یکشنبه، اسفند ۱۰، ۱۳۹۳

خط پرواز مستقیم از تهران به پایتخت یمن راه‌اندازی شد

خط پرواز مستقیم از تهران به پایتخت یمن راه‌اندازی شد

نخستین هواپیمای ایرانی از تهران به صنعا پرواز کرد که در کنترل شبه‌نظامیان حوثی (انصارالله) است. اخبار ایران و یمن درباره آنکه چه هواپیماهایی قرار است پروازهای مستقیم را انجام دهند با هم هماهنگ نیستند.
خبرگزاری فرانسه از فرود نخستین هواپیمای ایرانی در صنعا خبر داد. این خبرگزاری نوشت که دیپلمات‌های ارشد ایرانی برای استقبال از نخستین هواپیمای پرواز مستقیم میان دو کشور در فرودگاه حضور داشتند. تا کنون پرواز مستقیم میان ایران و یمن وجود نداشته است.
خبرگزاری ایسنا نیز امروز یکشنبه (۱۰ اسفند / اول مارس) به نقل از یک مقام آگاه ایرانی خبر راه‌اندازی خط پرواز مستقیم بین تهران و صنعا را منتشر کرد.
به گفته این مقام ایرانی، قرار است حداکثر ۱۴ "پرواز مستقیم مسافری" در هفته میان دو کشور انجام گیرد، تمامی خطوط پروازی یمن و ایران می‌توانند در این مسیر تردد داشته باشند و محدودیتی در این مورد وجود ندارد.
این درحالی است که خبرگزاری رسمی یمن "صبا" که در کنترل شبه‌نظامیان شیعی حوثی (انصارالله) است اعلام کرده که طبق توافق‌نامه‌صورت گرفته، خطوط هواپیمایی "ماهان ایر" و "الیمنیة" هر هفته ۱۴ پرواز میان ایران و یمن را انجام می‌دهند.
شرکت هواپیمایی "ماهان ایر" پیش از این به طور رسمی از سوی دولت آمریکا به عنوان شرکتی شناخته شده که زیر پوشش خدمات غیرنظامی به حمل و نقل اسلحه و تجهیزات برای سازمان‌هایی چون حزب الله لبنان و نیروی قدس سپاه پاسداران کمک کرده است.
به گزارش ایسنا، نخستین هواپیمایی که امروز یکشنبه از تهران به صنعا پرواز کرده حامل محموله کمک‌های داروی و انسان‌دوستانه از سوی ایران برای یمن بوده است. یک مقام هواپیمایی در یمن نیز به خبرگزاری فرانسه گفت که هواپیمای خطوط هوایی ماهان با گروهی از هلال احمر و کمک‌های پزشکی از ایران وارد صنعا شده است.
کمک ایران برای راه‌اندازی فرودگاه در یمن
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شبه‌نظامیان حوثی که از ماه سپتامبر گذشته شهر صنعا را اداره می‌کنند دیروز شنبه قراردادی را با مقامات جمهوری اسلامی در زمینه پرواز مستقیم بین یمن و ایران بسته‌اند. مقام ایرانی یاد شده در مصاحبه با ایسنا گفته است که هیأتی از هفته گذشته به تهران سفر و با مقامات ایرانی رایزنی کرد و در پی آن توافق شد پروازهای مستقیم بین تهران و صنعا شکل گیرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، طبق یادداشت تفاهمی که توسط معاون رئیس هواپیمایی کشوری یمن و معاون رئیس هواپیمایی کشوری ایران امضا شده، قرار شده جمهوری اسلامی علاوه بر همکاری مشترک با یمن در زمینه حمل و نقل هوایی، به این کشور در عرصه‌های آموزش کادر هواپیمایی یمن، ساخت، آماده‌سازی و راه‌‌اندازی فرودگاه‌ها کمک کند.
انتقاد به ایران
به گفته مشاور عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن که توسط حوثی‌ها در حصر خانگی در صنعا نگه داشته شده بود و موفق به فرار از آن شده، توافق‌نامه راجع به پروازهای مستقیم میان ایران و شبه‌نظامیان حوثی را غیر قانونی دانسته است.
هادی که هم اکنون در شهر عدن به سر می‌برد گفته است: «کسانی که این قرارداد را امضا کرده‌اند باید جواب پس دهند.»
جمهوری اسلامی ایران بارها متهم به حمایت از شبه‌نظامیان حوثی شده است.
وزیر امور خارجه آمریکا، جان کری، روز پنج‌شنبه گذشته (۷ اسفند) گفت حمایت ایران از شیعیان حوثی به سقوط دولت یمن کمک کرد.
ایران ضمن رد گفته کری اعلام کرد که "اصرار بر دخالت‌های خارجی در یمن وضعیت را پیچیده‌تر می‌کند".
از جمله کشورهای عرب شورای همکاری خلیج فارس عبد ربه منصور هادی را رئیس جمهور قانونی یمن می‌دانند. این کشورها پیش از این از شورای امنیت سازمان ملل درخواست کرده بودند که اجازه انجام عملیات نظامی در یمن را صادر کند.
در عین حال آمریکا سال‌هاست که با اجازه دولت یمن با پهپادهای خود به مقابله با القاعده در یمن مشغول است.
حوثی‌ها (انصارالله) که سالها در حال مبارزه با دولت مرکزی یمن بودند، در ماه سپتامبر از کانون قدرت خود در شمال یمن به سمت صنعا پیشروی کردند. تلاش آنها برای پیشروی به سمت جنوب و مرکز تا کنون با مقاومت نیروهای القاعده و قبایل سنی روبرو بوده است.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر