتی بازتاب یافته است.

کارگران شرکتی پتروشیمی چوار مدت‌ها است که از کارفرما وعده و وعید می‌شنوند

در این ارتباط، ایلنا به نقل از کارگران پتروشیمی چوار در استان ایلام نوشت که ۴ سال است به صورت روزمزد و با قرارداد یک ماهه کار می‌کنند و حقوق‌شان، فقط حداقل‌های مزدی ا‌ست.

بر اساس مصوبه شورای عالی کار جمهوری اسلامی حداقل دستمزد یک کارگر مشمول قانون کار، متاهل و دارای فرزند بیش از ۱۱ میلیون تومان در ماه است. این در شرایطی است که به گفته فعالان و تشکل های مستقل کارگری هزینه ماهانه زندگی حدود ۳۰ میلیون تومان است.

بر اساس این گزارش، کارگران شرکتی پتروشیمی چوار مدت‌ها است که «در انتظار اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل هستند و از کارفرما فقط وعده و وعید می‌شنوند.»

یکی از کارگران گفت: «از برج دهم سال قبل شروع به وعده دادن کردند، قرار بود آخر سال اجرا شود که نشد، بعد گفتند انشالله بعد از عید، حالا ۴ ماه هم از عید گذشته و خبری از طرح طبقه بندی نیست.»

یکی از این ۶۰۰ کارگر شرکتی پتروشیمی چوار به ایلنا گفت: «نه تنها طرح طبقه‌بندی اجرایی نشده بلکه از مزایای مزدی متداول هم محرومیم، نه سختی کار می‌گیریم، نه بدی آب و هوا و نه مزایای انگیزشی و رفاهی و این در حالیست که قراردادی‌های پتروشیمی همه این مزایا را با هم می‌گیرند.»

این کارگر که به ۴ سال کارِ روزمزدی آن هم با قراردادهای یک ماهه معترض است، افزود: «در هفته‌های اخیر آمدند و گفتند می‌خواهیم با شما قرارداد یک ساله ببندیم، وقتی رفتیم پای قرارداد، دیدیم هیچ فرقی با قرارداد روزمزدی و یک ماهه‌ قبلی ندارد، خبری از مزایای مزدی در آن قرارداد نبود و همه چیز به نفع کارفرما تنظیم شده بود، صد درصد به نفع کارفرما.»

ایلنا اشاره کرد که در سال گذشته، «چند کارگر شرکتی در پتروشیمی چوار خودکشی کردند، سپس مدیران این واحد پتروشیمی قول دادند شرایط تغییر خواهد کرد و حالا چند ماه بعد از آن حوادث تلخ و آن مصاحبه‌های پر از وعده، در در پتروشیمی چوار بر همان پاشنه سابق می‌چرخد و خبری از تغییرات نیست.»

دستمزد ۱۰ ماه، ۱۸ ماه حق بیمه و ۸ سال حق سنوات کارگران پروژه قطار شهری اهواز پرداخت نشده است

این خبرگزاری در گزارش دیگری در مورد پروژه قطار شهری اهواز نوشت: مشکل پرداخت نشدن دستمزد و بیمه کارگران هنوز ادامه دارد و به نقل از یکی از کارگران پروژه قطار شهری اهواز نوشت: در حالی ۱۰ ماه دستمزد و یک سال و شش ماه حق بیمه و۸ سال سنوات پرداخت نشده داریم که هنوز وضعیت این پروژه عمرانی و پیمانکار آ ن مشخص نیست.

به گفته وی، مسئولان قطار شهری اهواز پاسخگو نیستند و حدودا ۱۱۳ کارگر نگهبان بعد از ۴ سال تعطیلی اجرای این پروژه، وضعیت معیشتی بدی را تجربه می‌کنند.

طرح احداث پروژه قطار شهری اهواز سال ۸۱ شروع و سال ۹۱ مسئولیت اجرای آن به بخش خصوصی واگذار شد و تاکنون، این طرح فقط ۲۴ درصد پیشرفت داشته و سرنوشت آن مبهم است.

این کارگر شاغل در پروژه قطار شهری اهواز گفت: کارگران بارها به دلیل مشکلات معیشتی از مسئولان دولتی در استان خوزستان از جمله استانداری خواستار رسیدگی به وضعیت خود شده‌اند اما هنوز برای حل مشکلات این پروژه عمرانی چاره‌جویی نشده است.

کنفدراسیون عمومی کار ایتالیا: اتحادیه اروپا برای لغو حکم اعدام شریفه محمدی بسیج شود

 

کنفدراسیون عمومی کار ایتالیا: اتحادیه اروپا برای لغو حکم اعدام شریفه محمدی بسیج شود


شریفه محمدی، فعال کارگری محکوم به اعدام
شریفه محمدی، فعال کارگری محکوم به اعدام

کنفدراسیون عمومی کار ایتالیا خواستار لغو حکم اعدام و آزادی شریفه محمدی فعال کارگری در ایران شد و از دولت ایتالیا و نهادهای اتحادیه اروپا خواست در این جهت بسیج شوند و از جمهوری اسلامی بخواهند تا محکومیت و حکم اعدام او را لغو کند.

این کنفدراسیون کارگری ایتالیایی با بیش از ۵ میلیون عضو در بیانیه ای صدور حکم اعدام برای خانم محمدی را «بخشی از استراتژی سیستماتیک نهادهای امنیتی برای گسترش رعب و وحشت در میان جنبش‌های اجتماعی و به حاشیه راندن آنها در تحولات سیاسی آینده ایران»‌ ارزیابی کرد.

کنفدراسیون عمومی کار ایتالیا با اشاره به «مبارزات زنان ایرانی و مردان ایرانی در جنبش زن، زندگی، آزادی» آن را اراده‌ آنها «برای آغاز تحولات عمیق و اساسی» در ایران دانست و تاکید کرد که «حکم اعدام برای یک فعال صنفی و مدنی نشانه ضعف و تفرقه در جمهوری اسلامی است که نشانه‌های آشکار بی‌ثباتی آن آشکار است.»

در بیانیه گفته شده است که هدف حکومت جمهوری اسلامی «ایجاد رعب و وحشت در جامعه مدنی و اپوزیسیون سیاسی با هدف وادار کردن مردم به اطاعت از طریق اجبار و خشونت در همه اشکال است.»

کنفدراسیون عمومی کار ایتالیا: صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی «بخشی از استراتژی سیستماتیک نهادهای امنیتی برای گسترش رعب و وحشت در میان جنبش‌های اجتماعی و به حاشیه راندن آنها در تحولات سیاسی آینده ایران» است

بیانیه با اشاره به گسترش اعتراض های کارگری در ایران افزود که ده ها تن از اعضای تشکل های کارگری در زندان هستند، و بسیاری از آنها نیز همراه با خانواده های خود مجبور به فرار و زندگی در تبعید به دلیل هراس از انتقام، آزار و اذیت و خشونت شده اند.

کنفدراسیون عمومی کار ایتالیا خواستار «لغو فوری و بدون قید و شرط حکم اعدام شریفه محمدی و سایر زندانیان سیاسی و معترضان در تظاهرات مردمی» شد و اضافه کرد: «مبارزه برای لغو این حکم و آزادی شریفه محمدی و دیگر زندانیان سیاسی، صنفی و مدنی موضوع مهم و تعیین کننده در مبارزه کارگران ایران برای تغییر و دستیابی به جامعه ای آزاد، عادلانه و مرفه است.»

کنفدراسیون عمومی کار ایتالیا در بخش دیگری از بیانیه خود «خواستار بسیج بین المللی برای لغو فوری حکم اعدام و آزادی شریفه محمدی» شد و اعلام کرد که «در ماه‌های آینده در سازمان‌های بین‌المللی بسیج می‌شویم تا صدای جنبش زن، زندگی، آزادی را تقویت کنیم و همبستگی خود را با کسانی که به رغم خطر مرگ در ایران، برای دموکراسی، کار و انسان مبارزه می‌کنند، نشان دهیم.»

تاکنون شمار زیادی از کنشگران، تشکل‌های صنفی و نهادهای حقوق بشری داخلی و بین‌المللی خواستار لغو حکم اعدام خانم محمدی شده‌ و این حکم را «قرون وسطایی» و «جنایتکارانه» خوانده‌اند.

شریفه محمدی که بیش از یک دهه قبل در «کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری»، عضویت داشته، در آذرماه سال گذشته بازداشت و روز ۱۴ تیرماه از سوی دادگاه انقلاب اسلامی رشت به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.

این حکم بر اساس اتهام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مبنی بر داشتن عضویت شریفه محمدی در «کو‌مه‌له» صادر شده و این در شرایطی است که این اتهام از سوی خانم محمدی، همسرش؛ سیروس فتحی، و کومه‌له به شدت رد شده است. همچنین کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری که شریفه محمدی در دهه هشتاد خورشیدی در آن عضویت داشت، اتهام وارد شده به او را رد کرده است.

بنا بر گزارش‌ها، او مورد شکنجه قرار گرفته است و ماموران حکومتی «بدون هیچ سند‌ و مدرکی» به او اتهام «عضویت در گروه کومه‌له مسلح» زده‌اند.

ایالات متحده بسته جدید تسلیحاتی ۲۲۵ میلیون دلاری به اوکراین اختصاص داد

 

ایالات متحده بسته جدید تسلیحاتی ۲۲۵ میلیون دلاری به اوکراین اختصاص داد


جو بایدن و ولودیمیر زلنسکی، روسای جمهوری ایالات متحده و اوکراین.
جو بایدن و ولودیمیر زلنسکی، روسای جمهوری ایالات متحده و اوکراین.

ایالات متحده روز پنجشنبه ۲۱ تیر یک بسته تسلیحاتی جدیدی به ارزش ۲۲۵ میلیون دلار برای اوکراین اختصاص داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این بسته حمایتی شامل سامانه‌های موشکی برای تقویت پدافند هوایی و توپخانه‌ و همچنین موشک‌های ضد هوایی استینگر، مهمات برای سامانه‌های توپخانه هیمارس و گلوله‌های توپخانه ۱۵۵ میلی‌متری و ۱۰۵ میلی‌متری است.

بر اساس این گزارش، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز پنجشنبه در دیدار با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود، اختصاص یافتن این کمک را اعلام کرد.

آقای زلنسکی روز پنجشنبه از دولت‌های غربی متحد اوکراین خواست تا کمک‌های نظامی به کی‌یف را افزایش دهند و سرعت ارسال آنها سرعت ببخشند.

جو بایدن پیش از دیدارش با ولودیمیر زلنسکی دوجانبه در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو ناتو در واشنگتن گفت: ما در کنار اوکراین خواهیم ماند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای که پس از اختصاص یافتن کمک جدید ایالات متحده به اوکراین منتشر کرد، گفت: «همانطور که رئیس جمهور بایدن به صراحت اعلام کرده است، ایالات متحده و ائتلاف بین‌المللی که ما گرد هم آورده‌ایم، در کنار اوکراین خواهند‌ایستاد.»

واشنگتن، بزرگترین حامی اوکراین، از سال ۲۰۲۲ که تهاجم روسیه آغاز شد، بیش از ۵۰ میلیارد دلار کمک نظامی به آن کشور ارائه کرده است.

رئیس موساد می‌گوید در مذاکرات آتش‌بس باید شرایط نتانیاهو رعایت شود

 

رئیس موساد می‌گوید در مذاکرات آتش‌بس باید شرایط نتانیاهو رعایت شود


تظاهرات در تل‌آویو در اعتراض به ادامهٔ ۹ ماه جنگ در غزه
تظاهرات در تل‌آویو در اعتراض به ادامهٔ ۹ ماه جنگ در غزه

رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید زمان توقف جنگ غزه فرا رسیده، ولی توقف آن به معنی توقف تعقیب یحیی سنوار، رهبر داخلی و پنهان‌شدهٔ حماس در غزه از سوی اسرائیل نیست. اسرائیل اما می‌گوید باید فشار نظامی در غزه را افزایش داد.

گروه افراطی حماس را آمریکا و اتحادیهٔ اروپا یک سازمان تروریستی می‌دانند.

جو بایدن، پنج‌شنبه‌شب ۲۱ تیر در نشست خبری در کاخ سفید گفت باید به سوی آتش‌بس حرکت کرد و «فردای روز پس از جنگ، نوار غزه باید از اشغال اسرائیل رها باشد».

او همچنین گفت که کابینهٔ جنگی اسرائیل یکی از محافظه‌کارترین‌ها در تاریخ این کشور است و آرزویش این بوده که می‌توانست اسرائیل را متقاعد کند برخی اقدامات مشخص را انجام دهد.

آقای بایدن در اشاره به مذاکراتی که این هفته در دوحه میان رئیس سی‌آی‌ای و همتایان اسرائیلی و مصری او و نخست‌وزیر قطر برای دستیابی به توافقی برای آتش‌بس برگزار شد، گفت «اکنون یک فرصت وجود دارد».

به‌گفتهٔ او، میان مواضع اسرائیل و حماس در مذاکرات شکاف وجود دارد، اما می‌توان بر آن غلبه کرد.

جو بایدن در سخنانِ از قبل آماده‌شدهٔ خود در آغاز کنفرانس خبری کاخ سفید نیز گفت دولت او ماه‌ها است که برای تضمین آتش‌بس در غزه، رهایی گروگان‌ها و ایجاد مسیری برای صلح و ثبات در خاورمیانه کار می‌کند.

به‌گفتهٔ آقای بایدن، چارچوب توافق سه‌مرحله‌ای که او شش هفته پیش ارائه کرد، «از سوی اسرائیل و حماس مورد توافق قرار گرفته»، او «تیم خود را برای بررسی جزئیات بیشتر به منطقه فرستاده تا مسائل سخت و پیچیده را بررسی کنند» و «مصمم است که با عملی کردن توافق، جنگ را در این مقطع به پایان برساند».

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین گفت که بخشی از کوشش‌های آمریکا برای دسترسی سریع‌تر مردم غزه به کمک‌ها و همچنین بندری که ارتش آمریکا در ساحل غزه برای این هدف برپا کرد، «موفق نبود».

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، داوید برنئا، رئیس موساد، پس از شرکت در مذاکرات روزهای اخیر در دوحه، پنجشنبه‌شب به کابینهٔ اسرائیل گزارش داد که «باید اصول مورد نظر بنیامین نتانیاهو در هر توافقی با حماس رعایت شود تا پیروزی اسرائیل تضمین شود».

رئیس موساد به اعضای کابینه اسرائیل گفته است: «بدون اصولی که نخست‌وزیر نتانیاهو بر آن تأکید دارد، ما پیروز نخواهیم شد و نخواهیم توانست شهروندان ربوده‌شدهٔ خود را بازگردانیم».

آقای برنئا افزوده است که رعایت این اصول، «در راستای منافع و نیازهای اسرائیل است» و «هر چه ارتش در غزه قوی‌تر و تهاجمی‌تر عمل کند، ما در مذاکرات موفق‌تر خواهیم بود، و باید فشار (نظامی) در غزه را افزایش دهیم».

بنیامین نتانیاهو هم روز پنجشنبه در آیین پایان دورهٔ آموزش افسران جدید برای نیروی زمینی ارتش اسرائیل گفت «من به طرح آزادی ربوده‌شدگان متعهد هستم»، «اما حماسی‌های قاتل همچنان خواسته‌هایی مغایر با طرح عنوان می‌کنند که امنیت اسرائیل را به خطر می‌اندازد و من در مقام نخست‌وزیر و به‌دلیل مسئولیت ملی، حاضر به موافقت با این خواسته‌ها نیستم».

به‌گفته آقای نتانیاهو هر طرح کلی باید چهار اصل را رعایت کند: به اسرائیل اجازه دهد هر زمان که لازم بداند، برای تحقق اهداف جنگ به عملیات جنگی در غزه ادامه دهد؛ اسرائیل اجازهٔ قاچاق تسلیحات برای حماس از خاک مصر را نخواهد داد؛ اسرائیل بر محور فیلادلفی و گذرگاه رفح (در مرز غزه با مصر) کنترل خواهد داشت؛ و اجازه نخواهد داد تروریست‌های مسلح به شمال غزه بازگردند».

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، هنگامی که بنیامین نتانیاهو در این آیین از لزوم ادامهٔ جنگ تا دستیابی به «پیروزی مطلق» سخن گفت، برخی خانواده‌های افسران فریاد زدند: خجالت، خجالت.

در اسرائیل خانواده ۱۲۰ گروگانی که در دست گروه افراطی حماس هستند و ارتش ارزیابی کرده که بیش از ۴۰ تن از آن‌ها کشته شده‌اند، روز جمعه ۲۲ تیر به سومین روز راهپیمایی از تل‌آویو به سوی اورشلیم ادامه داده‌اند.

راهپیمایی این بار خانواده‌ها با این شعار انجام می‌شود که مذاکرات جاری در قطر و مصر «آخرین شانس» برای بازگرداندن زنده و مردهٔ» گروگان‌های اسرائیلی از غزه است.

روزنامهٔ واشینگتن‌پست پنجشنبه نوشته بود اسرائیل و حماس در مذاکرات دوحه بر سر «حکومت موقت» در غزه که اسرائیل یا حماس در آن مسئولیتی در مرحلهٔ دوم از توافق آتش‌بس نداشته باشند، به تفاهم دست یافته‌اند.

گروه افراطی حماس پنجشنبه اعلام کرد که اسرائیل در مذاکرات جاری «تنها در حال تلف کردن وقت است».

سازمان جهاد اسلامی فلسطین نیز که نیروهای آن در کنار حماس در غزه هستند، پنجشنبه بر لزوم خروج ارتش اسرائیل از محور فیلادلفی و گذرگاه رفح تأکید کرد.

جنگ در غزه این هفته وارد دهمین ماه خود شد و ارتش اسرائیل روز پنجشنبه بخش‌هایی از شهر غزه را در تعقیب افراد مسلح حماس بمباران کرد.

یک شکایت دیگر برای دریافت غرامت از ایران

در این میان، رسانه‌های اسرائیل پنجشنبه گزارش دادند ۵۴ خانوادهٔ اسرائیلی- آمریکایی که اعضای آن‌ها در جنگ غزه کشته شده‌اند، دادخواستی با هدف دریافت غرامت نیم میلیارد دلاری از جمهوری اسلامی ایران به یک دادگاه فدرال در واشینگتن ارائه کردند.

در این دادخواست، جمهوری اسلامی ایران عامل تأمین مالی حماس نامیده شده و آمده است که بدون حمایت تهران از حماس، این گروه افراطی قادر به انجام حمله روز ۱۵ مهر به اسرائیل نبود.

فرزندان و بستگان کشته‌شدهٔ این خانواده‌های شاکی شرکت‌کنندگان در جشنوارهٔ موسیقی «نوا» یا ساکنین شهرهایی بودند که اعضای حماس به آن‌ها حملهٔ مسلحانه کردند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، شکوائیهٔ خانواده‌ها بر اساس یک هزار و ۲۵۰ مورد شهادت، از جمله از سوی امدادگرانی تنظیم شده است که در روز حملهٔ حماس جسدها را گردآوری کردند

بیش از یکصد تن از بستگان قربانیان حملهٔ حماس دو هفته پیش نیز در شکایت دیگری که از سوی اتحادیهٔ آمریکایی «ضد افترا» به دادگاهی در آمریکا ارائه شد، خواهان دریافت چهار میلیارد دلار غرامت از ایران، سوریه و کره شمالی به دلیل حمایت آن‌ها از حماس شدند.

در ماه چهارم از جنگ غزه نیز ۶۷ شاکی اسرائیلی شامل افراد مجروح یا گروگان‌های آزادشده و اعضای خانواده‌های قربانیان شکایت دیگری به دادگاهی در واشینگتن ارائه کردند و دریافت یک میلیارد دلار غرامت را به‌خاطر «تأمین مالی و آموزش» نیروهای حماس در ایران، از تهران طلب کرده‌اند.

گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته شده، اما مورد حمایت قاطع جمهوری اسلامی ایران است.

زلنسکی خواستار لغو محدودیت‌ها در استفاده از سلاح‌های ناتو برای مقابله با روسیه شد

 

زلنسکی خواستار لغو محدودیت‌ها در استفاده از سلاح‌های ناتو برای مقابله با روسیه شد


ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین. آرشیو
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین. آرشیو

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز پنجشنبه ۲۱ تیر خواستار لغو محدودیت‌ها در استفاده از سلاح‌های عرضه شده به این کشور از سوی اعضای ناتو برای مقابله با روسیه شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سران کشورهای عضو ناتو در جریان برگزاری اجلاس واشنگتن در بیانیه‌ای در حمایت از اوکراین وعده کمک‌های بیشتر را دادند و متعهد شدند از «مسیر برگشت ناپذیر» این کشور برای عضویت در ناتو حمایت کنند.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، روز پنجشنبه پس از نشست سه روزه سران کشورهای عضو، در یک کنفرانس خبری گفت: در این نشست پایه‌های پیروزی اوکراین را ایجاد می‌کنیم.

او افزود: ما امروز پیامی قوی از اتحاد و عزم خود را به مسکو ارسال می‌کنیم که درک کند خشونت و ارعاب نتیجه‌ ندارد و اوکراین می‌تواند اکنون برای مدت طولانی روی ناتو حساب کند.

ولودیمیر زلنسکی که پیشتر از متحدان اوکراین خواسته بود تا حمایت یک پارچه خود از اوکراین را حفظ کنند گفت که کمک‌های جدید باید به سرعت ارائه شود.

به گفته او، پیروزی اوکراین در شرایطی ممکن خواهد شد که همه محدودیت‌ها برداشته شود.

اشاره آقای زلنسکی به محدودیت‌های استفاده از سلاح‌هایی است که برای جنگ با روسیه به اوکراین تحویل داده شده است.

وی افزود: اگر این محدودیت‌ها را بردارند، شاهد تغییر واقعی خواهیم بود.

رئیس جمهوری اوکراین تأکید کرد «اگر می‌خواهیم پیروز شویم، کشورمان را نجات دهیم و از آن دفاع کنیم، باید همه محدودیت‌ها برداشته شوند.»

پیشتر آندری یرماک، دستیار ارشد رئیس‌جمهوری اوکراین، روز پنجشنبه خواستار پایان محدودیت‌ استفاده از سلاح‌های عرضه شده از سوی متحدان این کشورعلیه اهداف در عمق روسیه شده بود.

به گزارش رویترز، او گفته بود که برداشتن این محدودیت، جریان مبارزه با تهاجم مسکو را تغییر خواهد داد.

آقای یرماک در سخنانش از محدودیت‌های کشور خاصی نام نبرد.

پیشتر کاخ سفید پس از حمله موشکی روسیه به بیمارستان کودکان کی‌یف، بر ممنوعیت اوکراین برای انجام حملات به عمق روسیه با استفاده از تسلیحاتی که ایالات متحده ارسال کرده است، تاکید کرده بود.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، به اوکراین اجازه داده است تا از این تسلیحات علیه اهدافی در آن سوی مرز روسیه که از عملیات تهاجمی روسیه در اوکراین پشتیبانی می‌کنند، استفاده کند، اما استفاده از آنها را برای حملات در عمق خاک روسیه ممنوع کرده است.

گزارش در مورد حمله ۱۵ مهر حماس؛ ارتش اسرائیل به اشتباهات خود اعتراف کرد

 

گزارش در مورد حمله ۱۵ مهر حماس؛ ارتش اسرائیل به اشتباهات خود اعتراف کرد


آرشیو
آرشیو

ارتش اسرائیل روز پنجشنبه ۲۱ تیر با انتشار گزارشی در مورد حملات مرگ بار گروه حماس به جنوب این کشور در ۱۵ مهر سال گذشته، به مجموعه ای از اشتباهات، از جمله واکنش کند و بی نظمی در عملیات، اعتراف کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، این گزارش شامل نتایج نخستین تحقیقات ارتش اسرائیل در مورد شکست در مقابله با حمله شبه نظامیان حماس است.

این گزارش بر روی کیبوتص «بئری» در نزدیکی نوار غزه متمرکز بوده که در جریان حمله حماس بیش از ۱۰۰ تن از ساکنانش کشته و بیش از ۳۰ تن نیز به دست شبه نظامیان این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی گروگان گرفته شدند.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «ارتش در ماموریت خود برای محافظت از ساکنان کیبوتص بئری شکست خورد»‌و افزود: «گفتن این موضوع برای من دردناک و سخت است.»

در این گزارش از جمله به تأخیر چند ساعته در ورود واحدهای نظامی اسرائیل اشاره شده و آمده است که آنها تا بعد از ظهر در بیرون کیبوتص در انتظار بودند و وخامت اوضاع را درک نکردند.

به نوشته آسوشیتدپرس، ساکنان کیبوتص «بئری» از این گزارش استقبال متفاوتی داشتند و برخی از آنان خشم خود را نسبت به شکست‌ ارتش در آن روز ابراز کردند، اما در عین حال از این که ارتش مسئولیت را بر عهده گرفت، قدردانی کردند.

در این ارتباط، کیبوتص خواستار تشکیل یک کمیسیون رسمی برای بررسی شکست های گسترده ۱۵ مهر سال قبل شد تا هیچ شهروند دیگری با آن مواجه نشود.

در پی حمله غافلگیرکننده حماس، حدود ۱۲۰۰ تن که بیشتر آنها غیرنظامی بودند، کشته شدند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر را گروگان گرفته و به غزه منتقل شدند. تاکنون ۱۰۹ گروگان از اسارت حماس رهایی یافته‌اند و طبق برآوردهای اسرائیل، ۱۱۶ گروگان دیگر هنوز در غزه به سر می‌برند که احتمالا ۴۲ تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

پس از آن، اسرائیل با هدف نابودی حماس به غزه حمله کرد.

به گفته وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، بیش از ۳۸ هزار فلسطینی کشته و بیش از ۸۰ درصد از مردم آواره شده اند و فاجعه انسانی در غزه به وجود آمده است.

آسوشیتدپرس اشاره کرد که اسرائیل اکنون با جنایات جنگی و اتهامات نسل کشی در دادگاه های بین المللی مواجه است. با این همه، این کشور چنین اتهاماتی را رد کرده و در عین حال به استفاده حماس از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی و همچنین تجاوز شبه نظامیان به زنان و دختران در حمله ۱۵ مهر اشاره کرده است.

بر اساس این گزارش، ارتش اسرائیل تحقیقاتی را در مورد ۱۵ مهر سال گذشته آغاز کرده، رئیس اطلاعات ارتش هم استعفا داده است و چند فرمانده دیگر عذرخواهی کرده و مسئولیت ناکامی ها را بر عهده گرفته اند. اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، درخواست های مکرر برای تحقیقات را رد کرده است.

او گفته در شرایطی که این کشور بر روی جنگ علیه حماس متمرکز است، نمی توان تحقیقاتی انجام داد و افزوده که به همه پرسش ها در زمان مناسب پاسخ داده خواهد شد. اما منتقدان، نخست وزیر اسراییل را متهم می کنند که برای اجتناب از آنچه که تقریباً به طور قطع انتقاد شدید از سیاست ها و رهبری او خواهد بود، اقدام به وقت گذرانی می کند.

در همین حال، یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز پنجشنبه در یک مراسم نظامی خواستار تحقیقات دولتی درباره اشتباهات انجام شده در مورد حمله حماس در ۱۵ مهرماه شد و تاکید کرد که این تحقیقات باید شامل تمامی افراد تصمیم‌گیرنده، از جمله خودش و بنیامین نتانیاهو باشد.

آقای گالانت در مراسم فارغ‌التحصیلی افسران جدید که نتانیاهو نیز در آن حضور داشت، گفت که این تحقیقات باید عینی و جامع باشد و تمامی نهادهای اجرایی، نظامی و امنیتی را شامل شود. جمعیت حاضر از اظهارات او استقبال کردند.

پیشتر یک عضو تیم امنیت محلی کیبوتص بئری، در مصاحبه با کانال ۱۲ اسرائیل فاش کرد که در ساعت ۱۱ صبح روز ۱۵ مهر با بنیامین نتانیاهو تماس گرفته و به او اطلاع داده بود که صدها تروریست در داخل کیبوتص حضور دارند. به گفته مائور، نتانیاهو به او اطمینان داده بود که به این حادثه رسیدگی خواهد شد.

اِلام مائور در پاسخ به پرسش خبرنگار کانال ۱۲ درباره مکالمه اش با نتانیاهو گفت: «بله، این اتفاق افتاد.»

او همچنین گفت که بئری که در آن زمان تنها رها شده بود، درخواست کمک کرده بود. نتانیاهو در این مورد پاسخ داده بود: «ما به این مسئله رسیدگی می‌کنیم.» اما نیروی نظامی اضافی تا ساعت ۱:۳۰ بعدازظهر ۱۵ مهر به کیبوتص نرسید.

اردوغان: ترکیه تلاش‌های ناتو را برای همکاری با اسرائیل تصویب نخواهد کرد

 

اردوغان: ترکیه تلاش‌های ناتو را برای همکاری با اسرائیل تصویب نخواهد کرد


رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه و اولف کریسترسسون، نخست‌وزیر سوئد، در کنار ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو.
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه و اولف کریسترسسون، نخست‌وزیر سوئد، در کنار ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، روز پنجشنبه ۲۱ تیر و در پایان اجلاس سران کشورهای عضو ناتو اعلام کرد که آنکارا تلاش های ناتو برای همکاری با اسرائیل را تصویب نخواهد کرد.

او گفت: امکان ادامه همکاری ناتو با دولت اسرائیل وجود ندارد و تأکید کرد: «تا زمانی که صلح جامع و پایدار در فلسطین برقرار نشود، تلاش برای همکاری با اسرائیل در چارچوب ناتو مورد تأیید ترکیه نخواهد بود.»

توقف فروش برخی از تجهیزات نظامی از سوی ایالات متحده به ترکیه یکی دیگر از محور‌های سخنرانی رجب طیب اردوغان بود.

او در مورد فروش هواپیماهای اف-۱۶ و کیت های مدرنیزاسیون به ترکیه گفت: طی گفتگو‌های صورت گرفته با رئیس جمهوری ایالات متحده این مشکل در هفته‌های آینده برطرف خواهد شد.

فروش این اقلام به ترکیه به دلیل پاره‌ای از اختلاف‌ها از جمله مخالفت ترکیه با پیوستن سوئد به ناتو متوقف شده بود.

رجب طیب اردوغان همچنین خبر داد که وزیر خارجه ترکیه در حال تدارک دیدار با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، است تا روابط دو کشور از سر گرفته شود.

او گفت که ترکیه از اسد برای گفتگو‌ برای احیای روابط بین دو کشور همسایه دعوت خواهد کرد.

پنجشنبه، تیر ۲۱، ۱۴۰۳

فعالان مدنی گیلان در راه زندانی که «حداقل امکانات را هم ندارد»

 

فعالان مدنی گیلان در راه زندانی که «حداقل امکانات را هم ندارد»


زهره دادرس
زهره دادرس

دو روز پیش،۲۰ تیرماه، زهره دادرس، فعال مدنی در گیلان، برای اجرای حکم زندان بازداشت شد. زهرا دادرس نیز که برای پیگیری وضعیت او به اجرای احکام دادگستری مراجعه کرده بود، همراه خواهرش به زندان لاکان رشت منتقل شد؛ زندانی که به‌توصیف خانم دادرس، در آن «صحبت از حداقل‌ها نیست، بلکه یک چیزهایی اصلاً وجود ندارد».

۲۵ مرداد سال گذشته، ۱۲ فعال مدنی و مدافع حقوق زنان در استان گیلان بازداشت شدند؛ بازداشتی که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از آن با عنوان «انهدام یک تیم تشکیلاتی اغتشاشگر» یاد کرد و درنتیجهٔ آن، این فعالان مدنی نهایتاً «به‌خاطر یک گروه تلگرامی دوستانه» جمعاً به تحمل بیش از ۶۰ سال حبس محکوم شدند.

پس از صدور رأی دادگاه در فروردین امسال، فعالان حقوق زنان گیلان از برخوردهای خشونت‌آمیز در زمان بازداشت و دوران بازجویی پرده برداشتند. به‌فاصلهٔ کوتاهی از افشای جزئیات بازداشت، دادگاه تجدیدنظر استان گیلان حکم این فعالان مدنی را عیناً تأیید کرد و در روندی کم‌سابقه در کمتر از یک ماه پرونده آنان به اجرای احکام دادگستری گیلان ارجاع شد.

صبح روز چهارشنبه ۲۰ تیرماه همهٔ متهمان پرونده، با تماس تلفنی از سوی اجرای احکام، جهت اجرای حکم احضار شدند. با این حال، زهره دادرس، بدون اطلاع قبلی یا احضار، با یورش نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت و برای گذراندن ۹ سال و شش ماه حبس به زندان لاکان رشت منتقل شد.

زهرا خواهرش با انتشار ویدئویی اعلام کرد وزارت اطلاعات ادعا کرده که به‌خاطر «بیم فرار» خانم دادرس او را جلب کرده است. زهرا دادرس نیز پس از بازداشت خواهرش به اجرای احکام مراجعه کرد و همراه با زهره به زندان لاکان رشت منتقل شد.

دو خواهر با حدود ۱۶ سال محکومیت

زهره و زهرا دادرس در دوران بازداشت اولیه، به دستور بازپرس پرونده، محسن سلطانی، اجازهٔ ملاقات با یکدیگر نداشتند و مانند سایر دوستان خود نیز در زمان بازداشت با رفتار خشونت‌آمیز مواجه شدند.

مأموران وزارت اطلاعات با سلاح «کلت» و «کلاشینکف»، بامداد ۲۵ مرداد به منزل زهرا دادرس هجوم بردند. ضرب‌وشتم و تهدید به شلیک از این بابت بود که نیروهای امنیتی از لحظات اولیهٔ بازداشت رمز تلفن همراه او را می‌خواستند؛ اتفاق مشابهی که برای دیگر اعضای پرونده هم رخ داد.

فرزندان نوجوان زهرا در پی هجوم خشونت‌بار به خانه برای بازداشت مادرشان وحشت‌زده شدند. به‌گواهی خود بازداشت‌شدگان، زهرا دادرس در دوران بازداشت شکنجه شد و او را بارها از صندلی پرت کردند تا جایی که کبودی بر پای او پس از بازداشت هم مشهود بود.

بنا به روایت زهره که اولین نفری بود که در این پرونده به زندان منتقل شد، خواهرش را در دوران بازداشت به دستگیری فرزندانش تهدید می‌کردند. در جلسات بازجویی به زهرا دادرس گفته شد که فرزندش را «می‌کنند توی گونی» و در موارد دیگر به او گفته شد که فرزندش بازداشت شده و در اتاق دیگری به طور هم‌زمان در حال بازجویی است.

اطلاع‌رسانی زهره در مورد خواهرش زهرا، هم در گفت‌وگو با رسانه‌ها و هم در شبکه‌های اجتماعی، به‌طور مداوم صورت می‌گرفت. او در گفت‌وگو با کانون زنان ایرانی دربارهٔ پروندهٔ خودش، از جزئیات بازداشت زهرا و وضعیت ناگوار زندان لاکان پرده برداشت.

زهره در لحظهٔ حضور مأموران امنیتی به خانه‌شان در مورد وضعیت سلامت مادر سالمند و حضور برادرزادهٔ خردسالش هشدار داده‌بود، اما نیروهای امنیتی این هشدار را جدی نگرفتند که منجر به وحشت‌زدگی مادر او و آن کودک شد. زهره نیز در لحظهٔ بازداشت با برخورد خشونت‌آمیزی برای تحویل رمز تلفن همراهش مواجه شد.

زهره دادرس اکنون در حالی به زندان منتقل شده که بالاترین میزان محکومیت را نسبت به سایر اعضای پرونده دارد. زهره و زهرا دادرس در مجموع با حدود ۱۶ سال حکم حبس بیش از یک‌چهارم کل میزان محکومیت فعالان گیلان را در پرونده دارند.

 

خشونت برای دریافت رمز تلفن همراه

از مجموع ۱۲ متهم پرونده، ۱۰ نفر از ایشان به عضویت در گروه غیرقانونی و به‌واسطهٔ آن به شش سال و سه ماه حبس محکوم شده‌اند. براساس گفتهٔ وکلای پرونده و اظهارات متهمان در گفت‌وگوهای متعدد پس از آزادی موقت، این گروه در واقع یک «گروه تلگرامی» بوده است.

زهره دادرس که به ۹ سال و شش ماه حبس محکوم شده، کسی است که این گروه را ساخته بود. بنا به گفتهٔ زهره در اینستاگرامش، جلسهٔ محاکمه به نحوی برگزار شد که اکثر فعالان گیلان در انتظار حکم برائت بودند. اما برخلاف انتظار بازداشت‌شدگان و نظر کارشناسی وکلا و ادعای قاضی، یکی از سنگین‌ترین احکام سال‌های گذشته برای هر ۱۲ نفر صادر شد.

گروه تلگرامی یادشده که بنا به اظهارات فعالان گیلان تنها یک گروه دوستانه بوده، تنها مصداق «گروه غیرقانونی» در رأی دادگاه بوده است. نیروهای امنیتی در لحظهٔ بازداشت خشونت شدیدی برای دریافت رمز تلفن متهمان اعمال کردند که رادیوفردا اولین بار جزئیات این رفتار خشونت‌آمیز را منتشر کرد.

با این حال و به‌رغم این‌که جزئیات این خشونت‌ها و شکنجه‌ها هنگام بازداشت و در دوران بازداشت را منابع دیگری هم منتشر کردند، محسن سلطانی، بازپرس پرونده، نه‌تنها این موضوع را پیگیری نکرد که فروغ سمیع‌نیا در مصاحبه با کانون زنان ایرانی گفت زمانی که از برخورد خشونت‌آمیز زمان بازداشت و بازجویی به بازپرس پرونده شکایت کرده، بازپرس پرونده به او گفته است «خودم گفتم».

در نهایت قاضی ایران‌عقیده، در دادگاه تجدیدنظر گیلان، حکم فعالان گیلان را تنها یک روز پس از ارجاع به تجدیدنظر عیناً تأیید کرد و سرانجام به دستور قاضی مشهدی، قاضی اجرای احکام دادگاه رشت، همهٔ فعالان باید خود را ظرف چند روز آینده به زندان لاکان رشت معرفی کنند؛ بیش از ۶۰ سال زندان به‌خاطر یک گروه تلگرامی.

زندان لاکان رشت چه وضعیتی دارد؟

آزادی متهمین پرونده فعالان گیلان در پاییز گذشته منجر به توجه رسانه‌ها نسبت به زندان لاکان رشت شد؛ جایی که به‌گفتهٔ زهره دادرس،‌ «صحبت از حداقل‌ها نیست، در زندان لاکان یک چیزهایی اصلاً وجود ندارد».

با وجود بودجهٔ قابل‌توجهی که در ایران به سازمان زندان‌ها اختصاص داده شده، بیشتر زندان‌های کشور فاقد استانداردهای موجود برای نگهداری از زندانیان هستند. براساس تحقیقات پایگاه داده‌های باز ایران، علاوه بر سهم این سازمان از اعتبارات ملی، بیش از ۱۰ درصد اعتبارات استانی نیز به سازمان زندان‌ها اختصاص می‌یابد. با این حال گزارش‌ها حاکی از این است که زندان‌های واقع در استان‌های غیر از تهران در شرایط بدتری هستند.

حضور فعالان گیلان در زندان لاکان تا امروز منجر به انتشار گزارش‌های متعددی از این زندان شده است. به‌تازگی «شبکهٔ شرق» با انتشار گزارشی با اشاره به گفته‌های زهره دادرس و فروغ سمیع‌نیا از گستردگی بیماری‌های عفونی در بند نسوان لاکان رشت خبر داده است.

عدم دسترسی به امکانات بهداشتی، عدم رعایت اصل تفکیک زندانیان براساس نوع جرائم، کیفیت بد غذا تا جایی که منجر به بیماری بسیاری از زندانیان می‌شود، بخش کوچکی از مشکلات زندان لاکان رشت و به‌ویژه بند زنان یا «بند نسوان» است.

زهره دادرس که سلسله‌روایت‌هایی پر از جزئیات را از وضعیت زندان لاکان در صفحهٔ اینستاگرامش منتشر می‌کرد، ماه گذشته خبر داد که به همراه فروغ سمیع‌نیا به سازمان زندان‌های استان گیلان مراجعه کرده و خواستار بهبود وضعیت زندان شده‌اند. پیگیری‌های فعالان گیلان از سازمان زندان‌های استان گیلان تا امروز منجر شده به این‌که دستور تحویل ماشین لباس‌شویی، خشک‌کن و برخی وسایل ورزشی به زندان صادر شود.

وضعیت بند مردان لاکان رشت نیز بنا به گزارش‌ها نگران‌کننده اعلام شده است. بند موسوم به «سگدونی» که هومن طاهری در آن نگهداری می‌شد، همچون «بند نسوان» فاقد حداقل استانداردها است. عزیز قاسم‌زاده که به‌تازگی از زندان لاکان رشت آزاد شده، بخش قابل‌توجهی از دوران محکومیتش را در شرایط بسیار نامناسب در همین زندان سپری کرد.

وب‌سایت آسو، در گزارشی جامع در خصوص زندان لاکان رشت، به نقل از یک زندانی زن، از وضعیت نامناسب کتابخانه و نبود دسترسی به کتاب در زندان لاکان هم خبر داده است. با این حال، تعداد محدود کتاب‌هایی نیز که در زندان وجود دارند، اهدایی هستند و در دوران اوج اعتراضات پس از کشته شدن مهسا ژینا امینی به زندان اهدا شده‌اند.

به‌گفتهٔ یک زندانی سیاسی، شعار «زن زندگی آزادی» در حاشیهٔ بسیاری از این کتاب‌ها به چشم می‌خورد.

پوتین می‌گوید اطمینان دارد روابط تهران و مسکو در دولت جدید ایران گسترش خواهد یافت

 

پوتین می‌گوید اطمینان دارد روابط تهران و مسکو در دولت جدید ایران گسترش خواهد یافت


ولادیمیر پوتین در حاشیه اجلاس بریکس در سن پترزبورگ با محمدباقر قالیباف ایران دیدار کرد
ولادیمیر پوتین در حاشیه اجلاس بریکس در سن پترزبورگ با محمدباقر قالیباف ایران دیدار کرد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، گفته است که اطمینان دارد روابط میان مسکو و تهران طی دوران ریاست جمهوری مسعود پزشکیان کماکان گسترش خواهد یافت.

آقای پوتین روز پنج‌شنبه در حاشیه اجلاس بریکس در سن پترزبورگ با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، ایران دیدار داشت.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌ روسی اینترفکس، ولادیمیر پوتین در این دیدار گفت: «روابط میان کشورهای ما به‌طور موفقیت‌امیزی در حال گسترش است.»

وی سپس با اشاره به انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران که به پیروزی مسعود پزشکیان، نامزد اصلاح‌طلبان، انجامید اظهار داشت: «مایلم که ابراز امیدواری کنم و تردیدی هم ندارم که روابط مابین ایران و فدراسیون روسیه همانند دوره ریاست جمهوری آقای [ابراهیم] رئیسی که در مرگ او همه ما سوگوار شدیم، همچنان گسترش می‌یابد.»

پیش‌تر ولادیمیر پوتین پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ایران را تبریک گفته و خواستار تقویت روابط دوجانبه تهران و مسکو شده بود. آقای پوتین در پیام تبریک خود همچنین بر هماهنگی تهران و مسکو برای رسیدگی به «مسائل جاری بین‌المللی» تأکید کرده بود.

ایران و روسیه با آغاز جنگ اوکراین بیش از پیش در روابط بین‌الملل به یکدیگر نزدیک شده‌اند، دو کشوری که هر دو تحت تحریم‌های سنگین قرار دارند.

این میان کشورهای غربی به دلیل کمک‌های تسلیحاتی تهران به مسکو به‌ویژه در زمینه صادرات پهپاد، بسیاری از نهادها و مقامات جمهوری اسلامی را تحریم کرده‌اند، اگرچه ایران همواره اتهام کمک تسلیحاتی به روسیه برای جنگ در اوکراین را تکذیب کرده است.

محمدباقر قالیباف نیز در توضیح دیدار روز پنج‌شنبه خود با ولادیمیر پوتین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که آقای پوتین نسبت به «تداوم توسعه روابط ایران» همانند دوران ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی ابراز اطمینان کرده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: «در دیدار با آقای پوتین ضمن پیگیری توافق مالی دو کشور و پروژه کریدور، بر ضرورت توسعه روابط اقتصادی تاکید کردم.»

این نخستین حضور یک مقام ارشد ایران در مجامع عمومی بریکس محسوب می‌شود. ایران سال گذشته به عضویت کامل این گروه درآمد.

با استفاده از گزارش‌های اینترفکس، ایرنا و رادیو فردا؛ س.ن