طرح مجلس ایران برای غنی سازی ۶۰% اورانیوم
آصفری که از طراحان این طرح است روز شنبه ۲۷ ژانویه در گفتوگو با ایرنا، افزود: «۲۰۵ نماینده مجلس شورای اسلامی طرحی فوریتی را امضا کردهاند که بر اساس آن اگر غربیها بویژه آمریکا دست از زیاده خواهی خود بر ندارند و تحریمها را دنبال کند به دولت اجازه دادهمیشود که غنی سای ۶۰ درصدی را در جهت تامین سوخت زیر دریایی و کارهایی صنعتی انجام دهد.»
وی یادآور شد: «امضاهای طرح مجوز به دولت برای غنی سازی ۶۰ درصدی از یک ماه پیش جمع آوری شده است و در صورت ادامه زیادی خواهیهای آمریکا در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار میگیرد.»
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی ایرام پنجشنبه گذشته در سخنانی در دومین روز از نهمین اجلاس سراسری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفته بود: «برخی نمایندگان طرحی را دنبال میکنند که براساس آن اگر غرب اقدام به تحریمهای جدید برعلیه کشورمان کند، ایران در بحث فناوری هستهای هر درجهای از غنی سازی را که بخواهد، دنبال میکند.»
این طرح یک ماه پیش در مجلس تهیه شد و در روزهای گذشته امضا کنندگان این طرح با هشدار به طرف غربی در مذاکرات ایران و ۱+۵ اعلام کردند: «در صورت وقت کشی، مجلس شورای اسلامی طرحی را که در حال حاضر مسکوت گذاشته شده است را ارایه خواهد کرد که بر این اساس دولت ملزم به انجام غنی سازی ۶۰ درصدی میشود.»
این در حالی است که برپایه توافق موقت هستهای میان تهران و گروه ۱+۵، تهران حق غنی سازی اورانیم با غلظت بالای ۵درصد را ندارد.
همچنین جمعه باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا متعهد شد در صورت تصویب تحریمهای بیشتر علیه تهران توسط کنگره ایالات متحده، از حق خود برای وتوی این مصوبه استفاده خواهد کرد.
این سخنان در حالی ایراد میشود که ایران و آمریکا در چارچوب مذاکرات هستهای میان تهران و گروه ۱+۵، در حال گفتوگو هستند. چهارشنبه گذشته و همچنین جمعه، محمد جواد ظریف و جان کری وزرای امور خارجه ایران و آمریکا، در ژنو و پاریس، با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند.
به گزارش خبرگزاریها، اوباما شامگاه جمعه ۱۵ ژانویه در کنفرانس خبری مشترک خود با دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا در واشنگتن، گفت: «از حق خود برای وتوی قانونی که بر میزم قرار بگیرد، استفاده میکنم و درباره دلایلم برای این اقدام، با ملت آمریکا سخن خواهم گفت.»
این سخنان پس از آن ایراد میشود که گزارشهایی از عزم برخی سناتورها از دو حزب جمهوری خواه و دموکرات برای مطرح کردن لایحهای به منظور افزایش تحریمهای ایران منتشر شده است.
مذاکرات ایران و ۱+۵ بر سر رسیدن به یک توافق جامعه پس از یک سال تلاش بدون رسیدن به این هدف نوامبر گذشته پایان یافت اما مذاکرات برای یک دوره هفت ماه تمدید شد. با این حال دو طرف سعی دارند گفتوگوها را در گام اول برای رسیدن به یک توافق کلی در سه تا چهار ماه آینده به نتیجه برسانند.
غرب که ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به جنگافزار هستهای میکند، علیه این کشور تحریمهای سختی آغاز کرده است. در مقابل ایران بر صلح آمیز بودن برنامه اتمی خود اصرار دارد.
آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، گروه ۱+۵ را تشکیل میدهند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر