جمعه، آبان ۰۹، ۱۳۹۳

همزمان با چهره‌نگاری "اسیدپاش"، رسانه‌ها زیر فشار رفته‌اند



همزمان با چهره‌نگاری "اسیدپاش"، رسانه‌ها زیر فشار رفته‌اند

به‌گفته یک نماینده مجلس متهم اسیدپاشی چهره‌نگاری شده اما دستگیر نشده است. "هیات نظارت بر مطبوعات" قصد برخورد با رسانه‌های متخلف و التهاب‌آفرین را دارد. امام‌جمعه مشهد جرم رسانه‌ها را با متهم اسیدپاشی برابر دانسته است.
هیات نظارت بر مطبوعات هفته آینده با تشکیل جلسه‌ای به بررسی نحوه عملکرد رسانه‌ها در خصوص واقعه اسیدپاشی در شهر اصفهان به خصوص پس از تجمع مردم در مقابل دادگستری اصفهان خواهد پرداخت.

حسن کامران، عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در هیات نظارت بر مطبوعات، گفت: «پرونده‌ای در هیات نظارت بر مطبوعات درمورد رسانه‌هایی که به موضوع اسیدپاشی پرداختند، باز شده و هفته آینده در خصوص آن بحث خواهد شد که کدامیک خلاف قانون مطبوعات عمل کرده‌اند تا طبق قانون با آن‌ها رفتار شود.»

ناتوانی دستگاه‌های امنیتی عامل فشار بر رسانه‌ها

محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی هم با بیان این‌که فرد اسیدپاش هنوز دستگیر نشده، گفت: «طبق گزارش‌های رسیده به این کمیسیون، چهره متهم اسیدپاشی توسط چهره‌نگاران شناخته شده، اما تاکنون وی دستگیر نشده است.»

او با محکوم کردن رسانه‌ها و در پیروی از موج ایجاد شده بر علیه رسانه‌هایی که به واقعه اسیدپاشی در اصفهان پرداخته بودند، افزود: «سرنخ‌های زیادی از عامل اسیدپاشی به دست آمده، اما موج رسانه‌ای باعث شده تا فرد مجرم پنهان شود. البته به دلیل امنیتی بودن پرونده در خصوص خروج این فرد از اصفهان یا ماندنش در این شهر نمی‌توانم اظهارنظر کنم.»

در همین زمینه الهام امین‌زاده معاون حقوقی رئیس‌جمهور در گفت‌و‌گو با صداوسیمای جمهوری اسلامی گفت: «رسالت رسانه انتقال واقعی اخبار به مردم است. مسلما هرگونه قضاوت قبل از این که بررسی‌ها به نتیجه نهایی برسد می تواند باعث تشویش افکار و اذهان مردم شود. بررسی‌ها تمام نشده اما باید اطلاعات صحیح و در جهت آرامش مردم باشد و رسانه‌ها در این زمینه بسیار تأثیرگذار خواهند بود.»

سیداحمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد هم با بیان این‌که جرم مدیرمسئول برخی روزنامه‌های زنجیره‌ای کمتر از اسیدپاش‌ها نیست، گفت: «الان آمده‌اند قصه اسیدپاشی را باد و متورم کرده‌اند. مردم باید این جریان‌های سیاسی را بشناسند، این روزنامه‌ها ارگان‌های این جریان‌های سیاسی هستند.»

وی آمران به معروف را از اتهام اسیدپاشی مبرا دانست و عده‌ای را که در اعتراض به اسیدپاشی مقابل دادگستری تجمع کرده بودند، منافق خواند.

او گفت:«‌ از برخی بازداشت‌شدگان تجمع اصفهان مدارک جاسوسی گرفته شده و روزنامه‌ای هم که در این مسیر حرکت کرده باید دستگیر شود زیرا این‌ها همدست این‌ها هستند.»

"ایسنا" مقصر حادثه اسیدپاشی معرفی خواهد شد؟

کامران بررسی عملکرد رسانه‌ها در خصوص این واقعه را وظیفه ذاتی دبیرخانه هیات نظارت بر مطبوعات دانست و گفت: «این ارگان باید هر هفته از مسائلی که در کشور پیش می آید، گزارشی تهیه و آن را به اعضا بدهد. در این مورد هم گزارش عملکرد همه رسانه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ نه چند رسانه خاص.»

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: «رسانه بایستی منتقد و آزادمنش باشد ولی نباید التهاب ایجاد کرده یا دروغ منتشر کند. در جریان اسیدپاشی اصفهان هم من معتقدم یکی از خبرگزاری‌ها با توجه به عملکردش متخلف است، ولی ممکن است هیات نظارت چنین اعتقادی نداشته باشد.»

پس از برگزاری تجمع مردم در ۳۰ مهر، آریا جعفری خبرنگار عکاس ایسنا بازداشت شد. به‌فصله یک روز از بازداشت جعفری، ۴ تن از خبرنگاران ایسنای اصفهان هم پس از احضار به نهادی امنیتی بازداشت شدند.

دو تن از این خبرنگاران بازداشت شده پس از چند ساعت بازجویی، آزاد شدند، اما سردبیر و دبیر سرویس اجتماعی ایسنای اصفهان، چهل و هشت ساعت را در بازداشت گذراندند.

سازمان "گزارشگران بدون مرز" چندی پیش در بیانیه‌ای تهدید و بازداشت روزنامه‌نگاران ایرانی را که به مساله اسیدپاشی پرداخته بودند محکوم کرد.

حمله به رسانه‌های خارجی


کامران همچنین رسانه‌های بیگانه را در تشویش اذهان عمومی تاثیرگذار دانست و گفت: «رسانه‌های بیگانه این موضوع را چنان شاخ و برگ دادند که گویی وقتی فردی در اصفهان راه می رود، همه آماده‌اند روی او اسید بپاشند.»

به‌گفته برخی منابع خبری، پس از تجمع مردم در تهران و اصفهان، نامه‌ای از سوی دبیرخانه شورای عالی امنیت‌ملی به خبرگزاری ایسنا ارسال می‌شود و طی آن به این خبرگزاری تذکر داده می‌شود که در خبرهایشان به ارتباط بین مسئله حجاب و اسیدپاشی، اشاره‌ای نکند.»

عضو ناظر مجلس در هیات نظارت بر مطبوعات افزود: «در این ماجرا، حاشیه‌ها بیشتر از اصل شده است؛ مثلا در تجمع جلوی دادگستری اصفهان حتی به دادستان اجازه ندادند حرف بزند. اما یک هنرمند فیلمساز با لباس زنانه سخنرانی داشته که اکنون بازداشت شده است. همه این‌ها حاکی از آن است که عده‌ای خواستند فضا به سمت و سوی دیگری برود.»

اشاره کامران به خبری از خبرگزاری فارس‌ وابسته به سپاه پاسداران است که در آن از دستگیری فردی خبر داده بود که با لباس زنانه سخنرانی کرده و بنا به ادعای این سایت قصد تحریک تجمع‌کنندگان و التهاب آفرینی داشته که توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده است.

دولت در پی اعدام فرد اسیدپاش

الهام امین‌زاده، معاون رئیس جمهور معتقد است حکم "جرم اسیدپاشی" که باعث تشویش اذهان عمومی شود اعدام است.

به گفته وی در سال ۱۳۳۷ قانونی در خصوص اسیدپاشی تصویب شده که طی آن بین ۲ تا ۵ سال حبس برای مجرم پیش‌بینی شده است. همچنین طبق قانون ۲۸۶ مجازات اسلامی جرایمی که با تعمد باعث تشویش اذهان عمومی می‌شود، از جمله استفاده از مواد خطرناک مانند اسید به‌عنوان افساد فی‌الارض شناخته شده و مجازات اعدام برای آن پیش‌بینی شده است.

امین‌زاده یاد آور شد: « با قوه قضاییه در حال همکاری هستیم تا اگر بشود به ماده ۶۱۴ تبصره‌ای اضافه کنیم تا در صورتی که اسیدپاشی به صورت شدید انجام شود بتوان آن را با ماده ۲۸۶ قابل مجازات دانست.

حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران پیش از این گفته بود تا دستگیری عاملان اسیدپاشی اصفهان آرام نخواهیم نشست. در آخرین جلسه هیات دولت در هفته گذشته وزرای کشور و اطلاعات گزارشی از عملکرد این وزارتخانه‌ها در خصوص این واقعه به رئیس جمهور ارائه کردند که البته جزئیات ان منتشر نشد.


جواد لاریجانی: رواداری بی‌قیدوشرط امکان‌پذیر نیست

جواد لاریجانی: رواداری بی‌قیدوشرط امکان‌پذیر نیست

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ایران با شبکه یک تلویزیون آلمان در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران گفت‌وگو کرد. او با تاکید بر این که رواداری کامل غیرممکن است گفت، "خط قرمز" رسانه‌ها در ایران اسلام است.
محمد جواد لاریجانی که در حال حاضر برای ارائه گزارش ایران به "اجلاس بررسی دوره‌ای وضعیت حقوق بشر" (یو پی آر) در ژنو به سر می‌برد، در یک گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه یک تلویزیون آلمان (آ. ار. د.) به پرسش‌هایی در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران پاسخ داد. او گفت، "ما غرب نیستیم، بلکه فرهنگ خودمان را داریم و می‌خواهیم متفاوت باشیم."
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه اظهار داشت که ایران در یک سال اخیر در رابطه با حقوق بشر پیشرفت‌هایی داشته و "این روند" ادامه خواهد یافت. او همچنین گفت، خیلی وقت‌ها «سوءتفاهم پیش می‌آید، مثلا در رابطه با پرونده ریحانه جباری».
به اعتقاد لاریجانی، رسانه‌ها و سیاستمداران غربی در این زمینه یک "کمپین" به‌راه انداخته‌اند و اخبار نادرستی منتشر کرده‌اند. او ریحانه جباری را "معشوقه" مقتول نامید و گفت، «از این که این حادثه اتفاق افتاده» متاسف است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ضمن اشاره به قانون قصاص گفت، او بارها برای گرفتن رضایت از اولیای دم تلاش کرده اما "کمپین بین‌المللی" مقتول را به عنوان فردی که قصد تجاوز به فرد دیگری را داشته معرفی کرده، و این خشم اعضای خانواده مقتول را برانگیخته و باعث شده است که آن‌ها رضایت ندهند.

افزایش اعدام‌ها
شمار اعدام‌ها در ایران افزایش چشمگیری یافته است شمار اعدام‌ها در ایران افزایش چشمگیری یافته است
محمد جواد لاریجانی در پاسخ به پرسش دانیل هشلر، گزارشگر "آ. ار. د." در رابطه با افزایش اعدام‌ها در دوران ریاست جمهوری روحانی گفت، "۹۳ درصد از اعدام‌شدگان" دررابطه با جرایم مواد مخدر محکوم شده بودند. او تاکید کرد: «من شخصا معتقدم که ما باید این وضعیت را تغییر دهیم، زیرا باعث می‌شود که ما در شرایط بسیار بدی قرار بگیریم».
احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد برای رسیدگی به حقوق بشر در ایران، در آخرين گزارش خود تاکيد کرده است که از زمان روی کار آمدن حسن روحانی، وضعيت حقوق بشر در ايران بدتر شده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل شمار اعدام‌ها در ایران افزایش چشمگیری داشته و به ۸۵۲ فقره رسیده است.
سازمان عفو بین‌الملل نیز در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه ۸ آبان منتشر شد ضمن اشاره به این موضوع تاکید کرده که نقض حقوق بشر در ایران کماکان ادامه دارد. در این بیانیه به نقل از رها بحرينی، مسئول امور ايران عفو بين‌الملل، آمده است که برای واداشتن جمهوری اسلامی به اصلاحات در زمینه حقوق بشر، جامعه جهانی باید بر این کشور فشارهای بیشتری وارد کند.
دستگیری روزنامه‌نگاران
شمار روزنامه‌نگاران زندانی در ایران ۳۵ نفر اعلام شده است (عکس: روزنامه‌نگار زندانی مسعود باستانی) شمار روزنامه‌نگاران زندانی در ایران ۳۵ نفر اعلام شده است (عکس: روزنامه‌نگار زندانی مسعود باستانی)
دانیل هشلر با اشاره به آمار سازمان ملل مبنی بر زندانی‌بودن ده‌ها روزنامه‌نگار در ایران از لاریجانی پرسید: «آیا شما برای آزادی مطبوعات احترام قائلید؟»
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در پاسخ گفت، «مطبوعات در ایران می‌توانند از دولت انتقاد کنند، اما انتقاد به اسلام و توهین به احساسات اسلامی مردم، خط قرمز است» و هر کس که در این زمینه اقدام کند، محکوم خواهد شد.
لاریجانی تاکید کرد، «رواداری در کل برای دموکراسی ما مهم است» اما «رواداری بی‌قیدوشرط نه درست است و نه امکان‌پذیر».
به اعقتاد او، این امر حتی در کشورهایی که مدعی رواداری کامل هستند، وجود ندارد. او در این رابطه به هولوکاوست اشاره کرد و آن را "خط قرمز" اروپا دانست.
گزارشگر شبکه یک تلویزیون آلمان به این نکته اشاره کرد که زنان در ایران مورد تبعیض قرار می‌گیرند. او سپس از لاریجانی پرسید: «شما به برابری جنسیتی معتقدید؟ »
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در پاسخ گفت که زنان ایران با زنان کشورهای همسایه این کشور متفاوت هستند و مدعی شد که در تمامی امور کشورداری سهم برابر دارند و حتی در برخی موارد مردها نگران از دست‌دادن شغل‌های خود هستند.
اجلاس بررسی دوره‌ای وضعیت حقوق بشر


محمد جواد لاریجانی: زنان در همه عرصه‌های اجتماعی سهم برابر دارند محمد جواد لاریجانی: زنان در همه عرصه‌های اجتماعی سهم برابر دارند
پس از تشکیل شورای حقوق بشر سازمان ملل، بررسی دوره‌ای وضعیت حقوق بشر در جهان در سال ۲۰۰۶ متداول شد.
در اجلاسی که هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود (یو پی آر)، وضعیت حقوق بشر در سراسر جهان مورد بررسی قرار می‌گیرد. در این اجلاس کشورها موظفند گزارشی از وضعیت حقوق بشر خود ارائه دهند و نیز هر کشور می‌تواند به کشورهای دیگر پیشنهاد و توصیه ارائه دهد.
بشنوید: گفت‌وگو با شادی صدر درباره اجلاس بررسی دوره‌ای وضعیت حقوق بشر
علاوه بر این، سازمان‌های غیر دولتی نیز گزارش‌های خود از وضعیت حقوق بشر در یک کشور را ارائه می‌دهند.
در اجلاس سال ۲۰۱۰ شورای حقوق بشر۱۲۶ پیشنهاد از جانب کشورهای گوناگون برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران ارائه شد. جمهوری اسلامی نیز شماری از این پیشنهادها، از جمله توقف شکنجه، جلوگیری از اعدام افرادی که هنگام ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشته‌اند و حق برخورداری از دادگاه عادلانه و منصفانه برای متهمان را پذيرفت، اما به گفته کارشناسان تاکنون به تعهدهای خود در زمینه بهبود حقوق بشر عمل نکرده است.
اجلاس امسال، روز جمعه (۹ آبان / ۳۱ اکتبر) در ژنو سوئیس برگزار شده است.


چشم‌انداز مبهم مذاکرات اتمی؛ اصرار ایران بر لغو همه‌ تحریم‌ها

چشم‌انداز مبهم مذاکرات اتمی؛ اصرار ایران بر لغو همه‌ تحریم‌ها

سه هفته مانده به پایان مهلت ایران و غرب برای دستیابی به توافق نهایی در مذاکرات هسته‌ای، احتمال نتیجه‌بخش بودن مذاکرات طرفین در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. ممکن است مهلت مذاکرات باردیگر تمدید شود.
جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می‌گوید مذاکرات اتمی با ایران در "لحظه حساسی" قرار دارد و واشنگتن معتقد است که تا پایان مهلت ۲۴ نوامبر می‌توان به نتیجه نهایی رسید.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه (۳۰ اکتبر/۸ آبان) در نشست خبری خود با رسانه‌ها گفت، «پیش‌بینی نتیجه مذاکرات، چند هفته زودتر از پایان مهلت تعیین شده، کار آسانی نیست، اما ما روی این موضوع کار می‌کنیم و فکر می‌کنیم مذاکرات می‌تواند تا ۲۴ نوامبر به نتیجه برسد.»

به‌رغم اظهارات خوش‌بینانه هرازگاه طرف‌های مذاکرات درباره نتایج آن، برخی مقام‌های غربی شانس رسیدن به توافق تا ۲۴ نوامبر را کم می‌دانند و می‌گویند برای جلوگیری از افزایش تنش، مدت مذاکرات باردیگر باید تمدید شود.

روزنامه لس‌آنجلس تایمز روز یکشنبه ۲۶ اکتبر در گزارشی خبر داده بود، با نزدیک شدن به پایان مهلت تعیین‌شده برای توافق هسته‌ای و نبود توافق‌های لازم میان طرفین، ایران و ١+۵ گفت‌وگو برای تمدید مذاکرات را آغاز کرده‌اند.

به گزارش لس‌آنجلس تایمز، چندین نفر از دیپلمات‌های ارشد روسیه ازجمله سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه نیز از احتمال تمدید مذاکرات صحبت کرده‌اند.

عباس عراقچی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزیر امور خارجه ایران نیز در اواسط سپتامبر گفته بود ادامه مذاکرات پس از پایان مهلت تعیین‌شده فاجعه نخواهد بود. به گفته عراقچی، در صورت نرسیدن به توافق احتمال تمدید زمان مذاکرات وجود دارد.

ایران خواستار لغو همه‌ تحریم‌هاست

اختلاف‌ها به‌طور عمده بر سر ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم ایران و چگونگی برچیدن تحریم‌هاست. حتی اگر طرفین در باره ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران به توافق برسند، غرب مخالف برچیدن کامل و یکباره تحریم‌هاست.

برای دولت آمریکا مسئله اصلی ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران و توانایی احتمالی این کشور برای دستیابی به سلاح هسته‌ای است.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا می‌گوید: «ایالات متحده قصد دارد همه راه‌های ممکن برای دست‌یابی ایران به تسلیحات هسته‌ای را مسدود کند٬ به‌طوری که بتواند در صورت تلاش ایران برای دست‌یابی به سلاح هسته‌ای٬ دست‌کم فرصتی یک ساله داشته باشد تا واکنش مناسب را نشان دهد.»
ایران اما امضای توافق‌نامه جامع با غرب را به لغو همه‌ی تحریم‌ها مشروط کرده است. علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز جمعه (۳۱ اکتبر / ۹ آبان) اعلام کرد، «ایران در صورتی موافقتنامه هسته‌ای با گروه ۵+۱ را امضاء می‌کند که همه تحریم‌ها علیه تهران به سرعت لغو شود».

بروجردی که در سفری رسمی در پاریس به‌سر می‌برد در یک نشست خبری گفت: «ایران به عنوان بخشی از موافقت نامه هسته‌ای که ضرب‌الاجل آن ۲۴ نوامبر تعیین شده، خواستار لغو همه تحریم‌های غرب است».

این نماینده مجلس پیشنهاد آمریکا برای لغو تدریجی این تحریم‌ها را غیرقابل قبول دانست و افزود: «برای تحقق قطعی توافق ۲۴ نوامبر، چاره‌ای جز لغو سریع همه این تحریم‌ها نیست.»

بازگشت به حالت قبل در صورت عدم توافق


هم‌زمان با اظهارات علاءالدین بروجردی، منصور حقیقت‌پور یک نماینده دیگر مجلس نیز گفت، «اگر تا ماه آینده با ۵+۱ به توافق نرسیم، برنامه هسته‌ای ایران به حالت قبل باز می‌گردد.»

حقیقت‌پور که نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز هست، روز جمعه (۳۱ اکتبر / ۹ آبان) به خبرگزاری "خانه ملت" گفت: «هیچ مکانیزمی برای تمدید مذاکرات هسته‌ای پس از پایان مهلت تمدید توافق اولیه وجود ندارد. درصورت عدم کسب توافق نهایی تا یک ماه آینده برنامه هسته‌ای ایران به حالت قبل از توافق اولیه باز می‌گردد.»

این نماینده مجلس ادامه داد: «فاصله‌ها میان ایران و ۵+۱ درباره موارد مورد اختلاف بسیار زیاد بوده و راه رسیدن به توافق و تفاهم این است که آمریکایی‌ها دست از خوی استکباری و زیاده‌خواهی خود بردارند، زیرا درغیراین صورت هیچ مکانیزمی برای تمدید مذاکرات وجود ندارد.»

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته (پنجشنبه ۳۰ اکتبر) هشدار داد که برای دستیابی به توافق تنها چند هفته باقی‌مانده است و تصمیمات نهایی باید در همین فاصله کوتاه زمانی اتخاذ شود. کری گفت، ایران در فرصت کم باقی‌مانده٬ باید تصمیمات سختی اتخاذ کند تا بستر تحقق اهداف از پیش تعیین شده برای حل‌وفصل بحران ۱۰ ساله هسته‌ای فراهم شود.

يغما گلرويى در شعرى توهين آميز، عربها را مقصر اسيد پاشى به زنان دانست

يغما گلرويى در شعرى توهين آميز، عربها را مقصر اسيد پاشى به زنان دانست
 
یغما گلرویی
يغما گلرويى شاعر ترانه‌سراى ايرانى به بهانه اعتراض عليه اسیدپاشی به صورت زنان اصفهان با سرودن شعرى توهين آميز به عربها آنان را مقصر اسیدپاشی دانسته است.

گلرویی درشعری با عنوان «از این سرزمین بروید» در فیس‌بوک خود كه هزاران كاربر ايرانى آن را به اشتراک گذاشته اند و در بسيارى از سايت ها منتشر شده است مى گويد: «ما هرگز/ دخترانمان را زنده به گور نکرده‌ بودیم./ این شما بودید/ که با لهجه‌ی شمشیر می‌خواندید/ و زنان به چشمتان/ کنیزکانی در مدارِ مطبخ و بستر بودند».

فعالان عرب ايرانى مى گويند كه " گلرویی با سردون اين ابيات بر موج عرب‌ستیزی سوار شده است و اسیدپاشی به صورت زنان اصفهان را با حمله‌ی اعراب به ایران مقایسه کرده است".

آنان مى گويند: " از نظر گلرويى آنهايى که اسید به صورت زنان پاشیده‌اند همان‌هایی هستند که " دخترانشان را زنده به گور می‌کردند، وبا لهجه‌ی شمشیر حرف می‌زدند و «این سرزمین» را اشغال کرده‌اند".

گلرویی در ادامه می‌نویسد: «از این سرزمین بروید!/ ما قرن‌هاست در اقیانوس اسید زندگی می‌کنیم/ کاسه‌ی اسیدتان/ از نیزه‌ی "چنگیز" و/ قداره‌ی "اسکندر" خطرناک‌تر نیستند./ دوباره از خاکستر خود به دنیا می‌آییم/ و زن‌های زیبای دیگری/ در این سرزمین هستند/ که با گیسوی رها در بادشان/ پرچم بسازند».

يوسف عزيزى بنى طرف دبير كانون مبارزه با نژاد پرستی وعرب ستيزی در ايران طى تماس "العربيه.نت" با وى در خصوص انتشار اشعار عرب ستيزانه در ايران گفت: " متأسفانه اين اشعار در فرهنگ عرب ستيزى ميان بسيارى از روشنفكران ايرانى ريشه دارد و از آن نشأت مى گيرد".

وافزود:" حتى در اشعار شاعرى مانند اسماعيل خويى كه زمانى يك چپ راديكال بود، نوعى عرب ستيزى در اشعار اخيرش عليه اسلام كه در بسيارى از سايت ها منتشر شد را مى توان مشاهده كرد".

نظرات

76 میلیون نفر از جمعیت 78 میلیونی ایران یارانه بگیر شدند


76 میلیون نفر از جمعیت 78 میلیونی ایران یارانه بگیر شدند 
 
مجموع منابع واریزی به حساب سرپرستان خانوار در شش ماه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال جاری حاکی از دریافت حدود 76 میلیون یارانه 45 هزار و 500 تومانی در هر ماه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درحالی که برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها علی رغم تمامی موانع موجود برای غربالگری یارانه بگیران باز هم دولت بنا را بر اعتماد به مردم گذاشته و با درخواست انصراف از کسانی که یارانه نقدی دریافتی تاثیری در زندگی آنها نداشت ثبت نام مجدد را از متقاضیان دریافت یارانه در دهه پایانی فروردین ماه سال جاری انجام داد آمار و ارقام هزینه کرد برای پرداخت یارانه نقدی نشانی از تغییر قابل ملاحظه هزینه انجام شده در سال جاری نسبت به سال گذشته ندارد.
براساس همین گزارش، این درحالی است که بنابر گزارش عملکرد اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها که از سوی سازمان هدفمندی در مجلس ایران ارائه و مورد بررسی قرار گرفته است، در نیمه ابتدایی امسال، حدود 20 هزار و 700 میلیارد تومان از منابع حاصل از اجرای فاز دوم به حساب سرپرستان خانوارها واریز شده است.
مقایسه این رقم با آمار سه ماهه اعلامی از سوی نوبخت-معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری ایران- نشان می دهد که در سه ماهه دوم حدود 10 هزار و 300 میلیارد تومان یارانه نقدی پرداخت شد به گونه‌ای که در فصل اول 10 هزار و 400 میلیارد تومان هزینه یارانه‌های نقدی بوده که با کسر از 20 هزار و 700 میلیارد تومان مجموع نیمه اول به این رقم می رسد.
در عین حال با تقسیم رقم 10 هزار و 300 میلیارد تومانی بین سه ماه، هزینه حدود 3440 میلیارد تومانی برای دولت ایران در هر ماه تابستان به منظور اختصاص یارانه نقدی بدست می آید.
همچنین تقسیم هزینه 3440 میلیارد تومانی مجموع هر ماه بر رقم 45 هزار و 500 تومانی یارانه نقدی هر نفر نشان می دهد که به طور متوسط برای هر ماه حدود 75 میلیون و 600 هزار نفر یارانه دریافت کرده‌اند.
اما باید توجه داشت که در سه ماهه دوم سال میزان رقم پرداختی برای یارانه نقدی در هر سه ماه یکسان نبوده است، چرا که در شهریور ماه تعدادی از افراد جامانده در ثبت نام همچنین نوزادانی که بعد از فروردین ماه (زمان ثبت نام) متولد شده و در جمع یارانه بگیران نبودند با به روز شدن اطلاعات سازمان هدفمندی در لیست یارانه بگیران قرار گرفتند، براین اساس طبیعی است که هزینه شهریور نسبت به دو ماه قبل بیشتر بوده و تعداد یارانه بگیران هم از مرز 76 میلیون تومان عبور خواهد کرد.
این درحالی است که بررسی نمودار ارائه شده در گزارش سازمان هدفمندی یارانه ها نیز بیانگر این مطلب بوده و حاکی از آن است که که جمعیت یارانه بگیر در پایان شش ماهه ابتدایی و خاصه در شهریور ماه 76 میلیون نفری شده است.

فرمانده جنایتکار بسیج ایران: اسیدپاشی اصفهان شبیه بزرگنمایی کشته شدن ندا آقاسلطان است

فرمانده جنایتکار بسیج ایران: اسیدپاشی اصفهان شبیه بزرگنمایی کشته شدن ندا آقاسلطان است
 

محمد رضا نقدی فرمانده بسیج ایران می‌گوید که حادثه اسیدپاشی در اصفهان سنارویی شبیه کشته‌سازی‌های سال ۸۸ است که در آن با علم کردن برخی از حوادث و بزرگنمایی در کشته شدن ندا آقاسلطان سعی کرده‌اند علیه نظام اسلامی تبلیغات منفی به راه اندازند.

ندا آقا سلطان دختر جوان ایرانی است که در جریان اعتراض‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ شمسی ایران، به ضرب گلوله کشته شد. ماجرای کشته شدن ندا آقا سلطان و تصاویر آن، به رسانه‌های جهانی رسید و بازتاب بزرگی داشت؛ مساله‌ای که باعث شد برخی مقام‌های جمهوری اسلامی ایران این حادثه را ساخته و پرداخته «دشمنان»‌ بدانند.

محمدرضا نقدی در گفت‌‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: «این سناریو به نظر می‌رسد شبیه کشته‌سازی سال ۸۸ است به طوری که یک کاری انجام شده و برای تشویش اذهان عمومی یک سری رسانه‌ها چه در داخل و چه خارج از کشور در حال بزرگ‌نمایی آن هستند تا بدین وسیله مردم را دچار رعب و وحشت و ترس و واهمه کنند.»

وی ادامه داد: «عده‌ای تلاش می‌کنند تا از این طریق به رونق گردشگری در اصفهان ضربه وارد کرده و روند روبه‌جلوی آن را متوقف کنند و بر محبوبیت نظام اسلامی که یک محبوبیت بین‌المللی است در اذهان عمومی خدشه وارد کنند.»

وی با بیان اینکه پشت سر این حوادث چنین اهداف کور طراحی شده است، گفت:‌ «اینکه حادثه‌ای برای دو سه نفر رخ می‌دهد ولی رسانه‌های جمعی به شکل گسترده به آن پرداخت می‌کنند چیزی متعارف و حرکتی عقلانی نیست چراکه چنین حوادثی را در خود غرب نیز شاهد هستیم که رسانه‌های غربی خود از آن بی‌خبر هستند.»

نقدی مدعی شد: «سال قبل بر اساس آماری که وجود دارد بیش از ۱۰۵ مورد اسیدپاشی در شهر لندن اتفاق افتاده است که ما اصلا از آن خبردار نبودیم و نه تنها یک ایرانی از این جریان خبر نداشته بلکه خود ملت انگلیس نیز از آن بی‌خبر بوده است و این نشان می‌دهد که چقدر روی نظام اسلامی ما حساسیت وجود دارد که این قدر می‌خواهند حادثه اسیدپاشی در اصفهان را بزرگنمایی کنند.»

وی گفت: «تمام تلاش رسانه‌های غرب در یک حرکت تروریستی واقعی بر این است تا با شایع‌سازی و بزرگ‌نمایی چنین حوادثی احساس امنیت را از جامعه ما بزدایند و مردم را همیشه در حالت التهاب نگه دارند.»

در هفته‌های اخیر، شماری از دختران در اصفهان که همچنان آمار آن‌ها ضد و نقیض است، در معرض حمله اسیدپاش‌ها قرار گرفتند. این ماجرا باعث اعتراض‌های خیابانی در اصفهان و تهران شد که شماری از معترضان توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند.

سوزان رایس: ایران حامی تروریسم تلاش می‌کند به بمب اتم دست یابد


سوزان رایس: ایران حامی تروریسم تلاش می‌کند به بمب اتم دست یابد
 
سوزان رایس مشاور امنیت ملی دولت آمریکا می‌گوید که در مذاکرات هسته‌ای با ایران، توافق مقدماتی به دست آمده اما شانس دست یابی به توافق نهایی۵۰ درصد یا کمتر است. او همچنین ایران را کشور حامی تروریسم توصیف کرد که تلاش می‌کند به بمب اتمی دست یابد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، سوزان رایس در حاشیه نشستی در واشنگتن تصریح کرد: «امکان دست یابی به توافق در مذاکرات هسته ای میان گروه ۵+۱ و ایران،۵۰ درصد یا کمتر است.»

او تاکید کرد: «آمریکا دارای روابط بسیار سخت و مملو از مشکلات با ایران است.»

رایس در تعریف حکومت ایران گفت: «ایران یک کشور حامی تروریسم است که برای نابودی ثبات در کشورهای همسایه و منطقه اش تلاش می کند و تمایل دارد بمب اتمی داشته باشد.»

خانم رایس ادامه داد که آمریکا که با ایران درباره برنامه هسته‌ای‌اش به توافق مقدماتی دست یافته است که می تواند پایه قوی برای دست یابی به توافق همه جانبه (نهایی) باشد و ایران را به طور کامل از دست یابی به بمب اتمی منع کند.

این مقام ارشد آمریکایی ادامه داد: «مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه ۵+۱ در روز ۲۴ ماه آینده به مرحله مهمی می‌رسد. در این تاریخ مهلت مذاکرات به پایان می رسد. اگر بتوانیم تا این تاریخ با ایران به توافق برسیم به میزان زیادی موفق شده‌ایم آمریکایی‌ها و منطقه را امن‌تر کنیم.»

گروه ۱+۵ را آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان تشکیل می‌دهند.

غرب ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به بمب‌اتم می‌کند از این رو تحریم‌های یک جانبه‌ ای علیه این کشور وضع کرده. ایران در مقابل بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود اصرار دارد.

هدف از مذاکرات، اطمینان از صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران و در مقابل پایان دادن به تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور است.

پنجشنبه، آبان ۰۸، ۱۳۹۳

برنده نهایی عدم رای‌اعتماد به نیلی: روحانی یا اصول‌گرایان؟



برنده نهایی عدم رای‌اعتماد به نیلی: روحانی یا اصول‌گرایان؟

برخی تحلیل‌گران عدم رای اعتماد مجلس به نیلی را بیانگر مبارزه روحانی با افراطی‌گری و لج‌بازی نمایندگان مجلس می‌دانند. نماینده اهل سنت توبه را منتفی می‌داند و می‌گوید از این منظر همه مردم را باید عامل فتنه بدانیم.
اظهارات نمایندگان و مجلس و حتی برخی از نزدیکان دولت از همان ابتدای معرفی "محمود نیلی" به عنوان گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت علوم، پیش بینی‌ها را به سمت رای عدم اعتماد به چهارمین گزینه روحانی رقم می‌زد.

در رای عدم اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم، همانند گذشته نمایندگان مجلس بر اعلام برائت نیلی از حوادث پس از انتخابات ۸۸ تاکید داشتند و حتی عده‌ای پا را فراتر گذاشته و خواستار توبه نیلی شده بودند.

محمود نیلی پس از حوادث انتخابات سال ۸۸ نامه‌ای را امضا کرده بود که توسط جمعی از استادان دانشگاه‌هاخطاب به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نوشته شده بود. در این نامه ۸۸ نفر از استادان دانشگاه تهران به عملکرد بسیج و برخوردشان با مردم و دانشجویان اعتراض شده بود.

فتاحی، نماینده اهل سنت: همه مردم را باید عوامل فتنه بدانیم

عابد فتاحی، رییس فراکسیون نمایندگان اهل سنت مجلس در واکنش به صحبت‌های برخی از نمایندگان که خواسته بودند نیلی احمدآبادی از حوادث ۸۸ اعلام برائت کند، گفت: «اگر قرار بود کسی توبه کند آقای کروبی و آقای موسوی توبه می‌کردند. این شرط و شروط ها پیش پا افتاده است. اگر واقعا برادران اصول‌گرا فکر می‌کنند که آقای نیلی در "فتنه" دست داشته با توبه هم این فرد نباید برای آنها قابل قبول باشد. اگر هم نیست چرا باید ایشان را به کاری مجبور کرد که شخصیت ایشان متلاشی شود.»

وی حتی قبل از برگزاری جلسه رای اعتماد نیلی به صراحت گفت: «اگر قرار باشد آقای نیلی توبه کند و دست به اعلام برائت بزند، ما به ایشان رای نخواهیم داد. ایشان هیچ نیازی به این کارها (برائت) ندارد و نباید وارد اینگونه بازی‌ها شود.»

وی تاکید دارد گروه مخالف دولت در مجلس همچنان به راهی که در بررسی سوابق وزرای پیشین علوم دولت عمل کرده، ادامه خواهد داد وافزود: «اینکه هر کس هر چه دلش خواست به افراد بگوید و همه را عوامل "فتنه" اعلام کند که نمی‌شود. در آن زمان حرف یک نفر و دو نفر نبود همه مردم در انتخابات شرکت کردند و فعال بودند، پس باید همه مردم را عوامل "فتنه" بدانیم!»

"نیلی" دستگرمی دولت یا اقدامی برای جلب افکار عمومی؟

برخی تحلیل‌گران معتقد بودند "محمود نیلی" گزینه نهایی روحانی نیست و هدف از معرفی او به مجلس رای نیاوردن است و حتی الیاس نادران نماینده اصولگرای مجلس این گزینه را دستگرمی دولت خواند.

در جلسه رای‌گیری حسن روحانی که گزینه پیشنهادی‌اش برای وزارت علوم را همراهی کرده بود و در دفاع از وی سخن می‌گفت، تاکید کرد نیلی را برای دستگرمی به مجلس نفرستاده که بخواهد فرد دیگری را جای او معرفی کند.


روحانی همچنین گفت: «بین دولت و مجلس حکم و حاکم قانون اساسی است و داور اصلی بعد از خداوند بزرگ، افکار عمومی است.»

به‌باور برخی نمایندگان این جمله روحانی در پی اظهارات حسام الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهور که روز قبل از رای‌گیری منتشر شده بود، مطرح شد و به گفته برخی نمایندگان، بیان این جملات نمایندگان را به لجبازی و مخالفت با گزینه پیشنهادی دولت ترغیب کرد.

آشنا پیش از برگزاری جلسه رای اعتماد گفته بود: « نمایندگان مجلس فردا میانِ رفتن زیر بار سلطه گفتمانی اقلیت مطلق پایداری و استقلال مجلس از افراط‌گرایان یکی را انتخاب کنند.»

در نهایت نیلی از مجموع ۲۴۶ رای به صندوق ریخته شده، تنها ۷۹ رای موافق به‌دست آورد و ۱۶۰ نماینده رای مخالف و ۷ نماینده هم راي ممتنع را به صندوق ریختند. رای‌هایی که ا گر چه ظاهرش به ضرر دولت بود، اما به‌نظر می‌رسد هدف نهایی دولت را در پی داشت و جایگاه روحانی را در میان حامیانش تثبیت کرد.

تاکید حسن روحانی بر اینکه "این افکار عمومی است که قضاوت خواهد کرد، چون و همیشه از ما{مسئولان} وحدت را می‌خواهد نه فاصله را ونه خدای ناکرده لجبازی را." به اعقتاد کاربران خبرآنلاین این سخنان رمز عبوری بود که باعث شد "افتخاری دیگر برای دولت روحانی" در راه مبارزه با افراطیون به دست آید و برخی دیگر آن را "لجبازی مجلس" تفسیر کردند.

وزارتخانه‌ای علمی که همپای وزارت کشور سیاسی شده است

با مروری کوتاه بر عملکرد مجلس در خصوص وزارت‌خانه "علوم، تحقیقات و فناوری"، از همان ابتدا آشکار بود که هر گزینه‌ای برای وزارت معرفی شود، از همان لحظه معرفی تا لحظه ورود به مجلس برای شرکت درجلسه رای اعتماد با بی‌اعتمادی نمایندگان مشایعت خواهد شد.

معرفی سه وزیر برای این وزارتخانه در کمتر از یک سال و نیم از عمر دولت حسن روحانی؛ استیضاح ۹ ماهه وزیری که از همین مجلس رای اعتماد گرفته بود و منصرف شدن روحانی از معرفی گزینه‌ای چون "جعفر توفیقی" نشان از حساسیت‌های بالا در خصوص وزارتخانه‌ای علمی می‌دهد که در دولت روحانی رنگ و بویی سیاسی‌تر از وزارتخانه‌های سیاسی‌ای چون کشور و اطلاعات گرفته است.

محمدرضا باهنر که خودش را از نمایندگان متبحر در پیش بینی رای اعتماد و تصمیم‌گیری‌های نزدیک به ۳۰۰ نماینده مجلس می‌داند، معتقد است "نیلی" باید قبل از برگزاری جلسه خودش انصراف می‌داده است. به گفته او این اتفاق دوبار در تاریخ مجلس جمهوری اسلامی رخ داده است.

نایب رئیس دوم مجلس تاکید دارد، موضوع عدم رأی اعتماد وزیر پیشنهادی علوم را یک روز قبل‌تر به اطلاع مقامات دولتی رسانده بوده است.

علی مطهری هم بعد از رای‌گیری گفت:«ضرورتی ندارد رئیس جمهور به مجلس گوشه و کنایه بزند؛ اینها در رای نمایندگان تاثیر می‌گذارد. اگر روابط قدری دوستانه‌تر بود شاید همین گزینه رای می‌آورد زیرا مشکل اساسی نداشت.»

علی مطهری توضیح نداده که آیا پارلمان ایران محل رفاقت و روابط دوستانه است و آیا براساس روابط دوستانه و یا نوع ادبیات به‌کار گرفته شده باید در مورد سرنوشت نمایندگان مردم تصمیم گرفت.

ایران در رده ۱۳۷ جدول شکاف جنسیتی در جهان



ایران در رده ۱۳۷ جدول شکاف جنسیتی در جهان

گزارش سالانه "مجمع جهانی اقتصاد" درباره شکاف جنسیتی در سطح جهان وضعیت برابری زنان و مردان در ۱۴۲ کشور را بر مبنای اطلاعات ۹ سال اخیر بررسی کرده است. ایران در رده ۱۳۷ جدول رده‌بندی کشورها قرار دارد.
"مجمع جهانی اقتصاد" گزارش سالانه خود درباره شکاف جنسیتی در سطح جهان را روز سه‌شنبه (۲۸ اکتبر / ۶ آبان) منتشر کرده است. این گزارش با تکیه بر آمار و داده‌های ۹ سال اخیر در چهار عرصه، وضعیت برابری زنان و مردان در ۱۴۲ کشور جهان را ارزیابی می‌کند.
چهار عرصه مورد نظر برای تهیه این گزارش و جدول رده‌بندی کشورها عبارت بوده‌اند از "مشارکت و فرصت اقتصادی"، "امکانات آموزشی"، "سلامت و بقا" و "مشارکت در تصمیم‌گیری‌های سیاسی".
در جدول رده‌بندی ‌کشورها که این گزارش عرضه کرده است، ایران در رده ۱۳۷ یعنی جزو کشورهایی با کمترین میزان برابری جنسیتی قرار گرفته است. تنها مالی، سوریه، چاد، پاکستان و یمن رده‌های پس از ایران را اشغال کرده‌اند.
به گزارش سال ۲۰۱۴ "مجمع جهانی اقتصاد"، ایران از نظر شکاف جنسیتی‌ای که در زمینه فرصت ‌و مشارکت اقتصادی برای زنان وجود دارد در رده ۱۳۹ جدول قرار می‌گیرد. از نظر امکانات آموزشی ایران در رده ۱۰۴، از نظر سلامت و بقا در رده ۸۹ و از نظر مشارکت زنان در تصمیم‌گیری‌های سیاسی در رده ۱۳۵ جدول قرار دارد.
در این گزارش همچنین می‌توان دید که وضعیت شکاف جنسیتی در ایران در ۹ سال اخیر همواره این کشور را جزو آخرین کشورهای جدول رده‌بندی قرار داده است.
وضعیت در سطح جهان
در گزارش "مجمع جهانی اقتصاد" آمده است که طی ۹ سال اخیر تنها بهبود اندکی در زمینه برابری جنسیتی زنان در محل کار مشاهده می‌شود. شکاف جنسیتی در رابطه با مشارکت اقتصادی در سراسر جهان در مقایسه با زمان شروع این بررسی در سال ۲۰۰۶ تنها ۴ درصد بهبود یافته است. بدین دلیل پیش بینی می‌شود که ۸۱ سال یعنی تا سال ۲۰۹۵ طول خواهد کشید تا این‌که در سراسر دنیا برابری جنسیتی در محل کار برقرار شود.
طبق این گزارش، شکاف جنسیتی در ۱۴۲ کشور مورد مطالعه در عرصه‌های "سلامت" و "امید به زندگی" از تمامی عرصه‌های دیگر کمتر است. در ۳۵ کشور برابری کامل میان زن و مرد در این دو عرصه وجود دارد. سه کشور توانسته‌اند در عرض ۱۲ ماه اخیر به برابری در این عرصه‌ها برسند.
شاخص شکاف جنسیتی در زمینه "به پایان رساندن تحصیلات" در سراسر جهان ۹۴ درصد است و در نتیجه کمترین نابرابری جنسیتی در این عرصه، پس از عرصه‌های "سلامت" و "امید به زندگی"، دیده می‌شود. ۲۵ کشور توانسته‌اند شکاف جنسیتی در عرصه یادشده را از میان بردارند.
اگرچه همچون گذشته یکی از بزرگترین شکاف‌های موجود میان دو جنس در رابطه با مشارکت و فرصت برابر در عرصه اقتصاد مشاهده می‌شود، اما شکاف بین دو جنس در زمینه مشارکت در امر سیاست‌گذاری از این هم بیشتر است، اگر چه در ۹ سال اخیر بیشترین پیشرفت برای بسته شدن این شکاف در این عرصه بوده است.
بیشترین برابری جنسیتی در کشورهای اسکاندیناوی
هیچ کشوری تا کنون نتوانسته شکاف جنسیتی را به طور کامل از میان بردارد. با این همه در کشورهای اسکاندیناوی بیشترین فرصت برای برابرحقوقی زن و مرد وجود دارد. ایسلند، فنلاند، نروژ و دانمارک در صدر کشورهایی هستند که در آن‌ها شکاف جنسیتی بسیار کم است.
آمریکا در سال ۲۰۱۴ توانسته در جدول شکاف جنسیتی در رده ۲۰ قرار گیرد چون تفاوت دستمزد زن و مرد را کاهش و شمار نمایندگان مجلس و وزیران زن را افزایش داده است.
در جدول رده‌بندی کشورها روسیه، چین و هند به ترتیب در رده‌های ۷۵، ۸۷ و ۱۱۴ قرار گرفته‌اند.
کابینه فرانسوا اولاند، رئيس جمهور فرانسه؛ مشارکت در تصمیم‌گیری سیاسی از معیارهای ارزیابی شکاف جنسیتی است کابینه فرانسوا اولاند، رئيس جمهور فرانسه؛ مشارکت در تصمیم‌گیری سیاسی از معیارهای ارزیابی شکاف جنسیتی است
کشورهایی از اروپا و آسیای مرکزی ۱۲ رده از ۲۰ رده اول این جدول را به خود اختصاص داده‌اند. از کشورهای به لحاظ اقتصادی قدرتمند، آلمان دو رده صعود کرده و به رده ۱۲ رسیده، فرانسه از رده ۴۵ به ۱۶ رسیده، در حالی‌که بریتانیا ۸ رده سقوط کرده و به رده ۲۶ رسیده است. دلیل بالا رفتن رده فرانسه افزایش شمار زنان سیاستمدار و نیز کم شدن شکاف دستمزد زن و مرد در این کشور است. در بریتانیا اما تغییرات در دستمزد زنان موجب سقوط این کشور در جدول رده‌بندی شده است.
فیلیپین در رده ۹ جدول است و بدین ترتیب در میان کشورهای آسیایی بهترین رده را دارد. به جز فیلیپین، مغولستان تنها کشور آسیایی دیگری است که جزو ۵۰ کشور اول جدول رده‌بندی کشورهاست. نیوزیلند و استرالیا به ترتیب رده‌های ۱۳و ۲۴ جدول را به خود اختصاص داده‌اند.
نیکاراگوئه بخاطر کاستن از شکاف جنسیتی در عرصه ‌های سلامت، سیاست و آموزش در رده ۶ جدول قرار گرفته و بدین ترتیب بهترین رده را در میان کشورهای آمریکای لاتین داراست. ۹ کشور دیگر از آمریکای جنوبی نیز بین ۵۰ کشور اول جدول هستند.
همچنین سه کشور آفریقایی رواندا، بوروندی و آفریقایی جنوبی به ترتیب در رده‌های ۷، ۱۷ و ۱۸ جدول رده‌بندی کشورها قرار گرفته‌اند.
در میان کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی، کویت بخاطر پیشرفت‌هایی که در زمینه بهبود درآمد شهروندان (و زنان نیز) داشته با رده ۱۱۳ در جدول موفق‌ترین کشور این مناطق در برداشتن شکاف جنسیتی ارزیابی شده است.
در امارات متحده عربی نیز در سال‌های اخیر بر شمار زنانی که در دو بخش اقتصاد و سیاست مشارکت دارند افزوده شده و این کشور در رده ۱۱۵ جدول قرار گرفته است.
آخرین رده جدول هم به یک کشور خاورمیانه‌ای، یمن، اختصاص یافته است.

صدا و سیمای ایران خود را آماده جانشین ضرغامی می‌کند

صدا و سیمای ایران خود را آماده جانشین ضرغامی می‌کند
 
عزت الله ضرغامی
به نظر می‌رسد با پایان دومین دوره ریاست عزت الله ضرغامی بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، این سازمان مهم ایرانی که رهبر کشور رئیس آن را تعیین می کند، خود را برای رئیس جدیدی آماده می‌کند.

سایت «پارسینه» از قطعی شدن انتخاب محمد سرافراز به عنوان رئیس جدید صدا و سیمای ایران خبر داده است. به نوشته این سایت، در روزهای اندک آینده حکم محمد سرافراز قطعی رسما اعلام خواهد شد.

محمد سرافراز راه اندازی شبکه العالم، مدیر شبکه پرس تی وی، معاونت برون‌مرزی صدا و سیما را در کارنامه خود دارد.

محمد سرافراز، که گفته شده به دو زبان انگلیسی و عربی مسلط است، همچنین پیش از این در اسفند ماه سال ۱۳۹۰ با حکم علی خامنه‌ای به عنوان یکی از اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی کشور منصوب شده بود.

اتحادیه اروپا محمد سرافراز و حمید رضا عمادی، مدیر بخش خبر شبکه پرس تی وی را نیز به اتهام «پخش اعترافات اجباری» دستگیر شدگان پس از انتخابات جنجال برانگیر سال ۸۸ ایران و دیگر زندانیان سیاسی، به نقض حقوق بشر متهم کرد و آن‌ها را در فهرست تحریم‌های خود علیه جمهوری اسلامی جای داد.

سایت «آفتاب» در این باره نوشته با وجود اینكه همه گمانه زنی ها اكنون متوجه «سرافراز» است لیكن همچنان از «غلامعلی حدادعادل»، «حسین محمدی»، «علیرضا زاكانی»، «علی دارابی» و «علی عسگری» به عنوان گزینه های مطرح برای ریاست صدا و سیما در محافل غیر رسمی نام برده می شود.

بنا بر این گزارش، گفته می شود از عزت الله ضرغامی نیز خواسته شده بود تا گزینه‌های پیشنهادی خود مبتنی بر معیارهای تعیین شده را ارایه نماید كه وی سه نفر از مدیران رسانه ملی را به عنوان پیشنهاد مطرح كرده بود.

«محمد سرافراز» معاون برون مرزی، «علی دارابی» معاون سیما و «علی عسگری» معاونت توسعه و فناوری رسانه؛ گزینه‌های مدنظر ضرغامی بوده‌اند.

سازمان صدا و سیمای ایران، از مهمترین سازمان‌ها در این کشور است. شمار کارکنان این سازمان بیش از ۵۰ هزار نفر است و در سال ۱۳۹۳ بودجه‌ای بالغ بر یک هزار میلیارد تومان، صرف نظر از درآمدهای این سازمان از محل آگهی‌های بازرگانی، ساخت و فروش فیلم، سریال، نشریه، سی دی، مبل و… از بودجه سالیانه کل کشور را به خود اختصاص داده است.

زاكانى: توافق هسته اى "ذلت بار" و "عبور از خطوط قرمز نظام" است


زاكانى: توافق هسته اى "ذلت بار" و "عبور از خطوط قرمز نظام" است
 
زاکانی
با نزديك شدن وعده نهائى مذاكرات هسته اى بين ايران و گروه 5+1 در 24 نوامبر آينده، علیرضا زاکانی، نماینده اصول گراى مجلس توافق هسته اى را " ذلت بار" خواند و تيم مذاکره کننده هسته اى ایران را به "عبور از خطوط قرمز نظام" متهم كرد.

زاكانى روز سه شنبه در تذکری شفاهی به وزیر امور خارجه ایران گفت: «اخبار واصله حکایت از عبور از خطوط قرمز ترسیمی از سوی نظام اسلامی در توافق ضمنی دارد که بی شک منجر به تضییع حقوق ملت و پایمال شدن دستاوردهای هسته ای خواهد شد.»

زاکانی خاطرنشان کرد: "از سوی دیگر، پیگیری برخی افراد مرتبط با پرونده هسته‌ای برای راه‌اندازی کمپینی با عنوان «هر توافق بدی بهتر از توافق نکردن است» را ذلت می‌دانیم و آن را به شدت محکوم کرده و از دستگاه های امنیتی می‌خواهیم پشت پرده آنها را برای ملت عزیز ایران مشخص کند. "

به گزارش خبرگزاری هاى رسمى ايران، آقای زاکانی دستگاه دیپلماسی ایران را به «سکوت در برابر زیاده‌گویی مذاکره کننده آمریکایی» متهم کرد و گفت که «پذیرش خواسته‌های ظالمانه طرف آمریکایی در کاهش غنی‌سازی و تغییر ماهیت بخش‌هایی از صنعت غنی‌سازی در مقابل لغو بخش کوچکی از تحریم‌ها، غیرقابل قبول برای ملت رشید ایران و موجب سبب به منافع ملی و مصالح انقلاب اسلامی است.»

اين نماینده مردم تهران پیش از پایان جلسه علنی گفت: "طبق اطلاعات و اخبار واصله توافقات هسته‌ای فی‌مابین هیئت ایرانی و طرف آمریکایی نهایی شده است، اما اولا سکوت دستگاه دیپلماسی کشور در برابر زیاده‌گویی نماینده مذاکره‌کننده آمریکایی که تکرار گزافه‌گویی آنهاست سبب پررویی، زیاده‌خواهی و هزیان‌گویی شیطان بزرگ، آمریکا شده است."

وی تاکید کرد: "پذیرش خواسته‌های ظالمانه طرف آمریکایی در کاهش غنی‌سازی و تغییر ماهیت بخش‌هایی از صنعت غنی‌سازی در مقابل لغو بخش کوچکی از تحریم‌ها، غیرقابل قبول برای ملت رشید ایران و موجب ضرر به منافع ملی و مصالح انقلاب اسلامی است. "

زاکانی در ادامه اظهار داشت: "طبق اصل 125 قانون اساسی، تعهدات و معاهدات بین‌المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد اما متاسفانه در موضوع مذاکرات هسته‌ای نمایندگان مجلس در بی‌خبری محض به سر می‌برند و هیچ اطلاع رسانی دقیقی به نمایندگان در این زمینه صورت نمی‌گیرد."

مرضيه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به اظهارات زاكانى اتهام عبور مذاکره‌کنندگان از خطوط قرمز نظام را رد کرده و آن را "مصداق افترا و قابل پیگرد قانونی" دانسته است.

وی گفت:" طرح ادعاهایی مبنی بر اینکه مذاکره کنندگان از خطوط قرمز نظام عبور کرده‌اند پیش از آنکه افترا به مذاکره‌کنندگان محسوب شود که قابل پیگیری قانونی نیز هست، به نوعی بی‌توجهی و نادیده گرفتن مدیریت کلان کشور است".

اظهارات خانم افخم درباره نرسیدن به توافق در هیچ یک از موضوعات هسته‌ای در حالی مطرح شده که کمتر از یک ماه تا پایان مهلت تمدیدشده برای رسیدن به توافق نهایی در این مذاکرات باقی مانده است.

میزان ظرفیت غنی‌سازی ایران و تعداد سانتریفیوژها به همراه زمان‌بندی رفع تحریم‌ها و بازگشت پرونده این کشور از شورای امنیت به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از جمله موارد اصلی اختلاف در مذاکرات هسته‌ای است.

پلیس ايران فاشیست دزد: بازداشت شدگان تظاهرات عليه اسيد پاشى "ضد انقلاب" هستند

پلیس ايران فاشیست دزد: بازداشت شدگان تظاهرات عليه اسيد پاشى "ضد انقلاب" هستند
پلیس ایران ادعا کرد تعدادى از بازداشت شدگان تظاهرات عليه اسید‌پاشی‌ در اصفهان از اعضای سازمان مجاهدین خلق٬ سلطنت‌طلب‌ها و «ضدانقلاب» هستند.

حسین حسین‌زاده٬ جانشین فرمانده نیروی انتظامی اصفهان، گفت این افراد در تجمع چند روز پیش مردم اصفهان مقابل دادگستری این شهر بازداشت شده‌اند.

حسین‌زاده به تعداد دقیق افراد بازداشت شده اشاره‌ای نکرده٬ اما مدعی شده آنها قصد داشتند روی احساسات مردمی «موج سواری» کنند.

این فرمانده پلیس مهمترین علت «خدشه» وارد شدن به امنیت روانی جامعه را «ضعف» سطح سواد رسانه‌ای عامه مردم در مواجهه با شبکه‌های ماهواره‌ای و شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده است.

پلیس ایران هنوز نتوانسته عامل یا عاملان اسیدپاشی در اصفهان را حتی شناسایی کند، اما با این همه فرماندهان آن تاکید دارند این کار "دشمنان جمهوری اسلامی" بوده است.

روز دوشنبه ۵ آبان نيز ۴ نفر از کارکنان دفتر خبرگزاری ایسنا در اصفهان بازداشت شدند، دو نفر از آن‌ها ساعاتی بعد آزاد شدند، اما زهرا محمدی، سردبیر ایسنای اصفهان و صنم فارسی، دبیر اجتماعی این مجموعه همچنان در بازداشت هستند.

به گزارش هرانا به نقل از جرس؛ هنوز از علت بازداشت و محل نگهداری این روزنامه‌نگاران اطلاعی در دست نیست. آریا جعفری، عکاس خبرگزاری ایسنا در اصفهان هم که از تجمع معترضان به اسیدپاشی در اصفهان عکاسی کرده بود، از چند روز پیش در بازداشت به سر می‌برد.

خبرگزاری ایسنا و چند رسانه دیگر در ایران اخیرا به علت پوشش خبری رویداد اسیدپاشی در اصفهان و اعتراضهای اجتماعی آن، مورد انتقاد مقامات امنیتی و قضایی قرار گرفتند.

رئیس قوه قضائیه و دادستان کل ایران گفته‌اند که با رسانه‌هایی که به گفته آن‌ها اسید پاشی را به «امر به معروف و نهی از منکر» ربط داده‌اند، برخورد قضایی خواهد کرد.

در هفته گذشته همچنین مهدیه گلرو، از اعضای کانون شهروندى زنان، که همراه جمعى از فعالان جنبش زنان در اعتراض به اسیدپاشی‌های اخیر در مقابل مجلس ایران تجمع کرده بودند، بازداشت شد.

به گزارش بی‌بی سی، با گذشت بیش از یک هفته از انتشار گسترده گزارش‌های مربوط به موارد اسیدپاشی در اصفهان، برخی از مقامات ایرانی و رسانه‌های نزدیک به محافظه‌کاران از انعکاس اخبار اسیدپاشی‌های اصفهان و اعتراض‌های اجتماعی به آن انتقاد کرده‌اند.

در تازه‌ترین واکنش‌ها، حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و عضو شورای عالی امنیت ملی در حاشیه همایش ملی پدافند غیرعامل امروز اعلام کرد: «برخی رسانه‌های زنجیره‌ای، هنوز خبر اسیدپاشی نیامده، سرمقاله‌شان آماده بود. این سم‌پاشی رسانه‌ای، از اسیدپاشی هم خطرناک‌تر است.»

همچنین آقای فیروز آبادی گفته آنهایی که «در قضیه اسیدپاشی داد زدند، دلشان بیشتر از آنهایی که با آرامش به دنبال پیدا کردن و مجازات عاملین این جنایت هستند، نمی‌سوزد.»

حسین طلا، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز امروز در نطق پیش از دستور خود درباره مسئله اسیدپاشی و رسانه‌ای شدن آن در مجلس ایران گفت: «این اقدام یادآور برخی سناریوهای خودساخته‌ همچون سناریوی کشته سازی خیالی سال ۷۸ کوی دانشگاه و ترور عضو شورای اسلامی شهر تهران در اولین دوره و قتل مرموز ندا آقا سلطان در سال ۸۸ است که توسط یک گروه تندروی به اصطلاح اصلاح طلب با همراهی رسانه‌های اپوزیسیون داخل و خارج همراه بود و هر روز یک بار دولت و نظام را با بحران مواجه می‌ساخت.»

در همین حال، کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: «باید پذیرفت اسید پاشی اخیر در اصفهان باعث خدشه دار شدن امنیت روانی در جامعه شده است. نیروهای امنیتی و انتظامی باید با دقت کامل و با سرعت عوامل اسید پاشی اصفهان را شناسایی کنند.»

در نیمه دوم مهرماه امسال، گزارش‌هایی غیررسمی درباره اسیدپاشی به زنان در اصفهان منتشر شد و در پی آن، مقامات پلیس اصفهان روز ۲۶ مهرماه تایید کردند که دست‌کم چهار مورد اسیدپاشی به زنان رخ داده است.

اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی هم مدتی بعد اعلام کرد که در «دو سال اخیر ۷ یا ۸ نفر» نفر در اصفهان مورد اسیدپاشی قرار گرفته‌اند.

گزارش شده است که مهاجمان موتورسوار به روی زنانی که در خیابان حضور داشتند، اسید پاشیده‌اند و در ادعاهایی تایید نشده، گفته شد زنانی که پوشش آن‌ها «نامناسب» خوانده شده است، هدف این حملات بوده‌اند. مقامات رسمی ایران این ادعا را تکذیب می کنند.

فارس: قاسم سلیمانی جنگ عراق با داعش را فرماندهی می‌کند

فارس: قاسم سلیمانی جنگ عراق با داعش را فرماندهی می‌کند
 
خبرگزاری فارس، رسانه نزدیک به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، در یادداشتی که در بخش عربی خود منتشر کرد، نوشته است که قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران، فرمانده واقعی نیروهای عراقی در نبرد با گروه دولت اسلامی موسوم به داعش است.

این خبرگزاری افزوده است که ملت عراق اکنون دیگر به توانایی‌های قاسم سلیمانی اعتماد می‌کند و به ائتلاف بین‌المللی که واشینگتن آن را رهبری می‌کند، باور ندارد.

این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران، ادامه داده است که «سپاه قدس» پشتیبانی مشورتی و لجستیکی برای حمایت از عراق در برابر فروپاشی ارائه داد.

پس از آن‌که نیروهای عراقی به همراه نیروهای نظامی اقلیم کردستان موسوم به پیشمرگه و شبه‌نظامیان شیعه، موفق به شکست محاصره شهر آمرلی توسط داعش شدند، تصاویری از حضور قاسم سلیمانی در این جبهه و جشن و پایکوبی او به همراه نیروهای عراقی پس از این دستاورد، منتشر شد.

نویسنده این یادداشت ابراز عقیده کرده است که ائتلاف بین‌المللی چیزی جز کمک به اقلیم کردستان و آزاد سازی سد موصل برای خدمت به کردها که در آرزوی جدایی از عراق و برپایی کشوری مستقل هستند، ارائه نداده است.

پس از آن‌که شبه‌نظامیان داعش، به سمت مناطق کرد نشین عراق حرکت کرده و شماری از این مناطق را تصرف کردند، آمریکا حملات هوایی محدودی را آغاز کرد که هدف از آن حمایت از مراکز و شهروندان آمریکایی در اربیل پایتخت اقلیم کردستان و حمایت از اقلیت‌های دینی اعلام شد.

مذاکرات «اپل» با تهران برای راه اندازی نمایندگی در ایران

مذاکرات «اپل» با تهران برای راه اندازی نمایندگی در ایران
 
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» گزارش داده است که شرکت «اپل» در حال مذاکره با فروشندگان و توزیع کنندگان ایرانی است تا از این مسیر اقدام به ایجاد نمایندگی در ایران و فروش محصولات خود به ویژه آیفون در بازار ایران کند.

بنا بر این گزارش، در ماه‌های اخیر مدیران ارشد شرکت «اپل» دیدار‌ها و مذاکراتی را با نمایندگان ایرانی در مقر اصلی این شرکت در لندن برگزار کرده‌اند تا ساز و کارهای همکاری برای توزیع و فروش محصولات اپل در ایران را بررسی کنند.

این گزارش می‌افزاید که سه تن از مقامات آگاه در این رابطه اذعان کرده‌اند که اپل رسما به دنبال بررسی امکان ایجاد نمایندگی و فروش محصولات خود در بازار ایران است، اما به جای آنکه این نمایندگی‌ها، همچون نمایندگی‌های موجود در ایلات متحده مستقیم از سوی خود شرکت باشند، در اصل نمایندگی‌های متوسطی هستند که تنها محصولات اپل را خواهند فروخت، طرح و ساز و کاری که اپل در اروپا و آسیا در خصوص نمایندگی‌های خود اجرا می‌کند.

البته این مقامات اشاره کرده‌اند که این نمایندگی‌ها در ارتباط کامل با کارمندان شرکت اپل از جمله متخصصان فنی و بازاریابی نیز خواهند بود.
این درحالی است که تا پیش از این تحریم‌های ایالات متحده مانع از ارتباط و داد و ستد شرکت‌های آمریکایی با ایران بود، اما از ماه می و در پی لغو تحریم‌های مربوط به فروش تجهیزات ارتباطی همچون گوشی‌های هوشمند و نرم افزار به ایران، فرصت برای شرکت‌هایی همچون اپل فراهم شده تا از بازار ایران نیز برای محصولات خود استفاده کنند.

همچنین گفته می‌شود، اپل برای راه اندازی نمایندگی خود در ایران، مشاوره و همکاری با وزارت خزانه داری ایالات متحده و بخش کنترل دارایی‌های بلوکه شده آن داشته است تا از ساز و کار همکاری خود با ایران در این خصوص مطمئن شود.

وال استریت ژورنال در گزارش خود یادآور شده است، بازار ایران با جمعیت ۷۷ میلیونی قطعا یک بازار خوب و جذاب برای شرکت اپل خواهد بود. البته در این میان، هنوز موانعی برای این همکاری وجود دارد که برخی از آن‌ها شامل محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های بانکی ایران است.

چهارشنبه، آبان ۰۷، ۱۳۹۳

اد رویس: حکومت ایران همچنان به نقض حقوق بشر ادامه می‌دهد

اد رویس: حکومت ایران همچنان به نقض حقوق بشر ادامه می‌دهد

U.S. -- Ed Royce (R-CA) speaks during a news conference in Washington, DC, 29Mar2011
U.S. -- Ed Royce (R-CA) speaks during a news conference in Washington, DC, 29Mar2011
اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، با اشاره به تازه‌ترین گزارش سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، می‌گوید حکومت ایران در زمان ریاست‌جمهموری حسن روحانی، همچنان به شکل عمیقی به نقض حقوق شهروندان خود می‌پردازد.
این نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان به حملات اخیر با اسید به زنان در اصفهان و یا اعدام ریحانه جباری که به گفته او «تنها گناهش دفاع از خود در برابر تجاوز بوده» اشاره کرده است.
آقای رویس در بیانیه‌ای که ششم آبان ماه در این مورد منتشر شده، می‌گوید پس از حملات به زنان، «واکنش دولت ایران به جمعیت معترضان، بازداشت وکیل مدافع حقوق بشر، نسرین ستوده، و تصویب قانونی بود که به جای جلوگیری از چنین حملات شنیعی، تحریک [به انجام آن] می‌کند.»
اخیرا طرحی در مجلس ایران در حال بررسی است که هدف آن حمایت از «آمران به معروف و ناهیان از منکر» عنوان شده است.
ماده نهم و دهم این طرح که بخش‌هایی از آن با مخالفت دولت و قوه قضائیه جمهوری اسلامی نیز روبه‌رو شده، تصویب شده است.
از جمله  طبق ماده نهم این طرح، «حذف بیت‌المال و اموال عمومی»، «انضباط اداری و مالی»، «تکریم ارباب رجوع»، «فساد اداری، مالی و یا اقتصادی» و «تجمل گرایی و اشرافی‌گری» از جمله مصادیق «امر به معروف و نهی از منکر» خواهد بود.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ابراز نگرانی کرده است که قانونی که تصویب شده دست نیروهای بسیجی را بیش از پیش برای حمله به زنان ایران به خاطر نوع پوشش آنها باز می‌گذارد.
اد رویس در عین حال از دولت باراک اوباما خواسته است تا موارد نقض حقوق بشر در ایران را زمانی که مشغول مذاکرات اتمی با تهران است مد نظر داشته باشد. به گفته او «اگر نه غیر ممکن، سخت است که تصور کرد حکومت ایران یک حکومت صلح‌آمیز اتمی خواهد بود، وقتی چنین خشونت‌بار با شهروندان خودش رفتار می‌کند».
روز سه‌شنبه سازمان ديده‌بان حقوق بشر با انتشار بیانیه‌ای از حکومت ايران خواست تا به بازداشت و آزار نسرين ستوده،‌ وکيل و فعال حقوق بشر،‌ پايان داده و به او اجازه دهد مخالفت مسالمت آميز خود را ابراز کند.
احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مربوط به حقوق بشر در ایران نیز گزارش تازه‌ای ارائه کرده که در آن از افزایش شمار اعدام‌ها در ایران و محاکمه برخی فعالان حقوق گروه‌های مذهبی و قومی به اتهام محاربه و مفسد فی الارض ابراز نگرانی شده است.

جایزه «آزادی و مسئولیت‌پذیری علمی»، برای فیزیکدان زندانی در ایران

جایزه «آزادی و مسئولیت‌پذیری علمی»، برای فیزیکدان زندانی در ایران

امید کوکبی
امید کوکبی
امید کوکبی، فیزیکدان ایرانی که در زندان اوین به سر می‌برد،‌ از سوی انجمن غیردولتی «پیشبرد علوم آمریکا» (AAAS)، به عنوان برنده جایزه «آزادی و مسئولیت‌پذیری علمی» انتخاب شد.
امید کوکبی، فیزیکدان و نخبه ایرانی، فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف و دانشجوی مقطع فوق دکتری فیزیک اتمی در دانشگاه تکزاس آمریکا، در تاریخ ۱۰ بهمن‌ماه ۱۳۸۹ در فرودگاه امام خمینی و به‌هنگام ترک کشور بازداشت شد.
او پس از ۱۵ ماه بازداشت موقت در ایران، سرانجام  در روز یک‌شنبه، ۲۴ اردبیهشت‌ماه ۹۱، به اتهام «ارتباط با دولت‌های متخاصم» و «کسب درآمد نامشروع» به ده سال حبس محکوم شد.
در بیانیه‌ انجمن «پیشبرد علوم آمریکا» که در وب‌سایت این سازمان منتشر شده، آمده است که این جایزه به دلیل «مواضع شجاعانه‌ در برابر پرهیز از به‌کار بردن تخصص علمی برای مقاصد تخریبی‌، و فدا کردن آزادی به‌ جای زیر پا گذاشتن اصول اخلاقی و تحمل مجازات زندان در قبال این تصمیم» به امید کوکبی تعلق گرفته است.
انجمن «پیشبرد علوم آمریکا» از سال ۱۸۴۸ تاسیس شده و به واسطه حمایت از دانشمندان،‌ به پیشرفت علم در جهان کمک می‌کند. این انجمن ‌ناشر مجله معروف «ساینس» [علم] است و بیش از ۱۲۰ هزار نفر عضو دارد.
مسئولان این انجمن غیردولتی درباره اقدامات امید کوکبی معتقدند: «این‌که دانشمندی، آزادی خود را به خاطر علم و آزادی همه دانشمندان، در معرض تهدید قرار دهد، کاری غیرمعمول است و این فیزیکدان ایرانی این کار را انجام داده است.»
مراسم اصلی انجمن «پیشبرد علوم آمریکا» و اهدای این جایزه طی روزهای ۱۲ تا ۱۶ فوریه سال ۲۰۱۵ میلادی،   در سن‌خوزه کالیفرنیا برگزار خواهد شد.
اما امید کوکبی که در دوران سپری کردن مدت محکومیت خود،‌ نوشتن مقاله‌های علمی و تلاش برای انتشار آنها در مجلات معتبر را هم‌چنان ادامه داده،‌ در سپتامبر سال ۲۰۱۳ جایزه «آندره ساخاروف» را نیز از سوی انجمن فیزیک آمریکا به خاطر «امتناع از به کارگیری تخصص علمی در آن چه از نظر او مضر به حال بشر است»، دریافت کرد.
همچنین،‌ برخی خبرهای غیر رسمی از این حکایت دارند که سلامتی این فیزیکدان ایرانی در خطر است و او در زندان از بیماری‌های قلبی، کلیوی، معده و دندان رنج می‌برد.
در همین رابطه،‌ در تاریخ ۴ مهرماه ۱۳۹۳، ۱۸ برنده جایزه نوبل در نامه سرگشاده‌ای خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، خواستار آزادی «فوری و بدون قید و شرط» امید کوکبی شدند.

«۱۱ هزار بورسیه غیرقانونی» در دوره ریاست جمهوری خاتمی

«۱۱ هزار بورسیه غیرقانونی» در دوره ریاست جمهوری خاتمی

در ادامه واکنش‌ها به پرونده بورس‌های غیرقانونی، یک معاون سابق وزارت علوم در دولت‌های نهم و دهم مدعی شد که در طول ریاست جمهوری محمد خاتمی حدود ۱۱ هزار نفر «غیرقانونی» بورسیه شده‌اند و ۷۰ درصد این افراد هرگز به ایران بازنگشته‌اند.
بنا بر گفته غلامرضا خواجه سروی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر،‌ مطرح کردن پرونده بورسیه‌های غیرقانونی، «پروژه مسئولان فعلی برای حذف مومنان و متدینین از آموزش عالی است و طیف حاکم بر وزارت علوم، افراد متدین و متخصص را تحمل نمی‌کند».
غلامرضا خواجه سروی که در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد دارای سمت‌هایی در وزارت علوم بوده روز سه‌شنبه، ششم آبان، در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با اشاره به وجود بورسیه‌های «غیرقانونی» در دولت محمد خاتمی گفت که «در آن دوران نیز افرادی بدون رعایت هیچ‌ گونه تشریفات قانونی بورسیه دکترا شده‌اند و در کشورهای خارجی از جمله انگلیس، آمریکا و کانادا به تحصیل پرداخته و حتی به کشور بازنگشته‌اند».
آقای خواجه‌ سروی با بیان این‌ که وزارت علوم در دولت‌های هشتم و نهم به هیچ عنوان پیگیر مطالبات خود و وثیقه‌ها نبوده اعلام کرد: «در زمان اصلاحات حتی پیگیر وثیقه‌های خروج از کشور آن افراد هم نشدند و آن بورسیه‌ها راحت و آسوده در آمریکا، آلمان و انگلیس ادامه تحصیل داده و در همان‌ جا زندگی می‌کنند.»
معاون سابق وزارت علوم با اعلام این که مسائل مربوط به بورسیه‌ها در دولت خاتمی، ‌از نگاه مسئولان فعلی دور مانده گفت که «بیشتر کسانی که در آن دوره بورسیه شدند، با حزب مشارکت، سازمان مجاهدین و سایر گروه‌های دوم خردادی در ارتباط بودند و سران این جریانات، آنها را بورسیه کردند.»
خواجه سروی که به گفته محمدعلی نجفی، ‌سرپرست فعلی وزارت علوم، مقامی است که در دولت محمود احمدی‌نژاد به صدها نفر بورسیه غیرقانونی اعطا کرده‌، در گفت‌وگویش به انتقاد از برخی مسئولان دولت حسن روحانی نیز پرداخته است.
او گفته است: «خیلی از خانواده‌های مقامات این دولت نیز در خارج از کشور بودند و هستند و دلبستگی‌شان به خارج بیشتر است؛ حتی فرجی دانا را هم از کانادا آوردند و وزیرش کردند.»
اما در رابطه با مسئله بورسیه‌های غیرقانونی، ‌محمدعلی‌نجفی چندی پیش از وجود هزار و ششصد بورس با ایرادهای قانونی سخن گفته بود.
وزارت علوم ایران نیز، روز جمعه، دوم آبان، در اطلاعیه‌ای ضمن اعلام نتایج بررسی پرونده سه هزار و ۷۷۲ نفر که در سال‌های ۸۸ تا ۹۲ بدون شرکت در آزمون، بورسیه شده‌اند از «لغو» ۸۶۳ مورد بورسیه «غیرقانونی» خبر داده بود.
موضوع لغو تعدادی از بورسیه‌های اعطا شده در دولت محمود احمدی‌نژاد، یکی از دلایل استیضاح و برکناری رضا فرجی دانا، وزیر سابق علوم، در جلسه چهارشنبه ۲۹ مرداد مجلس بوده است.
پیش از جلسه این استیضاح، خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گزارش داده بود که به اسنادی دست یافته‌ است که نشان می‌دهد، اعضای خانواده برخی از طراحان استیضاح وزیر علوم، در فهرست «بورسیه‌های غیرقانونی» دولت محمود احمدی‌نژاد هستند.
به گفته مقامات وزارت علوم، برخی از این بورسیه‌شدگان حتی «کف معدل آیین‌نامه‌ها را نیز نداشته‌اند».
همه این‌ها در حالی است که غلامرضا خواجه‌سروی،‌ معاون سابق وزارت علوم در دولت گذشته،‌ اعتقاد دارد که اقداماتی که در دولت‌های نهم و دهم در مسئله بورسیه‌ها انجام شده،‌ اصلا سیاسی نبوده، بلکه مبتنی بر سیاست‌های نظام و کاملا قانونی بوده است.

رایزن ایران: احمد شهید در خدمت ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی است

رایزن ایران: احمد شهید در خدمت ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی است

فروزنده ودیعتی رایزن دوم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در سخنانش در کمیته سوم سازمان ملل، هدف گزارش‌های احمد شهید درباره ایران را "تحقق پروژه ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی" دانست.
روز سه‌شنبه (۲۸ اکتبر، ۶ آبان) پس از انتشار گزارش احمد شهید درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، فروزنده ودیعتی، رایزن دوم جمهوری اسلامی در سازمان ملل، این گزارش را در کمیته سوم سازمان ملل مورد انتقاد قرار داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ودیعتی، تمرکز روی وضعیت حقوق بشر در ایران و بحث درباره آن را یک "روند بی‌ثمر سالانه" نامید. وی گفت انتقادات احمد شهید درباره ایران، از سوی کشورهای مشخصی حمایت می‌شود و هدف نهایی آن رسیدن به پروژه ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی است.
نماینده ایران در سازمان ملل، همچنین این مسئله را که وضعیت زنان در ایران بدتر از قبل شده، رد کرد و گفت: «به عنوان یک زن ایرانی،هرگز تجربه‌‌ای از اتهاماتی که گزارشگر سازمان ملل به آن‌ها اشاره کرده، نداشته‌ام».
احمد شهید در گزارش خود به کمتر شدن تعداد دخترانی که وارد دانشگاه می‌شوند اشاره کرده و نوشته است که درصد دختران پذیرفته‌ شده در دانشگاه‌ها از ۶۲ درصد در سال تحصیلی ۲۰۰۷-۲۰۰۸ به ۴۸ درصد در سال تحصیلی ۲۰۱۳-۲۰۱۴ رسیده است.
احمد شهید همچنین در گزارش شفاهی خود به کمیته سوم سازمان ملل گفته است: «قوانین، سیاست‌ها و اقداماتی که علیه زنان تبعیض اعمال می‌کنند، همچنان به رسمی کردن "جنس دوم بودن زنان" ادامه می‌دهند».
رایزن دوم ایران در سازمان ملل همچنین استفاده از شکنجه در زندان‌های ایران را رد کرد و تاکید کرد که شکنجه بر اساس قوانین ایران ممنوع است.
شوک ناشی از اعدام ریحانه جباری
احمد شهید روز دوشنبه (۲۷ اکتبر، ۵ آبان) در گفت و گو با خبرنگاران گفت که از شنیدن خبر اعدام ریحانه جباری شوکه شده است. وی همچنین افزود که بارها مراتب نگرانی خود را در مورد پرونده ریحانه جباری به مقامات ایران اعلام کرده بود.
نماینده ایران در سازمان ملل اما در صحبت‌هایش هیچ اشاره‌ای به اعدام این زندانی ۲۶ ساله که روز شنبه (۲۵ اکتبر، ۳ آبان) با حکم قصاص به دار آویخته شد، نکرد. وی در پایان سخنانش گفت: «ما به تلاش‌هایمان برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران ادامه می‌دهیم اما نه به دلیل احکام و قطعنامه‌هایی که با نیت سیاسی صادر می‌شوند، بلکه تنها به دلیل خواست مردم و دولتمان».
اتحادیه اروپا در حال تهیه قطعنامه‌ای برای ارائه به مجمع عمومی سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر در ایران است. این قطعنامه به زودی در کمیته سوم سازمان ملل به رای گذاشته خواهد شد.
وضعیت حقوق بشر در کشورهای ایران، کره شمالی، میانمار و سوریه به دلیل نقض گسترده آن هرساله مورد بررسی مجمع عمومی سازمان ملل قرار می‌گیرد.
اعتراضات گسترده به اعدام ریحانه جباری
کمیسرعالی سازمان ملل برای حقوق بشر و اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه (۲۸ اکتبر، ۶ آبان) همگام با اعتراض‌های دیگر بین‌المللی به اعدام ریحانه جباری در ایران اعتراض کردند.
دفتر کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما از خبر این اعدام شوک‌زده و اندوهگین هستیم». این بیانیه همچنین به نگرانی‌های جدی درباره روند رسیدگی به پرونده ریحانه جباری اشاره کرده است.
اتحادیه اروپا نیز در بیانیه خود تصریح کرده که از این اعدام "وحشت‌زده" شده و مخالفت جدی خود را با مجازات "بیرحمانه و غیرانسانی" اعدام ابراز کرده است.
اتحادیه اروپا و کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل هردو نگرانی خود را از رشد روزافزون اعدام در ایران ابراز کرده‌اند. طبق گزارش احمد شهید در یک سال گذشته ۸۵۲ نفر در ایران اعدام شده‌اند.
"اوباما در مذاکره با ایران حقوق بشر را در نظر داشته باشد"
اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، با اشاره به تازه‌ترین گزارش سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، می‌گوید حکومت ایران در زمان ریاست‌جمهموری حسن روحانی، همچنان به نقض حقوق شهروندان خود ادامه می‌دهد.
وی در بیانیه‌خود اعلام کرده: «ضمن اعلام نگرانی زیاد باید بگویم که گزارش اخیر سازمان ملل نشان می‌دهد که حکومت ایران در دولت "اصلاح‌طلب" حسن روحانی نیز همچنان به نقض حقوق بشر علیه مردم ایران ادامه می‌دهد».
رویس با اشاره به اسیدپاشی‌های اخیر اظهار داشته که حکومت ایران به جای دستگیری عوامل این اسیدپاشی، کسانی را که در تظاهرات اعتراضی به این عمل شرکت داشتند، بازداشت کرده است. وی از نسرین ستوده نام برده که در تجمع مقابل وزارت کشور در اعتراض به اسیدپاشی برای چند ساعت بازداشت شد.
عضو مجلس نمایندگان آمریکا همچنین به تصویب طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در مجلس ایران اشاره کرده و گفته است: «نگرانی من از این است که بسیجیان ایران از این پس با استفاده از این قانون آزادانه‌تر به زنان ایرانی به دلیل پوشش آنان حمله کنند».
اد رویس از باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا خواسته تا در هنگام مذاکراتش با مقامات ایرانی، نقض حقوق بشر توسط حکومت ایران را در نظر داشته باشد. وی گفته: «باور این مسئله که حکومتی که با شهروندان خودش با این خشونت رفتار می‌کند، به دنبال یک برنامه صلح‌آمیز اتمی است، اگرچه غیرممکن نیست، اما مشکل است. عقل سلیم می‌گوید ما باید به نیت ایران با دیده تردید نگاه کنیم».
در آستانه موعد نهایی برای دستیابی به توافق هسته‌ای ایران با غرب (۲۴ نوامبر، ۳ آذر) و هم‌زمان با بررسی دوره‌ای وضعیت حقوق بشر و گزارش احمد شهید از ایران، موج انتقادات بین‌المللی از افزایش اعدام‌ها و ادامه نقض حقوق بشر در این کشور شدت گرفته است.

آیا می‌توان با خدا شوخی کرد؟



آیا می‌توان با خدا شوخی کرد؟

از طنزپرداز انتظار می‌رود با هر پدیده‌ و مفهومی شوخی کند؛ هر چه نظراتش غریب‌تر باشد هم مخاطب بیشتر می‌پسندد. اما وقتی سخن از مذهب به میان می‌آید، مرزهای رواداری حتی در کشورهای دموکراتیک هم تنگ‌تر می‌شوند.
عده‌ای می‌گویند طنزپرداز اجازه دارد با مذهب و خدا شوخی کند و نباید خیلی مته به خشخاش گذاشت. گروهی دیگر می‌گوید: به هیچ وجه؛ به احساسات مذهبی باید توجه ویژه کرد.

آزادی اظهار نظر در آلمان بنا بر پاراگراف اول بند پنجم قانون اساسی تضمین شده است. در این پاراگراف تصریح شده که در مورد آزادی بیان "سانسوری در کار نیست". از سوی دیگر به موجب ماده ۱۶۶ قانون جزایی آلمان بی‌احترامی به مذاهب یا جهان‌بینی‌های مختلف جرم است، در صورتی که این بی‌احترامی "در حدی باشد که آرامش عمومی را با مخاطره بیاندازد".

اما چه کسی درباره حد و مرز به‌خطر افتادن این آرامش تصمیم می‌گیرد؟

در کشورهای عموما مسیحی غربی تقریبا به هیچ کس برنمی‌خورد وقتی یک طنزپرداز با یک مذهب یا مقدسات آن شوخی می‌کند. مخاطب در جامعه مسیحی غربی که دوران روشنگری را پشت سر گذاشته، معمولا از کنار شوخی با مذهب با خنده می‌گذرد، حتی اگر شوخی گزنده یا حتی به اصطلاح "کمر به پایین" باشد. در چنین جوامعی مشکل – به درستی – جایی بروز می‌کند که کسی علیه قومیت‌ها نفرت‌پراکنی کند.

باید خندید یا نه؟

البته غرب طبیعتا یک‌شبه به این نقطه نرسیده است. سال‌ها طول کشید که جوامع غربی پاسخ روشنی به پرسش‌هایی از این دست بدهند: آیا می‌توان مذهب را نقد کرد یا حتی به آن خندید یا نه؟


کاریکاتور جنجالی پیامبر اسلام کاریکاتور جنجالی پیامبر اسلام
البته هنوز اختلاف‌نظرها برطرف نشده است. در سال ۲۰۱۲ نشریه طنز "تایتانیک" تصویر پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر وقت کاتولیک‌های جهان، را روی جلد انداخت در حالی که روی گونه و لباسش آثار بوسه دیده می‌شد. تیتر مجله بود: «پاپ پاکیزه می‌ماند».

این طرح از نظر کلیسای کاتولیک به هیچ عنوان بامزه یا خنده‌دار نبود. حتی اسقف اعظم "بامبرگ" در ایالت بایرن آلمان در همان سال درخواست کرد که "توهین به مقدسات" جرم تلقی شود: «به کسی که با تمسخر و استهزا روح باورمندان را جریحه‌دار می‌کند، باید مرزها را نشان داد و در صورت نیاز حتی او را مجازات کرد».

مجازات برای "توهین به مقدسات"؟

آنچه اسقف اعظم بامبرگ برای آلمان درخواست کرد، در کشورهای دارای حکومت مذهبی عموما واقعیت است؛ مثلا در ایران، پاکستان یا عربستان سعودی جزای "توهین به مقدسات" ممکن است مرگ باشد.

حال وقتی دو جامعه‌ی از این نظر متفاوت به هم برخورد می‌کنند، ممکن است مشکل به‌وجود بیاید؛ مثلا انتشار کاریکاتور پیامبر اسلام در سال ۲۰۰۵ در نشریه "ییلاندس پوستن" دانمارک. آتش خشم مسلمانان وقتی شعله کشید که روزنامه "الفجر" مصر این کاریکاتورها را بازنشر کرد. کار به جایی کشید که حتی مناسبات دیپلماتیک دانمارک و بسیاری از کشورهای اسلامی متشنج شد.


اهدای جایزه رسانه‌ای دفاع از دمکراسی و آزادی بیان آلمان به کاریکاتوریست دانمارکی اهدای جایزه رسانه‌ای دفاع از دمکراسی و آزادی بیان آلمان به کاریکاتوریست دانمارکی
کورت وسترگارد، کاریکاتوریست روزنامه، هم به قتل تهدید شد و هنوز هم تحت حفاظت پلیس زندگی می‌کند؛ همان سرنوشتی که برای سلمان رشدی، نویسنده هندی-بریتانیایی کتاب "آیه‌های شیطانی" رقم خورد.

خدمت در راه آزادی

جنجال کاریکاتورهای محمد بحث آزادی اندیشه و بیان را بار دیگر به میان آورد. آلمان به کاریکاتوریست دانمارکی جایزه رسانه‌ای دفاع از دمکراسی و آزادی بیان را اهدا کرد. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، گفت: «وسترگارد به عنوان طراح اجازه دارد چنین طرح‌هایی بکشد. این کار در کشورهای اروپایی ممکن است».

مرکل "شجاعت" را "رمز رسیدن به آزادی" خواند و همگان را به برخورد مسئولانه با کرامت انسانی و آزادی مذاهب فرا خواند.

همزمان شورای مرکزی مسلمانان آلمان لب به انتقاد گشود. ایمان مایزک، دبیرکل این شورا، گفت: «این شهروند دانمارکی به همه مسلمانان بی‌احترامی کرده است». او کاریکاتورها را در آن شرایط (نگاه دنیا به اسلام، از جمله پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر آمریکا) به شدت مشکل‌ساز ارزیابی کرد.

جنجالی دیگر، این بار در آلمان

اخیرا شهروندی مسلمان از شهری کوچک در شمال غرب آلمان از یکی از طنزپردازان مشهور این کشور که روی صحنه برنامه اجرا می‌کند، شکایت کرده است. این شهروند، دیتر نور (طنزپرداز) را "واعظی نفرت‌پراکن" می‌داند. نور به‌عنوان مثال در برنامه‌های خود گفته است: «اسلام تنها زمانی روادار است که در قدرت نباشد»؛ یا «زن در اسلام رها است، به ویژه رها از تصمیم‌گیری».


دیتر نور، طنزپرواز آلمانی دیتر نور، طنزپرداز آلمانی
البته این نخستین بار نیست که یک شهروند مسلمان به موضع‌گیری‌های یک طنزپرداز اعتراض می‌کند. دیتر نور از معدود طنزپردازانی است که اسلام را دستمایه طنز خود می‌کند. البته او برخورد مشابهی هم با مسیحیت دارد.

به اعتقاد این طنزپرداز، بیم از اسلامگرایان افراطی آزادی بیان در غرب را هم محدود می‌کند. او به روزنامه "دی ولت" چاپ آلمان گفته است: «این اولین بار پس از سال ۱۹۴۵ [پایان دیکتاتوری آلمان نازی] است که کسی به خاطر حرفی که بر زبان آورده، باید از جانش بترسد. چون یک روحانی در پاکستان چنین نظری دارد».

رواداری، لزوم ثبات جامعه‌ای چند فرهنگی

بافت جمعیتی کشورهای اروپایی سال‌هاست از شهروندانی با مذهب، فرهنگ و اصلیت متفاوت تشکیل شده است. پرسش اینجاست که چنین کشورهایی تا چه حد باید خواست اقلیت‌ها را در نظر بگیرند؟ شوخی با مسیح ایراد ندارد، چون آلمانی مسیحی‌مذهب ناراحت نمی‌شود؟ اما با الله نباید شوخی کرد، چون ممکن است شهروند ترک‌تبار مسلمان آلمان آن را برنتابد؟

طبیعتا پاسخ به این پرسش‌ها در جامعه‌ای چندفرهنگی ساده نیست. اما نباید فراموش کرد که ارزش‌های غربی که به سادگی هم به دست نیامده‌اند، آزادی اندیشه و بیان را تضمین می‌کنند و جامعه غربی انتظار رواداری دارد. بر همین اساس، یک طنزپرداز نباید از بیم نمایندگان یک مذهب خود را سانسور کند؛ هر مذهبی که باشد.

تاجزاده خطاب به لاریجانی: حرام‌خواری‌های دوره احمدی‌نژاد را اعلام کنید



تاجزاده خطاب به لاریجانی: حرام‌خواری‌های دوره احمدی‌نژاد را اعلام کنید

مصطفی تاجزاده در نامه‌ای از زندان اوین به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه خواسته در مورد حرام‌خوری‌های دوره احمدی‌نژاد به مردم گزارش دهد. به گفته وی سکوت درباره فسادهای اقتصادی ۸ ساله، نظام را در مظان اتهام قرار می‌دهد.
مصطفی تاجزاده، معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات در نامه‌ای سرگشاده به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه نوشته است: «اینجانب برخلاف جنابعالی طرح رسانه‌ای مفاسد اقتصادی را اقدام علیه امنیت ملی نمی‌دانم. سکوت صداوسیما درباره فسادهای اقتصادی ۸ ساله از جمله در همین دو مورد و تلاش قوه قضائیه برای تهدید و سانسور مطبوعات به جو شایعات دامن می‌زند و تمامیت نظام را در مظان اتهام قرار می دهد.»

وی که از فردای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ در بازداشت به‌سر می‌برد، در ادامه نامه‌اش آورده است: «مگر نظرسنجی معروف که خشم شما را برانگیخت نشان نداد که ۸۹ درصد مردم از عملکرد قوه قضائیه در برخورد با دانه درشت ها ناراضی‌اند؟ انتظار این است دست کم یک‌صدم همتی را که مصروف بگیر و ببند منتقدان سیاسی و انتخاباتی می‌کنید، درجهت محاکمه و مجازات مفسدان اقتصادی مبذول فرمایید.»

به گزارش کلمه، تاجزاده در این نامه به گفته خودش به بیان جزئیاتی از حرام خواری‌های کلان مربوط به واردات خودرو در سال ۱۳۹۱ و ویژه‌خواری بیش از ۳ هزار خودروی تولید داخل در دولت احمدی نژاد اشاره کرده است.

به گفته او در سال ۱۳۹۱ عده‌ای با ارز دولتی ۱۲۵۰ تومانی خودرو وارد کشور کرده‌اند. همچنین در این زمان ۳ هزار و ۶۵۰ خودروی تولید داخل با تخفیف ویژه و گاهی تا ۸۰ درصد در اختیار افراد خاصی قرار گرفته است.

وی از صادق لاریجانی خواسته درباره حرام‌خواری‌های دوره احمدی‌نژاد هرچه سریع‌تر بررسی‌های لازم را انجام دهد و نتیجه را به استحضار ملت برساند.

واردات خودرو با پول دارو

تاجزاده با استناد به گزارش کمیسیون اصل نود مجلس که در اسفندماه ۹۲منتشر شد، نکاتی در خصوص واردات خودرو را روایت کرده است. به موجب همین گزارش، در آن زمان بیش از ۳۶ هزار میلیارد تومان پول به جیب واردکنندگان خودرو سرازیر شود.

وی در تائید ادعایش آورده است :«حتما به یاد دارید در سال ۱۳۹۱ ارز مورد نیاز دارو را تخصیص ندادند و همین مسئله اعتراض علنی وزیر بهداشت و دیگر مقامات وقت آن وزارتخانه را برانگیخت. آمار و ارقام واردات خودرو، پاسخ مناسبی به این اعتراضات است. اکنون بیش از ۷ ماه از قرائت گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس می گذرد و مردم منتظرند که قوه قضائیه نتایج پی‌گیری‌های خود را در این زمینه به استحضار عموم برساند.»

‌اشاره تاجزاده به اظهارات مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت برکنار شده در دوره احمدی‌نژاد در سال ۱۳۹۱ است که گفته بود چرا بانک مرکزی برای واردات خودروهای لوکس، لوازم آرایش، زین اسب و خوراک سگ ارز دارد، اما برای دارو و تجهیزات پزشکی ندارد.

عموی ریحانه جباری برای نخستین بار از جزئیات پرونده سخن گفت



عموی ریحانه جباری برای نخستین بار از جزئیات پرونده سخن گفت

فریبرز جباری، عموی ریحانه جباری برای نخستین بار در یک نشست خبری در برلین پرده از برخی جزییات پرونده ریحانه برداشت. وی تصریح کرد که ریحانه در زندان مورد شکنجه جسمی و روحی قرار گرفته و اعدام او را "قتلی دولتی" خواند.
فریبرز جباری، عموی ریحانه جباری در نشست خبری در برلین فریبرز جباری، عموی ریحانه جباری در نشست خبری در برلین
عموی ریحانه جباری برای نخستین بار از جزئیات پرونده سخن گفت
فریبرز جباری، عموی ریحانه جباری برای نخستین بار در یک نشست خبری در برلین پرده از برخی جزییات پرونده ریحانه برداشت. وی تصریح کرد که ریحانه در زندان مورد شکنجه جسمی و روحی قرار گرفته و اعدام او را "قتلی دولتی" خواند.
در یک نشست مطبوعاتی فریبرز جباری، عموی ریحانه جباری برای نخستین بار پیرامون پرونده برادرزاده خود دست به روشنگری زد.
در این نشست خبری که با حضور رسانه‌های آلمانی و فارسی‌زبان در روز چهارشنبه (۷ آبان/۲۹ اکتبر) در محل کانون پناهندگان سیاسی در برلین تشکیل شد، فریبرز جباری به تشریح پرونده ریحانه پرداخت.
فریبرز جباری تصریح کرد که از زمان بازداشت تا اعدام ریحانه و حتی در مراسم خاکسپاری وی موارد متعددی از نقض حقوق بشر رخ داده است.
ابهام فراوان در پرونده ریحانه
فریبرز جباری که به زبان آلمانی در نشست خبر سخن می‌گفت، نخست به ماجرای قتل و نحوه بازداشت ریحانه و سپس به روند محاکمه و اجرای مجازات اعدام وی پرداخت.
به گفته فریبرز جباری گرچه ظاهراً پرونده ریحانه موردی سیاسی نبوده است، اما نحوه برخورد مقامات قضایی و امنیتی با آن بسیار شبهه‌برانگیز است. بطور مثال ریحانه پس از بازداشت به مدت بسیار طولانی در "سلول انفرادی" به سر برده و از همان آغاز، بازجوها خواهان گرفتن "اعترافات دروغین" از ریحانه بوده‌اند.
به گفته عموی ریحانه، بازجوها و ماموران بارها از وی خواسته بودند در سه مورد سخنان خود را تغییر دهد. "نخست آنکه مقتول، مرتضی عبدالعلی سربندی قصد تجاوز به وی را نداشته، دوم آنکه چاقو (آلت قتل) از جانب ریحانه خریداری و به محل جرم آورده شده و سوم آنکه در آپارتمانی که جرم در آن رخ داده، باز بوده و ریحانه همواره امکان خروج از آنجا را داشته است."
عموی ریحانه تاکید کرد که ریحانه تنها سه بار پیش از حادثه با مقتول گفت‌وگو داشته و هیچ آشنایی دوستانه‌ای میان آنان وجود نداشته است. به گفته فریبرز جباری، قرار بر این بوده که ریحانه دکوراسیون آپارتمانی را به یک مطب برای مرتضی سربندی انجام دهد.
به گفته عموی ریحانه، مرتضی سربندی گرچه مدرک پزشکی داشته، اما به کار طبابت مشغول نبوده و بیشتر سرگرم کار معامله دارو و تجهیزات پزشکی بوده است. فریبرز جباری تاکید کرد که برای خانواده‌ی ریحانه روشن نیست که آیا مرتضی سربندی واقعاً از عضویت وزارت اطلاعات بیرون آمده بود یا خیر.
وی هر گونه آشنایی قبلی میان ریحانه و مقتول را نادرست خواند. وی تصریح کرد، گرچه حکم اعدام ریحانه از سوی دادگاه صادر شده، اما "انگیزه قتل برای دادگاه نامعلوم" عنوان شده است. به گفته عموی ریحانه این امر بدین معناست که دادگاه نیز نمی‌تواند آشنایی قبلی و ساختگی میان ریحانه و مقتول را توضیح دهد.
عموی ریحانه افزود که در ملاقات ریحانه با سربندی ‌شخصی دیگر نیز با نام‌خانوادگی "شیخی" حضور داشته که در روند بازپرسی و محاکمه هیچ‌گونه ردپایی از وی بدست نیامده است.
فریبرز جباری به شدت این ادعا که مرتضی سربندی در حین نماز مورد حمله قرار گرفته را رد کرد و آن را نادرست خواند.
نشست خبری با حضور فریبرز جباری (نفر وسط) در کانون پناهندگان سیاسی ایران در برلین نشست خبری با حضور فریبرز جباری (نفر وسط) در کانون پناهندگان سیاسی ایران در برلین
مراسم خاکسپاری در فضایی امنیتی
خانواده ریحانه جباری از اعدام وی در روز شنبه، ۳ آبان اطلاعی نداشته‌اند. به گفته فریبرز جباری، وکیل مدافع ریحانه نیز اجازه ملاقات با وی پیش از اجرای حکم اعدام را نداشته است. خانواده ریحانه تنها پس از اجرای حکم مطلع می‌شوند که ریحانه اعدام شده است.
فریبرز جباری گفت که حتی کمی پیش از اجرای حکم، ماموران در زندان می‌خواستند که ریحانه در برابر دوربین بگوید که "متقول قصد تجاوز و تعرض به وی را نداشته است، اما ریحانه تن به این کار نمی‌دهد".
ریحانه جباری در پیامی تلفنی که به "وصیت‌نامه شفاهی" وی معروف شده و در رسانه‌ها نیز با صدای خود ریحانه منتشر شده، صریحاّ خواسته است که پس از اعدام "ارگان‌های بدنش" را بطور ناشناس در اختیار بیماران نیازمند قرار دهند، اما به این آخرین خواست ریحانه نیز عملی نشده است.
به گفته خانواده ریحانه، در روز مراسم خاکسپاری نیز ماموران با ایجاد فضای امنیتی، مانع از دیدن پیکر بی‌جان ریحانه شدند. تنها شعله پاکروان، مادر ریحانه برای لحظاتی اجازه یافت، صورت دخترش را ببیند.
عموی ریحانه جباری از تمامی فعالان حقوق بشر، شخصیت‌های ایرانی و خارجی که در کارزار نجات ریحانه اقدام کرده‌ بودند، سپاسگزاری کرد. وی نقش رسانه‌ها برای اطلاع‌رسانی در ربطه با پرونده‌ی ریحانه را مفید دانست.


سه‌شنبه، آبان ۰۶، ۱۳۹۳

عوامل مسمومیت شهروندان در زاهدان «دستگیر شدند»

عوامل مسمومیت شهروندان در زاهدان «دستگیر شدند»

دو مقام عالی‌رتبه دولتی در استان سیستان و بلوچستان روز سه‌شنبه، ششم آبان، اعلام کردند که افرادی که با تخلیه غیرمجاز سموم شیمیایی کشاورزی در کانال فاضلاب باعث مسمومیت تعداد زیادی دانش‌آموز و اهالی زاهدان شده بودند شناسایی و دستگیر شدند.
از ساعات پایانی روز شنبه، سوم آبان‌ماه، تعدادی از اهالی شمال زاهدان که بیشتر از دانش‌‌آموزان دبستان‌ها و دبیرستان‌های منطقه بودند، به علت استشمام گازی سمی دچار مسمومیت شده و در بیمارستان‌های این شهر بستری شدند. ‌
پس از حضور کارکنان مرکز بهداشت و نیز عوامل شهرداری و نیروی انتظامی در حاشیه شمالی شهر زاهدان که بوی نامطبوعی در آن پراکنده شده بود،‌ مشخص شد که فرد یا افرادی با شستن بشکه‌هایی حاوی محلول‌های سموم دفع آفات نباتی و شیمیایی و رها کردن آن در نهر آب،‌ باعث متصاعد شدن گاز سمی و در پی آن مسمومیت شهروندان آن منطقه شده‌اند.
پس از این حادثه تعداد زیادی از دانش‌آموزان شمال زاهدان، به دلیل استشمام گاز سمی و مبتلا شدن به مشکلات تنفسی و گوارشی، برای مداوا ‌روانه بیمارستان‌های این شهر شدند.
در این رابطه،‌ دکتر محمد آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت ایران، با اشاره به مسمومیت ۲۳۵ دانش‌آموز زاهدانی،‌ روز سه‌شنبه به خبرگزاری ایسنا گفت: «دانش‌آموزانی که دچار تهوع، استفراغ و تنگی نفس شده بودند،‌ با سم‌درمانی و اکسیژن درمانی تحت مداوا قرار گرفتند و تعداد ۱۵۰ نفر از آنها تاکنون از بیمارستان‌ها مرخص شده‌اند.»
به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، متصاعد شدن احتمالی «گاز آرسین» در پی شستشوی گالن‌های حمل موادشیمیایی، عامل مسمومیت این دانش‌آموزان بوده است.
اما روز گذشته، پنجم آبان‌ماه عامل اصلی ایجاد آلودگی در شهر زاهدان و نیز مسمومیت برخی اهالی این شهر،‌ پس از تحقیقات صورت گرفته توسط نیروی انتظامی و دادستانی استان سیستان و بلوچستان دستگیر شد.
در همین رابطه،‌ عباسعلی ارجمندی،‌ فرماندار زاهدان، با اعلام این‌ که «حادثه رخ داده هیچ ارتباطی به موضوعات امنیتی و تروریستی نداشته» ‌به خبرگزاری مهر گفت: «فرد خاطی دستگیر شده و انبار مواد شیمیایی نیز توسط نیروهای انتظامی برای بررسی و تحقیقات بیشتر پلمپ شده است.»
از سوی دیگر، محمد مرزیه، دادستان عمومی استان سیستان و بلوچستان، نیز روز سه‌شنبه توضیحاتی را درباره علل این حادثه به خبرنگار خبرگزاری دولتی ایرنا در زاهدان داده است.
او گفت: «عده‌ای سودجو که اقدام به خرید گالن‌های خالی آغشته به سموم گیاهی، برای نگهداری مواد سوختی کرده بودند، چند روز پیش، آب‌های آلوده ناشی از شستشو را که حاوی مقادیر قابل توجهی مواد شیمیایی بوده، به درون یکی از معابر فاضلاب زاهدان تخلیه کرده‌اند.»
به گفته دادستان این استان،‌ پرونده‌ای برای افراد متخلف در دادسرا تشکیل شده و به جرم آنها رسیدگی خواهد شد.
اما با وجود اقدامات وزارت بهداشت و نیز شهرداری زاهدان برای پاک‌سازی این منطقه،‌ گویا بوی نامطبوع حاصل از تصاعد گازهای سمی هنوز در شمال زاهدان وجود دارد.
خبرگزاری مهر در‌ این‌ باره گزارش داد: «با وجود این‌ که رضا اربابی، مدیر ستاد بحران استان سیستان و بلوچستان،‌ از پاکسازی منطقه آلوده خبر داده بود،‌ اما بوی نامطبوع و تند گازهای شیمیایی هم‌چنان در بسیاری از مناطق شهری شمال زاهدان وجود داشته و موجب نارضایتی مردم شده است.»
به دنبال این حادثه، مدارس هر دو شیفت صبح و عصر نواحی شمال زاهدان روز ششم آبان‌ماه نیز همانند روز گذشته از سوی آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان تعطیل اعلام شده‌ است.