دوشنبه، مهر ۱۵، ۱۳۹۲

چالش‌های پنهان دولت و مجلس در عزل و نصب استانداران

چالش‌های پنهان دولت و مجلس در عزل و نصب استانداران

 

ظاهرا اختلاف وزارت کشور و نمایندگان مجلس در مورد برخی گزینه‌های پیشنهادی دولت، انتخاب استانداران جدید را دشوار کرده است. اکبر هاشمی رفسنجانی می‌گوید طولانی شدن انتخاب استانداران به صلاح مردم و دولت نیست.
انتخاب استانداران از اختیارات وزیر کشور است، اما افراد بسیاری خارج از دولت، به ویژه نمایندگان استان در مجلس، امامان جمعه و نمایندگان محلی رهبر جمهوری اسلامی در گزینش استاندار نقش و سهم دارند.

وزیر کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی در تشریح برنامه‌های خود برای این وزارت‌خانه گفته بود: «عزل و نصب استانداران و فرمانداران از مسیر قانونی خود، براساس شاخص‌های تعیین شده و هماهنگی با رییس جمهوری و دولت و تعامل با نمایندگان انجام خواهد شد.»
 عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور

مخالفت با بازگشت استاندار اصلاح‌طلب

در حدود دو ماهی که دولت یازدهم مشغول کار شده استانداران تهران، اصفهان، لرستان، البرز، مازندران، خراسان شمالی، زنجان و کهکیلویه و بویر احمد تغییر کرده‌اند.

حسن روحانی پیش از این از وزیر کشور خواسته بود که حداکثر تا پایان شهریور استانداران هفت استان دارای کلان‌شهر را انتخاب کند. آذربایجان شرقی یکی از این استان‌ها به شمار می‌رود که گزینه دولت برای استانداری آن با واکنش شدید برخی از نمایندگان روبرو شده است.

در هفته پایانی شهریور ماه اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، محمد‌علی سبحان‌الهی را به عنوان گزینه مورد نظر دولت برای استانداری آذربایجان شرقی معرفی کرد.

سبحان‌الهی از شخصیت‌های ارشد اصلاح‌طلب استان است و در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی استاندار آذربایجان شرقی بوده است. مجمع نمایندگان این استان در مجلس با این پیشنهاد به شدت مخالفت کرده‌اند.

کلاف سردرگم مدیریت اجرایی کشور

تغییر مدیران ارشد که با تغییر دولت امری طبیعی به نظر می‌رسد در روزهای گذشته با واکنش منفی شماری از اصولگرایان و رسانه‌های وابسته به این جناح روبرو شده است.

سایت خبری تسنیم که به سپاه پاسداران منسوب است روز دوشنبه (۱۵ مهر/ ۶ اکتبر) در گزارشی نوشت در دو ماه نخست دولت یازدهم ۴۶۰ عزل و نصب صورت گرفته که ۷۱ مورد آن توسط شخص رئیس جمهوری بوده است.

سایت تسنیم نوشت: «تغییرات و تحولات چنان روند تند و باشتابی به خود گرفته‌اند که حتی آمار تغییر و تحولات نیز با برخی گمانه‌زنی‌ها و تردیدها روبه‌رو شده است‌.»

به رغم این، هنوز تکلیف استاندارانی که با دولت جدید همسو نیستند مشخص نشده است. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که "شرایط مدیریت اجرایی گذشته اوضاع كشور را مثل كلافی سردرگم به هم ریخت و اكنون اصلاح امور، نیاز به تدبیر دارد."
 اکبر هاشمی رفسنجانی

انتقاد رفسنجانی از تاخیر در انتخاب استانداران

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) اكبر هاشمی رفسنجانی، صبح دوشنبه، ۱۵ مهر در دیدار با اعضای شورای مركزی خانه‌های صنعت، معدن و تجارت ایران، با مقایسه درآمدهای نفتی در هشت سال گذشته با دوره‌های قبلی اوضاع کشور را در دولت‌های نهم و دهم تاسف‌آور خواند.

رفسنجانی گفت: «اكنون می‌توان با اصلاح شرایط مدیریتی و حل مشكلات خارجی با استفاده از زیر بناهای موجود، كشور را به سرعت به موقعیت‌های مناسب علمی، دانشگاهی و فرهنگی رساند.»

رفسنجانی با انتقاد از مدیریت اجرایی کشور در ۸ سال گذشته تاکید کرد: «طولانی شدن زمان انتخاب استانداران و دیگر مدیران استانی و شهرستانی هم به صلاح دولت فعلی و مردم نیست.»

حسن روحانی بارها تاکید کرده که همکاران خود را از شخصیت‌های معتدل جناح‌های مختلف انتخاب خواهد کرد. مجلس که اکثریت آن را اصولگرایان در اختیار دارند از حضور چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان در دولت ناخشنود‌اند و تلاش می‌کنند مانع آن شوند.

ندادن رای اعتماد به محمدعلی نجفی، گزینه پیشنهادی روحانی برای وزارت آموزش و پرورش نمونه‌ای از این تلاش‌ها محسوب می‌شود. روحانی از نجفی و برخی دیگر از اصلاح‌طلبان در پست‌هایی استفاده کرده که نیازمند رای مجلس نیستند.

بهره‌گیری از اصلاح‌ظلبان به عنوان استاندار امکان دیگری برای تحقق وعده روحانی در مورد مدیریت اجرایی کشور است. ظاهرا اصولگرایان تمام توان خود را برای جلوگیری از بازگشت این جناح به عرضه سیاسی بسیج کرده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر