سه‌شنبه، بهمن ۲۸، ۱۳۹۳

دفاع قوه قضائيه از حصر موسوی و کروبی و ممنوعیت رسانه‌ای خاتمی

دفاع قوه قضائيه از حصر موسوی و کروبی و ممنوعیت رسانه‌ای خاتمی

در پی سخنان محسنی اژه‌ای مبنی بر ممنوعیت نشر تصویر و مطلب از محمد خاتمی، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه نیز با جمله‌ی توهین‌آمیز "آمریکا غلطی نمی‌تواند بکند" به درخواست آمریکا برای آزادی موسوی و کروبی پاسخ داد.
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه در جمع مردم لرستان در مقام پاسخ‌گوئی به وزارت خارجه و دولت آمریکا برآمد. سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا به‌تازگی خواستار آزادی رهبران جنبش سبز شده بود.

لاریجانی با بیان این‌که چنین اظهار نظری دخالت در امور داخلی ایران است، خطاب به وزارت امور خارجه آمریکا و به گفته خودش مقام بالاتر از آن یعنی رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا گفت: «شما هیچ غلطی نمی‌توانید بکنید.»

این جمله را نخستین بار آیت‌الله خمینی در نخستین روزهای شکل‌گیری انقلاب اسلامی در ایران به زبان آورده بود. او از همان بدو ورود به ایران با بیان این جمله توهین‌آمیز در برابر آمریکا موضع گرفت. علی خامنه‌ای رهبر فعلی جمهوری اسلامی هم بارها در سخنرانی‌هایش از این جمله استفاده کرده است.

جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا‌، روز ۱۴ فوریه (۲۵ بهمن) و در آستانه شروع پنجمین سال حصر خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، از ایران خواست تا برای آزادی آنان هرچه سریع‌تر آنان اقدام کند.

وی در بیانیه‌اش با محکوم کردن بازداشت و حصر خانگی منتقدان حکومت ایران، تقاضای فوری آزادی آنان و همچنین اعلام هم‌صدایی با جامعه بین‌الملل در خصوص رفع حصر را کرده بود.

صادق آملی لاریجانی، در لرستان گفت که هیچ کس حق دخالت در امور داخلی کشور را ندارد. وی افزود:«در قوه قضائیه مشی عدالت وجود دارد و بنای ظلم و تعدی در حقوق کسی در این نهاد وجود ندارد.»


رئيس قوه‌ قضائيه جمهوری اسلامی در عین‌حال تصریح کرد که "رسیدگی به عمل‌کرد کسانی که در جریان فتنه تاثیرگذار بوده و یا در حصر هستند، حق قانونی مردم و وظیفه ذاتی دستگاه قضا است". وی اما توضیح نداد که چرا با گذشت ۵ سال این "حق قانونی مردم" تحقق نیافته و رهبران جنبس سبز همچنان بدون هیچ محاکمه و صدور حکم قانونی در حصر به‌سر می‌برند.

لاریجانی همچنین رسیدگی به وضع رهبران جنبش سبز و کیفیت رفتار با آنان را "تحت ضابطه شرعی و قانونی" دانست و تاکید کرد:«هر آنچه تاکنون بر آنان گذشته بر اساس قانون بوده است.»

میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی از ۲۵ بهمن‌ماه سال ۱۳۸۹ تا کنون به دلیل اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ در حصر خانگی به سر می‌برند.

حصر رسانه‌ای محمد خاتمی

یک روز پیش از سخنرانی صادق لاریجانی، (۲۷ بهمن، ۱۶ فوریه) غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی قوه‌قضاییه در نشست هفتگی با خبرنگاران اعلام کرد انتشار تصویر یا خبر از محمد خاتمی، رئیس‌جمهورى اسبق ایران، در رسانه‌ها ممنوع بوده و با رسانه‌هایی که اقدام به چاپ خبر یا تصویری از وی بکنند برخورد خواهد شد. به گفته محسنی اژه‌ای، این دستور پیش از این صادر شده و همچنان پا برجاست.
مهدی کروبی در کنار محمد خاتمی، هردو به حکم دادگاه تشکیل نشده در حصر به سر می‌برند. اولی در حصر خانگی و دومی در حصر رسانه‌ای مهدی کروبی در کنار محمد خاتمی، هردو به حکم دادگاه تشکیل نشده در حصر به سر می‌برند. اولی در حصر خانگی و دومی در حصر رسانه‌ای


به گفته وی، قوه قضاییه می‌تواند درباره کسانی که شورای‌عالی امنیت ملی در مورد آن‌ها تصمیم گرفته یا قوه قضاییه آن‌ها را به عنوان "سران فتنه" محسوب می‌کند، بدون برگزاری دادگاه و یا ابلاغ حکم دستوراتی صادر کند.

تیرماه گذشته ۱۰ نماینده مجلس که در جبهه پایداری عضویت دارند، در تذکری کتبی خطاب به مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری، خواستار اجرای "حکم ممنوع‌التصویر، ممنوع‌الخروج و ممنوع‌البیان بودن محمد خاتمی" توسط قوه قضائیه شده بودند.

محمد موسوی‌نژاد نماینده مجلس و یکی از امضا کنندگان این نامه، این حکم را "مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی" خوانده بود. اما علی مطهری، نماینده اصول‌گرای مجلس یادآور شده بود که چنین مصوبه‌ای توسط شورای‌عالی امنیت ملی در مورد خاتمی صادر نشده است. او تذکر موسوی‌نژاد را "نامعقول" خوانده بود.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر