شركت هواپیما سازی آمریکایی «بوئینگ» به تحریم تعامل با ایران که در سال ۱۹۷۹ در پی به گروگان گرفتن دیپلمات‌های آمریکایی، واشنگتن علیه تهران اعمال کرد پایان داد و اعلام کرد به شرکت ملی هواپیمایی «ایران ایر» موادی مرتبط با سلامت پرواز فروخت.

این نخستین معامله تجاری میان دو شرکت آمریکایی و ایرانی از ۳۵ سال پیش تا کنون است. برخی محافل در تهران امیدوارند که این معامله، به انعقاد توافق فروش هواپیماهای «بوئینگ» به ایران منتهی شود به ویژه اگر ایران و شش قدرت جهان، به توافق نهایی هسته‌ای دست پیدا کنند.

به گزارش روزنامه فرامنطقه ای الحیات چاپ لندن، در گزارش فصلی که «بوئینگ» به بورس نیویورک تحویل داده، آمده است: «سه ماهه سوم سال ۲۰۱۴ به ایران ایر، جزوه‌های راهنما، تصاویر و نقشه‌های مرتبط با ناوبری هوایی فروختیم، این اقدام برای ارتقای سلامت پرواز در بخش مسافربری صورت می گیرد.

این گزارش افزوده است که قیمت قرارداد با شرکت ایران ایر، ۱۲۰هزار دلار بوده که سودی ۱۲ هزار دلاری در پی داشت.

این در حالی است که شرکت بوئینگ اعلام کرده است در سه ماهه سوم سال جاری، به میزان ۲۳.۷ بیلیون دلار، فروش داشته است.
با وجود این‌که ارزش قرارداد با ایران پایین است، اما دری برای تعامل تجاری میان ایران و ایالات متحده گشود.

این قرارداد، شامل قطعات یدکی هواپیما نمی‌شود. این در حالی است که شرکت‌های «بوئینگ» و «جنرال الکتریک»، ماه آوریل گذشته اعلام کردند از «دفتر نظارت بر سرمایه‌های خارجی آمریکا» مجوزی کسب کردند که به آن‌ها فروش قطعات یدکی هواپیما به ایران برای هواپیماهایی که این کشور پیش از انقلاب سال ۱۹۷۹ خریده، می‌دهد. اما اکثر این هواپیماها به دلیل قدمت، از خدمت کنار گذاشته شده‌اند.

وزارت خزانه داری آمریکا، مجوز قرارداد جدید را صادر کرده است. این اقدام پس از آن صورت گرفت که واشینگن به طور موقت، تحریم‌های اعمال شده بر صنعت هواپیمایی ایران را در پی توافق موقت هسته‌ای در ژنو میان تهران و گروه ۱+۵، به حال تعلیق در آورد.