هشتمین جلسه دادگاه اختلاس 3000 میلیاردی؛ نوبت به مشایی و وزیر کار رسید
میهن: هشتمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده اختلاس بزرگ ، با رسیدگی به اتهامات «الف-گ»،«م-الف»،«ع-ر»،«ط-ن»،«ب-ب» و «ع-ر» برگزار شد.دراین جلسه کیفرخواست معاون سابق وزیر راه قرائت شد و علاوه بر مطرح شدن نام رحیم مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی نژاد، نماینده دادستان خواستار احضار وزیر راه یا معاونینش به عنوان مطلع به دادگاه شد.
به گزارش ندای سبز آزادی، دراین جلسه همچنین یکی از متهمان از جلسه با اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر احمدی نژاد در هتل لاله و همچنین نهاد ریاست جمهوری گفت. این متهم اظهار داشت: سال گذشته در هتل لاله یک جلسهای را با” الف ر م” (اسفندیار رحیم مشایی) گذاشتیم، وقتی به هتل لاله ورود پیدا کردیم هر یک ما را از اتاق خوابیهایی هدایت میکردند تا به خدمت ” الف ر م” رسیدیم، والله در طول جلسه آقای ” الف ر م” خواب بودند به دلیل اینکه تازه از سفر استانی برگشتند و سفر دیگری نیز داشتند و “ی” تمام صحبتها را انجام میدادند.
حامیان رهبری برخی از چهره های نزدیک به احمدی نژاد مانند مشایی را در پرونده اختلاس بزرگ دخیل می دانند و حامیان احمدی نژاد نیز محمد جهرمی معاون سابق شورای نگهبان و امین اموال رهبری را.
لف-گ»مدیرعامل سابق شرکت تراورس و متهم اختلاس بزرگ درجلسه امروز دادگاه گفت: درطبقه هفتم هتل لاله با یک مقام دولتی و مه آفرید جلسه داشتیم. قرار بود پروژه دو طبقه شدن اتوبان رامسر به نور را به ما واگذار کنند. ۲۰ روز بعد نیز جلسه ای در نهاد ریاست جمهوری داشتیم که ادامه جلسه اول بود. در مورد این پروژه قرار شد ۵۰٫۵ درصد سهام فولاد را به مه آفرید خسروی واگذار کنند.
وی خاطرنشان کرد: پشت صحنه قرار داد امضا شده برای واگذاری پروژه دو طبقه کردن رامسر به نور، آقای «م» بود. آمدند یک تفاهمنامه امضا کردند و به مهآفرید گفتند اگر خط ابنیه را بگیرید این امتیازات را به تو میدهیم.
در این جلسه نماینده دادستان با قرائت کیفر خواست «الف-گ» یکی از متهمان گفت: آقای «گ» متهم به پرداخت رشوه به میزان بیش از ۶۳۰ هزار یورو و ۷۰۰ میلیون تومان است. همچنین تحصیل مال نامشروع یکی دیگر از اتهامات متهم است.وی ادامه داد: متهم ۴۳ ساله مدیر عامل سابق شرکت تراولزاست.
«الف-گ» نیزدر دفاع از خود با رد کردن اتهاماتش گفت: کار شرکت تراورس نگهداری، نوسازی و بازسازی خطوط ریلی و تولید تراورس بتونی بود. در پنج سالی که من در این شرکت حضور داشتم یک نیرو هم کم نکردیم و همیشه افزایش تولید داشتیم.
به گزارش ایسنا وی ادامه داد: افتخار دارم که انحصار بازسازی خطوط ریلی را در این مدت شکستم و منقاصه پروژه بندرعباس ـ شیراز را در اوج سلامت به عنوان یک بسیجی به سرانجام رساندم.
این متهم افزود: شرکت تراورس هشت هزار و ۳۰۰ پرسنل داشت که زحمتکشترین کارکنان وزارت راه بودند و شش میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان فقط دستمزد کارکنان بود.
«الف.گ» با بیان اینکه ۲۵۸ میلیارد تومان در مقابل پروژههای واگذار شده به مهآفرید امیرخسروی عددی نیست، گفت: وزارت راه برای واگذاری شرکت به مهآفرید بهترین گزینه را انتخاب کرد.
وی اظهار کرد: من از کسی پول نگرفتهام و پولی که گرفته شده به حساب شرکت ابنیه ریخته شده است.
این متهم، بیماری گروه امیرمنصور آریا را غرور دانست و خاطرنشان کرد: پشت صحنه قرار داد امضا شده برای واگذاری پروژه دو طبقه کردن رامسر به نور، آقای «م» بود. آمدند یک تفاهمنامه امضا کردند و به مهآفرید گفتند اگر خط ابنیه را بگیرید این امتیازات را به تو میدهیم.
وی گفت: من بچه کربلای پنج بودم. از کجا میدانستم یک روز در دادگاه رسیدگی به فساد مالی حضور مییابم؟
این متهم اظهار کرد: من از خسروی جز صداقت ندیده بودم. یادم است که در ماه اول به آقای خسروی گفتم در کار من دخالت نکن و به او گفتم با عزل و نصب و نحوه اداره کردن کاری نداشته باش و انصافا هم همینطور بود.
«الف.گ» تاکید کرد: من از خاوری سربلندترم زیرا امروز در اینجا قرار گرفته و از خودم دفاع میکنم . برادرم از من پرسید که آیا پسرت را به جلسه دادگاه بیاورم و من گفتم بیاور تا ببیند که پدرش لقمه حرام نخورده است.
مدیرعامل وقت شرکت تراورس در ادامه هشتمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی و در پاسخ به این سوال قاضی که مغز این شرکت چه کسی بود؟ گفت: اجازه دهید نگویم. خدا «الف»خان را حفظ کند. فقط این را بگویم که مغز متفکر این شرکتها «مهآفرید» نبود. این همه شرکت را او نمیتوانست اداره کند. او پشت داشت.
وی افزود: آقای «ر» به عنوان یک صندوقچه اسرار بود و حیف شد که رفت.قاضی سراج گفت: این فرد یکی از جعبههای سیاه بود که رفت.متهم ادامه داد: آقای وزیر با ما بازی کرد. تفاهمنامهها یک دکان بود. آقای «ر» پنج تفاهمنامه امضا کرد و ما دیدیم توخالی است چون آنها را با افراد دیگری هم امضا کرده بودند.
وی گفت: من از شما درخواست دارم با فک قرار ما موافقت کنید. چهار ماه و ۱۰ روز است که من در زندان انفرادیام. البته این را هم بگویم که از افتخارات جمهوری اسلامی، زندانهای آن است. ما در زندان نیستیم، ما در حجره طلبگی هستیم. صبح با اذان بیدار میشویم و روز را با دروس آقای مجتهدی و … سر میکنیم. این برکت جمهوری اسلامی است و خوش به حال کسی که در این زندانها تطهیر میشود و بیرون میآید.
«الف.گ» در خاطرنشان کرد: من در بحران کوی دانشگاه فرزند آقا بودم. در جریان فتنه هم یکی از سرستونها بودم و در آنجا سر پسرم را شکستند. به من گفتند سر پسرت شکسته است، من گفتم ایرادی ندارد، بگذارید از سر او برای انقلاب خون رفته باشد.
نماینده دادستان عمومی و انقلاب تهران در ادامه هشتمین جلسه رسیدگی به پرونده اختلاس بزرگ گفت که پرونده نسبت به وزیر سابق راه و تعداد دیگری از افراد شرکتهای مربوطه، مفتوح است.
وی افزود: در مورد اینکه رکن مادی جرم محقق است باید گفت که آقای خسروی که نمیدانسته در وزارت راه چه خبر است. روابط را نمیدانسته است. برای همین خواست از پتانسیل «گ» استفاده کند. به نظر من این تحلیل کلی وجود دارد که کارهای اجرایی به عهده این متهم بوده است.
وی گفت: نکته بعدی این است که آقای «گ» از طریق «ر» پیغام داده که “شیرینی محفوظ است”. در اظهارات برخی از متهمان نیز همین امر وجود دارد. سهامگذاریها را هم این متهم مشخص میکرده است لذا این قرائن ما را به علم میرساند که ایشان از این مساله کاملا اطلاع داشته است.
نماینده دادستان تهران خطاب به قاضی سراج گفت: من از شما تقاضا میکنم که وزیر کنونی راه، مسکن و شهرسازی و یا معاون ایشان به عنوان مطلع به دادگاه فراخوانده شوند چون در اظهارات برخی متهمین آمده که مبلغ قرارداد بندرعباس -شیراز ۶۰۰ میلیارد تومان بوده که عمدا آن را به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش دادهاند. در مورد ۴۰۰ میلیارد ریالی که به شرکت هیبت داده شده است این توجیه قابل قبول نیست که چون مهآفرید گفته، متهم این کار را انجام داده است. متهم مدیرعامل بوده است. متهم میگوید نگذاشته پول وارد زندگی او شود ولی پول به طور غیرمستقیم وارد زندگی او شده است.
نماینده دادستان ادامه داد: در مورد ۷۰۰ میلیون تومانی که متهم میگوید آن را برگردانده است این انقلت باقی مانده است که چرا آن را حساب خط و ابنیه وارد نکرده است و یا آن را به حساب شرکت هیبت برنگردانده است بلکه پول را به شرکت امیرمنصور میدهد و از آن طرف میلیاردها تومان پاداش میگیرد در صورتی که اگر واقعا معتقد است این پول رشوه است باید آن را به شرکت بر میگرداند نه به حساب گروه امیرمنصور آریا.
قاضی فراهانی در واکنش به صحبتهای متهم مبنی بر سابقه خود گفت: شعار دادن از شرع و شراعت و بسیجی بودن بد نیست اما یک مقدار باید دقیقتر باشید. کاهش دادن سهم مشاور از شش درصد به چهار و نیم درصد به دلیل رفتن آقای «ب» و «الف» از وزارت راه بوده است. وقتی متهم میدانسته این دو نفر رفتهاند و دیگر در وزارت نفوذ ندارند پولی نمیدهند و این حکایت دارد از اینکه متهم علم داشته است. ما ایشان را مجرم اتفاقی میدانیم نه مجرم به عادت ما از افرادی مثل مهآفرید، «ب.ب»، «الف.ش» و «س.ک» را مجرم به عادت میدانیم چرا که سبق تصمیم داشتند اما افرادی مثل «گ» همانطور که در پروندههای دیگر هم وجود دارد شهرتطلبی باعث شده که مرتکب این جرم شوند.
پس از اظهارات نماینده دادستان قاضی سراج به اظهارات متهم مبنی بر دریافت نکردن ۷۵۰ میلیون تومان در یک پروژه اشاره کرد و در این زمینه از متهم توضیح خواست که وی در پاسخ گفت: این مبلغ قرار بود به دکتر «ف» که به عنوان کارشناس «م» بود پرداخت شود، چون بررسی کند آیا امکان انجام این پروژه وجود دارد یا خیر که در نهایت من امضاء نکردم و پولی پرداخت نشد.
این متهم در واکنش به صحبتهای نماینده دادستان گفت: با خسروی کار کردن عیب نبوده است ما نباید با جو دیگران متهم کنیم. همانطور که مرا جو میگیرد دیگران را هم جو نگیرد. من اصلا آقای «الف» را نمیشناختم من افتخار میکنم با وزیر کار کنم.
قاضی سراج خطاب به متهم گفت: شما ۷۰۰ میلیون پول بیتالمال را چه کار کردید که متهم پاسخ داد من اختیار داشتم دو درصد کم کنم و اصلا اختیار داشتم همه مبلغ را کم کنم. ۷۰۰ میلیون تومان هم پول بیتالمال نبود مال بیتالحال بوده است چون شرکت واگذار شده بود.
وی به عنوان آخرین دفاعیات خود گفت: بنده به هیچ عنوان رشوه ندادهام. اگر آقای فراهانی و تمام بازپرسهای عالم هم جمع شوند من رشوه ندادهام. اینکه دو درصد به چه کسی میخواست پرداخت شود را مرحوم ر میدانست که او هم از دنیا رفته است.
وی خطاب به قاضی گفت: شما بعضی وقتها «تیکه آخوندی به ما میاندازید» کجا من ۷۰ میلیون تومان حقوق میگرفتم؟ سنت آقای خسروی این بود که پاداش مدیرعامل و کارکنان را از طریق رییس هیات مدیره میداد.
قاضی سراج گفت:این اظهارات خودتان است که علاوه بر ۱۰ میلیون حقوق و ۱۰ میلیون پاداش ماهانه ۵۰ میلیون هم به حساب شما میآمده است.
متهم پاسخ داد: خسروی به من به عنوان کسی که هشت هزار و ۳۰۰ پرسنل داشت این پول را میداد من به هیچ کس خارج از پرسنل پول ندادم و این مبالغ پاداش معاونین ، مدیران و پرسنل بوده است.
قاضی سراج گفت: البته شما یک سوناتا هم گرفتهاید.متهم گفت: سوناتا امانت بود که آن هم فعلا برگردانده شده است.
وی خطاب به قاضی گفت: شما هم اگر این دادگاه را خوب برگزار کنید از طرف رییس قوه قضاییه پاداش میگیرید.
«الف.گ» با بیان اینکه آقای فراهانی عشق میکند من را به عنوان یک بچه بسیجی اعدام کند، خطاب به قاضی گفت: من سال ۶۳ میدان مین باز میکردم و در آن موقع بعضی از این حضرات دو سه سالشان بوده است.
قاضی سراج خطاب به متهم گفت: عصبانی نشوید و راحت توضیح دهید.
متهم گفت: چهار ماه و ۱۰ روز است که در زندانم و عصبانی نشدهام. من از شما میخواهم به من وقت بدهید زیرا حرفهایی دارم که به درد شما میخورد.قاضی سراج گفت: یعنی خارج از حرفهایی که اینجا نوشته و زدهاید؟
متهم پاسخ داد: بله.
متهم در رابطه با قاضی فراهانی به نماینده دادستان تهران گفت: از این برادر هم ممنونم که مثل من دیوانه است. اگر او دلش برای نظام نمیسوخت این طور حرف نمیزد.قاضی سراج گفت: نماینده دادستان که از شما تعریف کرد.
متهم پاسخ داد: چقدر بدهیم که آقای فراهانی از ما تعریف نکند؟
قاضی فراهانی با کسب اجازه از رییس دادگاه برخاست و گفت: من برای متهم اشد مجازات را درخواست کردم که متهم در واکنش به این صحبت نماینده دادستان گفت، مگر مرغ میخواهید که سر ببرید که اشد مجازات؟
قاضی سراج نیز خطاب به متهم گفت: اشد مجازات این جرم اعدام نیست.
در ادامه دادگاه اختلاس بزرگ ، کیفرخواست صادره علیه «م.الف» ـ معاون سابق وزیر راه و مشاور وزیر اقتصاد قبل از دستگیری ـ قرائت شد.
پس از قرائت کیفرخواست، اتهامات اخذ رشوه به مبلغ ۲۰۲ هزار یورو و ۸۰ میلیون تومان توسط قاضی سراج به متهم تفهیم شد.
فراهانی نماینده دادستان گفت: اگر در قانون چیزی فراتر از اشد مجازات بود، برای این متهم تقاضا میکردیم. ما یک مجازات تبعیدی و خوارکننده برای او درخواست داریم. این فرد و امثال او در وزارت راه خائن به ملتند. هر کس که به آبروی ملت ضربه میزند، خائن است.
وکیل مدافع «م.الف» نسبت به این صحبتهای فراهانی واکنش اعتراضی نشان داد و قاضی سراج نیز به نماینده دادستان تذکر داد.
سپس قاضی سراج از متهم خواست تا در برابر اتهاماتش آخرین دفاعیات خود را ارائه دهد که وی گفت: از خداوند طلب صبر میکنم و امیدارم خدا همه ما را مورد مغفرت قرار دهد. ما در محضر خدا قرار داریم. اینکه جناب فراهانی میگوید من متنبه نشدهام را نمیدانم از کجا متوجه شده است. اینکه میفرمایند من توافق کردهام، با چه کسی توافق کردهام؟ زیرمجموعه یا پیمانکار؟
وی خطاب به قاضی گفت: اگر اجازه بدهید همین امروز یک مطلب خصوصی را به شما بگویم که شاید دو خط هم نباشد.
این متهم در ادامه اظهار کرد: در اعتبارات خارج از شمول عمرانی باید قرارداد منعقد شود. یک بخش به عنوان پاداش به زیرمجموعه پرداخت شده و به خاطر همین به آن خارج از شمول میگویند. اگر شک داشتم که توافق بین افراد بوده، من خودم را بری میدانم. من در جریان نبودم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر