سه‌شنبه، دی ۰۹، ۱۳۹۳

مرضیه افخم: بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و آمریکا در دستور کار نیست

مرضیه افخم: بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و آمریکا در دستور کار نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و آمریکا در دستور کار مذاکرات دو کشور نیست و طرفین تنها در موضوع پرونده هسته‌ای ایران با یکدیگر گفت‌و‌گو می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، مرضیه افخم روز سه‌شنبه، ۹ دی، درباره احتمال بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و آمریکا گفت: «گفت‌وگوهای دو کشور صرفاً درباره موضوع هسته‌ای بوده و این موضوع در دستور کار مذاکرات دو کشور نیست».
وی همچنین با اشاره به انتشار خبری به نقل از «یک رسانه عربی» افزود: «هیچ منبع مسوولی از وزارت امور خارجه در این زمینه با رسانه‌ها گفت‌وگو نداشته است».
این گفته‌های خانم افخم در حالی است که روزنامه «الحیات» به نقل از «یک منبع آگاه» در وزارت امور خارجه ایران درباره احتمال افتتاح مجدد سفارتخانه‌های دو کشور در خاک یکدیگر نوشته بود که این مسئله به مواضع آمریکا و نحوه تعامل این کشور با ایران و همچنین تحولات منطقه ارتباط دارد.
این روزنامه به نقل از این منبع آگاه اعلام کرده بود که ایران برنامه‌ای در این زمینه ندارد.
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا در مصاحبه با رادیو «ان‌پی‌آر» که خبر آن روز هشتم دی منتشر شد، با محتمل دانستن امکان بازگشایی سفارت آمریکا در تهران، گفت که «ابتدا باید اختلافات در مراحل مختلف حل شود».
با این همه رییس جمهوری آمریکا گفت ایران با کوبا متفاوت است.
آمریکا و کوبا روز ۲۶ آذر اعلام کردند که روابط خود را پس از ۵۰ سال‌ بهبود می‌بخشند.
حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران، بهمن پارسال گفته بود که بازگشایی سفارت آمریکا در تهران امری غیرممکن نیست.
۳۵ سال پیش در سیزدهم آبان ۱۳۵۸ گروهی از دانشجویان که خود را دانشجویان پیرو خط امام می‌نامیدند، از دیوار سفارت آمریکا در تهران بالا رفتند و ده‌ها کارمند این سفارت را به‌گروگان گرفتند. روابط دو کشور از آن زمان قطع شده است.
بعد از روی کار آمدن حسن روحانی، روسای جمهوری ایران و آمریکا برای نخستین بار بعد از ۳۴ سال با هم به‌صورت تلفنی گفت‌وگو کردند.
پس از آن وزیران امور خارجه ایران و آمریکا بارها با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند، هرچند که طرفین می گویند این مذاکرات حول پرونده هسته‌ای تهران بوده است.
روزنامه الحیات به نقل از این منبع آگاه در وزارت امور خارجه ایران همچنین خبر داده بود که در نامه اخیر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به همتایانش در کشورهای عضو گروه ۱+۵، از فرصتی که این مذاکرات برای ایجاد امنیت و ثبات در منطقه و جهان ایجاد خواهد کرد، صحبت شده است.
خبرگزاری ایرنا روز سوم دی از «نامه‌های جداگانه‌ای» خبر داد که آقای ظریف به وزیران امور خارجه چند کشور نوشته و در آن‌ها «مواضع اصولی» تهران درباره مذاکرات اتمی را تشریح کرده است.
در این گزارش مشخص نشده که این نامه در چه زمانی و به وزیران امور خارجه کدام کشور‌ها ارسال شده است.
بر اساس این گزارش، آقای ظریف دراین نامه از «برخی تلاش‌ها در آمریکا و اروپا که به جای پایبندی به تعهدات خود مبنی بر سهل کردن تحریم‌ها، کوشیده‌اند تا اقدامات بیشتری را برای حفظ و تقویت رژیم تحریم‌ها تحمیل نمایند» ابراز تاسف کرده است.

"هکرهای ایران به شرکت‌ها و اشخاص حمله کرده‌اند"

"هکرهای ایران به شرکت‌ها و اشخاص حمله کرده‌اند"

شرکت‌کنندگان در کنفرانس "کلوب هرج مرج" هکرها در هامبورگ آلمان ضمن تأکید بر احتمال "فعالیت شدید ایران در دنیای هکرها" درباره "حمله سایبری ایران به ۱۶ کشور جهان، از جمله آلمان" گزارش دادند.
"تنها یک نتیجه‌گیری وجود دارد، این که ایران در دنیای هکرها به شدت فعال است." این نتیجه‌ای است که "شرکت امنیت سایبری سایلنس" آمریکا به آن دست یافته است؛ شرکتی که در اوایل دسامبر گزارشی از حملات هکری با نام "کلیور" (ساطور) ارائه داده است.
کارشناسان در این گزارش نشان می‌دهند که چگونه یک گروه هکری ایرانی در مدت بیش از ۲ سال داده‌های "بسیار محرمانه‌"‌ای را از مراکز تأمین انرژی، شرکت‌های تسلیحاتی و فرودگاه‌های ۱۶ کشور در سراسر جهان، از جمله آلمان به سرقت برده است.
به موجب گزارش منتشره در وب‌سایت شبکه خبری N-TV ‌آلمان، در کنفرانس "کلوب هرج و مرج" هکرها در هامبورگ آلمان نمایندگانی از شرکت‌های مختلف امنیت سایبری گزارش دادند که از بهار سال جاری (۲۰۱۴) حملات سایبری هدفمند علیه ایمیل‌ها یا فیشینگ ایمیل‌ها آغاز شده که با در نظر گرفتن علاقمندی‌های کاربران تلاش دارد بدافزارهایی را به منظور جاسوسی در برخی کامپیوترها فعال سازد. فرستندگان این ایمیل‌ها ظاهرا شرکت‌های واقعی هستند، ولی در حقیقت هیچ ارتباطی با این ایمیل‌ها ندارند.
تیل‌مان ورنر از شرکت امنیت سایبری "کراوداسترایک" می‌گوید، حملات معمولا در دو مرحله انجام می‌شود. اول ایمیلی ارسال می‌شود که به‌عمد فاقد فایلی است که قول پیوست آن داده شده است. در مرحله بعد ایمیلی دیگر ارسال می‌شود که این بار فایل اکسل به آن پیوست شده است. وقتی این فایل باز می‌شود از کاربر خواسته می‌شود که نرم‌افزار ماکروس را فعال سازد. این کار باعث نصب بدافزاری می‌شود که اطلاعات جاسوسی‌شده را به یک آدرس ایمیلی در گوگل یا جی‌میل ارسال می‌کند.
به گفته گادی اورون از شرکت امنیت سایبری "سیمتریا" فایل‌های آلوده‌ای که به این ایمیل‌ها پیوست می‌شود معمولا حاوی فهرست‌هایی از تعطیلی‌های کشورهای اروپایی، سفارت‌خانه‌های آلمان، دستور کار کنفرانسی علمی و حتی پیامی از باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا است.
"ارتباط احتمالی این حملات با ایران"
ارتباط این حملات با عملیات "کلیور" هنوز روشن نیست. گادی اورون نیز در توضیحات خود نام خاصی را به عنوان عامل این حملات ذکر نکرد ولی گفت که پشت این فعالیت‌ها به احتمال قوی "کشوری است با توانایی‌های عملیاتی و فنی محدود." اورون در کنفرانس هامبورگ در پایان این توضیحات بی‌آنکه نامی از ایران ببرد پرچم این کشور را نشان داد.
بیشتر بخوانید: پلیس آمریکا در باره حمله هکرهای ایرانی هشدار داد
به موجب این گزارش، در عملیات "کلیور" که در اوایل دسامبر کشف شد در کنار شرکت‌های مخابراتی در فرانکفورت و دوسلدورف از شرکت‌هایی در چین، اسرائیل، کره جنوبی و آمریکا نیز به عنوان اهداف این حملات سایبری نام برده شده است. بر همین پایه، در عرض ۲ سال ۵۰ حمله هدفمند علیه شرکت‌های انرژی، کنسرن‌های تسلیحاتی، فرودگاه‌ها و دیگر تأسیسات انجام گرفته است. روی هم رفته این گروه باید داده‌های محرمانه‌ای با حجم ۸ گیگابایت، شامل ۸۰ هزار فایل از شرکت‌های مختلف را به سرقت برده باشد.
"پاسخ احتمالی ایران به حملات سایبری به این کشور"
طبق این گزارش، ابعاد این حملات سایبری از سال ۲۰۱۲ به بعد گسترده‌تر شده است که این مسئله می‌تواند پیامد حملات سایبری به ایران باشد. نرم‌افزار مخرب استاکس‌نت از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ به تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم در ایران آسیب وارد آورد. ادوارد اسنودن، همکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا سال گذشته گفت، این حمله سایبری توسط آمریکا و با همکاری اسرائيل انجام شده است.
ابعاد حملات سایبری از سال ۲۰۱۲ گسترد‌ه‌تر شده است ابعاد حملات سایبری از سال ۲۰۱۲ گسترد‌ه‌تر شده است
بنا بر این گزارش، ایران نیز به دنبال حملات سایبری علیه این کشور در سال ۲۰۱۲ در زمینه مقابله با حملات سایبری با کره شمالی تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد.
شرکت امنیت سایبری سایلنس در گزارش خود می‌گوید، دولت و سپاه پاسداران ایران از گروه‌های مختلف حملات سایبری برخوردارند تا زیرساخت‌های خارجی را هدف قرار دهند. این شرکت برای روشن شدن احتمال ارتباط این حملات با ایران آورده است: برای مثال تمامی اسامی هکرهای مرتبط با این عملیات ایرانی‌اند. به علاوه در این حملات از امکانات و دامنه‌های اینترنتی ثبت‌شده در جمهوری اسلامی استفاده شده است.
همچنین یک سیستم هشداردهنده در دستگاه‌های مورد استفاده نصب شده که وقتی حمله‌ای با آدرس اینترنتی ایران انجام می‌گیرد شروع به هشدار می‌کند. گذشته از این، ابعاد فعالیت‌ها و توانایی‌های مهاجمان سایبری نشان از آن دارد که احتمالا این حملات با "همکاری دولتی" انجام می‌شود. نکته دیگر این است که در بسیاری از این موارد کره جنوبی هدف قرار گرفته که نشانی است از دست داشتن احتمالی کره شمالی در این حملات.
مطابق گزارش یادشده، تمامی اسامی هکرهای مرتبط با این عملیات ایرانی‌اند. به علاوه در این حملات از امکانات ایران و دامنه‌های اینترنتی ثبت‌شده در جمهوری اسلامی استفاده شده است.
در کنفرانس کلوب "هرج و مرج هکرها" در هامبورگ گفته شد که این حملات می‌تواند توسعه یافته و بر روی اشخاص متمرکز شود. قرار است گزارشی جامع در باره "حملاتی کوچک، اما پرشمار" نیز ارائه شود. پس از آن است که رابطه احتمالی این حملات و عملیات یادشده روشن‌تر می‌شود.


وزارت علوم اتهام دانشگاه احمدی‌نژاد را تکذیب کرد

وزارت علوم اتهام دانشگاه احمدی‌نژاد را تکذیب کرد

پس از آن که دانشگاه ایرانیان، منتسب به محمود احمدی‌نژاد، در اطلاعیه‌ای ضمن معرفی آدرس اینترنتی جدید خود، وزارت علوم ایران را متهم کرد که وب‌سایت این دانشگاه را «غیر فعال» کرده است، وزارت علوم روز دوشنبه، هشتم دی، این ادعا را تکذیب کرد.
حسین حسینی، مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم، به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفت: «وزارت علوم نمی‌تواند چنین اقدامی را انجام دهد و اگر این اتفاق رخ داده از طرف وزارت علوم نبوده است.»
وی با تاکید بر این که این وزارتخانه برای برخورد با این دانشگاه مسیر قانونی خود را طی می‌کند افزود: «هنوز مسئله از طرف وزارت علوم به مراجع قانونی ابلاغ نشده است.»
وی تاکید کرد: «از آنجا که مجوز این دانشگاه غیرقانونی است، قرار بر این شد که معاونت حقوقی وزارت علوم از طریق مراجع حقوقی... از فعالیت آن جلوگیری کند که هنوز اقدامی صورت نگرفته است.»
در همین زمینه آقای حسینی روز چهارشنبه، ۱۲ آذر، گفته بود: «ما چیزی به نام دانشگاه ایرانیان که مجوز داشته باشد در کشور نداریم.»
دانشگاه غیرانتفاعی ایرانیان در آخرین روزهای ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد مجوز خود را از شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست خود آقای احمدی‌نژاد گرفت.
وزارت علوم، تحقيقات و فناوری روز يک‌شنبه، ۲۳ شهريورماه، در بيانيه‌ای اعلام کرد که این دانشگاه «فاقد مجوز راه‌اندازی و انجام امور آموزشی و پژوهشی» است.
این وزارتخانه همچنین خبر داد که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص اعطای مجوز به محمود احمدی‌نژاد برای تأسيس این دانشگاه نيز «لغو و بلااثر» است.
مصطفی افضلی‌فرد، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، در مهرماه ۹۲ از ارجاع پرونده دانشگاه ایرانیان به دادستان عمومی و انقلاب تهران توسط دادستان دیوان محاسبات خبر داده بود.
دلیل این اقدام واریز ۱۶ میلیارد تومان از حساب دولت به حساب این دانشگاه درآخرین روز ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد اعلام شده بود.
درنهایت مسئولان دانشگاه ایرانیان مدعی شدند که «به دلیل جلوگیری از ایجاد شبهه»، «کمک دریافتی» از دولت را به نهاد ریاست جمهوری بازگردانده‌اند.
حميد بقايی، معاون پشتيبانی دانشگاه ايرانيان، روز چهارشنبه، ۱۰ مهرماه، در نامه‌ای خطاب به حسن روحانی، رئيس جمهور، از او کمکی معادل «حداقل» ۵۰ ميليارد تومان طلب کرده بود.
معاون پشتيبانی دانشگاه ايرانيان علاوه بر کمک ۵۰ ميلياردی، همچنين چندين ساختمان در تهران و مراکز استان، زمينی حدودا ۲۰۰ هکتاری در اطراف تهران، و همکاری مسئولان در دولت آقای روحانی را خواستار شده بود.

مراجعه حدود ۴۰۰ نفر به اورژانس تهران در یک روز «به دلیل آلودگی»

مراجعه حدود ۴۰۰ نفر به اورژانس تهران در یک روز «به دلیل آلودگی»

اورژانس تهران خبر داد که در روز دوشنبه، هشتم دی‌ماه، نزدیک به ۴۰۰ بیمار قلبی و تنفسی به دلیل «آلودگی هوای تهران» از این مرکز خدمات درمانی «دریافت» کرده‌اند. به گفته مدیر این سازمان، تعداد بیماران قلبی و تنفسی نیز در این شهر افزایش یافته است.
همچنین بر اساس اعلام سازمان حفاظت از محیط زیست، هوای تهران در روز سه‌شنبه، ۹ دی، نیز در «شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار دارد.
حسن عباسی، مدیر روابط عمومی اورژانس تهران، در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که تعداد «بیماران قلبی و تنفسی» در شهر تهران افزایش یافته است.
به گفته آقای عباسی، در روز جمعه، پنجم دی‌ماه، ۲۶۴ فرد مبتلا به بیماری‌های قلبی و تنفسی از خدمات درمانی مرکز اورژانس تهران استفاده کرده‌اند، اما این تعداد در روز دوشنبه گذشته به ۳۹۲ نفر رسیده است.
وی همچنین از افزایش حدود پنج درصدی ماموریت‌های این مرکز در روز دوشنبه نسبت به روز یک‌شنبه به دلیل آلودگی هوای شهر تهران خبر داد.
آقای عباسی تصریح کرد: «در صورت تصویب کمیته اضطراری آلودگی استان تهران، آمبولانس‌های مرکز اورژانس با هدف خدمت‌رسانی بیشتر به شهروندان در میادین و معابر اصلی و پرتردد شهر مستقر خواهد شد.»
وی به شهروندان تهرانی به خصوص افراد سالخورده، زنان حامله و بیماران قلبی و ریوی توصیه کرد که تنها در موارد ضروری در سطح شهر تهران تردد و هنگام تردد از ماسک استفاده کنند.
روز یک‌شنبه گذشته اعلام شد که هوای شهر تهران تا پایان هفته جاری به دلیل آلودگی هوا در وضعیت اضطراری قرار دارد.
بر اساس تصمیم کمیته اضطراری کاهش آلودگی هوا، فعالیت کارخانه‌های شن و ماسه و فروش نشان طرح ترافیک روزانه در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه این هفته متوقف شده است.
همچنین زنگ ورزش مدرسه‌های تهران هم در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه تعطیل خواهد بود.
معاون پایش و نظارت محیط زیست استان تهران نیز خبر داد که هوای تهران در روز سه‌شنبه در «شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس» قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمد رستگاری تصریح کرد: «هم‌اکنون غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون فراتر از حد مجاز بوده و وضعیت کیفی هوا در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد.»
اثرات بهداشتی آلاینده ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون شامل تشدید بیماری قلبی و ریوی، مرگ و میر زودرس در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، ریوی و افراد مسن است.
احد وظیفه، مدیر پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی ایران، نیز روز سه‌شنبه گفت: «طی دو روز آینده در غالب مناطق کشور جوی آرام پیش‌بینی می‌شود که پیامد آن افزایش آلاینده‌ها در شهرهای صنعتی و پرجمعیت خواهد بود.»
پیشتر معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، گفته بود که از هر هفت مورد مرگ و میر شهروندان ایرانی، یک مورد به دلیل آلودگی هواست.

وکیل امیر حکمتی: پیشنهاد مبادله حکمتی با یک زندانی از طرف آمریکا

وکیل امیر حکمتی: پیشنهاد مبادله حکمتی با یک زندانی از طرف آمریکا

وکیل امير حکمتی روز سه‌شنبه، ۹ دی، مدعی شد که دولت آمریکا از طریق دفتر حافظ منافع خود در ایران خواستار «مبادله» این شهروند ایرانی-آمریکایی زندانی در ایران با یک زندانی شده است.
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل امیر حکمتی، در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم گفت: «هنوز پاسخی درخصوص این پیشنهاد به دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران ارائه نشده است.»
به گفته آقای علیزاده طباطبایی، این درخواست به قوه قضائیه ایران ارائه شده است.
وی در پاسخ به این سوال که پیشنهاد آمریکا مبادله آقای حکمتی با چه فرد یا افرادی است گفت: «فعلاً مصلحت نیست نامی از طرف مقابل اعلام شود و اگر قوه قضاییه صلاح بداند، این موضوع را اعلام می‌کند.»
امير حکمتی در مرداد ۱۳۹۰ در حالی که، به گفته خود، برای ديدار با مادربزرگش به ايران سفر کرده بود به اتهام جاسوسی برای آمريکا بازداشت و به اعدام محکوم شد.
آمريکا اتهام جاسوس بودن او را تکذيب کرده است.
وی پس از محکوميت به اعدام در نهایت در دادگاه تجدید نظر به اتهام همکاری با دولت‌های متخاصم به ده سال زندان محکوم شد.
به گفته خانواده آقای حکمتی، وی از روز ۲۵ آذر سال جاری دست به اعتصاب غذا زده بود و روز سه‌شنبه، دوم دی، پس از وعده مقام‌های زندان اوين برای بررسی مجدد پرونده‌اش،‌ دست از اعتصاب غذا برداشت.
امیرحکمتی همزمان با اعتصاب غذای خود در نامه‌ای از باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، خواست که همزمان با پیشرفت در مذاکرات اتمی با ایران او را نیز فراموش نکنند.
قبلًا خانواده امیر حکمتی به همراه دیگر مقامات بلندپایه، از جمله چند نماینده مجلس قانونگذاری، رئیس جمهور و وزیر خارجه آمریکا اظهار کرده‌اند که وی بی‌گناه بوده و خواستار آزادی این جوان ۳۱ ساله شده‌اند.
درحال حاضر سه شهروند شهروند ایرانی-آمریکایی در ایران زندانی هستند.
جان کری، وزير امور خارجه آمريکا، روز جمعه، هفتم شهريورماه، خواستار آزادی امير حکمتی، سعيد عابدينی و جيسون رضائيان شده بود.
سعيد عابدينی، کشيش تبشيری ۳۴ ساله، شهروند آمريکا و از تبار ايرانی ا‌ست؛ او در سفری به ايران به خاطر «راه‌اندازی کليساهای خانگی» و به اتهام «اقدام عليه امنيت ملی» به هشت سال زندان محکوم شد.
جيسون رضاييان، خبرنگار روزنامه واشینگتن پست در ايران، نیز از ۳۱ تيرماه هم‌چنان در بازداشت به سر می‌برد.

سناتور آمریکایی: افزایش تحریم ایران، اولویت جلسه بعدی سنا

سناتور آمریکایی: افزایش تحریم ایران، اولویت جلسه بعدی سنا

سناتور مارک کرک، از سناتورهای ارشد جمهوری‌خواه آمریکا
سناتور مارک کرک، از سناتورهای ارشد جمهوری‌خواه آمریکا
یکی از سناتورهای ارشد جمهوری‌خواه در آمریکا می‌گوید با آغاز جلسه بعدی سنا که اکثریت آن اکنون در دست جمهوری‌خواهان قرار گرفته، تشدید تحریم‌ها علیه ایران در زمره اولویت‌های اصلی جلسه قرار خواهد داشت.
سناتور مارک کرک این مطلب را روز یک‌شنبه، هفتم دی، در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی «فاکس نیوز» اعلام کرده و گفت که در جلسه ماه آینده سنا، رأی‌گیری اول در مورد یک خط لوله مهم در آمریکا و رأی‌گیری دوم در مورد تحریم‌های ایران خواهد بود.
سناتور کرک در این مصاحبه گفت که جمهوری‌خواهان در سنا احتمالاً به اندازه کافی از حمایت دموکرات‌ها برخوردار خواهند بود که بتوانند مصوبه تحریم بیشتر علیه ایران را از سد وتو بگذرانند.
او با ذکر این‌ که «من در این خصوص ۱۷ دموکرات را نیز همراه دارم» گفت که «این همان چیزی است که سعی داریم اتفاق بیفتد، یک رأی خوب با مشارکت هر دو حزب.»
بنا بر گزارش‌ها، جان بینر، سخنگوی مجلس نمایندگان، از هم‌اکنون حمایت خود از تحریم بیشتر علیه ایران را اعلام کرده‌ است.
در همین زمینه وب‌سایت آمریکایی «پولیتیکو» روز دوشنبه، هشتم دی، نوشت که لایحه جدیدی که قرار است در هفته‌های اول سال جدید میلادی با موضوع تحریم بیشتر علیه ایران در سنا به رأی گذاشته شود بر اساس متن لایحه‌ای تنظیم شده‌ که یک سال پیش از این توسط مارک کرک و سناتور رابرت منندز نوشته شده‌ بود.
این لایحه قصد دارد در صورتی که ایران از ادامه مذاکرات هسته‌ای سر باز بزند یا به مفاد توافق‌ هسته‌ای عمل نکند، تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را سخت‌گیرانه‌تر کند.
تنظیم‌کنندگان این لایحه می‌گویند که توافق جامع هسته‌ای با جمهوری اسلامی نباید شامل ادامه یافتن برخورداری از ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران باشد، چرا که از این ظرفیت «می‌توان برای ساخت بمب اتم هم استفاده کرد».
مجلس نمایندگان ایالات متحده که در دست جمهوری‌خواهان است در سال ۲۰۱۳ لایحه‌ای را تصویب کرد که بخش صنایع انرژی ایران را هدف قرار می‌داد، اما این لایحه هیچ گاه موفق نشد از تصویب سنا بگذرد.
باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، بارها از کنگره خواسته‌ است تا از تحریم بیشتر ایران پرهیز کرده و به مذاکرات هسته‌ای شانس بیشتری بدهند.
سنای آمریکا پیش از انتخابات اخیر آمریکا هنوز اکثریتی از دموکرات‌ها داشت، اما پس از انتخابات، اعضای حزب جمهوری‌خواه، که بسیاری از آنها طرفدار اتخاذ تدابیر سخت‌گیرانه‌تری علیه جمهوری اسلامی هستند، در آن اکثریت یافتند.
آقای اوباما پیش از برگزاری انتخابات سنا، در سخنرانی سالانه خود در مجمع عمومی سازمان ملل از مردم و رهبران ایران خواست تا «این فرصت تاریخی را از دست ندهند» و از مذاکرات هسته‌ای جاری برای یافتن یک «راه حل دیپلماتیک» صلح‌آمیز به منظور حل و فصل ابهامات برنامه هسته‌ای خود استفاده کنند.

افزایش انتقاد از عملی نشدن شعارهای دولت درباره سینما


افزایش انتقاد از عملی نشدن شعارهای دولت درباره سینما

جلوگیری از نمایش چند فیلم بحث‌انگیز که مجوز اکران دارند و عقب‌نشینی وزارت ارشاد از اکران آنها با انتقادهای شدیدی روبرو شده است. رئیس سازمان سینمایی به خاطر توقف اکران "خانه پدری" عذرخواهی کرد.
«نمی‎شود برای یک فیلم مجوز صادر کنیم و بعد به خاطر مخالفت و سر و صدای یک گروه فشار آن مجوز را باطل کنیم.» این بخشی از سخنان وزیر ارشاد، علی جنتی در نشست تودیع و معارفه رئیس سازمان سینمایی در شهریور ۱۳۹۲ است.

جنتی هم در این نشست و هم در مناسبت‌های دیگر در واکنش به جلوگیری از اکران فیلم‌های مجوزداری مانند "عصبانی نیستم"، ساخته رضا درمیشیان وعده داده است: «ما پای مجوزهایی که می‌دهیم می‌ایستیم.»

روزنامه جام جم ششم شهریور ماه به نقل از خبرگزاری فارس نوشت: «با وجود هشدارهای قبلی، سازمان سینمایی به اکران سه فیلم "پاداش" (کمال تبریزی)، "خانه پدری" (کیانوش عیاری) و "عصبانی نیستم" چراغ سبز نشان داده است.»

توفیق مخالفان مجلس

کیانوش عیاری در این گزارش متهم شده که در فیلم خود "روایتی اغراق‌آمیز از تعصب و غیرت را از چند نسل گذشته تا کنون" ارائه می‌کند.

"خانه پدری" در سال ۸۹ ساخته شده و در آن خشونت علیه زنان در یک خانواده سنتی ایرانی به شکلی صریح و بی‌پرده به نمایش گذاشته می‌شود.

این فیلم سال گذشته با دریافت پروانه نمایش در سی و دومین جشنواره فیلم فجر شرکت داشت و قرار بود از چهارم دی‌ماه در چند سینمای تهران، اصفهان و مشهد به نمایش گذاشته شود.

با این همه نمایش فیلم به یک سالن سینما در تهران محدود ماند که همان هم پس از دو روز متوقف شد. پیش از آن نیز حوزه هنری‌ جلوی نمایش فیلم کیانوش عیاری در سینما آزادی را گرفت و شهرداری مانع اکران آن در سالن خانه هنرمندان شد.

یک روز پیش از نمایش "خانه پدری"، مرتضی آقاتهرانی، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس به خبرگزاری فارس گفته بود: «در صحبت‌هایی که با مسئولین ارشاد داشتیم نگرانی کمیسیون فرهنگی به آن‌ها منتقل شد و نتیجه، عدم اکران این فیلم خواهد بود».‌

بیشتر بخوانید: مقابله مجلس با اکران فیلم "خانه پدری" و واکنش‌ها به آن

مجوز بی‌فایده‌ی اکران

مسئولان وزارت ارشاد در روزهای پس از توقف اکران "خانه پدری" از خود واکنشی نشان ندادند و دست‌کم به صورت آشکار درباره علت لغو نمایش آن چیزی نگفتند.

روز یک‌شنبه، هفتم دی‌ماه وزیر ارشاد با بیان این که "شورای پروانه نمایش، اجازه اکران این فیلم را تایید کرده" گفت، نظر شخصی او این است که به دلیل خشونتی که در صحنه‌ای از فیلم عیاری وجود دارد نمایش عمومی آن کار درستی نیست.
صحنه‌ای از فیلم خانه پدری ساخته کیانوش عیاری صحنه‌ای از فیلم "خانه پدری" ساخته کیانوش عیاری

علی جنتی در جمع خبرنگاران گفت: «به دلیل خشونت فیلم ما اعلام کرده‌ایم که در حد محدود به صورت اکران‌های خصوصی مثل موزه سینما و شرایطی مثل حضور نیافتن افراد کمتر از ۱۶ سال خانه پدری نمایش داده شود.»

وزیر ارشاد به توقف اکران محدود "خانه پدری" اشاره‌ای نکرده، اما فرهاد توحیدی،‌رئیس هیئت مدیره خانه سینما ضمن گلایه از دخالت نهادهای خارج از قوه مجریه در امور سینمای از تشکیل یک جلسه اضطراری برای رسیدگی به این وضعیت خبر داده است.

عذرخواهی کم‌سابقه

رئیس هیئت مدیره بزرگترین نهاد صنفی سینماگران می‌گوید این جلسه پنجم دی‌ماه تشکیل شد و در روزهای آینده نیز جلسات دیگری برای بررسی راه‌های برون‌رفت از معضلاتی که در ماه‌های گذشته گریبان سینمای کشور را گرفته برگزار خواهد شد.

توحیدی به خبرگزاری ایسنا گفت: «تصور ما بر این است که دخالت نهادهایی خارج از قوه مجریه برای سینمای ما ایجاد مشکل می‌کند تا جایی که همچنان اعتبار پروانه نمایش، آینده سینمای ایران و امنیت شغلی سینماگران، از بحث‌های مهم سینمای ماست که با اقداماتی که خارج از حوزه‌های مدیریتی سینما انجام می‌شود، مخاطره‌آمیز شده است.»

حجت‌الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی، در اقدامی که میان مسئول جمهوری اسلامی کمتر سابقه دارد با انتشار متن کوتاهی "از همه کسانی که از فراهم نشدن زمینه‌های اکران فیلم خانه پدری آزرده خاطرند" پوزش خواست و برای سینمای ایران روزهای بهتری آرزو کرد.

خبرگزاری ایلنا، هشتم دی‌ماه در مطلبی زیر عنوان "عقب‌نشینی از اعمال قانون یا فشارهای غیرقابل کنترل" می‌پرسد، اگر قرار بود "وزارت ارشاد به‌جای دفاع از مجوزهای خود تن به هیاهو‌ها بدهد و مجری منویات اقلیتی خاص شود؛ چرا باید برای نمایش فیلمی مانند خانه پدری اطلاع‌رسانی گسترده صورت گیرد؟"

سکوت "وزیر راستگو"

در بخش دیگری از این گزارش این پرسش مطرح شده که کدام قدرت امکان مداخله‌ی افراد و گروه‌های غیرمتخصص در امر سینما را فراهم آورده است؟

پاسخ به این پرسش را اگر بسیاری از شهروندان هم ندانند، هم دست‌اندرکاران سینما می‌دانند و هم بهتر از آنها مسئولان دولتی که با گروه‌های فشار به خوبی آشنا هستند.

در کنار مخالفت‌های مجلس، "حوزه هنری"، از نهادهای وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی نیز با در اختیار داشتن شماری از مهمترین سینماهای کشور نقشی اساسی در جلوگیری از نمایش برخی فیلم‌ها بر عهده دارد.

مسئولان دولتی نه تنها برخلاف وعده‌های انتخاباتی و شعارهای قبلی از تصمیم‌های خود و حقوق شهروندان دفاع نمی‌کنند که اغلب از گفتن صریح واقعیت‌ها نیز خودداری می‌کنند.

این در حالی است که حسن روحانی به عنوان رئیس دولت "تدبیر و امید" بارها از دروغ‌پردازی‌های دولتمردان قبلی به شدت انتقاد کرده و کابینه خود را دولت راست‌گویان خوانده است.

وزیر ارشاد نیز در نخستین روزهایی که کار خود را آغاز کرد مدعی بود: «ما دولتمردان باید صداقت، امانتداری و راستگویی را که جزو ارزش‌های انقلابی است، ابتدا در وجود خود ارتقا دهیم تا بتوانیم در جامعه الگو باشیم. در این صورت است که صداقت، امانت و راستگویی در جامعه توسعه پیدا می‌کند.»

دوشنبه، دی ۰۸، ۱۳۹۳

یک مدیرکل صدا‌وسیما: جوانان خبرهای رسانه‌های داخلی را قبول نمی‌کنند

یک مدیرکل صدا‌وسیما: جوانان خبرهای رسانه‌های داخلی را قبول نمی‌کنند

کلباسی، مدیر کل صدا و سیمای اصفهان
کلباسی، مدیر کل صدا و سیمای اصفهان
یک مقام صدا و سیمای جمهوری اسلامی می‌گوید که جوانان ایران «اخبار بی‌بی‌سی را می‌پذیرند اما اخبار داخلی کشور را قبول نمی‌کنند.»
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی کلباسی، مدیرکل صدا و سیمای استان اصفهان، روز یکشنبه هفتم دی در یک همایش گفت که وقتی در دانشگاه‌ها به جوانان می‌گوییم رتبه علمی کشورمان در جایگاه دوازدهم جهان است، قبول نمی‌کنند.
آقای کلباسی در عین حال گفت که اما همین جوانان اخبار بی‌بی‌سی را می‌پذیرند و خبرهای رسانه‌های داخلی را قبول نمی‌کنند.
مدیرکل صدا و سیمای استان اصفهان همچنین گفت که در حال حاضر ۱۷ هزار شبکه تلویزیونی در ایران وجود دارد.
این مقام رسمی در صدا وسیمای جمهوری اسلامی در حالی می‌گوید که جوانان به خبرهای رسانه‌های خارجی همچون بی‌بی‌سی اعتماد بیشتری دارند که سال‌هاست دریافت امواج شبکه‌های ماهواره‌ای خارج از ایران از سوی مخاطبان داخل ایران ممنوع است و با آنها برخورد می‌شود.
این در حالی است که پیشتر علی جنتی، وزیر ارشاد نیز ایران گفته بود که نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد ۷۱ درصد مردم در تهران بیننده شبکه‌های ماهواره‌ای هستند.
علی جنتی روز سه‌شنبه در مراسم هفته پژوهش گفته بود که پارازیت‌اندازی و جلوگیری از دسترسی به شبکه‌های ماهواره‌ای تاکنون تأثیرگذار نبوده، و راه حلِ مقابله با دیدن شبکه‌های ماهواره‌ای، تولید محتوای جذاب و مفید است.
«طرح ممنوعیت استفاده از تجهیزات ماهواره‌ای» ۲۳ بهمن سال ۱۳۷۳ به تصویب مجلس ایران رسید. بر اساس این قانون، ورود، توزیع و استفاده از تجهیزات دریافت ماهواره جز در مواردی که در قانون تعیین شده باشد ممنوع است.
این در شرایطی است که برخورد با دارندگان و استفاده‌کنندگان تجهیزات ماهواره پس از ناآرامی‌ها و اعتراض‌های گسترده پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ از سوی مراجع قضائی و نیروی انتظامی بسیار شدت گرفت.
مرکز پژوهش‌های مجلس ایران نیر در تیرماه گذشته اعلام کرد که قانون منع استفاده از ماهواره کارایی و اثربخشی خود را از دست داده و تلاش‌های صورت گرفته برای تصویب قانون جدید نیز به دلیل فقدان سیاست واحد به شکست انجامیده است.
این گزارش که تیرماه ۱۳۹۳ ارائه شد، خواستار همکاری دولت و مجلس برای برون‌رفت از وضعیت «منفعل در قبال شبکه‌های ماهواره‌ای» شده است.
بحث نحوه برخورد با دارندگان دیش‌های دریافت امواج ماهواره‌ای در سال‌های گذشته همواره مورد اختلاف مسئولان جمهوری اسلامی بوده است.
در حالی که نیروی انتظامی هر چند وقت یک بار اقدام به جمع‌آوری دیش‌های ماهواره‌ای می‌کند برخی از مسئولان دولتی این برخورد‌ها را کارساز نمی‌دانند.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت حسن روحانی، خرداد ماه امسال شیوه برخورد سلبی با ماهواره را چاره‌ساز ندانسته بود.
موضوع ارسال پارازیت بر روی شبکه‌های ماهواره‌ای پس از گزارش سازمان هوا‌شناسی به مجلس ایران در چند هفته گذشته دوباره در رسانه‌های ایران مطرح شد.
پیش از این سازمان هوا‌شناسی ایران در گزارشی به مجلس اعلام کرده بود که به دلیل پارازیت‌ها نمی‌تواند تغییرات جوی را به‌هنگام پیش‌بینی کند.

شمخانی: شایعه‌پراکنان بیمار می‌پرسند ما به عراق و سوریه چکار داریم؟

شمخانی: شایعه‌پراکنان بیمار می‌پرسند ما به عراق و سوریه چکار داریم؟

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران روز دوشنبه، ۸ دی، در مراسم تشییع پیکر حمید تقوی، فرمانده کشته شده سپاه پاسداران در عراق گفت که «شایعه‌پراکنان بیمار این روزها به ترویج این سؤال می‌پردازند که چه نسبتی بین سامرا و حمید تقوی وجود دارد و ما را چه کار به اینکه در عراق و سوریه چه می‌گذرد.»
براساس گزارش رسانه‌های ایران، حمید تقوی، از فرماندهان سپاه پاسداران ایران روز شنبه، ۶ دی، و با شلیک «تک‌تیرانداز» گروه داعش در سامرای عراق کشته شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، علی شمخانی در این باره تصریح کرد که «پاسخ این سؤال روشن است اگر تقوی‌ها در سامرا خون ندهند ما باید در سیستان، آذربایجان، شیراز و اصفهان خون بدهیم.»
وی تأکید کرد: «تقوی و تقوی‌ها امروز برای این خون می‌دهند که قبل از آنکه ما در تهران خون دهیم باید در سامرا دفاع کرد و خون داد.»
همزمان با سخنان آقای شمخانی، علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران نیز گفت که نیروهای مسلح ایران جلوی به گفته او «تروریست‌های وحشی» را در عراق گرفته و در این کشور آرامش ایجاد کرده‌اند.
محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر جمهوری اسلامی، روز شنبه ۲۲ آذر ماه گفته بود: «برخی می‌گفتند که سوریه چه ربطی به ما دارد؟ در پاسخ آنان باید گفت که اگر سوریه حمایت نشده بود، امروز عراق از دست می‌رفت.»
ایران از جمله حامیان اصلی دولت بشار اسد در جنگ داخلی سه سال اخیر سوریه است.
پیش از این گزارش‌هایی از حضور نیروهای نظامی ایران در سوریه و عراق منتشر شده‌است.
مقامات جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند که نیروهای نظامی ایران برای خدمات «مستشاری» در این کشورها حضور دارند.
پیش از این علی حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، گفته بود که قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران «با ۷۰ نفر جلوی سقوط اربیل را گرفت.»
آقای شمخانی در ادامه سخنان خود با اشاره به سوابق کاری حمید تقوی گفت: «از روز اول تشکیل سپاه اهواز در کسوت پاسداری وارد شد و کار اطلاعاتی انجام می‌داد و در واقع از بنیانگذاران مجاهدان عراقی در حور بود و پشتوانه همکاری با مجاهدین عراقی از او فرمانده‌ای ساخت که دیگران به راحتی او را به عنوان فرمانده قبول می‌کردند.»
به گزارش روابط عمومی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، آقای تقوی در طول جنگ ۸ ساله ایران و عراق از فرماندهان قرارگاه رمضان بوده‌است.
از قرارگاه رمضان به عنوان مرکز فرماندهی و اجرای جنگ‌های نامنظم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نام برده می‌شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران همچنین گفت: «وضعیت آشوب‌بار منطقه ما به دلیل نگاه سردمداران غرب برای مبارزه با اسلام‌خواهی ماست.»
مقامات جمهوری اسلامی پیش از این بارها گروه «حکومت اسلامی» (داعش سابق) را ساخته آمریکا، اسرائیل و بریتانیا خوانده و همچنین کشورهای سنی عربی حاشیه خلیج فارس به‌ویژه عربستان سعودی را به حمایت از این گروه متهم کرده‌اند.
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز جمعه ۱۱ مهر، این گروه را دست‌پرورده غرب خوانده و گفته بود که «هدف استکبار از راه‌اندازی گروه‌های تروریستی تکفیری، ایجاد حاشیه امن برای رژیم صهیونیستی» است.
وی همچنین روز دوشنبه ۲۱ مهر با «خبیث» خواندن دولت بریتانیا گفته بود که آن کشور، «داعش» و القاعده را «برای مقابله با جمهوری اسلامی و بیداری اسلامی درست کرده‌است.»

اوباما: ایران می‌تواند تبدیل به یک قدرت بسیار موفق منطقه‌ای شود

اوباما: ایران می‌تواند تبدیل به یک قدرت بسیار موفق منطقه‌ای شود

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا می‌گوید که ایران می‌تواند با قبول کردن توافق جامع هسته‌ای درازمدت، تبدیل به یک «قدرت بسیار موفق منطقه‌ای» شود.
اوباما در گفت‌وگو با شبکه رادیویی آمریکایی «ان‌پی‌آر» اظهار داشت که ایران این شانس را دارد که تکلیف خود را با جامعه بین‌الملل روشن کند.
خبرگزاری رویترز دوشنبه ۸ دی ماه گزارش داد که این مصاحبه در تاریخ ۱۸ دسامبر، ۱۱ روز پیش، در کاخ سفید ضبط شده‌است و قرار است طی هفته جاری منتشر شود.
بیش از یک سال گذشته، ایران با شش قدرت جهانی بر سر یک توافق موقت هسته‌ای به تفاهم رسید که این توافق تا اول ژوئیه سال آینده تمدید شده‌است.
بر اساس توافق ژنو، ایران در ازای لغو برخی تحریم‌های غرب، غنی‌سازی اورانیوم در سطح ۲۰ درصد را متوقف کرد و قرار است سانتریفیوژهای نسل جدید را فعال نکند.
جمهوری اسلامی ایران بر این مدعاست که برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است، اما از دیدگاه کشورهای غربی، ایران احتمالا در پوشش فعالیت‌های صلح‌آمیز برای ساخت بمب هسته‌ای تلاش می‌کند.
اوباما در ادامه گفت که ایران باید فرصت بدست آمده برای متوقف شدن تحریم‌های «فلج‌کننده» را غنیمت بشمارد: «بخاطر اینکه اگر آنها (ایران) چنین کنند، استعدادها، منابع و ظرافت‌های غیرقابل باوری در داخل ایران وجود دارد که می‌تواند به یک قدرت موفق منطقه‌ای تبدیل شود، در حالی که از قواعد و قوانین بین‌المللی نیز اطاعت می‌کند و چنین چیزی برای همه مطلوب خواهد بود».
رویترز می‌نویسد در حالی که جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا، روز شنبه، ۱۵ آذر ماه، گفت که شانس رسیدن به توافق هسته‌ای کمتر از ۵۰ درصد است، خود اوباما در مصاحبه با شبکه «ان‌پی‌آر» تاکید کرده‌است که «توافق بر یک تفاهم جامع هسته‌ای امکان‌پذیر است».
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه گفت که «نگرانی‌های دفاعی مشروع ایران بعد از تحمل مصیبت‌های جنگ عراق را تایید می‌کند»، اما از «ماجراجویی‌های ایران مانند حمایت از گروه‌های مانند حزب‌الله که مستقیماً تهدیدهای خود را متوجه اسرائیل کرده» انتقاد کرد.
وی همچنین ایده باز کردن دوباره سفارت آمریکا در ایران را رد نکرد. اوباما گفت که نمی‌گوید هرگز سفارت واشینگتن در تهران باز نخواهد شد، اما پیش‌زمینه آن برقرار شدن دوباره روابط میان دو کشور است.
اخیرا آمریکا و کوبا بر سر عادی‌سازی روابط با همدیگر به توافق رسیدند، اما اوباما می‌گوید که ایران با کوبا فرق دارد، چرا که ایران تامین‌کننده مالی برخی گروه‌های تروریستی است و از طرفی بر خلاف کوبا که کشوری کوچک است، ایران تهدید بزرگ برای آمریکا با قابلیت‌های هسته‌ای است.
با اینحال وی اظهار امیدواری کرد که روزی روابط واشنگتن-تهران بهتر شود.
اوباما درباره پرسشی پیرامون اینکه چگونه می‌خواهد در فرصت دو سال باقی مانده از ریاست جمهوری خود به بازسازی کشورهای جنگ‌زده کمک کند، گفت که اولویت با کشورهایی مانند لیبی، سوریه و عراق است، با اینحال وی تاکید کرد که آمریکا تنها می‌تواند کمک کند، نه اینکه این بازسازی را خود بر عهده بگیرد.
وی همچنین انتشار اخباری پیرامون اختصاص تریلیون‌ها دلار منابع مالی دیگر برای فرستادن نیروهای زمینی آمریکا برای جنگ با حکومت اسلامی، داعش سابق، را رد کرد و گفت گه ما تریلیون‌ها دلار خود را برای بازسازی مدارس، راه‌ها، علوم پایه و تحقیقات خودمان در آمریکا نیاز داریم.

نتانیاهو: ایران درصدد تعمیق اقدامات تروریستی در کرانه باختری است


نتانیاهو: ایران درصدد تعمیق اقدامات تروریستی در کرانه باختری است

نخست‌وزیر اسرائیل از خشنودی سفیر تشکیلات خودگردان فلسطینی در تهران مبنی بر تسلیح کرانه باختری توسط ایران به شدت انتقاد کرد. نتانیاهو ایران را متهم کرد که به "عملیات تروریستی" علیه شهروندان اسرائیلی دامن می‌زند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در نشست کابینه دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در نشست کابینه دولت
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در روز یک‌شنبه (۲۸ دسامبر/۷ دی) در نشست هفتگی کابینه‌ی دولت این کشوراعلام کرد که ایران می‌کوشد "فعالیت‌های تروریستی خود را در کرانه باختری تعمیق دهد."
روزنامه "جروزالم پست" در شماره روز دوشنبه خود (۲۹ دسامبر) به نقل از نتانیاهو نوشت: «سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در تهران (صلاح الزواوی) از دستور علی خامنه‌ای مبنی بر تسلیح کرانه باختری به شوق آمده است.»
نتانیاهو افزود: «بنا به گفته‌ی الزواوی نظام صهیونیستی تجاوزگر و غده‌ای سرطانی است که باید دیر یا زود نابود شود.» نخست‌وزیر اسرائیل تاکید کرد که این سخنان نه از سوی یک مقام گروه حماس، بلکه از سوی یک نماینده رسمی تشکیلات خودگردان فلسطینی بیان شده است.
نتانیاهو خطاب به وزیران خود گفت: «حال باید دید که پاسخ سازمان ملل متحد به این اظهارات چیست. به جای تعامل با چنین اظهارات تحریک‌آمیزی، سازمان ملل به آنها نشان افتخار هم می‌دهد.»
به گفته نتانیاهو، اظهارتی از این دست سبب عملیات تروریستی در کرانه باختری در هفته‌های گذشته شده است. در ماه دسامبر کرانه باختری شاهد حملات تروریستی فلسطینیان علیه شهروندان اسرائیلی بود.
بنا به ارزیابی نتانیاهو، "سفیر فلسطینی از توصیه‌های رهبر ایران برای انجام عملیات تروریستی" در کرانه باختری رود اردن خشنود شده و از آن استقبال کرده است.
بنا به گزارش جروزالم پست، "الزواوی از تسلیح کرانه باختری به عنوان الویت مهم" یاد کرده است.
در پی تلاش فلسطینیان برای برای رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین در مجامع بین‌المللی، نخست‌وزیر اسرائیل تصریح کرد که حتا در صورت تایید شورای امنیت سازمان ملل با این اقدام، اسرائیل آن را نخواهد پذیرفت.
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی پیشتر خواهان تسلیح کرانه باختری رود اردن شده بود علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی پیشتر خواهان تسلیح کرانه باختری رود اردن شده بود
ادعای حضور نیروهای ایرانی در مرزهای اسرائیل
بنا به گزارش این روزنامه، یکی از اعضای سپاه پاسداران به‌تازگی در حساب توییتر خود با افتخار نوشته است که "سربازان تحت فرماندهی وی در لبنان هم اکنون در کنار مرزهای فلسطین اشغالی (اسرائیل) هستند."
عکس‌هایی نیز از این سربازان ضمیمه این خبر کوتاه توییتری بوده است. چهره‌های این سربازان که با اونیفورم نظامی ایران دیده می‌شوند، محو شده‌اند.
موسسه پژوهش رسانه‌ای خاورمیانه (موسوم به موسسه ممری) برای نخستین بار این خبر توییتری و عکس‌های سربازان ایرانی را منتشر کرد.
این موسسه هم‌چنین دست به انتشار عکس‌هایی دیگر از نظامیان ایرانی زده و مدعی شده است که این عکس‌ها در جنوب لبنان، دره بقاع و منطقه بعلبک گرفته شده‌اند. به گفته موسسه ممری، این عکس‌ها دربلاگی با این عنوان انتشار یافته‌اند: «ما به نزدیکی ام‌الفساد، اسرائیل لعنتی رسیدیم. انشاالله به زودی از روی جنازه آنها عبور خواهیم کرد.»
موسسه ممری در ماه‌های گذشته نیز اعلام کرده بود که مقامات نظامی ایرانی حضوری چشمگیری در جنوب لبنان دارند.

کشته شدن سه عضو سپاه پاسداران در سراوان


کشته شدن سه عضو سپاه پاسداران در سراوان

به گفته مقامات امنیتی ایران، سه تن از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله غافلگیرکننده در نزدیکی شهر سراوان در استان سیستان و بلوچستان کشته شده‌اند. بر اساس گزارش‌ها مهاجمان پس از این حمله به پاکستان گریخته‌اند.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران - ایرنا - روز دوشنبه هشتم دی‌ماه (۲۹ دسامبر) به نقل از علی اصغر میرشکاری، معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان خبر داد که عصر روز یکشنبه در حمله افراد مسلح به یک خودروی سپاه‌ پاسداران سه تن از این نیروها جان باخته‌اند.
قربانیان این حمله مسلحانه سرگرد اکبر عبدالله نژاد، ستوان سوم قدرت الله ماندنی و بسیجی موسی نصیری بیات معرفی شده‌اند.
به گفته این مقام مسئول این حمله در نطقه صفر مرزی در نزدیکی شهرستان سراوان صورت گرفته است. سراوان در ۳۴۰ کیلومتری جنوب زاهدان در همسایگی مرز پاکستان قرار دارد.
منطقه نا آرام سراوان
منطقه سراوان یکی از بخش‌های ناآرام سیستان و بلوچستان است که به طور مرتب شاهد درگیری‌های مسلحانه است.
در یکی از آخرین حملات به نیروهای نظامی، در اواسط مهرماه امسال (۱۳۹۳) افراد مسلح با حمله به یک خودروی نیروی انتظامی در نزدیکی سراوان سه سرنشین آن را کشتند.
مهاجمان سپس خودروی مرزبانان ایران را پر از مواد منفجره کردند و آن را در داخل پاسگاه مرزی "آسپیچ" منفجر کردند. در این حملات سه نفر کشته و دستکم سه نفر زخمی شدند.
در رخدادی دیگر، اوایل آذرماه، دو مامور کادر نیروی انتظامی و یک سرباز وظیفه حین گشت‌زنی در شهرستان زهک در شمال استان سیستان و بلوچستان به ضرب گلوله افراد ناشناس جان خود را از دست دادند.
هنوز هیچ سازمان یا گروهی مسئولیت حملات عصر یکشنبه را بر عهده نگرفته است. پیش از این گروه "جیش العدل" مسئولیت بیشتر حملات این‌چنینی را بر عهده گرفته است. "جیش العدل" یک گروه شبه نظامی است که خود را از جمله مدافع اقلیت سنی‌مذهب بلوچ معرفی می‌کند.
به نوشته برخی صفحات وابسته به این گروه در شبکه‌های اجتماعی، حملات اخیر به تلافی اقدامات ایران در سوریه در حمایت از حکومت بشار اسد صورت گرفته است.
مقامات ایران "جیش العدل" را یک گروه تروریستی می‌دانند و همزمان از حکومت پاکستان به علت ناتوانی در کنترل مناطق قبیله‌نشین غرب این کشور به شدت انتقاد می‌کنند.

۱۵ درصد نقدینگی ایران در اختیار موسسات مالی غیرمجاز

۱۵ درصد نقدینگی ایران در اختیار موسسات مالی غیرمجاز

قائم مقام بانک مرکزی ایران می‌گوید که شش موسسه غیر مجاز مالی و اعتباری بیش از ۱۵ درصد از حجم نقدینگی کشور را در اختیار دارند. دولت در تلاش است که بر موسسات مالی که بدون مجوز فعالیت می‌کنند، نظارت داشته باشد.
اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی ایران، روز دوشنبه هشتم دی (۲۹ دسامبر) گفت که آمار دقیقی از موسسات پولی و اعتباری غیر مجاز و صندوق‌های قرض‌الحسنه وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) وی که در همایش "سیاست‌های پولی و چالش بانکداری و تولید" سخن می‌گفت، تصریح کرد که شش موسسه مالی غیر مجاز حدود ۹۴ هزار میلیارد تومان از سپرده‌های شهروندان را در اختیار دارند.
به گفته کمیجانی با توجه به اینکه این میزان سرمایه برابر با ۱۵ درصد از حجم کل نقدینگی ۶۷۰هزار میلیارد تومانی است، این موسسات می‌توانند نقش "مخرب و برهم زننده‌ای" در بازار پولی ایران داشته باشند.
درخواست بانک مرکزی از سپرده‌گذاران
پیش از این در آذرماه سال جاری خورشیدی (۱۳۹۳) ولی‌الله سیف، رئیس بانک مرکزی از سپرده‌گذاران خواسته بود که به طمع سود بیشتر سرمایه‌های خود را در اختیار موسسات مالی بدون مجوز قرار ندهند.
رئیس بانک مرکزی ایران از بانک‌ها خواست به موسسات مالی غیر مجاز خدمات ندهند.
وی با بیانی اینکه این موسسات مانع ایجاد انضباط در نظام بانکی هستند از بانک‌ها خواست که از ارائه خدمات به موسسات غیر مجاز خودداری کنند. سیف همچنین از همکاری قوه قضائیه و نیروی انتظامی برای مقابله با فعالیت موسسات مالی غیرمجاز خبر داده بود.
در نزدیک به پانزده ماه گذشته و با شروع کار دولت حسن روحانی، بانک مرکزی تلاش کرده است تا از فعالیت موسسات مالی و قرض الحسنه بدون مجوز جلوگیری کند. گرچه به نظر می‌رسد در این راه با موانع جدی روبرو است.
اعلام اسامی موسسات دارای مجوز
بانک مرکزی آبان ماه امسال با انتشار اسامی موسسات مالی مجاز، فعالیت سایر بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری را غیر مجاز اعلام کرد.
در میان اسامی بانک‌های مجاز، نام موسسه‌های مالی و اعتباری ثامن‌الحجج، ثامن‌الائمه، آرمان، فرشتگان، نور، میزان، فردوسی و مولی‌الوحدین دیده نمی‌شد. گرچه بعدتر یک مقام بانک مرکزی گفت که موسسات مالی نور و آرمان در حال سپری کردن مراحل دریافت مجوز خود هستند.
نام بانک های خصوصی آینده (تات سابق) و مهر اقتصاد ایران نیز در میان نام بانک‌های صاحب مجوز نیستند.
روابط عمومی بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای انتشار اسامی موسسات دارای مجوز و تحت نظارت این بانک در راستای "شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی صحیح" به شهروندان صورت گرفته است.
این اطلاعیه همچنین هشدار می‌دهد که سایر موسسات مالی بدون مجوز بوده "مسوولیت ناشی از عملکرد ناصحیح آنها مستقیما متوجه کسانی می‌شود که به این موسسات مراجعه داشته‌اند".

نوبخت: با نفت بشکه‌ای ۳۵ دلار هم کشور را اداره می‌کنیم

نوبخت: با نفت بشکه‌ای ۳۵ دلار هم کشور را اداره می‌کنیم

سخنگوی دولت می‌گوید اگر سقوط بهای نفت باز هم ادامه داشته باشد اوضاع "به راحتی قابل کنترل است". در بودجه سال آینده بهای فروش هر بشکه نفت ۷۲ دلار پیش‌بینی شده و قیمت کنونی به حدود ۶۰ دلار کاهش یافته است.
تابستان امسال بهای هر بشکه نفت خام در بازارهای بین‌المللی به حدود ۱۱۵ دلار رسید و پس از آن سیر نزولی قیمت‌ها آغاز شد. کاهش درآمدهای نفتی کشورهایی مانند ایران را که به شدت به آن وابسته هستند با مشکل روبرو می‌کند.

در حالی که درآمدهای ارزی جمهوری اسلامی از راه فروش نفت و میعانات گازی بیش از ۴۵ درصد کاهش یافته، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت ادعا می‌کند که اوضاع همچنان قابل کنترل است.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری دوشنبه (۸ دی/ ۲۹ دسامبر) در جمع خبرنگاران با تاکید بر این که بودجه امسال کسری نخواهد داشت گفت: «در لایحه بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور درصورت افزایش یا کاهش قیمت نفت مکانیزم‌های لازم پیش‌بینی شده است.»

خوش‌بینی به بازگشت نفت ۸۰ دلاری

نوبخت، همزمان با انتصابش به عنوان رئیس سازمان تازه احیا شده مدیریت و برنامه‌ریزی اذعان کرد که با توجه به شرایط بین‌المللی هر چه قیمت نفت کمتر پیش‌بینی شود ضریب اطمینان بیشتر خواهد بود.

بهای پیشنهادی دولت برای نفت در بودجه امسال ۱۰۸ دلار بود که با نظر نمایندگان مجلس به ۱۰۰ دلار کاهش یافت. نوبخت می‌گوید اگر مجلس دوباره تشخیص دهد که برای اطمینان، قیمت نفت باید کمتر در نظر گرفته شود می‌شود هنگام بررسی لایحه بودجه ۹۴ این کار را انجام داد.

بسیاری از تحلیلگران معتقدند با توجه به عوامل مختلف، به ویژه با در نظر داشتن مازاد عرضه نفت نسبت به تقاضای بازار، احتمال افزایش قیمت بسیار ضعیف است.

نوبخت با اشاره به پیش‌بینی خوش‌بینانه برخی صاحب‌نظران که به گفته‌ای او بهای متوسط هر بشکه نفت در سال آیند را ۸۰ دلار برآورد می‌کنند، خاطرنشان کرد که کشورهایی مانند نیجریه بودجه خود را برمبنای نفت ۷۳ دلاری تنظیم کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: دولت ایران زیر فشار کاهش شدید درآمدهای نفتی

سقوط قیمت نفت، توطئه خارجی

در هفته دوم دسامبر بهای نفت برنت (استاندارد جهانی) به اندکی کمتر از ۶۳ دلار در هر بشکه رسید. این کمترین بهای نفت در پنج سال گذشته بوده است.

کند شدن رشد اقتصادی در کشورهایی نظیر چین و افزایش تولید نفت در کشورهای عضو اوپک، به ویژه عربستان، عراق و لیبی از علت‌های اصلی سقوط قیمت ارزیابی می‌شود.

گمان می‌رود یکی از هدف‌های عربستان در مخالفت با کاهش سقف تولید و عرضه نفت اوپک تحت فشار دادن ایران و روسیه باشد. ظاهرا بر همین اساس مسئولان ارشد دولت یازدهم کاهش قیمت نفت را توطئه می‌خوانند.

رئیس جمهور حسن روحانی در جلسه ۱۹ آذر ماه هیئت دولت گفته بود که کاهش قیمت نفت خام موضوعی صرفا اقتصادی نیست، بلکه توطئه و برنامه‌ریزی برخی کشورهاست.

با این همه رئیس جدید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی می‌گوید اگر سقوط بهای قیمت‌ها ادامه داشته باشد و بهای هر بشکه نفت به ۳۴ یا ۳۵ دلار هم برسد، باز هم مشکل خاصی پیش نمی‌آید.

بیشتر بخوانید: انتقاد لاریجانی از سیاست نفتی عربستان در سفر به سوریه

تکذیب عربستان

به گفته‌ی نوبخت کل بودجه عمومی سال آینده ۲۶۷ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده که سهم درآمدهای نفتی از آن ۷۱ هزار میلیارد تومان بیشتر نیست. او می‌افزاید اگر این درآمد تحقق پیدا نکند با مدیریت هزینه‌ها می‌توان جلوی کسری بودجه را گرفت.
به رغم این خوش‌بینی‌ها، معاون اول رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری روز شنبه، ششم دی‌ماه اعتراف کرد که ادامه کاهش قیمت نفت می‌تواند دردسرساز شود.

جهانگیری می‌گوید دولت با پیگیری سیاست‌هایی که در زمینه صادرات غیرنفتی در مجموعه سیاست‌های خروج از رکود پیش‌بینی شده بود، تلاش کرده است که آسیب‌های ناشی از کاهش قیمت نفت را به حداقل برساند.

به باور معاون اول رئیس جمهور کاهش بهای نفت اقتصاد ایران را از دو جنبه زیر فشار قرار می‌دهد؛ یکی در حوزه کاهش درآمدهای ریالی برای تامین منابع بودجه، و دیگری از جنبه کاهش درآمدهای ارزی و وارد آمدن فشار بر تراز پرداخت‌های خارجی.

علی نعیمی وزیر نفت عربستان اول دی‌ماه در کنفرانس انرژی در ابوظبی نقش این کشور در کاهش قیمت را رد کرد و گفت: «سخن گفتن از توطئه عربستان جهت کاهش قیمت نفت به منظور تحقق بخشیدن به اهداف سیاسی خود بی پایه و اساس است.»

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، نعیمی عدم همکاری کشورهای تولیدکننده نفت غیر عضو در سازمان اوپک و "طمع ورزی دست اندرکاران بازار بورس" را از عواملی عنوان می‌کند که به اعتقاد او در کاهش قیمت نفت نقش داشته‌اند.

یکشنبه، دی ۰۷، ۱۳۹۳

دادستان تهران: تعداد اسیدپاشی‌ها در تهران نگران‌کننده نیست

دادستان تهران: تعداد اسیدپاشی‌ها در تهران نگران‌کننده نیست

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، تعداد حوادث اسيدپاشی در پايتخت ايران را «نگران‌کننده» ندانست.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) گزارش داده که آقای دولت آبادی، يکشنبه هفت دی، تعداد حوادث اسيدپاشی در تهران را «نگران کننده» ندانسته و به مردم اطمينان داد که «اقدامات لازم در اين خصوص صورت خواهد گرفت.»
این اظهارات در حالی بیان می‌شود که اسماعيل احمدی‌مقدم، فرمانده کل نيروی انتظامی، در آبان ماه سال جاری از وقوع ۳۱۸ مورد حمله با اسيد در سراسر کشور خبر داد اما به آمار دقيق اسيدپاشی در تهران اشاره‌ای نکرد.
از آن هنگام تاکنون نيز همواره گزارش‌های ديگری درباره اسيدپاشی‌های تازه در تهران و ديگر مناطق ايران در رسانه‌ها منتشر شده است.
دادستان تهران روز یک‌شنبه همچنين خبر داد که آخرين متهم اسيدپاشی در تهران هنوز دستگير نشده اما ساير متهمان دستگير شده‌اند.
اين در حالی است که حسين ذوالفقاری، معاون امنيتی و انتظامی وزارت کشور در همین روز گفت که «همه عاملان اسيدپاشی در سطح کشور» دستگير شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری فارس، آقای ذوالفقاری هم مانند دادستان تهران تاکيد کرد که عامل يا عاملان اسيدپاشی‌های شهر اصفهان دستگير نشده‌اند.
عباس جعفری دولت‌آبادی نيز در اين خصوص گفت که «همه عاملان حوادث اسيدپاشی به جز حادثه اصفهان دستگير شده‌اند.»
ايرنا در گزارش خود افزوده که آخرين حادثه اسيدپاشی تهران، پنجشنبه شب چهارم دی‌ماه در خيابان هفت چنار اتفاق افتاد که در آن اسيدپاشی بر روی راننده يک وانت بار از سوی دو موتورسوار صورت گرفته بود.
اين در حالی است که حسن عباسی، مدير روابط عمومی اورژانس تهران، گفته است که در عمليات‌های اورژانس در روز پنجشنبه، «هيچ» مورد اسيدپاشی و يا انتقال به بيمارستان سوانح و سوختگی مطهری وجود نداشته است.
دستگير نشدن عاملان اسيدپاشی‌های دو ماه پيش در اصفهان، در حالی است که اسماعيل احمدی مقدم، فرمانده کل نيروی انتظامی، به خبرنگاران گفته است که طرح پرسش درباره اسيدپاشی‌های اصفهان «نا‌امنی روانی» ايجاد می‌کند.
حسين ذوالفقاری، معاون امنيتی وزارت کشور نيز از بررسی «۱۹۱ هزار» نفر برای شناسايی عوامل اين «جنايت» خبر داده اما هنوز کسی در اين رابطه دستگير نشده است.
«جرم مهدیه گلرو امنیتی است»
دادستان عمومی و انقلاب تهران روز یک‌شنبه در بخش ديگری از سخنانش، درباره مهديه گلرو گفت که «جرم او امنيتی است» و نمی‌تواند درباره آن اظهارنظر کند.
اين در حالی است که سايت کلمه از «تمديد قرار بازداشت» خانم گلرو خبر داده است.
مهديه گلرو از فعالان حقوق زنان است که پيشتر در سال ۱۳۸۸ نيز بازداشت شده و نزديک به دو سال و چهار ماه را در زندان سپری کرده بود.
خانم گلرو مجددا در جريان تجمعات اعتراضی به اسيدپاشی‌های اصفهان بازداشت شد.
پيش از اين، ۷۰۰ فعال مدنی در داخل و خارج از ايران، در نامه‌ای به حسن روحانی، رئيس جمهوری اسلامی، با بيان اينکه «اسيدپاشان در جامعه آزادند و مهديه گلرو بازداشت» از او خواستند تا از تمامی امکانات قانونی و ظرفيت‌های خود برای آزادی خانم گلرو بهره گيرد.

چرا تیراژ رسانه‌های چاپی در ایران کم است؟


چرا تیراژ رسانه‌های چاپی در ایران کم است؟

فعالان مطبوعاتی در ایران می‌گویند، با وجود آنکه رسانه‌ها در دنیا رشد زیادی کرده‌اند و روزنامه‌ها نیز همچنان پرطرفدارند، اما به دلیل سایه سنگین دولت بر سر مطبوعات، تیراژ روزنامه‌ها کم و بازارشان بی‌رونق است.
روزنامه‌ها و مجلات و به‌طور کلی رسانه‌های چاپی در ایران در مقایسه با سایر نقاط دنیا از تیراژ بسیار پایینی برخوردارند. در چند دهه اخیر تنها در دو دوره‌ کوتاه، یکی در سال ۱۳۵۷ و دیگری در سال‌های نخست دولت محمد خاتمی، مطبوعات ایران رونق نسبی را تجربه کردند.

دو فعال مطبوعاتی در ایران به خبرگزاری ایلنا گفته‌اند که علت تیراژ کم و بازار کساد رسانه‌های چاپی در ایران "سیطره نفس‌گیر دولت" [حاکمیت] بر این رسانه‌هاست. آنها می‌گویند، علت تیراژ پایین روزنامه‌ها آن است که نمی‌توانند حرف‌هایشان را بنویسند.

هفته گذشته روزنامه "روزان" که ۱۹ سال سابقه فعالیت داشت توقیف شد. علت توقیف رسما اعلام نشده، اما گفته می‌شود به دلیل انتشار گزارشی در شماره روز شنبه ۲۹ آذرماه درباره آیت‌الله منتظری بوده است. آیت‌الله منتظری خود از پایه‌گذاران نظام "جمهوری اسلامی" در ایران بود. پیش از آن روزنامه "بهار" به دلیل چاپ مقاله‌ای درباره "غدیر" و امام اول شیعیان توقیف شد. علت آن بود که تفسیر این مقاله از حادثه موسوم به "غدیر" متفاوت از تفسیر راس قدرت در ایران بود.

کسری نوری، سردبیر سابق روزنامه ایران و سردبیر فعلی روزنامه شهروند معتقد است، "ساختار مطبوعات در ایران میراث‌دار یک فرهنگ قدیمی است که بر اساس آن حاکمیت همیشه یک نگاه سیطره‌آمیز داشته به زندگی مردم و این موضوع طی قرون و سال‌ها در بطن جامعه نهادینه شده است".

نوری می‌افزاید: «مشکل اصلی این است که در همه جا سیطره نفس‌گیر دولت را می‌بینید یعنی مردم در خصوصی‌ترین شئون زندگی‌شان سایه دولت را حس می‌کنند. این فرهنگ ما شده و تا تغییر نکند، مشکلی حل نمی‌شود».

به گفته این روزنامه‌نگار، باوجود آنکه رسانه‌ها در دنیا رشد زیادی کرده‌اند و روزنامه‌ها نیز همچنان طرفدار دارند، اما مطبوعات در ایران همچنان دچار مشکلات ابتدایی هستند.

دولت تعیین می‌کند که مردم چه بخوانند و چه بشنوند

بهروز بهزادی، سردبیر سابق روزنامه اعتماد و سردبیر فعلی خبرگزاری ایسکانیوز نیز به ایلنا گفته است: «بحث اصلی امروز این است که چرا تیراژ مطبوعات ایران کم است. بهترین تیراژ برای همشهری است اما همین تیراژ نیز با تیراژ روزنامه‌های دنیا قابل مقایسه نیست. این مسئله چندین دلیل دارد: علت اول این است که ما نمی‌توانیم حرف‌مان را بنویسیم. از طرف دیگر باید یک شرایط کاملا رقابتی ایجاد کنیم و به مباحث اقتصادی در رسانه‌ها توجه کنیم.»

سردبیر خبرگزاری ایسکانیوز می‌گوید، کنترل و نظارت بر مطبوعات در بیشتر کشورهای دنیا وجود دارد، اما نهاد نظارت و کنترل دولت یا دولتی نیست، بلکه خود مطبوعاتی‌ها هستند.

به گفته بهروز بهزادی، نگاه حاکمیت در ایران این است که باید مردم را از نظر فرهنگی آموزش داد. او می‌افزاید: «وقتی مدیر می‌شویم خودمان را بالا‌تر از مردم می‌دانیم و مردم را ولی‌نعمت نمی‌دانیم زیرا می‌خواهیم معلم مردم شویم. با همین نگاه ما تعیین می‌کنیم که مردم چه بخوانند و چه بشنوند.»

کسری نوری نیز می‌گوید: «اگر بپذیریم که مردم قدرت تشخیص دارند، مشکلات حل می‌شود. اگر فضای برابر و آزاد شکل گیرد، حق تصمیم‌گیری را به مردم واگذار می‌کنیم. مساله این است که گویا برخی دولتمردان این امر را باور ندارند.»

اقدام به خودکشی سه کارگر بیکارشده یک معدن طلا در ایران


اقدام به خودکشی سه کارگر بیکارشده یک معدن طلا در ایران

در اقدامی اعتراضی سه کارگر اخراج‌شده معدن طلای آق دره شهر تکاب، واقع در آذربایجان غربی در مقابل همکاران و کارفرمایان خود اقدام به خودکشی کردند. معدن طلای آق دره اخیرا ۳۵۰ تن از کارگران خود را اخراج کرده است.
سه کارگر اخراج‌شده معدن طلای آق‌دره تکاب واقع در آذربایجان غربی روز شنبه (۶ دی/ ۲۷ دسامبر) در اعتراض به از دست دادن شغل‌شان در محوطهٔ معدن اقدام به خود کشی کردند اما توسط همکاران خود نجات و به بیمارستان انتقال یافتند.

خبرگزاری ایلنا به نقل از کارگرانی که در معدن حضور داشته‌اند نوشت، شب گذشته یکی از کارگران مصدوم به دلیل شدت جراحت در بیمارستان شهدای تکاب از ناحیه شکم مورد جراحی قرار گرفت. دو کارگر دیگر که جراحت‌شان سطحی بوده به صورت سرپایی مداوا شده‌اند.

پیش از اقدام به خودکشی این سه کارگر، گروهی از کارگران معدن آق‌دره در اعتراض به اخراج ۳۵۰ نفر از همکارانشان در محوطه معدن تجمع کرده بودند. این تجمع تا ساعت هشت شب ادامه داشت. ایلنا نوشته است، پس از آن سه کارگر یادشده که صبر و تحمل خود را از دست داده بودند اقدام به خودکشی کردند.

گفته می‌شود برخی مسئولان شهرستان تکاب برای پیگیری موضوع در جمع کارگران اخراجی معترض حضور داشتند اما در ‌‌نهایت کارفرما توجهی به خواسته‌های تجمع‌کنندگان نکرد.

معدن طلای آق دره تکاب در دو سه سال اخیر با مشکلات زیادی مواجه بود و به‌رغم قیمت بالای طلای در بازار ایران و جهان، از فعالیت عادی و مستمر برخوردار نبود. بخشی از این مشکلات فنی و بخشی دیگر سیاست‌های مسئولان معدن بود.

گفته می‌شود مسئولان معدن هر ساله در فصل زمستان تعدادی از کارگران این معدن را به مدت چند ماه از کار اخراج کرده ولی در آغاز بهار سال بعد آنها را دوباره به کار فرامی‌خوانند. این اخراج‌ها عموما شامل کارگران فصلی می‌شود، اما گاهی دیگر کارگران شاغل در این معدن نیز اخراج می‌شوند.

در سال ۹۰ به دلیل مشکلات فنی و شکستگی یکی از چرخ دنده‌‌های بزرگ آسیاب کارخانه، فعالیت معدن و استحصال و فرآوری طلا برای بیش از چهار ماه تعطیل شده بود. در این معدن در زمان عادی فعالیت آن، بیش از ۵۵۰ نفر کارگر و حدود ۲۰۰ نفر کارشناس و متخصص کار می‌کردند.

معدن طلای آق دره در ۳۰ کیلومتری شهرستان تکاب و ۱۵ کیلومتری مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری تخت سلیمان در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است. بعد از معدن موته اصفهان به عنوان دومین معدن طلای کشور و یکی از معادن بزرگ طلای خاورمیانه محسوب می‌گردد. این معدن بیش از ۳۰ تن ذخیره قطعی طلا دارد.

۵ کشته در تعقیب و گریز سارقان مسلح در گلپایگان

۵ کشته در تعقیب و گریز سارقان مسلح در گلپایگان

در کشمکش سارقان مسلح و پلیس، جانشین فرمانده انتظامی گلپایگان، دو مامور و دو نفر از مردم کشته شدند. سارقان بانکی در الیگودرز را زده‌، از خمین و گلپایگان عبور کرده و به سمت خوانسار رفته‌اند. ‌آنها هم‌چنان متواری هستند.
تصویر تزیینی است. تصویر تزیینی است.
درگیری پلیس گلپایگان با سارقان مسلح در منطقه‌ای مسکونی از شهر، به کشته شدن سرهنگ محمد هاشمی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی گلپایگان و دو نفر دیگر از پرسنل ناجا منجر شد. دو شهروند عادی هم در تیراندازی کشته شده و ۶ نفر زخمی شده‌اند.
خبرگزاری «تسنیم» می‌نویسد، سارقان یک بانک در الیگودرز را زده و در محور خمین در حال فرار بودند: «این سه سارق با یک خودروی پراید سفید رنگ درمحور خمین به گلپایگان با ماموران انتظامی مواجه شدند که پس از دستور ایست ماموران، اقدام به تیراندازی کردند.»
سرقت از بانک الیگودرز در استان لرستان ظهر شنبه انجام شده است.
تسنیم می‌نویسد که سارقان پس از فرمان ایست، یکی از ماموران را به قتل رسانده و پس از زخمی کردن تعدادی دیگر از محل متواری شده و به شهرستان گلپایگان وارد شدند: «در ادامه تعقیب و گریز، آنها در یکی از کوچه‌های فرعی با پلیس درگیر می‌شوند و بعد از تیراندازی به سمت ماموران به سمت خوانسار می‌گریزند.»
رسول یاحی، معاون سیاسی امنیتی استاندار اصفهان، اعلام کرده که عملیات پلیس برای دستگیری سارقان ادامه دارد و تا کنون هیچیک از آنها دستگیر نشده‌اند.
خبرگزاری تسنیم می‌نویسد، سارقان پس از کشیدن شدن درگیری به سمت روستای سعیدآباد گلپایگان، یک دانشجو را گروگان می‌گیرند: «زمانی که به منطقه بین خمین و گلپایگان می‌رسند این گروگان را به ضرب گلوله از ناحیه دست و پا مجروح می‌کنند و سپس در مسیر کمربندی آیت‌الله محمدی گلپایگانی، یکی از ماموران راهنمایی رانندگی را از ناحیه پا مجروح می‌کنند و پس از آن به خودروی نیروی انتظامی برخورد می‌کنند و محمد هاشمی، جانشین فرمانده انتظامی گلپایگان و سرباز او را به قتل رسانده و اسلحه و ماشین پلیس را با خود می‌برند.»
در ادامه این توضیحات آمده که سارقان پس از این عملیات، به سوی روستای وانشان خوانسار رفته و ماشین پلیس را به آتش می‌کشند و دو سرباز دیگر را هم مجروح می‌کنند.
بعد از این ماجرا، شورای تامین شهرستان گلپایگان با حضور استاندار اصفهان تشکیل جلسه داده است. فرمانده نیروی انتظامی اصفهان، در پایان این جلسه سه ساعته از مردم خواسته که صبر داشته باشند: «تا ضاربان پس از دستگیری معرفی شوند.»
سردار عبدالرضا اقاخانی گفته که یکی از ضاربان طی درگیری با پلیس گلپایگان کشته شده و دو نفر دیگر هنوز در جغرافیای استان حضور دارند.
رسول زرگرپور، استاندار اصفهان هم اعلام کرده که واکنش مسئولان گلپایگان برای پیشگیری از تلفات و خسارات بیشتر، مدبرانه و قدرتمند بوده است: «با اقدامات ایثارگرانه پلیس، امکان ورود سارقان به مراکز داخل شهر از بین رفت که این جان‌فشانی ماموران نیروی انتظامی جای تقدیر و تشکر دارد.»
زرگرپور گفته که آرامش کامل در گلپایگان برقرار است و مسئولان به سرنخ‌های خوبی در یافتن سارقان رسیده‌اند. او توضیح بیشتر درمورد این "سرنخ"ها نداده و تاکید کرده که اطلاعات لازم در زمان مقتضی اعلام خواهند شد.

«همه عاملان اسیدپاشی دستگیرشده‌اند، مگر عاملان حوادث اصفهان»

«همه عاملان اسیدپاشی دستگیرشده‌اند، مگر عاملان حوادث اصفهان»

دو مقام مسئول می‌گویند همه عاملان اسیدپاشی‌ها در کشور دستگیر شده‌اند جز عاملان حوادث اصفهان. دادستان تهران شمار اسیدپاشی‌ها در تهران را نگران‌کننده نمی‌داند و معاون وزیر کشور مورد اخیر اسیدپاشی درپایتخت را تایید نمی‌کند.
اسدپاشی را متوقف کنید!؛ عکس از آرشیو، تظاهرات در اصفهان در اعتراض به اسیدپاشی و نبود امنیت در جامعه، آبان ماه ۱۳۹۳ "اسدپاشی را متوقف کنید!"؛ عکس از آرشیو، تظاهرات در اصفهان در اعتراض به اسیدپاشی و نبود امنیت در جامعه، آبان ماه ۱۳۹۳
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، امروز یکشنبه (۷ دی/ ۲۸ دسامبر) در جمع خبرنگاران به پرسش‌هایی درباره اسیدپاشی در تهران و اصفهان پاسخ گفت.
جعفری دولت‌آبادی گفت که تعداد اسیدپاشی‌ها در تهران را "نگران‌کننده نمی‌داند". او به مردم اطمینان داد که "اقدامات لازم در این خصوص صورت خواهد گرفت".
در طول دو هفته گذشته خبر دو مورد اسیدپاشی در پایتخت ایران منتشر شده است. این اخبار مورد تایید پلیس تهران نیز بوده است.
پلیس تهران جمعه گذشته (۵ دی) اعلام کرد که روز پنجشنبه دو موتورسوار نقابدار به راننده یک وانت در محله هفت چنار تهران اسید پاشیده‌اند و متواری شدند. پلیس گفته بود که راننده خودرو جوانی ۲۶ ساله بوده که پس از انتقال به بیمارستان سوانح تهران، با توجه به سطحی بودن جراحات وارده به صورت سرپایی درمان و مرخص شده است.
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران
اما خبرگزاری‌های فارس و آنا به نقل از مسئولان بیمارستان مطهری و اورژانس تهران نوشته بودند موردی از اسیدپاشی در تهران دیده نشده است.
بیشتر بخوانید: مجموعه مطالب درباره اسیدپاشی اصفهان
همچنین خبرگزاری‌های ایران گزارش داده بودند که روز ۲۴ آذر موتورسواران نقابدار به صورت یک دختر اسید پاشیده و متواری شده‌اند. یک روز پس از واقعه یاد شده، پلیس از بازداشت عاملان این مورد اسیدپاشی خبر داد. اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، ۲۵ آذر گفت که عاملان اسیدپاشی به دلیل اختلافات شخصی اقدام به این جرم کرده‌اند.
دادستان تهران روز یکشنبه گفت که حادثه اخیر تهران در حال بررسی است.
جعفری دولت آبادی افزود: «همه عاملان حوادث اسیدپاشی به جز حادثه اصفهان دستگیر شده‌اند.»
وزارت کشور: اسیدپاشی تهران هنوز تایید نشده است
از سوی دیگر سایت خبری تحلیلی "ایران اسلامی" می‌نویسد که معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور، با وجود اطلاعیه‌ای که پلیس تهران جمعه گذشته منتشر کرده بود، امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران اسیدپاشی در تهران را تایید نکرد.
به نوشته "ایران اسلامی"، حسین ذوالفقاری گفت: «صحت حادثه اسیدپاشی در تهران هنوز تایید نشده است.»
خبرگزاری فارس ضمن انتشار سخنان امروز ذوالفقاری در جمع خبرنگاران، اشاره‌ای به گفته یاد شده معاون امنیتی انتظامی کشور نکرده است.
حسین ذوالفقاری همچنین گفت که استاندار تهران [حسین هاشمی] مسئول پیگیری حادثه روز پنج‌شنبه اسیدپاشی است.
او نیز گفت که همه عاملان اسیدپاشی‌هایی که در سطح کشور رخ داده‌اند، از جمله عامل اسیدپاشی قزوین، تا کنون دستگیر شده‌اند، به جز عاملان اسیدپاشی‌های اصفهان.
موارد اسیدپاشی به زنان در اصفهان در مهر ماه گذشته موجب ایجاد ترس در جامعه و اعتراضات خیابانی به نبود امنیت شد. مقامات مسئول انتظامی در ایران این اسیدپاشی‌ها را نتیجه اختلافات شخصی میان قربانیان و عاملان اسیدپاشی عنوان کرده‌اند.
اما بسیاری از تحلیلگران و ناظران مسائل سیاسی و اجتماعی ایران اسیدپاشی به زنان جوان در اصفهان را عملی سیاسی برای وادار کردن زنان در ایران به "رعایت حجاب" و نیز تصویب قانون "امر به معروف و نهی منکر" در مجلس ارزیابی کرده‌اند.


کنایه روحانی: شاید دوربین‌ها و فرستنده‌های صدا و سیما اشکال دارد

کنایه روحانی: شاید دوربین‌ها و فرستنده‌های صدا و سیما اشکال دارد
 
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران از عملکرد صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در منعکس نکردن آنچه «خدمات» دولت نامید، انتقاد کرد و به کنایه گفت که شاید دوربین‌ها و فرستنده صدا و سیما، اشکال داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، حسن روحانی که یکشنبه ۲۸ دسامبر در بیست و نهمین دوره تجلیل از تولیدکنندگان بر‌تر بخش کشاورزی ایران، در تهران سخنرانی می‌کرد، با اشاره به اینکه دولتش شانزده ماه است کار را در دست گرفته است، گفت: «در جلسات هیات وزیران وقتی یک وزیر برای رسیدگی به امور وزارتخانه‌اش عصبانی می‌شود و حتی داد می‌زند یا به روی میز می‌کوبد من قلبا خوشحال می‌شوم که وزیری برای بخش خود تا این اندازه دلسوزی و تلاش می‌کند و وقتی با وزیری کار دارم و ساعت ۱۲ شب با او تماس می‌گیرم و او در دفتر کارش است به من امید می‌دهد که این کشور در حال رشد است.»

وی با تاکید بر اینکه همه باید برای پیشرفت کشور تلاش کنیم، خاطرنشان کرد: «پیشرفت در حوزه کشاورزی، قدرت و اقتدار ملی ما را بالا می‌برد البته برخی اقتدار ملی را در برد موشک می‌دانند و البته نیروهای مسلح، ارتش، سپاه، بسیج و نیروهای امنیتی قدرت و اقتدار ما هستند اما اگر در کشور انواع سلاح داشته باشیم اما برای گوشت، گندم، جو و روغن و... به دیگران نیازمند باشیم و دست ما به بیرون دراز باشد، اقتدار حاصل نمی‌شود.»

رییس‌جمهوری ایران با بیان اینکه در کشاورزی باید کشاورزان به اندازه کافی درآمد داشته باشند و از عهده مخارج زندگیشان بر آیند، تصریح کرد: «باید به کشاورز کمک کنیم وگرنه ادامه نمی‌دهد. پس تنها با سخنرانی و تشویق این کار درست نخواهد شد و باید در مقام عمل وارد شویم.»

روحانی با بیان اینکه امروز باید در زمینه مهار آب و استفاده درست و بهره‌وری آب تلاش کنیم، خاطرنشان کرد: «دولت در زمینه آب حرکت بسیار خوبی را شروع کرده است که ان‌شاءالله آثار آن را به زودی خواهیم دید. البته رسانه‌ها در زمینه انعکاس خدمات دولت به ما کمک نمی‌کنند و صداوسیما در انتقاد صددرصد از این فرصت علیه دولت استفاده کرده که البته ما انتقاد را خوب می‌دانیم اما در بیان خدمات دولت گاهی مشکل پیش می‌آید و شاید این مشکل در دوربین‌ها و فرستنده‌های صداوسیما وجود دارد اما بدانید دولت در شانزده ماه کار خود در زمینه آب اقداماتی را انجام داده است که قطعا در تاریخ ایران بی‌نظیر است.»

کشته شدن یکی از فرماندهان سپاه پاسداران ایران در سامرا به دست داعش

کشته شدن یکی از فرماندهان سپاه پاسداران ایران در سامرا به دست داعش
 
سرتیپ حمید تقوی از فرماندهان سپاه پاسداران ایران که در عراق توسط داعش کشته شد
روابط عمومی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران از کشته شدن یکی از فرماندهان خود در جنگ با گروه دولت اسلامی موسوم به داعش در شهر سامرای عراق خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهد، روابط عمومی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که سرتیپ پاسدار حمید تقوی از فرماندهان قرارگاه رمضان در دوران جنگ ایران و عراق، هنگام «انجام ماموریت مستشاری» برای مقابله با شبه نظامیان داعش در شهر سامرا کشته شد.

در این بیانیه آمده است که سرتیپ حمید تقوی «در حین انجام ماموریت مستشاری به ارتش و بسیج مردمی عراق برای مقابله با تروریست‌های تکفیری و داعش در شهر سامرا و در جوار مرقد مطهر امام عسگری به شهادت رسید.»

شهر سامرا، یکی از شهرهای مذهبی شیعیان در عراق است که در آن، مزار دو تن از امامان شیعیان قرار دارد.

جمهوری اسلامی ایران همواره اعزام نیروهای خود به عراق را به منظور مشارکت در جنگ علیه گروه داعش تکذیب می‌کند و می‌گوید حمایت‌هایش از عراق، سیاسی، تسلیحاتی و مشورتی است.

تصاویر حضور قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران در عراق، بار‌ها منتشر شده است. مقام‌های ایرانی و عراقی می‌گویند که این حضور به منظور ارائه مشاوره نظامی به نیروهای عراقی است.

این نخستین باری نیست که از کشته شدن نظامیان ایرانی در عراق خبری منتشر می‌شود.

برخی گروه‌های شبه نظامی شیعه که توسط ایران آموزش داده و مجهز می‌شوند، در جنگ‌های عراق شرکت دارند.

شنبه، دی ۰۶، ۱۳۹۳

وزیر ارتباطات ایران آغاز «فیلترینگ هوشمند» را تایید کرد

وزیر ارتباطات ایران آغاز «فیلترینگ هوشمند» را تایید کرد


محمود واعظی، وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات ايران
محمود واعظی، وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات ايران
محمود واعظی، وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات ايران، «آغاز آزمايشی طرح فيلترينگ هوشمند يکی از شبکه‌های اجتماعی اينترنتی» را تاييد کرده و گفت که «فاز اول فیلترینگ هوشمند روی شبکه‌ای که بیشترین فشار روی آن بود با موفقیت اجرا شد.»
خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی (ايرنا)، جمعه پنجم دی‌ماه به نقل از آقای واعظی گزارش داده که اين طرح با هدف «مسدود کردن محتوای مجرمانه و غير اخلاقی اين شبکه‌ها» انجام می‌شود.
گزارش‌های روزهای اخير از ايران، حاکی از فيلترينگ آنچه «صفحات غير اخلاقی» شبکه اجتماعی اينستاگرام عنوان شده، بوده است.
وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات اکنون با تاييد اين مسئله، گفته است که «با اجرای فيلترينگ هوشمند سعی می‌کنيم محتوای غير اخلاقی و مجرمانه سايت‌های اينترنتی را مسدود کنيم ولی امکان استفاده مردم از بخش عمده محتوای اين سايت‌ها را باز بگذاريم.»
به نوشته خبرگزاری فارس، آقای واعظی در ادامه خاطرنشان کرد: «اجرای فیلترینگ هوشمند به معنای رفع فیلترینگ سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی از قبل فیلتر شده مانند فیس‌بوک و یوتویوب نیست و این موارد مربوط به تصمیم‌گیری کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است.»
به گفته محمود واعظی، دولت حسن روحانی معتقد است که «فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد محتوای برخی شبکه‌های اجتماعی مجرمانه و غير اخلاقی است و ۸۵ تا ۹۰ درصد محتوای آنها مطالب سالم و مورد نياز و استفاده مردم است لذا با طراحی فيلترينگ هوشمند که اجرای آن از چندی پيش آغاز شده فقط محتوای مجرمانه و غير اخلاقی اين سايت‌ها مسدود می‌شود.»
اينستاگرام يک شبکه اجتماعی اينترنتی محبوب با صد‌ها ميليون کاربر در سراسر جهان است که از آن برای به اشتراک گذاشتن عکس‌های خود استفاده می‌‌کنند.
اين شبکه اجتماعی در سال ۲۰۱۲ ميلادی توسط فيس‌بوک به مبلغ يک ميليارد دلار خريداری شد.
اينستاگرام تاکنون و بر خلاف فيس‌بوک، يوتيوب و توئیتر که به طور کامل در ايران مسدود هستند، فيلتر نبوده است.
خبرگزاری فارس هم به نقل از وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارش داده که «بيشترين فشار» برای فيلترينگ در ايران بر روی اينستاگرام بود.
رمضان‌علی سبحانی‌فرد، عضو کارگروه تعيين مصاديق محتوای مجرمانه در اينترنت، سه‌شنبه ۲۰ آبان، ‌با اشاره به فيلتر نشدن «اينستاگرام» از ارائه مهلت به وزارت ارتباطات برای «پالايش» اين شبکه اجتماعی خبر داده بود.
فيلترينگ هوشمند اينستاگرام توسط جمهوری اسلامی در رسانه‌های بين‌المللی نيز بازتاب داشته و از جمله خبرگزاری رويترز در گزارشی نوشته که «کاربران زيرک» اينترنت در ايران، اغلب از فيلترهای حکومتی برای دسترسی به اينترنت عبور می‌کنند.
«احراز هویت کاربران، تنها شامل شبکه ملی اطلاعات»
خبرگزاری فارس همچنين به نقل از وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داده که «احراز هويت کاربران اينترنت در ايران تنها شامل شبکه ملی اطلاعات» است.
به گفته آقای واعظی، در اين شبکه «سرويس دستگاه‌های دولتی به مردم ارائه می‌شود که برای جلوگيری از نياز به کارت ملی و ارائه مدارک شناسايی کاربران می‌توانند از طريق احراز هويت از اين خدمات استفاده کنند.»
دولت ايران سال‌هاست طرحی برای جدا کردن اينترنت مورد استفاده کاربران داخل کشور از شبکه جهانی وب را در دستور کار خود قرار داده که می‌گويد با هدف افزايش امنيت سايبری، مقابله با حمله‌های اينترنتی و رونق کسب و کار آنلاين طراحی شده‌است.
اما منتقدان نگران آن هستند که علاوه بر کيفيت پايين اين شبکه، دولت ايران از تسلط خود بر کنترل هر چه بيشتر کاربران پرتعداد اينترنت در ايران استفاده کند.
محمود واعظی پیش از این، شناسایی هویت کاربران اینترنت را از «اولویت‌های در دست اقدام» این وزارتخانه ذکر کرده و گفته بود که «در آینده» هیچ کاربر «بدون هویت اینترنت» در ایران وجود نخواهد داشت.
حسن روحانی، رئيس جمهوری ايران، پيش از اين خواستار اجرای «هرچه سريع‌تر» اين طرح شده بود.
معاون وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات ايران می‌گويد که هدف اين وزارتخانه از طرح احراز هويت کاربران اينترنت ورود به حريم شخصی افراد «نيست»، بلکه دسته‌بندی افراد به گروه‌هايی مانند اساتيد، دانشجويان و ساير اصناف با هدف «مديريت نيازهای هر گروه» است.

حادثه مرگ معلولان ذهنی یک آسایشگاه به مجلس ایران کشیده شد

حادثه مرگ معلولان ذهنی یک آسایشگاه به مجلس ایران کشیده شد

سرپرست مرکز هدایت عملیات و بحران اورژانس ایران گفته است در مجموع ۳۰ نفر مسموم شدند (در تصویر آمبولانس‌های مرکز فوریت‌های ۱۱۵)
سرپرست مرکز هدایت عملیات و بحران اورژانس ایران گفته است در مجموع ۳۰ نفر مسموم شدند (در تصویر آمبولانس‌های مرکز فوریت‌های ۱۱۵)
در پی مرگ سه معلول ذهنی در آسایشگاه پاکدشت، و مسمومیت غذایی دست کم ۲۷ نفر دیگر، یک نماینده مجلس ایران می‌گوید قرار است کمیسیون بهداشت و درمان، یک‌شنبه پیش‌رو، به این موضوع رسیدگی کند.
شهلا میرگلوی بیات، پنجم دی‌ماه، به خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفته است این حادثه «قطعا به دلیل ضعف نظارتی» رخ داده و سازمان بهزیستی ایران باید بر عملکرد آسایشگاه و سیستم بهداشتی آن نظارت بیشتری می‌کرد.
هفته گذشته، روز یک‌شنبه، پس از آنکه گروهی از کم‌توانان ذهنی آسایشگاه «پدربزرگ» پاکدشت «سوپ جو» خوردند، مسموم شدند.
خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، از قول مجبتی خالدی، سرپرست مرکز هدایت عملیات و بحران اورژانس ایران، نقل کرده است که پس از تماس با این مرکز در ساعت هشت شب، نیروهای امدادی به این آسایشگاه رفته‌اند.
با این همه پیش از رسیدن آن‌ها سه نفر از کم‌توانان ذهنی جان خود را از دست داده‌اند. ۲۷ نفر دیگر نیز به بیمارستان انتقال داده شده‌اند.
این مقام ارشد مرکز اورژانس ایران گفته است که این افراد پیش از تماس با آنها دچار دل‌پیچه، دل‌درد و اسهال شده بودند.
مشخص نیست چقدر طول کشیده تا کارکنان آسایشگاه پاکدشت پس از بروز علائم، با اورژانس تماس بگیرند.
در عین حال یکی از ۲۷ بیماری که پس از بستری مرخص شده، مجددا دچار علائم بیماری شده و به بیمارستان انتقال یافته است.
خبرگزاری فارس، از طرف دیگر، از قول آقای خالدی گفته است از غذای مصرف‌شده نمونه‌برداری شده تا مشخص شود «علت مرگ آنها مسموم بودن غذاها بوده و یا اینکه این غذاها حاوی میکروب خاصی بوده است».
شهلا میرگلوی بیات، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران، به خبرگزاری ایلنا گفته است «در مجموعه‌های بیمارستانی حضور کارشناس تغذیه برای نظارت بر رژیم غذایی بیماران، امری ضروری است، اما در تمام بیمارستان‌ها چنین کارشناسی وجود ندارد.»
او می‌گوید نظارت و مدیریت در مجموعه‌های بهزیستی و بهداشتی و درمانی، «ضعف شدیدی» دارند.
همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی ایران، آسایشگاه «پدربزرگ» پاکدشت را «از مراکز خصوصی درجه یک وابسته به سازمان بهزیستی» توصیف کرده است.
خبرها و گزارش‌ها در مورد آلودگی‌های غذایی در ایران طی ماه‌های گذشته، به نگرانی‌هایی در سطح جامعه و بازتاب آنها در رسانه‌ها انجامیده است.
در یکی از تازه‌ترین گزارش‌ها از مسمومیت غذایی گروهی در ایران، خبرگزاری مهر، روز چهارشنبه سوم دی ماه گزارش داده بود که ۱۸ نفر از دانش‌آموزان یک مدرسه ابتدایی در سردشت به دلیل مصرف شیر رایگان، مسموم و راهی بیمارستان شدند.
روز پنج‌شنبه نیز رئیس انجمن غذایی استان مازندران از سیر صعودی ابتلا به تب مالت، به دلیل فروش فله‌ای شیر خام در آن استان خبر داده بود.

حضور دستیار حسن روحانی در کلیسای مسیحیان ایران

حضور دستیار حسن روحانی در کلیسای مسیحیان ایران

علی یونسی دستیار حسن روحانی در امور اقلیت‌های مذهبی در مراسم سال نو میلادی در کلیسای آشوری​ها و کلدانی​ها حضور یافت. به رغم وعده‌های دولت یازدهم، موقعیت اجتماعی اقلیت‌های مذهبی و قومی بهبود نیافته است.
روز جمعه (۲۶ دسامبر / ۵ دی) علی یونسی دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی در مراسم آغاز سال نو مسیحی در کلیسای حضرت یوسف آشوری​ها و کلدانی​های ایران شرکت کرد.

وی در سخنرانی خود گفت: «عید میلاد حضرت مسیح فقط به مسیحیان تعلق ندارد، بلکه تمامی مسلمانان و ایرانیان در این عید سهیم هستند، زیرا آشوری​ها و کلدانی​ها بخش مهمی از تاریخ تمدن ایران باستان به شمار می​روند.»

خبرگزاری ایرنا که خبر حضور دستیار رئیس جمهور ایران را در کلیسای مسیحیان ایران گزارش داده، نوشته است حجت الاسلام علی یونسی ضمن رساندن پیام رئیس جمهور و دولت یازدهم به مسیحیان ایران (ارامنه، آشوریان وکلدانیان) صریحا گفت: «هر مسلمانی به حضرت مسیح توهین و یا بی​حترامی کند از دین اسلام خارج است.»

پس از سخنان دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقلیت ها یوناتن بت کلیا، نماینده مسیحیان، آشوری​ها و کلدانی​ها در مجلس صحبت کرد و گفت: «خدمات مسیحیان به ایران را در طول تاریخ نمی​توان نادیده گرفت و اگر آزادی انجام اعمال خود را داریم، این آزادی حق مردم مسیحی از خاک ایران است.»

انتقاد از عدم اجرای وعده​های روحانی برای اقلیت​ها

به رغم "پیام​های مثبت" دستیار ویژه رئیس جمهور ایران، برخی از کارشناسان امور اقلیت​های قومی و دینی کشور انتقاد می​کنند که وعده​های رئیس جمهور ایران برای اقلیت​های کشور جامه عمل نپوشیده است. به گفته آنان این موضوع با توجه به نزدیک شدن انتخابات مجلس ناامیدی را میان این اقلیت​ها بیشتر کرده است. این انتقادها بویژه در سفرهای علی یونسی به استان​های سیستان و بلوچستان، گلستان، کردستان و خوزستان در دیدار وی با نمایندگان و نخبگان اقلیت​ها بیشتر مطرح شده است.

در نامه​ای که پیش از سفر حسن روحانی و علی یونسی به منطقه ترکمن​نشین ایران از سوی"مجمع حامیان دکتر روحانی در ترکمن‌صحرا" منتشر شده، آنان خواستار اجرای وعده​های رئیس جمهور به اقلیت​ها هستند. "انتصاب نیروهای بومی و واگذاری امور اجرایی محلی و منطقه​ای به آنان اعم از معاونت ریاست جمهوری، وزرا، سفرا، استانداران ، فرمانداران و بخشداران و ریاست دانشگاه​ها و سایر نهادهایی که از خزانه دولت اداره می‌شوند"، از جمله درخواست​هایی هستند که در این نامه مطرح شده است. در بخشی از این نامه اشاره می​شود که شهر ترکمن نشین گنبدکاووس ۳۵ سال پس از انقلاب "حتی یک بار فرماندار بومی ترکمن نداشته" است.

یونسی: منع قانونی و تعصبات مانع اشتغال اقلیت​ها

گرچه رئیس جمهور ایران تا به‌حال رسما درباره عدم اجرای وعده​های خود به اقلیت​ها اظهار نظری نکرده اما علی یونسی پیش از این در مصاحبه با روزنامه "ایران" تائید کرد که "دولت موفق نشده استانداری و وزارت‌خانه‌ای را در اختیار اقلیت‌های قومی و مذهبی قرار دهد". وی افزود، با این حال عدم توفیق در انتصاب اقلیت‌های قومی و مذهبی به چنین سمت‌هایی به معنای این نیست که دولت در آینده چنین قصدی ندارد. او همچنین تصریح کرد که خیلی از سازمان‌ها و ارگان‌ها به دلیل "منع قانونی یا تعصبات" از به‌کارگیری اقلیت‌ها خودداری می‌کنند.

یونسی درنشست خود با نخبگان اهل‌سنت استان گیلان هم (۱۸ دسامبر / ۲۷ آذر) باردیگر "تنگ‌نظری‌ها و سخت‌گیری‌های موجود در کشور در خصوص اقلیت​ها را تائید کرد ولی این مسئله را شخصی و گروهی عنوان کرد. وی در این نشست همچنین گفت که احساس بی‌عدالتی خطرناک است و کینه و دشمنی را به دنبال دارد. دستیار ویژه رئیس جمهوری همچنین خاطرنشان کرد: «دولت یازدهم سیاست تفاوت بین مذاهب نداشته و ندارد و باید از بدگمانی در مورد تبعیض در برنامه‌های کشور پرهیز کرد.»


نماینده مجلس: پس نفرستادن شیردال نشان بی‌عرضگی مسئولان خواهد بود


نماینده مجلس: پس نفرستادن شیردال نشان بی‌عرضگی مسئولان خواهد بود

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شیردالی که آمریکا در سفر روحانی به نیویورک به هیئت ایرانی هدیه داده بود را نشان "عدم حسن نیت" ایالات متحده دانست و تصریح کرد که پس نفرستادن این شیردال نشان "بی‌عرضگی" خواهد بود.
اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی
اسماعیل کوثری معتقد است بلوکه‌کردن دارایی‌های ایران در آمریکا که مربوط به قبل از انقلاب سال ۱۳۵۷ هستند و همچنین "شیردال تقلبی" که آمریکا به ایران هدیه داده، دو نشانه "عدم حسن نیت" ایالات متحده هستند.
سردار کوثری در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت، آمریکا "قابل اطمینان نیست". وی افزود: «مسئولان صرفا به خاطر اینکه نشان دهند چیزی از آمریکا گرفته‌اند شیردال تقلبی را نگه داشته‌اند در صورتی که باید به سرعت آن را پس بفرستند و در نهایت اعلام جرم کنند و از دادگاه‌های بین‌المللی بخواهند که رسیدگی کنند.»
به گفته کوثری، پس نفرستادن شیردال "بی‌عرضگی مسئولان" خواهد بود. پیش‌تر حجت‌الاسلام احمد سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، "تحویل اشیای تقلبی به ایران" را "بازی با حیثیت جمهوری اسلامی" خوانده بود. مهدی دواتگری، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی، نیز نگه‌داشتن شیردال را "توهین به ملت ایران" ارزیابی کرده بود.
جام یادشده همزمان با سفر هیئت بلندپایه ایران به نیویورک در اواخر تابستان ۱۳۹۲ به هیئت ایرانی داده شد. وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که شیردال را به نشانه حسن نیت و احترام به فرهنگ ایران به این کشور بازمی‌گرداند.
عمر شیردال چقدر است؟
خبرگزاری مهر پاییز ۱۳۹۲ و پس از انتقال جام به ایران به نقل از محمد علی نجفی، رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نوشت: «با وجود این که گفته می‌شود جام شیردال بیش از ۲۷۰۰ سال قدمت دارد، ولی به صورت دقیق نمی‌توان تاریخ ساخت آن را اعلام کرد تا زمانی که پژوهش‌های لازم روی آن انجام شود؛ چون به نظر می‌رسد که این شیء متعلق به دوره هخامنشیان باشد».
عمر واقعی جام اما به سرعت مورد تردید رسانه‌های ایران قرار گرفت. خبرگزاری تسنیم، نزدیک به نهادهای امنیتی، چند روز پس از رونمایی جام به نقل از حمید بقایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی در دولت محمود احمدی‌نژاد نوشت که "طبق اخبار رسیده" شیردال تقلبی است. اخباری هم منتشر شد مبنی بر این‌که ویژگی‌های ظاهری جام با اشیاء مشابه کشف‌شده در کاوش‌های باستان‌شناسی ایران و منطقه نسبتی ندارد.
از سوی دیگر، پایگاه اینترنتی "ان‌بی‌سی نیوز" اردیبهشت‌ماه سال جاری (۱۳۹۳) به نظر کارشناسی اسکار وایت ماسکارلا، کارشناس بازنشسته موزه متروپولیتن نیویورک اشاره کرد. ماسکارلا در سال‌های دور در کاوش‌های "تپه حسن‌لو"، "عقرب تپه" و "سه‌گردان" در ایران هم حضور داشته است. او اعلام کرد شیردال از ایران است، اما حداکثر قدمت آن سال ۱۹۹۹ است.
"برتری ارزش معنوی"
بر اساس گزارش‌های منتشرشده، شیردال برای نخستین بار در یکی از گالری‌های جنوا (ایتالیا) مشاهده شد. یک مجموعه‌دار نیویورکی ثروتمند در سال ۲۰۰۲ آن را به عنوان شی متعلق به ۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح خریداری کرد. اما در هنگام ورود شیردال به آمریکا، یکی از واسطه‌های ایرانی-سوئیسی هم به اتهام تقلب در اعلام مبدأ شیردال بازداشت شد؛ خریدار نیویورکی پول خود را پس گرفت و جام ضبط شد.
به اعتقاد برخی صاحب‌نظران، شیردال به عنوان نماد حسن نیت به ایران اهدا شده و ارزش این اقدام آمریکا بیشتر از ارزش باستانی جام است.
مسعود سلطانی فر، رئیس کنونی سازمان میراث فرهنگی هم بر همین عقیده است. او در عین حال در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس افزوده که کارشناسی برای تعیین قدمت جام ادامه دارد، اما زمان اعلام نظر نهایی هنوز مشخص نیست.