شنبه، اسفند ۰۹، ۱۳۹۳

علم‌الهدی، امام جمعه مشهد کنسرت را "مطرب‌بازی" خواند

علم‌الهدی، امام جمعه مشهد کنسرت را "مطرب‌بازی" خواند

علم‌الهدی، امام جمعه مشهد کنسرت‌ موسیقی را مطرب‌بازی خواند. او معتقد است تمام مشهد حرم امام رضا است و نباید در این شهر کنسرت برگزار شود. علیرضا قربانی به لغو کنسرتش اعتراض کرد و خسارت مالی آن را ۸۰ میلیون تومان دانست.
سیداحمد علم الهدی، امام جمعه مشهد در پی لغو کنسرت علیرضا قربانی در شهرستان چناران، از کنسرت موسیقی، با عنوان "مطرب بازی" یاد کرد. او با استناد به روایات مذهبی یادآور شده که چون تمام شهر مشهد، حرم امام رضا محسوب می‌شود، برگزاری کنسرت و به زعم او "مطرب بازی" در این شهر، برگزاری کنسرت درحرم امام رضا است.

به گزارش ایرنا، او در خطبه‌های نماز جمعه مشهد در خصوص مخالفت با برگزاری کنسرت یادآور شد که این مخالفت " از باب اعمال قدرت و دستور نیست" و تنها حرف طلبگی اوست.
‌ ‌
علم‌الهدی همچنین با اشاره به گزارش دویچه‌وله در خصوص لغو کنسرت قربانی در چناران، با نام بردن از این شبکه در خطبه‌های نماز جمعه افزود: «در حمایت از این ناهنجاری خبرگزاری 'دویچه وله' آلمان می‌گوید برخی مسئولان محلی وابسته به رهبری ایران با آزادی هنر مخالفت می‌کنند. اگر مقصود آنها، من هستم به نظر من این بی بند و باری و مطرب بازی است.»

قرار بود کنسرت علیرضا قربانی در دانشگاه آزاد شهر گلبهار در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۶ و ۷ اسفند) در شهرستان چناران برگزار شود. با وجود موافقت فرماندار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد چناران، دادستان این شهرستان با برگزاری کنسرت علیرضا قربانی در دانشگاه آزاد گلبهار مخالفت کرد.

قربانی در گفت وگو با روزنامه شرق گفت که اجرای کنسرتش در چارچوب قوانین است: «از همین رو یک قدم عقب نمی‌گذاریم و با وجود بروز چنین مشکلاتی دلسرد نمی‌شویم و همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهیم.»

دادستان شهرستان چناران در نامه‌ای به رئیس اداره فرهنگ و ارشاد چناران اعتراض امت حزب‌الله و دغدغه‌ها و مخالفت‌های امام جمعه شهر گلبهار را دلیل لغو مجوز برگزاری این کنسرت اعلام کرده بود.

او در نامه‌اش یادآور شده بود که اجرای کنسرت موسیقی با فرهنگ عمومی و اصیل این خطه از میهن اسلامی مغایرت داشته و منافع معنوی برای این شهرستان و شهرهای تابعه ندارد.

امام جمعه مشهد همچنین گفت اینکه در گوشه‌ای از مشهد کنسرت موسیقی برگزار بشود یا نشود، چه ربطی به آلمان دارد. او بار دیگر اهالی موسیقی را خطاب قرار داد و گفت که قصد بدنام کردن آنان را ندارد و نمی‌خواهد بگوید که هنرمندان "با آن طرف آب در ارتباطند."

علم‌الهدی همچنین برگزاری مانور در عرصه فرهنگی را لازم دانست و تاکید کرد مقابله با ناهنجاری‌های فرهنگی یک وظیفه عمومی است. او در خواست کرد که همه شهروندان به صورت دسته جمعی با منکرات فرهنگی مبارزه کنند و این مسئله را تنها محدود به یک نهاد حکومتی و دولتی ندانست.

صدور مجوز برگزاری کنسرت از سوی دفتر موسیقی وزرات ارشاد و لغو یکباره آن از سوی نهادهای دیگر در ماه‌های اخیر در شهرهای مختلف ایران به مراتب خبرساز شده است. کنسرت گروه "لیان" در دی ماه سال جاری (۱۳۹۳) در شهرستان بوشهر لغو شد. سیروان خسروی، خواننده ‌پاپ هم در زمستان سال جاری از رفتن روی صحنه در شهر بوشهر باز ماند. کنسرت‌ها و کارگاه‌های جشنواره‌موسیقی "شهناز" هم در اصفهان برگزار نشدند.

ایجاد محدودیت‌ها از هم‌خوانی و هم‌نوازی زنان هنرمند دیگر موضوع خبرساز در ماه‌های گذشته در خصوص برگزاری کنسرت‌های موسیقی بود. همسر سالار عقیلی نیز در کنسرتی به همراهی او در مشهد، مجوز حضور روی سن را نیافت.


پس از حذف تصاویر خاتمی، "جماران" رفع فیلتر شد


پس از حذف تصاویر خاتمی، "جماران" رفع فیلتر شد

به گفته منابع خبری، سایت "جماران" در پی سپردن تعهد به مقامات قضایی رفع فیلتر شده است. این وب‌سایت به همراه سایت اصلاح‌طلب "بهارنیوز" به دلیل انتشار تصاویر و اخبار مربوط به محمد خاتمی، رئیس‌جمهور سابق ایران مسدود شدند.
سایت "جماران" یک روز پس از مسدود شدن با سپردن تعهد به مقامات قضایی رفع فیلتر شده است. به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، مدیر این وب‌سایت با حضور در دادسرا و سپردن تعهد به رعایت کردن "دستورات قضایی" بار دیگر در دسترس قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، دادستانی تهران روز پنجشنبه هفتم اسفند (۲۶ فوریه) از کمیته جرایم سایبری خواسته بود که سایت‌های "جماران" و "بهار نیوز" را به دلیل انتشار اخبار و تصاویر محمد خاتمی، رئیس‌جمهور سابق ایران، فیلتر کند.
به نظر می‌رسد وب‌سایت "جماران" اکثر تصاویر و اخبار مربوط به محمد خاتمی را از روی وب‌سایت خود حذف کرده است. در روزهای گذشته، در پی درگذشت فاطمه خاتمی، خواهر محمد خاتمی تصاویر او توسط برخی رسانه‌ها منتشر شد.
همچنین محمد خاتمی بر طبق وصیت صادق طباطبایی، در مراسم خاک‌سپاری‌اش، بر پیکر او نماز خواند. صادق طباطبایی، برادر همسر احمد خمینی و پسر خاله همسر محمد خاتمی هفته گذشته در آلمان درگذشت و پیکرش برای دفن به تهران منتقل شد.
اکثر تصاویر مربوط به این مراسم که پیش‌تر در سایت جماران منتشر شده بود، حالا حذف شده‌‌اند.
خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، پیش‌تر در گزارشی گفته بود سایت جماران که پوشش اخبار مربوط به حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی را بر عهده دارد، در هفته‌های اخیر علاوه بر انتشار "گسترده" اخبار و تصاویر مربوط به محمد خاتمی، مصاحبه‌هایی نیز با "چهره‌های رادیکال اصلاح‌طلب" انجام داده است.
سایت جماران که گفته می‌شود متعلق به "موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی" است، در بخش توضیحات وب‌سایت خود نوشته که با هدف "پاسداشت و ترویج اندیشه‌های" روح‌الله خمینی، کار خود را از بهمن ۱۳۸۷ آغاز کرده است.
انتقاد علی مطهری از ممنوع التصویری خاتمی
در واکنشی دیگر علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه روز شنبه این مجلس با اشاره به نامه شورای عالی امنیت ملی مبنی بر ممنوع التصویر شدن محمد خاتمی گفت: «این موضوع خلاف قانون و عقل است. البته باید بدانیم که این کار به نفع اوست و مردم اقبال بیشتری به وی پیدا می‌کنند.»
خبرگزاری "ایسکا نیوز" که سخنان مطهری در این باره را منتشر کرده از اشاره به نام رئیس‌جمهور سابق ایران خودداری کرده است.
مطهری گفته که خبر ممنوع التصویر شدن خاتمی را از یکی از اعضای شورای عالی امنیت سئوال کرده و او گفته است که چنین مسئله‌ای در این شورا مطرح نشده است.
این نماینده مجلس افزود: «نامه‌ای از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به وزارت فرهنگ و ارشاد ابلاغ شده که این به معنای مصوبه نیست بنابراین به اعتقاد من این تصمیم از سوی قوه قضاییه گرفته شده است.»
غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه در اواخر بهمن ماه اعلام کرد که انتشار تصویر یا خبر از سید محمد خاتمی، رئیس‌جمهورى اسبق ایران، در رسانه‌ها ممنوع است و با رسانه‌هایی که اقدام به چاپ خبر یا تصویری از وی کنند برخورد خواهد شد.
گرچه هفته گذشته، پس از درگذشت خواهر محمد خاتمی، حسن روحانی، رئیس‌جمهور و اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیام‌هایی جداگانه به وی تسلیت گفتند و به گفته ناظران سیاسی با این اقدام عملا "حصر رسانه‌ای" خاتمی را به چالش کشیدند، اما رسانه‌های خبری رسمی از ترس توقیف همچنان از انتشار نام و تصاویر خودداری می‌کنند.


درخواست برای تمدید ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران

درخواست برای تمدید ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران

فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر از سازمان ملل خواست تا ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر خود در ایران را تمدید کند. این سازمان می‌گوید که با وجود پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای، وضعیت حقوق بشر در ایران بدتر شده است.
فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر (fidh) از سازمان ملل خواست تا ماموریت احمد شهید، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران را تمدید کند. به گفته این سازمان مدافع حقوق بشر، این تصمیم در بیشت و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر در تلاش است که این قطعنامه از ایران بخواهد که اجازه دهد گزارشگر ویژه امکان بازدید از این کشور را داشته باشد.
از سال ۲۰۱۱ که شورای حقوق بشر سازمان ملل احمد شهید را به عنوان گزارشگر ویژه در امور ایران انتخاب و معرفی کرد، مسئولان جمهوری اسلامی از دادن اجازه سفر و فراهم کردن امکان دسترسی مستقیم به اطلاعات و منابع لازم برای او خودداری کرده‌اند.
محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، تیرماه سال جاری (ژوئیه ۲۰۱۴)، احمد شهید را به "تعامل با گروه‌های تروریستی و تجزیه‌طلب و دفاع از مجرمان، متخلفان، قانون‌شکنان و اخلال‌گران در حقوق ملت ایران" متهم کرد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران بارها اعلام آمادگی کرده که برای دست‌یافتن به "اطلاعات معتبر و عینی" با مقام‌های این کشور همکاری کند.
شورای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد فروردین ماه امسال با ۲۱ رای موافق، ۱۶ رای ممتنع و ۹ رأی مخالف به قطعنامه‌ای رای داد که بر پایه‌ آن ماموریت احمد شهید تا ماه مارس سال ۲۰۱۵ میلادی (فروردین ۱۳۹۴) تمدید شود.
به گفته برخی منابع خبری مقام‌های جمهوری اسلامی موافقت با سفر گزارشگر ویژه سازمان ملل به ایران را به خاتمه دوره ماموریت شهید موکول کرده‌اند.
انتقاد از "قطعنامه‌های شکلی"
به گفته فعالان حقوق بشر با وجود نزدیکی سیاسی بین کشورهای غربی و ایران و پیشرفت در گفتگوهای هسته‌ای با آغاز دوران ریاست جمهوری حسن روحانی، وضع حقوق بشر در داخل ایران در یک سال و نیم اخیر به طور آشکار بدتر شده است.
به گفته فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، سرکوب آزادی‌های اساسی، تبعیض علیه زنان و اقلیت‌های قومی و دینی، محرومیت از دسترسی عادلانه به دادرسی قضایی به ویژه برای زندانیان عقیدتی در ایران به طور روزمره رخ می‌دهند.
این فدراسیون با اشاره به اینکه مجازات اعدام هنوز در مغایرت با حقوق بین المللی و موازین دادرسی قضایی اجرا می شود، تصریح می‌کند: «این گونه موارد نقض حقوق بشر در ایران سازمان یافته، گسترده و سامان‌مند هستند.»
فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، از شورای حقوق بشر سازمان ملل انتقاد کرده که در سال‌های اخیر تنها "قطعنامه‌های شکلی" برای تمدید ماموریت گزارشگر ویژه تصویب کرده و تصویب قطعنامه‌های اساسی را به عهده کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل گذاشته است.
به گفته این سازمان، شورای حقوق بشر با توجه به وظایف خود باید فراتر از تصویب «قطعنامه‌های شکلی» برود.
به نوشته سایت فدراسیون بین‌المللی جامعه های حقوق بشر، این سازمان با همکاری کانون مدافعان حقوق بشر و جامعه بین‌المللی بهایی، همزمان با نشست بیست و هشتم شورای حقوق بشر سازمان ملل، جلسه‌ای در باره سرکوب سازماندهی شده مدافعان حقوق بشر، وکلای دادگستری، روزنامه نگاران و اقلیت های دینی در ایران برگزار خواهد کرد.
فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، یک سازمان غیر دولتی است که از سال ۱۹۲۲ فعالیت خود را آغاز کرده و هم‌اکنون ۱۷۸ سازمان فعال در زمینه حقوق بشر از بیش از ۱۲۰ کشور جهان، عضو آن هستند. در انتخابات سال ۲۰۱۳ این فدراسیون، عبدالکریم لاهیجی، فعال حقوق بشر و حقوقدان ایرانی به مدت ۶ سال به ریاست آن انتخاب شد.


مرگ ناشی از تصادفات رانندگی در تهران کاهش یافت

مرگ ناشی از تصادفات رانندگی در تهران کاهش یافت

تعداد فوت‌شدگان ناشی از تصادفات رانندگی در تهران به نسبت مشابه سال گذشته حدود ۹ درصد کاهش یافته است. از ابتدای سال ۹۳ تا پایان دی‌ماه، در پزشکی قانونی هزار و ۱۰۸ مورد مرگ در اثر تصادف ثبت شده است.
میزان مرگ ومیر ناشی از تصادفات در شهر تهران براساس گزارش خبرگزاری مهر، در قیاس با سال گذشته ۷، ۸ درصد کاهش یافته است. بر اساس این گزارش تا پایان دی ماه سال ۱۳۹۰، هزار و ۱۰۸ مورد مرگ ناشی از تصادفات رانندگی به پزشکی قانونی استان تهران گزارش شده است.

میزان مرگ و میر ناشی در اثر تصادفات رانندگی در مدت زمانی یاد شده مشابه در سال ۱۳۹۲ برابر با هزار و ۲۱۴ مورد بوده است. در ده ماه ابتدایی سال ۱۳۹۳، ۹۰۴ مرد و ۲۰۴ زن در اثر تصادفات رانددگی در تهران جان خود را از دست داده‌اند.

ایران در میزان مرگ و میر حوادث رانندگی جاده‌ای در جهان دارای رکورد بالایی است. در بهار سال ۲۰۱۲ اعلام شده بود که نرخ سوانح رانندگی در ایران ۲۰ برابر میانگین جهانی است. ایران در میان ۱۹۰ کشور دنیا از نظر ایمنی و تصادفات رانندگی رتبه ۱۸۹ را کسب کرده بود و تنها سیرالئون از این نظر وضعیت نامناسب‌تری به نسبت این کشور داشت.

براساس گزارش خبرگزاری مهر، میزان مراجعه مصدومان حوادث رانندگی به مراکز پزشکی قانونی هم در ده ماهه نخست سال ۹۳ حدود ۷،۲درصد کاهش داشته است. ۳۰ هزار و ۴۷۷ نفر در مدت زمانی یاد شده در اثر تصادفات رانندگی به مراکز پزشکی قانونی استان تهران مراجعه کرده‌اند.در میان مصدومان حوادث رانندگی ۲۱ هزار و ۹۲۱ نفر مرد و ۸ هزار و ۵۵۶ نفر زن بوده اند.

احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران در بهار سال ۱۳۹۳، گفته بود که آمار سالانه کشته‌شدگان حوادث رانندگی ایران برابر با میانگین سالانه کشته‌شدگان جنگ ایران و عراق است. خطای انسانی در ۷۰ تا ۸۰ درصد حوادث جاده‌ای موثرند.

معابر درون شهری، و جاده‌های برون شهری به ترتیب با ثبت ۷۹۲ و ۲۸۹ مورد بیشترین تلفات رانندگی را از لحاظ حیث محل تصادف به خود اختصاص داده‌اند.

در ۵ ماه نخست سال ۱۳۹۳، در استان تهران ۵۵۸ نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست داده‌
و بیش از ۱۵ هزار مصدوم نیز به مراکز پزشکی قانونی تهران مراجعه کرد

محمد جواد ظریف: تحریم‌‌ها مانع دستیابی به تفاهم هستند


محمد جواد ظریف: تحریم‌‌ها مانع دستیابی به تفاهم هستند

وزیر امور خارجه ایران می‌گوید در مذاکرات اخیر پیشرفت‌های خوبی در مسایل فنی هسته‌ای به دست آمده است. او در عین حال، از عدم توافق در مورد لغو تحریم‌ها انتقاد کرد و گفت این موضوع از موانع دستیابی به توافق است.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران می‌گوید که با وجود پیشرفت‌های قابل ملاحظه به دست آمده در حوزه فنی اما همچنان اختلاف نظر جدی در مورد تحریم‌ها و برخی مسایل هسته‌ای وجود دارد.
او روز شنبه نهم اسفند (۲۸ فوریه) در کنفرانس خبری مشترک با پائولو جنتیلونی، همتای ایتالیایی خود گفت که مذاکرات هسته‌ای به مراحل حساس خود نزدیک شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، به گفته ظریف، در مذاکرات هفته گذشته گفت‌وگوهای ریز و دقیقی با حضور مسئولان فنی هسته‌ای ایران و آمریکا انجام شده و پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای به دست آمده است.
هفته گذشته، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونیز، وزیر انرژی ایالات متحده آمریکا در ژنو با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند. پس از آن دیدار صالحی با مثبت خواندن مذاکرات تاکید کرد که سعی شد که نگرانی‌‌های طرف آمریکا از نظر مسایل فنی رفع شود.
با این حال محمد جواد ظریف می‌گوید که در بسیاری از حوزه‌ها همچنان اختلاف نظر وجود دارد. به گفته او این اختلافات به مسایل هسته‌ای و موارد مربوط به تحریم‌‌ها ارتباط دارند.
وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه تحریم‌ها برای رسیدن به هدفی مفید نبوده، افزود :«آمریکا و به صورت کلی کشورهای غربی باید به این نتیجه برسند که تحریم‌ها سرمایه نیستند، تنها مانعی برای رسیدن به تفاهم هستند.»
صالحی: سعی شد که نگرانی‌‌های طرف آمریکا از نظر مسایل فنی رفع شود
به گفته او هر زمان که این واقعیت مورد پذیرش قرار بگیرد، در آن زمان رسیدن به توافق هسته‌ای بسیار نزدیک است. ظریف بار دیگر مواضع رهبر جمهوری اسلامی تکرار کرد و گفت: «تا به توافق درباره کلیه موضوعات نرسیم، توافق وجود نخواهد داشت.»
موضوع "توافق یک‌مرحله‌ای جامع" به صورت جدی از سوی آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی مطرح شده است. او اواسط بهمن ماه امسال گفت: «اگر توافقی انجام شود، باید در یک مرحله و دربردارنده کلیات و جزئیات، با یکدیگر باشد.»
خامنه‌ای با بیان اینکه مفاد این قرارداد باید "روشن، واضح و غیرقابل تفسیر و تأویل" باشد، افزود: «تحریم‌ها نیز باید به معنی واقعی کلمه برداشته شوند.»
محمد جواد ظریف نیز می‌گوید که امیدوار است در مذاکرات هفته آینده نیز پیشرفت‌هایی به دست بیاید: «به خصوص در مورد رفع تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی.»
نقش اسرائیل در مذاکرات هسته‌ای
در این نشست خبری در مورد تاثیر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در مذاکرات هسته‌ای سئوال شد که وزیر خارجه ایران گفت: «آنچه که واقعیت دارد این است که آقای نتانیاهو مخالف هرگونه راه‌حلی است.»
او تصریح کرد: «این یک سیاست جدید نیست، بلکه سیاست قدیمی است که با هراس‌افکنی، دروغ‌پراکنی، جوسازی و ایجاد فضا در داخل کشورهای دیگر تلاش شود در این منطقه مانع برقراری آرامش شود.»
نتانیاهو: قدرت‌های جهانی از تعهد خود دست کشیده‌اند...من این توافق را نمی‌پذیرم.
بنیامین نتانیاهو روز چهارشنبه ۲۵ فوریه در جریان کارزار انتخاباتی حزب لیکود در حومه اورشلیم (بیت‌المقدس) گفت: «این وظیفه من است که هر کاری برای امنیت اسرائیل انجام دهم.»
نخست وزیر اسرائیل ضمن انتقاد از رویکرد شش کشور قدرتمند جهان در مذاکرات اتمی با ایران، افزود: «از توافقی که در حال شکل‌گیری است چنین برمی‌آید که قدرت‌های جهانی از تعهد خود دست کشیده‌اند و درحال پذیرش این موضوع هستند که ایران به تدریج توانایی تولید مواد لازم برای تعداد زیادی سلاح اتمی را توسعه دهد.»
او تأکید کرد که این توافق مایه نگرانی اسرائیل است و افزود: «من این توافق را نمی‌پذیرم.»
ایران و کشورهای ۱+۵ (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان) پس از چند دور مذاکره، سوم آذر ماه ۹۲ به یک توافق موقت دست یافتند اما موفق نشدند در مهلت تعیین شده به توافق‌نامه جامع و نهایی برسند.
آذرماه امسال مهلت مذاکرات برای یک دوره هفت ماهه (تا تیر ماه ۹۴) تمدید شد. دور بعدی گفت‌وگوها قرار است دوشنبه هفته آینده، در سوئیس برگزار ‌شود.


وکیل خانواده رفسنجانی: مهدی هاشمی تبرئه می‌شود


وکیل خانواده رفسنجانی: مهدی هاشمی تبرئه می‌شود
 
محمود علیزاده طباطبایی وکیل خانواده علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران می‌گوید که مهدی هاشمی تبرئه خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمود علیزاده طباطبایی در جمع خبرنگاران در مورد پرونده مهدی هاشمی و اظهارات یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه مهدی هاشمی به ۲۰ سال حبس محکوم می‌شود، اظهارداشت: «اتفاقا نظر من برعکس است یعنی اینکه مهدی تبرئه می‌شود و به این گفته یقین دارم حتی معاون فرهنگی قوه قضائیه هم در اظهارات خود گفته است جو سازی‌ها در این پرونده زیاد است.»
وی ۱۲ اتهام علیه موکل خود را صحیح دانست و گفت: «۱۰۰۰ صفحه لایحه نوشته‌ایم و برای تمامی اتهامات ادعاهای خود را تقدیم دادگاه کردیم. البته فشار‌ها از هر طرف بر روی این پرونده زیاد است.»
مهدی هاشمی پیش از یک سال گذشته پس از سه سال زندگی در بریتانیا به ایران بازگشته بود. او پس از انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری سه سال گذشته ایران، این کشور را به مقصد بریتانیا ترک کرد. در آن زمان سفر او «ماموریتی» و به منظور سرکشی به واحدهای دانشگاه آزاد در آکسفورد عنوان شد. 


مدتی پس از آغاز ناآرامی‌های پس از انتخابات، مقام‌های قضایی از تشکیل پرونده‌ای قضایی برای مهدی هاشمی به اتهام دست داشتن در ناآرامی‌ها سخن گفتند. 

سرانجام او پس از بازگشت به ایران، به همراه وکیلش، به دادسرای اوین مراجعه کرد که در پی آن بازداشت شد. او سرانجام پس از طی مراحل بازجویی، با سپردن وثیقه از زندن آغاز شد.

فیگارو: امید به زنده ماندن خامنه‌ای ۲ سال است

فیگارو: امید به زنده ماندن خامنه‌ای ۲ سال است
 
تصویر آرشیوی آیت الله سید علی خامنه ای
روزنامه فرانسوی فیگارو به نقل از منابع اطلاعاتی غربی نوشته است که امید به زنده ماندن آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، ۲ سال است.
این روزنامه در شماره شنبه ۲۸ فوریه خود نوشته که آیت‌الله خامنه‌ای در مرحله چهارم  (سرطان پروستات) قرار دارد و متاستازها (سلول های سرطانی) به دیگر نقاط بدن پخش شده اند و این به معنای آن است که بیماری به دیگر بخش‌های بدن او نیز سرایت خواهد کرد.»
در ادامه این گزارش آمده است: «با توجه به اینکه آیت‌الله خامنه‌ای ۷۶ ساله است، از نظر پزشکان امید زنده ماندن او حدود ۲ سال دیگر به پایان می‌رسد.»
از این رو فیگارو پیش‌بینی کرده است که نبرد جانشینی در راس قدرت در ایران، قبل از آن‌چه انتظار می‌رود، آغاز خواهد شد.
آیت الله سید علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ۸-۹-۲۰۱۴ به علت آنچه که عارضه پروستات اعلام شده، تحت عمل جراحی قرار گرفت.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران گفت‌و‌گوی رهبر ایران قبل از عزیمت به بیمارستان فیلم مصاحبه وی را در سایت خود پخش کرد که در آن گفته بود: «من یک عمل جراحی دارم و اکنون عازم بیمارستان هستم. البته جای نگرانی نیست. این به معنای آن نیست که مردم دعا نکنند، لیکن ان شاءالله جای نگرانی نیست و یک عمل خیلی معمولی و عادی است.»
براساس همین گزارش، این عمل جراحی با موفقیت به پایان رسیده است.
رسانه‌ها و شخصیت‌های ایران از موفقیت آمیز بودن عمل جراحی رهبر ایران خبر دادند. فیلمی هم از کوهپیمایی آیت‌الله خامنه‌ای پس از عمل جراحی منتشر شد.
اما پس از آن خبرهایی از داخل ایران به گوش رسید مبنی بر این‌که روند پیشروی بیماری رهبر ایران متوقف نشده است.
آنچه گمانه‌زنی‌ها درباره تشدید بیماری آیت‌الله خامنه‌ای را تقویت می‌کند، سخنان برخی مسئولان ایرانی درباره جانشین او است.
پیش‌تر قربانعلی دری نجف‌آبادی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ایران، در حاشیه همایشی در شیراز در جمع خبرنگاران با اشاره به آیت‌الله خامنه‌ای گفت: «خدا رهبری را حفظ کند و به ایشان طول عمر دهد انشاالله. اما به هر حال باید برای بعد از ایشان به فکر باشیم.»
هاشمی رفسنجانی نیز اخیرا در گفتگویی مفصل با روزنامه جمهوری اسلامی، از آینده رهبری جمهوری اسلامی سخن گفت و این پرسش را مطرح ساخت که «اگر فردا آیت‌الله خامنه‌ای نباشد، چه کسی را دارید که به عهده بگیرد و مثل ایشان سابقه انقلابی، اجتهاد و آشنایی با همه شرایط کشور و جهان داشته باشند، به خصوص نیروهای مسلح را خوب بشناسند؟»؛ خود او در پاسخ، بحث «شورای رهبری» را مطرح ساخت و گفت: «شاید در آینده بدون شورا نتوان کار درست را انجام داد.»


جمعه، اسفند ۰۸، ۱۳۹۳

مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا: ایران از اصلی‌ترین تهدیدهای سایبری علیه ماست

مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا: ایران از اصلی‌ترین تهدیدهای سایبری علیه ماست

جیمز کلاپر، مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا
جیمز کلاپر، مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا
جيمز کلاپر، مقام ارشد اطلاعاتی آمريکا، از ايران به عنوان يکی از اصلی‌ترين تهديدهای سايبری عليه ايالات متحده نام برده است.
آقای کلاپر، مدير اداره اطلاعات ملی آمريکا، پنجشنبه هفتم اسفند در نشست کميته نيروهای مسلح سنا، از ايران، کره شمالی، روسيه و چين به عنوان بزرگترين تهديدهای سايبری عليه اين کشور نام برد.
شبکه خبری بلومبرگ گزارش داده که مدير اداره اطلاعات ملی آمريکا، خطاب به حاضران در نشست سنا، ايران را به طور رسمی، مسئول حمله فوريه ۲۰۱۴ به «لاس وگاس ساندز کورپ» که بزرگترين شرکت قماربازی دنيا به شمار می‌آيد، معرفی کرده است.
در نتيجه آن حمله سايبری، اطلاعات هزاران سرور با استفاده از بدافزارها، پاک شدند.
مدتی پيش از آن حمله سايبری، شلدون آدلسون، ميلياردر آمريکايی و رئيس و سهامدار اصلی «لاس وگاس ساندز کورپ» خواستار حمله اتمی به ايران شده بود.
به گفته آقای کلاپر، حمله سايبری ايران به اين شرکت همراه با حمله سايبری کره شمالی به شرکت سونی پيکچرز، «نخستين حملات سايبری ويرانگر» عليه آمريکا بودند.
با وجود اين، مدير اداره اطلاعات ملی آمريکا تاکيد کرده است که ايران و کره شمالی از «توان فنی پايين‌تری» برای انجام حملات سايبری عليه ايالات متحده برخوردارند هرچند برای اجرای اين حملات «انگيزه بيشتری دارند و غير قابل پيش‌بينی‌اند.»
ايران و آمريکا هر کدام ديگری را به اجرای حملات سايبری عليه خود متهم می‌کنند.
جيمز کلاپر همچنين گفته است که تهديد سايبری روسيه عليه آمريکا «جدی‌تر از آنچيزی است که ما در ابتدا ارزيابی کرده بوديم.»
با هشدار نسبت به جدی بودن تهديدات سايبری عليه ايالات متحده آمريکا، مدير اداره اطلاعات ملی، وقوع يک «آخرالزمان سايبری» را رد کرده و گفته که اين کشور بيشتر در انتظار «چيزی متفاوت» است.
آقای کلاپر در توضيح بيشتری افزوده است: «ما پيش‌بينی مجموعه‌ای از حملات سطح پايين تا متوسط سايبری از منابع مختلف در طول زمان را داريم.»
به گفته مدير اطلاعات ملی آمريکا، اين حملات «هزينه بيشتری بر اقتصاد و امنيت ملی آمريکا تحميل می‌کنند.»
لئون پانه‌تا، وزير دفاع پيشين آمريکا نيز در سال ۲۰۱۲ و با اشاره به حمله نيروهای ژاپن به بندر پرل هاربر اين کشور در جريان جنگ جهانی دوم، نسبت به «پرل هاربر سايبری» که به گفته او می‌تواند ايالات متحده را «فلج» کند، هشدار داده بود.
«ايران؛ تهديدی مداوم»
جيمز کلاپر، مدير اداره اطلاعات ملی آمريکا، در ادامه نشست کميته نيروهای مسلح سنا، از ايران به عنوان «تهديدی مداوم برای منافع ملی آمريکا» نام برده است.
«حمايت از رژيم بشار اسد در سوريه، ترويج سياست‌های ضد اسرائيلی، توسعه توانايی نظامی پيشرفته و ادامه برنامه هسته‌ای»، از دلايلی است که آقای کلاپر آنها را به عنوان نشانه‌هايی از «تهديد» بودن ايران عليه منافع ملی آمريکا بيان کرده است.
اين سخنان مقام ارشد اطلاعات ملی آمريکا يک روز پس از آن بيان شد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در مانوری در خليج فارس، با موشک و راکت به ماکت مشابه يک ناو هواپيمابر ايالات متحده حمله کرد.
آقای کلاپر همچنين از حسن روحانی، رئيس جمهور ايران به عنوان «يک چهره قديمی در ثبات رژيم» نام برده که «از اهداف امنيت ملی ايران منصرف نخواهد شد».

روحانی: اگر آمریکا نبود در سال ۲۰۰۴ با اروپایی‌ها توافق کرده بودیم

روحانی: اگر آمریکا نبود در سال ۲۰۰۴ با اروپایی‌ها توافق کرده بودیم

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، شامگاه پنجشنبه هفت اسفند، در پاسخ به سئوالی درباره نقش آمريکايی‌ها در پرونده هسته‌ای ايران گفت: «البته اين مشکلات را آمريکايی‌ها بوجود آوردند و اگر آنها نبودند ايران قطعا در پايان سال ۲۰۰۴ با سه کشور اروپايی به توافق می‌رسيد.»
به گزارش ایرنا، آقای روحانی در پایان سفر دو روزه‌اش به شهر قم اضافه کرد: «وزرای خارجه اين سه کشور اگر چه آن موقع به اين نکته اعتراف نمی‌کردند اما امروز می‌گويند آن موقع آمريکايی‌ها مانع توافق شدند. امروز هم اين آمريکايی‌ها هستند که بايد تلاش کنند گام‌های اشتباهی که برداشته‌اند اصلاح کنند.»
رئيس جمهور ايران از آمريکا خواست که «قدم‌های لازم» را برای به گفته او «برگشت از مسير اشتباه» بردارد و در عين حال افزود که در مذاکرات هسته‌ای می‌خواهيم «حربه تحريم را از دست دشمن بگيريم.»
 ايران و کشورهای گروه ۱+۵ (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان) در ميانه مذاکرات دامنه‌داری قرار دارند که آذر سال گذشته با دستيابی به يک توافق موقت در ژنو به نقطه عطف خود رسيد، توافقی که به کاهش تحريم‌های بين‌المللی عليه جمهوری اسلامی و آزاد شدن بخشی از دارايی‌های بلوکه شده ايران در کشورهای ديگر انجاميد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ايرنا، رئیس جمهور ایران در سخنان خود افزود که «بايد در مذاکرات هسته‌ای بهانه و يا به تعبير مقام معظم رهبری حربه را از دست دشمن بگيريم.»
آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه، ۱۷ دی، با اذعان به اينکه تحريم‌های بين‌المللی عليه ايران «برای کشور مشکل ايجاد کرده»، از مسئولان جمهوری اسلامی خواسته بود که «حربه تحريم» را از دست به گفته او «دشمن» بگيرند.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود تصريح کرد: «دشمن امروز شمشيری را در دست گرفته و در تاريکی می‌چرخاند که ممکن است به کسی نيز اصابت کند و امروز ما با مذاکرات مچ او را در دست گرفته و می‌فشاريم تا اين شمشير را رها کند.»
لغو همزمان تمام تحريم‌های غرب عليه ايران از جمله خواسته‌های جمهوری اسلامی در مذاکرات اتمی با کشورهای گروه ۱+۵ اعلام شده است.
در هفته‌های گذشته نيز چندين مقام جمهوری اسلامی خواستار برداشته شدن تحريم‌ها عليه ايران شده‌اند.
از جمله مجيد تخت روانچی، عضو تيم مذاکره کننده هسته‌ای ايران، پنج شنبه خواستار آن شده بود که تحريم‌های غرب عليه ايران «بدون قيد و شرط برداشته شود.»
رهبر جمهوری اسلامی هم پيش‌بينی کرد که تحريم‌های بين‌المللی عليه ايران حتی در صورت توافق هسته‌ای باقی خواهد ماند.
صالحی: قدم‌های بلندی برداشتيم 
علی اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران نيز روز جمعه، هشت اسفند، با اشاره به مذاکرات خود با وزير انرژی آمريکا گفت: «در اين جلسه مسائل فنی را که با نوعی بن‌بست روبه‌رو شده بود، مرور کرديم.»
به گزارش خبرگزاری ايسنا، وی اضافه کرد: «خوشبختانه نتايج خيلی خوبی گرفتيم و قدم‌های بلندی برداشتيم، البته هنوز مواردی هست که بايد مورد بحث قرار گيرد.»
آقای صالحی تصريح کرد: «در مذاکرات فنی هم بايد منافع خود را حفظ و هم سعی کنيم نگرانی‌های ساختگی طرف مقابل را به شيوه فنی برطرف کنيم.»
رئيس سازمان انرژی اتمی ايران همچنين خبر داد که دوشنبه هفته آينده ادامه مذاکرات ميان دو طرف در سوئيس برگزار خواهد شد.
جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا هم پنج‌شنبه هفتم اسفند، اعلام کرده بود که جان کری، وزير امور خارجه آمريکا، هفته آينده با محمدجواد ظريف همتای ايرانی خود در شهر مونترو سوئيس ديدار می‌کند.
وزير امور خارجه آمريکا، اخیرا ضمن دفاع از مذاکرات هسته‌ای با ايران بار ديگر تاکيد کرد که سياست دولت باراک اوباما جلوگيری از دستيابی ايران به سلاح اتمی است.

به دستور قوه قضاییه سایت‌های جماران و بهارنیوز فیلتر شدند

به دستور قوه قضاییه سایت‌های جماران و بهارنیوز فیلتر شدند

دو سایت جماران و "بهارنیوز" به خاطر نزدیکی به اصلاح‌طلبان با حکم قوه قضاییه فیلتر و از دسترس کاربران خارج شدند. بنا به گزارش خبرگزاری فارس سایت جماران به انتشار گسترده اخبار و تصاویر محمد خاتمی پرداخته است.
بنا به گزارش خبرگزاری فارس قوه قضاییه از شامگاه پنچ‌شنبه ( ۷ اسفند) دستور فیلتر شدن سایت‌های جماران و بهارنیوز را صادر کرده است. بنا به این گزارش این سایت‌ها در حال حاضر از دسترس خارج شده‌اند.
در این گزارش آمده است که سایت جماران وظیفه پوشش اخبار حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی را بر عهده داشته، اما در هفته‌های آخر این سایت به انتشار "مصاحبه با چهره‌های رادیکال اصلاح‌طلب" دست زده است.
وب‌سایت جماران متعلق به "موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی" است.
یکی از مسئولان سایت جماران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا در روز جمعه (۸ اسفند) گفت: «تا این لحظه هنوز حکم قضایی مبنی بر علل این امر به دست مسئولان سایت جماران نرسیده است و آنها هم از طریق رسانه‌ها از این مسئله خبردار شده‌اند.»
بنا به گزارش خبرگزاری فارس سایت جماران "اخبار و تصاویر محمد خاتمی"، رئیس جمهور پیشین را به صورت گسترده انتشار می‌داده است.
در این گزارش سایت بهارنیوز نیز از جمله "پایگاه‌های خبری با گرایش اصلاح‌طلبی رادیکال" خوانده شده و به دلیل مشابهی مشمول فیلترینگ شده است.
عملی شدن "تهدیدهای" قوه قضاییه
غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه در اواخر بهمن ماه اعلام کرد که انتشار تصویر یا خبر از سید محمد خاتمی، رئیس‌جمهورى اسبق ایران، در رسانه‌ها ممنوع است و با رسانه‌هایی که اقدام به چاپ خبر یا تصویری از وی کنند برخورد خواهد شد. محسنی اژه‌ای تصریح کرد که این دستور پیش از این صادر شده و همچنان پا برجاست. وی شورای عالی امنیت ملی را نهاد این تصمیم‌گیری معرفی کرد.
در هفته پیش، پس از درگذشت خواهر سید محمد خاتمی، دو تن از مقامات جمهوری اسلامی، حسن روحانی و اکبر هاشمی رفسنجانی در پیام‌هایی جداگانه به وی تسلیت گفتند و با این اقدام عملاً "حصر رسانه‌ای" خاتمی را به چالش کشیدند.
محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران
ادامه محدودیت‌ها
در روزهای گذشته صد روزنامه‌نگار ایرانی با ارسال نامه‌ای به حسن روحانی خواهان آزادی یغما فشخامی، روزنامه‌نگار نشریه توقیف شده "روزان" شدند.
پروانه فعالیت روزنامه "مردم امروز" که به سردبیری محمد قوچانی و با هدف حمایت از دولت روحانی ایجاد شده بود، در ۲۹ دی ماه به دلیل انتشار تیتر "جرج کلونی: من هم شارلی هستم" لغو شد.
در زمان ریاست‌جمهوری حسن روحانی دستگیری روزنامه‌نگاران، توقیف نشریات، بستن سایت‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی در ایران همچنان ادامه دارد. به گفته مقامات دولتی ایران مسئولیت این گونه اقدامات بر عهده نهاد‌های امنیتی و قوه قضاییه است.

معاون روحانی: مدارک دال بر قاتلان زهرا کاظمی موجود است

معاون روحانی: مدارک دال بر قاتلان زهرا کاظمی موجود است
 
علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهوری ایران در امور اقوام و اقلیت‌ها و وزیر اطلاعات سابق این کشور می‌گوید مدارک دال بر قاتلان زهرا کاظمی خبرنگار کانادایی ایرانی تبار موجود است.
یونسی در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفته است: «هم اکنون چند سال است که با دولت کانادا مشکل پیدا کردیم و در مورد حادثه‌ای که درخصوص زهرا کاظمی اتفاق افتاد تمامی مدارک مبنی بر اینکه چه کسانی این کار را کرده‌اند وجود دارد؛ اگرچه خدا از جای دیگر آن‌ها را مجازات کرد و تنبیه شدند و عدالت خدا درباره بعضی از این متهمین اجرا شد اما بالاخره در آنجا یک اراده شخصی صورت گرفت که جمهوری اسلامی هنوز در حال پرداخت هزینه است.»
زهرا کاظمی ژوئیه ۲۰۰۳ خبرنگار کانادایی - ایرانی تبار بود که در مسافرتی حرفه‌ای به قصد تهیه گزارش در ایران، هنگام ناآرامی‌ها و اعتراضات دانشجویی، به جرم عکس‌برداری حین تجمع برخی از خانواده‌های زندانیان در مقابل زندان اوین، بازداشت و در زندان کشته شد.
بازداشت وی تحت نظارت سعید مرتضوی دادستان وقت تهران که صورت گرفته است.
پرونده وی پس از گذشت سال‌ها در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به سرانجامی نرسید و تنها متهم پرونده نیز که یکی از کارمندان رده پایین وزارت اطلاعات بود، تبرئه شد.
یونسی در ادامه مصاحبه خود گفت: «هم اکنون هم بسیاری از موارد نقض حقوق بشر در زندان‌ها و محاکم و در خیلی جا‌ها صورت می‌گیرد که نفوذ عناصر افراطی و تندرو دیده می‌شود و جمهوری اسلامی باید بتواند از دست این‌ها خلاص شود و من بهترین جا را برای گروه‌های تندرو مجلس می‌دانم. این افراد باید در مجلس حرف بزنند اما در مراکز قدرت که حقوق مردم را نقض می‌کنند نباشند.»
یونسی با اشاره به آماده شدن پیش‌نویس قانون حقوق شهروندی که از وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی رئیس جمهوری کنونی ایران بود اظهار کرد: «باید این پیش نویس در زمان مناسب به مجلس ارائه شود البته ما باید مجلس آماده‌ای داشته باشیم و من بعید می‌دانم این مجلس این پیشنهاد دولت را تحمل و تصویب کند. باید مجلس بهتری در جهت لایحه حقوق شهروندی آماده شود.»
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دولت مصمم است به وعده‌های خود عمل کند گفت: «رعایت حقوق شهروندی فقط دست دولت نیست و خیلی از سازمان‌های دیگر باید همراهی کنند. در حالی که بعضی از آن‌ها همراهی نمی‌کنند. تندروهایی هم وجود دارند که در اختیار هیچ‌کس نیستند و بسیاری از این تندرو‌ها در مراکز قدرت نفوذ کردند و خودشان عمل می‌کنند که البته به نام جمهوری اسلامی تمام می‌شود.»
یونسی گفت: «این تندرو‌ها برای جمهوری اسلامی مساله‌سازی می‌کنند و جمهوری اسلامی باید هزینه‌اش را دهد و ما در این راستا در گذشته عملیات‌های خودسرانه زیاد داشتیم که مثلا یک بازجو و قاضی و یا مامور نظامی و انتظامی اشتباهی می‌کند و با اراده شخصی کاری انجام می‌دهد ولی به اسم نظام تمام می‌شود.
دستیار ویژه رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی در ادامه اظهار کرد: وجود برخی از این موضوعات تفرقه انگیزانه ریشه در بدآموزی‌ها دارد و بعضی نیز به خاطر تحریکاتی است که سرویس‌های جاسوسی آن را مدیریت می‌کنند و مخصوصا شبکه‌های ضد تقریب که هزینه‌های سنگینی را هم دارند در حال فعالیتند.»
او با بیان اینکه من معتقدم تنها رمز ماندگاری اسرائیل اختلاف میان مسلمانان است و هیچ خطری بالا‌تر از جنگ مذهبی نیست گفت: «این مساله، مساله‌ای است که اسرائیل روی آن سرمایه‌گذاری کرده و من وقتی وزیر بودم موارد زیادی از این دست کشف کردم. چنانچه شاهد بودم کسانی دلار‌هایشان را از خارج به فلان روحانی می‌دادند تا علیه مقدسات اهل سنت کتاب بنویسد. البته ما این‌ها را به دادگاه تحویل دادیم و محکوم شدند و برخی از آن‌ها هنوز در زندان هستند و البته در زندان هم به نوشتن کتاب علیه مقدسات ادامه دادند.»

نظرات

جان کری روزدوشنبه برای دیدار با ظریف و لاوروف به سوئیس می‌رود

جان کری روزدوشنبه برای دیدار با ظریف و لاوروف به سوئیس می‌رود
 
جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده روز پنج‌شنبه ۲۶ فوریه اعلام کرد که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، هفته آینده با مذاکره کننده تیم هسته‌ای ایران در شهر مونترو سوئیس دیدار می‌کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جن ساکی همچنین گفت که کری روز دوشنبه در ژنو سوئیس هم دیداری با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، خواهد داشت که موضوع آن تحولات اوکراین و سوریه است و پس از این دیدار وی به مونترو خواهد رفت، جایی که با ظریف وزیر امور خارجه ایران به گفت‌وگو خواهد نشست.
جن ساکی افزود، وزیر امورخارجه آمریکا روز دوشنبه درنشست سالانه کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد سخنرانی خواهد کرد، پس از آن قرار است وی با ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی دیدار کند. وی پس از این ملاقات‌ها قرار است به لندن رفته و با وزرای خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج  دیدار کند، اما زمان این دیدار را مشخص نکرد.
این در حالی است که وزیر خارجه ایران گفته بود دور بعدی مذاکرات اتمی در حاشیه نشست شورای حقوق بشر در ژنو برگزار خواهد شد. با این حال این سخن ظریف ناظر به مذاکرات ایران با گروه ۱+۵ است و نه مذاکرات دو جانبه با آمریکا.
ایران و آمریکا از روز جمعه تا دوشنبه هفته گذشته، چهار روز مذاکرات فشرده را پشت سر گذاشتند که برای اولین بار وزیر انرژی ایالات متحده و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز در کنار وزرای خارجه دو کشور به گفت‌وگو با یکدیگر پرداختند.
مقامات ایران این دور از مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده‌اند، از جمله مجید تخت‌روانچی، معاون وزیر خارجه ایران گفته که «پیشرفت قابل توجهی» به دست آمده است.
همچنین علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، روز پنج‌شنبه عنوان کرد که در این مذاکرات «قدم‌های بلندی» برداشته شده است.
صالحی که با واحد مرکزی خبر ایران گفت‌وگو می‌کرد، با اشاره به مذاکرات خود با وزیر انرژی آمریکا اظهار داشت: «در این جلسه مسائل فنی را که با نوعی بن‌بست روبه‌رو شده بود، مرور کردیم. خوشبختانه نتایج خیلی خوبی گرفتیم و قدم‌های بلندی برداشتیم؛ البته هنوز مواردی هست که باید مورد بحث قرار گیرد».
این مقام ایرانی نیز در ‌‌نهایت گفته که مذاکرات، روز دوشنبه آینده در سوئیس ادامه خواهد یافت.
براساس مهلتی که طرفین برای خود تعیین کرده‌اند، گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی باید تا روز ۳۱ مارس به توافق سیاسی منجر شود و طرفین تا اواخر ماه ژوئن فرصت خواهند داشت تا زمینه یک تفاهم نهایی و جامع را فراهم کنند.

سایت‌های جماران و بهار نیوزبه دلیل انتشار اخبار مرتبط با خاتمی فیلتر شدند


سایت‌های جماران و بهار نیوزبه دلیل انتشار اخبار مرتبط با خاتمی فیلتر شدند
 

مقامات قضایی جمهوری اسلامی ایران دو وبسایت جماران و بهار نیوز را فیلتر کردند. در حالی که پیشتر محسنی اژه‌ای از ممنوعیت رسانه‌ای سید محمد خاتمی خبر داده‌بود؛ این دو وبسایت در روزهای اخیر اخبار مربوط به او را منتشر می‌کردند.
به گزارش روز جمعه ۲۷ فوریه خبرگزاری فارس گزارش، «دو سایت خبری جماران و بهارنیوز با دستور قضایی از شب گذشته فیل‌تر و از دسترس خارج شدند.»
در پی انتشار این گزارش، خبرگزاری کار ایران – ایلنا – نیز تایید کرد که این دو سایت خبری از دسترس خارج شده‌اند و افزود که یکی از دست اندرکاران سایت جماران گفته است که هنوز حکم قضایی در این مورد به دست مسئولان سایت نرسیده و آن‌ها هم از طریق رسانه‌ها از این موضوع با خبر شده‌اند.
پایگاه خبری جماران متعلق به نهاد موسوم به «موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی» است و به گفته خبرگزاری فارس، «از چند سال پیش وظیفه پوشش اخبار سید حسن خمینی» نوه آیت‌الله روح‌الله خمینی «را بر عهده داشته است.
براساس این گزارش سایت جماران طی هفته‌های اخیر مصاحبه‌های متعددی را با آنچه «چهر‌ه‌های رادیکال اصلاح طلب» نامیده، منتشر کرده و پوشش گسترده‌ای به اخبار و تصاویر محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین داده بود. خبرگزاری ایلنا نیز یادآور شده است که جماران در روزهای اخیر «به پوشش گسترده اخبار به آنچه که» رئیس دولت اصلاحات «نامیده شده، پرداخته بود.»
گفته می‌شود دو وبسایت فیل‌تر شده گزارش‌هایی از محمد خاتمی منتشر کرده بودند.
در مورد سایت بهار نیوز هم، خبرگزاری فارس گفته است که این وبسایت از «پایگاه‌های خبری با گرایش اصلاح‌طلبی رادیکال» به شمار می‌رود.
در هفته‌های اخیر، گزارش‌هایی از ممنوعیت انعکاس اخبار و گزارش‌های مربوط به آقای خاتمی در رسانه‌های خبری منتشر شده بود و چند روز پیش، به نقل از سخنگوی وزارت ارشاد گزارش شد که این وزارتخانه در جریان چنین ممنوعیتی نیست.

نظر بدهید

نماینده خامنه‌ای: تا برافراشتن پرچم اسلام بر فراز کاخ سفید ساکت نخواهیم نشست

نماینده خامنه‌ای: تا برافراشتن پرچم اسلام بر فراز کاخ سفید ساکت نخواهیم نشست 
 
علی شیرازی٬ مسئول نمایندگی ولی‌ فقیه در نیروی «قدس» سپاه پاسداران ایران به آمریکا و غرب هشدار داد جمهوری اسلامی تا پرچم اسلام را بر فراز کاخ سفید به اهتزاز درنیاورد٬ ساکت نخواهد نشست.
حجت الاسلام شیرازی افزوده جمهوری اسلامی با تحریم‌ها و تهدید‌ها «خاموش» نخواهد شد و در مقابل «استکبار» خواهد ایستاد.
وی خطاب به آنچه که «دشمنان اسلام» و ایران نامید افزود این «تازه» آغاز راه است و بنای «امت اسلامی» و «جبهه مقاومت» این است که انتقام تک تک «شهدا» را از «تروریست‌ها» و «استکبار جهانی» بگیرد.
شیرازی افزوده «سربازان اسلام» ۲۰ روز پس از حمله اسرائیل به کاروان حزب‌الله در سوریه اقدام به منهدم کردن ۹ خودرو و دو کشتی اسرائیلی کردند که در جریان این حملات ۱۷ سرباز کشته شدند.
به گزارش سایت دیگربان، مسئول نمایندگی ولی‌ فقیه در نیروی «قدس» سپاه تهدید کرده تا امت اسلامی انتقام «شهدای» خود را از اسرائیل نگیرد دست برنمی‌دارد.
این روحانی با اشاره به نفوذ ایران در عراق و برخی از کشور‌های منطقه از گسترش دامنه این نفوذ در کشور‌های آفریقایی نیز سخن گفته است.

پنجشنبه، اسفند ۰۷، ۱۳۹۳

«پیشرفت قابل توجه» در دور اخیر مذاکره اتمی ایران با گروه ۵+۱

«پیشرفت قابل توجه» در دور اخیر مذاکره اتمی ایران با گروه ۵+۱

مجید تخت روانچی
مجید تخت روانچی
عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران می‌گوید که «در دور اخیر مذاکرات ژنو» درباره فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی «پیشرفت قابل توجهی» به دست آمده است.
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی خبرگزاری دولتی ایرنا، در روز پنج‌شنبه، هفتم اسفند، مجید تخت روانچی، از اعضای ارشد در تیم مذاکره‌کننده ایران، که به دانمارک سفر کرده در دیدار با وزیر امور خارجه این کشور گفت: «در دور اخیر مذاکرات ژنو پیشرفت قابل توجهی به دست آمد که امیدواریم در مذاکرات هفته آینده بتوانیم قدم‌های مثبت بیشتری برداریم.»
آخرین دور مذاکره دوجانبه ایران و آمریکا روز دوشنبه، چهارم اسفند، در ژنو در حالی به پایان رسید که طرفین ارزیابی مثبتی از آن داشتند، به ‌طوری که جان کری، وزیر خارجه آمریکا، عنوان کرد که پیشرفتی در کار حاصل شده است.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، هم گفت که درباره کلیات توافق حاصل شده و تنها جزئیات باقی مانده است.
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت ایران، نیز روز چهارشنبه، ۶ اسفند، گفت که «از نظر زمانی مقید هستیم، حداکثر تا یازده فروردین‌ماه سال آینده مذاکرات به فرجام برسد».
این در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، شامگاه چهارشنبه، ششم اسفند، شش قدرت جهانی را متهم کرد که به گفته او در برابر ایران «تسلیم شده‌اند».
در‌‌ همان روز، اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، از جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، به دلیل گفت‌وگوهای حساس هسته‌ای با ایران انتقاد کرده و گفت که ایران در تحقیقات بازرسان بین‌المللی در مورد ساختن بمب اتمی کارشکنی می‌کند.
وزیر امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سخنان گفت که ایران به تمام تعهدات مرحله اول توافق پایبند بوده است که باعث از سر گرفته شدن گفت‌وگو‌ها شد.
گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی باید تا روز ۳۱ مارس به توافق سیاسی منجر شود و طرفین تا اواخر ماه ژوئن فرصت خواهند داشت تا زمینه یک تفاهم نهایی و جامع را فراهم کنند.
آقای تخت روانچی روز پنج‌شنبه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «برخی اعضای گروه ۱+۵ تحریم‌های ظالمانه را به عنوان یک اهرم قلمداد کرده و مایل نیستند که از آن دست بکشند، در حالی که این تحریم‌ها می‌باید بدون قید و شرط برداشته شود.»
لغو یک‌‌باره تمام تحریم‌های غرب علیه ایران از جمله خواسته‌های ایران در مذاکرات اتمی با کشورهای گروه ۵+۱ اعلام شده است.
در همین حال حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، نیز روز چهارشنبه گفت که «طرف مذاکره ما باید بداند پایان این مذاکرات و نتیجه توافق برداشتن همه تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی باشد».
در عین حال آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۲۹ بهمن پیش‌بینی کرد که تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران حتی در صورت توافق هسته‌ای نیز باقی خواهد ماند.
معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه در دیدار روز پنج شنبه خود همچنین اقدامات تروریستی «در همه اشکال آن» از جمله اقدامات گروه‌های تروریستی در منطقه و دیگر کشورهای جهان از جمله دانمارک را محکوم کرد.
وی اضافه کرد: «امروز تروریسم یک تهدید جدی علیه جامعه جهانی است که ضرورت همکاری بین المللی برای مقابله با آن را ایجاد می‌کند.»
در اواخر ماه بهمن یک مرد مسلمان یک یهودی را در اطراف کنیسه کپنهاگ، پایتخت دانمارک، با شلیک گلوله به سرش کشت.
ساعاتی پیش از آن نیز حمله به نشستی در کافه‌ای در کپنهاگ یک کشته و سه زخمی برجای گذاشته بود.

کنسرت علیرضا قربانی به دلیل «مغایرت با فرهنگ عمومی و اصیل» گلبهار لغو شد

کنسرت علیرضا قربانی به دلیل «مغایرت با فرهنگ عمومی و اصیل» گلبهار لغو شد

کنسرت عليرضا قربانی و ارکستر «اشتياق» که بنا بود در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، ششم و هفتم اسفند، در دانشگاه آزاد شهر گلبهار در نزديکی شهر مشهد برگزار شود، با حکم دادستان اين شهر لغو شد.
به گزارش خبرگزاری کار ايران، ايلنا، مجيد اشراقی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان چناران در استان خراسان رضوی، در نامه‌ای به ریيس اداره ارشاد اين شهرستان خواستار لغو کنسرت شده است.
بر اساس اين گزارش، آقای اشراقی در نامه خود دليل لغو اين کنسرت را اعتراض به گفته او «امت حزب‌الله» و همچنين «دغدغه‌ها و مخالفت‌های» امام جمعه شهر گلبهار ذکر کرده است.
وی در نامه خود افزوده که اجرای کنسرت موسيقی با «فرهنگ عمومی و اصيل اين خطه از ميهن اسلامی» مغايرت دارد و «منافع معنوی» برای اين شهرستان و شهرهای تابعه ندارد.
پوستر کنسرت علیرضا قربانی در شهر گلبهارپوستر کنسرت علیرضا قربانی در شهر گلبهار
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان چناران در اين نامه همچنين مخالفت «شديد» خود را با «اجرای کنسرت موسيقی مطلوب و هر نوع کنسرت ديگری اعم از پاپ و سنتی» اعلام کرده است.
به گزارش خبرگزاری ايسنا، مجيد احدزاده تهيه کننده اين کنسرت موسيقی نيز روز پنج شنبه با اشاره به لغو اين کنسرت با دستور دادستان چناران افزود: «مجوز برگزاری اين کنسرت يک ماه پيش از سوی فرمانداری، ‌نيروی انتظامی و اداره فرهنگ و ارشاد استان اخذ شده بود و ۴۸ ساعت گذشته مجوز را به ما تحويل دادند».
به گفته آقای احدزاده، برای برگزاری اين کنسرت مبلغ ۸۰ ميليون تومان هزينه شده و مبلغ ۸۸ ميليون تومان بليت به فروش رسيده است.
وی اضافه کرد: «مردم به ما اعتماد کرده و بليت تهيه کرده‌اند، از اين رو هيچ خسارت مالی نبايد به آنها وارد شود و تا ۲۵ روز آينده خسارت‌های وارد شده از لغو کنسرت پرداخت خواهد شد».
لغو اين کنسرت در حالی است که کمتر از يک هفته پيش، علی جنتی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی ايران گفته بود که اين وزارتخانه از کنسرت‌های دارای مجوز حمايت می‌کند و تسليم گروه‌های به گفته او «خودسر» نخواهد شد.
پيش از آن آيت‌الله محمد يزدی، رييس دبيرخانه مجلس خبرگان، با حمله به عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه موسيقی، از علی جنتی خواسته بود به معاونت هنری اين وزارتخانه تذکر دهد که موسيقی در اسلام حرام است.
خبرگزاری دولتی ايرنا روز ۲۵ دی از لغو ۲۰ کنسرت در يکسال گذشته خبر داده بود.
در هفته‌های گذشته نيز حضور زنان در همخوانی برخی کنسرت‌ها حاشيه‌هايی به همراه داشت.
از جمله روز ۲۶ بهمن‌ماه در جريان کنسرت همايون شجريان در اصفهان عده‌ای در اعتراض به حضور سه نوازنده زن، به سالن کنسرت وارد شدند و وقفه‌ای چند دقيقه‌ای در اجرای کنسرت ايجاد کردند.
يک روز پس از آن نيز در کنسرت مراسم اختتاميه جشنواره توليدات دانشجويی دانشجويان مراکز علمی و کاربردی فرهنگ و هنر، ميکروفون‌های زنان همخوان ارکستر آکادمی هنر حين اجرا قطع شد.
در همين حال تعدادی از وب سايت‌ها از جمله خبرگزاری دانشجو و سايت خراسان آنلاين، از بازداشت علی يوسفی ،معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد، به دليل برگزاری يک کنسرت در اين دانشگاه خبر داده‌اند.
خبرگزاری نسيم نيز به نقل از يک مقام آگاه نوشته است: «در پی برگزاری غيرقانونی کنسرت موسيقی و هنجارشکنی در يکی از دانشگاه‌های مشهد، معاون اين دانشگاه به حکم دادستانی بازداشت شد. اين کنسرت چند روز قبل برگزار شده بود».
سايت سحام نيوز، نزديک به مهدی کروبی، روز هفتم اسفند خبر داد که بر اساس آخرين اطلاعات دريافتی، آقای يوسفی با قيد وثيقه آزاد شده است.
اين سايت در عين حال نوشت که دليل بازداشت آقای يوسفی انجام يک مصاحبه درباره «۹ دی» بوده است.
اين وبسايت اشاره ای به جزئيات اين مصاحبه نکرده است.

مهندس ایرانی-آمریکایی به همکاری اطلاعاتی با ایران اعتراف کرد

مهندس ایرانی-آمریکایی به همکاری اطلاعاتی با ایران اعتراف کرد

یک مهندس ایرانی آمریکایی که متهم شده بود اسرار برنامه هواپیماهای جنگی آمریکا را برای ایران ارسال کرده است، اتهام خود را پذیرفت. وی گفته امیدوار بوده با این کار بتواند برای وطنش کاری انجام دهد.
نمونه‌ای از جت جنگنده F35 نمونه‌ای از جت جنگنده F35
خبرگزاری سوئیس اعلام کرده که مظفر خزاعی، مهندس ایرانی آمریکایی که سال گذشته به اتهام ارسال اطلاعات مخفی جت‌های جنگنده آمریکا به ایران، دستگیر شده بود به اتهامات خود اعتراف کرده است.
این مهندس ۶۰ ساله در اعترافات خود در دادگاه گفته این کار را به خاطر وطنش ایران انجام داده است. این شهروند آمریکایی که روز چهارشنبه (۲۵ فوریه/۶ اسفند) در دادگاهی در هارت‌فورد مرکز ایالت کانکتیکات در مرکز آمریکا محاکمه می‌شد، به جرم نقض قانون کنترل صدور تسلیحات ممکن است به ۲۰ سال حبس محکوم شود. حکم او تا سه ماه دیگر اعلام خواهد شد.
به گفته دادستان هارت‌فورد، آقای خزاعی متهم است که اطلاعات مربوط به جت F35 و F22 را از محل کار خود، شرکت "پرت اند ویتنی" به خارج منتقل کرده است.
این اطلاعات حساس در سال ۲۰۰۹ از طریق ایمیل برای شخصی در ایران فرستاده شده و او در این ایمیل تاکید کرده که بعد از پیاده کردن اطلاعات، پیام فورا پاک شود.
ماموران امنیتی آمریکا اما تا سال ۲۰۱۳ به خزاعی مشکوک نبودند. در ماه نوامبر این سال ماموران گمرک آمریکا به محموله‌های ارسالی از سوی آقای خزاعی به یک شرکت حمل و نقل در کالیفرنیا مشکوک شدند. این محموله‌ها قرار بود به شهر همدان در ایران فرستاده شود.
در نهایت روز نهم ژانویه ۲۰۱۴ (۱۹ دی ۱۳۹۲) مظفر خزاعی در فرودگاه بین‌المللی لیبرتی نیوآرک ایالت نیوجرسی دستگیر شد. او قصد سوار شدن به هواپیمایی به مقصد فرانکفورت را داشت، اما مقصد نهایی‌اش تهران بود.

با لغو انحصار واردات، هر ایرانی می‌تواند خودرو وارد کند

با لغو انحصار واردات، هر ایرانی می‌تواند خودرو وارد کند

یک عضو شورای رقابت از لغو انحصار واردات خودرو به ایران خبر داد. به گفته وی، جلسه شورای رقابت بخشنامه‌ای صادر کرده که از ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ هر ایرانی می‌تواند از طریق گمرک خودروی خارجی مورد نظر خود را وارد کشور کند.
خبرگزاری "ایسنا" در تاریخ پنجشنبه (۷ بهمن) از قول یکی از اعضای شورای رقابت، از لغو انحصار واردات خودرو به ایران خبر داد. این مقام مسئول در گفت‌وگویی با "ایسنا" گفت: «ما هفته قبل درباره نمایندگی‌هایی که خودروی خارجی وارد می‌کردند و شامل ۳۵ نمایندگی می‌شدند اعتراض کردیم که باید این موضوع از انحصار خارج شود و فضا رقابتی باشد».

به گفته‌ی وی، حاصل این اعتراض آن بود که شورای یادشده جلسه‌ای با حضور محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار کرد و طی بخشنامه‌ای که این وزیر صادر کرد، از ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ انحصار واردات خودرو لغو می‌شود و هر ایرانی می‌تواند از طریق گمرک خودرو مورد نظر خود را وارد کند.

"۷۰ درصد واردات خودرو در انحصار یک خانواده"

گفتنی است که رسانه‌های ایران پیش‌تر از "انحصاری شدن واردات خودرو در ایران" انتقاد کرده و آن را حاصل "رانت‌خواری و سوء‌استفاده" برای تامین "منافع نامشروع" خوانده بودند. گزارش‌هایی در این زمینه منتشر شده بود که از ورود کردن شورای رقابت برای پایان دادن به انحصار واردات خودرو خبر می‌داد.

"جنوب‌نیوز" در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ گزارش داد که "یک خانواده نمایندگی بیش از ۷۰ درصد خودروهای این بازار را در اختیار دارد".
در این گزارش، امرالله امینی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفته بود: «انحصارگر تنها منافع خود را دنبال می‌کند. چگونه می‌توان انتظار داشت یک خانواده که اختیار ۷۰ درصد بازار خودروهای وارداتی را در دست گرفته، به فکر ۸۰ میلیون ایرانی بوده و منافع ملی را فدای منافع خانواده خود نکند؟».

از قرار معلوم انحصارطلبان بازار واردات خودرو همواره چنین القا کرده‌اند که دلیل انحصاری شدن واردات "جلوگیری از واردت خودروهای دست دوم به عنوان خودروی نو و برخورداری مصرف‌کنندگان از خدمات گارانتی و وارانتی" است.

ولی امینی تصریح کرده است: «تاسف‌بار است که موضوع تامین حقوق مصرف‌کننده دستمایه‌ای برای تضییع همین حقوق و پر کردن جیب برخی افراد قرار می‌گیرد». به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه "انحصاری کردن هر بازاری معلول ارتباطات و رانت‌خواری‌های پشت پرده است".

گزارش مجلس از فساد در واردات خودرو

پیش از آن نیز کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در گزارشی از "فساد گسترده در روند واردات خودرو به کشور" پرده برداشته بود.

در سال ۱۳۹۱ به دنبال رشد شدید نرخ ارز، قیمت خودروهای وارداتی نیز افزایش یافت. بسیاری از واردکنندگان در آن زمان از ارز مرجع (۱۲۲۶ تومانی) برای واردات خودرو استفاده می‌کردند، ولی سپس خودروی وارد شده را به نرخ ارز آزاد (تا ۳۵۰۰ تومان) به فروش می‌رساندند.

در پی اعتراضات گسترده بسیاری از کارشناسان، سرانجام کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در گزارش اسفندماه ۱۳۹۲ خود این تخلفات را تایید و از مفاسد دیگر در روند واردات خودرو نیز خبر داد. در پی آن شماری از نمایندگان مجلس نیز مخالفت خود را با انحصار واردات خودرو اعلام کردند.


آمریکا: از مانور دریایی ایران نگران نیستیم


آمریکا: از مانور دریایی ایران نگران نیستیم
 
سخنگوی ناوگان پنجم دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است می‌گوید، ایالات متحده از مانور سپاه پاسداران ایران در خلیج نگرانی ندارد.
کوین استفنس در گفت و گو با خبرگزاری آسوشیتدپرس در واکنش به انجام رزمایش دریایی سپاه پاسداران ایران در دهانه تنگه هرمز گفت نیروهای آمریکایی این رزمایش را تحت نظر دارند ولی در عین حال تاکید کرد نگرانی بابت این رزمایش وجود ندارد.
او از پاسخ به این سوال که واکنش آمریکا به انهدام ماکت ناو هواپیما بر آمریکایی در این رزمایش چیست، خودداری کرد ولی گفت به نظر می رسد آنها (ایرانی‌ها) در این مانور تلاش کردند یک صحنه سازی شبیه به فیلم های هالیوودی را از بین ببرند.»
او در عین حال گفت: «ما به توانایی نیروی دریایی مان برای دفاع از خود اطمینان داریم.
سپاه پاسداران جمهوری اسلامی از صبح روز چهارشنبه، ۲۵ فوریه، رزمایشی بزرگ را با نام «پیامبر اعظم ۹» در تنگه هرمز و خلیج آغاز کرد. در آغاز این مانور، نیروهای سپاه ماکت چوبی یک ناو هواپیمابر آمریکایی را با صد‌ها موشک منهدم کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، نیروهای سپاه پاسداران در اولین ساعات برگزاری این مانور ماکت یک ناو هواپیمابر آمریکایی در «ابعاد واقعی» را با «صد‌ها راکت و ده‌ها فروند موشک» از جمله چند «موشک کروز و دو موشک بالیستیک» هدف قرار داده و منهدم کردند.
خبرگزاری فارس اشاره‌ای به برد موشکهای بالیستیک استفاده شده در این رزمایش نکرده و درعین حال خبرگزاری دولتی ایرنا خبر داده است که این موشک‌های بالیستیک «از انواع زمین به دریا و زمین به زمین» بوده‌اند.

نظر بدهید

نماینده خامنه‌ای: دانشگاه‌ها ۳روز زنانه و ۳روز مردانه شود


نماینده خامنه‌ای: دانشگاه‌ها ۳روز زنانه و ۳روز مردانه شود
 
یوسوف طباطبایی نژاد امام جمعه و نماینده آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در اصفهان، خواستار آن شد که دانشگاه‌ها سه روز زنانه و سه روز مردانه شود.
به گزارش خبرگزاری‌های ایران، طباطبایی نژاد که پنجشنبه ۲۶فوریه در سومین اجلاس کمیسیون‌های فرهنگی - اجتماعی کلانشهرها و مراکز استان‌ها سخن می‌گفت، اظهار داشت: «اختلاط دختر و پسر در دانشگاه اشتباه است، زیرا ما در اوایل انقلاب دانشگاه‌ها و امکانات زیادی نداشتیم و مجبور بودیم که کلاس‌ها را مختلط برگزار کنیم، اما در حال حاضر دانشگاه‌های زیادی در شهرها وجود دارد و می‌توان دانشگاه‌ها را سه روز زنانه و سه روز مردانه کرد.»
طباطبایی نژاد با بیان این‌که تشکیل کمیسیون برای فرهنگ در کشور مفید است، افزود: «بدحجابی به یک معضل بزرگتر تبدیل شده است که باید این معضل را برطرف کرد و این ناهنجاری باید با فرهنگ از بین برود.»
وی با اشاره به سخنان رهبر ایران در خصوص مهندسی فرهنگی گفت: «صحبت رهبر معظم انقلاب این بود که ما باید فرهنگ را از فوندانسیون و ریشه بازسازی کنیم و دوباره آرمان‌های انقلاب را بسازیم.»
امام جمعه اصفهان با طرح این پرسش که برای رسیدن دین و فرهنگ به یکدیگر باید چه کار کرد؟ اضافه کرد: «درحال حاضر اختلاط دختر و پسر در دانشگاه اشتباه است، زیرا ما در اوایل انقلاب دانشگاه‌ها و امکانات زیادی نداشتیم و مجبور بودیم که دخترها و پسرها را مخلوط کنیم، اما درحال حاضر دانشگاه‌های زیادی در شهرها وجود دارد و می‌توان دانشگاه‌ها را سه روز زنانه و سه روز مردانه کرد.»
طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها و ادارات در دولت محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری پیشین ایران مطرح و در بعضی نقاط به اجرا گذاشته شد. اصولگرایان ایران عمدتا از این طرح استقبال کردند اما بخش‌های مختلف جامعه با آن مخالف هستند.

سه کشته در سانحه سقوط بالگرد نظامی ایران در تهران

سه کشته در سانحه سقوط بالگرد نظامی ایران در تهران
 
عکس آرشیوی
به گزارش خبرگزرای جمهوری اسلامی ایران "ایرنا" یک فروند هواپیمای نظامی ایران در روستای پس‌قلعه در حومه پایتخت این کشور سقوط کرده است. شمار قربانیان این سانحه 3 نفر اعلام شده است.
بر اساس این گزارش به نقل از عزت‌الله خان‌محمدی، فرماندار شمیرانات، این حادثه در کنار «امامزاده ابراهیم در روستای پس‌قلعه دربند» اتفاق افتاده است.
به گفته خان‌محمدی به ایرانا گفت که این بالگرد متعلق به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بوده است اما سایر خبرگزاری های این کشور می‌گویند هنوز معلوم نیست هلیکوپتر متعلق به چه نهادی است.
این مقام محلی درباره علل سقوط این بالگرد در ارتفاعات تهران گفت، «ظاهرا بدی هوا موجب سقوط این بالگرد شده است».
 در ارتفاعات تهران به دلیل بدی آب و هوا سه کشته بر جای گذاشته است. فرماندار شمیرانات به ایرنا گفته که این هلیکوپتر متعلق به نیروی هوایی ارتش ایران بوده.
به گزارش جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران این سانحه در ساعت ۱۴ و ۴۵ دقیقه بعد از ظهر امروز پنجشنبه از طریق تماس گروهی از کوهنوردان به پایگاه هلال احمر کوهستان خبر داده شد و بلافاصله دو گروه امدادی برای کمک به محل حادثه در حوالی امامزاده ابراهیم روستای پس قلعه در ارتفاعات دربند اعزام شدند و عملیات امدادرسانی برای نجات مصدومان احتمالی ادامه دارد .

سه‌شنبه، اسفند ۰۵، ۱۳۹۳

چشم‌پوشی اتحادیه اروپا از گاز ایران

چشم‌پوشی اتحادیه اروپا از گاز ایران

در اسناد جدید اتحادیه اروپا برای متنوع‌سازی تامین انرژی خود نام ایران حذف شده است. گرچه ایران همچنان واردکننده گاز است، اخیرا آیت‌الله خامنه‌ای تهدید کرد که در زمان مناسب (آینده) صادرات گاز به اروپا تحریم خواهد شد.
بحران کنونی میان غرب و روسیه بر سر اوکراین سبب شده که کمیسیون اروپا بیش از پیش در صدد متنوع‌سازی منابع تامین انرژی خود و کاهش وابستگی در این زمینه به روسیه باشد.
سایت هفته‌نامه اشپیگل مدعی است که به دو سند "اتحادیه انرژی" دست یافته که در آنها ضمن تاکید بر همکاری تنگاتنگ کشورهای عضو این اتحادیه، از تلاش برای حصول توافق با ترکمنستان و آذربایجان در همین سال جاری میلادی سخن گفته می‌شود.
این توافق ناظر بر تامین بخشی از گاز مورد نیاز اتحادیه اروپا از سوی دو کشور یادشده است و بخشی از بسته اتحادیه برای افزایش "توان مقاومت" وضعیت گازی اتحادیه اروپا خواهد بود که تنظیم آن در سال ۲۰۱۶ تکمیل می‌شود.
در ماه دسامبر گذشته اشپیگل خبر داد که اتحادیه اروپا ظرفیت خط لوله گاز از آذربایجان را افزایش دهد تا واردات گاز از این کشور به دو برابر، یعنی ۲۰ میلیارد مکعب در سال افزایش یابد. ترکیه نیز در سال‌های اخیر در تلاش بوده است که گاز ترکمنستان نیز از خاک این کشور به اروپا صادر شود. صادرات گاز ترکمنستان تا کنون به ایران و اوکراین محدود بوده است. صدور گاز به اوکراین از طریق خاک روسیه انجام می‌شود.
حذف نام ایران
در اسناد تازه اتحادیه اروپا که در اختیار اشپیگل قرار گرفته از جمله آمده است: «اتحادیه اروپا همه اهرم‌های سیاست خارجی خود را به کار خواهد گرفت تا به همکاری‌های استراتژیک انرژیایی لازم با کشورهای تولید‌کننده و نیز کشورهایی که کریدور انتقال انرژی را می‌سازند دست یابد.» تشدید همکاری‌ها با نروژ، کانادا و آمریکا نیز بخشی از سیاست‌های تازه اروپا در زمینه تامین انرژی است.
سند در این زمینه از الجزایر، ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان، خاورمیانه و برخی کشورهای آفریقایی نام می‌برد. در نسخه قدیمی سند که اواخر ژانویه تنظیم شده بود از ایران نیز به عنوان یک طرف بالقوه استراتژیک در تامین انرژی اروپا نام برده شده بود، اما در سند جدید نام این کشور حذف شده و تنها عبارت "برخی تامین‌کنندگان بالقوه دیگر انرژی" قید شده است.
بحران در مناسبات غرب و روسیه بر سر اوکراین اتحادیه اروپا را بیش از پیش نگران پیامد وابستگی گازی خود به روسیه کرده است بحران در مناسبات غرب و روسیه بر سر اوکراین اتحادیه اروپا را بیش از پیش نگران پیامد وابستگی گازی خود به روسیه کرده است
ایران به رغم آن که با سهم ۱۸ درصدی خود از منابع گازی جهان در صدر کشورهای دارای این منابع ایستاده است در بهره‌برداری از این منابع با مشکلاتی روبرو بوده است. بخش عمده این مشکلات تابعی از چالش‌های بین‌المللی ایران و تحریم‌های مختلف از جمله در ارتباط با مناقشه هسته‌ای بوده‌اند. مصرف بالای انرژی در ایران و تلاش پرهزینه و قسما غیراقتصادی برای لوله‌کشی به همه اکناف و گوشه‌های ایران نیز سهمی عمده در ناکامی ایران به صدور گاز به اروپا به شمار می‌روند.
در حال حاضر واردات گاز ایران همچنان بر صادرات آن می‌چربد. همین وضعیت سبب شد که تهدید اخیر آیت‌الله خامنه‌ای مبنی بر تحریم صدور گاز به اروپا در آینده با حیرت و شگفتی ناظران روبرو شود. اینک با حذف ایران از فهرست منابع تامین انرژی اتحادیه اروپا به نظر می‌رسد که تهدید آیت‌الله خامنه‌ای بیش از پیش بلاموضوع شده است.
انتقاد به سیاست‌های جدید اتحادیه اروپا
سیاست‌های جدید اتحادیه اروپا منتقدانی جدی هم دارد. از نظر بخشی از این منتقدان تکیه بر خط لوله‌های گاز آن هم با کشورهایی دارای سیستم‌های سیاسی مستبد و فسادزده که می‌تواند بی‌ثباتی آنها را در پی داشته باشد با ریسک‌هایی توام است. ضمن این که اتکا به گاز مایع و واردات آن با کشتی در قیاس با وابستگی به خطوط لوله گاز خطرات کمتری دارد. بنا به ارزیابی این کارشناسان با توجه به مازاد عرضه گاز مایع، تا مدت‌ها قیمت این نوع انرژی در بازار پایین خواهد ماند.
هواداران محیط زیست نیز بر این عقیده‌اند که به جای وابستگی به لوله‌های گاز و این نوع انرژی فسیلی، بیش از پیش باید به بهره‌برداری از انرژی‌های تجدید‌پذیر روی آورد. گرچه در سند اتحادیه اروپا گفته می‌شود که این اتحادیه تا سال ۲۰۳۰ بیست‌وهفت درصد انرژی خود را از منابع تجدیدپذیر تامین خواهد کرد و در این زمینه مقام اول را در جهان به خود اختصاص خواهد داد، اما هواداران محیط زیست معتقدند که ظرفیت‌های بهره‌برداری از این نوع انرژی بسیار بیشتر از این مقدار است و باید در دورشدن از انرژی‌های فسیلی سرعت و شتاب بیشتری نشان

چشم‌پوشی اتحادیه اروپا از گاز ایران

چشم‌پوشی اتحادیه اروپا از گاز ایران

در اسناد جدید اتحادیه اروپا برای متنوع‌سازی تامین انرژی خود نام ایران حذف شده است. گرچه ایران همچنان واردکننده گاز است، اخیرا آیت‌الله خامنه‌ای تهدید کرد که در زمان مناسب (آینده) صادرات گاز به اروپا تحریم خواهد شد.
بحران کنونی میان غرب و روسیه بر سر اوکراین سبب شده که کمیسیون اروپا بیش از پیش در صدد متنوع‌سازی منابع تامین انرژی خود و کاهش وابستگی در این زمینه به روسیه باشد.
سایت هفته‌نامه اشپیگل مدعی است که به دو سند "اتحادیه انرژی" دست یافته که در آنها ضمن تاکید بر همکاری تنگاتنگ کشورهای عضو این اتحادیه، از تلاش برای حصول توافق با ترکمنستان و آذربایجان در همین سال جاری میلادی سخن گفته می‌شود.
این توافق ناظر بر تامین بخشی از گاز مورد نیاز اتحادیه اروپا از سوی دو کشور یادشده است و بخشی از بسته اتحادیه برای افزایش "توان مقاومت" وضعیت گازی اتحادیه اروپا خواهد بود که تنظیم آن در سال ۲۰۱۶ تکمیل می‌شود.
در ماه دسامبر گذشته اشپیگل خبر داد که اتحادیه اروپا ظرفیت خط لوله گاز از آذربایجان را افزایش دهد تا واردات گاز از این کشور به دو برابر، یعنی ۲۰ میلیارد مکعب در سال افزایش یابد. ترکیه نیز در سال‌های اخیر در تلاش بوده است که گاز ترکمنستان نیز از خاک این کشور به اروپا صادر شود. صادرات گاز ترکمنستان تا کنون به ایران و اوکراین محدود بوده است. صدور گاز به اوکراین از طریق خاک روسیه انجام می‌شود.
حذف نام ایران
در اسناد تازه اتحادیه اروپا که در اختیار اشپیگل قرار گرفته از جمله آمده است: «اتحادیه اروپا همه اهرم‌های سیاست خارجی خود را به کار خواهد گرفت تا به همکاری‌های استراتژیک انرژیایی لازم با کشورهای تولید‌کننده و نیز کشورهایی که کریدور انتقال انرژی را می‌سازند دست یابد.» تشدید همکاری‌ها با نروژ، کانادا و آمریکا نیز بخشی از سیاست‌های تازه اروپا در زمینه تامین انرژی است.
سند در این زمینه از الجزایر، ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان، خاورمیانه و برخی کشورهای آفریقایی نام می‌برد. در نسخه قدیمی سند که اواخر ژانویه تنظیم شده بود از ایران نیز به عنوان یک طرف بالقوه استراتژیک در تامین انرژی اروپا نام برده شده بود، اما در سند جدید نام این کشور حذف شده و تنها عبارت "برخی تامین‌کنندگان بالقوه دیگر انرژی" قید شده است.
بحران در مناسبات غرب و روسیه بر سر اوکراین اتحادیه اروپا را بیش از پیش نگران پیامد وابستگی گازی خود به روسیه کرده است بحران در مناسبات غرب و روسیه بر سر اوکراین اتحادیه اروپا را بیش از پیش نگران پیامد وابستگی گازی خود به روسیه کرده است
ایران به رغم آن که با سهم ۱۸ درصدی خود از منابع گازی جهان در صدر کشورهای دارای این منابع ایستاده است در بهره‌برداری از این منابع با مشکلاتی روبرو بوده است. بخش عمده این مشکلات تابعی از چالش‌های بین‌المللی ایران و تحریم‌های مختلف از جمله در ارتباط با مناقشه هسته‌ای بوده‌اند. مصرف بالای انرژی در ایران و تلاش پرهزینه و قسما غیراقتصادی برای لوله‌کشی به همه اکناف و گوشه‌های ایران نیز سهمی عمده در ناکامی ایران به صدور گاز به اروپا به شمار می‌روند.
در حال حاضر واردات گاز ایران همچنان بر صادرات آن می‌چربد. همین وضعیت سبب شد که تهدید اخیر آیت‌الله خامنه‌ای مبنی بر تحریم صدور گاز به اروپا در آینده با حیرت و شگفتی ناظران روبرو شود. اینک با حذف ایران از فهرست منابع تامین انرژی اتحادیه اروپا به نظر می‌رسد که تهدید آیت‌الله خامنه‌ای بیش از پیش بلاموضوع شده است.
انتقاد به سیاست‌های جدید اتحادیه اروپا
سیاست‌های جدید اتحادیه اروپا منتقدانی جدی هم دارد. از نظر بخشی از این منتقدان تکیه بر خط لوله‌های گاز آن هم با کشورهایی دارای سیستم‌های سیاسی مستبد و فسادزده که می‌تواند بی‌ثباتی آنها را در پی داشته باشد با ریسک‌هایی توام است. ضمن این که اتکا به گاز مایع و واردات آن با کشتی در قیاس با وابستگی به خطوط لوله گاز خطرات کمتری دارد. بنا به ارزیابی این کارشناسان با توجه به مازاد عرضه گاز مایع، تا مدت‌ها قیمت این نوع انرژی در بازار پایین خواهد ماند.
هواداران محیط زیست نیز بر این عقیده‌اند که به جای وابستگی به لوله‌های گاز و این نوع انرژی فسیلی، بیش از پیش باید به بهره‌برداری از انرژی‌های تجدید‌پذیر روی آورد. گرچه در سند اتحادیه اروپا گفته می‌شود که این اتحادیه تا سال ۲۰۳۰ بیست‌وهفت درصد انرژی خود را از منابع تجدیدپذیر تامین خواهد کرد و در این زمینه مقام اول را در جهان به خود اختصاص خواهد داد، اما هواداران محیط زیست معتقدند که ظرفیت‌های بهره‌برداری از این نوع انرژی بسیار بیشتر از این مقدار است و باید در دورشدن از انرژی‌های فسیلی سرعت و شتاب بیشتری نشان داد.

افزایش چشمگیر حملات سایبری ایران و آمریکا علیه یکدیگر

افزایش چشمگیر حملات سایبری ایران و آمریکا علیه یکدیگر

آژانس امنیت ملی آمریکا سندی منتشر کرده که نشان می‌دهد، به موازات مذاکرات ایران و آمریکا٬ بهره‌گیری از جنگ‌افزار سایبری از سوی دو کشور با هدف اجرای عملیات جاسوسی و خراب‌کارانه علیه یکدیگر به طور چشمگیری افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش از اوایل ۲۰۱۲ مقامات آمریکایی به دفعات هشدارهایی مبنی بر پیشرفت‌های چشمگیر «پلیس‌های سایبری» ایران دریافت کرده‌اند بر اساس این گزارش از اوایل ۲۰۱۲ مقامات آمریکایی به دفعات هشدارهایی مبنی بر پیشرفت‌های چشمگیر «پلیس‌های سایبری» ایران دریافت کرده‌اند
روزنامه نیویورک‌ تایمز٬ روز دوشنبه (۴ بهمن٬ ۲۳ فوریه) نوشت که گزارش تازه منتشرشده آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) در آوریل ۲۰۱۳ برای ژنرال کیث الکساندر٬ رئیس‌کل وقت این سازمان جاسوسی، تدوین شده است. این گزارش تشریح می‌کند که چگونه مقامات ایرانی سال پیش از آن شواهدی یافتند که آمریکا در تدارک برنامه‌ای گسترده برای جاسوسی کامپیوتری و اجرای حملات سایبری علیه شبکه‌های کامپیوتری در ایران است.

همچنین در این گزارش به تفصیل درباره همکاری‌های آمریکا و بریتانیا برای کنترل آسیب‌های احتمالی از عملیات خرابکارانه سایبری ایران بحث شده است. این گزارش دو سال پس از آن تدوین شده که کرم استاکس‌نت که ابتکاری مشترک از سوی آمریکا و اسرائیل بود٬ تاسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار داد و آسیب‌های جدی به آن وارد کرد. این اطلاعات برای اولین بار در وب‌سایت «اینترسپت» (Intercept) منتشر شد.

این نخستین باری است که NSA با انتشار گزارشی تایید می‌کند که حملات سایبری‌اش به زیرساخت هسته‌ای ایران٬ موجی از انتقام‌جویی را در پی داشته و نبرد دیجیتال میان تهران و واشنگتن را به مرحله جدیدی رسانده است.

بیشتر بخوانید: ایران از نفوذ بدافزار و خرابکاری در تاسیسات صنعتی خود خبر داد

بر اساس این گزارش دو صفحه‌ای شنودهای آمریکا از ارتباطات صوتی دیجیتال، نشان‌دهنده سه موج بزرگ حملات سایبری علیه بانک‌های آمریکایی است که از ایران سازمان‌دهی می‌شد. این حملات در ماه اوت ۲۰۱۲ آغاز شدند و «پاسخی انتقام‌جویانه به فعالیت‌های خراب‌کارانه غرب علیه تاسیسات هسته‌ای ایران» بودند. آن‌طور که در این گزارش آمده٬ مقامات ارشد دولت ایران از این حملات مطلع بودند.

پیش‌تر اگرچه اکثر مقامات آمریکایی می‌دانستند که ایران مظنون اصلی این حملات است٬ اما در محافل عمومی نامی از آن نمی‌بردند. اخیرا دولت اوباما تصمیم گرفته که در نام بردن از کشورهایی که مسئول حملات‌اند٬ تردید نکند. در ماه مه پنج عضو ارتش آزادی‌بخش چین به جرم سرقت مالکیت معنوی از کمپانی‌های آمریکایی تحت تعقیب قرار گرفتند و در ماه دسامبر باراک اوباما از یافتن شواهدی دال بر آگاهی رهبران کره شمالی از حمله به سونی پیکچرز خبر داد.

"انتقامجویی ایران"

گزارش جدید همچنین نشان می‌دهد که از اوایل ۲۰۱۲ مقامات آمریکایی به دفعات هشدارهایی مبنی بر پیشرفت‌های چشمگیر «پلیس‌های سایبری» ایران دریافت کرده‌اند. در این گزارش از ایران به عنوان مسئول «حملات مخرب سایبری علیه کمپانی سعودی آرامکو در اوت ۲۰۱۲» نام برده شده که در جریان آن ده‌ها هزار کامپیوتر هدف قرار گرفتند و حجم عظیمی از داده‌ها به سرقت رفت.


گفته می‌شود ایران این حملات را در واکنش به حملات گسترده سایبری به سایت‌ها و سرویس‌های مرتبط با حوزه انرژی این کشور انجام داده گفته می‌شود ایران این حملات را در واکنش به حملات گسترده سایبری به سایت‌ها و سرویس‌های مرتبط با حوزه انرژی این کشور انجام داده
گفته می‌شود ایران این حملات را در واکنش به حملات گسترده سایبری به سایت‌ها و سرویس‌های مرتبط با حوزه انرژی این کشور انجام داده است.

بیشتر بخوانید: ایران٬ بزرگ‌ترین قربانی پروژه مرموز جاسوسی از هارد دیسک‌ها

در این گزارش از ژنرال الکساندر خواسته شده به همتایان خود در مرکز ارتباطات دولتی بریتانیا (GCHQ) بگوید که این دو سازمان «در چند عملیات مهم علیه تهران با یک‌دیگر همکاری کرده‌اند.»

با این حال٬ نشانه‌هایی از مخالفت هم در این گزارش آمده است: GCHQ می‌خواست توافقی سه‌جانبه برای تعقیب قضایی ایران صورت گیرد٬ اما آمریکا با آن مخالفت کرده و دو سازمان تصمیم گرفتند تا اطلاعات مشترک خود را با واحد ۸۲۰۰ اسرائیل که به «واحد جاسوسی سیگنال‌ها» هم معروف است٬ به اشتراک بگذارند.

نیویورک‌ تایمز می‌گوید روابط آژانس امنیت ملی آمریکا با همتای اسرائیلی‌اش همواره کج‌دار و مریز بوده٬ چون آمریکا و اسرائیل به رغم همکاری‌های نزدیک٬ علیه یک‌دیگر هم جاسوسی‌های گسترده‌ای دارند. اگرچه از دل همکاری آنها پروژه‌های بزرگی نظیر استاکس‌نت خلق شده٬ اما همواره درباره نحوه و میزان بهره‌گیری از حملات سایبری علیه ایران اختلافات بسیاری میان آنها وجود داشته است.

افزایش ۳۰ درصدی صادرات آلمان به ایران در سال گذشته

افزایش ۳۰ درصدی صادرات آلمان به ایران در سال گذشته

رشد صادرات آلمان به ایران در سال ۲۰۱۴ ، در ده سال گذشته بی‌سابقه بوده است. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در صورت دست‌یابی به توافقی نهایی در مذاکرات هسته‌ای، میزان صادرات آلمان به ایران تا ده‌ها میلیارد یورو در سال هم برسد.
ارزش صادرات آلمان به ایران می‌تواند به ده‌ها میلیارد یورو برسد ارزش صادرات آلمان به ایران می‌تواند به ده‌ها میلیارد یورو برسد
بنا بر داده‌های اداره‌ی فدرال آمار آلمان، شرکت‌های آلمانی در سال ۲۰۱۴ در مجموع کالاهایی به ارزش ۴ / ۲ میلیارد یورو به ایران صادرکرده‌اند که ۳۰ درصد بیشتر از ارزش صادرات آلمان به ایران در سال پیش از آن است. رشد ۳۰ درصدی صادرات آلمان به ایران بنا بر داده‌های اداره‌ی آمار آلمان، در ۱۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است. به گزارش خبرگزاری رویترز، دستگاه‌های صنعتی (ماشین‌های صنعتی) تولیدات کشاورزی و دارویی کسر بزرگی از صادرات آلمان به ایران در سال گذشته را تشکیل می‌دهند.

تحریم‌های تصویب شده علیه ایران به دلیل ظن غرب به تلاش جمهوری اسلامی برای ساخت بمب اتمی در پوشش برنامه‌ی صلح‌آمیز هسته‌ای، دلیل اصلی کاهش صادرات آلمان به ایران در سال‌های گذشته بود.

فولکر ترایر، رئیس بخش اقتصاد خارجی اتاق صنعت و بازرگانی آلمان هم کاسته شدن از تحریم‌ها علیه ایران از آغاز سال ۲۰۱۴ را دلیل اصلی جهش صادرات به ایران می‌داند. به گفته‌ی ترایر با تعلیق تحریم‌ها «امکان بیمه کالاهای ارسالی با کشتی و همچنین صادرات قطعات خودرو و هواپیما به ایران به وجود آمد و نقل و انتقال مالی هم آسان‌تر شد.»

«دوبرابر شدن صادرات به ایران در ۵ سال آینده»

بر اساس توافق ایران و غرب در اواسط ماه ژانویه، قرار شد ۲/ ۴ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی بلوکه‌شده ایران طی شش ماه و در هشت نوبت آزاد شود. برپایه این توافق ایران ماهیانه به ۷۰۰ میلیون دلار از درآمدهای نفتی خود که در معاملات پیشین به دست آورده، دسترسی پیدا می‌کند.

رئیس بخش اقتصاد خارجی اتاق صنعت و بازرگانی آلمان می‌گوید، آزادسازی درآمدهای نفتی ایران باعث می‌شود که محصولات بیشتری ساخت آلمان توسط ایران خریداری شود. فولکر ترایر پیش‌بینی می‌کند که میزان صادرات آلمان به ایران در صورت رسیدن به توافق نهایی در گفت‌وگوهای میان ایران و غرب بر سر برنامه‌ی هسته‌ای، رشد چشمگیری داشته باشد.


نمودار مقایسه ارزش صادرات آلمان و چین به ایران. آلمان به رنگ نارنجی، چین به رنگ قرمز نمودار مقایسه ارزش صادرات آلمان و چین به ایران. آلمان به رنگ نارنجی، چین به رنگ قرمز
ترایر می‌گوید: «امکان دوبرابر شدن صادرات به ایران در ۵ سال آینده وجود دارد. در سال ۲۰۰۵ میزان ارزش صادرات به ایران به ۵ میلیارد یورو رسید. خواست ما رساندن سقف صادرات در کوتاه مدت به آن سطح است.»

شرکت‌های آلمانی چشم‌‌ به‌ راه لغو تحریم‌ها علیه ایران

در درازمدت اما ارزش صادرات آلمان به ایران می‌تواند به ده‌ها میلیارد یورو برسد. چرا که به نوشته رویترز، آلمان به طور سنتی مهمترین شریک تجاری ایران در اروپا به شمار می‌رود. در گزارش رویترز آمده است: «ایران با داشتن طبقه متوسط مصرف‌گرا، نیروی متخصص آموزش‌دیده و منابع زمینی زیاد به عنوان بازاری با پتانسیل خرید بالا به شمار می‌آید.»

رئیس بخش اقتصاد خارجی اتاق صنعت و بازرگانی آلمان هم معتقد است افزون بر دلایل برشمرده شده، شرکت‌های ایرانی مشتاق دسترسی به دانش آلمانی در بخش صنعت و تولید هستند.

اما دروازه‌های بازار ایران با پتانسیل بالا بر روی شرکت‌های غربی همچنان بسته خواهند ماند، اگر غرب و ایران در مذاکرات هسته‌ای به توافقی دست پیدا نکنند. مهلت مذاکرات تا یک ژوئیه ۲۰۱۵ (۱۰ تیرماه سال ۱۳۹۴) تمدید شده است. اما توافق کلی باید تا اواخر ماه مارس به دست آید و بقیه فرصت صرف توافق بر سر جزئیات شود.

روز دوشنبه (۲۳ فوریه/ ۴ اسفند) با پایان یافتن دور تازه‌ای از مذاکرات، خبرگزاری آسوشیتد پرس نوشت گفتگوهای ایران و غرب در برخی موارد پیشرفت‌هایی داشته است. این خبرگزاری به نقل از مقا‌م‌هایی از شش کشور مذاکره کننده که نام‌شان آورد نشده، نوشته است که مذاکرات روی توافقی دور می‌زند که بر اساس آن برنامه هسته‌ای ایران در ابتدا محدود خواهد شد، اما در دراز مدت ایران این امکان را دارد که برنامه هسته ای خود را توسعه دهد.

روز دوشنبه هفته آینده (چهارم اسفند) ايران و کشورهای ۱+۵ مذاکرات هسته‌ای خود را ادامه خواهند داد. محل برگزاری این مذاکرات در ژنو خواهد بود.

وزارت ارشاد: خبر ممنوع‌ شدن تصویر خاتمی را از رسانه‌ها شنیدیم

وزارت ارشاد: خبر ممنوع‌ شدن تصویر خاتمی را از رسانه‌ها شنیدیم

سخنگوی وزارت ارشاد در نشست خبری خود گفته تصمیم دادستانی مبنی بر ممنوعیت رسانه‌ای محمد خاتمی را از طریق جراید شنیده است. وی همچنین درباره ممنوعیت کار جعفر پناهی گفته او باید خودش مشکلش را حل کند.
حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری روز سه‌شنبه خود (۵ اسفند/۲۴ فوریه) در پاسخ به پرسشی درباره ممنوعیت رسانه‌ای محمد خاتمی، بدون بردن نام او گفت: «آنچه شما درباره این شخص گفتید، یعنی تصمیم دادستانی تهران در خصوص جلوگیری از درج تصویر او و یا ذکر نامش در مطبوعات و رسانه‌ها، ما هم از طریق جراید شنیدیم و در جریان آن قرار گرفته‌ایم.»
به گزارش خبرگزاری مهر، سخنگوی وزارت ارشاد با تصریح این نکته که وزارت‌خانه متبوعش ملزم به اجرای مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی و قوه قضائیه است اظهار داشت که این وزارت‌خانه تا به حال از این نهادها دلیلی برای دستورالعمل‌های صادرشده‌شان نخواسته است.
نوش‌آبادی سپس به یکی از مواد قانون مطبوعات اشاره کرد که بر اساس آن مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی برای رسانه‌ها الزامی است. وی تاکید کرد: «ما مخالفتی با هیچ یک از تصمیمات شورای‌عالی امنیت ملی نداریم و آنچه که به ما اعلام و ابلاغ شود، مطابق قانون عمل خواهد شد».
"پناهی باید مشکلش را خودش حل کند"
سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به پرسش دیگری درباره تلاش وزارت ارشاد برای رفع ممنوعیت کار جعفر پناهی گفت: «وزارت ارشاد مسئولیت و وظیفه‌ای برای رفع برخی از این مشکلات و ممنوع الکار بودن ایشان ندارد چون مشکل ایشان در حوزه ما نیست و به سایر مراجع ذی‌ربط مربوط می‌شود.»
وی به جعفر پناهی، کارگردانی که به حکم دادگاه ۲۰ سال از ساختن فیلم منع شده، توصیه کرد که "با انجام کارهایی که به فرهنگ بومی نزدیک است و شیوه‌های فیلم‌سازی که به فرهنگ ما نزدیک می‌شود تلاش در رفع مشکلات داشته باشد".
حسین نوش‌آبادی افزود: «او خودش باعث و بانی محدودیت‌های به وجود آمده است.اگر محدودیت‌هایشان برطرف شود وزارت ارشاد از کارهایی که در چارچوب قوانین ما باشد حمایت کرده و بعد از آن ایشان می‌توانند به کارشان ادامه دهند.»
سخنگوی وزارت ارشاد در بخش دیگری از سخنانش از "حواشی و انتقادهای بی پایه" از وزارت‌خانه متبوعش گله و تاکید کرد که سیاست وزارت ارشاد سیاست مداراست. وی در عین حال تصریح کرد: «به طور حتم اگر پی ببریم که مسائل و اتهاماتی که متوجه ما می‌شود سازمان دهی شده و براساس مسائل پشت پرده است اقدام قانونی می‌کنیم.»
حسین نوش‌آبادی برای نمونه به مسئله تک‌خوانی زن‌ها و نیز صدور مجوز به رمان "کلنل" نوشته محمود دولت‌آبادی بدون نام بردن از این رمان اشاره کرده و گفت: «زمانی گفتند که ارشاد مجوز تک خوانی زن داده ما آن خبر را محکوم کردیم، زمانی خبر مجوز رقص بانوان توسط وزارت ارشاد منتشر شد ما آن را تکذیب کردیم. بعد عنوان کردند که وزارت ارشاد به کتاب موهنی مجوز نشر داده که ما آن را هم محکوم کردیم. بعد صدور مجوز یک فیلم موهن در خارج از کشور را به ما نسبت دادند که آن هم دروغ بود و ما همه این‌ها را به طور کلی محکوم کردیم. اما نمی دانم چه موضوعی است که عده‌ای نمی خواهند بفهمند که ما کارمان را انجام دادیم».
وزارت ارشاد از جمله وزارت‌خانه‌هایی است که زیر ضرب اصول‌گرایان قرار دارد. علی جنتی وزیر ارشاد تا کنون چندین بار از سوی نمایندگان مجلس تهدید به استیضاح شده است.

حدود ۲۳ درصد مردم ایران از اختلالات روانی رنج می‌برند

حدود ۲۳ درصد مردم ایران از اختلالات روانی رنج می‌برند

دبیر علمی پنجمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه ایران گفت: حدود ۲۳ درصد از مردم ایران در طول زندگی ممکن است به یکی از اختلالات روانپزشکی مبتلا شوند که این آمار تقریبا معادل سایر کشورهای جهان است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، دکتر محمدباقر صابری زفرقندی امروز سه شنبه ۲۴ فوریه در پنجمین همایش علمی سالانه سلامت روان و رسانه که در بیمارستان روزبه تهران برگزار شد، افزود: براساس آخرین آمار، بیماری‌های روانپزشکی بعد از بیماری‌های قلبی- عروقی و تصادفات در ردیف سوم قرار دارند.
وی ادامه داد: در این میان اضطراب و افسردگی بیش از نیمی از بیماری‌های روانی را تشکیل می‌دهد.
وی که در همین حال دانشیار روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران است، گفت: بیماری‌های روانپزشکی علی رغم درمان پذیر بودن به دلیل اینکه عموما خاموش و بی‌سروصدا هستند کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند.
اختلالات روانپزشکی از طیف علایم وسیعی برخوردار هستند که می‌توانند علایمی مانند سردرد، اختلال در عملکرد روزانه، افکارنادرست، تغییر در خلق و خوی، اختلالات خواب و بی‌اشتهایی در افراد ایجاد کند.
وی یادآور شد: توجه به مقوله سلامت روان در حوزه سلامت در کشور ما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی گفت: افزایش خشونت، گسترش اعتیاد، نابسامانی‌ها، بخشی از مشکلاتی است که حاصل بی‌توجهی به سلامت روان در هر کشوری محسوب می‌شود.
هدف اصلی این همایش تبیین نقش رسانه‌ها در جهت کمک به ارتقای سلامت روان جامعه است.
پنجمین همایش علمی سالانه سلامت روان و رسانه امروز سه شنبه با محوریت سلامت روان ورسالت همگانی در بیمارستان روانپزشکی روزبه تهران برگزار شد.
گزارش‌های تایید نشده از ایران آمار مبتلایان به بیماران روانی را بیش از ۲۳ درصد نشان می‌دهد و دلیل آنرا اوضاع اقتصادی ومعیشیتی، روابط مشکل اداری، رفتار خشن کارگزاران نظام با مردم بیان می دارند.