پنجشنبه، خرداد ۰۹، ۱۳۹۲

جریمه ۳۹۸ میلیون دلاری توتال به دلیل پرداخت رشوه به ایران

جهان


کنسرن نفت و گاز توتال فرانسه در آمریکا جریمه نقدی هنگفتی می‌پردازد. دادستانی پاریس هم خواستار رسیدگی به اتهامات رئیس این شرکت در دادگاه شده است. توتال به پرداخت ۶۰ میلیون دلار رشوه به مقام‌های ایرانی متهم شده بود.
وزارت دادگستری و نهاد نظارت بر بورس ایالات متحده آمریکا شرکت توتال فرانسه را متهم کرده‌اند که در فاصله سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۴ از طریق واسطه‌های خود ۶۰ میلیون دلار به مقام‌های ایرانی رشوه پرداخت کرده تا امتیاز فعالیت در میدان‌های نفت و گاز ایران را به دست آورد. رسیدگی به این پرونده در دسامبر ۲۰۰۶ آغاز شد.
توتال در بورس آمریکا ثبت شده است. شرکت‌های ثبت‌شده در این بورس متعهد به رعایت قوانین آمریکا هستند؛ قوانینی که پرداخت رشوه به مقام‌های کشورهای خارجی را منع می‌کنند.
رویترز روز چهارشنبه به نقل از اندرو کالامار، رئیس دفتر نیویورک کمیسیون نظارت بر بورس ایالات متحده (SEC)، نوشت: «توتال باید سود حاصل از معامله فاسد را برگرداند».
این شرکت فرانسوی علاوه بر این به پرداخت جریمه نیز محکوم شده است. بر این اساس ۱۵۳ میلیون دلار به کمیسیون نظارت بر بورس آمریکا پرداخت می‌شود و ۲/ ۲۴۵ میلیون دلار هم به حساب وزارت دادگستری آمریکا واریز خواهد شد.
توتال همچنین متعهد شده که ساز و کارهای داخلی خود برای مقابله با فساد را تقویت کند. این کنسرن همچنین باید سه سال تحت نظارت یک نهاد مستقل فعالیت کند.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه (۲۹ مه / ۸ خرداد) گزارش داد که توتال برای پایان بخشیدن به روند رسیدگی به این پرونده در آمریکا ۳۹۸ میلیون دلار جریمه نقدی پرداخت می‌کند. در آمریکا مرسوم است که شرکت‌ها برای پایان دادن به رسیدگی‌های گاه درازمدت به اتهام‌های این‌چنینی با پرداخت جریمه نقدی موافقت می‌کنند. کنسرن‌های بزرگ آلمان همچون دایملر، زیمنس، لوفت‌هانزا یا تله‌کوم نیز پیش از این در آمریکا با پرداخت جریمه روند رسیدگی به اتهام‌های فساد مالی خود را متوقف کرده بودند.
نهادهای فرانسوی نیز در کنار آمریکا به اتهام کنسرن توتال رسیدگی می‌کردند. دادستانی پاریس خواسته که کریستوف دِ مارژری، رئیس کنونی کنسرن توتال، به اتهام‌های مطرح‌شده در دادگاه پاسخ دهد. تصمیم‌گیری در این مورد به قاضی تحقیق سپرده شده است. د مارژری پیشتر مدیر تولید کنسرن توتال در منطقه خاورمیانه بود.
یک سخنگوی توتال گفت، اگر کار به دادگاه بکشد، توتال و د مارژری اثبات خواهند کرد که اقدامات صورت گرفته مغایرتی با قوانین فرانسه نداشته است.
کنسرن توتال در سال ۲۰۱۲ و پس از آن‌که اتحادیه اروپا واردات نفت از ایران را تحریم کرد، به خرید نفت از ایران پایان داد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر