مدیر سازمان نظارت بر ممنوعیت اجرای آزمایش‌های تسلیحاتی هسته‌ای، اعلام کرد که ایران و اسرائیل زیر نظر این سازمان با یکدیگر همکاری می‌کنند.

معاهده ممنوعیت انجام آزمایش‌های هسته‌ای، دهه نود قرن گذشته مورد بحث و بررسی قرار گفت. این معاهده با استقبال جهانی روبرو شد اما باید هشت کشوری که از تکنولوژی هسته‌ای برخوردارند نیز به آن بپیوندند تا لازم الاجرا شود. اسرائیل، ایران، مصر و ایالات متحده از جمله این کشورها هستند.

در حال حاضر کشورهای امضا کننده معاهده در خاورمیانه، جلساتی فنی به شکل دوره‌ای برگزار می‌کنند. به طور مثال توامبر و دسامبر گذشته جلساتی در اردن برگزار شد.

لاسینا زیربو دبیر اجرایی کمیسیون آماده سازی برای سازمان ممنوعیت آزمایش‌های هسته‌ای، در جریان سفری که به اسرائیل داشت، در این باره گفت: «ایران در کارگاه‌ها شرکت کرد. مصر هم مشارکت داشت. فکر می‌کنم همه کشورهای عربی نمایندگانی در کارگاهی که در اردن برگزار شد داشتند.»

او ادامه داد: «در جریان کارگاه و آموزش‌هایی که ارائه می‌شد، هنگامی که میزگردها یا جلساتی هنگام شام یا ناهار برگزار می‌شد، کارشناسان اسرائیل و ایرانی بر گرد یک میز می‌نشستند. عجیب نیست که در زمینه تکنولوژی دیدارهایی میان افرادی صورت گیرد که دیدگاه سیاسی مشترکی ندارد اما درباره مسائلی در چارچوب جهانی با یکدیگر توافق نظر دارند.»

کمیسیون آماده سازی، نظامی برای کشف هر نوع انفجارهای هسته‌ای از راه بیش از ۳۳۷ مرکز نظارت در سراسر جهان وضع کرده است.
زیربو افزود که دو ایستگاه لرزه نگاری در اسرائیل و یک ایستگاه در ایران که فعالیتش از سال ۲۰۰۶ متوقف شده، از جمله این مراکز هستند.

ایستکاه لرزه نگاری ایران به دلیل مدرن سازی شبکه بین‌المللی و پس از آن تحریم‌های بین‌المللی اعمال شده علیه تهران، از کار افتاده است.

زیربو ابراز امیدواری کرده که ایستگاه ایران فعالیت خود را از سر گیرد؛ اقدامی که در صورت انجام، ایران را همچون اسرائیل در شبکه رصد آزمایش‌های هسته‌ای قرار می‌دهد.

اسرائیل که گمان می‌رود تنها کشور دارای اسلحه اتمی در خاورمیانه باشد اما این مساله را نه تایید و نه رد می‌کند، می‌گوید که ایران می‌خواهد موجودیتش را نابود کند.

ایران می‌گوید که فعالیت‌های هسته‌ای‌اش مسالمت آمیز است؛ موضعی که زیبرو می‌گوید پیوستن ایران به معاهده ممنوعیت آزمایش‌های هسته‌ای، آن را تضمین خواهد کرد.

اسرائیل با امضا نکردن معاهده منع گسترش سلاح هسته‌ای توانسته است تا کنون نیروگاه‌های اتمی خود را به دور از دسترسی بازرسان قرار دهد.