پنجشنبه، اسفند ۲۱، ۱۳۹۳

وزارت کشور: با عاملان حمله به مطهری در شیراز برخورد قاطع می‌شود

وزارت کشور: با عاملان حمله به مطهری در شیراز برخورد قاطع می‌شود

در جلسه‌ای به ریاست وزیر کشور حادثه حمله لباس‌شخصی‌ها به علی مطهری در شیراز بررسی شد. در این جلسه هیئتی از سوی وزارت کشور مامور تحقیق درباره این حادثه و برخورد با عاملان آن شد.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران
خبرگزاری ‌ایسنا به نقل از معاون امنیتی انتظامی و دبیر شورای‌ امنیت کشور می‌نویسد که روز پنج‌شنبه (۲۱ اسفند / ۱۲ مارس) جلسه‌ای به ریاست عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، در رابطه با حادثه‌ خشونت‌باری که روز دوشنبه (۱۸ اسفند) در شیراز برای علی مطهری، نماینده تهران در مجلس اتفاق افتاد، تشکیل شد.
در این جلسه تصمیم گرفته شد که هیئتی متشکل از معاون امنیتی انتظامی، رئیس دفتر جانشینی فرماندهی کل قوا در نیروی انتظامی (ناجا) و رئیس مرکز مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی وزارت کشور "ضمن رسیدگی دقیق به ابعاد حادثه و اقدام قاطع، نتیجه را به شورای‌ امنیت کشور" گزارش کند.
ماجرای حمله به مطهری
به گزارش رسانه‌ها، روز دوشنبه (۱۸ اسفند) عده‌ای که از آنان به عنوان "لباس‌شخصی‌ها" یا "عوامل خودسر" نام برده می‌شود، در بدو ورود علی مطهری، نماینده تهران به شیراز او را مورد حمله قرار دادند. تاکسی حامل مطهری او را از فرودگاه به یکی از کلانتری‌های شیراز رساند. او در آنجا منتظر ماند تا شاید مهاجمان متفرق شوند، اما پس از سه ساعت انتظار در کلانتری، او بود که مجبور شد به خواست استانداری فارس سخنرانی خود را لغو کند و به تهران بازگردد.
در جلسه امروز پنج‌شنبه استاندار فارس و چند تن دیگر که از آنان در رسانه‌ها نام برده نشده، درباره حادثه گزارش دادند.
خبرگزاری ایسنا می‌نویسد که برپایه گزارش‌ها و بررسی‌های اولیه، یکی از تشکل‌های دانشجویی با مجوز هیئت نظارت دانشگاه شیراز از علی مطهری برای سخنرانی در روز دوشنبه گذشته دعوت کرده بود. اما شورای تأمین شهرستان شیراز با برگزاری سخنرانی نماینده تهران در این شهر مخالفت و علت آن را احتمال ایجاد تنش و درگیری طی سخنرانی اعلام کرده بود.
طبق گزارش ارائه شده، با وجود این، علی مطهری برای انجام سخنرانی وارد شیراز می‌شود و در مسیر فرودگاه به دانشگاه شیراز "توسط افرادی مورد تعرض قرار می‌گیرد".
انتقادها به مقامات مسئول در فارس
در پی حادثه حمله به علی مطهری در شیراز انتقادهایی به مقامات دولتی در فارس مطرح شد. خود علی مطهری گفت که حمله‌کنندگان "به قصد کشتن آمده بودند و مسئولان دولتی هم بسیار ضعیف عمل کردند". او ضمن ابراز تأسف از رفتار مقامات دولتی استان فارس، درخواست‌های گروه فشار و مقامات را از این نظر همانند هم دانست که هر دو خواستار لغو سخنرانی و بازگشت او به تهران بوده‌اند.
تاکسی‌ای که دوشنبه (۱۸ اسفند) در شیراز حامل علی مطهری بود
مطهری همچنین گفت که ندیده تلاشی برای متفرق کردن حمله‌کنندگان صورت گیرد و این ظن را بیان داشت که مهاجمان به پشت‌گرمی جایی به او حمله کرده و حتی کلانتری را که "باید پایگاه امنیت و اقتدار باشد" چند ساعت محاصره کرده بودند.
انتقادهایی نیز با این مضمون به استاندار فارس شده که چرا او به جای اجرای سیاست دولت برخلاف آن عمل کرده و با "حاکمیت خودسرها" در شیراز مقابله نکرده است.
نیروهای خودسر، مطمئن از عدم برخورد قضایی؟
امروز پنج‌شنبه نیز خبرگزاری ایرنا، در یادداشتی از کوتاهی قوه قضائيه در برخورد با "عوامل خودسر خشونت‌طلب و تمامیت‌خواه" انتقاد کرده است.
در این یادداشت اشاره شده به این‌که تامین امنیت همه شهروندان بر عهده نهادهای انتظامی و امنیتی است و تامین امنیت شخصیت‌های سیاسی که بیش از حد معمول در معرض خطرند امری ضروری است. نویسنده یادداشت می‌پرسد: «چرا نماینده مجلس تا این اندازه امنیت ندارد که در روز روشن تعداد زیادی از اوباش بتوانند در امنیت کامل و بدون هیچ مانعی به او حمله کنند؟ آیا نهادهای مسئول وظیفه خود را در این راستا به درستی انجام داده‌اند؟»
نویسنده در ادامه می‌نویسد که تا کنون با وجود تکرار رفتارهای غیرقانونی "نیروهای به اصطلاح خودسر" برخورد جدی با آنان نشده است. او بر این گمان است که این "افراد ناشناس و خودسر" هراسی از برخورد قضایی ندارند.
قدرتی فراتر از قانون؟
در این یادداشت سپس "دو سناریو برای توضیح اطمینان خاطر نیروهای خودسر" مطرح شده است. به نظر نویسنده این امکان وجود دارد که نیروهای خودسر نگران مجازات در چارچوب قانون نیستند چون عملکرد نهادهای قضایی به آن‌ها ثابت کرده که اراده‌ای برای اجرای قانون و مقابله با آنان وجود ندارد.
امکان دیگر از نظر نویسنده این است که "افراد خودسر قدرتی فراتر از قوانین و مسئولان داشته باشند".
در ادامه این یادداشت می‌خوانیم که حق شهروندان است که بدانند چرا با نیروهای خودسر در ایران قاطعانه برخورد نمی‌شود؟ یا چنانچه مقامات بگویند که با آنان برخورد می‌شود، چرا به اطلاع عموم نمی‌رسد تا هم موجب آرامش خاطر مردم و هم مانع تکرار خشونت شود.
نویسنده تاکید می‌کند که تکرار اعمال خودسرانه و خلاف قانون یک عده و عدم برخورد با آن‌ها موجب "رعب‌آور کردن فضای جامعه، بر هم زدن امنیت و اعتماد مردم، به حاشیه راندن قانون‌مداری و واگذاری میدان به گروه‌های نفوذ و لابی‌ها

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر