سه‌شنبه، مهر ۰۸، ۱۳۹۳

مرتضوی تکذیب کرد: در تامین اجتماعی «کوچک‌ترین خلافی» رخ نداده

مرتضوی تکذیب کرد: در تامین اجتماعی «کوچک‌ترین خلافی» رخ نداده

سعید مرتضوی با این ادعا که در دوره مدیریت وی در سازمان تامین اجتماعی «کوچک‌ترین خلافی» رخ نداده و «حتی یک شرکت»هم به بابک زنجانی واگذار نشده، خواستار ارائه سند درباره واگذاری و پرداخت‌های غیرقانونی در این سازمان شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس سابق سازمان تامین اجتماعی روز دوشنبه، هفت مهر، در واکنش به گزارش تحقیق و تفحص مجلس از این سازمان گفت که در پرونده تامین اجتماعی «کوچکترین خلافی» رخ نداده است و حتی «یک مورد بحث و خلاف قانون وجود ندارد».
آقای مرتضوی گفت: «در این گزارش آمده است ما ۱۳۷ شرکت به بابک زنجانی داده‌ایم، ما می‌گوییم اشکالی ندارد برای واگذاری حتی یک شرکت سند بیاورند... حتی یک شرکت از تامین اجتماعی به وی واگذار نشده است.»
آقای مرتضوی روز دوشنبه، ۱۰ شهریور، نیز گفته بود که حتی یک شرکت هم به بابک زنجانی واگذار نشده است.
در واکنش به این ادعا، حسین دهدشتی، رئیس کمیته تحقیق و تفحص مجلس، روز ۱۲ شهریور آقای مرتضوی را به دادن «پنج چک به مبلغ ۴۰۰ میلیارد ین ژاپن» به بابک زنجانی متهم و تهدید کرد که اگر آقای مرتضوی این اقدام را دوباره تکذیب کند، او شماره و تاریخ صدور چک‌ها را اعلام خواهد کرد.
آقای مرتضوی روز دوشنبه در ادامه سخنان خود درباره گزارش تحقیق و تفحص مجلس گفت:«همچنین می‌گویند ما ده رقم زمین را به مجموعه‌ای داده‌ایم که ما می‌گوییم دروغ است. اگر یک متر زمین هم در دوره من به فروش رفته سند بیاورید.»
وی اضافه کرد: «همچنین می‌گویند ۱۵۰ میلیون تومان به صدا و سیما داده‌ایم... اگر یک مورد پیدا کردند که پرداخت یا واگذاری غیرقانونی صورت گرفته سند و مدرک بیاورند تا پاسخ دهیم.»
گزارش تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تأمین اجتماعی در روز چهارشنبه، ۱۳ آذر ۱۳۹۲، سعید مرتضوی، رئیس سابق سازمان تامین اجتماعی، را به تخلفات گسترده مالی بالغ بر ميلياردها تومان متهم کرده بود.
خانه ملت، خبرگزاری مجلس، نیز روز شنبه، ۲۳ آذر، در گزارشی چندین سند از پرداخت‌ها و قراردادهای فرهنگی سازمان تأمین اجتماعی در زمان مدیریت سعید مرتضوی را منتشر کرده بود که  از جمله آنها «قرارداد میلیونی با شبکه سه سیما» بود.
آقای مرتضوی درباره درخواست سه وکیل شاکی از وی برای ارجاع پرونده به وزارت اطلاعات نیز گفت: «ما و قوه قضائیه معتقدیم بر اساس قانون اساسی رئیس قوه قضائیه حق دارد حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه را تشکیل دهد و پرونده‌هایی که مورد نظر رئیس دستگاه قضا است برای تحقیقات به آنجا بفرستد.»
وی اضافه کرد: «از یک دهه قبل حفاظت اطلاعات قوه قضائیه فعالیت می‌کند و پرونده‌ها به آنجا ارجاع و درباره آن گزارش می‌دهد. حفاظت اطلاعات قوه قضائیه به پرونده‌های مهم‌تر از این نیز رسیدگی کرده است.»
مصطفی ترک همدانی، پیمان حاج محمود عطار و علیرضا دقیقی، سه وکیل کارگران شاکی از سعید مرتضوی در پرونده «تخلفات سازمان تامین اجتماعی»، روز سه‌شنبه، ۱۸ شهریور، با مراجعه به شعبه ۱۵ دادسرای کارکنان دولت از بازپرس پرونده خواسته‌ بودند، این پرونده برای انجام تحقیقات به وزارت اطلاعات به عنوان ضابط ویژه قضایی ارجاع شود.
سعید مرتضوی درباره آخرین وضعیت پرونده کهریزک نیز گفت: «این پرونده در دیوان عالی کشور در حال رسیدگی است و هنوز قضات تصمیم نگرفته‌اند. هر تصمیمی دیوان عالی کشور به عنوان عالی‌ترین مرجع قضایی بگیرد، ما اجرا می‌کنیم.»
وی درباره شکایت فاضل لاریجانی نیز گفت: «این پرونده در دادسرا مفتوح است و من در جریان آن نیستم.»
پیمان حاج محمود عطار، وکیل دادگستری، روز یک‌شنبه، ۱۲ مرداد، از وجود ده پرونده مفتوح علیه سعید مرتضوی در دادسرای کارکنان دولت خبر داده و پرونده شکایت عباس پالیزدار، پرونده بازداشتگاه کهریزک، پرونده شکایت فاضل لاریجانی و شکایت کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تامین اجتماعی را از جمله پرونده‌های مفتوح وی ذکر کرده بود.
یک روز پس از این سخنان، غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه، گفت که برای برخی از پرونده‌های آقای مرتضوی حکم صادر شده و این احکام در مرحله تجدید نظر هستند.
سعید مرتضوی در دولت محمود احمدی‌نژاد به ریاست سازمان تامین اجتماعی منصوب شد. انتصاب و عدم برکناری آقای مرتضوی باعث استیضاح و برکناری عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر کار دولت احمدی‌نژاد، در ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ شد.

معاون سپاه: مهدی هاشمی از رئوس اعتراضات ۸۸ بود

معاون سپاه: مهدی هاشمی از رئوس اعتراضات ۸۸ بود

محمدحسین نجات
محمدحسین نجات
معاون فرهنگی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، را به «جرایم اقتصادی، ارتباط با بیگانگان و جاسوسی» متهم کرده و او را «یکی از رئوس اعتراضات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸» معرفی کرد.
محمدحسین نجات، معاون سپاه، روز سه‌شنبه، هشت مهر، درمصاحبه‌ای با خبرگزاری فارس، همچنین با اشاره به نامه اکبر هاشمی رفسنجانی به خامنه‌ای پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ گفت: «آن نامه می‌توانست فضا را بسیار بدتر کند و یکی از تدابیر رهبری همین بود که به این نامه پاسخ ندادند.»
به گفته آقای نجات، این نامه «نشان می‌داد که ایشان از یک سری قضایا مطلع هستند، بالاخره فرزند ایشان یکی از رئوس جریان برنامه‌ریزی اغتشاشات آن مقطع بود».
در خردادماه سال ۱۳۸۸، تنها چند روز پیش از برگزارى انتخابات ریاست جمهورى، آقاى هاشمى ‌رفسنجانى در نامه‌ سرگشاده‌اى خطاب به آیت‌الله خامنه‌اى، ضمن اعتراض به اتهام‌هاى وارده از سوى محمود احمدى‌نژاد به وى و اعضاى خانواده‌اش از رهبر جمهورى اسلامى خواست تا سلامت انتخابات را تضمین کند.
معاون فرهنگی سپاه پاسداران روز سه‌شنبه تصریح کرد: «آقای مهدی هاشمی یکی از کسانی است که برنامه‌ریزی می‌کرد و در این ستادها حضور داشت. بعد از اقرار متهمین فتنه هم که معلوم شد ایشان نقش اساسی داشتند و قرار شد احضار شوند، به خارج از کشور رفت و محاکمه ایشان قدری عقب افتاد.»
مصطفی تاجزاده، عضو زندانی جبهه مشارکت، روز پنجم شهریور در نامه‌ای از «ضرب و شتم خود توسط بازجویان» برای «اعتراف‌ علیه» اکبر هاشمی رفسنجانی، میرحسین موسوی و محمد خاتمی خبر داده و نوشته بود که بازجویان از او خواسته‌اند اعتراف کند که هاشمی رفسنجانی درصدد تحقق انقلاب مخملی بوده است.
آقای نجات با اشاره به برگزاری دادگاه مهدی هاشمی افزود: «امیدواریم این دادگاه پس از رسیدگی به جرایم اقتصادی و حیف و میل‌هایی که داشته و ارتباط با بیگانگان و جاسوسی، به دیگر اتهامات او هم رسیدگی کند.»
سخنان معاون فرهنگی سپاه پاسداران در حالی بیان می‌شود که تاکنون تمام جلسات دادگاه مهدی هاشمی غیرعلنی برگزار شده است. نهمین جلسه دادگاه مهدی هاشمی روز ۱۶ شهریورماه برگزار شد.
آقای نجات با اشاره به حضور خود در نماز جمعه اکبر هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۸۸ گفت: «بعدها ستاد نماز جمعه هم به این نتیجه رسید که تا وقتی قرار است نماز جمعه‌ محل تجمع افراد فتنه‌گر بشود، امامت ایشان ادامه پیدا نکند.»
اکبر هاشمی رفسنجانی در آخرين خطبه نماز جمعه خود در ۲۶ تيرماه سال ۱۳۸۸ خواهان آزادی دستگيرشدگان بعد از انتخابات، دلجویی از آسیب‌دیدگان  و فراهم شدن فضايی برای بيان ديدگاه‌های مختلف در  صدا و سیمای دولتی ايران شد.
معاون فرهنگی سپاه روز سه‌شنبه همچنین با اشاره به دیدار علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، با میرحسین موسوی در روز ۲۴ خرداد ۸۸ گفت که میرحسین موسوی در این ملاقات «عصبانی و مدعی» بود.
به گفته این مقام سپاه، آیت‌الله خامنه‌ای پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ برای میرحسین موسوی و مهدی کروبی پیام خصوصی فرستاده که سعی کنند «کار ساختارشکن انجام ندهند و هر اعتراضی که می‌خواهند بکنند، در چارچوب قانون باشد».
ميرحسين موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، رئيس سابق مجلس ايران و از رهبران اعتراضات به انتخابات رياست جمهوری سال ۱۳۸۸، از بهمن‌ماه سال ۱۳۸۹ بدون محاکمه در حصر خانگی به سر می‌برند.
آقای نجات دراین مصاحبه همچنین اتهاماتی را درباره محمد خاتمی، بهزاد نبوی، اعضای حزب جبهه مشارکت و مجمع روحانیون مبارز مطرح کرده است.
وی با بیان این که خاتمی در اوج ریاست ‌جمهوری نیز ولایت فقیه را قبول نداشت افزود: «یکی از آقایان می‌گوید که من مفصل با او صحبت کردم و بالاخره چنین گفت که ولایت فقیه دیکتاتوری مومنین است.»
محمدحسین نجات که به گفته خودش از سال ۱۳۷۸ فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه و از سال ۱۳۷۹ «مسئول حفاظت از بیت رهبر جمهوری اسلامی» بوده روز دوشنبه، ۳۱ شهریور، به عنوان معاون فرهنگی سپاه معرفی شد.

مادر ریحانه جباری: برای نجات دخترم دست به دامن رهبری می‌شوم



مادر ریحانه جباری: برای نجات دخترم دست به دامن رهبری می‌شوم

ریحانه جباری که روز دوشنبه احتمالا به منظور اجرای حکم اعدام به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده بود، شب گذشته به قرچک ورامین بازگردانده شد. هنوز مشخص نیست دلیل این انتقال ناگهانی او چه بوده است.
بعد از ظهر روز دوشنبه (۷ مهر/ ۲۹ سپتامبر) ریحانه جباری، زندانی محکوم به اعدام به طور ناگهانی برای انتقال به زندان رجایی‌شهر فرا خوانده شد. آنگونه که مادر ریحانه در گفت‌و‌گو با دویچه‌وله شرح داد، ریحانه را با دستبند و پابند به زندان رجایی‌شهر منتقل کرده و به سلول انفرادی ‌برند.
بعد از گرفتن تمامی وسایل شخصی از جمله ساعت و کفش و انگشتر، به ریحانه کاغذ و قلم می‌دهند و می‌گویند برای هرکسی که دوست داری نامه بنویس. از حدود ساعت چهار بعدازظهر تا حوای ۹ شب، ریحانه در سلول انفرادی بوده است.
این اقدامات از جمله کارهایی است که معمولا برای زندانی در آستانه اعدام انجام می‌شود. این در حالی است که به تصریح مادر ریحانه، پرونده او از روز دوشنبه ۲۴ شهریور ٰ(۱۵سپتامبر) در دادستانی تهران در حال بازخوانی است و به تاکید وکیل ریحانه تا روز یک‌شنبه (۶ مهر/۲۸ سپتامبر) به دایره اجرای احکام فرستاده نشده است.
حوالی ساعت ۹ شب گذشته، ریحانه را فرا خوانده و مجددا به زندان قرچک ورامین منتقل می‌کنند. آنگونه که ریحانه در تماس تلفنی با مادرش شرح داده، به محض ورود او به داخل بند، زندانیان با شادی و هلهله از او استقبال می‌کنند.
هیچیک از مسئولان دو زندان قرچک و رجایی شهر تا کنون توضیحی درباره این نقل و انتقال نداده‌اند. پریسا قنبری وکیل مدافع ریحانه به دویچه‌وله گفت که حتی افسر نگهبان زندان هم نمی‌دانسته دلیل این انتقال چیست. به گفته خانم قنبری، مسئولان زندان رجایی شهر باید در این مورد پاسخگو باشند.
شعله پاکروان، مادر ریحانه در گفت‌و‌گوی مفصلی که پس از بازگرداندن ریحانه به قرچک با دویچه‌وله انجام داد، توضیح داد که شب گذشته هنگامی که وی به همراه گروه‌های مختلف مردم مقابل زندان رجایی‌شهر تجمع کرده بودند، دو نفر از قوه قضائیه به آنجا رفته و گفته‌اند آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه ۸ تا ۱۰ روز دستور توقف اجرای حکم را داده است اما تاکید کرده که او در این مرحله نمی‌تواند حکم را تغییر دهد وتنها راه نجات ریحانه یا گرفتن رضایت از خانواده سربندی (مقتول) است و یا دستور آیت‌الله خامنه‌ای برای لغو حکم.
خانم پاکروان تصریح می‌کند که تمامی روزهای این هفته و هفته آینده را صرف تلاش برای دیدار با رهبری یا گرفتن تماس با بیت رهبری خواهد کرد چرا که از سه قوه ناامید شده و نامه‌های زیادی که برای نمایندگان مجلس، مسئولان قوه مجریه و قوه قضائیه فرستاده همه بی‌جواب مانده‌اند.
مادر ریحانه توضیح می‌دهد که حتی چندین هفته به منظور ملاقات با آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه به مجلس روضه‌خوانی پدر وی در شهر قم که روزهای جمعه برگزار می‌شود رفته و پدر، خواهر و همسرش هم او را همراهی کرده‌اند اما هیچ بار موفق به ملاقات با ریاست قوه قضائیه نشده‌اند.



درباره گرفتن رضایت از خانواده مقتول، او می‌گوید: «متاسفانه خانواده سربندی تمامی درها را به روی ملاقات یا تماس با ما بسته‌اند. با این همه ما تلاشمان را می‌کنیم».
مادر ریحانه البته تاکید می‌کند که می‌داند خانواده سربندی تحت فشار هستند و کسانی به طور مرتب با پسر بزرگ آقای سربندی تماس گرفته و از او می‌خواهند تا رضایت ندهد و بگذارد ریحانه اعدام شود.
شارمین میمندی نژاد از اعضای "جمعیت امام علی" که برای جلب رضایت خانواده سربندی تلاش می‌کند و بسیار از سوی این خانواده مورد اطمینان است به مادر ریحانه گفته که جلال سربندی پسر بزرگ مقتول، بسیار خسته و تحت فشار است.
شعله پاکروان می‌گوید: «با این که من خودم هم بسیار خسته هستم اما فکر می‌کنم جلال سربندی پسر خود من است و به او می‌گویم پسرم، برای فرار از زیر این بار کمرشکن چشمانت را ببند و به آینده نگاه کن. هرچیزی که در گذشته بوده فراموش کن و آینده را بساز. با ریختن خون ریحانه تو تمام روزهای آینده‌ات را هم خراب می‌کنی. خشمی که الان از ریحانه داری یک روزی تمام می‌شود اما جان ریحانه را دیگر نمی‌توانی برگردانی».
ریحانه جباری، متولد ۱۳۶۶، طراح دکوراسیون داخلی یک شرکت تبلیغاتی و دکوراسیون، زمانی که ۲۰ سال داشت به قتل "مرتضی سربندی"، پزشک ۴۷ ساله، متاهل، دارای سه فرزند و کارمند سابق وزارت اطلاعات متهم شد.
ریحانه در تمامی جلسات دادگاه گفته برای دفاع از خودش در برابر قصد تجاوز جنسی از سوی مقتول، تنها یک ضربه چاقو به کتف او وارد و بلافاصله فرار کرده است. ولی دفاعیات ریحانه مبنی بر دفاع مشروع مورد توجه دادگاه قرار نگرفت و برای او حکم قصاص صادر شد.

کمک‌های نظامی جدید ایران به ارتش لبنان



کمک‌های نظامی جدید ایران به ارتش لبنان

دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، در سفر به لبنان اعلام کرد که جمهوری اسلامی کمک‌های نظامی بیشتری در اختیار لبنان قرار می‌دهد. وی گفت که این کمک‌ها در سفر وزیر دفاع لبنان به تهران تحویل می‌شود.
علی شمخانی به‌عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده رهبر جمهوری اسلامی در این شورا، به لبنان سفر کرده است. او امروز (سه‌شنبه ۸ مهر/ ۳۰ سپتامبر) در بیروت با تمام سلام، نخست‌وزیر لبنان، دیدار و گفت‌وگو کرد. در پی این دیدار شمخانی در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که جمهوری اسلامی تهدید ثبات و امنیت لبنان را "خط قرمز" خود می‌داند.
شمخانی همچنین اعلام کرد که تهران آماده تحویل کمک‌های نظامی تازه‌ای به لبنان است. وی خبر داد که سمیر مقبل، وزیر دفاع لبنان، قرار است به زودی به تهران سفر کند و در جریان این سفر کمک‌های نظامی تحویل خواهد شد. دبیر شورای امنیت ملی جمهوری اسلامی، به حجم و ارزش کمک‌های نظامی ایران اشاره‌ای نکرد.
ارزش‌های مشترک لبنان و جمهوری اسلامی
شمخانی تصریح کرد که در دیدار با نخست‌وزیر لبنان پیرامون "سوءاستفاده" اسرائيل از اوضاع منطقه، موضوعات داخلی لبنان و مناسبات این کشور با ایران گفت‌وگو کرده است. وی خطاب به خبرنگاران گفت: «فاصله جغرافیایی ایران و لبنان هزاران کیلومتر است، اما به نظر من تفکراتی هماهنگ و منبعث از باورها و ارزش‌ها تجلی یافته است.»
حزب‌الله لبنان به رهبری حسن‌ نصرالله به وسیله جمهوری اسلامی ایران ایجاد و با کمک‌های مالی و تسلیحاتی تهران تجهیز شده است. خبرگزاری رویترز درباره سفر شمخانی به لبنان می‌نویسد: «ارتش لبنان با بنیادگرایان اسلامی سنی‌مذهبی درگیر است که می‌کوشند از خاک سوریه وارد خاک این کشور شوند. در ماه اوت جنگ‌های شدیدی در شهر مرزی "ارسال" رخ داد.»
رویترز در گزارش خود می‌افزاید: «افزایش قدرت شبه‌نظامیان رادیکال سنی از جمله دولت اسلامی در سوریه، ایران شیعی را واداشت که به عربستان سعودی نزدیک شود که از سوی این گروه‌ها مورد تهدید واقع شده است. ارتش لبنان در نبرد با بنیادگرایان اسلامی هم‌اکنون از پشتیبانی آمریکا و عربستان سعودی برخوردار است. از سوی دیگر ایران از شیعیان حزب‌الله لبنان پشتیبانی می‌کند که در سوریه برای حفظ رژیم اسد می‌جنگند.»

لس آنجلس تایمز: ایرانی‌ها به نماز باران متوسل شده‌اند


لس آنجلس تایمز: ایرانی‌ها به نماز باران متوسل شده‌اند
 
روزنامه آمریکایی لس‌ انجلس تایمز، گزارشی از توسل ایران‌ها به نماز باران برای مقابله با بحران کم آبی در کشورشان منتشر کرده است.

لس آنجلس تایمز با اشاره به بحران کمبود آب و خشکسالی در ایران نوشته است: «سر دادن شعار مرگ بر آمریکا در نماز جمعه‌های ایران از بین نرفته است، اما اخیرا ستاد برگزاری نماز جمعه در ایران موضوعی را در دستور کار خود قرار داده که بیش از آنکه ایدئولوژیک باشد، مساله‌ای اقلیمی است.»

بنا بر این گزارش: «نماز گزاران جمعه نماز باران می‌خوانند یا دستکم به آن‌ها توصیه می‌شود این کار را انجام دهند. آیت الله کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در این باره در خطبه‌های نماز جمعه تهران به نماز گزاران گفت، به خاطر خدا برای نزول باران به درگاه خداوند بروند و از او بخواهند تا باران را نازل کند.»

این روزنامه آمریکایی افزوده است: «نگرانی جدی از بحران کمبود آب در سرتاسر ایران از شهر تهران پر دود و دم و شلوغ گرفته تا حومه‌های این شهر بزرگ و تا دور افتاده‌ترین روستاهای این کشور خشک و بیابانی را فرا گرفته است و کاهش سطح باران و خشکی رودخانه‌ها و پایین آمدن و برداشت از منابع آب زیر زمینی به سطوحی عمیق‌تر از بحرانی جدی از کمبود آب در ایران حکایت دارد. آب حتی در برخی مناطق ایران قطع شده و به جیره بندی رسیده است.»

بر اساس این گزارش: «مردم از کاهش خدمات آب و قطعی آن گله مندند. خیلی ساختمان‌ها در پشت بام‌هایشان تانکرهایی قرار داده‌اند تا آب باران را جمع کنند، اما ماه‌هاست که از باران خبری نیست. آب‌های بسته بندی به وفور در بازار وجود دارد اما بسیاری از مردم قدرت خرید این آب را ندارند. بسیاری از ایرانی‌ها برای آب شرب و آب شستشو به آب لوله کشی خانگی وابسته‌اند.»

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «کار‌شناسان عوامل مختلفی را برای بحران کمبود آب در ایران بر می‌شمرند: خشکسالی بلند مدت، تغییرات اقلیمی و مدیریت منابع اب در بخش کشاورزی و خانگی که بهینه نیست و باعث افزایش بی‌رویه هدر دهی و مصرف آب می‌شود. مقامات ایرانی می‌گویند در مدیریت بهینه مصرف آب ایران در رتبه‌های نازل جهانی قرار دارد.»

لس انجلس تایمز گزارش خود را اینگونه پایان داده است: «همه چیز به باران بستگی دارد. مقامات ایران می‌گویند اگر در پاییز باران نبارد ذخائر آب شرب رو به پایان است و بحران آب در ایران به مراحل حاد‌تر خواهد رسید.»

نتانیاهو: ایران هسته‌ای از داعش خطرناک‌ تر است


نتانیاهو: ایران هسته‌ای از داعش خطرناک‌ تر است
 
بنيامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، می‌گوید خطر ایران هسته‌ای از خطر شبه نظامیان گروه دولت اسلامی موسوم به داعش برای جهان بزرگتر است.

نتانیاهو که دوشنبه ۲۹سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخن می‌گفت، اظهار داشت:‌«این مساله کاملا روشن است، باید گروه داعش را شکست داد.»

او افزود: «اما شکست دادن داعش و رها کردن ایران برای اینکه قدرتی هسته‌ای شود، به معنی پیروزی در درگیری و شکست در جنگ است.»

نخست وزیر اسرائیل ادامه داد: «باید توانایی‌های هسته‌ای ایران، به طور کامل از میان برده شود.»

او ابراز عقیده کرد که ایران اخیرا با نزدیک کردن خود به غرب، در پی پایان دادن به تحریم‌های بین‌المللی و «از میان برداشتن موانع در مسیر ساخت بمب هسته‌ای است.»

غرب، ایران را به تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای متهم می‌کند. از همین رو تحریم‌هایی علیه این کشور وضع کرده است.

ایران که بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود تاکید دارد، مذاکراتی با غرب آغاز کرده که تا کنون طی آن به توافق اولیه موقت دست یافته است. برپایه این توافق، ایران بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را تعلیق کرده و در مقابل، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور کاهش یافت.

اسرائیل با این توافق مخالف است و می‌گوید ایران در پی خرید زمان برای پیشبرد برنامه هسته‌ای خود است.

پیش از این مقام‌های اسرائیلی بارها از احتمال اقدام نظامی علیه پایگاه‌های هسته‌ای ایران در صورت نزدیک شدن این کشور به جنگ‌افزارهای اتمی سخن گفته بودند.

بازداشت یک نوکیش اهل سنت اهوازی در دارالعلوم مکی زاهدان

بازداشت یک نوکیش اهل سنت اهوازی در دارالعلوم مکی زاهدان 
 
 یکی از طلاب اهوازی دارالعلوم زاهدان بنام سعيد زهيری شامگاه شنبه 5 مهر 1393 در نزدیکی درب ورودی دارالعلوم مكی زاهدان دستگیر  و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به گزارش کمپین بلوچ به نقل  از شاهدان عینی، سعید زهیری پس از خروج از مدرسه "دارالعلوم مكي زاهدان " وقتی قصد رفتن به منزل خود را داشت توسط افراد لباس شخصی بازداشت و به زور به سمت ماشین پژویی که در انتظار آنها بود برده و خودروی مذکور فورا از صحنه دور شد.
قابل ذكر است كه سعید زهیری یک نوکیش عرب اهل سنت اهوازی است که به همراه همسر و فرزند خود برای کسب علوم دینی به زاهدان رفته و در سال هشتم در دارالعلوم مکی زاهدان مشغول به تحصیل است.

مقامات نظامی و قضائی ایران هنوز هیچ اظهار نظری در باره این دستگیری و اتهام فرد دستگیر شده انجام نداده اند. لازم به ذکر است در ماههای اخیر سختگیریها نسبت به مسلمانان اهل سنت در ایران رو به افزایش گذاشته است.

دوشنبه، مهر ۰۷، ۱۳۹۳

بیماری‌های قلبی، دلیل مرگ «۴۰ درصد» از جوانان ایرانی

بیماری‌های قلبی، دلیل مرگ «۴۰ درصد» از جوانان ایرانی

رحمت‌الله حافظی، عضو شورای تهران، براساس آمارهای سازمان پزشکی قانونی، دلیل مرگ ۴۰ درصد از جوانان، به ویژه جوانان تهرانی، را بیماری‌های قلبی اعلام کرد.
به گفته او مهم‌ترین عوامل بیماری‌های قلبی، هوای ناسالم، ورزش نکردن و رژیم غذایی نامناسب است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران روز یک‌شنبه ۶ مهر و به مناسبت روز جهانی قلب گفت که امیدوار است این آمار حساسیت لازم را نسبت به مشکلات قلبی عروقی ایجاد کند.
آنچنان که سازمان جهانی بهداشت می‌گوید سالانه میلیون‌ها تن در دنیا به دلیل عارضه قلبی، جان خود را از دست می‌دهند. مصرف غذاهای پرچرب، قند و ورزش نکردن مهم‌ترین دلیل عارضه قلبی است.
در همین حال فریدون نوحی مشاور وزیر بهداشت و رئیس انجمن قلب و عروق ایران نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر می‌گوید که به طور میانگین ۳۵ درصد مرگ‌ها در ایران به دلیل ابتلای افراد به بیماری‌های قلب و عروق و سکته قلبی است.
به گفته او روغن‌هایی که مصرف می‌شود و غذاهای آماده نقش مهمی در گسترش بیماری‌های قلب و عروق دارند و خوشمزگی غذاها را نمک زیاد، روغن و شیرینی ایجاد می‌کند که هر سه آنها برای سلامت قلب بسیار مضر هستند.
به گفته آقای نوحی، مسائلی مانند آلودگی هوا نیز در ابتلا به این بیماری‌ها اثر دارد، همچنین مسائل عصبی همراه با شرایطی که در آن فرد به طور مداوم استرس داشته باشد احتمال ابتلای او را به بیماری‌های قلبی افزایش می‌دهد.
بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان جهانی بهداشت، بیماری‌های قلبی به عنوان مهمترین دلیل مرگ‌ومیر در سراسر جهان تا سال ۲۰۲۰ اعلام شده و این در حالی است که آمارهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران نشان می‌دهد حدود ۴۰ درصد مرگ‌ها در ایران نیز ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های قلبی است.
آنچنان که وزارت بهداشت ایران پیشتر اعلام کرد، آمار ایران رکورددار بالاترین آمار مرگ قلبی در جهان است، به طوریکه روزانه ۳۰۰ تن در ایران  به دلیل عوارض قلبی جان خود را از دست می‌دهند، در حالی که امکان بروز بیماری‌های قلبی و عروقی پس از سن ۴۰ سالگی در مردان ۴۹ درصد و در زنان ۳۹ درصد است.
سازمان جهانی بهداشت در پیامی به مناسبت روز جهانی قلب، کم کردن مصرف نمک را راهکاری ساده برای نجات جان میلیون‌ها تن در جهان دانست.
این در حالی است که افزایش مصرف نمک می‌تواند به افزایش فشار خون و در پی آن بروز نارسایی‌های قلبی و حتی سکته‌های مغزی منجر شود.
سازمان جهانی بهداشت در پیام خود از همه کشورهای جهان خواست تلاش کنند تا سال ۲۰۲۵ مصرف نمک را تا ۳۰ درصد کاهش دهند. اگر این هدف تحقق یافت، میلیون‌ها انسان از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی دور می‌شوند.
سازمان جهانی بهداشت میانگین مصرف روزانه نمک را برای هر فرد در جهان، ۱۰ گرم عنوان کرد و این میزان را دو برابر میزان توصیه شده این سازمان دانست.
بیشترین روش مصرف نمک از طریق مصرف خوراکی‌هایی چون نان، پنیر و غذاهای آماده است. این در حالی است که میزان مصرف نمک در ایران دو برابر میانگین جهانی برآورد شده‌است.
در کنار مصرف غداهای ناسالم، استعمال دخانیات و ورزش نکردن منظم که مناسب‌ترین آن پیاده‌روی روزانه به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به صورت تند راه رفتن است، مهم‌ترین دلایل بروز ناراحتی قلبی و عروقی است.

بابک زنجانی «اختلاس‌های خود را از زندان ادامه می‌دهد»

بابک زنجانی «اختلاس‌های خود را از زندان ادامه می‌دهد»

بابک زنجانی، میلیاردر ایرانی
بابک زنجانی، میلیاردر ایرانی
یک عضو کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس ایران گفت که بابک زنجانی «اختلاس‌هایش را بدون هیچ مانعی» از زندان ادامه می‌دهد؛ وی هم‌چنین از درگیر بودن چند مقام دولت پیشین در پرونده آقای زنجانی خبر داد.
امیرعباس سلطانی، روز یک‌شنبه، ۶ مهر، در گفت‌وگو با سایت «انتخاب» با اشاره به بازداشت ۱۰ نفر که او آنها را «عوامل بابک زنجانی» خواند، تصریح کرد: «این مسائل حکایت از آن دارد که زنجانی در شرایط مساعدی کارها، اختلاس‌ها و کاسبی‌اش را بدون هیچ مانعی مدیریت کرده و ادامه می‌دهد.»
آقای سلطانی اضافه کرد: «پرونده بابک زنجانی فعلاً پیشرفت محسوسی نداشته و او هر روز برگ جدیدی رو کرده و کار خود را از زندان انجام می‌دهد.»
غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه، نیز روز دوشنبه ۳۱ شهریور گفته بود که  بابک زنجانی از طریق واسطه‌هایی پیغام به بیرون زندان می‌فرستاده‌است.
درگیر بودن «سه یا چهار وزیر و مسئول» پیشین در پرونده
بنا بر این گزارش که در خبرگزاری‌های مختلف ایران نیز بازتاب داشته، امیرعباس سلطانی روز یک‌شنبه با اشاره به پرونده بابک زنجانی اضافه کرد: «سه یا چهار وزیر و مسئول دولت احمدی‌نژاد از جمله وزیر دارایی، رئیس بانک مرکزی و وزیر نفت در این مسئله درگیر بوده و باید پاسخگو باشند.»
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، روز ۲۱ مرداد، گفته بود که بابک زنجانی با مصوبه کارگروه نفت دولت و با نامه رئیس کل بانک مرکزی در دولت گذشته، دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار دریافت و به «حساب بانک جعلی» خود واریز کرده‌است.
براساس مصوبات دولت پیشین، معاون اول رئیس جمهور، وزیر نفت، وزیر صنایع، وزیر اقتصاد، وزیر اطلاعات، معاون برنامه‌ریزی ریاست جمهوری، رئیس‌کل بانک مرکزی، مدیرعامل شرکت ملی نفت و رئیس دفتر رئیس‌جمهور، از سال ۱۳۸۹ اعضای کارگروه نفت دولت بوده‌اند.
آقای سلطانی، رضا ضراب را «کارمند بابک زنجانی» خواند و افزود: «اینکه می‌گویند ضراب برای پرداخت بدهی زنجانی اعلام آمادگی کرده، بازی خود این آقاست که می‌خواهد پرونده را به حاشیه بکشاند.»
سخنان این نماینده مجلس در حالی بیان می‌شود که حمید حسینی، خزانه‌دار اتاق بازرگانی تهران، گفته‌است: «اعتقاد ندارم که زنجانی رئیس ضراب باشد. سابقه کاری و اصالت خانوادگی ضراب بیشتر از زنجانی است.»
رضا ضراب، ایرانی‌تبار تبعه ترکیه، به همراه ده‌ها تن دیگر ۲۶ آذرماه سال ۱۳۹۲  به اتهام پول‌شویی ۸۷ میلیارد یورویی و انتقال غیرقانونی حدود ۳۵ میلیارد یورو پول از ایران به ترکیه بازداشت شد.
دادستانی ترکیه در اردیبهشت ماه اعلام کرد که برای رضا ضراب و دیگر متهمان این پرونده قرار منع تعقیب صادر کرده‌است.
حمید حسینی، خزانه‌دار اتاق بازرگانی تهران، روز دوشنبه ۷ مهر، در مصاحبه با روزنامه آرمان، «مدیر یک شرکت نفتی خارجی معتبر» را فردی معرفی کرد که برای پرداخت بدهی بابک زنجانی اعلام آمادگی کرده‌است.
وی گفت که این فرد ایرانی نیست ولی احتمالا همسر یا مادرش ایرانی هستند.
به گفته آقای حسینی این شرکت که در ایران نیز دفتر دارد، در نامه‌ای رسمی به بانک مرکزی ایران برای پرداخت بدهی بابک زنجانی اعلام آمادگی کرده‌است.
مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری، ۶ شهریور، با اشاره به اعلام آمادگی عده‌ای در خارج از کشور برای پرداخت بدهی‌های بابک زنجانی گفته بود: «ما باید حواس‌مان جمع باشد تا رودست نخوریم، چرا که شاید کسی نقشه‌های دیگری داشته باشد.»
بابک زنجانی که به گفته خودش مالک بیش از ۷۰ شرکت و ده‌ها میلیارد دلار سرمایه در ایران و خارج از کشور است، پارسال به اتهام «فساد مالی» بازداشت و روانه زندان شد.
محسن قمصری، معاون امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، ۱۳ تیر ماه، گفته بود که بابک زنجانی و نیروی انتظامی که در دولت پیشین عهده‌دار فروش بخشی از نفت خام و میعانات گازی کشور شدند نتوانسته‌اند محموله‌ها را به فروش برسانند و عمده بدهی آقای زنجانی به‌خاطر هزینه نگهداری این محموله‌ها در کشتی است.

سفر رئیس جمهور ایران به آستراخان روسیه

سفر رئیس جمهور ایران به آستراخان روسیه

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، به آستراخان روسیه رفته تا در چهارمین اجلاس رهبران کشورهای حاشیه دریای خزر شرکت کند. مسائلی مانند رژیم حقوقی خزر، منابع خاویار و اکوسیستم این دریاچه مباحث این اجلاس خواهند بود.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، رهبران چهار کشور دیگر حاشیه دریای خزر را به روسیه دعوت کرده تا در چهارمین نشست رهبران کشورهای حاشیه خزر شرکت کنند. این اجلاس در شهر بندری آستراخان، واقع در شمال خزر و در دلتای رودخانه ولگا برگزار می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری ایران، روحانی در بدو ورود به روسیه گفت: «در اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر مباحث متنوعی با سران کشورهای ساحلی دریای خزر خواهیم داشت و ان شاءالله به نتایج قابل‌قبولی خواهیم رسید.»

بنا به این گزارش، سخنرانی در اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر و امضای اسناد، دیدار با رئیس‌جمهور روسیه، شرکت در مراسم نمادین رهاسازی نوزاد ماهیان خاویاری در ساحل رود ولگا و مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشاتودی از جمله برنامه‌های حسن روحانی در این سفر دو روزه است.

در چهارمین اجلاس رهبران کشورهای حاشیه دریای خزر که برای نخستین‌بار در روسیه برگزار می‌شود، مسائل مختلفی، مانند رژیم حقوقی همچنان حل‌ناشده دریاچه، بازار نفت‌وگاز، منابع خاویار و اکوسیستم خزر میان شرکت‌کنندگان مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.


حسن روحانی رئیس جمهور ایران در چهارمین اجلاس رهبران کشورهای حاشیه دریای خزر شرکت خواهد کرد حسن روحانی رئیس جمهور ایران در چهارمین اجلاس رهبران کشورهای حاشیه دریای خزر شرکت خواهد کرد
علاوه بر ایران، روسای جمهوری آذربایجان، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان در این اجلاس شرکت می‌کنند. نشست سران خزر هر چهار سال یکبار در یکی از کشورهای ساحلی برگزار می‌شود. سه اجلاس پیشین به ترتیب در ترکمنستان(عشق آباد - اردیبهشت ۱۳۸۱)، ایران(تهران - مهرماه ۱۳۸۶) و جمهوری آذربایجان (باکو - آبان ۱۳۸۹) برگزار شده است.

مسئله اصلی اجلاس آستراحان

خبرگزاری آلمان در گزارشی درباره چهارمین اجلاس رهبران کشورهای حاشیه دریای خزر نوشته است، کشورهای حاشیه خزر سال‌هاست که در مورد تقسیم این بزرگترین دریاچه جهان که از منابع نفت و گاز و خاویار گرانبها غنی است، با یکدیگر در مناقشه‌اند.

دریای خزر تا چند سال پیش، ۸۰ خاویار جهان را تامین می‌کرد. اما چندین سال است که ماهیان خاویاری خزر در معرض خطر نابودی قرار گرفته‌اند. قاچاق و صید بی‌رویه، آلودگی آب دریا ورود انواع فاضلاب‌ها و آلاینده به این بزرگترین دریاچه بسته جهان، مهمترین عواملی هستند که زیست طبیعی ماهیان خاویاری خرز را تهدید می‌کنند.

انقراض گونه‌های ماهیان خاویاری در دریای خزر روندی نگران‌کننده پیدا کرده، به‌طوری که در ۲۰ سال گذشته، تولید خاویار در خزر ۲۰ برابر کاهش یافته است. منابع روسی می‌گویند جمعیت ماهیان خاویاری خزر از ۲۰۰ میلیون قطعه در سال ۱۹۶۰ به ۱۲ میلیون قطعه در حال حاضر رسیده است.

ممنوعیت صید تجاری ماهی خاویاری در خزر که از چهار پیش اعمال می‌شود،‌ نتایج چندانی به بار نیاورده‌ است. به همین دلیل یکی از برنامه‌های رهبران کشورهای حاشیه خزر رهاسازی نوزاد ماهیان خاویاری در دریای خزر است.

اما رهاسازی نوزاد ماهیان خاویاری یک برنامه جنبی در نشست سران کشورهای دریای خزر است. مهمترین موضوع، همانند اجلاس‌های پیشین، رژیم حقوقی دریای خزر و موضوع تقسیم کف آن است.

روزنامه روسی «نیزاویسمایا گازنا» نوشته است، هدف اصلی پوتین در اجلاس آستراخان آن است که به‌هیچ وجه اجازه ندهد کف دریای خزر با منابع موجود آن میان کشورهای ساحلی تقسیم گردد. به نوشته این روزنامه، پوتین حاضر نیست دریای خزر را به رقبای روسیه واگذار کند.

کارشاسنان می‌گویند یکی از مهمترین اهداف پوتین در ارتباط با دریای خزر، جلوگیری از احداث خط لوله ترانس‌خزر است که می‌تواند منابع نفت و گاز آسیای میانه را به جمهوری آذربایجان و از آنجا به اروپا برساند. روس‌ها تاکنون بارها به آذربایجان و ترکمنستان درباره احداث این خط لوله هشدار داده‌اند.

دور بعدی مذاکرات اتمی: دو هفته دیگر در وین یا ژنو

دور بعدی مذاکرات اتمی: دو هفته دیگر در وین یا ژنو

با پایان گرفتن بدون نتیجه مذاکرات ۱۰ روزه ایران و گروه پنج به علاوه یک در نیویورک، عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده ایران اعلام کرده که دور بعدی این مذاکرات تا دو هفته دیگر در ژنو یا وین برگزار خواهد شد.
عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران روز یک‌شنبه (۶ مهر، ۲۸ سپتامبر) در گفت و گو با خبرگزاری کیودوی ژاپن اعلام کرد دور بعدی مذاکرات ایران و گروه پنج به علاوه یک، تا دو هفته دیگر در ژنو یا وین برگزار خواهد شد.
معاون وزیر امور خارجه ایران درباره نتیجه مذاکرات نیویورک گفت: «برخی از ایده‌های مطرح شده در نشست نیویورک امیدوار کننده هستند اما هیچ یک از آنها نتوانستند در خصوص مسائل کلیدی مورد اختلاف یک درک مشترک به ما بدهند. از این رو نتوانستیم به پیشرفتی ملموس در مذاکرات اخیر برسیم».
طرف‌های غربی با احتیاط از نزدیک شدن به توافق نهایی با ایران صحبت کرده‌اند. اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان گفته در ۱۰ سال گذشته هرگز چنین به توافق هسته‌ای نزدیک نبوده‌ایم. با این حال عراقچی گفته است: «هنوز هیچ نشانه ای مبنی بر پیشرفت و اعتماد در روابط دو جانبه حاصل نشده است. مساله این است که ما در موقعیتی قرار نداریم که بگوییم اعتمادها میان دو طرف افزایش داشته است، من این را باور ندارم».
مذاکرات ایران و گروه پنج به علاوه یک، یک بار در تیرماه به مدت پنج ماه تمدید و قرار شد تا سوم آذر دو طرف به توافق نهایی دست پیدا کنند. اما اخیرا زمزمه‌هایی مبنی بر احتمال تمدید دوباره این مهلت به دلیل سختی وصول به توافق به گوش می‌رسد.
عباس عراقچی اما تمدید دوباره مهلت را بی‌فایده دانسته و گفت: «اگر قرار باشد توافقی حاصل شود بهتر است که آن را اکنون انجام دهیم؛ تمدید مذاکرات، سخت و بی‌استفاده خواهد بود».
آخرین دور مذاکرات اتمی ایران و گروه پنج به علاوه یک در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل به مدت ۱۰ روز در نیویورک برگزار شد. روز جمعه (۴ مهر، ۲۶ سپتامبر) آخرین روز این دور از مذاکرات بود و اعلام شد که مذاکرات بدون هیچ پیشرفتی پایان گرفته است.
پیشتر اعلام شده بود که ممکن است وزرای امور خارجه دو طرف با یکدیگر دیدار کنند اما این ملاقات به دلیل آنچه لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه آن را "عدم پیشرفت در مذاکرات" خواند، برگزار نشد.

دیوان عالی کشور امیراصلانی را از اتهام زنا تبرئه کرده بود

دیوان عالی کشور امیراصلانی را از اتهام زنا تبرئه کرده بود

پنج روز از اجرای حکم اعدام محسن امیراصلانی می‌گذرد اما پرونده او نزد افکار عمومی و رسانه‌ها هنوز بسته نشده است. سایت سحام نیوز تصویری از حکم دیوان عالی کشور را منتشر کرده که وی را از اتهام زنا تبرئه کرده است.
خبرگزاری سحام نیوز، متن حکم دیوان عالی کشور درباره پرونده محسن امیراصلانی را منتشر کرده است. بر اساس این حکم، نامبرده از اتهام "زنای به عنف" تبرئه شده و نیز صلاحیت دادگاه انقلاب برای رسیدگی به پرونده او "فاقد وجاهت قانونی" اعلام شده است.
پیشتر رئیس کل دادگستری استان تهران اعلام کرده بود که محسن امیر اصلانی به جرم "زنای به عنف" اعدام شده است.
قسمتی از متن حکم دیوان عالی کشور قسمتی از متن حکم دیوان عالی کشور
یکی از اعضای خانواده امیر اصلانی در گفت و گو با دویچه‌وله، تاکید کرده بود که وی در دیوان عالی کشور از اتهام زنای به عنف تبرئه شده ودر حقیقت به اتهام بدعت در دین اعدام شده است.
در قسمتی از متن حکم صادره از سوی دیوان عالی کشور آمده است: «در جلسات رسیدگی در شعبه ۷۲ دادگاه کیفری استان حضور دادستان یا نماینده قانونی وی الزام قانونی دارد و بدون حضور وی اساسا تشکیل جلسه رسیدگی و صدور حکم غیرقانونی می‌باشد و بدیهی است که آثار و تبعات چنین جلساتی قانونا فاقد تاثیر قضایی بوده و رسمیت آن را متزلزل و نهایتا رای صادره را متزلزل و فاقد اساس قانونی قرار خواهد داد».
آنگونه که از متن حکم دیوان عالی کشور برداشت می‌شود، ظاهرا جلسه رسیدگی به اتهامات محسن امیر اصلانی در شعبه ۷۲ دادگاه کیفری استان تهران بدون حضور دادستان یا نماینده قانونی او برگزار شده و در نتیجه رای صادره از سوی دادگاه کیفری مبنی بر اعدام متهم غیرقانونی است. این در حالی است که متهم بر اساس همین حکم سحرگاه روز چهارشنبه دوم مهر (۲۴ سپتامبر) اعدام شد.
مادر و همسر محسن امیر اصلانی در مراسم ختم او مادر و همسر محسن امیر اصلانی در مراسم ختم او
پرونده امیراصلانی دوبار به دیوان عالی کشور که بالاترین مرجع قضایی است رفته و در هر دوبار حکم اعدام او لغو شده است اما با اصرار قاضی دادگاه کیفری، این پرونده در نهایت با استفاده از ماده ۱۸ قانون مجازات اسلامی نزد رئیس قوه قضائیه فرستاده می‌شود، و صادق آملی لاریجانی نیز حکم اعدام متهم را تایید می‌کند.
محسن امیراصلانی زنجانی (متاهل و ۳۷ ساله) در سال ۱۳۸۵ به اتهام "بدعت در دین" دستگیر شد. او روانشناس بود و جلسات مشاوره و رویا شناسی داشت اما چون فردی مذهبی بود، مراجعانش را با تفاسیر قرآن و احکام دینی مورد مشاوره قرار می‌داد.
به عنوان مثال وی در تفسیر سوره یونس معتقد بوده که یونس پیامبر از دل نهنگ بیرون نیامده و همین امر باعث شد تا به او اتهام "توهین به حضرت یونس" را نیز وارد کنند.
خانواده و نیز مشاور حقوقی خانواده امیراصلانی می‌گویند او تنها به اتهام بدعت در دین اعدام شده و از اتهام زنای به عنف تبرئه شده است.

ریحانه جباری برای اجرای حکم اعدام به زندان رجایی‌شهر منتقل شد

ریحانه جباری برای اجرای حکم اعدام به زندان رجایی‌شهر منتقل شد

شعله پاکروان، مادر ریحانه جباری در گفت‌وگو با دویچه‌وله اعلام کرد که دخترش را به قصد اجرای حکم اعدام به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل کرده‌اند. او گفت مسئولان زندان رجایی‌شهر این خبر را تایید کرده‌اند.
ریحانه جباری، ۲۶ ساله که شش سال است به اتهام "قتل عمد" در زندان به سر می‌برد، روز دوشنبه ۷ مهر، ۲۹ سپتامبر به منظور اجرای حکم اعدام به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شده است.
شعله پاکروان مادر ریحانه در گفت‌وگو با دویچه‌وله ضمن اعلام این خبر گفت که در تماس با مسئولان زندان رجایی‌شهر تایید شده که ریحانه به آنجا منتقل شده است و به مادرش گفته‌اند: «فردا می‌توانی جنازه دخترت را تحویل بگیری».
پریسا قنبری، وکیل مدافع ریحانه در گفت‌وگو با دویچه‌وله تصریح کرد که تا روز چهارشنبه (۲ مهر، ۲۴ سپتامبر) که وی برای پیگیری پرونده به دادستانی رفته بوده، پرونده ریحانه هنوز به دایره اجرای احکام نرفته و همچنان در دادستانی بوده است.
خانم قنبری تاکید کرد که روز یک‌شنبه (۶ مهر، ۲۸ سپتامبر) به طور غیرمنتظره به خانواده ریحانه و وکیلش اجازه ملاقات حضوری داده‌اند و همین امر نگرانی خانواده را برانگیخته است. وی به همین دلیل از دادیار زندان می‌پرسد که آیا قرار است حکم اجرا شود که ملاقات حضوری به خانواده داده‌اند؟ ولی دادیار تصریح می‌کند که خبری از اجرای حکم نیست و تنها دستور ملاقات حضوری داده شده است.



به گفته این وکیل دادگستری، روند اجرای حکم بدین صورت است که پرونده باید ابتدا از دادستانی به دایره اجرای احکام برود و بعد از آنجا، حکم برای اجرا به زندان فرستاده شود در حالی که روز چهارشنبه دادستانی صراحتا اعلام کرده پرونده همچنان آنجاست و به اجرای احکام نرفته است.
بر این اساس، روند قانونی اجرای حکم در مورد این پرونده رعایت نشده است.
در حال حاضر اگر حکم واقعا در مرحله اجرا قرار گرفته باشد، تنها راه نجات ریحانه، بخشش خانواده مقتول است. وکیل ریحانه گفت که با خانواده مقتول تماس گرفته و امیدوار به بخشش آنهاست.
در فروردین ماه امسال، جلسه صلح و سازش بین خانواده ریحانه و خانواده سربندی (مقتول) برگزار شد و چهره‌های شاخصی از هنرمندان سینما، تاتر و موسیقی در این جلسه شرکت کرده و از خانواده مقتول تقاضای بخشش کردند اما تا کنون پاسخ صریحی از طرف آنها به این درخواست‌ها داده نشده است.
ریحانه جباری، متولد ۱۳۶۶، طراح دکوراسیون داخلی یک شرکت تبلیغاتی و دکوراسیون، زمانی که ۲۰ سال داشت به قتل "مرتضی سربندی"، پزشک ۴۷ ساله، متاهل، دارای سه فرزند و کارمند سابق وزارت اطلاعات متهم شد.
ریحانه در تمامی جلسات دادگاه گفته برای دفاع از خودش در برابر قصد تجاوز جنسی از سوی مقتول، تنها یک ضربه چاقو به کتف او وارد و بلافاصله فرار کرده است. ولی دفاعیات ریحانه مبنی بر دفاع مشروع مورد توجه دادگاه قرار نگرفت و برای او حکم قصاص صادر شد.

در اجلاسیه سران خزر در آستراخان روسیه چه گذشت؟

در اجلاسیه سران خزر در آستراخان روسیه چه گذشت؟

نشست سران حوزه دریای خزر در روسیه در حالی برگزار شد که از"فرصت جدید ایران در حوزه خزر" صحبت می​شد. اما دغدغه ایران و روسیه تأمین امنیت خزر و عدم حضور نیروهای نظامی بیگانه بود.
ملاقات حسن روحانی و ولادیمیر پوتین در آستراخان، ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۴ ملاقات حسن روحانی و ولادیمیر پوتین در آستراخان، ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۴
چهارمین نشست سران خزر در روز دوشنبه (۷ مهر/ ۲۹ سپتامبر) در آستراخان روسیه تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد. یک خبرنگار محلی به دویچه‌وله گفت انتخاب شهر بندری آستراخان به دلیل قدمت تاریخی و ارتباط نزدیک آن با دیگر کشورهای ساحلی بسیار سنجیده بود.

این خبرنگار در ادامه می​گوید روحانی، رئیس جمهور ایران در بدو ورود در جمع ایرانیان مقیم آستراخان حاضر شد. وی سپس در مراسم رهاسازی نوزادان ماهیان خاویاری شرکت کرد و با پوتین ملاقات کرد.

گفتنی است برای نخستین بار روسای جمهور شرکت​کننده دراجلاسیه به عنوان اقدامی نمادین برای حفظ منابع این دریا تعدادی بچه​ماهی خاویار پرورش یافته در مرکز ویژه پرورش ماهی آستراخان به دریا انداختند.

در حاشیه نشست، حسن روحانی با الهام علی​اف، رئیس جمهور آذربایجان نیز ملاقات کرد.

روحانی: ورود نیروهای نظامی بیگانه به خزر ممنوع شود

روحانی در سخنرانی خود مسئله "امنیت و همکاری‌های جمعی در برقراری آرامش و ثبات در منطقه دریای خزر" را یادآور شد و گفت: «اجازه ندهیم دریا و سواحل آن که اهمیت ویژه‌ای برای کشورهای ساحلی دارد، محل ترکتازی افراط گری و تروریسم، مواد مخدر و جنایات سازمان یافته شود.»

رئیس جمهور ایران تاکید کرد که تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی اقدامی کلیدی برای همکاری در خزر است اما تا آن زمان معاهدات موجود، مبنای همکاری خواهد بود.

روحانی گفت تضمین صلح، ثبات و امنیت در خزر در گرو اصول بنیادینی چون "پرهیز از ورود به رقابت‌های تسلیحاتی"، "خودداری از کاربرد نیروهای مسلح" و "ممنوعیت حضور نیروهای نظامی بیگانه" خواهد بود.
ملاقات حسن روحانی و الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان در حاشیه اجلاس آستراخان در ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۴ ملاقات حسن روحانی و الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان در حاشیه اجلاس آستراخان در ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۴


"فرصت جدید ایران در حوزه خزر"

الهه کولایی استاد دانشگاه و کارشناس حوزه خزر در مقاله​ای که در ایرنا منتشر کرده از "فرصت جدید ایران در حوزه خزر" می​نویسد.

خانم کولایی تاکید می​کند: «اکنون فضای بهبود روابط ایران با جامعه جهانی به ویژه کشورهای غربی در شرایط تشدید اختلاف میان روسیه و کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده آمریکا می​تواند فضای این مذاکرات را تحت تأثیر قرار دهد.»

خانم کولایی در مقاله​اش تاکید می​کند ایران باید از همه ظرفیت‌ها و امکانات خود در مذاکره با کشورهای ساحلی بهره گیرد.

نشست سران کشورهای حوزه دریای خزر گرچه تابحال منجر به تعیین رژیم حقوقی نیانجامید اما دستارودهایی را هم ببار آورده است. مهم​ترین دستاورد، توافقنامه باکو بود که برای تعیین عرض ۲۵ مایل به عنوان منطقه حاکمیت کشورها را مشخص کرد.

در طول دو دهه گذشته توافق‌هایی در مسایل زیست محیطی، شیلات، کشتیرانی و ممنوعیت صید پنج ساله ماهیان خاویاری بدست آمده است.

در اجلاس آستراخان توافق‌​‌نامه‌هایی نیز در زمینه "پیش​گیری و واکنش به شرایط اضطراری در دریای خزر" و "حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع زنده آبی دریای خزر" امضا شد. بر اساس این توافقنامه‌ها کشورهای ساحلی دریای خزر موظف خواهند بود به پرورش و توسعه ذخایر این ماهیان اقدام کنند.

حفظ امنیت در دریای خزر مهم​تر از تعیین رژیم حقوقی

برخی از ناظران روس از نزدیکی مواضع و دیدگاه​های روسیه و ایران در امور خزر صحبت می​کنند. سیاست دولت روسیه در قبال دریای خزر تحت تاثیر شرایط منطقه​ای و بین​المللی جدید قرار گرفته است.

روسیه بجای تعیین رژیم حقوقی دریای خزر و تقسیم کامل این دریا بین کشورهای ساحلی، تامین امنیت دریا و حفظ ثبات آن را مطرح می​کند. اولویت برای روسیه نه تعیین رژیم حقوقی دریا بلکه تامین امنیت خزر است.

روسیه در نظر دارد خود امنیت و ثبات دریای خزر را تامین کند و همچون ایران به شدت مخالف حضور نیروهای خارجی و بیگانه در خزر است.

بنا به گفته برخی صاحبنظران روس، در گفته​های مسئولین ایرانی و روسیه اولویت موضوع نشست آستاراخان "رژیم حقوقی دریای خزر" نبوده است. اما یوری اوشاکوف دستیار رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر در نشست آتی سران که در سال ۲۰۱۵ در قزاقستان برگزار خواهد شد، بعید نخواهد بود.

در ظرف دو دهه گذشته تاکنون ۳۸ نشست گروه کاری خزر در سطح معاونان وزیران امورخارجه برگزار شده است.

بیشتر کارشناسان امور خزر اتفاق نظر دارند که تا تکمیل رژیم حقوقی این دریا راه زیادی باقی است. اختلاف دیدگاه بر سر تعیین مرز آبی بویژه در بخش جنوبی خزر بین ایران، آذربایجان و ترکمنستان یکی از بزرگترین موانع تبیین رژیم حقوقی کامل و پنج‌جانبه شده است.

روسای جمهوری‌های ایران، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان در پایان نشست سران کشورهای ساحلی خزر بیانیه مشترک همکاری کشورهای ساحلی خزر را امضا کردند. اما مهم​تریم موضوع یعنی تقسیم دریا و تعیین مرزهای آبی آن را لاینحل گذاشتند و به نشست آتی سران در سال ۲۰۱۵ در قزاقستان موکول کردند.

گزارشگران بدون مرز از تشديد سانسور در دوره روحانی انتقاد كرد





گزارشگران بدون مرز از تشديد سانسور در دوره روحانی انتقاد كرد
 
 
گزارشگران بدون مرز با صدور بيانيه اى از تشديد سانسور در دوره روحانی انتقاد كرده واز وى خواسته درباره وضعيت آزادی اطلاع رسانی به جامعه جهانی پاسخگو باشد.

در اين بيانيه آمد است: " در حالی که بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد، در گزارشی در باره وضعیت حقوق بشر در ایران از وضعیت نامساعد آزادی اطلاع رسانی در ایران انتقاد و فهرستی از وعده‌های تحقق نایافته حسن روحانی ارائه کرده است، گزارش‌گران بدون مرز بار دیگر تشدید سانسور در ایران و بی‌عملی رئیس دولت در این باره را تقبیح می‌کند".

در چهارم فروردين ماه ۱۳۹۳ شورای حقوق بشر سازمان ملل با صدور قطعنامه‌ای نقض مداوم حقوق بشر در جمهوری اسلامی را محکوم کرد. عالی‌ترين نهاد مدافع حقوق بشر سازمان ملل برای يک سال ماموريت احمد شهيد گزارش‌گر ويژه را تمديد و از دبير کل سازمان ملل متحد خواهان ارائه گزارشی در اين باره به مجمع عمومی سازمان ملل شد.

بان کی مون در گزارش خود، انتشار يافته در تاريخ ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۴ با تأکيد بر « محدود کردن آزادی بيان همواره بر ديگر عرصه‌های زندگی تأثيری منفی دارد» اعلام کرده است که « در عرصه حقوق بشر و آزادی بيان، پيشرفت چشمگيری حاصل نشده است.» دبير کل سازمان ملل همچنين در اين گزارش «احضار و بازداشت روزنامه‌نگاران از سوی دستگاه قضايی و اعمال فشار نهادهای امنيتی بر رسانه‌ها» را تأييد کرده است.

محافظه‌کاران و رسانه‌های‌شان با تندی از گزارش بان کی مون انتقاد کرده‌ا‌ند. محمد صادق املی لاريجانی، رئيس دستگاه قضايی، بان کی مون را به دخالت در امور داخلی جمهوی اسلامی متهم کرد « احکام اعدام و قصاص از مبانی دينی و حقوقی و قانونی جمهوری اسلامی است و «دبيرکل سازمان ملل چه کاره است که از حکومت ايران بخواهد اجرای يک حق خصوصی مبتنی بر ايمان مردم را متوقف کند؟» از سوی ديگر علی جنتی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی نيز با سکوت در باره سرنوشت ۵۲ روزنامه‌نگار و وب‌نگار زندانی و ده‌ مورد توقيف و سانسور رسانه‌ها در يک سال گذشته، اعمال فشار بر رسانه‌ها را تکذيب کرد.

در اين باره ابراز نظر‌ مقامات دولتی و در راس آن‌ها حسن روحانی و وزير امور خارجه‌اش محمد جواد ظريف نيز اطمينان بخش نبودند.

روحانی در آمريکا

رئيس جمهور روحانی، پيش از آغاز سفرش به نيويورک برای شرکت در شصت و نهمين اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، در مصاحبه با شبکه امريکايی ان بی سی، در پاسخ به پرسش خبرنگار در باره‌ی بازداشت خودسرانه جيسون رضاييان روزنامه‌نگار روزنامه واشنگتن پست و همسرش يگانه صالحی، که هنوز و پس از دو ماه، علت بازداشت، نهاد بازداشت کننده و همچنين محل بازداشت آن‌ها به شکل رسمی اعلام نشده است، می‌گويد «به هر حال اين همه زندانی در دنيا هستند و تعدادی ايرانی هم توسط آمريکايی‌ها در زندان به سر می‌برند، ممکن است افرادی هم در ايران زندانی باشند. افرادی که شما اشاره کرديد دارای مليت ايرانی هستند. اين بازداشت‌ها با دستور مقامات قضايی انجام شده است.»

گزارش‌گران بدون مرز يادآور می‌شود که جيسون رضاييان، روزنامه‌نگار سی وهفت ساله و دارای مليت ايرانی و آمريکايی، همسرش يگانه صالحی، دارای مليت ايرانی همکارنشريه انگليسی زبان دنشنال در امارات متحده عربی، و دو شهروند ايرانی امريکايی ديگر در تاريخ ۳۰ تيرماه ۱۳۹۳ در منزل خود از سوی ماموران لباس شخصی بازداشت شده‌اند.

اين سازمان بين المللى مى افزايد: " با آنکه برخی از روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران زندانی در پی پايان يافتن مدت محکوميت خود از زندان آزاد شده‌اند. اما جمهوری اسلامی ايران همچنان با ۵۲ روزنامه‌نگار و شهروند وب‌نگار زندانی، يکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانه‌ای است. ايران همچنين با هشت زن زندانی، بزرگترين زندان جهان برای روزنامه‌نگار و وب‌نگار زن است".

یکشنبه، مهر ۰۶، ۱۳۹۳

کیسینجر: تهدید ایران برای آمریکا پیچیده‌تر از "دولت اسلامی" است

کیسینجر: تهدید ایران برای آمریکا پیچیده‌تر از "دولت اسلامی" است

هنری کسینجر، وزیر پیشین امور خارجه و از نظریه‌پردازان سیاسی ایالات متحده، معتقد است که در مقایسه با "دولت اسلامی"، تهدید جمهوری اسلامی ایران برای آمریکا "بسیار پیچیده‌تر" است.
هنری کیسینجر که زمانی وزیر امور خارجه آمریکا و مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا بود، فردی است که به موتور سیاست تنش‌زدایی و تلاشگر حل مسائل از طریق دیپلماسی شهرت دارد.

او در گفت‌وگویی که با روزنامه "ایندیپندنت" داشته و روز شنبه (۲۷ سپتامبر) در وبگاه این روزنامه منتشر شده، به پرسش‌های خبرنگار این روزنامه درباره حوزه‌های حاد کنونی مسائل بین‌الملل و جایگاه و نقش ایالات متحده آمریکا پاسخ گفته است.

کیسینجر در این گفت‌وگو بر ضرورت بمباران مواضع "دولت اسلامی" پیش‌تر از حملاتی که به دستور باراک اوباما در عراق و سوریه صورت گرفت تأکید می‌کند.

او با اطمینان خاطر می‌افزاید، ایالات متحده آمریکا قادر است بر وضعیت کنونی غلبه کند، ولی وضعیت "ایران بسیار پیچیده‌تر است".

از نظر کیسینجر: «در صورتی که ایران سلاح هسته‌ای تولید کند و یا به ساخت سلاح‌های هسته‌ای نزدیک شود، همین به تنهایی کافی است تا توازن قدرت در منطقه به هم بخورد؛ و مهم نیست ‌که دولت این کشور تا چه اندازه معتدل باشد.»

او می‌افزاید: «این بدان معناست که ایران شورای امنیت [سازمان ملل] را به چالش کشیده و در مناقشه‌ای توام با تهدیدها با ایالات متحده، پیروز بوده است.»




هنری کیسینجر در سال جاری کتابی با عنوان "نظم جهانی" منتشر کرد. او که ده‌ها سال چهره کانونی سیاست خارجی آمریکا بوده و در حوزه دیپلماسی جهانی یک مرجع به حساب می‌آید، دوران کنونی را، با توجه به تنش‌های فزاینده، در برابر چالش‌هایی حیاتی می‌بیند.

به اعتقاد او، در جهانی که همچون شبکه‌ای به هم پیوسته است، نیاز به نوعی از نظم وجود دارد که از سوی انسان‌هایی با فرهنگ‌ها‌، تاریخ‌ها و سنت‌های متفاوت پذیرفتنی باشد؛ نظمی که بتواند مانع از جنگ‌های منطقه‌ای و جهانی گردد.

نویسنده ضمن ارائه تحلیلی از پیدایش نظام‌های متفاوت، از جمله در چین، کشورهای اسلامی و یا غرب، می‌کوشد عامل‌های جدایی میان آن‌ها را بازگشاید و سنگ بنای نظمی جهانی در آینده را عرضه کند.

دبیر شورای هماهنگی حزب‌الله خواستار استیضاح ظریف و اخطار به روحانی است

دبیر شورای هماهنگی حزب‌الله خواستار استیضاح ظریف و اخطار به روحانی است

حسین الله کرم، دبیر شورای هماهنگی حزب‌الله ضمن انتقاد از وزیر فرهنگ و ارشاد گفت که مجلس باید وزیر خارجه را استیضاح کند و به روحانی نیز به دلیل "اشتباهات محاسباتی‌اش" اخطار دهد تا در صورت تکرار بحث عدم کفایت او مطرح شود.
حسین الله کرم، عکس از آرشیو
به گزارش سایت خبری "تبریز بیدار"، حسین الله کرم، دبیر شورای هماهنگی حزب‌الله، روز شنبه (۵ مهر / ۲۷ سپتامبر) طی سخنرانی خود در نشست هفتگی انصار حزب‌الله تبریز در مسجد میناساز این شهر پس از طرح موضوع "نگرانی‌ها و دلواپسی‌های حزب‌الله" از لزوم استیضاح محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در مجلس سخن گفت.
او همچنین گفت معتقد است که مجلس باید به حسن روحانی، رئیس جمهور ایران ‌نیز به خاطر "اشتباهات محاسباتی" وی اخطار بدهد تا در صورت تکرار این اشتباهات بتوان بحث "عدم کفایت" او را مطرح کرد.
"دلواپسی" از ادامه سیاست فرهنگی دوره اصلاحات
حسین الله کرم گفت که دلواپسی و نگرانی حزب‌الله سه زمینه "فرهنگی"، "هسته‌ای" و "مقاومتی" را در بر می‌گیرد.
الله کرم درباره "نگرانی فرهنگی" حزب‌الله به سیاست فرهنگی علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی، انتقاد کرد و گفت: «متاسفانه وزیر ارشاد خودش را ادامه دهنده راه مهاجرانی و خاتمی می‌داند. به دیدار خاتمی می‌رود و معتقد است که فرهنگ باید خصوصی شده و موانع ممیزی کتاب، مجوز نشریه، بازگشایی خانه سینما و نویسندگان به خود اهل هنر سپرده شود که در نتیجه مرز هنر ارزشی و غیر ارزشی برداشته شود.»
الله کرم که سایت "تبریز بیدار" از او به عنوان "استاد دانشگاه" یاد کرده از مؤسسان "انصار حزب‌الله" در سال ۱۳۷۰ است. وزارت کشور دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی الله ‌‌کرم را که از فعال‌ترین چهره‌های حزب‌الله ایران است به عنوان یکی از رهبران گروه‌های "فشار" و "لباس شخصی" شناسایی کرده بود.
حسین الله کرم از جمله به عنوان یکی از مسئولان اصلی حمله به کوی دانشگاه در سال ۱۳۷۸ و همچنین مسئول در حمله به سینما قدس در سال ۱۳۷۴، محاصره فرودگاه خرم‌آباد در سال ۱۳۷۹ و برخی دیگر اقدامات تشنج‌زا شناخته شده است.
حسین الله کرم در نطق خود همچنین از حمایت دولت یازدهم از آزادی برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی در اینترنت انتقاد کرد و آن را در برابر نطق روحانیون در برابر شنوندگان‌شان قرار داد: «متاسفانه اینها معتقدند منبر استبداد یکسویه است و بجای آن باید اینترنت و شبکه‌های اجتماعی بر ذهن مردم حاکم شود.»
ادامه "دلواپسی هسته‌ای"
بنا بر گزارش "تبریز بیدار"، الله کرم اشاره‌ای کوتاه به موضوع "دلواپسی هسته‌ای" کرد. او از "دلواپسان هسته‌ای" حمایت کرد که از زمان برگزاری مذاکرات اتمی ایران با گروه ۱+۵ نگرانی و دلواپسی خود را از روند مذاکرات اعلام می‌کردند.
این گروه پس از گفتگوی تلفنی روحانی و اوباما در مهر ماه ۱۳۹۲ به نام "کمیته صیانت از منافع مردم ایران" شکل گرفت. هواداران محمود احمدی‌نژاد، اعضای جبهه پایداری و برخی چهره‌های تیم مذاکره‌کننده اتمی ایران در دوره احمدی‌نژاد تشکیل‌دهندگان اصلی این گروه بودند.
الله کرم انتقاد کرد به اینکه کشورهای غربی به خواست علی خامنه‌ای برای داشتن ۲۰ هزار سانتریفوژ توجه نکرده‌اند. وی همچنین به مسدود بودن دارایی‌های ایران در بانک‌های خارج کشور انتقاد کرد.
تضعیف حزب‌الله در منطقه
دبیر شورای هماهنگی حزب‌الله در بخش دیگری از سخنرانی خود با عنوان "دلواپسی مقاومت" به تلاش‌هایی اشاره کرد که برای تضعیف حزب‌الله و "مقاومت شیعه" صورت می‌گیرد. او از جمله گفت که آمریکا می‌کوشد رئیس جمهوری در لبنان سر کار بیاید که همسو با حزب الله نباشد. او همچنین به حمایت آمریکا، عربستان، ترکیه و اردن از برخی گروه‌های افراطی در برابر حزب‌الله انتقاد کرد.
الله کرم در این رابطه به سیاست خارجی دولت حسن روحانی اشاره کرد. او گفت که دولت با تاخیر به بشار اسد تبریک گفت و موجب شادی غرب شد و نیز "در زمان تسخیر موصل توسط داعش دولت دست دردست یکی از حامیان اصلی داعش یعنی ترکیه بود".
الله کرم همچنین از دیدار روحانی با دیوید کامرون انتقاد کرد و گفت که "وزارت خارجه اشتباه کرد با کامرون جلسه گذاشت". او با اشاره به اینکه کامرون پس از دیدار با روحانی ایران را حامی تروریسم خواند این دیدار را "آخرین شاهکار تضعیف جبهه مقاومت" در عرصه منطقه خواند و کامرون را مسئول کشته شدن صدها فلسطینی دانست.
سخنرانی حسین الله کرم در ادامه انتقادهای روزهای اخیر گروهی است که خود را "دلواپسان" معرفی و به سیاست‌خارجی دولت یازدهم ، از جمله دیدارهای "خودسرانه" روحانی با رؤسای کشورها و دولتهای غرب، حمله می‌کنند. "دلواپسی هسته‌ای" این گروه با تشریح نگرانی‌های "فرهنگی" و "مقاومتی" آن خطوط روشن‌تری پیدا کرده است.

بررسی نقش رسانه‌های فارسی‌زبان بر جامعه ایران

بررسی نقش رسانه‌های فارسی‌زبان بر جامعه ایران

رؤسای بخش فارسی دویچه وله و بی‌بی‌سی و همچنین رئیس پیشین بخش فارسی رادیو فرانسه در نشستی در پاریس نقش رسانه‌های فارسی‌زبان بر افکار عمومی در ایران را بررسی کردند. این نشست به دعوت "انجمن گفت‌وگو و دموکراسی" برگزار شد.
از راست: جمشید فاروقی، فرنگیس حبیبی و صادق صبا از راست: جمشید فاروقی، فرنگیس حبیبی و صادق صبا
نشست "رسانه‌های فارسی‌زبان وابسته به کشورهای بزرگ و تاثیرات آن‌ها بر افکار عمومی و جنبش‌های اجتماعی در ایران" با حضور جمشید فاروقی، رئیس بخش فارسی دویچه‌وله، و صادق صبا، رئیس بخش فارسی بی‌بی‌سی برگزار شد. فرنگیس حبیبی، رئیس سابق بخش فارسی رادیو فرانسه، مدیریت این جلسه را به عهده داشت. این مراسم روز شنبه (۲۷ سپتامبر/ ۵ مهر) در شهر پاریس برگزار شد.
"نقش بی‌بی‌سی فارسی در باز کردن فضای سیاسی و فرهنگی در ایران" و "رابطه مخاطب و رسانه در عصر شبکه‌های اجتماعی" عنوان بحث‌های مطرح شده توسط صادق صبا و جمشید فاروقی بودند.
فاروقی: از خبررسانی به آگاهی‌رسانی رسیده‌ایم
جمشید فاروقی در نشست یادشده تصریح کرد که «مخاطبان نیاز خود را از "نهادهای حقوق بشری و احزاب سیاسی دریافت نمی‌کنند؛ چراکه در برخی از آن‌ها گرایش‌های سیاسی بر موضع‌گیری در قبال مسایل حقوق بشری ارجحیت دارد. در نتیجه مخاطبان به رسانه‌ها روی می‌آورند. این در حالی‌ست که در یک کشور دموکراتیک نهادها و رسانه‌ها وظایف خودشان را دارند. در چنین شرایطی مخاطب انتظار دارد که رسانه‌ها تمام هم و غم‌شان ایران، مسایل حقوق بشری یا فعالان سیاسی باشد. در حالی که چنین چیزی ممکن نیست».
به اعتقاد رئیس بخش فارسی دویچه‌وله، بدین ترتیب «با آن‌که وظیفه‌ی اصلی ما خبررسانی‌ست، اما از آن به اطلاع‌رسانی و آگاهی‌رسانی رسیده‌ایم. ما برای تولید آگاهی تلاش می‌کنیم اما لحظه به لحظه از وظیفه یک رسانه‌ی خبری فاصله می‌گیریم. این‌ها انتظارات مخاطب است که به ما تحمیل می‌شود».
جمشید فاروقی، رئیس بخش فارسی دویچه وله جمشید فاروقی، رئیس بخش فارسی دویچه وله
فاروقی در توضیح تاثیرات شبکه‌های اجتماعی بر ارتباط میان رسانه و مخاطب، این شبکه‌ها را "انقلابی در عرصه‌ی ارتباطات" دانست که باعث شد چهره‌ی رسانه‌ها، چهره‌ی مخاطبان و ارتباط میان‌ آن‌ دو تغییر کند: «در عرصه‌های شبکه‌های اجتماعی، مخاطب هم منتشرکننده‌ی خبر شده است. این همان تحول شهروند خبرنگاری‌ست که اتفاق افتاده. مخاطب دیگر مورد خطاب نیست، بلکه او خود سخن می‌گوید. یعنی رابطه‌ای دو طرفه ایجاد شده که ما را مورد خطاب قرار می‌دهد. رسانه‌هایی که عادت‌ کرده بودند خبر برسانند، خودشان نیازمند خبر هستند».
وی همچنین تصریح کرد که اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی "حکم خبر اولیه" را دارند.
رئیس بخش فارسی دویچه‌وله فارسی در توضیح منابع مالی این رسانه تصریح کرد که دویچه‌وله هرگز از طرف دولت آلمان هدایت نشده است: «شورای رسانه، که نقش آن نظارت بر تمام شبکه‌ها و رسانه‌های غیرخصوصی در آلمان است، بخشی نیز برای نظارت بر دویچه‌وله دارد». وی بودجه‌ی این رسانه را برآمده از مالیات شهروندان آلمان عنوان کرد که توسط پارلمان این کشور تعیین می‌شود و اختصاص می‌یابد.
فاروقی چندین برابر شدن کاربران دویچه‌وله را تاثیر سانسور اینترنتی دانست. به گفته او، ۱۰ برابر شدن این آمار نشان‌دهنده آن است که سیاست سانسور اینترنتی نه تنها موفق نبوده،بلکه اتفاقا زمینه‌ای را فراهم کرده تا مخاطب تلاش کند اطلاعاتی را به دست آورد که از آن محروم شده است.
صبا:‌ آرزو دارم که روزی بی‌بی‌سی نداشته باشیم
صادق صبا در شرح اهداف بی‌بی‌سی گفت: «ما نه به دنبال براندازی هستیمو نه سرنگونی. برنامه‌های ما به رشد تساهل و تحمل در جامعه‌‌ی ایران کمک می‌کند. برای آن‌هایی که می‌خواهند جمهوری اسلامی را نابود کنند، این جنبه از کار ما، باید مهم باشد».
رئیس بخش فارسی بی‌بی‌سی با اشاره به آن‌که این رسانه می‌خواهد "مخاطبان آگاه شوند تا خود قضاوت کنند"، افزود: «ما به جای این‌که بگوییم این جمهوری، جنایت‌کار است، سعی می‌کنیم جنایت‌ها را نشان دهیم». وی همچنین با تاکید بر رعایت "اصل بی‌طرفی" در بی‌بی‌سی، "انصاف و رعایت اعتدال" و "دقت" را از جمله "تاکیدات" در این رسانه دانست.
رئیس بخش فارسی بی‌بی‌سی با تاکید بر این‌که "هیچ کس نمی‌تواند برای کارکنان بی‌بی‌سی تعیین کند که چه کنند"، اظهار داشت: «ما نه رسانه برانداز هستیم و نه رسانه اپوزیسیون،ولی هرکسی می‌تواند از خبرهای ما استفاده کند. حتی آقای خامنه‌ای که فکر می‌کنم هر روز بی‌بی‌سی را دنبال می‌کند».
رئیس بخش فارسی بی‌بی‌سی همچنین گفت: «آرزوی قلبی من این است که ما روزی بی‌بی‌سی فارسی نداشته باشیم و مردم ایران رسانه خود را داشته باشند. مجبور نشوند با گذشت ۷۰ سال از تاسیس این رسانه‌ها، برای کسب خبر از شهر بغل یا تهران به بی‌بی‌سی یا رسانه‌های دیگر نیازی وجود داشته باشد. و مردم بتوانند از رسانه‌های داخلی خبر کسب کنند».
صبا ضمن اشاره به آمار مخاطبان بی‌بی‌سی، این مسئله را عاملی برای نگرانی جمهوری اسلامی خواند و گفت که حکومت جمهوری اسلامی پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ (سال ۲۰۰۹) "دشمنی خاصی" با این رسانه پیدا کرد و برای ضربه زدن به آن، اقداماتی انجام داد. وی ارسال پارازیت را یکی از این اقدامات دانست و همچنین از ادامه‌ی "آزار و اذیت خانواده‌های کارکنان بی‌بی‌سی" در دولت حسن روحانی خبر داد.
رئیس بخش فارسی بی‌بی‌سی در توضیح نقش این رسانه در باز کردن فضای فرهنگی و سیاسی، گفت: «ما صدای افراد بی‌صدا در ایران بودیم؛ صدای کسانی که در قبال خانواده‌های‌شان نقض حقوق بشر انجام گرفته شده بود. ما همچنین سه ملت فارسی‌زبان تاجیکستان، ایران و افغانستان را به یکدیگر نزدیک کردیم».
نشست روز شنبه در پاریس به دعوت "انجمن گفت‌وگو و دموکراسی" برگزار شد.

رضا یزدانی، قهرمان طلائی کشتی آزاد بازیهای آسیائی

رضا یزدانی، قهرمان طلائی کشتی آزاد بازیهای آسیائی

رضا یزدانی، قهرمان طلائی کشتی آزاد بازیهای آسیائی
رضا یزدانی، قهرمان طلائی کشتی آزاد بازیهای آسیائی

رضا یزدانی در دیدار پایانی وزن 97 کیلوگرم رقابت های قهرمانی کشتی آزاد در بازیهای آسیائی با پیروزی در برابر حریف قرقیزستانی به قهرمانی آسیا دست یافت.

در جریان رقابت های بازیهای آسیائی اینچئون، رضا یزدانی حریف قرقیزستانی را با نتیجه 14 بر 4 شکست داد و بدین ترتیب ضمن کسب قهرمانی آسیا، هفتمین مدال طلای کاروان ورزشکاران ایرانی را به دست آورد.
این نخستین مدال طلای کشتی آزاد ایران در این دور از رقابتها می باشد.
رضا یزدانی دارنده دو مدال طلای پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی سالهای 2011 و 2014 جهان است.
وی در بازیهای آسیائی 2006 دوحه و 2010 گوانگژو نیز در وزن‌های 84 و 96 کیلوگرم صاحب مدال طلا شده بود.
ماگومد موسایف، حریف قرقیزستانی رضا یزدانی، در مسابقات آسیا در سال‌های 2012 و 2014 به ترتیب به مقامهای قهرمانی و نایب قهرمانی دست یافته بود.
رضا یزدانی در این رقابتها، در دور اول با قرعه استراحت روبرو شد و در دور دوم موفق شد تا کشتی گیر مغول را 6 بر صفر شکست دهد. او در مرحله نیمه نهائی نیز حریف خود از کشور میزبان را با نتیجه 6 بر یک شکست داد و راهی دیدار پایانی شد.
در آخرین روز رقابتهای کشتی آزاد در بازیهای آسیائی، روز دوشنبه 4 کشتی گیر از ایران، مسعود اسماعیل پور در وزن 61 کیلوگرم، عزت الله اکبری در وزن 74 کیلوگرم، میثم مصطفی جوکار در وزن 86 کیلوگرم و پرویز هادی در وزن 125 کیلوگرم به روی تشک خواهند رفت.

پوردستان : داعش به مرز ايران نزدیک شود در عمق خاک عراق هدف قرار می گیرد


پوردستان : داعش به مرز ايران نزدیک شود در عمق خاک عراق هدف قرار می گیرد
 
احمد رضا پوردستان فرمانده نیروی زمیتی ایران روز شنبه ۲۶ سپتامبر اعلام کرد در صورتی که گروه داعش به مرز کشورش نزدیک شود ، در عمق خاک عراق مورد هدف قرار می گیرد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی «ایرنا» سرتیپ احمدرضا پوردستان صبح امروز در جمع خبرنگاران، گفته : «ما اجازه نمیدهیم گروهک تروریستی داعش به مرزهای کشور نزدیک شود. ما آمادگی کامل جهت مقابله با آنها را داریم.»
فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه افزود: نیروی زمینی از توان بالای عملیاتی و طراحی دکترین جنگهای نیابتی و ناهمطراز برخوردار است و تهدیدها را در نطفه خفه میکند.
گروه تروریستی داعش هم اکنون پنج استان عراق از جمله دیاله را که در مرز با ایران قرار دارد ، به تصرف خود درآورده است.
ایالات متحده آمریکا به همراه چند کشور غربی و عربی ، ظرف چند روز گذشته حملاتی را علیه گروه داعش در سوریه و عراق انجام داده اند.
دولت ایران تاکید کرده که کمک هایی از جمله سلاح به دولت بغداد و حکومت کردستان عراق ، در جنگ علیه داعش تقدیم کرده است.
در همین حال حسن روحانی رئیس جمهور ایران در یک کنفرانس خبری در سازمان ملل تاکید کرد که « اگر کمک های ایران نبود ، شاید بغداد اکنون در دست تروریست ها بوده است.»
روحانی در عین حال از استراتژی آمریکا در متحدانش در عراق و سوریه انتقاد کرد و گفته که حملات هوایی هرگز ثبات و امنیت در منطقه را به همراه نخواهد داشت.

دیدار نمایندگان کنگره تجریه طلبهای "ایران فدرال" با پارلمان اروپا


دیدار نمایندگان کنگره تجریه طلبهای "ایران فدرال" با پارلمان اروپا
فعالان حقوق بشری اقلیت های ملی مذهبی ایران روز یکشنبه 28-9-2014 از ملاقات هیئتی از نمایندگان و اعضاء کمیته روابط بین المللی "کنگره ملیتهای ایران فدرال" با تعدادی از نمایندگان جدیدالانتخاب پارلمان اروپا خبر دادند.

به گزارش العربیه به نقل از اعضای کمیته روابط بین المللی "کنگره ملیتهای ایران فدرال"، این ملاقات ها از روز دوشنبه 22 تا پنجشنبه 25 سپتامبر هفته گذشته انجام گرفت.

طبق این گزارش هیئت مذکور متشکل از دکتر کریم بنی سعید عبدیان و ناصر بلیده ای از اعضاء کمیته روابط بین المللی "کنگره ملیت های ایران" و خانم آیدا کریملی از "اتحاد آذربایجان جنوبی" وخانم شیما اهوازی از "سازمان حقوق بشر اهواز" بوده است.

هدف ازملاقات نمایندگان ملیت های ایران فدرال با پارلمان اروپا

دکتر کریم عبدیان فعال حقوق بشر در تماسی با العربیه گفت: "هدف اصلی این ملاقات، توضیح وضعیت پیچیده حقوق بشر در ایران بویژه در مناطق قومی، ارائه دلایل و نشانه های تشدید فشارها به فعالان سیاسی- مدنی در مناطق مختلف و افزایش اعدامها در ایران برای نمایندگان جدیدالانتخاب پارلمان اروپا بود- که گرچه حدود دو ماه از اتمام انتخابات گذشته است - ولی در حقیقت دو هفته بیش نیست که عملا پارلمان اروپا کار خود را شروع کرده است."

وی افزود: "محور اصلی این دیدار ملاقات با اعضاء جدید کمیته بین المللی، کمیته روابط با ایران، کمیته حقوق بشر، کمیته محیط زیست، کمیته امنیت و کمیته جامعه مدنی و عدالت بود. هیئت با اعضاء این کمیته های پارلمانی از جمله پرفسور کلاس بوخنر - و اقای تونر کلمان و خانم دکتر کورتیلیا ارنست، خانم مارجتی دوچ وآقای تری کابراس و نیز با مسئولین احزاب پارلمانی از جمله با احزاب سوسیالیست و سبز و حزب مردم اروپا و ائتلاف احزاب سوسیالست و مترقی- ائتلاف احزاب لیبرال و دمکرات و نیز ائتلاف احزاب سبز ملاقات نمودند".

بر اساس این گزارش نمایندگان اقلیت های قومی و مذهبی طی این 4 روزعلاوه بر ملاقات با اعضای پارلمان با مسئولین کمیسیون اروپا و به طور اخص با روسای ادارات روابط ایران و اروپا و با مسئولین روابط اروپا و خاور میانه و نیز مسئولین حقوق بشر و گروه هماهنگی مذاکرات P5+1 ملاقات کردند.

اهمیت ملاقات نمایندگان ملیت ها با پارلمان اروپا

ناصر بلیده ای یکی از اعضای فعال کمیته روابط خارجی "کنگره ملیت های ایران فدرال" نیز ضمن تاکید بر اهمیت این دیدارها گفت: " ما در همه دیدارها با نمایندگان پارلمان اروپا و دیگر نهادهای حقوق بشری، آنها را از واقعیت های نقض حقوق بشر در ایران به ویژه در مناطق قومی آگاه کردیم. ما برای پارلمان اروپا فاش کردیم که با گذشت یک سال و نیم از پیروزی روحانی در انتخابات و تصدی ریاست جمهوری، نه تنها وضعیت حقوق بشر در ایران بهبود نیافته بلکه به مراتب بدتر نیز شده است. تعداد اعدام ها در یک سال گذشته بیش از 700 تن اعدام شدند. اغلب این اعدام ها جنبه سیاسی داشته و با اتهاماتی تحت عنوان "محاربه"، "مفسد فی الارض" و " اقدام بر علیه امنیت ملی" در سراسر ایران و بویژه در مناطق عرب نشین جنوب غرب ایران، بلوچستان و کردستان عملا اجرا شده است".

وی افزود:" علاوه بر این موضوع افزایش اختناق بیش از حد در درون کشور و نقش منفی دولت ایران در همه منازعات و جنگ های داخلی کشورهای خاورمیانه و دیگر حوادث منطقه را به طور مفصل در دیدارهای مختلف مطرح کردیم . برای نمایندگان پارلمان اروپا توضیح داده شد که با بررسی کارنامه بیش از یکساله آقای روحانی واضح است که هیچکدام از وعده های انتخاباتی ایشان در موارد طرح 10 ماده ای ایشان بنام " طرح اقوام" – که شامل موارد مهم مورد مطالبه ملیتهای غیر فارس و دیگر اقلیتهای ملی و مذهبی و زبانی در گذشته بوده است- از جمله تدریس به بزبان مادری، مطلقاً و در هیچ سطحی تحقق نیافته است".

بر ملاکردن سیاست های یکسان سازی اجباری در مناطق قومی

کمیته روابط بین المللی گنگره ملیت های ایران فدرال در گزارش خود که نسخه ای از آن به العربیه ارسال شده آورده است: "اعضاء هیئت مدارک مشخصی از سیاست یکسان سازی اجباری ملیت های غیر فارس، غصب ومصادره اراضی کشاورزان مردم عرب اهواز، انحراف رود کارون به مناطق فارس نشین مرکز و عدم آبگیری دریاچه های ارومیه و هامون و دیگر نشانه های سیاست های پاکسازی قومی و نسل کشی فرهنگی بر آنان، ارائه نمودند- و نیز نشان دادند که افزایش دستگیری و اعدامها در ملاء عام ، برای ارعاب مردم ، یورش و هجوم وحشیانه به زندانیان سیاسی دربند و به خانواده های آنها در خارج زندان، ناپدید شدن فعالان و تشدید خفقان؛ کارنامه یکسال و نیمه آقای روحانی در مورد حقوق بشر بوده است - و اینکه نه فقط هیچگونه نشانه ای از مخالفت آقای روحانی با سیاست یکسان سازی اجباری ملت های غیر فارس موجود نیست - بلکه بمراتب بسیار بیشتر از گذشته ادامه دارد. تمرکز هرچه بیشتر قدرت در مرکز و سلطه و سیطره سپاه با شتاب فوق العاده و بی سابقه ای در تمامی سطوح سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی، کماکان در جریان بوده است."

در پایان هیئت نمایندگان ملیت ها ایران فدرال، از نمایندگان پارلمان اروپا خواست که با تاْثیر گذاری بیشتری بر روی کمیسیون و شورای اروپا سعی شود در مذاکرات اتمی نقض حقوق بشر در ایران مطرح شود چون تفکیک این دو در مذاکرات -از جمله نگرانی های جامعه مدنی در ایران است.

قرار شد در این مورد پارلمان اروپا از نمایندگان مختلف اپوزیسیون و نیز نمایندگان زنان و نمایندگان اقلیتهای ملی و مذهبی برای ارائه مدارک و گزارشاتی در این مورد -در جلسات عمومی وعلنی پارلمان، دعوت بعمل آورد.

و نیز پیشنهاد لزوم تشکیل یک فراکسیون دائمی از نمایندگان ذینفع پارلمان برای پیگیری حقوق بشر و دفاع از حقوق زنان و اقلیتهای ملی و مذهبی ، بین رهبران ائتلاف های پارلمانی، به بحث گذاشته شود.

100 هزار بیمار مبتلا به ایدز در ایران وجود دارد


100 هزار بیمار مبتلا به ایدز در ایران وجود دارد
 
رییس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت:" تخمین زده می شود بطور غیر رسمی یکصد هزار نفر در کشور مبتلا به ایدز باشند که اعتیاد به مواد مخدر بویژه مواد صنعتی و روانگردان مهمترین عامل ابتلای آنان به این بیماری است".

«مینو محرز» یکی از مقامات مسئول ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: "آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان می دهد حدود 30 هزار بیمار مبتلا به ایدز شناسایی شده اند".
وی با هشدار به اینکه اعتیاد به مصرف مواد مخدر بویژه تزریقی باعث افزایش 10 برابری تماس جنسی در میان معتادان شده است، ادامه داد: "این موضوع منجر به بروز بیماری ایدز می شود که بسیاری از معتادان از ابتلا به این بیماری بی خبرند".
به گزارش خبرگزاری ایرنا، این استاد دانشگاه گفت: "مصرف مواد مخدر و روانگردان منجر به افزایش انرژی نمی شود بلکه برای بدن کشنده است و رفتارهای پرخطر جنسی و نامطمئن را به همراه دارد. ضروریست مسوولان و دست اندرکاران اجرایی کشور به این هشدارها توجه ویژه داشته باشند، جوانان در معرض خطر آسیب های اجتماعی ناشی از اعتیاد هستند".
محرز با بیان اینکه آموزش مهارت های زندگی بویژه «نه گفتن» باید از دوران مدرسه آغاز شود، تصریح کرد: "بسیاری از جوانانی که در کشور به مصرف مواد مخدر روی آورده اند، از دوران مدرسه آموزش مهارت های زندگی را نداشتند، باید به کودکان، در مقابل شبکه های مافیایی مواد مخدر که هوشمندانه عمل می کنند، نه گفتن را یاد دهیم تا آنان در نوجوانی و جوانی آگاهانه عمل کنند تا معتاد نشوند."
این متخصص بیماری های عفونی خاطرنشان کرد: "رسانه ها نقش مهمی در این آگاهی دارند و باید وزارت آموزش و پرورش را همراهی کنند."
محرز، روند افزایش اعتیاد به مواد مخدر را در کشور سریع و بحرانی دانست و تاکید کرد: "وظیفه ما و همه دستگاه ها این است که همکاری جدی را در رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر با ستاد داشته باشند، زیرا اعتیاد، بی بند و باری و افزایش بیماری های عفونی و هپاتیت را بدنبال دارد".
به گفته وی، این بیماری ها درمان خاصی ندارد و ضروریست برنامه های کاهش آسیب و پیشگیری از اعتیاد قوی تر شود، باید همه نگاه ها و برنامه ها را معطوف این کار کنیم.
محرز، تشکیل کمیته یا اتاق فکر ویژه در تمام سازمان ها برای اجتماعی کردن رویکرد مبارزه با مواد مخدر را مهم دانست و افزود: "باید نهادهایی در زمینه مسایل اجتماعی فعالیت می کنند، بخشی از بودجه خود را صرف مداخله در پدیده مبارزه با مواد مخدر کنند."
این استاد دانشگاه تصریح کرد: "نهادها باید با تشکیل اتاق فکرهای ویژه در چارچوب ماموریت ها و مقدورات خود، راهکارهای مبارزه با مواد مخدر را شناسایی کرده و به سهم خود برای تحقق آنها گام بردارند".
محرز گفت: "هدف مهم و اصلی در این راه باید حمایت از فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در جهت مقابله با اعتیاد به مواد مخدر باشد و اگر عزم ملی در بحث پیشگیری، درمان و مبارزه وجود داشته باشد، بطور قطع شاهد کاهش آسیب های اجتماعی خواهیم بود".

شنبه، مهر ۰۵، ۱۳۹۳

روز جهانی گردشگری؛ سهم ترکیه، بی‌سهمی ایران

روز جهانی گردشگری؛ سهم ترکیه، بی‌سهمی ایران

دو کشور همسایه ایران و ترکیه در جذب گردشگران وضعیتی کاملا متفاوت دارند. ترکیه از این صنعت درآمد سرشاری دارد و به مقصد نخست گردشگران ایرانی تبدیل شده، اما سهم ایران از گردشگری جهان کمتر از نیم درصد است.
اجرای رقص محلی در جزیره کیش، ایران اجرای رقص محلی در جزیره کیش، ایران
حدود چهار دهه پیش ۲۷ سپتامبر (پنجم مهر) "روز جهانی گردشگری" نامیده شد. بیش از ۱۵۰ کشور عضو سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد (UNWTO) هستند؛ گرچه سهم همه کشورها از این صنعت پردرآمد یکسان نیست.
مقایسه گردشگری در دو کشور ایران و ترکیه، که تقریبا جمعیتی برابر دارند و به لحاظ فرهنگی و جغرافیایی بی‌شباهت نیستند، تفاوت‌ها را آشکارتر می‌کند. این مقایسه گاهی از سوی مسئولان ایران نیز انجام می‌شود.

امین عارف‌نیا، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سی‌ام مرداد ماه امسال (۱۳۹۳) درآمد ترکیه از گردشگری در سال ۲۰۱۳ را ۳۲ میلیارد دلار عنوان کرد و سهم ایران از این بازار را "بسیار ناچیز" خواند.

ترکیه در میان ده مقصد برتر گردشگران

سازمان جهانی گردشگری در یکی از تازه‌ترین گزارش‌های خود اعلام کرد شمار گردشگران در نیمه نخست سال جاری میلادی ۵۱۷ میلیون نفر بوده و نسبت به مدت مشابه در سال پیش نزدیک به پنج درصد افزایش داشته است. این سازمان پیش‌بینی می‌کند روند رو به رشد گردشگری همچنان ادامه یابد و شمار گردشگران به رغم نوسان در کشورهای مختلف، هر سال به طور متوسط حدود ۴ درصد افزایش یابد.
 در سال گذشته به دلیل ناآرامی‌ها در خاورمیانه تعداد گردشگرانی که به این منطقه سفر کرده‌اند چهار درصد کاهش داشته است. از سوی دیگر در همین زمان ترکیه موفق شده با جذب ۳۶ میلیون گردشگر در جایگاه هفتمین مقصد سفر گردشگران جهان قرار گیرد.

در رسانه‌های ایران درباره درآمد ترکیه از گردشگری رقم‌های متفاوت و اغلب نادقیقی منتشر شده است. مطابق آمار سازمان جهانی گردشگری این کشور در سال گذشته ۲۶ میلیارد دلار از این محل درآمد کسب کرده است.

متوسط درآمد مستقیم کشورها به ازای هر گردشگر حدود هزار دلار برآورد می‌شود اما این میزان در کشورهای مختلف به نسبت هزینه‌ها می‌تواند کمتر یا بیشتر باشد. در سال ۲۰۱۳ آلمان از ۳۰ میلیون گردشگری که از این کشور بازدید کردند ۳۸ میلیارد دلار درآمد داشته و از این لحاظ چهار پله بالاتر از ترکیه قرار می‌گیرد.

مبداء افغانستان، مقصد ایلام

بررسی وضعیت گردشگری در ایران به دلیل نادقیق بودن آمار و مخدوش بودن اظهارات مسئولان کار دشواری است. صفحه آمار پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران "در دست راه‌اندازی" است.

خبرگزاری فارس اسفند ماه ۱۳۹۱ از قول منوچهر جهانیان، معاون وقت گردشگری سازمان میراث فرهنگی نوشت در شش ماه نخست سال ۲ میلیون و ۴۷۰ هزار گردشگر خارجی وارد ایران شده‌اند و چهار و نیم میلیارد دلار نصیب کشور کرده‌اند. مطابق این ادعا، هر یک از گردشگران خارجی به طور متوسط ۱۸۰۰ دلار در ایران خرج کرده‌اند. این در حالی است که میانگین درآمد ترکیه از هر گردشگر اندکی بیش از ۷۰۰ دلار است.
افزون بر این، اغلب گردشگران ترکیه از کشورهای ثروتمند اروپایی هستند، اما چنانکه جهانیان می‌گوید یک میلیون نفر از توریست‌های ایران شهروندان عراق، افغانستان و پاکستان بوده‌اند. در این فهرست نام هیچ کشور اروپایی و کشورهایی چون چین و ژاپن که بیشترین گردشگران جهان از آنها هستند، به چشم نمی‌خورد و شهرهایی چون شیراز، اصفهان و یزد نیز در میان مقصدهای گردشگری جایی ندارند.

ادعاهای مقام‌های جمهوری اسلامی درباره شمار گردشگران باورپذیر به نظر نمی‌رسد و با واقعیت‌های گردشگری در سراسر جهان ناهمخوان است.

اعتراف به جعلی بودن آمار گردشگری

با روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد در سال ۸۴ دولت تصمیم گرفت شمار گردشگران خارجی را مدام افزایش دهد. این کار با آمارسازی‌های ناشیانه دست‌کم در ادعا انجام شده و در دولت حسن روحانی ادامه دارد.

جهانیان اسفند ۹۱ گفته بود ورود گردشگران خارجی به ایران در شش ماه نخست سال نسبت به مدت مشابه در سال پیش ۴۱ درصد افزایش داشته است. مطابق آماری که او ارائه کرده، همه‌ی این توریست‌ها از کشورهای منطقه به ایران آمده‌اند و ایلام دومین مقصد مهم آنها بوده است.

یک سال بعد، مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری در دولت یازدهم اعلام کرد در ده ماه نخست سال ۹۲ حدود دو میلیون و پانصد هزار گردشگر خارجی وارد ایران شده‌اند. او نیز به رغم شباهت این آمار با آمار شش ماه اول سال ۹۱ مدعی شد "میزان ورود گردشگران خارجی به کشور نسبت به مدت مشابه، ۲۱ درصد رشد داشته است".

وجود آمار دقیق و قابل اعتماد از ضرورت‌های غیرقابل انکار هر گونه برنامه‌ریزی برای توسعه زیرساخت‌های لازم و رونق گردشگری محسوب می‌شود. تناقض‌ها و اغتشاش آشکار در آمار ارائه شده توسط مسئولان ایرانی، عملا راه هر اقدام موثر در این زمینه را ناهموار می‌کند.

مسعود سلطانی‌فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی در دولت یازدهم، فروردین امسال در یک برنامه تلویزیونی اعتراف کرد که در ۸ سال گذشته هیچ اقدامی برای جذب گردشگران خارجی انجام نشده و آمار ارائه شده توسط مسئولان جعلی هستند. سلطانی‌فر آمار اعلام شده توسط معاون این سازمان را نیز ساختگی خواند و گفت، تعداد "توریست‌های واقعی" در سال ۹۱ حدود یک میلیون نفر بیشتر نبوده است.

تبلیغ ناخواسته برای آنتالیا

واکنش غیرمعقول مقام‌های دولتی به افزایش سفر ایرانیان به آنتالیای ترکیه نمونه‌ی دیگری از رویکرد آنها به مقوله گردشگری و یکی از علت‌های ناکامی ایران در جذب گردشگران خارجی را به نمایش می‌گذارد.

در نخستین ماه‌های عمر دولت نهم وزیر راه وقت به هواپیمایی جمهوری اسلامی دستور داد تمام پروازهای مستقیم به آنتالیا را لغو کند. دلیل این اقدام گاهی کمبودها در ناوگان هوایی و گاهی خروج نیم میلیارد دلار ارز از کشور عنوان شد. برخی از مسئولان هم معتقد بودند، سفر به آنتالیا "محض خوشگذرانی" است و این سفرها هیچ گونه توجیه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی‌ای ندارد.


مسعود سلطانی‌فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دولت یازدهم مسعود سلطانی‌فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دولت یازدهم
پس از مدتی سفر به آنتالیا از راه‌های غیرمستقیم ادامه یافت و بحث‌هایی که این محدودیت به دنبال داشت این منطقه توریستی در کنار دریای مدیترانه را بیش از پیش در میان گردشگران ایرانی معروف و محبوب کرد.

از طرف دیگر، محدودیت شرکت‌های هواپیمایی ایرانی برای پرواز مستقیم به آنتالیا راه را برای شرکت‌های ترکیه‌ای باز کرد و به آنها امکان داد در غیاب رقیب ایرانی جا به جایی هزاران مسافر در این مسیر را بر عهده بگیرند.

رسانه‌های ترکیه در سال‌های گذشته گزارش داده‌اند که ایرانیان پس از روس‌ها و آلمانی‌ها بیشترین مسافران به کناره‌های مدیترانه در این کشور بوده‌اند. در سال ۲۰۱۳ حدود ۳ میلیون روس و ۲ میلیون آلمانی تعطیلات خود را در آنتالیا گذرانده‌اند.

بخوانید و ببینید: ایرانیان صنعت توریسم آنتالیا را نجات دادند

"امر به معروف" گردشگران خارجی

یکی از علت‌های ناکامی ایران در جذب گردشگر خارجی به محدودیت‌های گوناگون در این کشور مربوط می‌شود. کارشناسان معتقدند فرار از این محدودیت‌ها یکی از علت‌هایی افزایش سفر ایرانیان به کشورهایی مانند ترکیه است.

به تازگی طرحی در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در دست بررسی قرار گرفته که مطابق آن "گشت ارشاد" شامل گردشگران هم می‌شود و زنان خارجی پیش از سفر به ایران باید درباره حجاب و قوانین مربوط به آن آموزش ببینند.

کناره‌های دریای خزر و خلیج فارس به علت محدودیت‌ها جاذبه‌ای برای گردشگران خارجی ندارند. افزون بر این، آلودگی شدید میکروبی، انباشت زباله در ساحل و جاده‌های پر ازدحام و ناامن منتهی به شمال حتی رضایت خاطر گردشگران بومی را نیز فراهم نمی‌کند.

چند سال پیش سازمان جهانی گردشگری، "گردشگری حلال" را شاخه‌ای از صنعت توریسم معرفی کرد که محور آن تدارک سفرهای تفریحی برای مسلمانان با توجه به آداب شرعی معتقدان به این مذهب است.

مسئولان سازمان میراث فرهنگی که در عمل امکان جذب گردشگر خارجی را بسیار ضعیف می‌بینند، از سال ۸۹ "گردشگری حلال" را به عنوان حلال مشکلات خود تلقی کردند و طرح‌های متفاوتی برای رونق آن ارائه دادند.

بیشتر بخوانید: تعطیلی شناگاه‌های خزر به دلیل آلودگی میکروبی

جمهوری اسلامی و گردشگری حلال

جمهوری اسلامی در این زمینه نیز ناکام ماند و میدان را به رقیبان خود در ترکیه، امارات، قطر، مالزی و سنگاپور واگذار کرد. ساده‌ترین علت ناکامی ایران در این نهفته بود که این کشور ادعا می‌کند از ۳۵ سال پیش مطابق قوانین اسلام اداره می‌شود و بر این مبنا "حرام"ی وجود ندارد که لازم باشد "حلال" را هم در کنارش عرضه کرد.

بسیاری از کشورهایی که در زمینه گردشگری برنامه‌ریزی مطالعه شده دارند، خیلی زودتر از ایران تمایل مسلمانان معتقد به سفر تفریحی با رعایت آداب شرعی را متوجه شدند و زمینه‌های آن را فراهم کردند.

ایران، آنگونه که رسانه‌ها به ما معرفی نکرده‌اند

بی‌دلیل نیست که نخستین همایش بین‌المللی گردشگری حلال در اسپانیا برگزار شد. این کشور از سالیان پیش در ردیف پنج مقصد محبوب گردشگران جهان قرار دارد و سال گذشته میزبان بیش از ۶۱ میلیون گردشگر بوده است. جمعیت اسپانیا کمتر از ۴۷ میلیون نفر است.

اکنون "گردشگری حلال" یکی از شاخه‌های صنعت گردشگری است که گردش مالی آن در سال ۲۰۱۳ مطابق برآورد "شورای جهانی سفر و گردشگری" حدود ۱۴۰ میلیارد دلار بوده است.

کارشناسان پیش بینی می‌کنند در چند سال آینده نیمی از درآمد حاصل از گردشگری حلال نصیب کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی، قطر و مالزی بشود.

سهم ایران، کمتر از نیم درصد

از سالیان پیش گردشگری به دلیل روند رو به افزایش گردش مالی آن و نقشی که در اشتغال و بهبود زیرساخت‌ها بازی می‌کند، به عنوان یک "صنعت" به رسمیت شناخته شده است.

در آمار سازمان جهانی گردشگری درآمد مستقیم حاصل از این صنعت در سال گذشته میلادی حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار اعلام شده است. برخی از رسانه‌های ایران چندی پیش سهم این کشور از درآمد گردشگری جهان را حدود نیم درصد گزارش کردند.

اگر صحبت‌های معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی درباره گردشگران ورودی در ده ماه اول سال گذشته درست باشد، در سال ۹۲ حدود سه میلیون خارجی به ایران سفر کردند که با توجه به میانگین ارزآوری گردشگران در ترکیه حدود دو میلیارد دلار در ایران خرج کرده‌اند.

به بیان دیگر حتی اگر ادعای پر تناقض مسئولان نیز ملاک قرار گیرد، سهم ایران از درآمد گردشگری جهانی در سال گذشته خیلی کمتر از نیم درصد بوده است.

برای دریافتن نقش درآمد گردشگری در رشد اقتصادی کشورها می‌توان در نظر گرفت که درآمد ترکیه از گردشگری از کل درآمد صادرات غیر نفتی ایران بیشتر است.

بنا بر گزارش گمرک ایران، این کشور در سال گذشته ۴۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار "کالای غیرنفتی" صادر کرده است. در واقع ۴۰ درصد این صادرات میعانات گازی و محصولات پتروشیمی بوده‌اند که در تعریفی گسترده‌تر محصولات نفتی محسوب می‌شوند.

با این حساب درآمد واقعی ایران از صادرات غیر نفتی ۲۲ میلیارد دلار و حدود ۴ میلیارد دلار کمتر از درآمد مستقیم ترکیه از گردشگری بوده است.