شنبه، خرداد ۰۴، ۱۳۹۲

"حمله سایبری هکرهای ایرانی به شبکه انرژی آمریکا"

ایران


روزنامه وال استریت ژورنال با استناد به مقامات رسمی آمریکا هکرهای ایرانی را متهم کرد که با دست‌یابی به نرم‌افزارهای جدید کوشیده‌اند که انتقال انرژی در خطوط گاز و نفت در آمریکا را مختل کنند.
یک مقام سابق آمریکا به وال استریت ژورنال گفته است که اختلال در کار شبکه انرژی "می‌تواند سبب نگرانی مردم آمریکا" شود. در گزارش روز جمعه (۳ خرداد/۲۴ مه) وال استریت ژورنال آمده است که حملات سایبری هکرهای چینی معمولاَ متوجه سرقت اطلاعات و جاسوسی اقتصادی است، اما "حملات خصمانه سایبری" هکرهای ایرانی بسیار خطرناک ‌بوده، زیرا هدف آنان "آسیب‌رسانی و اخلال‌گری" است.
هم اکنون ماموران امنیتی آمریکا در حال بررسی این حملات هستند ‌زیرا احتمال آن می‌رود که ادارات رسمی ایران در پشت این حملات سایبری باشند. پیشتر نیز مقامات آمریکایی درباره حملات سایبری هکرهای ایرانی به بانک‌های آمریکا هشدار داده بودند.
وال استریت ژورنال از قول یک مقام آمریکایی می‌نویسد: «تلاش‌های اخیر نمونه‌ای از افزایش فعالیت‌های سایبری رژیم ایران است. هر چه آنان بیشتر دست به این گونه حملات زنند، هشیاری ما را بیشتر بر می‌انگیزند. آنچه آنان تا کنون انجام داده‌اند، فاش شده است. هکرهای ایرانی باید مراقب اعمال خود باشند.»
به گفته منابع رسمی آمریکا "شواهدی دال بر دخالت مستقیم رژیم ایران" در این حملات وجود دارد، اما دولت ایران تا کنون همه این اتهامات را تکذیب کرده است.
بر اساس گزارش این روزنامه احتمال می‌رود که آمریکا یا کشورهای دیگر نیز در گذشته در حملات سایبری علیه ایران دخالت داشته‌اند. به‌طور نمونه بدافزار پیچیده استاکس‌نت سبب اختلال در مراکز اتمی ایران شد. بر اساس این گزارش آمریکا و اسرائیل در تولید این بدافزار دست داشته‌اند.
احتمال دخالت مستقیم ایران در حملات سایبری اخیر
شرکت‌های انرژی در آمریکا بر این باورند که حملات سایبری کنونی با "حمایت مستقیم دولت ایران با هدف کارشکنی در خطوط نفت و گاز صورت گرفته است. یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود گفت که هکرها کوشیده‌اند "برخی از برنامه‌های کنترل را پاک کنند و یا از کار بیاندازنند."
 هدف حملات سایبری اختلال در کار خطوط انتقال گاز و نفت در آمریکا بوده است. عکس از آرشیو
در این گزارش نام شرکت‌هایی که مورد حملات سایبری قرار گرفته‌اند فاش نشده است. به جزییات دخالت احتمالی دولت ایران در این حملات نیز اشاره نشده است، اما با استناد به ماموران آمریکایی در گزارش آمده که "شواهد و مدارک فنی" کافی وجود دارد که رژیم ایران از هکرها حمایت کرده است.
گرچه هنوز جزییات این حملات مخفی نگاه داشته می‌شود، اما روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از متخصصان نوشت که مشابهت‌های زیادی میان حملات اخیر و حمله به "شرکت نفت آرامکو" متعلق به عربستان سعودی وجود دارد که در جریان آن دست‌کم ۳۰ هزار کامپیوتر در ماه مه ۲۰۱۲ از کار افتادند.
جمیز لوئیس، کارشناس امنیت سایبری که به عنوان مشاور، اغلب با دولت آمریکا نیز همکاری می‌کند گفت: «این حملات به مرحله خطرناکی رسیده است. ما تنها می‌توانیم واکنش نشان دهیم. ما در آستانه ورود به یک جنگ سایبری هستیم.»
لئون پانه‌تا، وزیر سابق دفاع آمریکا در اکتبر سال گذشته از تهدیدات پنهان ایران سخن گفته بود. وی بی آنکه نامی از ایران ببرد درباره حمله به شرکت آرامکو به هکرها هشدار داده بود. در این گزارش آمده است که دولت اوباما حملات سایبری به شرکت‌های انرژی را بیانگر بی‌اعتنایی ایران به هشدار مکرر این کشور تلقی می‌کند.
یک مقام آمریکایی تصریح کرد که «چینی‌ها در پی سرقت اطلاعات نظامی و اقتصادی هستند، اما حملات سایبری ایران به منظور آسیب‌رسانی صورت می‌گیرد، بدین دلیل توجه و احتیاط بیشتری را طلب می‌کند.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر