جمعه، تیر ۲۲، ۱۴۰۳

همسر احمدرضا جلالی، زندانی دوتابعیتی محکوم به اعدام در ایران: ۳ هزار روز از گروگان‌گیری او می‌گذرد

 

همسر احمدرضا جلالی، زندانی دوتابعیتی محکوم به اعدام در ایران: ۳ هزار روز از گروگان‌گیری او می‌گذرد


احمدرضا جلالی احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی- سوئدی محکوم به اعدام در ایران
احمدرضا جلالی احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی- سوئدی محکوم به اعدام در ایران

ویدا مهران‌نیا، احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی - سوئدی، در ۳ هزارمین روز از بازداشت این زندانی دو تابعیتی محکوم به اعدام، با انتشار پستی در رسانه اجتماعی «ایکس» نوشت: «۳ هزار روز از زمانی که احمدرضا توسط حکومت ایران به گروگان گرفته شد، می‌گذرد.

خانم مهران‌نیا در این نوشته، نخست وزیر سوئد را خطاب قرار داده است.

 

3000 days have passed since Ahmadreza Djalali was taken hostage in Iran. This is not an anniversary that Ahmadreza and our family ever wanted to come. @SwedishPM @TobiasBillstrom
 

او همچنین در مصاحبه با روزنامه بلژیکی «دمورگن» که روز جمعه ۲۲ تیر منتشر شد، دولت های بلژیک و سوئد را برای ترک کردن آقای جلالی مورد انتقاد قرار داد.

در همین حال، بری روزن، گروگان پیشین آمریکایی در ایران، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که او و شمار دیگری از خانواده شماری از گروگان های اروپایی در ایران روز پنجشنبه در کنار ویدا مهران‌نیا در پارلمان اروپا در بروکسل حاضر شدند تا از اتحادیه اروپا بخواهند با سیاست گروگان‌گیری مقابله و عاملان آن را بازخواست کند.

 

Yesterday, I was in the @Europarl_EN with @VMehrannia wife of Ahmadreza Djalali, and many other family members of EU hostages, to urge the European Union to counter hostage-taking and hold the perpetrators accountable. #FreeThemAll
 

احمدرضا جلالی در بهار سال ۱۳۹۵ به دعوت دانشگاه تهران برای یک سخنرانی به تهران رفت و به اتهام آنچه دستگاه های امنیتی جمهوری اسلامی «جاسوسی» نامیدند، بازداشت شد.

پس از آن، او در دادگاه به‌ همین اتهام به اعدام محکوم کرده‌اند. این در شرایطی است که آقای جلالی و همسرش بار‌ها این‌اتهام را رد کرده اند.

این زندانی دوتابعیتی پیش از این در اعتراض به رأی دادگاه و خطر اجرای حکم اعدام اعتصاب غذا کرده بود.

احمدرضا جلالی همچنین اخیراً در یک فایل صوتی خطاب به اولاف کریسترسون، نخست‌وزیر سوئد، از این‌که در جریان تبادل زندانیان در ایران «تنها» گذاشته شد، انتقاد کرد.

او با اشاره به آزادی یوهان فلودروس شهروند سوئدی و سعید عزیزی شهروند دوتابعیتی ایرانی - سوئدی که در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر می‌بردند و با حمید نوری مبادله شدند، تأکید کرد: «فکر می‌کنم باقی ماندن من در ایران یک تبعیض آشکار است.»

حمید نوری، دادیار پیشین زندان گوهردشت، با‌ اتهام دست داشتن در اعدام هزاران زندانی سیاسی در دهه ۶۰ در دادگاه عالی سوئد به حبس ابد که بالاترین مجازات در قوانین این کشور است، محکوم شده بود.

آزادی حمید نوری و بازگشتش به ایران موجی از اعتراض و خشم عمومی در میان ایرانیان و واکنش‌های گسترده از سوی چهره‌های سیاسی و حقوق بشری برانگیخت.

در همین ارتباط، نسرین ستوده، وکیل، فعال حقوق بشر و برنده جایزه «ساخاروف»، روز سه‌شنبه ۱۹ تیر، در نامه‌ای به پارلمان اروپا نسبت به وضعیت این زندانی دو تابعیتی ایرانی - سوئدی در خطر اعدام در ایران، ابراز نگرانی کرد.

خانم ستوده در این نامه با اشاره به این‌که احمدرضا جلالی از سال‌ها پیش در ایران زندانی است، نوشت: رفتاری که با او در زندان می‌شود، تفاوت چندانی با اجرای حکم ندارد و تاکنون سه بار احمدرضا جلالی را برای احرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل کردند، که آخرین بار هم‌زمان با آغاز محاکمه حمید نوری در سوئد بود.

نسرین ستوده، بی‌توجهی دولت سوئد به احمدرضا جلالی در مذاکرات با جمهوری اسلامی در مورد آزادی دو زندانی سوئدی در ایران را «تأسف‌آور، نگران‌کننده، و تبعیضی آشکار» توصیف کرد.

خانم ستوده در نامه خود از پارلمان اروپا خواست تا از تمامی ظرفیت‌های رسمی و قانونی خود برای آزادی احمدرضا جلالی استفاده کند.

 

 

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر