یدالله جوانی، مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران نوشتن نامه توسط آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، به باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا را تایید کرد.
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» روز جمعه ۱۳ فوریه به نقل از یک دیپلمات ایرانی نوشته بود که آیت الله خامنه‌ای در نامه‌ای محرمانه به باراک اوباما که پیش‌تر ارسال شده بود پاسخ داده است. این دیپلمات که نخواسته نامش فاش شود می‌گوید پاسخ رهبر جمهوری اسلامی «محترمانه» اما فاقد هرگونه تعهدی بوده است.
یدالله جوانی شامگاه شنبه در گفت‌وگو با شبکه العالم، تایید کرد که رئیس‌جمهوری آمریکا مکاتباتی را با مقامات جمهوری اسلامی، به خصوص آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران داشته است.
این مقام سپاه پاسداران ایران افزود: «به این مکاتبات پاسخ داده شده و همان‌گونه که اشاره شده این پاسخ‌ها محترمانه و معقول و منطقی است.»
جوانی یادآوری کرده رهبر ایران نیز به این نامه‌نگاری اشاره کرده بود. او گفت: «مقام معظم رهبری هم در زمانی که بیمارستان بودند موقع ترخیص به این موضوع اشاره‌ای کردند و ممکن است که بعدا در قالب نامه هم آن را به نگارش در آورده باشند.»
این فرمانده سپاه پاسداران اظهار نظر کرد که نامه‌نویسی باراک اوباما به آیت الله خامنه‌ای ناشی از «مشکلاتی» است که آمریکایی‌ها در منطقه به آن دچار شده‌اند و «رهایی از آن را در همکاری و تعامل با جمهوری اسلامی ایران می‌دانند.»

جوانی افزود: «آمریکایی‌ها در منطقه مشکلات زیادی دارند که یکی از آن‌ها همین گروه‌های خودساخته تروریستی است که از یک طرف می‌خواهند با ناآرام کردن منطقه بهانه حضور در آن را داشته باشند و بر روند بیداری اسلامی و جمهوری اسلامی اعمال فشار کنند و هم از طرفی می‌خواهند که تروریست‌ها تحت کنترل خودشان باشند و وقتی که برخی از تهدیدهای این گروه‌ها آشکار شد بحث ائتلاف ضد داعش را مطرح کردند و خواستند با جمهوری اسلامی همکاری کنند و در همین زمینه هم درخواست ارسال کردند.»

کاخ سفید تاکنون در باره گزارش این روزنامه و مکاتبات جدید خامنه‌ای و رئیس جمهوری آمریکا، هیچ واکنشی ازخود نشان نداده است.

آیت الله خامنه‌ای هفته گذشته ضمن حمایت از حسن روحانی رئیس جمهوری و تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران، گفت: «من با توافق هسته‌ای خوب موافقم».

هدف از مذاکرات هسته‌ای میان ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) رسیدن به یک توافق کلی و همه جانبه است که بتواند نگرانی کشورهای غربی ناشی از احتمال دستیابی ایران به اسلحه هسته‌ای را برطرف کند و در مقابل تحریم‌های اقتصادی علیه تهران، برداشته شود.

ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ در ماه نوامبر سال ۲۰۱۳ در ژنو به یک توافق موقت برای حل مناقشه هسته‌ای ایران دست یافتند. از آن زمان تاکنون دو طرف در حال مذاکره برای دستیابی به یک توافق نهایی هستند.

ایران و کشورهای غربی از زمان توافق موقت ژنو در نوامبر ۲۰۱۳ تاکنون دوبار مهلت دستیابی به توافق را تمدید کرده‌اند. اکنون مهلت برای دست یابی به توافق ماه ژوئن تعیین شده است و قرار است تا۲۴ ماه مارس ایران و گروه ۱+۵ به توافقی سیاسی در این زمینه دست یابند.