جمعه، شهریور ۲۸، ۱۳۹۳

اکثریت شهروندان اسکاتلندی به استقلال "نه" گفتند

اکثریت شهروندان اسکاتلندی به استقلال "نه" گفتند

همه‌پرسی در اسکاتلند سرانجام با رای اکثریت برای ماندن در بریتانیا به پایان رسید. طرفداران استقلال اسکاتلند شکست خود را پذیرفتند. بنا بر آخرین نتایج شمارش آرا، مخالفان استقلال بیش از ۵۵ درصد آرا را از آن خود کرده‌اند.
شادی مخالفان استقلال اسکاتلند شادی مخالفان استقلال اسکاتلند
آلکس سالموند، رهبر طرفداران جدایی اسکاتلند از بریتانیا، شکست در همه‌پرسی را پذیرفت. وی در یک نشست خبری اعلام کرد که به نظر می‌رسد "اکثریت شهروندان اسکاتلند مایل به استقلال" نیستند. وی افزود که این همه‌پرسی نشان داد که مردم اسکاتلند به هر حال خواهان تغییر هستند.
پس از شمارش ۳۱ حوزه رای‌گیری از مجموع ۳۲ حوزه، پیروزی مخالفان استقلال قطعی شده است. مخالفان استقلال ۴۲/ ۵۵ درصد آرا و طرفداران ۵۸/ ۴۴ درصد آرا را بدست آورده‌اند.
دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا به الیستر دارلینگ، رهبر مخالفان جدایی اسکاتلند از بریتانیا تبریک گفت. کامرون در خبر کوتاهی در توئیتر خود نوشت که با دارلینگ تماس تلفنی داشته و موفقیت در همه‌پرسی را به وی تبریک گفته است.
نیکولا استرجن، معاون وزیر اول اسکاتلند شکست طرفداران استقلال اسکاتلند را پذیرفت و گفت: «به نظر می‌رسد که ما جواب مثبتی در همه‌پرسی کسب نکرده‌ایم.»
وی تاسف خود را از نتیجه این همه‌پرسی اعلام کرد. اکثر مقامات ارشد دولت محلی اسکاتلند طرفدار جدایی اسکاتلند از بریتانیا بودند و کارزار تبلیغاتی را در این همه‌پرسی نمایندگی می‌کردند.
آلکس سالموند، رهبر حزب ملی اسکاتلند شکست طرفدراران استقلال اسکاتلند از بریتانیا را پذیرفت آلکس سالموند، رهبر حزب ملی اسکاتلند شکست طرفدراران استقلال اسکاتلند از بریتانیا را پذیرفت
اهمیت همه‌پرسی اسکاتلند برای اروپا
به نظر می‌رسد که حزب ملی اسکاتلند به رهبری الکس سالموند نتوانسته است که نظر اکثریت شهروندان اسکاتلندی برای جدایی از بریتانیا را جلب کند. در برخی شهرهای بزرگ اسکاتلند نظیر گلاسکو و دندی طرفداران جدایی از بریتانیا پیشتاز هستند، اما در مجموع اکثریت رای‌دهندگان اسکاتلندی خواهان ماندن در کشور بریتانیا هستند.
شهر گلاسکو با ۶۰۰ هزار جمعیت بزرگترین شهر اسکاتلند است و در این شهر ۵۳ درصد آرا به سود استقلال‌طلبان بود.
۳/ ۴ میلیون نفر در اسکاتلند واجد شرایط رای دادن بودند. شهروندان اسکاتلندی با حضور در پای ۵۵۷۹ صندوق رای‌گیری در این همه‌پرسی تاریخی شرکت کردند. اسکاتلند از ۳۰۷ سال پیش تا کنون بخشی از خاک بریتانیا محسوب می‌شود.
همه‌پرسی در اسکاتلند نه تنها در بریتانیا، بلکه در کل اروپا با علاقه زیادی دنبال می‌شد. جدایی اسکاتلند از بریتانیا می‌توانست پیامدهای مختلفی را برای اتحادیه اروپا در پی داشته باشد.
پوند بریتانیا نیز که در روزهای گذشته نسبت به یورو بخشی از ارزش خود را از دست داده بود، دوباره روندی صعودی در پیش گرفت. بانک انگلیس، یکی از بانک‌های بزرگ بریتانیا اعلام کرد که درباره نتیجه همه‌پرسی موضع‌گیری نخواهد کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر