تامین برق در ایران از توان دولت خارج شد، قطع برق به مشترکان خانگی رسید
ناترازی در تولید و مصرف برق باعث شده است تا تامین برق مشترکان مختلف از توان دولت خارج شده و قطع برق برای صنایع از یک روز در هفته به دو روز افزایش و مشترکان خانگی نیز با شدت بیشتری قطعی برق را تجربه کنند.
رسانههای ایران اعلام کردند که روز گذشته با ثبت رقم بیسابقه ۷۷ هزار و ۱۵۱ مگاواتی تقاضای لحظهای مصرف برق در کشور، رکورد جدیدی به ثبت رسید که برای پایداری شبکه برق، رکورد پیک سایی نیز جابه جا شد.
در همین راستا خبرگزاری ایلنا به نقل از نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران نوشت که قطعی یک روز در هفته برق شهرکهای صنعتی سراسر کشور به روز دوم هم کشیده میشود.
عباس جبالبارزی گفته روز دوم قابل پیشبینی نیست و در این شرایط برخی تولیدکنندهها که برای روشن نگه داشتن ژنراتورها نیاز به گازوئیل دارند به قاچاق سوخت متهم میشوند.
قائم مقام شرکت برق خراسان شمالی نیز با اشاره به شدت گرفتن مصرف برق در کشور گفت: «میزان مصرف برق در این استان به مرز بحران رسیده است.»
علی زاهدی نیا عبور از این بحران را نیازمند همراهی و مشارکت مردم در کاهش مصرف برق دانسته است.
وبسایت خبرآنلاین نیز در گزارشی به این بحران پرداخته و نوشته است قطعی برق در برخی از مناطق مرکزی تهران به چهار ساعت رسیده است.
این خبرگزاری تاکید کرده در سالهای گذشته همزمان با شروع فصل گرم سال، حداکثر زمان قطع برق دو ساعت بود، این برای نخستین بار است که نزدیک به چهار ساعت برق شهروندان قطع شده است.
گزارشهای منتشر شده نشان میدهد که شرایط تامین برق در استانهای جنوبی به مراتب بحرانیتر است و کار به تعطیلی ادارات هم کشیده شده است.
در همین رابطه مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان از کاهش ساعت کاری ادارات این استان به دلیل گرمای هوا خبر داده است.
برهمین اساس ساعت کاری در امروز چهارشنبه ۲۰ تیرماه تا ۱۱ صبح و فردا تعطیل اعلام شده است.
بنابر گزارش رسانهها قطعی برق صنایع به یک معضل اساسی برای آنها تبدیل شده است و موجب اعتراض صاحبان صنایع نیز شده است.
گزارشها نشان میدهد که روز گذشته برق کارخانه خودروسازی سایپا نیز حداقل پنج ساعت قطع بود و این موضوع باعث ایجاد مشکلات جدی در روند تولید شده و ساعتها کارگران بیکار و بلاتکلیف بودند.
براساس اخبار منتشر شده قطعی پیاپی برق در قطب صنعتی تهران، جاده مخصوص، که محل استقرار بسیاری از صنایع و کارخانههای با سابقه و قدیمی بوده صنایع را دچار مشکل اساسی کرده است.
در همین رابطه روزنامه «دنیای اقتصاد» نیز در شماره امروز چهارشنبه ۲۰ تیر ماه نوشت که بحران ناترازی برق از مرحله هشدار در رسانهها به مرحله پیامک به شهروندان رسیده است.
این روزنامه تاکید کرده که قطعی برق صنایع آسیبهای جدی به آنها وارد میکند و هر بار روشن و خاموش کردن صنایع حدود ۲۴ساعت طول میکشد و هر خاموشی برق ۲۴ساعته موجب افزایش خسارات میشود.
دنیایاقتصاد به درخواست بخش خصوصی از دولت برای انتقال یک روز خاموشی در هفته به روز جمعه اشاره کرده و نوشته است مقامات وزارت نیرو به صاحبان صنایع اعلام کردهاند که «حل این مساله در حوزه اختیار وزارت نیرو نیست و نهادهای امنیتی کنترل این بخش را برعهده دارند.»
قطعی گسترده برق در تابستان سال جاری قابل پیشبینی بود بهطوریکه اواخر ماه خرداد سال جاری معاون وزیر صنعت، معدن، تجارت در نامهای به وزیر این وزارتخانه اعلام کرد که محدودیت برق صنایع در تابستان سال جاری تشدید و متعاقب آن فعالیت صنایعی همچون فولاد و سیمان با اخلال بسیاری همراه خواهد شد که در نهایت به کاهش تولید و افزایش قیمت منجر میشود.
خبرگزاری ایلنا نیز با انتشار تصویر نامه رضا محتشمیپور، معاون معدنی وزیر «صمت» که خطاب به وزیر نوشته شده بود اعلام کرد: «توان اسمی برق کشور به ۹۰ هزار مگاوات ساعت رسیده و در حالی که هنوز به ماههای گرم سال نزدیک نشدهایم پیک مصرف برق به ۷۰ هزار مگاوات رسیده است.»
گزارشها نشان میدهد که در تابستان سال جاری نیز دولت از تامین برق مورد نیاز کشور عاجز بوده و صنایع بزرگ، بخش کشاورزی و حتی مشترکان خانگی نیز با جیرهبندی برق مواجه خواهند شد.
کارشناسان نداشتن برنامه و رفتار خارج از چارچوبهای اقتصادی در مباحث توسعهای را عامل اصلی ناترازی در حوزه انرژی میداند و معتقدند با این شیوه حکمرانی نمیتوان به بهبود شرایط امید داشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر