شنبه، بهمن ۱۱، ۱۳۹۳

روحانی به منتقدان مذاکره‌کنندگان اتمی: انتقاد تخریب و تهمت‌زنی نیست

روحانی به منتقدان مذاکره‌کنندگان اتمی: انتقاد تخریب و تهمت‌زنی نیست

حسن روحانی از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران دفاع کرد و با بیان این‌که انتقاد"هو کردن، تخریب و تهمت‌زنی"نیست به منتقدان گفت اگر راه بهتری سراغ دارند نشان دهند. او گفت دولت مداخله در علم را به نفع حاکمیت و دانشگاه نمی‌داند.
حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، با تجلیل از دیپلمات‌های ایران گفت که به آن‌ها "افتخار" می‌کند.
روحانی که روز شنبه (۱۱ بهمن/۳۱ ژانویه) در جشنواره‌ی بین‌المللی فارابی در ساختمان نهاد ریاست ‌جمهوری سخنرانی می‌کرد، تاکید کرد که تیم مذاکره‌کننده‌ی اتمی ایران در برابر شش کشور به شیوه‌ای قدرت‌مند می‌ایستد، سخن می‌گوید و حرف "حقوقی، سیاسی و فنی" می‌زند.
رئیس دولت یازدهم در جواب برخی منتقدان وزیر امور خارجه و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای گفت:«حالا ممکن است کسی ایراد بگیرد و بگوید آقا تند رفتی، کند راه رفتی یا این‌که کت فلانی کج بود، عینک‌اش چطور بود، این‌ها که حرف نشد.ما باید به دیپلمات‌های شجاع‌مان افتخار کنیم.»
اشاره‌ی روحانی به عده‌ای از نمایندگان طیف اصولگرای مجلس شورای اسلامی است که با انتقاد از پیاده‌روی محمدجواد ظریف و جان کری، وزیران امور خارجه ایران و آمریکا در ژنو و لبخند‌های ظریف در دیدار با همتای آمریکایی خود، این اعمال را "دور از شان دیپلمات جمهوری اسلامی" دانستند.
این نمایندگان، دستگاه دیپلماسی را متهم کردند که "رفتارهای خارج از عرف" در پیش‌گرفته تا به توافق برسند و لبخند زدن‌های پیاپی و پیاده‌روی را "خط قرمز" دانستند.
حسن روحانی با انتقاد از برخی دست‌اندرکاران داخلی گفت:«آن طرفی‌ها برای جمع خودشان کف می‌زنند اما در داخل کشور ما معلوم نیست چه می‌کنند؟ برخی گاهی برای آن طرفی‌ها کف می‌زنند. از آن‌ها می‌پرسم که مرد حسابی برای چی برای آن طرفی‌ها کف می‌زنی؟ می‌گویند انتقاد می‌کنیم و انتقاد چیز خوبی است؛ ای خدا عقل سالم را به بدن سالم بدهد.»
رئیس‌جمهور با تاکید بر این‌که انتقاد "هو کردن، تخریب و تهمت‌زنی" نیست، این منتقدان را متهم کرد که به خاطر منافع حزب و جناح و باندبازی به "منافع ملی" کشور ضربه می‌زنند.
روحانی همچنین اضافه کرد:«انتقاد به معنی نشان دادن راه بهتر و اصلاح خطاهاست. اگر راه بهتری سراغ دهید که زودتر به مقصد رسیم، مطرح کنید.»
"مداخله‌ی سیاست در علم، به نفع هیچ‌کس نیست"
رئیس‌جمهور ایران همچنین در این سخنرانی بار دیگر از سیاست‌های دولت در زمینه‌ی امور دانشگاهی دفاع کرد.
او با تاکید بر این‌که مداخله‌ی سیاست و سیاسیون در علم "نه به نفع دانشگاه است و نه حکومت"، گفت دولت باور دارد علم، مرز نمی‌شناسد و علم هرکجای عالم از آمریکا تا آفریقا و آسیا باشد، به دنبال بهره‌وری از آن خواهند رفت.
روحانی با تاکید بر این‌که برای توسعه‌ی علوم انسانی باید بیشتر کار کرد، افزود:«ما نیاز به توسعه‌ی علم با کمک دولت داریم. نه این‌که دولت در علم مداخله کند.»
او همچنین با انتقاد از افرادی که برای توسعه‌ی علوم انسانی با کنترل حکومت "شعار" می‌دهند، گفت:«هیچ چیز با شعار درست نمی‌شود. شعار گاهی برای تذکر و گم نکردن راه لازم است،اما در کنار شعار باید راه را بیابیم.»
آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در حکمی به مناسبت آغاز دوره‌ی جدید "شورای عالی انقلاب فرهنگی" بار دیگر خواستار "مهندسی فرهنگی" و "تحول در علوم انسانی" در دانشگاه‌های کشور شده بود.
این دومین بار بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری مناقشه‌برانگیز سال ۸۸ است که رهبر ایران بحث بازنگری در علوم انسانی را مطرح می‌کند. او از این‌که نزدیک به ۲ میلیون دانشجو در رشته‌های علوم انسانی تحصیل می‌کنند ابراز "ناخشنودی" کرد و خواستار تدوین سیاست‌های تازه در علوم انسانی شد که متناسب با "رویکرد انقلاب اسلامی" باشد.

فرمانده سپاه: حمله حزب‌الله به ارتش اسرائيل پاسخ حداقلی بود

فرمانده سپاه: حمله حزب‌الله به ارتش اسرائيل پاسخ حداقلی بود

فرمانده سپاه پاسداران ایران می‌گوید، حمله حزب‌الله لبنان به ارتش اسرائیل "پاسخ حداقلی" بود. محمدعلی جعفری اسرائيل را تهدید کرد که "باید منتظر پاسخ‌های بعدی هسته‌های حزب‌الله" باشد.
محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، با اشاره به حمله اخیر نیروهای حزب‌الله لبنان به کاروان نظامی اسرائیل در مزارع شبعا این کشور را تهدید کرد که باید منتظر "پاسخ‌های بعدی هسته‌های حزب‌الله" باشد.
او که روز جمعه ۱۰ بهمن (۳۰ژانویه) در مراسم بزرگداشت کشته‌شدگان نیروهای سپاه و حزب‌الله لبنان سخن می‌گفت، شبه نظامیان حزب‌الله لبنان را "فرزندان انقلاب اسلامی" خواند و افزود: «پاسخ حزب‌الله به اسرائیل پاسخ حداقلی بود و امیدواریم این پاسخ درس عبرتی شود که دیگر این غلط‌ها را نکنند.»
فرمانده سپاه پاسداران، همچنین تصریح کرد: «اقدام اسرائیل چنانچه بخواهد توسط هسته‌های حزب‌الله پاسخ داده شود، آنها باید منتظر پاسخ‌های کوبنده و محکم‌تری نه تنها در اطراف مرزهای خود بلکه در هر کجای جهان که یک صهیونیسم اسرائیلی و یا طرفداران آنها وجود دارد، باشند.»
منابع خبری نزدیک به حزب‌الله لبنان روز یکشنبه (۱۸ ژانویه) مدعی شدند که در حمله اسرائیل به یک کاروان نظامی تعدادی از اعضای این گروه و همچنین تعدادی از نظامیان ایرانی حاضر در سوریه (در مجموع ۱۱ نفر) کشته شده‌اند.
سپاه پاسداران ایران نیز در اطلاعیه رسمی خود خبر کشته شدن محمدعلی الله‌دادی، از فرماندهان سپاه در حین بازدید از منطقه "قنیطره" در نزدیکی بلندی‌های جولان توسط حمله یک بالگرد اسرائیلی را تایید کرد. اسرائیل مسئولیت این حمله را رسما بر عهده نگرفت ولی ‌آن را تکذیب هم نکرد.
در ادامه تنش‌ها، یک کاروان نظامی ارتش اسرائیل روز چهارشنبه ۲۸ ژانویه (۸ بهمن) در مرزهای این کشور با لبنان مورد حمله نیروهای حزب‌الله قرار گرفت. به گفته ارتش اسرائیل، در پی این حمله ۲ سرباز این کشور کشته و حداقل ۹ سرباز دیگر زخمی شدند.
کرانه باختری؛ "خط مقدم جنگ ایران و اسرائیل"
در واکنشی دیگر، ایرج مسجدی، مشاور عالی شاخه برون مرزی سپاه پاسداران (سپاه قدس) گفت که ایران باید قدرت‌اش را در "کرانه باختری و نوار غزه" تثبیت کند تا به گفته او، اسرائیل فکر "جولان در مرزهای جمهوری اسلامی" را نکند.
کرانه باختری رود اردن، منطقه‌ای تحت کنترل تشکیلات خودگردان فلسطین به رهبری محمود عباس است. نوار غزه نیز در نزدیکی مرز مصر، توسط حماس و شبه‌نظامیان همسو با این گروه اداره می‌شود.
در حمله حزب‌الله دو سرباز اسرائیلی در مرز لبنان کشته شدند
مسجدی حمله حزب‌الله لبنان به نظامیان اسرائیل را "پاسخ نهایی" ندانست و گفت: «حزب‌الله سازمان قدرتمند و عاقلی است و با احساسات و عجله تصمیم نمی‌گیرد.»
او با بیان اینکه "کرانه باختری" نیز باید به مقاومت رو بیاورد، افزود: «سازمان آزادی‌بخش فلسطین باید بداند راه رسیدن به پیروزی مذاکرات سیاسی نیست و فقط مقاومت و قدرت یعنی همان کاری است که حزب‌الله و حماس انجام می‌دهد.»
پیش از این حسن نصرالله٬ دبیر کل حزب‌الله لبنان٬ روز جمعه ۱۰ بهمن (۳۰ ژانویه) گفته بود: «حزب‌الله خواهان جنگ با اسرائیل نیست٬ اما برای جنگ آماده است و از آن نمی‌هراسد و این حق را برای خود محفوظ می‌داند که به حملات اسرائیل٬ در هر زمانی و هر جایی که بخواهد پاسخ دهد.»
در واکنش به حمله حزب‌الله به نظامیان اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز پنجشنبه ۹ بهمن (۲۹ ژانویه)، با بیان اینکه "ایران مسئول حمله‌ی دیروز حزب‌الله لبنان به ماست"، افزود: « ما کماکان به دفاع از خود در برابر همه تهدیدات دور و نزدیک، ادامه خواهیم داد.»
پیش‌‌تر نیز موشه یعلون، وزیر دفاع اسرائیل، گفته بود که نیروهای اسرائیلی در حالت آماده‌باش قرار دارند و برای هر نوع برخورد آماده‌اند. وی همزمان نسبت به وقوع درگیری‌های بیشتر هشدار داد.


تیراندازی مرگبار پلیس ترکمنستان به سوی ماهیگیران ایرانی


تیراندازی مرگبار پلیس ترکمنستان به سوی ماهیگیران ایرانی

خبرگزاری دولتی ایران می‌گوید تعدادی از ماهیگیران ایرانی در دریای خزر اواخر آذرماه هدف تیراندازی بدون اخطار قبلی پلیس دریایی ترکمنستان قرار گرفته‌اند. دست‌کم یک ماهیگیر کشته شده و چند نفر دیگر به اسارت درآمده‌اند.
تیراندازی به سوی ماهیگیران ایرانی در دریای خرز ظاهرا اواخر آذرماه صورت گرفته اما خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) خبر آن را روز شنبه (۱۱ بهمن/ ۳۱ ژانویه) منتشر کرده است.

"ایرنا" به نقل از "منابع موثق" در استان گلستان نوشت: «پلیس دریایی ترکمنستان اواخر آذرماه امسال تعدادی از ماهیگیران ترکمن ساکن روستاهای خواجه نفس و چپقلی این استان را که با قایق‌های خود برای صید ماهی به دریا رفته بودند در یک عملیات غافلگیرانه در کمین خود قرار داد و به سمت آنان گلوله‌های جنگی شلیک کرد.»

خبرگزاری دولتی ایران اقدام پلیس دریایی ترکمنستان را "خارج از عرف دیپلماتیک و مغایر با قوانین بین‌المللی" توصیف کرده و نوشته است که ماهیگیران ایرانی در دریای خزر "بدون اخطار قبلی" هدف قرار گرفته‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است: «یکی از قایق‌ها با شلیک گلوله پلیس ترکمنستان غرق شد و متاسفانه از سرنوشت سرنشینان آن اطلاع دقیقی در دست نیست، اما بر اساس اظهارات شاهدان یک ماهیگیر کشته شده و بقیه به اسارت پلیس دریایی عشق آباد درآمده‌اند.»

بر اساس این گزارش، ماهیگیران ترکمنی با شش قایق عازم صید شده بودند و نزدیک به ۳۰۰ کیلوگرم ماهی صید کرده بودند.

ایران و ترکمنستان بیش از هزار کیلومتر مرز خاکی و آبی دارند و با وجود تفاوت‌های زیاد در مواضع سیاسی و مناسبات بین‌المللی، دو کشور در سال‌های گذشته مناسبات کم‌تنشی با یکدیگر داشته‌اند. راه‌آهن و چند جاده ارتباطی دو کشور به یکدیگر وصل‌اند و جاده‌های شمال و شمال غرب ایران مسیرهای اصلی ترانزیت زمینی کالا میان غرب و جمهوری ترکمنستان است.

علاوه بر این میان دو کشور در زمینه مبادله نفت و گاز همکاری‌ نزدیکی وجود دارد. بر پایه برخی گزارش‌ها، حجم مبادلات بازرگانی سالانه میان دو کشور بالغ بر ۵ میلیارد دلار است.

قائم‌مقام معاون وزارت بهداشت: با تفنگ ساچمه‌ای نمی‌شود با تحریم علمی جنگید

قائم‌مقام معاون وزارت بهداشت: با تفنگ ساچمه‌ای نمی‌شود با تحریم علمی جنگید

شاهین آخوندزاده می‌‌گوید، سهم ۲درصدی بودجه پژوهش در بودجه کشور هرگز محقق نشده و بودجه تحقیق "بخور و نمیر" است. او می‌گوید حتی با تحقق این امر هم امیدی به کشفیات و تولیدات دارویی تازه در کشور نیست.
شاهین آخوندزاده، قائم‌مقام معاون تحقیقات و فن‌آوری وزارت بهداشت، در گفت‌وگویی با خبرگزاری "ایسنا" اعلام کرد که وضعیت بودجه و امکانات برای تحقیقات علمی در کشور "بخور و نمیر" است.
این مقام مسئول گفت که با "تفنگ ساچمه‌ای" نمی‌شود با "مسلسل تحریم علمی" جنگید و اضافه کرد:«تحقیق و پژوهش حوصله، زمان و سرمایه‌گذاری می‌خواهد. در این میان بخش پزشکی کشور با در دست داشتن ۱۲ درصد کل بودجه ناچیز پژوهش، به تنهایی دارد ۴۰ درصد بار تولید علم کشور را به دوش می‌کشد.»
آخوندزاده در این گفت‌وگو با انتقاد از این‌که مسئولان "ترمز بدی" در بخش تحقیقات زدند، گفت: «بدون شک با ادامه‌ این روند، افت تولیدات علمی بیشتر از گذشته خواهد بود و اگر هم بودجه‌ای افزایش یابد، باید این سال‌های اخیر افت تولید علم را جبران کنیم و باز هم کماکان عقب خواهیم بود.»
این مقام مسئول همچنین یادآور شد که بودجه تحقیقات در ایران برخلاف کشورهای توسعه‌یافته "دولتی" است و از سوی بخش خصوصی تامین نمی‌شود. او تاکید کرد که شرکت‌های خصوصی بزرگ در جهان در بخش تحقیقات سرمایه‌گذاری کلان می‌کنند و میلیاردها دلار هم از کشفیات تازه‌ی دارویی و علمی سود می‌برند.
بنا به اظهارات این مقام مسئول، ایران در شرایط فعلی قادر به هیچ کشف دارویی نیست و تاکید کرده که هم مشکل کمبود بودجه برای پژوهش وجود دارد و هم مسئولان "حوصله ندارند" صبور باشند تا تحقیقات به نتیجه برسد.
آخوندزاده همچنین افزود: «با این‌همه باز هم باید این سوال را پرسید که چرا همین دو درصد بودجه دولتی پژوهش هم هرگز به طور کامل محقق نشده است؟»
بودجه‌ بخش پژوهش در کشور در حالی کماکان با کاهش و وعده‌های محقق‌نشده مواجه است که در برنامه‌ی پنجم توسعه کشور تاکید شد که بودجه پژوهش باید از ۲ درصد سهم بودجه به ۴ درصد افزایش یابد.
معاون تحقیقات و فن‌آوری وزارت بهداشت گفت که حتی با فرض تحقق ۴ درصد بودجه پژوهشی هم تا وقتی تولیدات صنایع دارویی در ایران "دولتی" است، نمی‌توان امیدوار بود که به کشفیات تازه‌ای رسید و تولیدات بزرگ دارویی داشت.
پیش از این شاهین آخوندزاده اعلام کرده بود که نزدیک به ۵۰ درصد دانشجویان پزشکی کشور نیز مهاجرت می‌کنند و بودجه‌ای که صرف سرمایه‌گذاری برای آموزش آن‌ها شده عملا بی‌نتیجه می‌ماند.
او گفته بود که "سر خودمان کلاه نگذاریم" و قبول کنیم که با معضل فرار نخبگان و کمبود نیروی انسانی متخصص مواجهیم.

گاز طبیعی ایران در آتش تحریم‌های بین‌المللی

گاز طبیعی ایران در آتش تحریم‌های بین‌المللی

به نوشته رسانه‌های ایرانی، تحریم‌های بین‌المللی علیه برنامه هسته‌ای موجب شده که ساخت تنها کارخانه گاز طبیعی مایع این کشور متوقف شود. با این رخداد ایران از میلیاردها دلار درآمد سالانه صادرات گاز محروم شده است.
خبرگزاری مهر در گزارشی از توقف پروژه "ایران ال‌ان‌جی" تنها کارخانه تولید گاز مایع طبیعی (ال‌ان‌جی) در عسلویه خبر داد. به گفته علیرضا کاملی، مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز ایران، دلیل این توقف عدم ارسال برخی تجهیزات فنی است که توسط یک شرکت آلمانی تهیه شده است.
به دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه برنامه هسته‌ای ایران، این شرکت آلمانی برای ارسال تجهیزات فنی مورد نیاز، باید مجوز اتحادیه اروپا را دریافت کند؛ مجوزی که تاکنون صادر نشده است.
کاملی با اشاره به اینکه این تجهیزات توسط شرکت آلمانی طرف قرارداد آماده شده، اما امکان ارسال آنها به ایران نیست، می‌گوید: «این تجهیزات مایع سازی گاز انحصاری بوده و به استثنای چند شرکت آلمانی و آمریکایی، کشور دیگری از فن‌آوری ساخت آن‌ها برخوردار نیست.»
بیشتر بخوانید: طی ۵ سال ظرفیت تولید گاز یک متر مکعب هم افزایش نیافت
بنا بر این گزارش، طرح تولید گاز مایع طبیعی در دولت اول محمود احمدی‌نژاد در عسلویه آغاز شد. اما با آغاز تحریم‌ها در همین دوره، شرکت‌های بزرگی همچون توتال فرانسه و شل بریتانیا از اجرای پروژه‌های تولید "ال‌ان‌جی" سر باز زدند.
به این ترتیب پروژه‌های مختلف تولید گاز طبیعی در فازهای پارس جنوبی، گلشن، فردوس، پارس شمالی و قشم عملا متوقف شد و کارخانه "ایران ال‌ان‌جی" تنها پروژه فعال ایران برای حضور در بازار جهانی گاز مایع محسوب می‌شد.
تلاش برای حضور دیگر شرکت‌های چند ملیتی نیز موفق نبود و در پایان دولت دوم محمود احمدی‌نژاد، این پروژه تنها در حدود ۵۰ درصد پیشرفت داشت.
ضرر ۷ میلیارد دلاری یک پروژه تکمیل نشده
بر اساس پیش‌بینی‌ها تنها با بهره‌برداری کامل از فاز اول کارخانه "ایران ال‌ان‌جی" امکان تولید سالانه ۱۰ میلیون تن گاز مایع طبیعی فراهم می‌شود که می‌تواند بیش از ۷ میلیارد دلار درآمد سالانه برای ایران داشته باشد.
قطر سهم بیشتری در برداشت از میدان گازی مشترک به ایران دارد قطر سهم بیشتری در برداشت از میدان گازی مشترک به ایران دارد
توقف اجرای این پروژه‌ها نه تنها موجب محرومیت ایران از درآمدی هنگفت شده، که این کشور جایگاه‌اش را در این تجارت از دست داده است. به گفته کارشناسان حتی با رفع تحریم‌ها و سرمایه‌گذاری و توسعه این صنعت، در اختیار گرفتن سهم قابل توجهی از این بازار بسیار دشوار خواهد بود.
به جز روسیه ‌و قطر که منابع گازی قابل توجهی را در اختیار دارند، استرالیا، مصر، کنگو، آنگولا و چند کشور افریقایی دیگر نیز به جمع تولید کنندگان و صادرکنندگان گاز طبیعی مایع پیوسته‌اند.
ناتوانی ایران به سود قطر
بر اساس آمار سال ۲۰۱۳، روسیه بیش از ۲۶ درصد منابع گازی جهان را در اختیار دارد، ایران با ۱۸ درصد و قطر با ۱۳ درصد مالکیت این منابع در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.
میدان پارس جنوبی، بزرگترین میدان گازی ایران محسوب می‌شود که با قطر مشترک است. این میدان یک سوم کل منابع گازی کشف شده ایران را در خود جای داده است. ناتوانی ایران در توسعه پروژه‌های این میدان این فرصت را به قطر می‌دهد که با سرمایه گذاری هنگفت، سهم بیشتری از آن را استخراج کند.
بیشتر بخوانید: توقف پروژه‌های پارس جنوبی به دلیل کمبود سرمایه‌گذاری
از آغاز پروژه توسعه در سال ۱۳۷۷ در دولت محمد خاتمی تا پیش از سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۹) ایران توانسته بود ۱۰ فاز تولید گاز از پارس جنوبی را به بهره‌برداری برساند، اما با وضع تحریم‌های شدید در سال ۲۰۱۰ با وجود سرمایه گذاری ۴۶ میلیارد دلاری صورت گرفته عملا هیچ فازی در دولت دوم احمدی‌نژاد به بهره برداری نرسید.
یکی از مهم‌ترین دلایل این عدم موفقیت تحریم‌ها و خروج شرکت‌های غربی از این پروژه‌ها است. گرچه شرکت‌های چینی و روسی تلاش کردند در تکمیل این پروژه‌ها مشارکت کنند اما به دلیل وابستگی این شرکت‌ها به تکنولوژی کشورهای غربی، عملا موفقیتی در این راه نصیب آنها نشد.
به باور کارشناسان اقتصادی باید در انتظار نتایج مذاکرات هسته‌ای میان ایران و شش کشور قدرتمند جهان بود تا در صورت فراهم شدن شرایط رفع تحریم‌ها و توسعه میادین نفت و گاز ایران، ضررهای ناشی از عدم توسعه این میدان‌ها کاهش یابد.

تجمع شهروندان اهوازی در اعتراض به آلودگی هوا


تجمع شهروندان اهوازی در اعتراض به آلودگی هوا
 
روز جمعه ۳۰ ژانویه جمعی از شهروندان اهوازی با شرکت در تجمعی خودجوش ضمن اعتراض به آلودگی شدید هوای این شهر خواستار چاره جویی مسئولان در خصوص این معضل و مقابله با ریزگرد‌ها شدند. این تجمع در حالی برگزاری می‌شود که مدارس اهواز روز شنبه ۳۱ ژانویه به دلیل شرایط بد هوا تعطیل شده است.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با اعلام میزان آلودگی هوای اهواز به ۶۶ برابر میزان مجاز جمعی از شهروندان اهوازی با برگزاری تجمعی خودجوش در جاده ساحلی این شهر اعتراض خود را نسبت به بی‌توجهی مسئولان مربوطه اعلام کردند و از دولت خواستند تا برای حفظ سلامت شهروندان اهوازی برای مقابله با پدیده ریزگرد‌ها که عامل اصلی این آلودگی است چاره جویی کند.
لازم به یادآوری است حد مجاز گرد و خاک در هوا ۱۵۰ میکروگرم در متر مکعب است. به این ترتیب آلودگی هوای اهواز در روز جمعه دست‌کم ۲۵ برابر حد مجاز بوده است. روز گذشته آلودگی هوای اهواز به ۶۶ برابر حد مجاز رسیده بود.
براساس این گزارش بنا به اعلام استانداری خوزستان، به علت شرایط نامساعد جوی و وجود گرد و غبار، کلیه واحدهای آموزشی نوبت صبح شهرستان اهواز اعم از ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم روزشنبه۳۱ ژانویه تعطیل است.
به گفته مسئولان مربوطه، دولت ۵۵۰ میلیارد تومان به مهار ریزگرد‌ها اختصاص داده بود. ارائه خدمات رایگان، پرداخت خسارت به کشاورزان آسیب‌دیده و احیای تالاب‌ها در این بودجه منظور شده بود. سال گذشته ۱۸ نماینده استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی در اعتراض به کمبود بودجه برای مهار ریزگرد‌ها استعفا دادند.
بر اساس آمار وزارت بهداشت سال گذشته ۸۰ هزار نفر در ایران بر اثر آلودگی هوا و غبار جانشان را از دست دادند. همچنین منابع خبری از بستری شدن شمار زیادی از شهروندان اهوازی در روزهای اخیر به دلیل مشکلات تنفسی خبر دادند.

فیروز آبادی: مهاجمان صحرای سینا به اسرائیل کمک می‌کنند

فیروز آبادی: مهاجمان صحرای سینا به اسرائیل کمک می‌کنند
 
سرلشکر فیروز آبادی
سرلشکر فیروز آبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران روز شنبه ۳۱-۱-۲۰۱۴ حمله به مقرهای ارتش مصر در شمال صحرای سینا را نوعی کمک به اسرائیل «اشغالگر» توصیف کرده است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفت: «نیروهای اسلام در صحرای سینا برای جلوگیری از تجاوز «صهیونیست‌ها» به سرزمین‌های اسلامی از جمله جزیرهٔ استراتژیک سینا در آنجا مستقر هستند و این نادانی است که آن‌ها مورد حمله قرار گیرند.»
به گزارش خبرگزاری «ایرنا» به نقل از دفتر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، سرلشکر سید حسن فیروز آبادی در واکنش به حملات اخیر گروه «انصاربیت المقدس» به نیرو‌ها و مقرهای ارتش مصر در شمال صحرای سینا اظهار داشت: «آنهایی که در صحرای سینا به نفرات و مقرهای ارتش مصر حمله می‌کنند و آتش و کشتار راه می‌اندازند، هر کس که هستند، دانسته یا ندانسته به اسرائیل اشغالگر کمک می‌کنند».
در حملات «تروریستی» روز پنجشنبه گروه موسوم به «انصار بیت المقدس» علیه مواضع ارتش مصر که در شمال صحرای سینا صورت گرفت، دست کم ۲۹ کشته و ۵۰ زخمی بر جای گذاشت.
این اولین موضع گیری صریح از سوی یک مقام بلند پایه نظامی ایران علیه گروه‌های تندرو اسلامی است که در صحرای سینا علیه ارتش مصر، به اقدامات «تروریستی» دست می‌زنند.
گفتنی است که در گذشته ایران و مصر دارای روابط تاریخی، فرهنگی و سیاسی بسیاری بوده‌اند. رابطهٔ سیاسی این دو کشور تا قبل از انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹، در بالا‌ترین سطح روابط قرار داشت. اما پس از انقلاب روابط این دو کشور پایین آمد. ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی در اعتراض به امضای قرارداد صلح کمپ دیوید بین قاهره و تل آویو روابط خود را با مصر قطع کرد. پس از انقلاب مصر ۲۰۱۱ دو کشور تلاش‌هایی را در جهت گسترش روابط آغاز کرده‌اند.
به دنبال از سرگیری روابط دوکشور، مصر به ایران اجازه داد تا ناو نظامی این کشوراز کانال سوئز عبور کند. و محمد مرسی رئیس جمهور سابق مصر ضمن سفر به تهران برای شرکت در اجلاس غیر متعهد‌ها، ایران را «کشوری دوست وبرادر» خواند.
مرسی همچنین در حاشیهٔ نشست در دیدار احمدی‌نژاد گفته بود: «احساس دوستی و برادری میان مردم ایران و مصر احساسی متقابل بوده و ما همواره از مواضع و حرکت روبه‌جلو و سازندهٔ ملت ایران در رشد و توسعه و پیشرفت تجلیل می‌کنیم».
پس از سرنگونی مرسی ایران تلاش کرد که تحولات جدید مصر را بگذیرد و روابط سیاسی را با قاهره حفظ کند. به همین منظور حسین امیر عبداللهیان معاون وزیر خارجه ایران در مراسم تحلیف عبدالفتاح سیسی رئیس جمهور جدید مصر شرکت کرد.

جمعه، بهمن ۱۰، ۱۳۹۳

کی‌روش: با کفاشیان به تفاهم برسیم استعفا می‌دهم

کی‌روش: با کفاشیان به تفاهم برسیم استعفا می‌دهم

سرمربی تیم ملی فوتبال ایران شرایط کار در این کشور را بسیار سخت ارزیابی کرده و می‌گوید آماده است به کارش خاتمه دهد. در نظر سنجی برنامه تلویزیونی ۹۰ بیش از ۸۸ درصد بینندگان خواهان ادامه کار کی‌روش شدند.
با حذف زودهنگام تیم ملی فوتبال ایران در جام ملت‌های آسیا بحث درباره فعالیت سرمربی پرتغالی این تیم بالا گرفته است.
در تازه‌ترین برنامه تلویزیونی ۹۰ که شامگاه پنج‌شنبه آغاز شد و تا بامداد جمعه (۱۰ بهمن/ ۳۰ ژانویه) ادامه داشت موافقان و مخالفان ادامه کار کارلوس کی‌روش به ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.
در این برنامه بیژن ذوالفقارنسب، بازیکن پیشین تیم ملی و سرمربی کنونی تیم صنعت نفت، کی‌روش را یک مربی خوب بین‌المللی خواند اما از مسئولان ورزش کشور به خاطر بستن قرارداد "غیرعاقلانه" با او و عدم نظارت بر کارش انتقاد کرد.
راننده لامبورگینی برای خودروی معمولی
به گزارش خبرگزاری ایرنا سرمربی تیم ملی در این برنامه گفت: «با کمال احترام و عشقی که به بازیکنان و هواداران تیم دارم با این شرایط نمی‌توان تیم را آماده کرد و اگر رئیس فدراسیون [علی کفاشیان] به تقاضای من درست جواب بدهد و یک تفاهم دوطرفه داشته باشیم من استعفا خواهم داد.»
علیرضا منصوریان، ملی‌پوش سابق و سرمربی پیشین تیم ملی زیر ۲۲ سال ایران، دیگر شرکت‌کننده برنامه ۹۰ بود که در حمایت از کی‌روش بحث بر سر دستمزد او را ناموجه خواند.
منصوریان ضمن انتقاد از ضعف زیرساخت‌های لازم در ایران گفت: «در آن زمان که کی‌روش آمد، برای ماشینی که راننده معمولی می‌خواست راننده لامبورگینی را آوردیم.»
بنابر این گزارش کی‌روش در بخشی از سخنان خود به قدردانی از تماشاگران ایرانی در استرالیا پرداخت و خاطر نشان کرد: «هواداران ایران قهرمان جام ملت‌ها هستند و ما علاقه داشتیم یک مدال را پیشکش هواداران کنیم چرا که آنها بهترین بودند و به همین دلیل است که من و بازیکنان از شکست در استرالیا درد داریم و ناراحت هستیم.»
بیشتر بخوانید: مبارزه پلیس با شر‌ط بندی ۸۳ میلیارد تومانی در فوتبال ایران
سوءمدیریت و کمبود امکانات
تیم ملی فوتبال ایران در بازی‌های آسیایی در استرالیا با شکست تیم‌های بحرین، قطر و امارات متحده عربی به مرحله بعدی راه یافت اما در بازی با عراق ناکام ماند و حذف شد.
در این بازی مهرداد پولادی، مدافع تیم ملی ایران در نیمه نخست با دریافت ۲ کارت زرد از داور استرالیایی این دیدار از بازی اخراج شد.
کی‌روش شکست در برابر عراق را دردناک و ناعادلانه خوانده و می‌گوید، ما استحقاق حضور در مرحله نیمه نهایی جام ملت‌های آسیا را داشتیم اما داوری بسیار بد، حضور ۱۰ نفره در ۸۰ دقیقه و شرایط بسیار بد آب و هوایی از عوامل مهم شکست تیم ملی بود.
تیم ملی فوتبال ایران به علت سوءمدیریت و پاره‌ای مشکلات دیگر موفق به انجام دیدارهای تدارکاتی مورد نظر مربیان نشد و چنانکه کی‌روش می‌گوید حتا پولی در اختیار نداشت تا "مربیان خود را برای آنالیز تیم‌ها به شهرهای دیگر" استرالیا بفرستد.
کارلوس کی‌روش، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در بازی‌های جام ملت‌ها در استرالیا کارلوس کی‌روش، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در بازی‌های جام ملت‌ها در استرالیا
"باید کی‌روش را ایرانی ببینیم"
در حالی که مربی پرتغالی تیم ملی ایران آمادگی خود را برای کناره‌گیری اعلام کرده و تاکید می‌کند که "دروازه تیم ملی به روی مربیان داخلی باز است" اکثریت قاطع بینندگان برنامه ۹۰ به ادامه کار او رای موافق داده‌اند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدرضا تابش، عضو هیات رئیسه فراکسیون ورزش مجلس نیز نادیده گرفتن تلاش‌هایی که برای ارتقای تیم ملی شده و "خرد کردن مربی" را کار نادرستی می‌داند.
تابش به ایسنا گفت: «حالا که تیم ملی ایران از جام ملت‌های آسیا حذف شده نباید مجموع زحماتی که کشیده شده را از یاد برد. به ویژه این که امکانات ما واقعا کافی نبود و ما در مقایسه با سایر تیم‌ها نتوانستیم برای بچه‌ها اردوهای تدارکاتی تامین کنیم و شاید از نظر مالی نسبت به کشورهای همسایه عربی در مضیقه و تنگنا بودیم.»
منصوریان، نهم بهمن‌ماه (۲۹ ژانویه) در نشست خبری پیش از بازی با استقلال خوزستان با بیان این که مردم با شور و حال خاصی کی‌روش را دوست دارند، گفت: «باید کارلوس را یک ایرانی ببینیم. نمی‌توان گفت که افکار عمومی همیشه اشتباه می‌کند. وقتی بسیاری از مردم از او حمایت می‌کنند حتما او داشته‌هایی دارد.»

جنی مرگ پادشاه عربستان را به مومنان و مسلمانان "تبریک" گفت

جنی مرگ پادشاه عربستان را به مومنان و مسلمانان "تبریک" گفت

دبیر شورای نگهبان پادشاه سابق عربستان را "قارون سعودی" نامید و گفت مرگ او فقط برای آمریکا و اسرائیل تسلیت دارد. او همچنین گفت مشکلی نیست اگر در راه "اقتصاد مقاومتی" مردم به تحمل گرسنگی ناچار شوند.
احمد جنتی، خطیب نماز جمعه‌ی تهران، در خطبه‌های روز جمعه (۱۰ بهمن ماه) پادشاه درگذشته‌ی عربستان را "قارون سعودی" دانست و تاکید کرد که مرگ او را باید به همه‌ی مسلمانان جهان "تبریک" گفت.
جنتی گفت: «مرگ قارون سعودی را به آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها و کسانی که از سر سفره او تغذیه می‌کردند باید تسلیت گفت و به مومنان و مسلمانان جهان باید تبریک گفت.»
او گفت که شاه سعودی به "تکفیری‌ها" خدمت بسیار کرد و دشمنی‌های بسیاری با شیعیان کرد.
این اظهارات جنتی در حالی ابراز می‌شود که دولت ایران به شکل رسمی مرگ ملک عبدالله را تسلیت گفته و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه‌ی ایران نیز در مراسم تشییع جنازه‌ی او شرکت کرد.
در عین‌‌حال جوادی آملی، از امامان جمعه‌ی موقت قم و یکی از مراجع تقلید شیعیان ایران پیش از این با انتقاد از افرادی که از مرگ پادشاه عربستان ابراز شادی کردند، گفت: «ابراز شادی در مرگ افراد چه ضرورتی دارد؟ این رفتار نه واجب است و نه مستحب.»
جوادی آملی در اظهارات خود تاکید کرد که اگر کار را به دست افرادی دهند که "گروه خون‌شان از جهل است" هیچ مشکلی حل نخواهد شد.
حمله‌ی مجدد جنتی به "فتنه ۸۸"
جنتی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بار دیگر انتقاد کرد که افرادی از طیف کسانی که جمهوری اسلامی آنها را عوامل "فتنه ۸۸" می‌نامد، بر سر کار گذاشته شده‌اند.
او گفت: «کسی که در تحصن مجلس شرکت کرده و عامل بقای تحصن بوده و در مقابل نظام ایستاده در پست معاونت یک وزارت‌خانه پولدار قرار گرفته است. چقدر باید گفته شود که فتنه را سرکار نگذارید؟»
او از مردم خواست تا نظارت کنند "فرهنگ فتنه" بر سر کار نیاید و "فرهنگ بسیجی" در راس امور باشد.
خطیب نمازجمعه‌ی تهران مدعی شد که در برخی دانشگاه‌های ایران افرادی را بر سر کار گذاشتند که از "کنگره‌ی آمریکا" پول می‌گیرند و حمایت می‌شوند.
او همچنین اضافه کرد: «نمی‌دانم برخی چه قوم و خویشی با آمریکا دارند که فکر می‌کنند آب و نان آن‌ها را باید آمریکا بدهد.»
"مردم در راه مقاومت گرسنگی بکشند"
جنتی همچنین از افرادی که خواهان رابطه با آمریکا هستند، انتقاد کرد و گفت: «فکر می‌کنند فقط باید با آمریکا توافق کنیم و از این راه تحریم‌ها برداشته شود تا اقتصاد رونق بگیرد. باید به اقتصاد مقاومتی باور داشت.»
جنتی همچنین گفت حتا اگر مردم ناچار شوند روزی یک وعده غذا بخورند، مشکلی نیست و مردم تحمل خواهند کرد. او اضافه کرد:«البته من نمی‌گویم باید گرسنگی کشید، ولی ممکن است در راه مقاومت به‌جایی برسیم که مجبور به تحمل سختی هم بشویم و قطعا تحمل گرسنگی سخت‌تر از جوان دادن برای انقلاب نیست.»
خطیب نماز جمعه‌ی تهران از روسای سه قوه‌ی کشور خواست تا بیاییند و پاسخ‌گو باشند که در راه "اقتصاد مقاومتی" چه کرده‌اند.
دبیر شورای نگهبان در صحبت‌های هفته‌ی گذشته خود نیز خواستار آن شده بود که "تو دهان کسانی زده شود" که خواهان رفع حصر از میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی هستند.

مطهری: اگر تصمیم نظام اشتباه بود باید سکوت کرد؟

مطهری: اگر تصمیم نظام اشتباه بود باید سکوت کرد؟

علی مطهری در کنگره حزب مردم‌سالاری، عدم تحمل منتقد و مخالف را یکی از آسیب‌های جدی حکومت جمهوری اسلامی خواند. او می‌گوید به خاطر ترس از نهادهای غیردولتی، خودسانسوری در رسانه‌ها بیشتر شده است.
نماینده اصولگرای مجلس، علی مطهری با اشاره به نزدیک شدن سال‌روز انقلاب ۵۷ تاکید کرد که لازم است هر چند سال یک‌بار به این مناسب به آسیب‌شناسی انقلاب پرداخت و ضعف‌ها و قوت‌های راه طی شده را بررسی کرد.
مطهری در سخنرانی خود در سیزدهمین کنگره حزب مردم‌سالاری گفت: «یکی دیگر از آسیب‌ها مسئله آزادی بیان است که متاسفانه در دولت جدید کمتر شده است؛ به عبارتی چون دولتی بر سر کار آمده که به اصلاح‌طلبی گرایش دارد٬ فشار‌ها بیشتر شده است.»
خبرگزاری ایلنا پنج‌شنبه (۹ بهمن/ ۲۹ ژانویه) به نقل از مطهری نوشت، متاسفانه خودسانسوری در رسانه‌های ما بسیار بیشتر شده و رسانه‌ها از خطر توقیف و لغو امتیاز نسبت به دولت قبل بیشتر می‌ترسند.
بیشتر بخوانید: در جستجوی مبنای قانونی "حصر" معترضان در جمهوری اسلامی
حق انتقاد از "تصمیم اشتباه نظام"

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس می‌گوید در جمهوری اسلامی به کشورهای غربی انتقاد می‌شود که فضای نقد را درباره هولوکاست بسته‌اید و می‌گویید که باید یک تحلیل و نگاه باشد، "ولی همین کار را درباره حوادث ۸۸ می‌کنیم و می‌گوییم فقط باید یک تحلیل باشد و همه یک نظر داشته باشند".
به گزارش ایلنا مطهری در ادامه افزود: «اتفاقی که در مجلس افتاد هم همین‌طور بود؛ می‌گویند شما یک چیز دیگری می‌گویید و این تصمیم نظام است. این دیگر چه حرفی است؟ ممکن است تصمیم نظام اشتباه باشد نباید حرف زد؟»
حامیان حکومت جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ را فتنه می‌خوانند و تاکید می‌کنند که برخورد با دو نامزد معترض انتخابات، میر حسین موسوی و کروبی که از بهمن ۸۹ بدون محاکمه و حکم قضائی همراه با زهرا رهنورد، همسر موسوی در بازداشت خانگی به سر می‌برند با "تصمیم نظام" انجام شده است.
به گفته علی مطهری فشار بر رسانه‌ها و خودسانسوری در دوه روحانی نسبت به دوره احمدی‌نژاد بیشتر شده است به گفته علی مطهری فشار بر رسانه‌ها و خودسانسوری در دوه روحانی نسبت به دوره احمدی‌نژاد بیشتر شده است
علی مطهری در نشست علنی ۲۱ دی‌ماه مجلس بار دیگر بازداشت خانگی موسوی، کروبی و رهنورد را اقدامی غیرقانونی و نقض کننده بسیاری از اصول قانون اساسی خواند. شماری از اصولگرایان تندرو پس از این سخنان با شعار "مرگ بر ضد ولایت فقیه" مانع اتمام سخنان مطهری شدند و مجلس را به تشنج کشیدند.
افزایش فشار بر رسانه‌ها
مطهری پیشتر نیز گفته بود نظر رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای را مبنی بر این که در مورد موسوی و کروبی عدالت رعایت شده و با بازداشت خانگی به آن‌ها لطف کرده‌اند، قبول ندارد.
چنین اظهاراتی همواره با واکنش تند رسانه‌ها و حامیان خامنه‌ای روبرو شده است. احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان چند روز پیش معترضان به بازداشت خانگی موسوی، کروبی و رهنورد را "۴ نفر عوضی" خواند که به ادعای او نظرشان "ربطی به جامعه و نظام و ۷۸ میلیون ایرانی ندارد".
در اعتراض به اظهارات دبیر شورای نگهبان کمپینی با عنوان "من هم عوضی هستم" در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاد. جنتی هفته گذشته گفت: «ما باید در دهان آن‌هایی بزنیم که می‌گویند حصر باید شکسته شود.»
مطهری در کنگره حزب مردم‌سالاری همچنین به نادیده گرفتن جایگاه هیئت نظارت بر مطبوعات توسط دستگاه قضائی و اعلام جرم دادستانی علیه رسانه‌ها و بستن روزنامه‌ها اعتراض کرد.
در هفته‌های گذشته فشار بر رسانه‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان و حامی دولت افزایش یافته و دو روزنامه "روزان" و "مردم امروز" با حکم دادستان و دستور دادسرای رسانه و فرهنگ توقیف شدند.
خودسانسوری در بازتاب سخنان مطهری
مطهری که پیش‌تر به مدت ۴ سال عضو هیئت نظارت بر مطبوعات بوده، می‌گوید این هیئت از نمایندگان نهادهای مختلف تشکیل شده و برخورد دادستانی با روزنامه‌ها بدون نظرخواهی از این جمع فلسفه وجودی هیئت را زیر سئوال برده است.
ترس حاکم بر فضای رسانه‌ها و خودسانسوری که این نماینده اصول‌گرای مجلس به آن اشاره می‌کند، در نحوه پوشش خبری سخنرانی او در کنگره حزب مردم‌سالاری نیز به چشم می‌خورد.
شماری از خبرگزاری‌های نیمه‌رسمی و نزدیک به اصول‌گرایان خبری درباره سخنرانی مطهری منتشر نکرده‌اند و در گزارش خبرگزاری ایسنا اشاره او به احتمال اشتباه بودن "تصمیم نظام" نقل نشده است.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیامی که برای کنگره یادشده فرستاده ضمن پشتیبانی از فعالیت تشکل‌های مختلف سیاسی تاکید کرد که وجود آرای گوناگون "بن‌بست‌های موجود در حکومت‌های متعصب را می‌شکند و فضا را برای مردم‌سالاری دینی باز می‌نماید".
رفسنجانی ابراز امیدواری کرد که "احزاب موجود با همه محدودیت‌هایی که دارند" نگذارند "تک‌صدایی مردم و جامعه را ناامید و مایوس نماید".

نتانیاهو: ایران مسوول حمله‌ی حزب الله لبنان به اسرائیل است


نتانیاهو: ایران مسوول حمله‌ی حزب الله لبنان به اسرائیل است

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، ایران را به خاطر تشدید حملات مرگبار در مرز میان اسرائیل و لبنان سرزنش کرد. این منطقه از سال ۲۰۰۶، محل درگیری میان اسرائیل و حزب الله لبنان بوده است.
درگیری روز چهارشنبه (۲۸ ژانویه/ ) در این مرز، هنگامی اوج گرفت که شبه نظامیان حزب الله با شلیک موشک های ضد تانک به کاروان نظامی اسرائیل، دو سرباز این کشور را کشته و هفت تن را زخمی کردند. اسرائیل نیز این اقدام را با شلیک توپ پاسخ داد که به کشته شدن یک صلح بان اسپانیایی از نیروهای سازمان ملل در جنوب لبنان انجامید.
بنا به گزارش ها، منطقه در روز پنجشنبه پرتنش، اما آرام بوده و زندگی روستائیان آن به حالت عادی بازگشته است . با این همه، نیروهای اسرائیلی، کماکان در حالت آماده باش به سر می بردند. خبرگزاری رسمی لبنان گزارش داد که هواپیماهای جنگی اسرائیل، در فاصله ی کمی از روستاهای مرزی در پرواز بوده اند.

نتانیاهو روز پنجشنبه (۹ بهمن/۲۹ ژانویه)، در این باره گفت: « ایران، مسئول حمله ی دیروز لبنان به ماست» وی افزود: « ما کماکان به دفاع از خود در برابر همه ی تهدیدات دور و نزدیک، ادامه خواهیم داد».
تهران تا کنون در باره اظهارات نتانیاهو واکنشی نشان نداده است. ایران حامی اصلی حزب الله به شمار می‌رود. مقام‌های حزب‌الله گفته‌اند که حمله روز چهارشنبه آنان، عملی تلافی جویانه در پاسخ به حمله ی هوایی اسرائیل بوده که اوایل ماه جاری، نیروهای حزب الله در داخل سوریه را هدف قرار داده بود. در این حمله ی هوایی، شش شبه‌نظامی وابسته به حزب‌الله و یک فرمانده ایرانی به نام محمدعلی الله‌دادی کشته شدند.
به نقل از خبرگزاری فارس، قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران با شیخ حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان، ۴۸ ساعت پس از کشته شدن محمد علی الله دادی، از فرماندهان سپاه در حمله اسرائیل، دیدار کرده است. این دیدار، دو روز پس از حمله ی اسرائیل به قنیطره و در پی تهدید اسرائیل به حمله از سوی فرماندهان سپاه صورت گرفته است.
مراسم تشییع کشته‌شدگان حزب‌الله لبنان در حمله هوایی اسرائیل مراسم تشییع کشته‌شدگان حزب‌الله لبنان در حمله هوایی اسرائیل
نگرانی نتانیاهو از توافق هسته‌ای با ایران
نتانیاهو روز پنجشنبه با اشاره به مذاکرات هسته ای تهران گفت: « این همان ایرانی است که اکنون در تلاش برای دست یافتن به توافق هسته ای با قدرت های بزرگ است تا آن را با توانایی گسترش سلاح های هسته ای اش به حال خود بگذارند. ما قویا مخالف این توافق ایم ».
اگرچه خشونت های اخیر، ترس از وقوع جنگی فلج کننده را میان دو نیروی متخاصم قوت می بخشد اما به نظر می‌رسد که نه اسرائیل و نه حزب الله لبنان، هیچیک مایل به تشدید جنگ نیستند.
مردم اسرائیل در ماه مارس برای انتخاب پارلمان جدید پای صندوق های رای می روند. تحلیل گران سیاسی می گویند احتمالا نتانیاهو مایل نیست در نزدیکی انتخابات، درگیری دیگری را آغاز کند. علاوه بر این، اسرائیلی ها از جنگ ۵۰ روزه با حماس در غزه، که در تابستان سال گذشته رخ داد، خسته اند و با افزایش حملات فلسطینی ها نیز دست و پنجه نرم کرده اند.
موشه یعلون، وزیر دفاع اسرائیل، روز بنجشنبه اظهار داشت که نیروهای اسرائیلی در حالت آماده باش قرار دارند و برای هر نوع برخورد آماده اند. وی همزمان نسبت به وقوع درگیری های بیشتر هشدار داد.

دولت روحانی با وجود دریافت بیشترین مالیات، همچنان گرفتار کسری بودجه


دولت روحانی با وجود دریافت بیشترین مالیات، همچنان گرفتار کسری بودجه

دخل و خرج دولت حسن روحانی بنا به گزارش بانک مرکزی در ۹ ماه گذشته متناسب نبوده و با کسری بودجه مواجه است. همچنین درآمد مالیاتی دولت در همین مدت ۵۲ درصد رشد داشته و رکورد شکسته است.
بانک مرکزی گزارش وضع مالی دولت در ۹ ماهه گذشته را اعلام کرده و براین اساس، "دولت تدبیر و امید" در این مدت ۶۳۷۸۱ میلیارد تومان درآمد غیرنفتی، ۱۰۱هزار میلیارد تومان هزینه جاری، ۵۱هزار میلیارد تومان درآمد نفتی، ۲۳۵۴۲ میلیارد تومان اعتبار عمرانی و ۱۰هزار میلیارد تومان تراز عملیاتی و سرمایه‌ای (کسری بودجه) داشته است.

این گزارش به گفته مسئولان بانک مرکزی، با استناد به گزارش‌های رسمی وزارت امور اقتصادی و دارایی منتشر شده است.

براساس گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی از عملکرد بودجه‌ای، دولت تا پایان آذرماه ۶۳۷۸۱ میلیارد تومان درآمد و ۱۰۱ هزار و ۱۶۴ میلیارد تومان هزینه جاری داشته است.

در بخش دارایی‌های سرمایه‌ای نیز واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای که عمده آن درآمد نفت، به ۵۱۲۳۱ میلیارد تومان و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای یعنی پرداخت عمرانی به ۲۳۵۴۲ میلیارد تومان در ۹ ماهه امسال رسیده است. خالص واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای بالغ بر ۲۷۶۸۹ میلیارد تومان بوده است.

براساس این گزارش، تراز عملیاتی و سرمایه‌ای که از مجموع تزار عملیاتی و خالص واگذاری دارایی‌های ﺳﺮﻣایه‌ای به دست می‌آید، در ۹ ماهه سال جاری به منفی ۱۰ هزار و ۷۵۳ میلیارد تومان رسیده است.

هزینه‌های جاری دولت در پایان آذرماه امسال به ۱۰۱ هزار و ۱۶۴ میلیارد تومان رسید که رشد ۲۶/۷ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته را نشان می‌دهد. هزینه‌های جاری ۹ ماهه دولت در سال گذشته ۷۹ هزار و ۸۶۲ میلیارد تومان بوده است.
بیشتر بخوانید: کاهش بهای نفت؛ فرصتی برای جراحی اقتصاد ایران
سقف هزینه‌های جاری مصوب دولت در قانون بودجه ۹۳ برای یک سال بیش از ۱۴۸ هزار میلیارد تومان است که دولت در ۹ ماهه بنا بر سقف مجاز تا ۱۱۱ هزار میلیارد تومان می‌توانست هزینه جاری داشته باشد که از این رقم ۱۰ هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی داشته است.

بر اساس قانون بودجه ۹۳، دولت باید امسال ۷۰ هزار و ۲۵۴ میلیارد تومان درآمد مالیاتی داشته باشد که طی ۹ ماه این رقم باید به ۵۲ هزار ۶۹۰ میلیارد تومان برسد.

سقف بودجه مصوب عمرانی دولت در سال ۹۳ بیش از ۴۳ هزار و ۹۷۲ میلیارد تومان است. دولت در ۹ ماهه امسال ۲۳۵۴۲ میلیارد تومان به اعتبارات عمرانی اختصاص داده است. عملکرد بودجه عمرانی دولت در مقایسه با رقم ۸۹۷۷ میلیارد تومانی ۹ ماهه پارسال بیش از ۱۶۲ درصد رشد داشته است.

رکورد دریافت بیشترین مالیات

عملکرد بودجه‌ای دولت حاکی از آن است که درآمد مالیاتی دولت تا پایان آذر ماه به ۴۷ هزار و ۸۷۲ میلیارد تومان رسیده است. درآمد مالیاتی دولت طی ۹ ماهه امسال نسبت به رقم ۳۱۴۹۰ میلیارد تومانی سال گذشته ۵۲ درصد رشد داشته است.

با تحقق حدود ۴۸ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در ۹ ماهه اول امسال، بیشترین درآمد دولت در این بخش در مقایسه با همین مدت در سال‌های اخیر کسب شد.

به گزارش ایسنا، در حالی روند درآمدهای بودجه به سمت اتکای بیشتر به درآمدهای مالیاتی حرکت می‌کند و این سهم در بودجه امسال و سال آینده نیز نسبت به دوره‌های قبل قابل توجه‌تر است که عملکرد سال جاری نشان از رشد این درآمدها و تحقق آن‌ها دارد.

عملکرد ۹ ماهه بودجه امسال نشان می‌دهد از حدود ۷۰ هزار میلیارد تومانی که برای درآمدهای مالیاتی به عنوان بخشی از رقم حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی درآمدهای دولت در بودجه عمومی پیش‌بینی شده بود، حدود ۴۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان محقق شده است.

درآمد مالیاتی دولت از ابتدای سال تا پایان آذر سال گذشته نسبت به ۲۶ هزار میلیارد تومان محقق شده در این بازه زمانی در سال ۱۳۹۱ نزدیک به ۲۱/۵ درصد رشد داشت. بر این اساس درآمد مالیاتی ۹ ماهه امسال در مقایسه با دوره‌های مشابه قبلی، حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان بیشتر از سال گذشته و ۲۲ هزار میلیارد تومان هم بیشتر از سال ۱۳۹۱ است.

دولت حسن روحانی در بودجه سال ۹۴، با کاهش منابع نفتی، جهت درآمدی خود را به سمت درآمدها، بالاخص درآمدهای مالیاتی سوق داده است. در لایحه بودجه، این بخش درآمدی با رشد ۱۷ هزار میلیارد تومانی نسبت به سال جاری حدود ۸۷ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.


دیده‌بان حقوق بشر: وضعیت حقوق بشر در ایران با وخامت جدی روبروست


دیده‌بان حقوق بشر: وضعیت حقوق بشر در ایران با وخامت جدی روبروست
تداوم موارد جدی نقض حقوق بشر توسط دستگاه قضائی و نیروهای امنیتی
سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز پنج شنبه ۲۹ ژانویه سال جاری در مجموعه­ «گزارش جهانی ۲۰۱۵ [۲]» خود گفت که عناصر سرکوبگر در نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و دستگاه قضائی ایران قدرت گسترده و فراگیر خود را حفظ کرده و در سراسر سال ۲۰۱۴ مرتکب موارد جدی نقض حقوق بشر شدند.
براساس این گزارش نیروهای امنیتی و اطلاعاتی قدرتمند ایران، که توسط دستگاه قضائی حمایت می‌شوند، به رغم امید‌ها برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران بعد از اینکه حسن روحانی در اوت ۲۰۱۳ مقام ریاست جمهوری را بدست آورد، به فعالیت‌های سرکوبگرانه خود ادامه دادند. مقامات ظاهرا به اقدامات سرکوب گرانه خود علیه مخالفین که از طریق اینترنت عقاید خود را ابراز می‌‏کنند شدت بخشیدند، و دادگاه‌های انقلاب مجازات‌های سنگینی مانند احکام اعدام را علیه وبلاگ نویسان و کاربران رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی صادر کردند. مقامات همچنین بسیاری از فعالان و چهره‌های مخالف پیشرو و رهبر را بازداشت کردند و یا آماج قرار دادند. از جمله این چهره‌ها میرحسین موسوی و مهدی کروبی، کاندیداهای ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹، هستند که بدون محاکمه تحت بازداشت خانگی و در حصر به سر می‌برند. اعدام‌ها به ویژه بر اثر اتهامات مرتبط به جرائم مربوط به مواد مخدر با نرخ تکان دهنده و هشداردهنده‏ای ادامه یافتند.
سارا لی ویتسون، [۳] رئیس بخش خاورمیانه و شمال افریقا در سازمان دیده­بان حقوق بشر مشتقر در بیروت گفت: «دستگاه قضائی و نیروهای امنیتی ایران از موانع عمده اجرای عدالت و پذیرش مسئولیت در قبال قربانیان نقض حقوق بشر در ایران هستند. بوضوح پیداست که حسن روحانی، ریاست جمهوری ایران، به رغم محبوبیت ظاهری خود، کنترل اندکی روی آن‌ها دارد. اما او می‌تواند، و باید، اقدامات بیشتری انجام دهد تا به ایرانیان نشان دهد که وی برای اجرای عدالت و حمایت از حقوق بشر به پا ایستاده است.»
سازمان دیده‏بان حقوق بشر در نشر بیست و پنجمین گزارش جهانی سال ٢٠١۵ خود که در ۶۵۶ صفحه انتشار یافته است، وضعیت حقوق بشر در بیش از ۹٠ کشور جهان را مورد بررسی قرار می‌‏دهد. در مقاله ابتدایی این گزارش دبیر کل سازمان دیده‏بان، کنت راث [۴]، از دولت‏های جهان درخواست می‌‏کند که نقش مهم حقوق بشر به عنوان راهنمای اخلاقی موثر در دوران آشفته کنونی را بپذیرند و تصدیق کنند که نقض حقوق بشر می‌‏تواند نه تنها به چالش‏های جدی امنیتی منجر شود بلکه ان‌ها را افزایش دهد. واقعیت این است که ارزش دستاوردهای کوتاه مدتی که ناشی از زیر پا گذاشتن آرمان‏های بنیادی مانند آزادی و برابری هستند به ندرت هزینه‏های طولانی مدت آن‌ها را تلافی می‌‏کند.
به گزارش دیده حقوق بشر، در ایران، زنان و اقلیت‌های قومی و دینی از جمله بهائیان با تبعیض نهادینه در قانون و نیز در نحوه اجرای آن مواجه هسند. ایران همچنین یکی از بزرگ‌ترین زندان­های جهان برای روزنامه نگاران و وبلاگ‏نویسان جهان است؛ تا اکتبر ۲۰۱۴ حداقل ۴۸ تن روزنامه نگار و وبلاگ­نویس ایرانی در ایران در بازداشت به سر می‌­برند. از جمله این چهره‌ها روزنامه نگار «واشنگتن پست»، جیسون رضائیان، است که مقامات امنیتی او را به همراه همسرش یگانه صالحی (که او نیز یک روزنامه نگار است) در ۲۲ ژوئیه ۲۰۱۴ دستگیر کردند. مقامات، رضائیان را بدون تفهیم اتهام رسمی در بازداشت نگاه داشته و از دسترسی به وکیلش بازداشته‌اند. دولت همچنین به طور سیستماتیک وبسایت‌ها را مسدود می‌کند و مسیر پخش برنامه شبکه‌های ماهواره‌ای خارجی را مخدوش، اختلال یا فیل‌تر می‌کند.
براساس گزارش این سازمان، مطابق با منابع رسمی، مقامات ایرانی حداقل ۲۰۰ زندانی را در سال ۲۰۱۴ اعدام کردند. این در حالی است که تصور غالب آن است که تعداد حقیقی اعدام شدگان به بیش از ۶۰۰ تن برسد. از این تعداد، حداقل ۸ تن احتمالا مجرم کودک بوده‌اند که در زمان ارتکاب قتل یا تجاوزی که منجر به صدور حکم اعدام برایشان شد، زیر ۱۸ سال داشتند.
دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید، ده‌ها فعال و مدافع حقوق بشر به دلیل فعالیت‌های صلح آمیز یا مرتبط به حرفه خود، از جمله وکلای مدافع مانند محمد سیف‌زاده و عبدالفتاح سلطانی، همچنان در زندان به سر می‌برند. یکی از دلائلی که بر اثر آن این دو تن آماج قرار گرفتند، عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر شیرین عبادی است. نسرین ستوده، وکیلی که مدتی حبس را بر اثر اتهامات مبهم مرتبط با امنیت ملی تحمل کرد، پس از آزادی از زندان در سال ۲۰۱۳، به مدت ۱۰ سال از ادامه حرفه وکالت خود منع شد. در سپتامبر ۲۰۱۴، یک دادگاه این ممنوعیت را لغو کرد، اما در ۱۸ اکتبر‌‌ همان سال دادگاه انتظامی کانون وکلای ایران به ستوده گفت که به دلیل محکومیت او پرونده وکالتش را به مدت ۳ سال لغو کرده است.
همچنین، مدت طولانی است که دولت ایران به احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران، اجازه ورود به این کشور را نداده است.

طرح تشدید تحریم‌های ایران در کمیته بانکی سنای آمریکا تصویب شد


طرح تشدید تحریم‌های ایران در کمیته بانکی سنای آمریکا تصویب شد
 
تصویرکمیته بانکی کنگره
کمیته بانکی سنای آمریکا روز پنج‌شنبه ۲۹ ژانویه با ۱۸ رای موافق و ۴ رای مخالف٬ به پیش‌برد طرحی رای داد که در صورت شکست مذاکرات بین المللی بین ایران و شش قدرت جهانی برای دست‌یابی به توافق نهایی بر سر پرونده هسته‌ای٬ تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را در دستور کار قرار خواهد داد.
به رغم تلاش‌های باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا برای پیش‌گیری از تصویب تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران در کنگره٬ کمیته بانکی سنای آمریکا طرح تشدید تحریم‌ها در صورت ناکامی مذاکرات هسته‌ای را به تصویب رساند.
به گزارش خبرگزاری رویترز٬ انتظار نمی‌رود که این طرح تا پیش از ۲۴ مارس سال جاری برای تصویب نهایی در سنا ارائه شود. ۱۰ سناتور دموکرات٬ از جمله سناتور رابرت منندز که از تدوین‌کنندگان این طرح است٬ در هفته جاری اعلام کردند که طرح را برای دو ماه مسکوت خواهند گذاشت تا به دیپلماسی فرصت بیشتری برای حل و فصل بحران هسته‌ای ایران داده شود.
از ۱۰ سناتور دموکرات٬ تنها ۴ تن آن‌ها به این طرح رای منفی دادند و ۶ تن باقیمانده با رای مثبت٬ مجموع آرای موافق را به ۱۸ رساندند. جمهوری‌خواهان که اکثریت کنگره را دارا هستند، برای تصویب نهایی این طرح نیاز به رای سناتورهای دموکرات دارند و بدون همکاری آن‌ها نمی‌توانند وتوی‌ای را که اوباما قول داده به کار خواهد برد، را خنثی سازند.
این اقدامات در حالی رخ داده که باراک اوباما در هفته‌های اخیر بار‌ها به صراحت گفته که با توجه به حساسیت‌های پیرامون مذاکرات هسته‌ای با ایران٬ در صورتی که چنین طرحی در کنگره به تصویب برسد، آن را وتو خواهد کرد.
به اعتقاد رئیس‌جمهور آمریکا کنگره باید دست‌کم تا پایان زمانی که به عنوان ضرب‌الاجل تعیین شده (۳۰ ژوئن)، دست نگه دارد و از تشدید تنش‌ها خودداری کند.
سناتور رابرت منندز از حزب دمکرات و عضو این کمیته گفته است: «این طرح با دقت بسیار طراحی شده تا ما را به هدف نهاییمان برساند؛ که چیزی نیست جز ممانعت از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای.»
با این حال٬ شرود براون، سناتور برجسته دمکرات عضو این کمیته و از دموکرات‌هایی که به این طرح رای منفی داده٬ گفته است: «در صورت شکست مذاکرات٬ رئیس‌جمهور و کنگره با همکاری هم فشار‌ها بر ایران را افزایش خواهند داد و ما در موقعیت بسیار بهتری خواهیم بود تا از بقیه کشورهای جهان هم بخواهیم که هم‌سو با ما عمل کنند.»
جاش ارنست٬ یکی از سخنگویان کاخ سفید٬ در اقدامی جداگانه٬ اعلام کرد که باراک اوباما طرح سناتورهای جمهوری‌خواه را نیز که بر اساس آن هرگونه توافقی با ایران منوط به تایید کنگره خواهد شد، وتو خواهد کرد. به گفته او این طرح با سابقه منفی‌اش٬ تاثیرات منفی و مخربی هم بر روند مذاکرات با ایران خواهد داشت.
پس از ۱۸ ماه مذاکره بین ایران و گروه ۱+۵، آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان موافقت کردند که تا پایان ماه مارس سال جاری به یک تفاهم همه جانبه که به یک موافقت نامه فراگیرمنجر شود، دست یابند.

پنجشنبه، بهمن ۰۹، ۱۳۹۳

احتمال کاهش نرخ نفت به بشکه‌ای ۳۰ دلار

احتمال کاهش نرخ نفت به بشکه‌ای ۳۰ دلار

رئیس بانک گلدمن ساکس، پیش‌بینی می‌کند که قیمت نفت در آینده نزدیک به ٣٠ دلار در هر بشکه برسد. نرخ نفت در پایان معاملات روز چهارشنبه ۲۸ ژانویه به کمترین سطح در ٦ سال گذشته رسید.
خبرگزاری مهر درگزارشی به نقل ازگری کوهن رئیس بانک گلدمن ساکس اعلام کرده است که افت قیمت‌های نفت ادامه خواهد داشت و پیش بینی می‌شود بهای آن به ٣٠ دلار در هر بشکه برسد.
در ادامه روند نزولی کاهش قیمت نفت، روز گذشته (۲۸ ژانویه/ ۸ بهمن) قیمت هر بشکه نفت خام غرب تکزاس با چهار درصد کاهش به ٤٤ دلار و ٤٥ سنت رسید.
یکی از دلایل کاهش دوباره بهای نفت، انتشار گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا بود. در این گزارش اعلام شده که میزان ذخیره‌سازی نفت خام ایالات متحده آمریکا هفته گذشته به ٩ میلیون بشکه افزایش یافته و به ٤٠٧ میلیون بشکه رسیده است.این رقم بالاترین مقدار ذخیره‌سازی نفت آمریکا از سال ١٩٨٢ میلادی تاکنون به شمار می‌رود.»
تاثیر سقوط بهای نفت بر بودجه ایران
سقوط بهای نفت و احتمال رسیدن آن به سی دلار در شرایطی است که بودجه سال آینده ایران، بر مبنای بهای نفت۷۰ دلاری بسته شده بود. اظهارات اخیر رئیس بانک گلدمن ساکس، پیش‌بینی‌های وزیر نفت ایران را که به تازگی برای نفت ۳۵ دلاری اعلام آمادگی کرده بود نیز، به هم ریخت.
بودجه سال ۱۳۹۴ ایران، به صورت انقباضی بسته شده و برای نخستین بار، تنها یک سوم آن از محل درآمد نفت تامین خواهد شد. با توجه به این‌که ایران قیمت نفت تا بشکه‌ای ۱۴۰ دلار را تجربه کرده بود، تهیه‌کنندگان بودجه ۹۴، نفت بشکه‌ای ۷۰ دلار را به مثابه کمترین قیمت درنظر گرفته بودند. اما به نظر می‌رسد سقوط آزاد قیمت نفت وضعیت انقباضی بودجه را بیش از دو برابر تشدید خواهد کرد.
کریستین لاگارد، مدیرصندوق بین‌المللی پول، پیش‌تر گفته بود ادامه سقوط بهای نفت، روند توسعه در کشورهای صادرکننده همانند روسیه، ایران، ونزوئلا و نیجریه را با دشواری‌های عدیده روبه‌رو خواهد کرد.
آژانس جهانی انرژی نیز گزارش داده است افزایش تولید نفت، از سوی کشورهای غیرعضو اوپک، از دلایل مهم سقوط بهای نفت است.

جزئیات پرونده و حکم محمدرضا رحیمی به روایت محسنی اژه‌ای

جزئیات پرونده و حکم محمدرضا رحیمی به روایت محسنی اژه‌ای

معاون اول قوه قضائیه جزئیات بیشتری از پرونده فساد مالی محمدرضا رحیمی را در اختیار خبرنگاران قرار داد. به گفته وی این پرونده از سال ۸۸ به جریان افتاده و "اگر کارشکنی نمی‌شد، شاید زودتر به نتیجه می‌رسید."
با اعلام علنی محکومیت معاون اول دولت دهم به اتهام «ارتشاء» و «تحصیل مال از طریق نامشروع» به ۵ سال و ۷۲ روز حبس و ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان جزای نقدی٬ حالا غلام‌حسین محسنی اژه‌ای٬ معاون اول قوه قضائیه٬ جزئیات پرونده و حکم صادرشده برای محمدرضا رحیمی را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر٬ محسنی اژه‌ای روز چهارشنبه (۸ بهمن٬ ۲۸ ژانویه) در جمع خبرنگاران گفت که حکم این پرونده که از مهر ماه سال ۸۸ رسیدگی به آن آغاز شده٬ امروز قطعی شده است. به گفته او "در آن زمان که این پرونده شروع شد در خصوص فسادی در شرکت بیمه ایران بود که در آن نام فردی به نام جابر ابدالی مطرح بود و در رسیدگی‌ها مشخص شد پرونده دیگری نیز وجود دارد که جابر ابدالی هم در آن نقش داشته است.»

آقای اژه‌ای افزود: «آن پرونده مربوط به پرداخت رشوه توسط یکی از افراد ثروتمند بود که حدود ۶۰ میلیارد تومان بدهی معوقه بانکی داشت و برای رفع و رجوع کار غیرقانونی خود اقدام به پرداخت رشوه کرده بود که در تحقیقات نام محمدرضا رحیمی به میان آمد.»

بیشتر بخوانید: خودداری مجلس از معرفی ۱۷۰ نماینده دریافت‌کننده پول از محمدرضا رحیمی

به گفته معاون اول قوه قضائیه "در نیمه اول سال ۹۰ به صورت رسمی تحقیق از محمدرضا رحیمی شروع شد و در ۱۱ جلسه با حضور خود رحیمی و دو وکیلش، جلسات چند ساعته ادامه یافت تا این‌که با صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست برای رحیمی و سایر متهمان، پرونده به دادگاه ارسال و حکم صادر شد."

محمدرضا رحیمی در نامه سرگشاده افشاگرانه‌ای که روز سه‌شنبه خطاب به رئیس‌جمهور سابق٬ محمود احمدی‌نژاد نوشت٬ آورده بود که "جابر ابدالی" مجموعا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از چک بانکی خودش به ۱۷۰ کاندیدای مورد نظر دولت در انتخابات مجلس هشتم پرداخت کرده و همه آن به مصرف انتخابات رسیده است.

بیشتر بخوانید: رحیمی علیه احمدی‌نژاد؛ افشاگری و انتقاد از عملکرد رئیس دولت

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی درباره مفاد نامه محمدرضا رحیمی به احمدی‌نژاد گفت: «این نامه را امروز دیدم و مطالب آن به سه بخش تقسیم می‌شود. بخش اول به رسانه‌ها اعتراض داشته که رسانه‌ها باید پاسخ دهند و من اطلاعی ندارم. در بخش دوم مطالبی رد و بدل شده میان خود او و آقای احمدی‌نژاد که در مورد آن هم اطلاعی ندارم٬ اما در بخش سوم نوعی وانمود شده که انگار این پرونده با غرض‌ورزی سیاسی تشکیل شده٬ در حالی که وقتی داشتیم پرونده معاون اول وقت را بررسی می‌کردیم بسیار دقت کرده و بر اساس قانون و شرع و بسیار دقیق به آن رسیدگی کردیم و بدون مستندات قابل توجه و وسواس کافی پیش نرفتیم.»

معاون اول قوه قضائیه پرونده فساد مالی محمدرضا رحیمی را جزو پرونده‌هایی خواند که بررسی آن به دلیل سمت مهم سیاسی وی، با "وسواس و حساسیت بیشتری" صورت گرفته است.
غلا‌م‌حسین محسنی‌اژه‌ای اضافه کرد: «اگر مشکلات و موانعی در روند رسیدگی نبود و همچنین اگر برخی افراد مانع‌تراشی نمی‌کردند شاید روند رسیدگی زودتر انجام می‌شد.» وی به جزئیات بیشتری در این زمینه اشاره نکرد.

علی مطهری: خودسانسوری در رسانه‌ها بیشتر شده است

علی مطهری: خودسانسوری در رسانه‌ها بیشتر شده است

علی مطهری در کنگره حزب مردم‌سالاری، عدم تحمل منتقد و مخالف را یکی از آسیب‌های جدی حکومت جمهوری اسلامی خواند. او می‌گوید به خاطر ترس از نهادهای غیردولتی، خودسانسوری در رسانه‌ها بیشتر شده است.
نماینده اصولگرای مجلس، علی مطهری با اشاره به نزدیک شدن سال‌روز انقلاب ۵۷ تاکید کرد که لازم است هر چند سال یک‌بار به این مناسب به آسیب‌شناسی انقلاب پرداخت و ضعف‌ها و قوت‌های راه طی شده را بررسی کرد.
مطهری در سخنرانی خود در سیزدهمین کنگره حزب مردم‌سالاری گفت: «یکی دیگر از آسیب‌ها مسئله آزادی بیان است که متاسفانه در دولت جدید کمتر شده است؛ به عبارتی چون دولتی بر سر کار آمده که به اصلاح‌طلبی گرایش دارد٬ فشار‌ها بیشتر شده است.»
خبرگزاری ایلنا پنج‌شنبه (۹ بهمن/ ۲۹ ژانویه) به نقل از مطهری نوشت، متاسفانه خودسانسوری در رسانه‌های ما بسیار بیشتر شده و رسانه‌ها از خطر توقیف و لغو امتیاز نسبت به دولت قبل بیشتر می‌ترسند.
بیشتر بخوانید: در جستجوی مبنای قانونی "حصر" معترضان در جمهوری اسلامی
حق انتقاد از "تصمیم اشتباه نظام"

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس می‌گوید در جمهوری اسلامی به کشورهای غربی انتقاد می‌شود که فضای نقد را درباره هولوکاست بسته‌اید و می‌گویید که باید یک تحلیل و نگاه باشد، "ولی همین کار را درباره حوادث ۸۸ می‌کنیم و می‌گوییم فقط باید یک تحلیل باشد و همه یک نظر داشته باشند".
به گزارش ایلنا مطهری در ادامه افزود: «اتفاقی که در مجلس افتاد هم همین‌طور بود؛ می‌گویند شما یک چیز دیگری می‌گویید و این تصمیم نظام است. این دیگر چه حرفی است؟ ممکن است تصمیم نظام اشتباه باشد نباید حرف زد؟»
حامیان حکومت جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ را فتنه می‌خوانند و تاکید می‌کنند که برخورد با دو نامزد معترض انتخابات، میر حسین موسوی و کروبی که از بهمن ۸۹ بدون محاکمه و حکم قضائی همراه با زهرا رهنورد، همسر موسوی در بازداشت خانگی به سر می‌برند با "تصمیم نظام" انجام شده است.
به گفته علی مطهری فشار بر رسانه‌ها و خودسانسوری در دوه روحانی نسبت به دوره احمدی‌نژاد بیشتر شده است به گفته علی مطهری فشار بر رسانه‌ها و خودسانسوری در دوه روحانی نسبت به دوره احمدی‌نژاد بیشتر شده است
علی مطهری در نشست علنی ۲۱ دی‌ماه مجلس بار دیگر بازداشت خانگی موسوی، کروبی و رهنورد را اقدامی غیرقانونی و نقض کننده بسیاری از اصول قانون اساسی خواند. شماری از اصولگرایان تندرو پس از این سخنان با شعار "مرگ بر ضد ولایت فقیه" مانع اتمام سخنان مطهری شدند و مجلس را به تشنج کشیدند.
افزایش فشار بر رسانه‌ها
مطهری پیشتر نیز گفته بود نظر رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای را مبنی بر این که در مورد موسوی و کروبی عدالت رعایت شده و با بازداشت خانگی به آن‌ها لطف کرده‌اند، قبول ندارد.
چنین اظهاراتی همواره با واکنش تند رسانه‌ها و حامیان خامنه‌ای روبرو شده است. احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان چند روز پیش معترضان به بازداشت خانگی موسوی، کروبی و رهنورد را "۴ نفر عوضی" خواند که به ادعای او نظرشان "ربطی به جامعه و نظام و ۷۸ میلیون ایرانی ندارد".
در اعتراض به اظهارات دبیر شورای نگهبان کمپینی با عنوان "من هم عوضی هستم" در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاد. جنتی هفته گذشته گفت: «ما باید در دهان آن‌هایی بزنیم که می‌گویند حصر باید شکسته شود.»
مطهری در کنگره حزب مردم‌سالاری همچنین به نادیده گرفتن جایگاه هیئت نظارت بر مطبوعات توسط دستگاه قضائی و اعلام جرم دادستانی علیه رسانه‌ها و بستن روزنامه‌ها اعتراض کرد.
در هفته‌های گذشته فشار بر رسانه‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان و حامی دولت افزایش یافته و دو روزنامه "روزان" و "مردم امروز" با حکم دادستان و دستور دادسرای رسانه و فرهنگ توقیف شدند.
خودسانسوری در بازتاب سخنان مطهری
مطهری که پیش‌تر به مدت ۴ سال عضو هیئت نظارت بر مطبوعات بوده، می‌گوید این هیئت از نمایندگان نهادهای مختلف تشکیل شده و برخورد دادستانی با روزنامه‌ها بدون نظرخواهی از این جمع فلسفه وجودی هیئت را زیر سئوال برده است.
ترس حاکم بر فضای رسانه‌ها و خودسانسوری که این نماینده اصول‌گرای مجلس به آن اشاره می‌کند، در نحوه پوشش خبری سخنرانی او در کنگره حزب مردم‌سالاری نیز به چشم می‌خورد.
شماری از خبرگزاری‌های نیمه‌رسمی و نزدیک به اصول‌گرایان خبری درباره سخنرانی مطهری منتشر نکرده‌اند و در گزارش خبرگزاری ایسنا اشاره او به احتمال اشتباه بودن "تصمیم نظام" نقل نشده است.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیامی که برای کنگره یادشده فرستاده ضمن پشتیبانی از فعالیت تشکل‌های مختلف سیاسی تاکید کرد که وجود آرای گوناگون "بن‌بست‌های موجود در حکومت‌های متعصب را می‌شکند و فضا را برای مردم‌سالاری دینی باز می‌نماید".
رفسنجانی ابراز امیدواری کرد که "احزاب موجود با همه محدودیت‌هایی که دارند" نگذارند "تک‌صدایی مردم و جامعه را ناامید و مایوس نماید".

نزدیک به نیم میلیون استخدام غیرقانونی در دولت احمدی‌نژاد

نزدیک به نیم میلیون استخدام غیرقانونی در دولت احمدی‌نژاد

مشاور هیئت عالی نظارت بر تخلفات اداری کشور گفته است که در دولت قبل ۴۹۹هزار نفر بدون مجوز قانونی از سوی مجلس یا دولت در دستگاه‌های اجرایی کشور استخدام شده‌اند. این بالاتر از نصف استخدام‌ها است.
مختار محمدی مشاور هیئت‌عالی نظارت بر تخلفات اداری کشور به‌ خبرگزاری ایسنا گفته که بیش از نیمی از کل استخدام‌ها در دولت پیشین غیرقانونی است. وی تاکید کرده که «بر این اساس ۵۶‌ درصد کل استخدام‌های دولت قبلی، بدون مجوز قانونی و آزمون عمومی انجام شده است.»
تخلف‌های گسترده در استخدام‌های دولت احمدی‌نژاد پیش‌تر نیز سوی مجلس پی‌گیری و افشا شده بود. به گفته یک نماینده مجلس، اطلاعات در این زمینه در یکی از جلسات غیرعلنی مجلس ارائه شده بود. بر پایه این اطلاعات در دولت پیشین ۲۰۰ هزار سازمان به‌صورت غیرقانونی تاسیس و۴۲۰ هزار نفر بر اساس رابطه‌ها در این سازمان‌ها به استخدام در آمده‌اند.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، هنگام طرح این موضوع به خبرگزاری "خانه ملت" گفته بود که در دولت‌های نهم و دهم بیشترین تخلفات از قوانین استخدامی کشور در بخش‌های صنعت و معدن با ۷۹۰ درصد، ریاست جمهوری با ۵۰۷ درصد، تعاون با ۳۳۹ درصد و جهاد کشاورزی با ۱۰۳ درصد انجام شده است.
امروز نیز مشاور هیئت عالی نظارت بر تخلفات اداری کشور در افشاگری تازه‌ای از میزان تخلفات، گفت:« تعداد استخدام‌های انجام شده طی هشت سال دولت قبلی ۸۹۴ هزار نفر به صورت رسمی، پیمانی و قراردادی بود که از این تعداد ۳۹۵ هزار نفر که ۴۴ درصد را شامل می‌شود دارای مجوز قانونی بودند.»
او توضیح داد:«از تعداد کل استخدام‌ها، تنها ۲۱۰ هزار نفر که ۲۳ درصد را شامل می‌شود از طریق آزمون جذب و بکارگیری شدند. بنابراین ۴۹۹هزار نفر بدون مجوز قانونی از سوی مجلس یا دولت در دستگاه‌های اجرایی کشور استخدام شدند.»
بر اساس گزارش‌ها در هشت ساله دولت محمود احمدی‌نژاد، ۳۳۲هزار نفر در آموزش و پرورش استخدام شده‌اند و بر اساس طرحی موسوم به "مهرآفرین" ۳۹۲هزار نفر دیگر نیز در انتظار استخدام بودند.
راه ۳۹۴هزار استخدام غیرقانونی مسدود شد
محمدی روز پنجشنبه (۲۹ ژانویه، ۹ بهمن) درباره این طرح گفت:«با ایرادی که رئیس مجلس نسبت به استخدام‌های طرح مهرآفرین گرفت، استخدام ۳۹۴ هزار نفر با شروع کار دولت یازدهم لغو شد. در صورت عدم لغو، تعداد استخدام‌ها به یک میلیون و ۲۸۸ هزار نفر می‌رسید و سالانه ۸ هزار میلیارد تومان بار مالی برای دولت جدید ایجاد می‌کرد.»
بررسی وضعیت استخدام‌ها در وزارت آموزش و پروش نشان داده است که ۲ درصد از ۷۶ هزار نفری که ظرف دو سال آخر دولت احمدی‌نژاد به استخدام این وزارت‌خانه درآمده اند بی‌سواد هستند. همچنین ۱۴ درصد آنان تا مقطع ابتدایی، ۱۹ درصد راهنمایی، ۱ درصد دیپلم و ۳۳ درصد بالاتر از دیپلم تحصیل کرده‌اند.
غلامعلی جعفرزاده نماینده مجلس شورای اسلامی پیش از این گفته بود:«متأسفانه در دولت گذشته عمده اطرافیان و خانواده‌های مسئولان، فرمانداران، استانداران و وزرا بدون هیچ ضابطه قانونی استخدام شدند.» و مثال آورده بود:«دختر یکی از فرمانداران که الفبای زبان عربی را بلند نبود در آموزش و پرورش به‌عنوان معلم عربی استخدام شد و هم‌اکنون در حال تدریس درس جغرافیا است.»
بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که استخدام‌های غیرقانونی درهمه سطوح استخدامی از کارمند تا پست مدیریت بوده است. بر پایه قانون، دولت محمود احمدی‌نژاد مجاز به استخدام ۱۲۵هزار نیروی قراردادی بود، اما بر اساس گزارش دولت جدید، این تعداد به ۵۴۸هزار نفر رسیده است.

سپاه پاسداران: ۶۰ درصد ایرانی‌ها از ماهواره استفاده می‌کنند


سپاه پاسداران: ۶۰ درصد ایرانی‌ها از ماهواره استفاده می‌کنند

معاون فرهنگی سپاه پاسداران از هالیوود، دانشگاه هاروارد و ماهواره ‌ها به‌عنوان "سه بال هجمه فرهنگی غرب به اسلام" یاد کرد. همزمان با این سخنان، تلاش ماموران انتظامی برای جمع کردن گیرنده‌های مردم ادامه دارد.
محمد حسین نجات، معاون فرهنگی سپاه پاسدارن انقلاب فرهنگی، روز پنج‌شنبه (۹ بهمن ۹۳) در مراسم پایانی هفتمین دوسالانه جشنواره هنرهای تجسمی بسیج گفت: «۱۶۰ کانال ماهواره‌ای به زبان فارسی فعالیت دارند که ۶۰ درصد مردم ایران نیز از این ماهواره‌ها استفاده می‌کنند.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، معاون فرهنگی سپاه وظیفه "هنرمندان بسیجی" را فراگیری هرچه بهتر تکنیک‌های هنری برای "انتقال تفکرشان" عنوان کرد. این مقام نظامی افزود:« البته وظیفه اصلی هنرمندان ما این است که از هنر برای انتقال گفتمان انقلاب اسلامی استفاده کنند".
بیشتر بخوانید: دو دهه مبارزه بی‌حاصل با ماهواره در ایران
«هالیوود و دانشگاه هاروارد علیه اسلام»
به گزارش ایسنا، معاون فرهنگی سپاه پاسداران هدف شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان را ترویج "دفاع از نظام شاهنشاهی و انحرافات عقیدتی و اجتماعی" خواند.
نجات در تشریح این نظر خود گفت: «امروزه هالیوود، دانشگاه‌ هاروارد و ماهواره‌ها سه بال هجمه‌های غرب بر علیه اسلام هستند؛ به این صورت که دانشگاه‌ هاوارد تئوری آن‌را می‌سازد، هالیوود آن را تبدیل به هنر می‌کند و ماهواره آن را منتشر می‌کند.»
این ادعا در حالی مطرح می‌شود که بسیاری از فرستنده‌های پربیننده ماهواره‌ای فیلم هالیوودی پخش نمی‌کنند و سریال‌ها نیز اغلب غیرآمریکایی هستند.
ناظران یکی از علت‌های استقبال ایرانیان از شبکه‌های ماهواره‌ای را تبلیغاتی و نازل بودن سطح برنامه‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ارزیابی می‌کنند. مطابق یک نظر سنجی که چندی پیش انجام شد نزدیک به ۵۹ درصد مردم ایران، سریال‌های شبکه نمایش خانگی را نیز از نظر کیفیت بهتر از سریال‌های تلویزیون می‌دانند.
بیشتر بخوانید: انتقاد روحانی از صدا و سیمای جمهوری اسلامی
به گفته معاون فرهنگی سپاه پاسداران ۶۰ درصد ایرانیان از ماهواره استفاده می‌کنند به گفته معاون فرهنگی سپاه پاسداران ۶۰ درصد ایرانیان از ماهواره استفاده می‌کنند
اعتراف به شکست سیاست‌های فرهنگی
از سوی دیگر اگر ادعای معاون فرهنگی سپاه درباره محتوای برنامه فرستنده‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان درست باشد، استفاده ۶۰ درصد مردم از این برنامه‌ها نشانه‌ی شکست کامل سیاست‌های فرهنگی جمهوری اسلامی است.
افزون بر این برخی از گزارش‌ها شمار استفاده‌کنندگان از گیرنده‌های ماهواره‌ای را تا ۷۰ درصد اعلام کرده‌اند و این در حالی است که نیروی انتظامی در هر فرصتی باهجوم به پشت‌بام خانه‌ها دیش‌های ماهواره‌ای را جمع و تخریب می‌کند.
برخورد ماموران نیروی انتظامی با استفاده‌کنندگان از ماهواره فقط به شهرهای بزرگ محدود نمی‌شود و گزارش‌های زیادی از اینگونه برخوردها در شهرستان‌های دور دست نیز منتشر شده است.
به گزارش "هرانا" ، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ماموران نیروی انتظامی بامداد چهارشنبه، هشتم بهمن ماه با حمله به محله "تپه کوله" فقیرنشین‌ترین منطقه شهرستان پاوه "اقدام به جمع آوری دیش‌های ماهواره کردند".
مسئولان سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی اعتراف می‌کنند که بسیاری از برنامه‌های شبکه‌های مختلف این سازمان بی‌کیفیت هستند و در جذب مخاطب ناکام بوده‌اند.
حذف برخی از شبکه‌ها و ادغام برخی دیگر که با تغییر رئیس صدا و سیما (۱۵ آبان) آغاز شد همچنان ادامه دارد و در همین مدت نیز این سازمان با تغییرات گسترده‌ای در سطح مدیران شبکه‌های اصلی روبرو بوده است.

رحیمی به احمدی‌نژاد: آیا شما اطلاع نداشتید؟


رحیمی به احمدی‌نژاد: آیا شما اطلاع نداشتید؟ 
 
محمد رضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد، در نامه‌ای گله آمیز به او، ضمن تایید پرداخت مبالغی به نمایندگان مجلس، گفت که احمدی‌نژاد هم از این موضوع مطلع بوده است.

رحیمی در نامه خود تایید کرد که دولت احمدی‌نژاد در انتخابات مجلس هشتم، یک کمک مالی یک میلیارد و دویست میلیون تومانی را به ۱۷۰ کاندید نمایندگی اصولگرا، سازماندهی کرده است. انتخابات مجلس هشتم در اسفندماه سال ۱۳۸۶ (مارس ۲۰۰۸) در ایران برگزار شد.

رحیمی گفت: «در انتخابات مجلس هشتم کمیته‌ای برگزار و بنا شد از کاندیدهای اصولگرا در سطح کشور پشتیبانی مالی شود.»

رحیمی در نامه خود به فردی بنام جابر ابدالی اشاره می‌کند که در انتخابات مجلس هشتم کمکهای مالی به کاندیدهای اصولگرا را از حساب شخصی خود پرداخت می‌کرده است.

رحیمی در نامه خود به احمدی‌نژاد گفت که «قریب ۱۷۰ نفر از کاندیداهای مجلس هشتم» از سوی دولت احمدی‌نژاد به جابر ابدالی معرفی شده‌اند که او می‌بایست کمکهای مالی را در اختیار آن‌ها قرار می‌داده است.

رحیمی در پایان نامه خود خطاب به احمدی‌نژاد می‌گوید «آیا شما اطلاع نداشتید که کل ماجرا» همین بوده است.

محمد رضا رحیمی بلندپایه‌ترین مقام دولت احمدی‌نژاد است که پرونده اختلاس او در دستگاه قضاییه ایران بررسی، و بر اساس رای دیوان عالی کشور در ماه جاری، به ۵ سال حبس و پرداخت سه میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان محکوم شده است.

در پی صدور رای دیوان عالی مبنی بر محکومیت رحیمی، دفتر احمدی‌نژاد طی بیانیه‌ای مدعی شد که تخلفات رحیمی مربوط به قبل از همکاری او با دولت محمود احمدی‌نژاد بوده است.

نماینده جدید ایران در سازمان ملل تعیین شد

نماینده جدید ایران در سازمان ملل تعیین شد
 
دولت ایران روز چهارشنبه ۲۸ ژانویه، غلامعلی خوشرو، دیپلمات و سفیر ایران در سویس را بعنوان نماینده جدید این کشور در سازمان ملل متحد تعیین کرد.

دولت ایران، در آوریل ۲۰۱۴، حمید ابوطالبی را به عنوان نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تعیین کرده بود، اما دولت آمریکا برای وی ویزای ورود به این کشور را صادر نکرد.

دولت آمریکا ابوطالبی را متهم به مشارکت در اشغال سفارت این کشور در تهران در سال ۱۹۷۹ کرد، که طی آن ۵۲ دیپلمات آمریکایی برای بیش از یکسال گروگان دولت ایران بودند.

با عدم صدور ویزا برای ابوطالبی، مقامات ایرانی اعلام کردند که «گزینه جایگزینی» برای ابوطالبی را ندارند و از مراحل قانونی این موضوع را پیگیری خواهند کرد.

اما با گذشت بیش از ۹ ماه، بنظر می‌رسد که دولت ایران با معرفی یک نماینده جدید، به اختلافات خود با دولت آمریکا پایان داده، و این کشور باردیگر در سازمان ملل متحد صاحب نمایندگی دائمی شده است.

خوشرو تحصیلات خود را در رشته جامعه‌شناسی در آمریکا به پایان برده، و در پرونده کاری خود معاونت امور بین الملل وزارت امور خارجه، و سفارت ایران در کشور استرالیا را دارد.

چهارشنبه، بهمن ۰۸، ۱۳۹۳

ابلاغیه بانک مرکزی: تعیین نرخ ارز توسط کانون صرافان

ابلاغیه بانک مرکزی: تعیین نرخ ارز توسط کانون صرافان

معاون نظارت بانک مرکزی ایران اعلام کرد از این پس کانون صرافان، نرخ‌های ارز صرافی‌ها را دریافت کرده و میانگین موزون آن را ساعتی یک بار اعلام می‌کند. نرخ قابل اجرا در بازار بر این اساس تعیین می‌شود.
معاون نظارت بانک مرکزی ایران اعلام کرده از این پس میانگین نرخ ارز در همکاری دوسویه میان بانک مرکزی و اتحادیه صرافان اعلام می‌شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، حمید تهرانفر گفته: «از این پس کانون صرافان نرخ‌های ارز صرافی‌ها را دریافت کرده و میانگین موزون آن را هر یک ساعت یکبار اعلام می‌کند و نرخ قابل اجرا در بازار تعیین می‌شود».
معاون بانک مرکزی تاکید کرده که کانون صرافان ارتباط بسیار نزدیکی با بانک مرکزی دارد و این بانک می‌تواند از طریق این کانون بفهمد که در بازار چه می‌گذرد و بانک مرکزی باید چه اقدامی انجام دهد تا به نفع بازار باشد. همینطور نیازهای صرافان از این طریق به اطلاع بانک مرکزی می‌رسد و بانک می‌تواند به این نیازها پاسخ دهد.
به گفته آقای تهرانفر در حال حاضر مرجع خاصی برای تعیین نرخ ارز در بازار وجود ندارد و هرکسی می‌تواند با ادعای این‌که خود را مطلع می‌داند برای بازار نرخ تعیین کند، کافی است تا صرافی‌ها هم از او تبعیت کنند و بدین ترتیب نرخ جعلی برای ارز تعیین می‌شود.
پلمپ صرافی‌های متخلف
معاون نظارت بانک مرکزی همچنین اعلام کرده که با اجرای این قانون، صرافانی که به کانون صرافان وصل نیستند بسته خواهند شد. وی خبر از پلمپ چند صرافی در خیابان فردوسی تهران داده و گفته است: «این صرافی ها مجوز نداشته و برخی هم صرافی‌هایی بودند که مجوزشان مربوط به اتحادیه طلا و جواهر بوده و باطل شده بود اما برای دریافت مجوز اقدام نکرده بودند.»
آقای تهرانفر به تمامی صرافی‌های بدون مجوز توصیه کرد که هرچه سریع‌تر برای دریافت یا تمدید مجوز از بانک مرکزی اقدام کنند. وی تاکید کرد که بانک مرکزی قصد ایجاد مشکل برای صرافی‌ها را ندارد، اما روند پلمپ صرافی‌های بدون مجوز ادامه خواهد داشت.
بانک مرکزی پیش‌تر اعلام کرده بود که مقررات جدیدی را برای نظارت بر کار صرافی‌ها اجرا خواهد کرد.

رحیمی علیه احمدی‌نژاد؛ افشاگری و انتقاد از عملکرد رئیس دولت

رحیمی علیه احمدی‌نژاد؛ افشاگری و انتقاد از عملکرد رئیس دولت

محمدرضا رحیمی٬ معاون اول دولت دوم احمدی‌نژاد که به تازگی به اتهام فساد مالی رسما در دادگاه محکوم شده٬ با انتشار نامه‌ای گلایه‌آمیز و سرگشاده رئیس‌جمهور سابق را به باد انتقاد گرفته و علیه او افشاگری کرده است.
با محکومیت رسمی محمدرضا رحیمی٬ معاون اول دولت دهم٬ به ۵ سال و ۹۱ روز حبس و جزای نقدی ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی به اتهام «ارتشاء و تحصیل مال از طریق نامشروع»٬ و به دنبال شانه خالی کردن محمود احمدی‌نژاد از دفاع از دست راست کابینه‌اش در پرونده فساد اقتصادی٬ حالا کار به انتقاد علنی و افشاگری در رسانه‌ها کشیده است.

محمدرضا رحیمی٬ معاون اول دولت گذشته جمهوری اسلامی٬ روز سه‌شنبه (۷ بهمن٬ ۲۷ ژانویه) در نامه‌ای که در ابتدا در خبرگزاری ایلنا منتشر شد٬ با تلاش برای رد اتهامات مرتبط با فساد مالی٬ خطاب به رئیس‌جمهور سابق گفت: "آقای احمدی نژاد، به‌راستی نمی‌دانید یا فراموش کرده‌اید که ماجرای این پرونده چیست؟"

او از رئیس‌جمهور پیشین گلایه کرده که در چنین شرایطی «مصلحت را در آن دیده که دامن خود را از آن برچیند» و از «دوست عزیز و قدیمی» خود پرسیده: «آیا بهتر نبود با اطلاعی که از صحت و سلامت زندگی من داشتید، گواهی می‌دادید؟ و شهادت می‌دادید که من به بیت المال خیانت نکرده‌ام و زندگی‌ام به ریالی مال حرام آلوده نیست؟ آیا نباید می‌گفتید که رحیمی پس از عمری خدمت چون حقوق و مزایای بازنشستگی‌اش برقرار نشده، برای گذران زندگی به سختی افتاده است؟»

او با اشاره به سابقه اختلافات خود با رئیس‌جمهور سابق٬ می‌گوید: «رحیمی محکوم امروز، چوب لج‌بازی‌ها و آبروبری‌های گاه و بیگاه شما را می‌خورد.» یکی از این موارد اختلافی که در نامه به آن اشاره شده٬ ماجرای «یکشنبه سیاه» و افشاگری‌های احمدی‌نژاد علیه فساد اقتصادی فاضل لاریجانی در مجلس شورای اسلامی بود٬ که به گفته آقای رحیمی او از رئیس‌جمهور مصرانه خواسته بود «که نکنید و آبرو نبرید و بگذارید از مجاری قانونی، ماجرا پی‌گیری شود.»

آقای رحیمی در توضیح اتهاماتی که به خاطر آنها محکوم شده٬ گفته بنای ماجرا «پشتیبانی از کاندیداهای اصول‌گرا در سطح کشور از طریق کمک‌های غیردولتی مالی» بود که از طریق فردی به نام «جابر ابدالی» انجام شده که مورد تایید حراست دیوان محاسبات کشور بوده است. به گفته او این فرد مجموعا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از چک بانکی خودش به ۱۷۰ کاندیدای مورد نظر دولت در انتخابات مجلس هشتم پرداخت کرده و همه آن به مصرف انتخابات رسیده است.

رحیمی٬ احمدی‌نژاد را متهم کرده که می‌دانسته «کل ماجرا همین است و متاسفانه در اثر اطلاع رسانی نادرست و مغرضانه و نگاه سیاسی خصمانه به موضوع یک کلاغ چهل کلاغ کردند که فلانی برده است و خورده است» اما با این حال در بیانیه دوصفحه‌ای خود جز تلاش برای «برائت از رحیمی» کاری نکرده است.

انتقاد از گوش سپردن رئیس‌جمهور پیشین به «سروش آسمانی کذایی»

محمدرضا رحیمی همچنین با اشاره به اصرار احمدی‌نژاد بر نامزدی رحیم‌مشایی در انتخابات یازدهم ریاست‌جمهوری٬ از او انتقاد کرده که با گذشت زمان رفتارهایش متفاوت از سال‌های گذشته شده بود و بیشتر به «سروش آسمانی کذایی‌» توجه می‌کرد: «در سال آخر دولت اصرارتان بر کاندیداتوری فرد مورد نظر چنان بود که گویی از جایی به شما الهام می‌شده و حاضر نبودید حرفی غیر از آن بشنوید.»

"یکشنبه سیاه"، اشاره رحیمی به جلسه استیضاح وزیر کار دولت احمدی نژاد در مجلس به دلیل انتصاب سعید مرتضوی در تامین اجتماعی است که در این جلسه احمدی نژاد و سعید مرتضوی فیلمی علیه برادر علی لاریجانی در صحن مجلس پخش کردند

او می‌گوید در واکنش به این اقدامات احمدی‌نژاد٬ «چاره‌ای نداشتم جز این‌که برای ثبت در آینده تاریخ و برای دل‌گرمی همکارانم در دولت خطر کنم و به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری ثبت‌نام نمایم تا به طور نمادین اختلاف نظرم را با رویکرد شما بیان کنم و البته در نهایت باز هم به اصرار شما، بازی را بار دیگر در صحنه رفاقت باختم و باز هم حرف‌تان را گوش کردم و علی‌رغم میلم انصراف دادم.»

او همچنین گفته در ماجرای عزل مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت دولت دهم «به علت تعلل در عزل رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران» به رغم تلاش‌هایی که برای حفظ او در کابینه انجام شد «شما لجبازی کردید و او را عزل کردید و مرا هم نزد رسانه‌ها و افکار عمومی سکه یک پول ساختید و البته همان موقع در جریان قرار گرفتم که با مشورت اطرافیان پیش‌نویس عزل بنده را هم آماده کرده بودید.»

آقای رحیمی در نامه خود با اشاره به پیشینه رفاقت دیرینه با احمدی‌نژاد٬ گفته از ابتدا تمایلی به پیوستن به دولت نداشته و با اصرار محمود احمدی‌نژاد تن به این کار داده است. او گفت می‌دانسته که «برخی مخالفان سیاسی با عنادورزی به دنبال هتک حیثیت و بر باد دادن آبرویم خواهند بود» و به همین دلیل حتی با معاون اولی هم مخالف بوده٬ اما با تصمیم احمدی‌نژاد مخالفت نکرده؛ مسئولیت را پذیرفته و «حداقل از ۶ صبح تا ۱۲ شب» در دفتر کارش مشغول خدمت بوده است.

تاکید بر بی‌گناهی و هشدار نسبت به حساب‌رسی در آخرت

محمدرضا رحیمی در نامه سرشار از کنایه و انتقاد خود٬ خطاب به احمدی‌نژاد گفته: «گیریم که امروز در منظر مردم محکوم و در آینده نیز با استناد به همین اخبار و اطلاعات آمیخته حق و باطل و منازعات دور از حق و عدالت اصلاح‌طلب و اصول‌گرا، تاریخ را نیز این‌گونه نوشتند، اما دیر نخواهد بود که روزنامه اعمال ما نزد خدای متعال گشوده می‌شود و حق و باطل نمایان می‌گردد.»

او همچنین خطاب به رئیس‌جمهوری که دولت خود را «پاک‌ترین دولت تاریخ» می‌دانست٬ گفت: «تا لحظه آخر و تا جایی که قانون اجازه می‌دهد، در پی اعاده حیثیت و اثبات بی‌گناهی خود و خانواده‌ام هستم. اما شما نیز گویا مانند برخی رسانه‌های معاند خارجی وناآگاه به این نتیجه رسیده‌اید که هرچه هست همین فضای غبار آلود رسانه‌ها و دعواهای سیاسی است.»

با روشن شدن ابعاد گسترده‌تری از فساد اقتصادی در دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد که مبارزه با فساد اقتصادی را در صدر دستور کار سیاسی خود نشانده بود٬ آتشی به اردوگاه اصول‌گرایان افتاده که با رویت آن تب تبری از احمدی‌نژاد و دوران ریاست‌جمهوری‌اش بالا گرفته است. برخی هم در این میانه همچون الیاس نادران٬ نماینده تهران در مجلس٬ هشدار می‌دهند که «نباید بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی منجر به سیاه‌نمایی شود»؛ در نظامی که «بانی مبارزه با فساد٬ رهبر انقلاب است.»

"گوش الاغی"، جدیدترین عمل زیبایی در ایران


"گوش الاغی"، جدیدترین عمل زیبایی در ایران

ایران یکی از کشورهایی است که بالاترین میزان جراحی‌های زیبایی در آن انجام می‌شود. حال رسانه‌ها از رواج عمل زیبایی جدیدی موسوم به عمل "گوش الاغی" در میان جوانان مرفه می‌نویسند.
بر طبق ‌آمار، تنها ده درصد از متقاضیان عمل‌های زیبایی از مشکلات واقعی چهره رنج می‌برند. گفته می‌شود که در ایران، دختران گاه با وجود سن بسیار کم باز هم تن به جراحی پلاستیک می‌دهند تا چهره‌هایی "عروسکی" داشته باشند.
اما این تنها زنان نیستند که نسبت به جراحی زیبایی علاقه نشان می‌دهند، بلکه مردان نیز نسبت به این امر بی‌تفاوت نمانده‌اند و حالا آن‌ها نیز نه تنها به بینی که به "رفع نقص" در گونه، چین‌های پیشانی، برداشتن غبغب یا کیسه ‌زیر چشم و کشیدن پوست صورت روی آورده‌اند.
به گفته پروانه عابدی، روانشناس، توهم خودزشت پنداری و توقع بیش از حد از چهره، سبب شده که بسیاری از شاخص‌های زیبایی میان جوانان تغییر کند. او چندی پیش در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر"عقده حقارت و اختلالات روانی" را عامل اصلی روی آوردن به جراحی‌های زیبایی و "به دست آوردن احساس امنیت در جامعه" ارزیابی کرد.
به‌گزارش تارنمای اینترنتی جام جم، «براساس آمارهای غیر رسمی، ایران یکی از کشور‌های صاحب رکورد عمل جراحی بینی در جهان محسوب می‌شود. براساس تحقیقات مشترکی که انجمن تحقیقات راینولوژی ایران با همکاری دانشگاه جان هاپکینز آمریکا در سال ۹۲ انجام داده است، میزان جراحی‌های زیبایی بینی در ایران، هفت برابر آمریکا محاسبه شده است.
بر طبق آمار انجمن تحقیقات راینولوژی ایران، سالانه بیش از ۸۰ هزار جراحی زیبایی بینی در کشور انجام می‌گیرد. به‌گفته دکتر محسن نراقی، رئیس این انجمن، ۵۰ درصد مراجعان برای انجام جراحی بینی بطور واقعی نیازی به این عمل ندارند.
دکتر نراقی گفته است که جراحی بینی در ایران از اواخر دهه شصت شتاب روزافزونی به خود گرفته و به‌طور عمده زنان را به خود جذب کرده است. اما آمار‌ها در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که مردان نیز در زمره افراد خواستار جراحی زیبایی بینی قرار گرفته‌اند. طبق گزارش‌ها، اغلب این افراد در گروه سنی ۱۷ تا ۲۵ سال قرار دارند. در میان جراحی‌های زیبائی جراحی گوش اما پدیده ای نو است که در سال‌های اخیر، ایرانیان از آن استقبال کرده‌اند.

گوش الاغی
در عمل زیبایی موسوم به "گوش الاغی" با برش قسمت بالایی گوش و سپس بخیه زدن، فرم گوش را تیز می‌کنند. عملی که در نتیجه‌ی آن و با تغییر فرم طبیعی گوش، بازگشت به حالت اولیه ناممکن می‌شود.
عمل زیبایی گوش در ایران در ماه‌های اخیر رواج یافته است. اما هافینگتون پُست در سال ۲۰۱۱، از این عمل با نام "گوش‌های جنی" یاد کرده و آن را جدیدترین عمل زیبایی نامیده است. گفته می‌شود که میل به داشتن گوش‌های مثلثی، در آغاز نوعی الگوبرداری شمایلی از شخصیت‌های جادویی فیلم "ارباب حلقه‌ها" بوده است.
گروهی از کارشناسان بر این باورند که افزایش اغراق‌آمیز جراحی‌های زیبایی در ایران، از منظر آسیب‌شناختی، می‌تواند ناشی از اقتصاد ناسالم و افزایش شدید شکاف طبقاتی در جامعه‌ی ایران باشد. گروهی دیگر نیز عواملی نظیر فقدان نظارت از سوی وزارت بهداشت بر حوزه‌ی درمان را در این زمینه دخیل دانسته‌اند.
روزنامه خراسان ضمن گفت‌وگو با دکتر محمد حسين قربانی، عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس، در این باره می‌نویسد: «امروز خيلی از کارها در کشور مد شده است که جراحی زيبايی يکی از آن‌هاست و با داشتن هزينه‌های گزافی که بر اساس تعرفه‌های غيرواقعی پرداخت می‌شود، بسياری از جوانان و حتی نوجوانان برای انجام عمل جراحی زيبايی به پزشکان مراجعه می‌کنند».
دکتر قربانی می‌افزايد: «حتی در برخی مراکز دولتی هم با استفاده از زيرميزی چنين جراحی‌هايی صورت می‌گيرد که خود باعث شده روند درمان با استفاده از جراحی‌های زيبایی از مسير اصلی منحرف شده و به جاده خاکی برود».
دکتر قربانی عامل ديگر را نظارت نداشتن وزارت بهداشت در حوزه درمان می‌داند و معتقد است، ضعف در نظارت موجب شده که حتی غيرمتخصصان هم عمل جراحی زيبايی انجام دهند و در واقع بازار عمل‌های جراحی زيبايی داغ شود.
بر اساس گزارش گاردین در سال ۲۰۱۳، در حالی که در شهر تهران تنها ۱۵۷ مرکز مجاز انجام عمل زیبایی وجود دارد، اما بیش از ۷ هزار نفر در حال حاضر در پایتخت به انجام این کار مشغول هستند.

نایب‌رئیس مجلس آلمان: در ایران ترس و کنترل شدید حاکم بود


نایب‌رئیس مجلس آلمان: در ایران ترس و کنترل شدید حاکم بود

نایب‌رئیس پارلمان آلمان می​گوید با رئیس مجلس ایران و رهبران اقلیت​های دینی دیدار کرده است. وی پس از بازگشت از ایران در گفت و گوی اختصاصی به پرسش​های دویچه وله فارسی درباره این سفر و حاشیه​های آن پاسخ داد.
دویچه وله: خانم کلاودیا روت شما در سفر ۵ روزه به ایران با چه کسانی ملاقات داشتید و حول چه محورهایی صحبت کردید؟
کلاودیا روت: ایده و انگیزه سفر ۵ روزه ما این بود که تصوری از وضعیت سیاسی داخل ایران آن هم درست یکسال پیش از انتخابات مجلس بدست بیاوریم. همچنین می‌خواستیم با وضعیت اصلاح​طلبان، اصول​گرایان و جامعه مدنی آشنا شویم. موضوع سیاست خارجی هم برای ما مهم بود، چون دنیا بی​ثبات شده و ایران هم به عنوان یک قدرت منطقه​ای مهم در منطقه​ای واقع شده که ثبات ندارد. درسوریه و عراق میلیون​ها نفر آواره شده‌اند، خشونت و کشتار اوج گرفته. این انسان​ها هم از سوی "دولت اسلامی" و هم از طرف رژیم بشار اسد مورد تهدید و کشتار قرار گرفته​اند. ما در ضمن از دریاچه ارومیه بازدید و این فاجعه زیست‌محیطی را از نزدیک مشاهده کردیم.
با چه کسانی ملاقات کردید؟
کلاودیا روت: در این سفر برای ما بسیار اهمیت داشت که علاوه بر مقامات رسمی ایران با نمایندگان جامعه مدنی کشور هم ملاقات کنیم. با نمایندگان کلیمیان و رئیس جامعه یهودیان در تهران صحبت کردیم و از کنیسه و بیمارستان یهودیان بازدید کردیم. همچنین با نمایندگان اقلیت​های دینی ارمنی، آشوری و زرتشتیان که در ایران به رسمیت شناخته شده​اند نیز دیدار داشتیم. گرچه ما با نمایندگان بهایی​ نتوانستیم ملاقات کنیم، اما موضوع بهائی​ها را هم عنوان کردیم چون آن‌ها به شدت تحت فشار قرار گرفته​ و تحقیر می​شوند. در ادامه من با تعدادای ازهنرمندان ایرانی و با دانشجویان و استادان دانشگاه تهران دیدار داشتم. با شهردار تبریز، استاندار آذربایجان شرقی و با فعالان زیست‌محیطی هم ملاقات کردم.
در میان سیاست​مداران با علی لاریجانی، رئیس مجلس، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست هم دیدار داشتم. نهایتا با محمدرضا عارف هم ملاقات کردم که گفت که اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس به‌صورت متحد وارد صحنه خواهند شد.
اما برخی از نمایندگان مجلس ایران به دیدار شما با آقای محمد رضا عارف و نمایندگان جامعه مدنی اعتراض کردند و انتقاد کردند که آلمان در امور داخلی ایران دخالت می​کند و خواستار لغو این دیدارها شده بودند. شما در این باره چه می​گویید؟
کلاودیا روت: در موضوع مربوط به حقوق بشر، پشتیبانی از اصلاح طلبان و ملاقات با نمایندگان جامعه مدنی برخی از نمایندگان اصول​گرا اعتراض کردند اما نمایندگان دیگری هم بودند که برای مثال گفتند برای نجات دریاچه ارومیه و مبارزه علیه این فاجعه زیست‌محیطی نیاز به کمک​های خارجی هست. و این‌ها خوشحال بودند که در آلمان متخصصین و استادان ایرانی‌تبار دانشگاه برای نجات دریاچه ارومیه تلاش می​کنند.
نایب‌‌رئيس مجلس فدرال آلمان از دریاچه ارومیه نیز دیدار کرد. او اعلام کرد که آلمان حاضر است به نجات این دریاچه کمک کند نایب‌‌رئيس مجلس فدرال آلمان از دریاچه ارومیه نیز دیدار کرد. او اعلام کرد که آلمان حاضر است به نجات این دریاچه کمک کند
ما متوجه شدیم که نیروهای امنیتی همه جا حضور دارند و گفت‌وگو و ملاقات​هایی که در نظر داشتیم انجام نگرفت. با فعالین حقوق بشری نتوانستیم دیدار کنیم. ترس و کنترل شدیدی حاکم بود.

اخیرا کریستوف اشترسر (Chtistof Stresser) مسئول امور حقوق بشر دولت آلمان در گفت‌و‌گوی اختصاصی با بخش فارسی دویچه‌وله گفت که با وجود وعده‌هایی که حسن روحانی برای بهبود وضعیت حقوق بشر و شهروندی داده، در این حوزه عملا تغییری حاصل نشده است. شما وقتی تهران بودید شاهد این تغییرات بودید؟
کلاودیا روت: من موضوع حقوق بشر را در تهران مطرح کردم. ولی باید گفت که آقای روحانی مسئول قوه قضائیه نیست. قدرت​هایی در کشور وجود دارند که مانع اقدامات روحانی می​شوند. من موضوع سلطانی وکیل زندانی را طرح کردم یا موضوع خانم ریحانه جباری که اعدام شد. مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان گفت که همه اقدامات لازمه برای آزادی وی انجام گرفته بود تا وی اعدام نشود. ما زندانی شدن غنچه قوامی شهروند ایرانی‌ بریتانیایی، شیوا نظرآهاری و بهاره هدایت فعال دانشجویی را هم مطرح کردیم. قوه قضائیه حکم​های سنگین را صادر کرده است. متاسفانه ایران در مسئله اعدام​ها رتبه دوم در جهان را دارد. من امیدوارم اصلاح طلبان تقویت شوند تا زمینه​ای برای اصلاحات در دستگاه قضائی کشور هم فراهم آید.
شما در صحبت​هایتان اشاره کردید که از دریاچه ارومیه هم بازدید کردید. وضعیت این دریاچه را چگونه توصیف می​کنید؟
کلاودیا روت: من دریاچه ای را دیدم که ۸۸ درصد آن نابود شده، وقتی به دریاچه ارومیه نزیک شدیم، آبی ندیدیم و سفید به نظر می​رسید. اول فکر کردم برف است ولی وقتی نزیک​تر شدیم مشاهده کردیم که نمک بوده. دریاچه ارومیه بزرگ​ترین فاجعه زیست محیطی است که زندگی میلیون​ها نفر را تحت تاثیر قرار داده است. زمانی این دریاچه بهشتی برای پرنده​های مهاجر و فلامینگو بود، حالا همه این‌ها مورد تهدید قرار گرفته و برای همیشه نابود می​شود. من در تبریز اطلاع پیدا کردم که نمک​های ریزگرد حتی باعث آب شدن برف شده. این نمک زندگی انسان​ها و طبیعت را در معرض خطر قرارداده است.
مقامات رسمی تلاش می​کنند که این فاجعه را به تغییرات اقلیمی نسبت دهند، ولی این یک جنایت واقعی است که انسان در طبیعت مرتکب شده. در وسط این دریاچه پلی را ساختند که مثل دیواری آب دریاچه را تقسیم کرده و مانع جریان طبیعی آب شده است. ما به طرف ایرانی اطلاع دادیم که آلمان برای احیا و نجات این دریاچه از هرگونه کمکی دریغ نخواهد کرد. من امیدوارم در این زمینه همکاری ما ادامه پیدا کند و این دریاچه به سرنوشت دریاچه آرال تبدیل نشود.
سفر شما ۵ روز ادامه داشت. آیا حاصل این سفر برای شما رضایت‌بخش است؟
کلاودیا روت: آقای عارف از من دعوت کردند. من بسیار خوشحال هستم که این سفر را انجام دادم. گرچه بحث ​ها و مجادلات زیادی هم بر سر این سفر وجود دارد. ایران جامعه جوان و باسوادی دارد و ما باید از کسانی​که خواستار اصلاحات هستند و قصد دارند از انزوا خارج شوند و بایکوت را بشکنند، پشتیبانی کنیم بجای این‌که دیوار بسازیم.
خانم روت برخی از ایرانی‌ها در شبکه‌های اجتماعی انتقادهایی هم از نحوه حجاب بر سر گذاشتن شما کرده​اند. نظر شما درباره این انتقادها چیست؟
کلاودیا روت: من وقتی در مجلس با رئیس مجلس و یا مقامات رسمی چون خانم ملاوردی و یا ابتکار ملاقات می​کنم ضرورت دارد که روسری کوچکی بر سرکنم. شما اگر تصاویر را مشاهده کرده باشد متوجه می​شوید که من در این زمینه بسیار محتاط عمل کردم. نباید این مسئله را تا این حد محدود کرد که آیا من روسری بر سر می​گذارم یا خیر؟ پرسش مهم این است که آیا ما انزاو و بایکوت ایران را می​خواهیم یا این‌که باید نشان داد که ما از کسانی که ایرانی دیگر می​خواهند بسازند، پشتیبانی می​کنیم. انزوا و بایکوت به چه کسی کمک می​کند، جز نیروهای اصول گرا در این کشور؟