گزارشگران بدون مرز با صدور بيانيه اى از تشديد سانسور در دوره روحانی انتقاد كرده واز وى خواسته درباره وضعيت آزادی اطلاع رسانی به جامعه جهانی پاسخگو باشد.

در اين بيانيه آمد است: " در حالی که بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد، در گزارشی در باره وضعیت حقوق بشر در ایران از وضعیت نامساعد آزادی اطلاع رسانی در ایران انتقاد و فهرستی از وعده‌های تحقق نایافته حسن روحانی ارائه کرده است، گزارش‌گران بدون مرز بار دیگر تشدید سانسور در ایران و بی‌عملی رئیس دولت در این باره را تقبیح می‌کند".

در چهارم فروردين ماه ۱۳۹۳ شورای حقوق بشر سازمان ملل با صدور قطعنامه‌ای نقض مداوم حقوق بشر در جمهوری اسلامی را محکوم کرد. عالی‌ترين نهاد مدافع حقوق بشر سازمان ملل برای يک سال ماموريت احمد شهيد گزارش‌گر ويژه را تمديد و از دبير کل سازمان ملل متحد خواهان ارائه گزارشی در اين باره به مجمع عمومی سازمان ملل شد.

بان کی مون در گزارش خود، انتشار يافته در تاريخ ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۴ با تأکيد بر « محدود کردن آزادی بيان همواره بر ديگر عرصه‌های زندگی تأثيری منفی دارد» اعلام کرده است که « در عرصه حقوق بشر و آزادی بيان، پيشرفت چشمگيری حاصل نشده است.» دبير کل سازمان ملل همچنين در اين گزارش «احضار و بازداشت روزنامه‌نگاران از سوی دستگاه قضايی و اعمال فشار نهادهای امنيتی بر رسانه‌ها» را تأييد کرده است.

محافظه‌کاران و رسانه‌های‌شان با تندی از گزارش بان کی مون انتقاد کرده‌ا‌ند. محمد صادق املی لاريجانی، رئيس دستگاه قضايی، بان کی مون را به دخالت در امور داخلی جمهوی اسلامی متهم کرد « احکام اعدام و قصاص از مبانی دينی و حقوقی و قانونی جمهوری اسلامی است و «دبيرکل سازمان ملل چه کاره است که از حکومت ايران بخواهد اجرای يک حق خصوصی مبتنی بر ايمان مردم را متوقف کند؟» از سوی ديگر علی جنتی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی نيز با سکوت در باره سرنوشت ۵۲ روزنامه‌نگار و وب‌نگار زندانی و ده‌ مورد توقيف و سانسور رسانه‌ها در يک سال گذشته، اعمال فشار بر رسانه‌ها را تکذيب کرد.

در اين باره ابراز نظر‌ مقامات دولتی و در راس آن‌ها حسن روحانی و وزير امور خارجه‌اش محمد جواد ظريف نيز اطمينان بخش نبودند.

روحانی در آمريکا

رئيس جمهور روحانی، پيش از آغاز سفرش به نيويورک برای شرکت در شصت و نهمين اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، در مصاحبه با شبکه امريکايی ان بی سی، در پاسخ به پرسش خبرنگار در باره‌ی بازداشت خودسرانه جيسون رضاييان روزنامه‌نگار روزنامه واشنگتن پست و همسرش يگانه صالحی، که هنوز و پس از دو ماه، علت بازداشت، نهاد بازداشت کننده و همچنين محل بازداشت آن‌ها به شکل رسمی اعلام نشده است، می‌گويد «به هر حال اين همه زندانی در دنيا هستند و تعدادی ايرانی هم توسط آمريکايی‌ها در زندان به سر می‌برند، ممکن است افرادی هم در ايران زندانی باشند. افرادی که شما اشاره کرديد دارای مليت ايرانی هستند. اين بازداشت‌ها با دستور مقامات قضايی انجام شده است.»

گزارش‌گران بدون مرز يادآور می‌شود که جيسون رضاييان، روزنامه‌نگار سی وهفت ساله و دارای مليت ايرانی و آمريکايی، همسرش يگانه صالحی، دارای مليت ايرانی همکارنشريه انگليسی زبان دنشنال در امارات متحده عربی، و دو شهروند ايرانی امريکايی ديگر در تاريخ ۳۰ تيرماه ۱۳۹۳ در منزل خود از سوی ماموران لباس شخصی بازداشت شده‌اند.

اين سازمان بين المللى مى افزايد: " با آنکه برخی از روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران زندانی در پی پايان يافتن مدت محکوميت خود از زندان آزاد شده‌اند. اما جمهوری اسلامی ايران همچنان با ۵۲ روزنامه‌نگار و شهروند وب‌نگار زندانی، يکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانه‌ای است. ايران همچنين با هشت زن زندانی، بزرگترين زندان جهان برای روزنامه‌نگار و وب‌نگار زن است".