اصلاحطلبان خواهان برگزاری انتخابات "آزاد و رقابتی"
در این بیانیه به مذاکرات هستهای ایران و ۶ کشور قدرتمند جهان، اجرای کامل قانون اساسی، انتخابات مجلس شورای اسلامی، رعایت حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی و رفع تبعیض از زنان اشاره شده است.
"شورای هماهنگی جبهه اصلاحات" خواستار برگزاری انتخابات "آزاد، رقابتی و قانونمند" در دور بعدی مجلس شورای اسلامی شده که قرار است اسفند ماه ۱۳۹۴ برگزار شود. گروههای عمده اطلاحطلب همچنین خواستار شدهاند که امکان مشارکت "مخالفین" نیز در انتخابات آتی فراهم شود.
این بیانیه از دولت و به خصوص وزارت کشور که مسئولیت اجرایی انجام انتخابات را بر عهده دارد، میخواهد که اقدامات لازم را برای " تقویت اعتماد عمومی و نفی نگرانی از تاثیر سوء شائبه گرایشهای سیاسی مسئولان و دستاندرکاران اجرایی انتخابات" انجام دهد.
گروههای اصلاحطلب اما از انتخابات مجلس خبرگان رهبری که همزمان با انتخابات مجلس برگزار خواهد شد، سخنی نگفتهاند. همچنین به نقش شورای نگهبان قانونی اساسی که مسئولیت اصلی بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس و خبرگان را دارد، اشاره نشده است.
برخورد با مفاسد اقتصادی "نهادهای خاص"
شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با اشاره به فتوای آیتالله خامنهای در مورد "حرام بودن تولید و استفاده سلاح اتمی" مدعی است که ایران "پرچمدار گفتوگوی تمدنها و حامی ایده جهان عاری از خشونت" است.
این بیانیه همچنین از دولت و قوه قضائیه خواسته است که "سرچشمههای فساد و انحصارات بحرانآفرین" را بخشکانند. نهادهایی که به باور نویسندگان بیانیه "در کنار اقدام به وظایف قانونمند خود در خدمت به مردم و کشور در عرصههای اقتصادی، رسانهای حضور همهجانبه پیدا کردهاند".
به نظر میرسد که این بخش از بیانیه به نهادهای نظامی و امنیتی اشاره دارد که در فعالیتهای اقتصادی و رسانهای حضور فعال دارند. پیشتر نیز حسن روحانی، رئیسجمهور ایران، نظرات مشابهی را مطرح کرده بود که واکنش سپاه پاسداران را در پی داشت.
"شورای هماهنگی جبهه اصلاحات" در بخش پایانی بیانیه خود خواستار توجه به حقوق "مشروع زنان" و همچنین ایجاد بستر مناسب برای رفع "ستمهای تاریخی" وارده بر آنها و ارتقای موقعیتهای شغلی، مدیریتی و سیاسی زنان شده است.
در همایش سراسری اطلاحطلبان، گروههای مختلف سیاسی از جمله مجمع نیروهای خط امام، مجمع روحانیون مبارز، حزب کارگزاران سازندگی، حزب اعتماد ملی، خانه کارگر، انجمن اسلامی مهندسین و چندین تشکل دیگر حضور داشتند.
جبهه مشارکت ایران و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، دو تشکل عمده اصلاحطلب از غایبان این همایش بودند. فعالیت این دو حزب پس از اعتراضها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ ممنوع اعلام شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر