جمعه، خرداد ۱۰، ۱۳۹۲

آغاز خسته‌کننده‌ترین مناظره‌های انتخاباتی ایران؟



آغاز خسته‌کننده‌ترین مناظره‌های انتخاباتی ایران؟


از امروز مناظره‌های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران آغاز می‌شود. هر کدام از این مناظره‌ها که با حضور هر هشت نامزد حاضر در انتخابات صورت می‌گیرد و ٢١٠ دقیقه به طول می‌کشد، شلوغ‌ترین و طولانی‌ترین مناظره‌ها در تاریخ انتخابات ایران است که به نوشته رسانه‌های ایران، از جذابیت آنها کاسته خواهد شد.

خبرگزاری نیمه‌دولتی مهر نوشته است: «در مناظره‌های انتخاباتی این دوره از انتخابات تغییرات محسوسی نسبت به گذشته به وجود آمده است، به طوریکه بر خلاف رویه قبلی، هر ٨ کاندیدای حاضر در صحنه رقابت، پای میز مناظره خواهند نشست.»
این در حالی است که در انتخابات ریاست جمهوری گذشته کاندیداها به صورت ٢ به ٢ با یکدیگر به مناظره می پرداختند.
ناظران معتقدند که مناظره‌های انتخابات گذشته، موجب پرشور شدن انتخابات و حتی اعتراضات پس از آن شد.
اما طولانی بودن مناظره‌های انتخاباتی امسال، به نظر می رسد باعث کاهش جذابیت این مناظره خواهد شد به طوری که این مناظره ها ٢١٠ دقیقه یعنی حدود ٣٫٥ ساعت به طول خواهد انجامید.
پیشتر عزت الله ضرغامی- رئیس سازمان صدا و سیما، اعلام کرده بود: در صورتی که تعداد کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، بیش از ٥ نفر باشد، مناظره ها به صورت گروهی انجام خواهد شد.
از امروز تا ٢٤ خرداد ماه ٣ مناظره با حضور هر ٨ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد.
اولین مناظره امروز جمعه ساعت ١٦ آغاز می‌شود، دومین مناظره چهارشنبه (١٥خرداد ماه) و سومین مناظره جمعه (١٧ خرداد ماه) پخش خواهد شد.
این مناظره‌ها از ساعت ١٦ به وقت تهران از شبکه یک سیما پخش می شود و تکرار آن در همان روز ساعت ٢١ از شبکه ٤سیما، پخش خواهد شد.
همچنین این مناظره‌ها همزمان از رادیو ایران نیز به صورت زنده و تکرار آن در همان روز ساعت ٢١ از رادیو جوان پخش می‌شود.
tags: انتخابات ٩٢ - ایران

ایران به محکومیت "منصور ارباب سیار" اعتراض کرد

ایران به محکومیت "منصور ارباب سیار" اعتراض کرد


منصور ارباب سیار، پس از دستگیری عتراف کرده بود که از سوی فرماندهان سپاه قدس سپاه پاسداران ایران استخدام و به کار گرفته شده بود.

نوشتۀ ناصر اعتمادی
وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران اتهامات ایراد شده علیه منصور ارباب سیار و محکومیت او به پانزده سال زندان از سوی یک دادگاه فدرآل آمریکا را «مضحک و ساختگی» خواند و محکوم کرد.

عباس عراقچی، سخنگوی وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران، با اظهار این مطلب افزوده است که دستگاه قضایی آمریکا با محکوم کردن منصور ارباب سیار به پانزده سال زندان، نشان داد که استقلال آن فدای اهداف سیاسی شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران، در ادامه گفته است که رأی دادگاه فدرآل آمریکا فاقد ارزش حقوقی است. او تأکید کرده است که متهم در طول مدت بازداشتش در سلول انفرادی و در شرایطی غیرانسانی و غیرقابل پذیرش نگهداری شده است.
منصور ارباب سیار، پس از دستگیری اعتراف کرده بود که با همدستی سپاه قدس سپاه پاسداران ایران، ترور سفیر عربستان در واشنگتن را طرح‌ریزی کرده بود. او همچنین گفته بود که برای انجام این کار از سوی فرماندهان سپاه قدس ایران استخدام و به کار گرفته شده بود.
وکلای ارباب سیار، با اشاره به ناراحتی‌های روانی وی خواستار تخفیف در مجازات زندان او به ده سال شده بودند.
 

تحریم‌های آمریکا علیه ایران در زمینه مخابرات باز هم کاهش یافت



تحریم‌های آمریکا علیه ایران در زمینه مخابرات باز هم کاهش یافت


وزارت خزانه داری آمریکا

در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، آمریکا بخشی از تحریم‌هایش علیه ایران را که در زمینه تجهیزات مخابراتی و همچنین نرم‌افزارهایی است که دسترسی به اینترنت را تسهیل می‌کنند، برای مقابله با سانسور در این کشور کاهش داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، وزارت خزانه‌داری آمریکا با هماهنگی وزارت امور خارجه این کشور، ممنوعیت فروش مجموعه‌ای از تلفن‌های همراه و کامپیوتر را به افراد و شرکت‌های ایرانی لغو کرد.
این در حالی است که همچنان تحریم‌های آمریکا در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران به قوت خود باقی است.
در بیانیه دیوید کوهن- معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم، آمده است: «ما با استفاده از تمام ابزارهای در دسترس، به مردم ایران برای رسیدن به حقوق بنیادین خود، کمک می‌کنیم.»
بر اساس فهرست منتشر شده از سوی دفتر امور تحریم‌های بین المللی وزارت خزانه‌داری آمریکا، از این پس شرکت‌های آمریکایی می‌توانند تجهیزات مخابراتی شامل اسمارت فون، سیم کارت، تلفن‌ ماهواره‌ای، مودم‌، و نرم‌افزار آنتی ویروس را به ایران صادر کنند.
همچنین صادرات نرم افزارهای ارتباط همزمان (چت) نیز به ایران مجاز است.
این سومین بار است که دولت آمریکا تحریم‌های خود در این زمینه را کاهش می‌دهد. در سال 2010، آمریکا اجازه داد تا ممنوعیت فروش نرم‌افزارهای مربوط به دسترسی به ایمیل، شبکه‌های اجتماعی، وبلاگ‌نویسی و نامه‌نگاری به ایران را لغو کرده بود. در سال 2012 نیز بخش دیگری از این نوع تحریم‌ها برداشته شد.
یک مقام آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود گفته است: امروز گام مهمی در جهت صادرات این نوع تجهیزات برداشته شد.
پیشتر وندى شرمن- معاون وزیر امور خارجه آمریک،ا در گفتگو با بى‌بى‌سی، در این زمینه گفته است: «باراک اوباما، رئیس جمهورى آمریکا متعهد است که جلوی ایجاد یک "پرده آهنین ارتباطی" دور ایران را بگیرد.»
tags: ایالات متحدۀ آمریکا - ایران - تحریم

استفاده از مرزنشینان ایران برای افزایش صادرات نفتی

اقتصاد ایران

ایران با هدف گسترش صادرت فرآورده‌های نفتی اولین مرکز فروش سوخت به مرزنشینان را افتتاح کرد. همزمان، وزیر نفت در تلاشی ناموفق از کشورهای عضو اوپک خواست برای جلوگیری از سقوط قیمت سقف تولید را کاهش دهند.
صدوشصت‌وسومین  نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیش از ظهر جمعه (۳۱ مه/ ۱۰ خرداد) کار خود را در وین، پایتخت اتریش آغاز کرد. وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران، رستم قاسمی با پیشنهاد کاهش سقف تولید در این اجلاس شرکت کرد.

کشورهای عضو اوپک که مجموعا بیش از یک سوم نفت خام جهان را تولید می‌کنند در نشست قبلی خود، که آذرماه ۱۳۹۱ برگزار شد، در مورد سقف تولید روزانه ۳۰ میلیون بشکه توافق کردند.

پیشنهاد کاهش سقف تولید اوپک

پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت (شانا) دهم خرداد گزارش داد، رستم قاسمی عصر پنج‌شنبه پس از ورود به وین با یوسف یوسفی وزیر انرژی و معادن الجزایر، و رافائل رامیرز، وزیر نفت ونزوئلا دیدار و گفتگو کرده است.

قاسمی به شانا گفته است که ایران در نشست ١٦٣ اوپک خواستار بررسی گزینه کاهش سقف تولید خواهد شد. ظاهرا بخشی از رایزنی با وزیران الجزایر و ونزوئلا نیز به همین پیشنهاد مربوط بوده است.

در آخرین نشست اوپک در وین برخلاف خواست ایران اغلب اعضا به ویژه از کشورهای قدرتمند این سازمان، از جمله عربستان، امارات متحده عربی، کویت و عراق تمایلی به کاهش میزان تولید نشان ندادند و بدین ترتیب  سقف روزانه ۳۰ میلیون و چهارصد هزار بشکه تثبیت شد.

 دولت ایران می خواهد مرزنشینان را وارد معاملات نفتی با همسایگان کند.
برابر گزارش دبیرخانه اوپک، مجموع تولید روزانه نفت خام کشورهای عضو در ماه آوریل به ٣٠ میلیون و ٤٦٠ هزار بشکه رسیده است. علت این امر افزایش ۲۸۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت خام عراق و عربستان عنوان می‌شود.

وضعیت خاص و دشوار ایران در بازار نفت

ایران پیش‌تر اعلام کرده بود در صورتی که بهای هر بشکه نفت به کمتر از ۱۰۰ دلار برسد درخواست برگزاری نشست فوق‌العاده اوپک برای بررسی کاهش تولید را خواهد داد.

اغلب اعضای اوپک با کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی موافق نیستند اما نگرانی‌های ایران با توجه به وضعیت اقتصادی این کشور و فشار تحریم‌ها، که تولید و فروش فرآوردهای نفتی را هدف گرفته بسیار جدی است.

در پی تشدید تحریم‌ها، به ویژه تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اروپا، فروش نفت ایران بیش از ۴۰ درصد کاهش یافته است. جمهوری اسلامی مجبور شده میزان فروش نفت روزانه را در بودجه‌ی سال جاری یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه، یک میلیون بشکه کمتر از سال قبل در نظر بگیرد.

ایران برای فروش همین مقدار نفت و انتقال ارز حاصل از آن به کشور نیز، با مشکلات فراوانی روبروست و مدام در جستجوی راه‌های برون رفت از این وضعیت است. ظاهرا راه‌اندازی بازارچه‌های مرزی و فروش سوخت از طریق مرزنشینان یکی از این راه‌هائی است که وزارت نفت پیش گرفته است.

صادرات سوخت از طریق مرزنشینان

کمک به "تامین معیشت مرزنشینان" و جلوگیری از قاچاق سوخت دو هدف دیگر راه‌اندازی مرکزهای فروش سوخت مرزی عنوان می‌شود.

با این همه پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، چهارشنبه هشتم خرداد در گزارش افتتاح جایگاه سوخت در بازارچه مرزی میلك زابل، نخستین هدف از این طرح را "گسترش صادرات فرآورده‌های نفتی" ذکر کرده است.

مصطفی کشکولی، مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، روز چهارشنبه با اشاره به فعال شدن ۳۴ مركز فروش مرزی در كشور گفت: «گسترش این طرح در كشور، علاوه بر كاهش قاچاق سوخت، گام مهمی نیز در راستای صادرات فرآورده‌های نفتی، كمك به تامین معیشت و درآمدزایی برای ساكنان نقاط مرزی خواهد بود.»

مطابق این طرح بهای سوختی که در اختیار مرزنشینان قرار می‌گیرد اندکی از قیمت کشورهای همسایه کمتر است. در نخستین گام بهای هر لیتر گازوئیل برای شهرهای هم مرز با افغانستان و پاکستان ۲۳۰۰ تومان تعیین شده است.

سود دولت و رانت‌خواران از بازارچه‌های مرزی

قرار است به هر یک از افرادی که در شعاع ۲۰ کیلومتری مرزها ساکن هستند روزانه ۵۰۰ لیتر سوخت تعلق بگیرد. به گفته‌ی کشکولی "با مصوبه دولت قیمت گازوئیل در مبادی مرزی به صورت قیمت تعادلی و شناور متناسب با فوب خلیج فارس عرضه می‌شود."

روابط عمومی شركت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در گزارشی نوشت: «سیستان و بلوچستان به دلیل وسعت مرز مشترك به طول ۱۵۰۰ كیلومتر با كشورهای همجوار(افغانستان، پاكستان و مرز آبی دریای عمان) استعداد بالقوه‌ای در افزایش صادرات فرآورده‌های نفتی و رشد اقتصادی كشور دارد.»

تجربه مشابه از در نظر گرفتن چنین "تسهیلاتی" برای مرزنشینان و ساکنان مناطق آزاد، کسب درآمد برای دولت و ایجاد زمینه‌ی سوء استفاده برای افراد خاص و رانت‌خواران است.

در طرح ایجاد بازار سوخت مرزی کمترین سود دولت، فروش گازوئیل به چند برابر قیمت آن در شهرهای غیرمرزی است. درگیر کردن شهروندان در صادرات سوخت نیز می‌تواند راهی برای دور زدن تحریم‌ها تلقی شود.

طرح مشابه دیگر مصوبه سال ۱۳۸۷ دولت بود که بر مبنای آن ساکنان مناطقی چون جزیره ابوموسی امکان می‌یافتند با دریافت تسهیلات خودروی خارجی وارد کنند. ظاهرا همین مصوبه است که به واردات صدها خودروی لوکس با ارز مرجع امکان داده.

از آنجا که اغلب ساکنان فقیر این مناطق سرمایه لازم برای واردات خودروهای چندین میلیون تومانی را ندارند امتیاز خود را به افرادی واگذار می‌کنند که توان مالی و ارتباط‌ها و امکانات لازم را در این کار دارند. این سرنوشتی است که می‌تواند در انتظار سهمیه گازوئیل مرزنشینان نیز باشد.
 

برنامه رضایی و روحانی برای بهبود رابطه با آمریکا

گزارش‌های خبری انتخابات


محسن رضایی می‌گوید با جلب "موافقت رهبری" در مورد محیط زیست و مواد مخدر با آمریکا مذاکره می‌کند. حسن روحانی نیز معتقد است باید ابتدا "حد تخاصم با آمریکا را پائین بیاوریم و حداقل آن را به تنش برسانیم."
بهبود رابطه جمهوری اسلامی با دیگر کشورها، به ویژه قدرت‌های بزرگ غرب و کاهش فشار تحریم‌ها از جمله شعارهایی است که اغلب نامزدان انتخابات ریاست جمهوری به عنوان برنامه‌های خود در صورت پیروزی اعلام می‌کنند.
محسن رضایی، یکی از هشت نامزد تایید صلاحیت شده و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در یک گفت‌وگوی ویژه خبری که متن آن جمعه، دهم خرداد در رسانه‌های داخلی منتشر شد می‌گوید، در صورت پیروزی در انتخابات تلاش می‌کند موافقت رهبر جمهوری اسلامی را برای مذاکرات مستقیم با آمریکا در موردهای مشخص جلب کند.
"مذاکره موردی با آمریکا با کسب اجازه"
به گزارش خبرگزاری ایسنا رضایی گفت: «من برای موضوع آمریکا، طرحی را خدمت رهبر عزیز انقلاب دادم که ایشان با بخشی از آن موافقت کردند و به ما اجازه دادند در کنار ۱+۵ می‌توانیم در موضوع هسته‌ای با آمریکا مذاکره کنیم؛ البته ایشان چندان به این مساله خوشبین نبودند.»
خبرگزاری مهر به نقل از محسن رضایی نوشت: «درباره دو مسئله دیگر نیز باید از رهبری اجازه بگیرم. یکی بحث محیط زیست و غبار ایجاد شده در کشورهای همسایه یعنی اردن، عراق، عربستان و ایران است که باید در این رابطه با آمریکا مذاکره کنیم و دیگری مسئله مواد مخدر، که در چارچوبی که رهبری موافقت کنند دیالوگی را با آمریکا شروع می کنیم اما این به معنای آن نیست که از چالش‌ها کوتاه بیاییم.»
رضایی با اشاره به کسانی که "گفتمان انقلاب را تنها در ایستادگی می‌بینند" تاکید می‌کند که این موضوع مربوط به دهه اول انقلاب بوده و "ما که نمی‌خواهیم در این دهه بمانیم." فرمانده سپاه پاسداران در زمان جنگ ایران و عراق مدعی است، در سال ۱۳۶۰ پیش بینی کرده که برنامه آمریکا "منزوی کردن ایران در سیاست خارجی و محاصره اقتصادی کشور" است.
"قدم اول، پایان دادن به دشمنی"
حسن روحانی، یکی دیگر از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نیز شامگاه پنج‌شنبه، نهم خرداد با حضور در شبکه تلویزیونی جام جم به پرسش‌های ایرانیان خارج از کشور، از جمله درباره روابط ایران با دیگر کشورها پاسخ گفت.
 حسن روحانی، یکی از نامزدان یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران
روحانی در مورد رابطه با آمریکا اعتقاد دارد که رابطه امروز دو کشور از سطح تنش به دشمنی رسیده است: «امروز نمی‌توانیم بگوییم که می‌خواهیم روابط‌مان با آمریکا را تنش‌زدایی کنیم شاید ۸ تا ۱۰ سال پیش می‌توانستیم چنین موضوعی را مطرح کنیم اما امروز شرایط متفاوت شده است.»
نامزد انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری معتقد است که ابتدا "باید سطح روابط ایران با آمریکا را از حد تخاصم به تنش برسانیم" زیرا به زعم او "حتی با دشمن هم باید تعامل داشته باشیم."
حسن روحانی که اکنون رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام است در دوره ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی (۱۳۶۸ تا ۱۳۸۴) دبیر شورای عالی امنیت ملی و در دو سال آخر سرپرست تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با سه کشور اروپایی بود.
"ایجاد شکاف بین آمریکا و اروپا"
به گزارش خبرگزاری مهر سرپرست پیشین مذاکرات هسته‌ای ادعا کرد در دوران مدیریت او ایران موفق شد میان آمریکا و کشورهای اروپایی شکاف ایجاد کند اما اکنون این شکاف از میان رفته و همه علیه جمهوری اسلامی متحد شده‌اند.
حسن روحانی در شبکه جام جم گفت: «این هنر دیپلماسی دولتمردان است که نگذارند اجماع جهانی که همان اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ماست شکل بگیرد، البته بسیاری از کشورهای دنیا به‌ویژه در دنیا غیر متعهدها در کنار ما هستند ولی منظور از اجماع همان اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ماست که مشکل را بیشتر کرده است.»
راه اصلی کاهش فشار تحریم‌ها از نظر روحانی ایجاد شکاف بین کشورهای غربی است: «باید از راهی که دشمن استفاده کرده، استفاده کنیم؛ دشمن توانسته با بهانه‌هایی یک اجماع علیه ایران بین قدرت‌ها بوجود آورد و ما هم باید با تلاش و فعالیت و مذاکره جدی، بتوانیم کاری کنیم که این اجماع را شکسته و فاصله‌های لازم را بوجود آوریم و فضای تنفری را ایجاد کرده و قدم به قدم با تحریم‌ها مقابله کنیم.»
"به دشمن چراغ سبز نشان ندهید"
حسن روحانی برخلاف ادعای اخیرش در مورد در کنار ایران بودن بسیاری از کشورها، ششم خرداد در گفتگو با سایت "دیپلماسی ایرانی" جمهوری اسلامی را کشوری کاملا منزوی خوانده بود: «اگر بخواهیم دوستان و همراهان خود را در صحنه بین‌المللی و در میان کشورهای بزرگ و کوچک جستجو کنیم، شاید از انگشتان یک دست تجاوز نکنند؛ آنهم کشورهایی که عموما فاقد اعتبار بین‌المللی هستند.»
به نوشته‌ی دیپلماسی ایرانی روحانی معتقد است انزوای ایران فقط مربوط به اختلاف با کشورهای اروپایی و منطقه نیست: «آفریقائی‌ها علیرغم برخورداری از حمایت‌های بی‌دریغ مادی و معنوی ایران پس از انقلاب، در سال‌های اخیر روی از ما گردانده‌اند. کار به جائی رسیده که سنگال و سیرالئون و کنیا هم به ما روی خوش نشان نمی‌دهند.»
همزمان با این تحولات رئیس قوه قضاییه، صادق لاریجانی به نامزدهای انتخاباتی هشدار می‌دهد "حیثیت و آبروی نظام جمهوری اسلامی ایران و استقلال شخصیتی و مردمسالاری دینی آن را حفظ كنند" و "سخنانی نگویند كه چراغ سبزی به دشمنان تلقی شود."

نام مدیر امنیتی دفتر رهبر ایران در فهرست تحریم آمریکا

جامعه / حقوق


ایالات متحده آمریکا علی‌اصغر میرحجازی، مدیر امنیتی دفتر آیت‌الله علی خامنه‌ای را به اتهام نقض حقوق بشر تحریم کرد. از سوی دیگر در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا، ایران به تشدید حمایت از تروریسم جهانی متهم شده است.
در بیانیه وزرات دارایی آمریکا که روز پنجشنبه (۳۰ مه/۹ خرداد) منتشر شده است، ضمن اعلام خبر تحریم علی‌اصغر میرحجازی، مسئول امنیتی دفتر رهبر جمهوری اسلامی آمده است که نام حدود ۶۰ مقام دیگر جمهوری اسلامی نیز به فهرست افراد تحت تحریم آمریکا افزوده شده است.
جنیفر پساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز گذشته در توضیح دلیل تحریم علی‌اصغر میرحجازی از مسئولان دفتر رهبر جمهوری اسلامی گفت که این تحریم به دلیل نقش میرحجازی در سرکوب شهروندان ایرانی صورت گرفته است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین از مقام‌های جمهوری اسلامی به دلیل ایجاد محدودیت دسترسی به اینترنت برای شهروندان ایرانی و جلوگیری از استفاده از اطلاعات آزاد در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور انتقاد کرد.
تحریم به دلیل ایجاد محدودیت‌های اینترنتی و ماهواره‌ای
به گزارش آسوشیتدپرس، در بیانیه وزارت دارایی آمریکا همچنین آمده است که "کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه" و شرکت مهندسی "افق توسعه صابرین" نیز به فهرست تحریم های ایالات متحده افزوده شده‌اند.
شرکت مهندسی "افق توسعه صابرین" که از شرکت‌های واردکننده تجهیزات ارسال پارازیت بر فرکانس شبکه‌های ماهواره‌ای است، به اتهام همکاری در ارسال پارازیت در پخش برنامه‌های ماهواره‌ای تحریم شده است.
 علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی
در بیانیه وزارت دارایی آمریکا همچنین در توضیح دلیل تحریم "کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه" آمده است که این کارگروه در زمینه کنترل محتوای سایت‌های اینترنتی و فیلترکردن آن‌ها فعال است. این کارگروه از سوی آمریکا به اتهام نقض آزادی بیان تحریم شده است.
انتقاد مقام‌های آمریکایی همزمان با اعلام خبر لغو تحریم فروش تلفن همراه و لوازم و نرم‌افزارهای کامپیوتری از سوی آمریکا به ایران مطرح شده است. مقام‌های آمریکا هدف از این تصمیم‌گیری را غلبه بر محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی حکومت ایران و تلاش آن برای مسدودکردن دسترسی به اینترنت اعلام کرده‌اند.
گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا درباره تروریسم جهانی
از سوی دیگر در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا با موضوع تروریسم که روز پنجشنبه (۳۰ مه/۹ خرداد) به کنگره آمریکا ارائه شد، ایالات متحده آمریکا ایران را متهم کرد که حمایت‌هایش از تروریسم جهانی را طی دو دهه اخیر تا سطح بی‌سابقه‌ای افزایش داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا آمده است که حمایت‌های دولتی ایران از تروریسم توسط نیروی قدس سپاه پاسداران و همچنین از طریق پیشتیبانی از حزب الله لبنان شدت یافته است.
در این گزارش جمهوری اسلامی و حزب الله لبنان متهم به ارتباط با اقدامات تروریستی در جنوب شرق آسیا، اروپا و آفریقا شده اند. در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا درباره تروریسم، به اتهامات علیه حزب الله در ارتباط با بمب‌گذاری در بلغارستان در ماه ژوئیه ۲۰۱۲ اشاره شده که طی آن پنج اسرائیلی و یک شهروند بلغارستان کشته شدند.
در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا درباره ترورسیم همچنین از نقش جمهوری اسلامی و حزب الله لبنان در حمایت از رژیم بشار اسد در سوریه انتقاد شده است. در این گزارش علاوه بر انتقاد از رژیم سوریه در برخورد خونین با مخالفان دولت از کوبا و سودان نیز به عنوان دولت‌های حامی تروریسم نام برده شده است.
گزارش وزارت خارجه آمریکا همچنین به فعالیت شبکه تروریستی القاعده در افغانستان و پاکستان اشاره می کند و از تضعیف هسته اصلی رهبری این شبکه خبر می‌دهد. این گزارش همچنین می‌افزاید رویدادهای جاری در خاورمیانه و شمال آفریقا که به بهار عربی موسوم است، شکل مبارزه با تروریسم در جهان را پیچیده کرده است. در این میان به حوادث ماه‌‌های اخیر در لیبی و یمن اشاره شده است.

آمریکا: فعالیت‌های تروریستی ایران افزایش یافته است

ایران


بر اساس گزارش سالانه دولت آمریکا، القاعده تضعیف شده و ایران فعالیت‌هایش را برای پشتیبانی از تروریسم جهانی تقویت کرده است. به همین دلیل در سال ۲۰۱۲ وزارت دارایی آمریکا حدود دو میلیارد دلار دارایی ایران را مسدود کرده است.
بر اساس گزارش سالانه‌ی دولت ایالات متحده در باره‌ی تروریسم بین‌المللی، ایران بزرگ‌ترین حامی تروریسم در جهان به‌شمار می‌رود. در این گزارش آمده است: «حکومت ایران با شتاب چشمگیری از تروریسم و فعالیت‌های تروریستی حزب‌الله حمایت می‌کند. این روند که فعالیت‌های تروریستی در جنوب شرقی آسیا، اروپا و آفریقا را نیز شامل می‌شود، از دهه‌ی ۱۹۹۰ به بعد بی‌سابقه بوده است».
از جمله مواردی که در گزارش سالانه‌ی آمریکا به آن اشاره شده، حمله‌ها‌ی تروریستی به جهانگردان اسرائیلی است؛ به ویژه حمله‌ای که در سال ۲۰۱۲ در بلغارستان رخ داد. مقامات بلغاری ایران را به دست‌داشتن در این عملیات متهم کرده‌اند.
در ماه مارس یک عضو حزب‌الله لبنان در قبرس به دلیل زیرنظر گرفتن و جاسوسی توریست‌های اسرائیلی محکوم شد. دولت ایران پشتیبان اصلی حزب‌الله لبنان محسوب می‌شود.
در گزارش آمریکا، سپاه پاسداران ایران متهم است که در برنامه‌ریزی حمله‌های تروریستی در تایلند، کنیا، گرجستان و هندوستان نیز دخالت داشته است.
جمهوری اسلامی ایران تا کنون به این اتهامات واکنشی نشان نداده است.
القاعده تضعیف شده
لامی متهم به دست‌داشتن در انفجار مرکز یهودیان در پایتخت آرژانتین است
بر اساس گزارش سالانه‌ی دولت ایالات متحده، ساختار شبکه‌ی تروریستی القاعده ضعیف شده و شمار قابل توجهی از فرماندهان بلندپایه‌ی آن در نواحی مرزی افغانستان و پاکستان کشته‌ شده‌اند.
 علاوه بر آن، این شبکه‌ی تروریستی در سومالی و یمن نیز از موضع تهاجمی خارج شده و بیشتر به حالت دفاعی عمل می‌کند. دولت آمریکا به این نتیجه رسیده که گروگان‌گیرهای القاعده به این دلیل است که راه‌های انتقال کمک‌های نقدی به این شبکه قطع شده‌اند و آنها برای تامین هزینه‌های خود به اقدامات گوناگون، از جمله گروگان‌گیری روی آورده‌اند.
تحولات شمال آفریقا
وزارت امور خارجه‌ی آمریکا از بابت تحولات شمال آفریقا ابراز نگرانی کرده است. بر اساس اطلاعاتی که در اختیار این وزارتخانه قرار گرفته، سقوط رژیم قذافی در لیبی امکانات تازه‌ای برای تروریست‌ها به‌وجود آورده است.
 به گزارش این ورارتخانه،پیامدهای "بهار عربی" در نیجریه نیز مشهود است. تحولات سیاسی در شمال آفریقا باعث تقویت گروه "بوکو حرام" در نیجریه نیز شده است. "بوکو حرام" فعالیت‌‌های مسلحانه‌ی خود در شمال نیجریه را در سال ۲۰۰۹  آغاز کرد. هدف این گروه "ایجاد یک حکومت دینیِ" در این منطقه است. از آن زمان تاکنون بیش از دو هزار نفر در عملیات تروریستی این گروه افراطی جان باخته‌اند.
 پیامد حمله‌ی بوکو حرام به ترمینال اتوبوس سابون گاری در شمال نیجریه - مارس ۲۰۱۹
انسداد دارایی‌های ایران
وزارت دارایی ایالات متحده اعلام کرد که حدود دو میلیارد دلار از دارایی‌های ایران را در سال ۲۰۱۲ مسدود کرده است. بر اساس گزارشی که این وزارتخانه در باره‌ی "دارایی‌های تروریستی" به کنگره‌ی این کشور داده است، در سال ۲۰۱۲، دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار از دارایی‌های "کشورهای حامی تروریسم" یا سازمان‌های تروریستی توقیف شده است. سهم ایران از این اقدام، بیش از یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار بوده است.
علاوه بر ایران، دارایی‌های کوبا، سودان و سوریه در آمریکا نیز مسدود شده‌اند

پنجشنبه، خرداد ۰۹، ۱۳۹۲

ایرانی متهم به ترور سفیر عربستان به ۲۵ سال زندان محکوم شد

ایران


یک دادگاه آمریکا شهروند ایرانی − آمریکایی منصور ارباب سیر را به ۲۵ سال زندان محکوم کرد. وی متهم است که به مأموریت از سوی سپاه پاسداران قصد داشته آدم‌کشان مافیای مکزیک را برای قتل سفیر عربستان در واشنگتن اجیر کند.
منصور ارباب سیر، شهروند ایرانی−آمریکایی توسط یک دادگاه ایالات متحده آمریکا به ۲۵ سال زندان محکوم شد. قاضی دادگاه گفت که نقش ارباب سیر در توطئه قتل علیه سفیر عربستان سعودی در واشنگتن به هیچ وجه "قابل تحمل" نیست.

ارباب سیر ۵۸ ساله در اکتبر ۲۰۱۲ اتهام خود را پذیرفت. وی متهم است با همکاری مخفیانه با عناصر نظامی ایرانی، آدمکشانی از محافل مافیای مکزیک را اجیر کند تا سفیر عربستان سعودی در واشنگتن را به قتل برسانند.

جان کیگان، قاضی دادگاه ایالتی نیویورک در جلسه رسیدگی دادگاه گفت که ارباب سیر "به عمل خود آگاهی کامل داشته و او باید از آن درس بیاموزد. چنین چیزی قابل تحمل نیست".

وکیل مدافع ارباب سیر ادعا کرد که موکلش دچار پریشان‌فکری است، ولی قاضی کیگان گفت که متهم در سلامت کامل به سر می‌برد. قاضی بدین گونه تقاضای وکیل مدافع برای کاهش مجازات به ۱۰ سال را رد کرد.
پریت بارارا، دادستان فدرال نیویورک از نتیجه دادگاه استقبال کرد.
دادستان بارارا در دادخواست خود منصور ارباب سیر را "دشمنی در میان مردم آمریکا" نامید. وی گفت که ارباب سیر نقشی کلیدی در توطئه‌‌ی نظامیان ایران داشته است با این هدف که سفیر عربستان سعودی در واشنگتن را به قتل برسانند.
 طراحی صحنه‌ای از جلسه دادگاه با حضور متهم، وکیل مدافع و دادستان


منصور ارباب سیر سپتامبر ۲۰۱۱ در فرودگاه "جان اف کندی" نیویورک دستگیر شد. او که سال‌ها در ایالت تکزاس آمریکا اقامت داشت، به ارتباط با سپاه پاسداران، یک باند قاچاقچی مکزیکی و طراحی چند قتل و انفجار متهم شد.

مقام‌های آمریکایی مدعی شدند که ارباب سير قصد داشته تا با پرداخت ۵/ ۱ ميليون دلار به "تبهکاران"، آنها را مأمور ترور عادل الجبير، سفير عربستان در آمریکا کند و يک رشته بمب‌گذاری نيز در این کشور انجام دهند. مقام‌های امنیتی و قضایی آمریکا اعلام کردند که اسنادی در این مورد در اختیار دارند.

غلام شکوری، دیگر متهم این پرونده و از اعضای سپاه قدس جمهوری اسلامی نیز متهم شد که از قرار به ایران گریخته است. منصور ارباب سیر در نخستین نشست دادگاه، خود را بیگناه خوانده بود. وی تمام اتهام‌ها را رد کرد و منکر کار با دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی و سپاه قدس شد.

دولت ایران چندی بعد به طور رسمی در نامه‌ای از اتهامات مطرح‌شده از سوی آمریکا مبنی بر توطئه‌ی ترور سفیر عربستان در واشنگتن شکایت کرد. ایران در این شکواییه خواستار عذرخواهی آمریکا و جبران "مالی و اخلاقی" این اتهام شد.

ولی پس از ادعاهای دولت ایران، منصور ارباب سیر در اکتبر ۲۰۱۲ به اتهامات خود اعتراف کرد.

آژانس "احتمال پاک شدن آثار رادیواکتیو در پارچین" را می‌دهد

پرونده‌ی هسته‌ای ایران


بازرس ارشد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته است که احتمالا نتوان هیچ آثار هسته‌ای در مجتمع نظامی پارچین در نزدیکی تهران یافت، زیرا بر اساس عکس‌های ماهواره‌ای، مسئولان ایرانی این پایگاه را پاکسازی کرده‌اند.
هرمان ناکارتس، بازرس ارشد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز چهارشنبه (۲۹ مه / ۸ خرداد) در وین در یک جلسه غیرعلنی آژانس، با ارائه‌ی تصاویری ماهواره‌ای از مجتمع نظامی پارچین در نزدیکی تهران گفته است، احتمالا نتوان آثار هسته‌ای را در پارچین یافت.

یک دیپلمات غیرغربی که نخواسته نامش فاش شود، به خبرگزاری فرانسه گفته است، ناکارتس "گفت، می‌توان شواهدی از مواد هسته‌ای یافت، ولی این احتمال هم هست که به دلیل پاکسازی‌ها نتوان یافت".

دو دیپلمات دیگر به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند، این نخستین باری بود که ناکارتس چنین مسئله‌ای را مطرح می‌کرد. هرمان ناکارتس در ماه سپتامبر سال جاری میلادی بازنشسته می‌شود.

پیش از این آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده بود، از طریق نظارت ماهواره‌ای شاهد فعالیت‌هایی در پایگاه نظامی پارچین بوده است. از جمله اینکه میزان قابل توجهی خاک‌برداری در این پایگاه صورت گرفته است.

پایگاه نظامی پارچین در جنوب شرقی تهران قرار دارد. گفته می‌شود بخشی از تأسیسات هسته‌ای ایران در این پایگاه مستقر بوده و در آن آزمایش‌هایی صورت گرفته است.

آژانس و کشورهای غربی ظن شدید دارند که جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۰۳ در پایگاه نظامی پارچین انفجار هسته‌ای را آزمایش کرده است.
 این طراحی که گفته می‌شود از ایران به بیرون درز پیدا کرده، اتاقکی در مجتمع نظامی پارچین را نشنان می‌دهد که در آن آزمایش انفجار هسته‌ای صورت گرفته است. کارشناسان معتقدند از میان بردن کامل آثار رادیواکتیو چنین انفجاری تقریبا امکان‌ناپذیر است.


"پاکسازی آثار رادیواکتیو امکان‌پذیر نیست"

در گزارش آژانس آمده است که فعالیت‌های پاکسازی ایران در پارچین از ژانویه ۲۰۱۲ آغاز شده است. طبق این گزارش، این زمان هفت سال پس از توقف فعالیت‌های هسته‌ای در این پایگاه است. در ماه مارس سال گذشته میلادی کامیون‌های بزرگ خاک‌برداری حول یکی از ساختمان‌های این پایگاه مشاهده شده بودند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هنوز قصد بازدید از مجتمع نظامی پارچین را دارد، ولی مسئولان جمهوری اسلامی با اینکه ادعاهای آژانس و کشورهای غربی را قویا رد می‌کنند، با بازرسی آژانس موافق نیستند.

آژانس معتقد است که احتمالا هنوز می‌توان آثار مواد هسته‌ای و رادیواکتیو را در این پایگاه یافت. از نظر کارشناسان، پاک کردن آثار رادیواکتیو امکان‌پذیر نیست.

یک دیپلمات ارشد کشورهای غربی چند روز پیش گفته بود، امکان "پاکسازی تمام آثار هسته‌ای خیلی کم است".

مقام‌های جمهوری اسلامی مدعی هستند که همه‌‌ی این اتهامات ساخته‌ی سازمان‌های اطلاعاتی مانند سیای آمریکا و موساد اسرائیل است. آن‌ها می‌گویند، به همین دلیل اجازه بازدید از پایگاه نظامی پارچین را نمی‌دهند.

آژانس از زمستان سال ۱۳۹۰ تاکنون در طول ۱۰ دور مذاکرات بی‌حاصل با مقام‌های جمهوری اسلامی، هربار به تأکید از ایران خواسته است، امکان دسترسی آژانس به اسناد، سایت‌های هسته‌ای و دانشمندانی را فراهم آورد که از نظر آژانس به طور عمده در فعالیت‌های هسته‌ای سال ۲۰۰۳ و پس از آن فعالیت داشته‌اند.

در روز ۲۵ اردیبهشت سال جاری دهمین دور مذاکرات در وین برگزار شد و در پی ‌آن آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شکست این دور از مذاکرات را نیز اعلام کرد.

کانادا تمامی مراودات تجاری باجمهوری اسلامی ایران را قطع کرد

ایران


کانادا به دلیل "نگرانی جدی" از برنامه‌های هسته‌ای ایران و "بی‌نتیجه بودن مذاکرات" با این کشور، تمامی روابط تجاری خود با ایران را قطع کرد. نام چند مقام و شرکت ایرانی نیز در فهرست سیاه کانادا قرار گرفته است.
جان برد، وزیر خارجه کانادا، روز چهارشنبه (۳۰ مه / ۹ خرداد) از قطع تمامی روابط تجاری این کشور با ایران خبر داد و گفت: «نگرانی جدی کانادا در خصوص برنامه‌های هسته‌ای ایران بار دیگر ما را وادار به انجام عملی قاطعانه کرد.»

به گفته آقای برد، این تصمیم با هدف "جلوگیری از تلاش‌های غیرمسئولانه ایران برای افزایش قابلیت‌های هسته‌ای" و در پی ناکام ماندن مذاکرات آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی و گروه ۱+۵ با ایران اتخاذ شده است. قطع مراودات تجاری کانادا با ایران ۹ ماه پس از قطع روابط دیپلماتیک اتاوا و تهران صورت گرفته است.

دولت کانادا همچنین نام ۳۰ مقام ایرانی و ۸۲ شرکت را به دلیل حمایت از برنامه‌های هسته‌ای و کمک به دولت ایران برای دور زدن تحریم‌های بین‌المللی، به فهرست تحریم‌های این کشور علیه ایران اضافه کرده است.

رسانه‌های کانادایی با اشاره به حجم اندک روابط تجاری میان ایران و کانادا این اقدام دولت کانادا را حرکتی نمادین ارزیابی کرده و از آن به عنوان تازه‌ترین اقدام برای منزوی کردن ایران نام برده‌اند.

به گزارش "نشنال پست" کانادا، وزیر خارجه این کشور مسیری را که ایران در راه عدم همکاری در رابطه با برنامه‌های هسته‌ای خود در پیش‌ گرفته، منجر به "انزوای بیشتر دیکتاتوری نظامی و مذهبی آیت‌الله خامنه‌ای" دانسته است.

جان برد اضافه کرده است: «ما همچنان به جستجوی خود جهت یافتن راه‌هایی برای کم کردن تأثیرات منفی [تحریم‌ها] بر مردم ایران، از جمله معافیت‌های بشردوستانه، ادامه خواهیم داد.»

گفت‌وگوی وزیران خارجه کانادا و آلمان در خصوص ایران

تحریم‌های کانادا علیه ایران مواد غذایی، دارویی، تجهیزات پزشکی، خدمات انسان‌دوستانه و فناوری‌هایی را که به ایرانیان برای گذشتن از سد سانسور اینترنت کمک می‌کنند، شامل نمی‌شود.

شهروندان کانادایی همچنان مجاز به فرستادن پول برای خانواده‌های خود در ایران هستند، مشروط بر اینکه حجم مبلغ ارسالی بیش از ۴۰ هزار دلار نباشد و نام افراد دریافت‌کننده نیز در فهرست تحریمی کانادا و تحریم‌های بین‌المللی نیامده باشد.

تا کنون نام ۶۰۰ فرد حقیقی و حقوقی در فهرست تحریم‌های کانادا جای گرفته است.

وزیر خارجه کانادا سه هفته پیش در سخنانی دولت ایران را "توخالی" خوانده و گفته بود: «رژیم ایران فاقد عمق، عقل، انسانیت و فروتنی برای به ارمغان آوردن آینده‌ای بهتر برای مردم خود است.»

به نوشته نشنال پست، "تهدید یک ایران هسته‌ای" یکی از موضوعات گفت‌وگو میان جان برد و گیدو وستروله‌، وزیر امور خارجه آلمان، در روز پنج‌شنبه (۳۰ مه) بوده است. وستروله برای دیدار با مقام‌های کانادایی به این کشور سفر کرده و قرار است پس از آن راهی واشنگتن شود

ایران به راه‌اندازی "شبکه تروریستی" در آمریکای جنوبی متهم شد

ایران


دادستانی که مسئول رسیدگی به پرونده انفجار مرکز یهودیان در آرژانتین است، جمهوری اسلامی را به ارسال مأموران مخفی به کشورهای آمریکای جنوبی متهم کرد. آرژانتین ایران را مسئول انفجار در مرکز یهودیان این کشور می‌داند.
آلبرتو نیسمان روز چهارشنبه (۲۹ مه / ۸ خرداد) مدعی وجود "سرنخ‌های روشنی" شد که نشان می‌دهند، مأموران امنیتی جمهوری اسلامی از جمله در برزیل، پاراگوئه، کلمبیا، شیلی و اروگوئه حضور فعال دارند. وی به خبرگزاری آلمان گفت که نتایج تحقیقات خود را در اختیار دستگاه قضایی کشورهای یادشده خواهد گذاشت.
نیسمان، دادستان ارشد آرژانتینی و مسئول رسیدگی به پرونده انفجار مرکز همیاری یهودیان بوئنوس آیرس (آمیا) است. او "شبکه" یادشده را از جمله مسئول بمب‌گذاری در "آمیا" و همچنین حمله تروریستی ناکام به فرودگاه جان اف کندی نیویورک در سال ۲۰۰۷ برشمرده است.
در سال ۱۹۹۲ بر اثر انفجار بمب در سفارت اسرائيل در بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین، ۲۹ نفر کشته و ۲۴۲ نفر زخمی شدند. دو سال بعد هم انفجاری در مرکز همیاری یهودیان بوئنوس آیرس ۸۵ کشته و حدود ۳۰۰ زخمی برجای گذاشت.
مسئولان انتظامی و قضایی آرژانتین مدعی شدند که مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران در این بمب‌گذاری نقش داشته‌اند.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهوری پیشین ایران، به همراه علی فلاحیان، وزیر اطلاعات، و علی اکبر ولایتی، وزیر امور خارجه کابینه او، و محسن رضایی و احمد وحیدی، فرماندهان پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سپاه قدس (شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران)، از جمله افرادی بودند که نام‌شان در این پرونده به میان آمد.
وحيدی در خردادماه ۱۳۹۰ و در کسوت وزیر دفاع دولت محمود احمدی‌نژاد به بولیوی سفر کرد تا به دعوت همتای بوليويايی خود در جشن فارغ‌التحصيلی خلبانان ونزوئلا و بوليوی شرکت کند، اما در پی اعتراض دولت آرژانتين به بوليوی، پس از تنها چند ساعت مجبور به ترک این کشور شد.
آرژانتین تا کنون چندین بار از ایران خواسته است که متهمان ایرانی پرونده "آمیا" را به مقام‌های قضایی این کشور تحویل بدهد. جمهوری اسلامی همواره اتهام دست داشتن در این انفجار را رد کرده است.
آلبرتو نیسمان در حالی از فعالیت مأموران امنیتی ایران در آمریکای جنوبی سخن رانده که چندی پیش وزیران خارجه ایران و آرژانتین توافق‌نامه‌ای با هدف حل پرونده آرمیا امضا کردند. بر این اساس یکی از قضات پرونده انفجار "آمیا" به ایران سفر خواهد کرد تا احمد وحیدی و هفت ایرانی دیگر که حکم جلب آنها توسط پلیس بین‌الملل صادر شده، در تهران پاسخگوی سوالات او باشند.
توافق‌نامه یادشده با اعتراض شدید اسرائیل و یهودیان آرژانتین روبه‌رو شد. معاون وزیر امور خارجه اسرائیل امضای این توافق‌نامه را "دعوت از قاتل برای حل پرونده قتل" توصیف کرد. هم‌زمان سفیر آرژانتین در تل‌آویو برای ارائه توضیحات احضار شد.

جریمه ۳۹۸ میلیون دلاری توتال به دلیل پرداخت رشوه به ایران

جهان


کنسرن نفت و گاز توتال فرانسه در آمریکا جریمه نقدی هنگفتی می‌پردازد. دادستانی پاریس هم خواستار رسیدگی به اتهامات رئیس این شرکت در دادگاه شده است. توتال به پرداخت ۶۰ میلیون دلار رشوه به مقام‌های ایرانی متهم شده بود.
وزارت دادگستری و نهاد نظارت بر بورس ایالات متحده آمریکا شرکت توتال فرانسه را متهم کرده‌اند که در فاصله سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۴ از طریق واسطه‌های خود ۶۰ میلیون دلار به مقام‌های ایرانی رشوه پرداخت کرده تا امتیاز فعالیت در میدان‌های نفت و گاز ایران را به دست آورد. رسیدگی به این پرونده در دسامبر ۲۰۰۶ آغاز شد.
توتال در بورس آمریکا ثبت شده است. شرکت‌های ثبت‌شده در این بورس متعهد به رعایت قوانین آمریکا هستند؛ قوانینی که پرداخت رشوه به مقام‌های کشورهای خارجی را منع می‌کنند.
رویترز روز چهارشنبه به نقل از اندرو کالامار، رئیس دفتر نیویورک کمیسیون نظارت بر بورس ایالات متحده (SEC)، نوشت: «توتال باید سود حاصل از معامله فاسد را برگرداند».
این شرکت فرانسوی علاوه بر این به پرداخت جریمه نیز محکوم شده است. بر این اساس ۱۵۳ میلیون دلار به کمیسیون نظارت بر بورس آمریکا پرداخت می‌شود و ۲/ ۲۴۵ میلیون دلار هم به حساب وزارت دادگستری آمریکا واریز خواهد شد.
توتال همچنین متعهد شده که ساز و کارهای داخلی خود برای مقابله با فساد را تقویت کند. این کنسرن همچنین باید سه سال تحت نظارت یک نهاد مستقل فعالیت کند.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه (۲۹ مه / ۸ خرداد) گزارش داد که توتال برای پایان بخشیدن به روند رسیدگی به این پرونده در آمریکا ۳۹۸ میلیون دلار جریمه نقدی پرداخت می‌کند. در آمریکا مرسوم است که شرکت‌ها برای پایان دادن به رسیدگی‌های گاه درازمدت به اتهام‌های این‌چنینی با پرداخت جریمه نقدی موافقت می‌کنند. کنسرن‌های بزرگ آلمان همچون دایملر، زیمنس، لوفت‌هانزا یا تله‌کوم نیز پیش از این در آمریکا با پرداخت جریمه روند رسیدگی به اتهام‌های فساد مالی خود را متوقف کرده بودند.
نهادهای فرانسوی نیز در کنار آمریکا به اتهام کنسرن توتال رسیدگی می‌کردند. دادستانی پاریس خواسته که کریستوف دِ مارژری، رئیس کنونی کنسرن توتال، به اتهام‌های مطرح‌شده در دادگاه پاسخ دهد. تصمیم‌گیری در این مورد به قاضی تحقیق سپرده شده است. د مارژری پیشتر مدیر تولید کنسرن توتال در منطقه خاورمیانه بود.
یک سخنگوی توتال گفت، اگر کار به دادگاه بکشد، توتال و د مارژری اثبات خواهند کرد که اقدامات صورت گرفته مغایرتی با قوانین فرانسه نداشته است.
کنسرن توتال در سال ۲۰۱۲ و پس از آن‌که اتحادیه اروپا واردات نفت از ایران را تحریم کرد، به خرید نفت از ایران پایان داد

چهارشنبه، خرداد ۰۸، ۱۳۹۲

درخواست از ایران برای رفع ممنوعیت کار و تحصیل بهاییان

جامعه / حقوق


کمیته حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سازمان ملل از جمهوری اسلامی خواسته است که به بهاییان ایران حق تحصیل و کار داده شود. یک دانشجو توسط ماموران مسلح دستگیر شده و صادق هنرور شجاعی برای سومین بار محاکمه شده است.
کمیته میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وابسته به سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای که روز ۲۲ مه برابر اول خرداد، صادر کرد، از دولت ایران خواست تا حقوق شهروندی ایرانیان را فارغ از مذهب و عقیده‌شان محترم بشمارد.
بشنوید: برنامه ویژه حقوق بشر

این بیانیه به طور مشخص به وضعیت بهاییان ایران اشاره و تصریح کرده که این گروه از حق استخدام و تحصیل در ایران محروم هستند.
بیشتر بخوانید: مجلس آلمان خواستار آزادی رهبران بهاییان شد

دایان علایی نماینده جامعه بین‌المللی بهاییان در ژنو درباره این بیانیه به دویچه‌وله گفت که از آنجا که دولت ایران کنوانسیون بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را امضا کرده، صدور چنین بیانیه‌ای از طرف کمیته کاری این کنوانسیون برای دولت ایران بدون پیامد نخواهد بود.

خانم علایی به این نکته اشاره می‌کند که این بیانیه نه از سوی یک گروه سیاسی صادر شده و نه دولت ایران می‌تواند ادعای سیاسی بودن آن را بکند چرا که یک گروه تخصصی بین‌المللی آن را صادر کرده است.
بیشتر بخوانید: مادران بهایی به همراه فرزندان در زندان

نماینده جامعه بهاییان ایران در مورد اهمیت صدور این بیانیه برای جامعه بهاییان ایران گفت: «برای بهاییان ایران این مسئله خیلی مهم است چرا که یک گروه از کارشناسان حقوقی متوجه نقض حقوق بشر علیه بهاییان در ایران شدند، مخصوصا درباره کار و ورود به دانشگاه و تجارت، و همه این مسائل می‌تواند روی دولت ایران فشار بیاورد».

وی تاکید می‌کند که هرنوع محکومیت بین‌المللی که دولت جمهوری اسلامی ایران با آن روبرو شود بر وضعیت جامعه بهاییان تاثیر خواهد گذاشت.

بازداشت یک دانشجو

کمیته گزارشگران حقوق بشر گزارش داده است که اشکان ذهابیان، فعال دانشجویی و عضو شورای عمومی‌ دفتر تحکیم وحدت، روز دو‌شنبه ۶ خرداد (۲۷ مه) در منزل پدریش در شهرستان بابل توسط نیرو‌های امنیتی بازداشت شده است.

 اشکان ذهابیان توسط ماموران مسلح و در حالی که لباس خواب بر تن داشته برای چهارمین بار بازداشت شده است
پدر اشکان ذهابیان در مصاحبه با سایت اینترنتی روز آنلاین گفته که ماموران ساعت هشت ونیم صبح در حالی که اسلحه کلاشینکف در دست داشتند، وارد منزل آنان شدند و فرزندش را از رختخواب بیرون کشیده و با شلوارک، زیرپوش و پای برهنه به او دستبند زدند و در حالیکه او را تهدید به شکستن گردن و سرش میکردند سوار ماشین کردند و با خود بردند.

از سال ۱۳۸۸ تا کنون این چهارمین بار است که اشکان ذهابیان، دانشجوی محروم از تحصیل، بازداشت می‌شود. او اولین بار در خرداد ۸۸ دستگیر شد. آبان همان سال آقای ذهابیان برای بار دوم دستگیر و به شش ماه حبس محکوم شد. اردیبهشت سال ۱۳۹۰ نیز در پی احضار به اداره اطلاعات شهرستان ساری برای سومین بار دستگیر شده بود.

اشکان ذهابیان به گفته پدرش علاوه بر تحصیل در دانشگاه فردوسی مشهد، از تدریس و خروج از کشور نیز محروم شده است.

پدر اشکان تاکید کرده که فرزندش هیچ فعالیت خاصی در ماه‌های اخیر نداشته است. او به سایت روز گفته است: «هیچ فعالیت خاصی نداشت، در یک موسسه‌ای تدریس می‌کرد. از همه چیز محروم‌اش کرده بودند در حالیکه هیچ جرمی هم نکرده بود. دفعه پیش گفتم نکنید، این بچه را اینقدر آزار ندهید، او را اینقدر نرانید و نزنید، از همه چیز محروم‌اش کرده‌اید، منع تحصیل، منع کار و منع خروج از کشور و هر چیز دیگر. خب چه بکند در این مملکت آن هم با این همه استعداد؟ یک اعتراض مدنی داشت، گرفتید و گفتید ضد نظام و ضد رهبری و... است. نکنید این کارها را، این بچه بی‌گناه را آزاد کنید! او هیچ جرمی نکرده است».

سه بار محاکمه برای یک زندانی

 صادق هنرور شجاعی به اتهام گمراه کردن جامعه از طریق رد نظریه ولایت فقیه برای سومین بار محاکمه شده است
حجت‌الاسلام محمد صادق هنرور شجاعی، روحانی منتقد ولایت فقیه، که از آبان ۱۳۸۹ در زندان و در حال گذراندن محکومیت چهار ساله خود است، برای سومین بار محاکمه شد.

وی که از زندان به دادگاه ویژه روحانیت برده شده بود به اتهام اهانت به آیت‌الله خمینی از طریق مصاحبه، تبلیغ علیه نظام، نقض حکم خلع لباس روحانیت و اضلال و گمراه کردن جامعه از طریق رد نظریه ولایت فقیه و به ارتداد کشاندن جامعه از این طریق، محاکمه شده است.
بیشتر بخوانید: اعتراف وزارت اطلاعات به پروژه اعتراف‌گیری

آقای شجاعی در دفاع از خود، دادگاه روحانیت را نهادی غیرقانونی دانسته و احکام آن را غیرنافذ خوانده است. وی خطاب به ریاست دادگاه گفته است: «این بنای شوم خودکامگی که مملکت تنها بر ستون اراده یک شخص استوار گردد، انشاءالله با همین بی‌قانونی‌ها و سرسپردگی‌ها فرو خواهد ریخت».

پیام مشترک اتحادیه اروپا در مورد ماهیت تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران

پرونده‌ی هسته‌ای ایران


اتحادیه اروپا در پیامی مشترک تاکید کرده که هدف تحریم‌ها نه مردم ایران، بلکه برنامه هسته‌ای این کشور است و علت هرگونه کمبود دارو یا سایر اقلام اساسی در ایران را باید در سیاست‌‌های ناکارآمد اقتصادی دولت ایران جستجو کرد.
اتحادیه اروپا در این پیام به نکاتی پرداخته که برای مردم ایران در شرایط سخت تحریم‌ها اهمیت دارند. از جمله کمبود ضروری‌ترین کالاها و مشکلات عمده در دادوستدهای مالی و تجاری ایرانیان با جهان خارج که فعالیت بسیاری از شرکت‌ها و زندگی روزمره مردم را با دشواری‌های زیادی روبرو کرده است.

این پیام تلاش کرده نشان دهد که این تحریم‌ها چرا و چگونه آغاز شد و چرا پیامدهایی چنین ناگوار برای ایران و ایرانیان داشته است. در پیام آمده است: «تحریم ها در واکنش به نقض تعهدات بین‌المللی از سوی ایران وضع شده‌اند. هدف این تحریم‌ها برنامه هسته‌ای ایران بوده و متوجه مردم ایران نمی‌شود. این تحریم‌ها شامل رعایت موارد استثنائی و همچنین مفاد خاصی است تا از تأثیرات ناخواسته بر مردم ایران کاسته شود.»

تحریم‌ها متوجه رهبران ایران است

در ادامه پیام تاکید شده است: «هدف این تحریم‌ها رهبران ایران هستند تا مسئولانه عمل کنند و با عملکرد خود به اینگونه تحریم‌ها خاتمه دهند.» بیانیه توضیح داده است که قصد اتحادیه اروپا از تحریم‌ها حل سیاسی مناقشه هسته‌ای و «تشویق دولت ایران به همکاری سازنده، مذاکره جدی و پرداختن به نگرانی‌های جامعه بین‌المللی برای احیای اعتماد در ماهیت صرفاً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود» است.

پیام اتحادیه اروپا بر هدفمند بودن تحریم‌ها انگشت گذاشته است: «این تحریم ها طوری هدفمندی شده‌اند که حداکثر تأثیر را بر شخصیت هایی داشته باشد که اتحادیه اروپا مایل است رفتار آنها تغییر کند.» هم‌چنین «اقدامات محدودکننده‌ی اتحادیه اروپا براساس قوانین بین المللی و با احترام به موازین حقوق بشر و آزادی‌های اصولی اتخاذ شده و به اجرا گذاشته شده است.»

این نامه هم‌چنین بر این موضوع پافشاری دارد که «اتحادیه اروپا کاملاً متعهد شده که به دنبال یک راه حل دیپلماتیک برای مسئله هسته‌ای ایران باشد تا اطمینان بین‌المللی برای ماهیت انحصاراً صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران حاصل شود.»
 وزارت خارجه آلمان در نامه‌اش تاکید ویژه‌ کرده است که «هدف تحریم ها مردم ایران نیستند».

اتحادیه اروپا در پیام خود ایران را متهم کرده است که :«از همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای کوتاهی کرده و در پاسخگویی به سؤالات این آژانس در رابطه با جنبه نظامی برنامه هسته‌ای خود امتناع می‌کند. گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای نماینگر پیشینه ایران در عدم پایبندی به مسئولیت‌های بین‌المللی خویش می‌باشد. این موارد، نگرانی‌های اصلی اتحادیه اروپا، و در سطحی گسترده‌تر جامعه بین‌المللی را بازتاب می‌دهد.»

هدف تحریم‌ها مردم ایران نیست

این پیام با توجهی ویژه بر این نکته کرده است که هدف تحریم‌ها مردم ایران نیستند. «برای کاهش هرگونه تأثیرات ناخواسته بر مردم ایران، مجموعه تحریم‌های اتحادیه اروپا بر مواد استثنائی و مفادی خاص تأکید دارد، به عنوان مثال برای معاملات مربوط به مواد غذایی، مراقبت درمانی، ابزار و آلات پزشکی یا مقاصد کشاورزی و انسان‌دوستانه.»

این پیام تصریح دارد که در زمینه مبادلات مالی و بانکی تدابیری اندیشیده شده است تا حداقل زیان متوجه مردم ایران شود. هیچ نوع ممنوعیت کلی و سراسری وجود ندارد، بلکه اتحادیه اروپا با توجه به ضرورت‌ها و حساسیت‌ها با رعایت موازین حقوق بشر و توجه به وضعیت انسانی جامعه، تسهیلاتی برای معاملات پولی قائل شده است.

در نامه تأکید می‌شود که تدابیر تحریمی علیه جمهوری اسلامی در درجه اول متوجه آن گروه از شرکت‌ها، بانک‌ها و مؤسسات مالی است که در ادامه و رشد برنامه هسته‌ای ایران مشارکت دارند.

وخامت اوضاع ناشی از سیاست رهبران ایران است

در پیام به صراحت آمده است: «وضعیت ناگوار اقتصادی در جامعه ایران در وحله اول پیامد سیاست‌ها و شیوه‌هایی است که رهبران ایران در پیش گرفته و منابع عظیم مالی را به برنامه هسته‌ای کشور اختصاص داده‌اند.

پیام به طور روشن تأکید دارد: هرگونه کمبود در بازار دارو یا سایر اقلام اساسی در داخل ایران اساساً به این علت است که مقامات جمهوری اسلامی برای این بخش از کالاهای ضروری و نیازهای اصلی جامعه منابع مالی کافی اختصاص نمی‌دهند. کشورهای عضو اتحادیه اروپا بارها گفته اند که تحریم ها کالاهای اساسی مردم را در بر نمی گیرند و آنها برای تأمین دارو و سایر کالاهای اساسی آماده همکاری هستند.

راهی که در برابر رهبران ایران است

بیانیه در پایان بار دیگر بر راه حلی پافشاری کرده است که اتحادیه اروپا، آمریکا، بسیاری از کشورهای عرب منطقه و همسایگان ایران به دنبال ‌آن هستند: جلب همکاری رهبران ایران برای حل سیاسی مناقشه هسته‌ای.

در بیانیه آمده است: «رهبران ایران یک گزینه روشن دارند: همکاری و اقدام برای حل دیپلماتیک این مسئله، یا روبرو شدن با فشار روزافزون از سوی جامعه بین‌المللی. تحریم‌ها صرفاً ابزاری برای ایجاد فضای همکاری می‌باشند. هدف فشارهای اقتصادی عبارت است از متقاعد کردن رهبران ایران به ادامه گفت‌وگوی سازنده برای ایجاد این اطمینان که برنامه هسته‌ای کشور صرفا سرشتی صلح‌آمیز دارد. این برنامه می‌تواند با رعایت تعهدات بین‌المللی، شامل پیروی کامل از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای همراه شود. این تنها راهی است که می‌تواند به تمام فشارها و تحریم‌ها خاتمه دهند.»

تلاش‌هایی که تا کنون بی‌حاصل بوده است

در این پیام هم‌چنین به تاریخ مناقشه هسته‌ای با ایران پرداخته شده است. تلاش‌هایی که به عقیده نویسندگان آن برای حل این مناقشه بی‌نتیجه مانده‌ است. از جمله چندین دوره مذاکره و بسته پیشنهادی که به گفته نویسندگان نامه حاوی مزایای بسیار برای ایران بوده است.

به گفته این نامه جمهوری اسلامی ایران تا کنون به هیچیک از پیشنهادهای ارائه شده به صورت منطقی و قانع‌کننده پاسخ نداده است. «برعکس، ایران به گسترش برنامه هسته‌ای خود ادامه داده که به ویژه در جهت افزایش ظرفیت غنی‌سازی و جمع آوری اورانیوم غنی‌شده است.»

وزیر سخیف ارشاد خواستار نظارت نهادهای امنیتی بر ورود خبرنگاران خارجی شد

گزارش‌های خبری انتخابات


محمد حسینی، وزیر ارشاد از نهادهای امنیتی خواست در آستانه انتخابات نظارت بیشتری بر ورود خبرنگاران خارجی به ایران داشته باشند. او ادعا کرد پیش‌تر یک خبرنگار اسرائیلی در پوشش یک کشور اروپایی وارد ایران شد.
محمد حسینی، وزیر "فرهنگ و ارشاد اسلامی"، خواستار آن شده که دستگاه‌های امنیتی و نظارتی مراقبت جدی‌تری بر ورود خبرنگاران خارجی برای پوشش انتخابات ریاست جمهوری داشته باشند.
وزیر "فرهنگ و ارشاد اسلامی" چهارشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۲ به خبرگزاری "مهر" گفته است: «با توجه به اینکه در دوره قبل انتخابات ریاست جمهوری هم موردی داشتیم که یک خبرنگار صهیونیستی در پوشش یک کشور اروپایی وارد کشور شده بود، باید دستگاه‌های امنیتی و نظارتی دقت کنند و به ما اعلام کنند و ما هم به آن‌ها مجوز ورود به ایران و فعالیت خبری می‌دهیم».
آن‌طور که محمد حسینی وزیر "فرهنگ و ارشاد اسلامی" گفته است حدود ۱۲۰ دفتر رسانه‌های خارجی اعم از شبکه‌های تلویزیونی و خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها در ایران وجود دارند که این رسانه‌ها با توجه به مجوزی که دارند، می‌توانند اخبار انتخابات ریاست جمهوری را پوشش دهند.
به گفته محمد حسینی تعداد زیاد دیگری از رسانه‌ها هم درخواست کرده‌اند که اجازه حضور در ایران را پیدا کنند و اخبار انتخابات را پوشش دهند.
بنا بر این گزارش محمدناصر حقیقت، سرپرست "اداره کل رسانه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی"، نیز پیش‌ از این از تقاضای ۱۰۵ رسانه خارجی از جمله از کشورهای آذربایجان، آلمان، اتریش، اسپانیا، استرالیا، آمریکا، انگلستان، ایتالیا، بلاروس، بلژیک، ترکیه، دانمارک، روسیه، ژاپن، سوئد، سوئیس، فنلاند، قطر، کانادا، کرواسی، لبنان، نروژ، ونزوئلا، هلند و یونان، برای ورود به ایران و پوشش انتخابات ریاست جمهوری خبر داده بود.
محدودیت برای خبرنگاران خارجی در انتخابات قبلی
در همین زمینه و در آستانه ی انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی که اسفند ۱۳۹۰ برگزار شد، سازمان "گزارشگران بدون ‌مرز" در گزارشی اعلام کرد که بسیاری از خبرنگاران خارجی، با این که درخواست ویزای خود را از هفته‌ها پیش به سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی داده بودند، برای ورود به ایران و پوشش خبری انتخابات ویزا دریافت نکردند.
"گزارشگران بدون مرز" همچنین تاکید کرد که سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی حاضر نشدند دلیل عدم صدور ویزا را به خبرنگاران خارجی توضیح دهند.
همان زمان و در جریان انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، برخی خبرنگاران خارجی از جمله خبرنگار سی‌ان‌ان CNN که برای پوشش خبری انتخابات در ایران حضور داشتند، در صفحه توئیتر خود نوشتند که خبرنگاران خارجی را با اتوبوس به حوزه‌های مشخص رای‌گیری می‌برند و برای آن‌ها راه دیگری وجود ندارد.

تشکر ادمخورو دزدو فاسدعلی شیره ای خامنه‌ای از ردصلاحیت‌شدگان به خاطر تمکین از قانون

گزارش‌های خبری انتخابات


در پی تشکر رهبر جمهوری اسلامی از نامزدهای ردصلاحیت‌شده به خاطر تمکین از رای شورای نگهبان به نظر می‌رسد که روند احراز صلاحیت‌ها عملاَ پایان یافته و امکان مداخله خامنه‌ای و صدور حکم حکومتی منتفی شده است.
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در روز سه‌شنبه (۸ خرداد/۲۹ مه) در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: «ما واقعاَ باید تشکر کنیم از همه نامزدها و آنهایی که صلاحیت‌شان احراز نشد و به قانون تمکین کردند.»
وی از هشت نامزد نهایی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خواست که دست به تخریب دیگران نزنند. خامنه‌ای در این باره گفت: «نامزدها مراقب باشند حرفی که می‌گویند، واقعی، صمیمی و متکی به اطلاعات درست و برآمده از زبان راستگو باشد. اینجور نباشد که برای اینکه مردم به ما رای دهند، همه آنچه که ماورای ماست تخریب کنیم.»
در پی ردصلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی و اسفندیار رحیم‌مشایی دو تن از چهره‌های خبرساز این دوره از انتخابات به نظر می‌رسد که رهبر جمهوری اسلامی بر خلاف گمانه‌زنی‌های موجود در مورد صدور حکم حکومتی، قصد ورود به تغییر رای شورای نگهبان را ندارد.
حضور هاشمی رفسنجانی در انتخابات که سبب ایجاد امید در میان اصلاح‌طلبان و بخش‌هایی از منتقدان نظام شده بود با رد صلاحیت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اعتراض‌ها و نامه‌نویسی‌های متعددی را بدنبال داشت. برخی از چهره‌های سیاسی از خامنه‌ای خواستند که با دخالت خود امکان حضور رفسنجانی در انتخابات را فراهم کند. اما به نظر می‌رسد که سخنان امروز (۸ خرداد) خامنه‌ای بیانگر پایان روند احراز صلاحیت‌هاست.
امید‌های بی‌نتیجه احمدی‌نژاد و رحیم‌مشایی
حامیان دولت احمدی‌نژاد نیز امیدوار بودند که خامنه‌ای شخصاَ ورود رحیم‌مشایی به دور رقابت‌ها را فراهم کند. رحیم‌مشایی در باره ردصلاحیت خود گفته بود: «من ردصلاحیت خود را ظلم می‌دانم و حل آن را از طریق مقام معظم رهبری پیگیر خواهم بود.»
 اسفندیار رحیم‌مشایی و محمود احمدی‌نژاد پس از نام‌نویسی در وزارت کشور
محمود احمدی‌نژاد نیز که به شدت از نامزدی رحیم‌مشایی در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کرده و گفته بود: «مشایی یعنی احمدی‌نژاد»، در مورد عدم احراز صلاحیت رحیم‌مشایی بار دیگر در صبح چهارشنبه (۸ خرداد) در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: «ما به لطف خداوند امیدواریم.»
احمدی‌نژاد پیشتر وعده داده بود که از طریق رهبر جمهوری اسلامی ردصلاحیت رحیم‌مشایی را پیگیری خواهد کرد.
از سوی دیگر دبیرخانه جنبش عدم تعهد که ریاست آن برعهده اسفندیار رحیم‌مشایی است با انتشار بیانیه‌ای شایعات در مورد بازگشت وی به صحنه‌ی رقابت‌ها را تکذیب کرد.
در این بیانیه آمده است: «با کمال تأسف یکی از خبرگزاری‌های مدعی اصول‌گرایی و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی همسو با آن، در تکرار اقدامات تخریبی خود علیه دولت و در راستای پیشبرد اغراض خاص سیاسی، این‌بار در مطلبی با عنوان "۴۸ ساعت قبل از رای‌گیری تایید و با ۳۳ میلیون رای رئیس‌جمهور می‌شوم" نقل قول خلاف واقع دیگری به جناب آقای مهندس اسفندیار رحیم‌مشایی، انتساب داده که کاملاً عاری از حقیقت و کذب محض است.»
در حالی‌که گفته می‌شود حامیان دولت از دخالت رهبر جمهوری اسلامی قطع امید کرده و بدنبال حمایت از نامزد دیگری هستند، مرکز روابط عمومی و رسانه دفتر رئیس‌جمهوری در اینباره اطلاعیه‌ای منتشر کرد. در این اطلاعیه آمده است: «با توجه به اینکه در طی روزهای اخیر پرسش‌های زیادی در فضای عمومی جامعه درباره مواضع و یا اقدامات جانبدارانه احتمالی برخی مقامات دولتی نسبت به بعضی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ایجاد شده، لازم به تصریح و تاکید است که اعلام چنین مواضعی از سوی مقامات مسئول در بدنه دولت، کاملا شخصی بوده و هیچگونه ارتباطی به جناب آقای دکتر احمدی نژاد، ریاست محترم جمهوری ندارد.»
سایت خبری-تحلیلی"الف" نیز می‌نویسد: «رئیس‌جمهور که برای کسب حکم حکومتی تلاش زیادی کرده اما موفق نشده‌، شوکه و بعد هم ناامید شده است. شاید پیش‌بینی نمی‌کرد که چنین واکنشی ببیند.»
"رازهای مگوی" رفسنجانی
هاشمی رفسنجانی برخلاف جبهه دولت و حامیان رحیم‌مشايی، تلاشی برای اعتراض به رای شورای نگهبان نکرد. به نظر می‌رسد که رفسنجانی به طور غیرمستقیم ردصلاحیت خود از سوی شورای نگهبان را در هماهنگی کامل با رهبر جمهوری اسلامی ارزیابی می‌کند.
 اکبر هاشمی رفسنجانی، نامزد سرشناس ردصلاحیت شده در یازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری
رفسنجانی پس از ردصلاحیت خود از سوی شورای نگهبان در دیداری با اعضای شورای مرکزی هماهنگی اصلاحات گفت: «همان زمان که اصرارها برای حضورم در انتخابات زیاد بود در پاسخ می‌گفتم تمام موانع و اسراری را که می‌دانم نمی‌توانم بازگو کنم، ولی به دلیل افزایش فشارها، نخواستم فردی مستبد به رای باشم و ثبت‌نام کردم.»
بر خلاف ردصلاحیت‌شدگان در این دوره، در انتخابات سال ۸۸ میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو نامزد سرشناس این دوره، از معترضان به نتایج انتخابات اعتراض کردند و به رای شورای نگهبان مبنی بر صحت انتخابات تمکین نکردند. علی‌خامنه‌ای در سال ۸۸ نیز حتی پیش از تایید نتیجه انتخابات از سوی شورای نگهبان بر پیروزی محمود احمدی‌نژاد مهر تایید زد. اعتراض نامزدها به "تخلفات و تقلبات انتخاباتی" موجی از مخالفت‌های عمومی را در پی داشت.

قالیباف ادم کش خواهان تغییر در دیپلماسی و مدیریت ایران شد

گزارش‌های خبری انتخابات


محمدباقر قالیباف، نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در یک گفت‌وگویی تلویزیونی کوشید برنامه اقتصادی متفاوتی از دیگر نامزدها ارائه دهد. وی کارنامه دیپلماتیک جلیلی، ولایتی و روحانی را ناموفق دانست.
قالیباف که به عنوان یکی از نامزدهای ائتلاف ۲+۱ در انتخابات شرکت جسته روشن کرد که با دیگر اعضای این ائتلاف یعنی علی‌اکبر ولایتی و غلامعلی حدادعادل اهداف و برنامه مشترکی را دنبال نمی‌کند. برخلاف قرارهای قبلی اعلام شد که هیچ‌یک از این سه تن به نفع دیگری در انتخابات کناره‌گیری نخواهد کرد.
سیاست خارجی فرای اختیارات ریاست‌جمهوری
قالیباف پیشبرد سیاست خارجی کارآمد را در گروی موفقیت اقتصادی ارزیابی کرد. وی گفت: «ما اگر در داخل کشور انسجام و قدرت اقتصادی نداشته باشیم و هر دولتی مورد تحسین مردم خود قرار نگیرد مورد تحسین مردم دنیا نیز قرار نخواهد گرفت و هیچ‌کدام از دیپلمات‌های آن موفق نخواهند بود و مقاومت آن نیز مقاوت منفعلانه خواهد بود. مبارزه با آمریکا یعنی کار، کار و ساماندهی کشور.»
قالیباف با انتقاد از مسئولانی که در عرصه سیاست خارجی ایران فعالیت ‌داشته و هم اکنون نیز در زمره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری هستند، گفت: «همان عزیرانی که امروز در مسئولیت قرار دارند و نامزد هم شده‌اند. همین‌ها مسئول دیپلماسی یا در حوزه شورای امنیت در دبیرخانه بوده‌اند. کارنامه آنها همین است که الان وجود دارد. من برای پایان دادن به همین‌ها آمده‌ام. یک مدیریت یکنواخت خسته و بسته که در کشور بوده است را نباید دوباره بر گردانیم و نباید در وضعیت فعلی درجا بزنیم. کشور به رویکرد جدید نیاز دارد.»
قالیباف بطور غیرمستقیم از عملکرد جلیلی، ولایتی و روحانی به عنوان دیپلمات‌های جمهوری اسلامی انتقاد کرد. وی تصریح کرد که "نظام باید انتقاد‌پذیر" باشد و با پذیرش "مدیریت جمعی" بتواند به اهداف خود دست یابد.
سعید جلیلی در حال حاضر دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسئول هیئت ‌مذاکره‌ کننده ایران در مذاکرات اتمی است. حسن روحانی نیز سالیان طولانی مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور و به مدت ۱۶ سال نیز عضو و مسئول دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بوده است. علی‌اکبر ولایتی که به مدت ۱۶ سال وزیر امورخارجه بوده، هم اکنون به عنوان مشاور بین‌الملل علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند.
قالیباف ضمن تمایز میان سیاست خارجی و عملکرد دیپلماتیک تصریح کرد که تعین سیاست خارجی در حوزه اختیارات رئیس‌جمهوری نیست و قانون نیز چنین اجازه‌ای به رئیس‌جمهور نداده است. وی افزود: «هر کس که می‌گوید سیاست خارجی را تغییر می‌دهد به نظر من جزو حرف‌هایی است که همچون بقیه شعارها داده می‌شود.»
اقتصاد عرصه واقعی فعالیت‌های ریاست جمهوری
قالیباف در مبارزه انتخاباتی، بیشترین توجه‌ی خود را معطوف به مشکلات معیشتی مردم و شرایط اقتصادی کرده است. وی تقریباَ در همه مسائل از سیاست خارجی تا موفقیت در مذاکرات اتمی اقتصاد را مبنای پیشرفت به حساب می‌آورد.
قالیباف در توضیحات خود به دستاوردهای اقتصادی در دوران اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی اشاره کرد. وی درباره سال‌های پس از جنگ گفت: «در آن دوران خدمات قابل تحسینی نظیر احداث و ساخت پروژه‌های بزرگ و زیرساخت‌های اساسی ارائه شد، آن هم پس از رکود دوران جنگ. این خدمات در دوره‌ای انجام شد که آقای هاشمی رفسنجانی مسئولیت دولت را برعهده داشتند.»
قالیباف درباره "دوران اصلاحات" و ریاست جمهور خاتمی نیز اذعان داشت: «ما در آن دوران تقریباَ رشد ۲ رقمی در زمینه رشد صنعت را شاهد بودیم. هر چند که انتقادات جدی هم به قرائت خاص از توسعه سیاسی و رویکرد سیاسی در آن دوره داریم.»
 علی‌اکبر ولایتی و غلامعلی حدادعادل، دو عضو دیگر ائتلاف ۲+۱ که در لیست نامزدهای نهایی انتخابات قرار دارند
قالیباف هم‌چنین برخی اقدامات احمدی‌نژاد همچون هدفمندی یارانه‌ها را "شجاعانه" خواند، اما تصریح کرد که «در کنار همه این زحمت‌ها، مشکلات کنونی را شاهدیم؛ امروز رضایت‌مندی از همه این تلاش‌ها وجود ندارد.»
وی با اشاره به منابع سرشار طبیعی و انسانی در ایران تاکید کرد که "ما کارنامه قابل‌قبول و قابل دفاعی در عرصه اقتصادی و فرهنگی نداریم." شهردار تهران افزود: «من احساسم این است که روند مدیریتی در کشور نیازمند یک تحول اساسی و جدی است. یعنی یک تغییر اساسی باید در حوزه مدیریتی کشور اتفاق بیافتد تا ما بتوانیم از منابع به درستی استفاده کنیم.»
نتایج متفاوت نظرسنجی‌ها
از آنجایی‌که در ایران نظرسنجی‌ها فاقد شفافیت بوده و از سوی موسسات حرفه‌ای و مستقل صورت نمی‌گیرد، آمار و ارقام نهادها و رسانه‌های مختلف تمایزات زیادی با یکدیگر دارند.
در نظرسنجی که بتازگی از سوی خبرگزاری مهر درباره مقبولیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفته است این نتایج بدست آمده است: «محمدباقر قالیباف ۸/ ۳۵ درصد، سعید جلیلی ۵/ ۱۱ درصد، علی‌اکبر ولایتی ۳/ ۸ درصد، غلامعلی حدادعادل ۹/ ۶ درصد، محسن رضایی ۵/ ۶ درصد، محمدرضا عارف ۳/۳ درصد، حسن روحانی ۵/ ۲ درصد و محمد غرضی کمتر از یک درصد»
قالیباف که هم اکنون شهردار تهران است، پیشتر از جمله فرماندهان سپاه پاسداران بود که در دوران ناآرامی‌های دانشجویی فرماندهی نیروهای انتظامی را برعهده داشت. درباره عملکرد قالیباف در سرکوب جنبش دانشجویی روایت‌های ضد و نقیضی تا کنون منتشر شده است.
در پی اظهارات امام جمعه کرمان مبنی بر حمایت قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس از قالیباف خبرهای متناقضی در این باره انتشار یافت، اما تاکنون سلیمانی خود این اظهارات را تکذیب نکرده است. سردار رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران بتازگی اعلام کرد که سپاه قصد ورود سازمانی به انتخابات را ندارد و از هیچ نامزد خاصی پشتیبانی نمی‌کند.