دیپلماتهای غربی: مذاکرات اتمی وارد مرحلهای مهم و جدی شده است
در پایان نشست وین ظریف اعلام کرد که دیدار بعدی با جان کری و کاترین اشتون
سه هفته دیگر خواهد بود. طرفین مذاکره تاکید کردند که خواهان آنند که
مذاکرات طولانی اتمی را در تاریخ ۲۴ نوامبر به سرانجام برسانند.
تیم مذاکرهکنندگان هستهای ایران و آمریکا در پایان نشست وین اعلام کردند که در مذاکرات پیشرفتهایی صورت گرفت، با اینحال هنوز اختلافها و بحثهای بسیاری باقی مانده است.
به گزارش رویترز هردو طرف اعلام کردند که تلاش دارند مذاکرات را تا تاریخ ۲۴ نوامبر به سرانجام برسانند. دیپلماتهای غربی میگویند مذاکرات وارد "مرحلهای بسیار جدی و مهم" شده است.
جان کری، وزیر امور خارجهی ایالات متحده آمریکا، بعد از جلسهای شش ساعته با حضور محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجهی ایران و کاترین اشتون وین را ترک کرد. قرار است سه هفتهی دیگر ظریف و کری و اشتون بار دیگر با یکدیگر ملاقات کنند.
ظریف و اشتون روز پنجشنبه دیدارهایی نیز با مقامات کشورهای آلمان، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه داشتند.
مقامات آمریکایی نیز به رویترز گفتند که پیشرفتهایی در این دور مذاکرات در وین رخ داد.
سخنگوی کاترین اشتون نیز به رسانهها گفت که مذاکرات وارد "فازی بسیار مهم" شده است. کاترین مان همچنین اضافه کرد:«حداکثر تلاشمان را خواهیم کرد که مذاکرات را در تاریخ موعود به سرانجام برسانیم و برای اختلافها راهحلهای مورد توافق همهی طرفین پیدا کنیم.»
با اینحال دیپلماتها همگی تاکید دارند که هنوز اختلافها و فاصلههای جدی میان ایران و کشورهای ۵+۱ وجود دارد و همچنان درصد غنیسازی اورانیوم در تجهییزات ایران محل اصلی مناقشه است.
دیپلماتهای آمریکایی به رویترز گفتند که اختلافها باید تا جایی کوچک شود که همه متقاعد شوند که اورانیوم غنیشدهی ایران برای اهداف نظامی قابلیت استفاده نخواهد داشت.
سرگئی لاوروف، رئیس هیئت مذاکرهکنندهی روسیه نیز گفت که باید برای سه مساله اصلی مربوط به برنامه اتمی ایران به توافق رسید. او آیندهی تاسیسات آب سنگین اراک و چگونگی رفع تحریمهای بینالمللی علیه ایران را دو مساله اصلی دیگر در کنار میزان اورانیوم غنیشده دانست.
نشریهی روسی "کومرسانت" هفتهی گذشته در گزارشی اعلام کرد که میان ایران و روسیه در روند مذاکرات اتمی اختلافهایی بروز کرده است. مقامات ایران ادعای این نشریه روسی را رد کرده و تاکید کردند که روند تعامل ایران و روسیه در مذاکرات همواره سازنده بوده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر