موسی ابو مرزوق نایب رئیس دفتر سیاسی گروه مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفت که این گروه روابط سیاسی و نظامی خود را با جمهوری اسلامی ایران که در نتیجه بحران سوریه آسیب دیده بود، اصلاح کرد.

اصلاح روابط با تهران می‌تواند انزوای اقتصادی و سیاسی حماس را کاهش دهد. اسرائیل نوار غزه را که حماس بر آن حاکمیت دارد، محاصره کرده است. مصر نیز که با شبه نظامیان اسلامگرا در شبه جزیره سینا در حال نبرد است، بیشتر وقت‌ها، گذرگاه مرزی خود را با غزه می‌بندد.

ابومرزوق چهارشنبه ۱۷ دسامبر در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت: «به گمانم در دوره اخیر، قطار روابط دوجانبه ما با جمهوری اسلامی ایران، بر ریل گذاشته شد.»

او تاکید کرد که حماس در پی جنگی جدید با اسرائیل نیست و پس از جنگ ویرانگر ۵۰ روزه در آگوست گذشته، در پی بازسازی نوار غزه است.

هفته گذشته، هیئتی از حماس به ایران سفر کرد. تهران منبع اصلی کمک‌های نظامی و مالی به این گروه فلسطینی به شمار می‌آید. حماس موضعی خصمانه در برابر بشار اسد رئیس جمهوری سوریه دارد که ایران از او در جنگ داخلی کشورش، حمایت می‌کند.

در جنگ اخیر، حماس در بخش اعظم حملات خود، از موشک‌های محلی دوربرد برای هدف قرار دادن شهرهای اسرائیلی استفاده کرد که این خود نشان از کاهش حمایت‌های ایران از این گروه فلسطینی داشت. در جنگ ۲۰۱۲ با اسرائیل، حماس در حملاتی مشابه از موشک‌های ساخت ایران استفاده می‌کرد.

ابو مرزوق بدون اشاره به جزئیات افزود: «نشانه‌های بسیاری وجود دارد که می‌گوید روابط به حال طبیعی باز گشته و در مسیر صحیح خود قرار گرفته است.»

درباره بازسازی غزه که در جنگ اخیر، ده‌ها هزار منزل در آن ویران شد، ابو مرزوق گفت که حماس به آتش بس با اسرائیل که با میانجی‌گری مصر بر قرار شد، پایبند خواهند ماند.

روز یکشنبه سخنگوی گردان‌های عزالدین قسام شاخه نظامی حماس در رژه‌ای نظامی گفته بود چنانچه روند باز سازی غزه تسریع نشود، احتمال از سر گیری جنگ با اسرائیل وجود دارد.

در جنگ اخیر میان حماس و اسرائیل، بیش از ۲۱۰۰ فلسطینی کشته شدند که اکثر آن‌ها غیر نظامی هستند. در مقابل اسرائیل می‌گوید که ۶۷ سرباز اسرائیلی و سه غیر نظامی کشته شدند.