منابع خبری ایران روز پنجشنبه 18-9-2014 از اعدام 5 نفر در ملاءعام در استان فارس خبر دادند.

این افراد که به اتهام تجاوز به عنف، مشارکت در آدم ربایی، سرقت مسلحانه و توام با شرب خمر به اعدام محکوم شده بودند، بامداد پنجشنبه به طور همزمان در شیراز و شهرستان مرودشت به دار آویخته شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر معاون دادستان استان فارس در زمینه محکومیت این افراد گفت: "این افراد چندی پیش در قالب مسافربر های شخصی در شهر شیراز و سایر شهرستان های فارس پس از سوار کردن افراد اقدام به زور گیری آدم ربایی و تجاوز به عنف کرده اند که پس از شکایت های مکرر شاکیان، موضوع در دستور کار قانون و نیروی انتظامی قرار گرفت که در نهایت با تلاش مامورین انتظامی فارس محکومین دستگیر شدند".

سرپرست اجرای احکام کیفری دادگاه شیراز گفته است که پرونده های این افراد در سال های 88 و 92 در دست بررسی قرارگرفته بوده که در نهایت پس از تائید تنفیذ حکم از سوی رئیس قوه قضائیه و نظر دادگاه انقلاب تصمیم بر اجرای حکم در ملاء عام انجام شد.

این مقام قضایی هدف از اجرای حکم در ملاء عام را درس عبرت برای دیگر متخلفین دانست.

این در حالی است که بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در گزارش اخیر خود در باره حقوق بشر در ایران نسبت به افزایش اعدام ها در این کشور ابراز نگرانی کرده است.

صادق آملی لاريجانی،رئيس قوه قضائيه ایران در جمع مسئولان قضایی در واکنش به گزارش دبیر کل سازمان ملل متحد که با موضوع حقوق بشر در ایران به مجمع عمومی این سازمان ارائه شده است گفت: "تاکنون در گزارش های گزارشگر ویژه سازمان ملل دروغ‌های زیادی خوانده بودیم و این بار همان موارد خلاف واقع و اشتباه در گزارش دبیر کل سازمان، البته به صورت محتاطانه‌تری، تکرار شده است".

رئیس دستگاه قضایی ایران، درباره بخش دیگری از گزارش بان کی مون که در آن به وجود حکم اعدام برای «فساد فی‌الارض» اعتراض شده است، افزود: "در حالی که رسیدگی به پرونده سه هزار میلیارد تومانی چند سال طول کشید و دادگاه علنی برگزار شد، در گزارش اخیر به استناد مطالب یک سایت ادعا شده است که رسیدگی به این پرونده شفافیت نداشته و رعایت عدل و انصاف نشده است".

لاریجانی تاکید کرد: "تعیین شدن مجازات اعدام برای فساد فی الارض، موضوعی داخلی است. مجازات اعدام در برخی کشورهای غربی هم وجود دارد ولی فقط جرایم مشمول این مجازات تفاوت دارد".

رئیس قوه قضاییه تکرار اعتراض به قصاص را نیز از دیگر نکات "تعجب برانگیز" گزارش دبیر کل سازمان ملل دانست وگفت: "حق قصاص از یک زیربنای کلامی و فقهی اسلامی برخوردار است. ما بر اساس قرآن و روایات، قصاص را یک حق برای اولیای دم می دانیم که البته منافاتی با مجازات از جهت جنبه عمومی جرم ندارد".