پنجشنبه، فروردین ۱۲، ۱۳۹۵

صدور حکم حبس برای دو ایرانی «متهم به آدم‌ربایی» در ترکیه

صدور حکم حبس برای دو ایرانی «متهم به آدم‌ربایی» در ترکیه

عکس ترئینی است
عکس ترئینی است
دادگاه جرایم سنگین در شهر وان ترکیه دو ایرانی را به اتهام تلاش برای ربودن یک خلبان ایرانی که اخیرا به ترکیه پناهنده شده بود به شش سال و هشت ماه زندان محکوم کرد.
خبرگزاری رسمی ترکیه، آناتولی، در گزارشی که روز پنج‌شنبه، ۱۲ فروردین، منتشر کرد می‌گوید که این دو نفر به نام عبدالسلام تاتاری و محمد محمدیان تلاش کرده‌اند یک خلبان ایرانی مخالف حکومت جمهوری اسلامی را از شهر وان ربوده و به ایران بازگردانند.
در گزارش‌ها آمده است که این خلبان که نام او به صورت اختصاری «ای ار ک» معرفی شده است به ترکیه پناهنده شده است.
این گزارش می‌گوید که محمد محمدیان از اساس تلاش برای ربودن این شهروند پناهنده ایرانی را منکر شده است.
اما عبدالسلام تاتاری در دادگاه گفته است که از طرف یک ایرانی به نام «حاجی» مامور شده تا این فرد را پیدا کند.
به گفته آقای تاتاری، او این فرد را نمی‌شناخته، تنها به وی گفته شده بود که این فرد را در ازای دریافت پول در شهر وان پیدا کند، اما او بعد از تلاشی ناموفق مایوس شده و ماجرا را رها کرده است.
در همین زمینه شبکه «خبر ۷» ترکیه در دسامبر سال گذشته، ۲۰۱۵، خبر داده بود که این افراد به اتهام تلاش برای ربودن یک خلبان ارشد پناهنده ایرانی به ترکیه در ماه ژوئیه بازداشت شده و دادستانی وان برای آنها ۱۲ سال حبس درخواست کرده است.
بر اساس این گزارش، تاتاری در جریان بازداشت گفته است که ده میلیون تومان پول از «حاجی» گرفته تا این فرد را در شهر وان پیدا کند.
وی گفته است که این پیشنهاد را قبول کرده و طی چند هفته چندین هتل وان را گشته، اما به نتیجه‌ای نرسیده است.
به گفته آقای تاتاری، شخصی به نام «رحمان» عکس‌های این فرد را به موبایل وی ارسال کرده و گفته است که «حاجی» از این فرد پول طلب دارد.
در این گزارش از قول آقای محمدیان آمده است که او در ایران تاکسیرانی ساده بوده و بعد از آمدن به شهر وان با تاتاری آشنا شده است.
شبکه «خبر ۷» در ادامه نوشته بود که این خلبان با حضور در دادستانی گفته است که «ماموران امنیتی ایران در تعقیب من هستند... چندین ماه قبل وقتی از ایران خارج شدم، به خانواده من اجازه خروج از کشور ندادند و بعد از مصاحبه من با یک رسانه آمریکایی، ماموران امنیتی ایران به خانواده من هشدار دادند که مرا به ایران باز خواهند گرداند».

نگرانی رئیس کمیته بانفوذ در سنای آمریکا از برنامه موشکی ایران

نگرانی رئیس کمیته بانفوذ در سنای آمریکا از برنامه موشکی ایران

باب کورکر از جمله سناتورهای جمهوری‌خواه است که در زمان بحث‌های مربوط به توافق هسته‌ای ایران، از مخالفان آن بود.
باب کورکر از جمله سناتورهای جمهوری‌خواه است که در زمان بحث‌های مربوط به توافق هسته‌ای ایران، از مخالفان آن بود.
باب کورکر، رئیس کمیته سیاست خارجی در مجلس سنای آمریکا، روز چهارشنبه، ۱۱ فروردین، گفت که عدم پاسخ مناسب از سوی شورای امنیت سازمان ملل در مورد آزمایش‌های موشکی ایران حاکی از آن است که تضمین‌های دولت باراک اوباما در این باره که با حصول توافق اتمی، تحریم‌ها بر این برنامه موشکی هم‌چنان پابرجا می‌ماند بی‌پایه و اساس بوده است.
استدلال این سناتور جمهوری‌خواه که همواره با امضای توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی مخالف بود این است که عدم پاسخ مناسب شورای امنیت سازمان ملل به ایران و ادامه آزمایش‌ موشک‌های بالیستیک از سوی ایران نشان‌دهنده بی‌پایه بودن این تضمین‌هاست.
رویترز می‌نویسد صحبت‌های باب کورکر در پی آن ایراد شده که این خبرگزاری گزارشی را منتشر کرد بر مبنای تفسیر برخی از دیپلمات‌ها که معتقدند آزمایش‌های موشکی ایران ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد نیستند.
آقای کورکر روز چهارشنبه در جلسه‌ای در سنا گفت: «همان‌ طور که بسیاری از ما واهمه داشتیم، حالا ایران بدون هیچ ترسی از تنبیه‌های شورای امنیت، می‌تواند محدودیت‌هایی را که بر برنامه موشکی‌اش اعمال شده دور بزند.»
آن طور که در گزارش رویترز آمده است، «تعداد زیادی» از قانون‌گذاران آمریکایی خواهان وضع تحریم‌هایی بیشتر علیه برنامه موشکی ایران شده‌اند.
این خبرگزاری همچنین خبر داده است که قرار است جمعی از متخصصان ۱۵ کشور عضو شورای امنیت روز جمعه درباره موشک‌های بالیستیک ایران گفت‌وگو کرده و امکان صدور بیانیه‌ای در محکومیت آن را بررسی کنند.
روز یازدهم فروردین‌ماه خبرگزاری رویترز گفته بود که آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان در نامه‌ای مشترک به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار واکنش به آزمایش‌های موشکی ایران شده‌اند و گفته‌اند که انجام این آزمایش‌ها نشان‌دهنده بی‌اعتنایی ایران به قطعنامه شورای امنیت است.
بان گی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز در همین روز و در حاشیه کنفرانسی درباره پناهجویان سوری اعلام کرد که برنامه موشک‌های بالیستیک ایران «باعث نگرانی و هراس» جامعه جهانی شده و حال قدرت‌های جهان باید تشخیص بدهند که این برنامه نیازمند تحریم‌های بیشتر است یا نه.

منابع نزدیک به هاشمی رفسنجانی توییتر منتسب به او را تکذیب کردند

منابع نزدیک به هاشمی رفسنجانی توییتر منتسب به او را تکذیب کردند

منابع نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، جمله جنجال‌برانگیزی را که در توییتر منتسب به وی منتشر شده تکذیب کرده و آن را «ناقص» و «کوتاه‌شده» نامیدند که بدون اطلاع آقای هاشمی منتشر شده است.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز پنج‌شنبه، ۱۲ فروردین، به نقل از یک «منبع مطلع» نوشت که اساسا محتوای توییتر منتسب به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ربطی به او ندارد، بلکه این حساب توییتری را «یکی از دوستداران وی» مدیریت می‌کند.
گزارش رادیویی شاهین بشیری در مورد تکذیبیه منابع نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی
این منبع خبری سپس تاکید کرد که «حساب کاربری توییتر منتسب به آقای هاشمی هر از چند گاه سخنان قدیمی وی را پس از کوتاه کردن توییت می‌کند» و بر این اساس جمله مورد اشاره نیز بخشی «ناقص» از سخنان وی است.
توییت منتسب به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران که در روزهای اخیر حاشیه‌ساز شده است چنین مضمونی دارد: «دنیای فردا، دنیای گفتمان‌هاست، نه موشک‌ها...»
این توییت روز چهارشنبه هدف انتقاد شدید علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، قرار گرفت، تا جایی که وی عنوان کرد اگر این حرف از روی آگاهی گفته شده باشد، به منزله خیانت است.
آیت‌الله خامنه‌ای در سخنرانی روز چهارشنبه خود همچنین تاکید کرد که «جمهوری اسلامی باید از همه ابزارها استفاده کند و امروز هم روزگار موشک است و هم مذاکره».
ساعاتی پس این انتقادات، توییتر منتسب به آقای هاشمی رفسنجانی اصلاحیه‌ای منتشر کرد که می‌گوید «توییت قبلی تقطیع شده بود» و جمله کامل به این شرح است: «دنیای فردا دنیای گفتمان‌هایی نظیر انقلاب اسلامی است، نه موشک‌های قاره‌پیما و بمب‌های هسته‌ای...»

روزنامه اتریشی: لغو سفر روحانی به خاطر تظاهرات مخالفان جمهوری اسلامی بود

روزنامه اتریشی: لغو سفر روحانی به خاطر تظاهرات مخالفان جمهوری اسلامی بود

هاینتس فیشر، رییس جمهوری اتریش تابستان پارسال به ایران سفر کرده بود.
هاینتس فیشر، رییس جمهوری اتریش تابستان پارسال به ایران سفر کرده بود.
یک روزنامه اتریشی گزارش داده که دلیل لغو سفر حسن روحانی، رییس جمهوری ایران به این کشور، مخالفت دولت اتریش با ممانعت از برگزاری یک تظاهرات ضد جمهوری اسلامی بوده است.
روزنامه «دی‌پرس» در شماره روز چهارشنبه ۱۱ فروردین خود و به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داده که دولت ایران از دولت اتریش خواسته بود تا از برگزاری یک تظاهرات علیه جمهوری اسلامی همزمان با سفر آقای روحانی به وین ممانعت کند.
اما دولت اتریش اعلام کرده که نمی‌تواند مانع حق اشخاص و گروه‌ها برای برپایی تظاهرات و تجمع صلح‌آمیز شود و با این درخواست مخالفت کرده است.
هاینس فیشر، رئیس جمهور اتریش هم به تلویزیون ملی این کشور گفته که سفر همتای ایرانیش دیگر در دوران ریاست جمهوری او انجام نخواهد شد.
آقای فیشر تاکید کرده که «مخاطرات امنیتی» درباره این سفر وجود نداشت.
حسن روحانی قرار بود روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۱۱ و ۱۲ فروردین) سفری دو روزه به اتریش داشته باشد و به گزارش دی‌پرس، گروه‌هایی از مخالفان جمهوری اسلامی هم تصمیم داشتند روز چهارشنبه در وین، تجمع اعتراضی علیه این سفر برپا کنند.
دولت ایران یک روز پیش از این سفر اعلام کرد که آقای روحانی سفرش را «به دلایل امنیتی» لغو و به زمان دیگری موکول کرده است.
رییس جمهوری ایران زمستان امسال سفری به دو کشور اروپایی ایتالیا و فرانسه داشت. در حالی که سفر آقای روحانی به ایتالیا بدون تحرک خاصی از سوی مخالفان جمهوری اسلامی در این کشور انجام شد، پاریس، پایتخت فرانسه، شاهد برگزاری تجمع و تظاهراتی با حضور صدها مخالف جمهوری اسلامی همزمان با سفر وی بود.
«دلایل امنیتی» در حالی به عنوان دلیل لغو سفر حسن روحانی به اتریش اعلام شد که مقام‌های دولت این کشور تاکید دارند درباره حفظ امنیت این سفر تضمین‌های لازم ارائه شده بود.

۲۰۰ تا ۲۵۰ کودک همراه مادرانشان در زندان‌های ایران هستند


۲۰۰ تا ۲۵۰ کودک همراه مادرانشان در زندان‌های ایران هستند

یکی از اعضای مرجع یکی از اعضای مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در ایران نگهداری کودکان در زندان همراه مادرانشان را خشونت علیه کودکان دانست. در حال حاضر بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ کودک همراه مادرانشان در زندان هستند.
مقاره عابد عضو مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا با اشاره به آمار ۲۰۰ تا ۲۵۰ کودک در زندان‌های ایران، نگهداری کودکان در زندان را نوعی خشونت علیه آنها دانست.
وی تاکید کرد که تا دو سالگی و زمان شیردهی کودک باید کنار مادر باشد اما پس از این دوره کودک یا باید به خانواده‌اش سپرده شود و یا در صورت نداشتن خانواده سرپرستی‌او باید به سازمان‌های حمایتی مثل بهزیستی واگذار شود.
مدتی است که فعالان حقوق کودک و حقوق بشر خواسته تاسیس مهد کودک در زندان‌ها را مطرح کرده‌اند. عضو مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفته که در این مورد آیین‌نامه‌هایی تدوین شده است.
بیشتر بخوانید: قصر صلح لاهه؛ میزبان حامیان مادران زندانی ایرانی
به گفته عابد، پیشتر بر اساس تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان زندان‌ها و سازمان بهزیستی این کودکان به مهد کودک‌های خارج زندان معرفی می‌شدند اما چون این کار هزینه رفت و آمد کودکان را در بر داشت و مسئولیت نگهداری از این کودکان در مهد کودک نیز مشکل بود، متوقف شد.
این مقام مسئول تاکید کرد: «آنچه مهم است در نظرگرفتن منافع عالی کودک است که این منافع ایجاب می‌کند ضمن حفظ رابطه کودک و مادر شرایطی فراهم شود که کودکان وخصوصا کودکانی که بین ۳ تا ۵ سال سن دارند بیشتر اوقات را در خارج از زندان به سربرند.»
بیشتر بخوانید: نرگس محمدی: مانند مادر موسی فرزندانم را از شر ظالم به رود نیل سپردم
از اوایل انقلاب و سال‌های دهه ۱۳۶۰ با موج فراگیر دستگیری فعالان سیاسی بسیاری از زنانی که باردار بودند در زندان زایمان کردند و فرزندانشان نیز تا مدتی با آنها در زندان بودند.
اکنون نیز بسیاری از زندانیان غیر سیاسی در بند عمومی زنان ناچارند فرزندانشان را در فضای زندان کنار خود نگه دارند.
بیشتر بخوانید: قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷ به روایت دوربین
"کمپین حمایت از مادران زندانی" یکی از خواسته‌هایش را ایجاد مهدکودک در زندان‌ها برای نگهداری این کودکان اعلام کرده است.
این در حالی است که در حال حاضر ۱۳ زن زندانی سیاسی نیز وجود دارند که فرزندانشان بیرون زندان و دور از مادرانشان هستند. نرگس محمدی، فاران حسامی، مهوش شهریاری و فریبا کمال آبادی از جمله این مادران زندانی هستند.

حسین رونقی ملکی از ۷ فروردین در اعتصاب غذاست

حسین رونقی ملکی از ۷ فروردین در اعتصاب غذاست

نویسنده وبلاگ بابک خرمدین که از سال ۱۳۸۸ در زندان به سر می‌برد، اعتصاب غذا کرده است. مادر حسین رونقی به دویچه‌وله گفت که پسرش این تصمیم را در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی گرفته است.
حسین رونقی حسین رونقی
حسین رونقی ملکی زندانی سیاسی از روز شنبه ۷ فروردین دست به اعتصاب غذای تر زده است. او که از سال ۱۳۸۸ و پس از اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در حال گذراندن حکم ۱۵ سال حبس تعزیری خود است در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی اعتصاب کرده است.
حسین رونقی دچار بیماری مزمن کلیوی است و کلیه چپ او عفونت کرده است؛ به همین دلیل کلیه راست باید تحت شرایط خاصی به طور مداوم کنترل شود تا آسیب نبیند.
زلیخا موسوی مادر حسین رونقی به دویچه‌وله گفت که ستون فقرات پسرش نیز آسیب دیده است و شرایط زندان اصلا برای نگهداری او مناسب نیست. به گفته خانم موسوی بهداری زندان اوین گفته قادر به نگهداری حسین نیست و او باید در بیرون زندان تحت درمان قرار بگیرد، پزشکی قانونی نیز این مسئله را تایید کرده است.
بیشتر بخوانید: رونقی ملکی: چرا یک جوان باید به ۱۵ سال حبس محکوم شود؟
مادر حسین رونقی همچنین گفت روز چهارشنبه ۱۱ فروردین (۲۹ مارس) پسرش را برای انجام MRI به بیرون زندان برده‌اند اما گفته‌اند هزینه را باید خودش پرداخت کند و حسین هم چون پول کافی نداشته با یکی از اقوام در تهران تماس گرفته و او هزینه MRI حسین رونقی را پرداخته است.
زلیخا موسوی می‌گوید: «سوال من این است که دولتی که نمی‌تواند مخارج درمانی زندانیان را بدهد چرا آنها را در زندان نگه می‌دارد؟ ما هفت مرتبه هزینه‌های سنگین جراحی و درمان حسین را خودمان پرداخته‌ایم و دوباره او را به زندان برده‌اند و دوباره مریضش کرده‌اند. چرا این زندانیان را در زندان نگه می‌دارید؟»
زلیخا موسوی مادر حسین رونقی به همراه پسرش زلیخا موسوی مادر حسین رونقی به همراه پسرش
حسین رونقی ملکی یک بار در خرداد ۱۳۹۱ پس از چند روز اعتصاب غذا، مسئولان دادستانی را به اعطای مرخصی استعلاجی راضی کرد. در شهریور ماه همان سال با وقوع زلزله در استان آذربایجان، او به همراه ۳۴ نفر دیگر اقدام به جمع‌آوری کمک‌های مردمی کرده و به مناطق زلزله‌زده رفتند اما تمامی اجناس جمع‌آوری‌شده توسط آنان در کمپ سرند توقیف و خودشان نیز بازداشت شدند.
خرداد سال گذشته نیز یک بار دیگر حسین رونقی با قید وثیقه سنگین یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی به مرخصی رفت. اما پنج ماه بعد در ۳۰ دی دوباره به زندان بازگردانده شد.
زلیخا موسوی، مادر حسین رونقی می‌گوید با صدها زندانی دیگر مثل حسین آشناست و می‌داند که حسین تنها زندانی سیاسی نیست ولی فقط به دلیل بیماری او تقاضای آزادی‌اش را دارد.
او می‌گوید: «من می‌دانم خیلی‌ها مثل حسین زندان هستند، مشکل من زندانی بودن حسین نیست، بیماری‌اش است و من خواهش می‌کنم به خاطر بیماری‌اش او را آزاد کنند.»
بیشتر بخوانید: اتهام تازه علیه امدادگران داوطلب در مناطق زلزله زده
بر اساس ماده ۵۸ قانون جديد مجازات اسلامی، دادگاه صادر کننده حکم می‌تواند به پيشنهاد دادستان يا قاضی اجرای احکام پس از گذراندن نصف حبس در مورد محکومان به حبس بيش از ۱۰ سال حکم به آزادی مشروط زندانی دهد.
حسین رونقی ملکی از سال ۱۳۸۸ زندانی است و بنابراین این ماده می‌تواند امسال در مورد او اجرا شود.
خانم موسوی همچنین می‌گوید عفو رهبری نیز می‌توانست شامل حال حسین شود و حداقل در عید نوروز اجازه می‌دادند او نزد خانواده‌اش باز گردد.
حسین رونقی ملکی نویسنده وبلاگ بابک خرمدین و مدیر سایت ایران پروکسی است. این سایت فعال‌ترین گروه در زمینه ساخت فیلترشکن بود. او به اتهام "تلاش برای براندازی نرم" به ۱۵ سال زندان محکوم شده است.

تهدید اتمی کره شمالی و داعش موضوع نشست امنیت اتمی آمریکا

تهدید اتمی کره شمالی و داعش موضوع نشست امنیت اتمی آمریکا

media
تهدید اتمی کره شمالی و خطر دستیابی گروه های تروریستی به سلاح های آلوده به مواد رادیو آکتیو دو موضوع چهارمین نشست بین المللی دربارۀ امنیت اتمی هستند که به ابتکار آمریکا از امروز پنجشنبه به مدت دو روز و با حضور قریب پنجاه تن از رهبران جهان در واشنگتن برگزار می شود.

در حاشیه این نشست رییس جمهوری آمریکا با رهبران چین، ژاپن، کره جنوبی و فرانسه نیز گفتگوهای سه جانبه و دوجانبه ای انجام می دهد.
باراک اوباما در پی سخنرانی معروفش در پراگ در سال ۲۰۰۹ نخستین نشست بین المللی امنیت اتمی را با شعار "جهان عاری از سلاح اتمی" در سال ۲۰۱۰ برگزار کرد.
دولت آمریکا موفق شد پس از سال ها چانه زنی، جمهوری اسلامی ایران را به انجام یک توافق اتمی وادار کند و کل برنامۀ هسته ای این کشور را تحت نظارت بین المللی قرار بدهد.
پس از رفع خطر برنامۀ هسته ای ایران، دولت واشنگتن از این پس نگران از تهدید اتمی رژیم کره شمالی است، به ویژه اینکه این کشور منظماً کره جنوبی را به حملۀ اتمی تهدید و عملاً قطعنامۀ ۲۲۷۰ شورای امنیت سازمان ملل را نقض می کند.
به همین دلیل باراک اوباما امروز پنجشنبه نشست سه جانبه ای را با حضور رییس جمهوری کره جنوبی و نخست وزیر ژاپن هدایت می کند. قرار است در پایان این نشست رهبران سه کشور خواستار اجرای دقیق مجازات های شورای امنیت علیه کره شمالی و همچنین استقرار سپر دفاع موشکی آمریکا (موسوم به "تاد") در شبه جزیرۀ کره بشوند.
با این حال، گفته می شود که کلید حل بحران کره شمالی در دست دولت چین است. به همین دلیل رییس جمهوری آمریکا ملاقاتی جداگانه با همتای چینی اش انجام خواهد داد. وزارت امور خارجۀ آمریکا تصریح کرده است که باراک اوباما در ملاقات با رییس جمهوری چین با او دربارۀ تنش در مناسبات پکن و همسایگان آسیایی اش در دریای چین، تغییرات اقلیمی و اقتصاد جهانی صحبت خواهد کرد.
چهارمین و آخرین نشست امنیت اتمی در دورۀ ریاست جمهوری باراک اوباما مصادف است با عملیات تروریستی ۲۲ مارس در بروکسل و نگرانی از وقوع یک "حملۀ تروریستی اتمی". رییس جمهوری آمریکا در مقاله ای که همزمان با آغاز این نشست در روزنامۀ "واشنگتن پست" منتشر کرد، گروه "دولت اسلامی" را خطرناکترین شبکۀ تروریستی جهان توصیف و تأکید کرد که باید مانع از دستیابی این گروه به "خطرناکترین سلاح های جهان شد."
یوکیا آمانو، رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی، پس از عملیات تروریستی بروکسل هشدار داد که تروریسم رو به گسترش است و خطر به کارگیری مواد اتمی توسط گروه های تروریستی منتفی نیست. از نشانه های نگرانی از وقوع این احتمال پیشنهاد واشنگتن مبنی بر حفاظت از تأسیسات اتمی بلژیک پس از عملیات تروریستی ۲۲ مارس در بروکسل است.
در حاشیۀ نشست واشنگتن، باراک اوباما همچنین گفتگوی جداگانه ای با همتای فرانسوی اش، فرانسوا هولاند، انجام خواهد داد. دولت فرانسه اعلام کرده است که گفتگوی دوجانبۀ رهبران دو کشور به بحران سوریه و مبارزه با تروریسم اختصاص خواهد یافت. رییس جمهوری روسیه به عنوان قدرت اتمی و همچنین رهبران ایران و کره شمالی در نشست امنیت اتمی واشنگتن شرکت ندارند.

چهارشنبه، فروردین ۱۱، ۱۳۹۵

کشورهای غربی خواستار "پاسخ مناسب" به آزمایش موشکی ایران شدند

کشورهای غربی خواستار "پاسخ مناسب" به آزمایش موشکی ایران شدند

کشورهای آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل خواهان رسیدگی به آزمایش‌های موشکی اخیر ایران شدند. در این نامه تصریح شده که این آزمایش‌‌ها در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ قرار ندارند.
پرتاب موشک بالستیکی در آزمایش موشکی اخیر در ایران پرتاب موشک بالستیکی در آزمایش موشکی اخیر در ایران
کشورهای غربی با ارسال نامه‌ای به سفیر اسپانیا که هم‌‌اکنون ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد را برعهده دارد، خواستار رسیدگی و "پاسخ مناسب" به آزمایش‌های موشکی ایران شدند. این نامه به بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز ارسال شده است.
در این نامه تصریح شده است که آزمایش‌های موشکی اخیر ایران "در راستای قطعنامه ۲۲۳۱" مصوبه شورای امنیت در ماه ژوئن ۲۰۱۵ نیست. این نامه از سوی کشورهای آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان تنظیم و امضا شده است.
بیشتر بخوانید: طرح افزایش تحریم آمریکا علیه ایران به دلیل آزمایش موشکی سپاه
برخی از سیاستمداران غربی آزمایش‌های موشکی ایران را نقض توافق اتمی میان ایران و جامعه بین‌المللی دانسته و خواهان موضع‌گیری جدی در این‌باره شده‌اند.
بنا به گزارش خبرگزاری رویترز در این نامه از درج عبارت "نقض قطعنامه ۲۲۳۱" خودداری شده است. در چارچوب این قطعنامه از جمهوری اسلامی خواسته شده که به مدت ۸ سال از آزمایش ‌موشک‌های بالستیکی خودداری کند.
بنا به ارزیابی کارشناسان، موشک‌های بالستیکی که اخیراً از سوی ایران مورد آزمایش قرار گرفته‌اند، قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای هستند.
گفته می‌شود گرچه چهار کشور غربی بر این باورند که آزمایش‌های موشکی اخیر ایران به معنای نقض "هسته‌ی اصلی توافق اتمی" نیست، اما آنها از سوی دیگر تصریح می‌کنند که این آزمایش‌ها در انطباق با قطعنامه شورای امنیت نیز نبوده و باید آن را نوعی "سرپیچی" از قطعنامه ۲۲۳۱ تلقی کرد.
مقامات جمهوری اسلامی پیش‌تر در واکنش به انتقاد کشورهای غربی گفته بودند که آزمایش‌های موشکی ایران صرفاً "جنبه دفاعی" داشته و به معنای نقض توافق اتمی و مصوبات شورای امنیت نیست.
در نامه چهار کشور غربی از بان کی‌مون خواسته شده که آزمایش‌های موشکی اخیر ایران را "نقض قطعنامه ۲۲۳۱" اعلام کند.
اعتراض‌ها و اقدام‌های قبلی کشورهای غربی
گروهی از سناتورهای حزب جمهوری‌خواه آمریکا روز ۱۷ مارس (۲۷ اسفند ۹۴) اعلام کردند که قصد دارند طرحی را علیه ایران به مجلس سنای این کشور ارائه دهند. بر مبنای این طرح سپاه پاسداران و شرکت هواپیمایی ماهان تحریم خواهند شد. این طرح از طرف ۶ سناتور وابسته به حزب جمهوری‌خواه مارک کرک، مارکو روبیو، کلی آیوت، دن کوتس، کوری گاردنر و میچ مکانل امضا شده است.
بیشتر بخوانید: وزیر خارجه فرانسه: اگر لازم باشد ایران تحریم می‌شود
ژان مارک آیرو، وزیر امورخارجه فرانسه نیز ۱۳ مارس (۲۳ اسفند ۹۴) با اشاره به آزمایش اخیر موشک‌های بالستیک در ایران گفته بود: «اگر لازم باشد تحریم‌هایی علیه جمهوری اسلامی وضع خواهد شد.»
در آزمایش اخیر بر روی موشک‌هایی که گفته می‌شود ۲ هزار کیلومتر برد دارند، به زبان عبری نوشته شده بود: «اسرائیل باید نابود شود.» اسرائیل این اقدام را تهدیدی جدی علیه موجودیت خود می‌داند.
روز ۱۴ مارس (۲۴ اسفند ۹۴) نیز به ابتکار آمریکا تلاش‌هایی برای رسیدگی به آزمایش‌های موشکی ایران در شورای امنیت سازمان ملل برگزار شد که بی‌نتیجه ماند. حسن روحانی‌، رئیس جمهور ایران در واکنش به این تلاش‌ها گفت: «خرسندیم که جنگ‌طلبان و افراطیون که به ناروا موضوع آزمایش موشکی اخیر ایران را به شورای امنیت کشاندند، ناامیدانه بازگشتند.»

در همین زمینه:

حمایت وزیر خزانه‌داری آمریکا از لغو تحریم‌ها علیه ایران

حمایت وزیر خزانه‌داری آمریکا از لغو تحریم‌ها علیه ایران

جک لو، وزیر خزانه‌داری آمریکا ضمن پشتیبانی از توافق اتمی با ایران مشوق لغو تحریم ‌را برای تغییر رفتار کشورهای متخلف ضروری دانست. وی اصرار نامزدهای جمهوری‌خواه برای لغو یک‌جانبه توافق اتمی با ایران را "خطرناک" خواند.
جک لو، وزیر خزانه‌داری آمریکا جک لو، وزیر خزانه‌داری آمریکا
جک لو، وزیر خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه (۲۹ مارس/۱۰ فروردین) در یک مصاحبه تلویزیونی با چارلی رز، خبرنگار معروف آمریکایی از سیاست دولت باراک اوباما مبنی بر برقراری و سپس لغو تحریم‌ها در قبال ایران حمایت کرد.
به گفته وزیر خزانه‌داری آمریکا در صورت بازگشت‌ناپذیری تحریم‌ها علیه کشورهای متخلف دیگر هیچ کشوری حاضر به تغییر سیاست‌های خود نیست، زیرا که امیدی به لغو یا کاهش تحریم‌ها ندارد.
به کانال دویچه وله در تلگرام بپیوندید!
وی ضمن اشاره به توافق اتمی با ایران گفت که شکست واشنگتن در پی این توافق به این معنی است که کشورهای دیگر با بی‌اعتنایی به تحریم‌ها، حاضر به تغییر رفتار و سیاست‌شان نخواهند بود.
بیشتر بخوانید: سخنرانی نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در تجمع مخالفان توافق هسته‌ای ایران
جک لو گفت آمریکا نباید از اعمال تحریم‌ها به دلیل کاهش رشد اقتصادی شرم‌زده باشد، اما درباره اعمال آن نیز نباید به‌طور"غیرجدی" و بیهوده اقدام کند.
وزیر خزانه‌داری آمریکا افزود: «برقراری تحریم گامی جدی است که باید مراقب آن بود. تا بتوان در آینده نیز در صورت نیاز از استفاده کرد.»
لغو تحریم‌ها مشوقی برای تغییر سیاست
جک لو با اشاره به "سیاست تحریم" از سوی ایالات متحده در طول سال‌های گذشته در قبال کشورهای مختلف گفت که به‌طور مثال تحریم‌ها علیه کوبا همه‌جانبه و عمومی بود، اما آمریکا بعدها به طور مثال در تحریم روسیه در پی بحران اوکراین به "تحریم‌های هدفمند" روی آورد.
وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت که واشنگتن باید کشورهایی که رفتارشان را تغییر داده‌اند با لغو یا کاهش تحریم‌ها تشویق کند. وی در این باره به ایران اشاره کرد و افزود که لغو تحریم‌ها در پی توافق جمهوری اسلامی و جامعه بین‌المللی و پس از آنکه تهران پذیرفت برنامه اتمی خود را محدود کند، صورت گرفت.
لو تصریح کرد اگر لغو تحریم‌ها به عنوان مشوق مد نظر نباشد، پس چرا باید کشوری اصولاً سیاست و رفتار خود را تغییر دهد. وزیر خزانه‌داری آمریکا ضمن هشدار درباره اظهارات نامزدهای حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری این کشور تصریح کرد که سخن برخی از این سیاستمداران نظیر تد کروز "خطرناک و عامل بی‌ثباتی" است.
بیشتر بخوانید: ۴۷ سناتور آمریکایی: توافق یک‌سویه با ایران تا پایان کار اوباما معتبر است
دونالد ترامپ، یکی از نامزدان حزب جمهوری‌خواه ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) توافق اتمی کشورهای غربی با ایران را توافقی ناشی از "مذاکره ناکافی" خوانده بود.
تد کروز نامزد دیگر جمهورخواهان نیز با خطاب قرار دادن نمایندگان دموکرات‌ حامی توافق اتمی، ۹ سپتامبر ۲۰۱۵ گفته بود: «اگر شما به این رأی دهید که میلیاردها دلار به جهادگرایانی که به دنبال کشتن آمریکایی‌ها هستند، برسد به این ترتیب شما هم به طور مستقیم مسئول قتل‌هایی هستید که به واسطه این پول‌ها رخ داده‌اند و دیگر نمی‌توانید این خون را از دستانتان بشویید.»
در حالی که آمریکا تحریم‌های خود علیه ایران در رابطه با برنامه اتمی این کشور را لغو کرده، اما تحریم‌هایی را که در زمینه حمایت ایران از تروریسم، نقض حقوق بشر و برنامه موشکی اعمال شده‌اند، هم‌چنان معتبر می‌داند.

دست‌کم سه کشته در سیلاب و کولاک در ۱۱ استان ایران

دست‌کم سه کشته در سیلاب و کولاک در ۱۱ استان ایران

استان‌های غربی و شمالی ایران طی سه روز گذشته در معرض سیل، آبگرفتگی و کولاک قرار گرفته‌اند. اصفهان از توفان شن آسیب دیده و تهران نیز شاهد رگبار و رعد و برق خواهد بود. زرینه‌رود و سیمینه‌رود طغیان کرده‌اند.
استان‌های آذربایجان غربی، اصفهان، اردبیل، چهارمحال، زنجان، خوزستان، کردستان، مازندران، کهگیلویه و کرمانشاه دچار سیل، آبگرفتگی، کولاک و برف شده‌اند.
مصطفی مرتضوی، سخنگوی سازمان امداد و نجات ایران، از مرگ دو نفر و ناپدید شدن یک تن دیگر در جریان سیل خبر داد. خبرگزاری ایسنا به نقل از مرتضوی نوشت تا کنون به ۵۵۶۰ نفر در استان‌های گرفتار کمک‌رسانی شده است.
ناصر چرخساز، رئیس سازمان امداد و نجات ایران به خبرگزاری فارس گفته که دو نفر در سیلاب مریوان جان باخته‌اند و یک نفر در شاهین‌دژ (روستای آغنیه – سیمینه رود) مفقود شده است. اما مدیرکل ستاد مدیریت بحران آذربایجان غربی می‌گوید این فرد داخل یک دستگاه خودروی جیپ بوده که نتوانسته آن را در جریان سیلاب کنترل کند و به داخل رودخانه سقوط کرده و جان خود را از دست داده است.
بیشتر بخوانید: بار دیگر توفان شن در سیستان مردم را خانه‌نشین کرد
رئیس سازمان امداد و نجات ایران افزوده که در جریان امدادرسانی به ۳۸ شهر و روستا در استان‌های گرفتار، ۷۹۱ نفر اسکان اضطراری داده شده‌اند و ۷۸ نفر هم به مناطق امن انتقال یافته‌اند. چرخساز اعلام کرده که ۷۳ تیم عملیاتی شامل ۳۱۷ امدادگر به مردم در جابه‌جایی و توزیع آب و خوراک و پتو کمک کرده‌اند.
طغیان سیمینه‌رود و زرینه‌رود
امیرعباس جعفری، مدیرکل ستاد مدیریت بحران آذربایجان غربی به خبرگزاری ایرنا گفته است که طغیان رودخانه‌های سیمینه رود و زرینه رود در میاندوآب و مهاباد مشکل بزرگی است: «به علت سرریز شدن آب سدهای مهاباد و میاندوآب میزان آب رهاسازی شده از این سدها افزایش یافته و بالا آمدن آب این دو رودخانه در ۱۰ سال گذشته بی‌سابقه است.»
به گفته جعفری و طبق ارزیابی‌های اولیه، سیل به یک هزار هکتار از اراضی کشاورزی و باغ‌های میاندوآب خسارت زده و ۱۵ واحد مسکونی در روستای داش تپه را آب گرفته است.
چرخساز از عملیات امدادرسانی در توفان شن در اصفهان نیز خبر داده و گفته است: «طی ۲۴ ساعت گذشته محور نائین- اصفهان دچار توفان شن شد و امدادگران هلال احمر شرایط اسکان اضطراری ۵۲ مسافر را فراهم کردند.»
سازمان هواشناسی پیش‌تر هشدار داده بود که در روز اول فروردین ۹۵، بخش‌هایی از استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل به خاطر باران و برف با آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌ها روبرو خواهند شد. بر همین اساس نیروهای مدیریت بحران در این استان‌ها در آماده باش کامل به سر می‌بردند.
رگبار و رعد و برق در تهران
سازمان هواشناسی ایران در این میان اعلام کرده که یک سامانه بارشی جدید در ۲۴ ساعت آینده از شمال و شمال غرب وارد کشور میشود که باران و برف به دنبال دارد.
امین حسین نقشینه کارشناس پیشبینی سازمان هواشناسی به خبرگزاری تسنیم گفته است: «استانهای غربی و شمالی کشور دچار بارندگی می‌شوند و در مناطق سردسیر شمال و شمال غرب کشور برف خواهد بارید.»نقشینه عنوان کرده که تهران در ۲۴ ساعت آینده شاهد رگبار و رعد و برق خواهد بود.
بیشتر بخوانید: تهران در شوک توفان پیش بینی نشده
تهران در خرداد سال ۹۴ نیز با یک توفان غافلگیرکننده و کم سابقه روبرو شد که سه ساعت طول کشید و ۱۱۰ کیلومتر در ساعت سرعت داشت. در این توفان پنج نفر کشته و ۲۴ نفر زخمی شدند.
آسیب‌ها و خسارات این توفان موجب انتقادهای بسیار به غفلت اداره هواشناسی از دادن آگاهی و هشدار لازم به مردم شد و مدیریت و آمادگی نهادهای رسیدگی به بحران را زیر سوال برد.

در همین زمینه:

باهنر: تصور نمی‌کردم نتیجه انتخابات ۳۰ بر هیچ باشد

باهنر: تصور نمی‌کردم نتیجه انتخابات ۳۰ بر هیچ باشد

محمدرضا باهنر نماینده کنونی مجلس می‌گوید از چند روز قبل از برگزاری انتخابات، احتمال شکست اصولگرایان را می‌داد اما هیچ‌وقت تصور نمی‌کرد که نتیجه آن ۳۰ بر هیچ باشد. او هم‌چنین خواهان ادامه ریاست لاریجانی در مجلس جدید است.
محمدرضا باهنر یکی از چهره‌های بانفوذ اصول‌گرا و نایب‌رئیس کنونی مجلس در گفت‌وگویی با خبرگزاری "خبرآنلاین" که روز چهارشنبه (۱۱ فروردین/ ۳۰ مارس) منتشر شد، گفته است، تصور نمی‌کرد انتخابات ۷ اسفند در تهران به چنین نتایجی برسد.
در این انتخابات لیست "امید" در تهران که از حمایت اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان حامی دولت روحانی برخوردار بود همه سهمیه ۳۰ نفره تهران را از آن خود کرد و هیچیک از نامزدهای اصول‌گرا در تهران موفق به راهیابی به مجلس نشدند. چنین نتیجه‌ای از نگاه ناظران خارجی نیز غیرمنتظره بود.
باهنر به خبرآنلاین گفت: «خیلی دیر فهمیدم که چنین نتیجه‌ای در انتخابات تهران رقم می‌خورد. مثلا سه، چهار روز مانده به تبلیغات این حس را یافتم. البته بازهم نه تا این حد که ۳۰ به هیچ شویم. فکر می‌کردیم تفوق با لیست امید یا اصلاح‌طلبان است.»
خود باهنر برای دوره دهم مجلس نامزد نشده بود. برخی می‌گویند شکست اصول‌گرایان در انتخابات تهران برای باهنر تا حدود زیادی قابل‌پیش‌بینی بوده و او با خودداری از کاندیداتوری، خود را از یک "انگ شکست" رهانیده است.
"حرکات غیرمعمول" اصول‌گرایان
باهنر در این گفت‌وگو از "یک سری حرکات غیرمعمول" اصول‌گرایان یاد کرده که متوجه رقیبان بود، اما به‌زیان خود آنها در انتخابات تمام شد: «مثلا بعضی از دوستان در این زمان یکباره به افشاگری افتادند که کی رانت برده، خورده، قرارداد اینطوری یا آن طوری امضا کرده، حتی اسم بردند در حالی که در حالت عادی هم شرعا و قانونا نمی‌توان این حرف‌ها را زد.»
• به کانال تلگرام دویچه وله بپیوندید
به گفته این نماینده مجلس "در انتخابات افشاگری آن هم افشاگری‌های این تیپی افکار عمومی را به فکر وامی‌دارد که‌ آیا این مسائل الان به وجود آمده یا قبل از انتخابات هم بوده است؟"
باهنر در باره کارزار "لیست انگلیسی" که اصول‌گرایان علیه اصلاح‌طلبان به راه انداخته بودند نیز گفت: «رادیو بی بی سی بالاخره ممکن است از یک لیستی بیشتر خوشش بیاید و اگر مثلا بکوید به لیست الف رای دهید معنایش این نیست که اینها کاندیداهای انگلیس هستند.»
باهنر تاثیر آندسته از اصول‌گرایانی که "قرار بود کنار بروند و نرفتند" در شکست اصول‌گرایان در تهران را ناچیز دانست و گفت کنارنرفتن این دوستان تنها ۱۰ درصد به لیست اصول‌گرایان ضربه زده است.
چرا لاریجانی در قم دوم شد؟
محمدرضا باهنر درباره کاهش آرای علی لاریجانی در قم نیز گفت: «جامعه مدرسین حوزه علیمه قم در این شهر سه نفر را در لیست خود گذاشتند که نام لایجانی در آن نبود... بعد آنجا یک گروه اصولگرا پیدا شد که لیستی درست کردند، اما آقای لاریجانی در آن نبود. آن وقت جالب است که دوستان سران لیست اصولگرای تهران بیانیه‌ای دادند که از لیست اصولگرایان قم حمایت کردند. همان لیستی که نام لاریجانی در آن نبود!»


او در دفاع از اصول‌گرا بودن علی لایجانی گفت: «آقای لاریجانی را بزنید، خرد کنید و دوباره برگردانید سرجایش، باز هم اصولگراست. احدی در کشور نمی‌تواند مدعی باشد که لاریجانی جزو ظرفیت اصولگرایان نیست. ایشان در مجلس ششم رئیس صداوسیما بود. در مجلس هفتم، هشتم و نهم هم که تکلیفش معلوم است. برچسب غیراصولگرایی به دامن آقای لاریجانی نمی‌چسبد.»
دفاع از ادامه ریاست لایجانی
باهنر که هم‌اکنون یکی از معاونان علی لاریجانی در هیات رئیسه مجلس نهم است از ادامه‌ی ریاست لاریجانی در مجلس دهم حمایت کرده است.
باهنر گفته است: «تصورم این است که آقای لاریجانی بیشتر برای دولت مفید است تا آقای عارف. از جنبه‌های مختلف مثلا سابقه آقای لاریجانی در مدیریت مجلس. تصور این است که آقای لاریجانی با حاکمیت خیلی راحت‌تر است، می‌تواند برود و صحبت کند.»
هم‌چنین به‌نظر باهنر، عارف برای ریاست مجلس از رای کافی برخوردار نیست: «اگر آقای عارف بپذیرد که نائب رئیس شود، مساله‌اش حل است. راحت‌تر می‌تواند تفاهم کند و رای به اندازه نائب رئیسی دارد. خوب هم دارد ولی برای ریاست تصورم این است که رای ندارد.»
محمدرضا عارف با کسب ۱میلیون و ۴۰۰ هزار رای، نماینده اول تهران در انتخابات مجلس شورای اسلامی است. از این رو برخی اصلاح‌طلبان ریاست مجلس را حق او می‌دانند، اما برخی دیگر می‌گویند خوب است که ریاست مجلس در ازای دریافت دو پست معاونت هیات رئیسه مجلس، به لاریجانی واگذار شود.

لاریجانی کشتار مسیحیان را به دست اسلامگرایان به مسلمانان تسلیت گفت

لاریجانی کشتار مسیحیان را به دست اسلامگرایان به مسلمانان تسلیت گفت

mediaReuters
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی ایران، در پیامی خطاب به همتای پاکستانی اش، ایاز صادق، کشته و زخمی شدن صدها نفر را در "انفجار تروریستی" دیروز در لاهور "به دولت و ملت مسلمان پاکستان" تسلیت گفت، بی آنکه در این پیام ِ"همدردی و تسلیت" حتا یک بار هم به قربانیان انفجار تروریستی لاهور، یعنی مسیحیان پاکستان اشاره کند.
بدتر حتا رییس مجلس شورای اسلامی ایران در پیامش به عامل این "انفجار تروریستی" یعنی طالبان پاکستان نیز اشاره نکرده، هر چند این گروه اسلامگرای افراطی رسماً مسئولیت انفجار انتحاری لاهور علیه مسیحیان پاکستان را برعهده گرفته است. در این انفجار ۷۳ نفر به ویژه زنان و کودکان کشته و صدها نفر دیگر زخمی شدند.
احسان الله احسان، سخنگوی طالبان پاکستان، امروز سه شنبه بیست ونهم مارس در پیامی خطاب به نواز شریف هشدار داد که جنگ آنان با دولت اسلام آباد اکنون به جلوی خانۀ نخست وزیر پاکستان رسیده و در این جنگ عاقبت طالبان پیروز خواهند شد.
در پی انفجار تررویستی روز دوشنبه علیه مسیحیان لاهور، مقامات اسلام آباد اعلام کردند که بیش از دویست نفر را در چارچوب تحقیق دربارۀ این انفجار دستگیر و هزاران نفر دیگر را بازجویی کرده اند. همین منابع افزوده اند که بیش از دو هزار نفر در چارچوب همین تحقیقات همچنان در بازداشت به سر می برند.

آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان: آزمایش های موشکی ایران نقض قطعنامه شورای امنیت است

آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان: آزمایش های موشکی ایران نقض قطعنامه شورای امنیت است

mediaFARS
فرانسه، آمریکا، بریتانیا و آلمان در نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحدگفته اند که آزمایشهای موشکی اخیر ایران قطعنامه شورای امنیت را نقض کرده است. روسیه در واکنشی آزمایشهای ایران را قانونی خوانده است.
 خبرگزاری فرانسه می نویسد در نامه چهار کشور غربی به رومان مارچیسی سفیر اسپانیا، که ریاست دوره ای شورا را به عهده دارد، گفته شده که آزمایشهای موشکی ایران اقدامی «تحریک آمیز و بی ثبات کننده است و برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل انجام شده است.»
 بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ که مفاد توافق اتمی با ایران را دربر می گیرد بیشتر تحریم های بین المللی علیه ایران لغو شده اند اما تهران حق ندارد به آزمایش موشکهایی اقدام کند که قابلیت حمل کلاهک های هسته ای را دارند.

در نامه  کشورهای غربی که نسخه ای از آن در اختیار خبرگزاری فرانسه قرار گرفته تصریح شده که موشکهای شهاب ۳ و قیام ۱ که در آزمایشهای اخیر ایران بکار گرفته شده اند « در طراحی خود قابلیت حمل سلاح هسته ای را دارند.»
هر چهار کشور غربی از شورای امنیت خواسته اند که در چارچوب مسئولیت های پیش بینی شده در قطعنامه ۲۲۳۱، جلسه ای را برای ادامه کنترل فعالیت های نظامی ایران برگزار کند.

بگفته برخی دیپلماتهای غربی، این جلسه قرار است روز جمعه آینده برگزار گردد اما با درنظرداشت مخالفت روسیه با اعمال تحریم های جدید علیه ایران، بعید به نظر میرسد جلسه تصمیمی اتخاذ کند.

در همین رابطه میخائیل اولیانوف رئیس اداره منع گسترش سلاحهای هسته ای در وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه به خبرگزاری اینترفاکس روسیه گفته است که قطعنامه سازمان ملل، آزمایش های موشکی از سوی ایران را ممنوع نمی کند.

یک دیپلمات غربی گفته است هدف اصلی نامه مشترک فرانسه، آمریکا، بریتانیا و آلمان به شورای امنیت این هشدار به ایران است که غرب اقدامات ایران را زیر نظر دارد.

یزیدعلی خامنه‌ای: کسانی که می‌گویند فردای دنیا برای مذاکرات است نه موشک، خائن هستند

یزیدعلی خامنه‌ای: کسانی که می‌گویند فردای دنیا برای مذاکرات است نه موشک، خائن هستند
یزید
علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، کسانی که «فردا» را از آن «مذاکرات» بدانند و نه «موشک» «خائن» توصیف کرد.

این سخنان رهبر ایران چهارشنبه ۳۰ مارس در جمع مداحان به مناسبت تولد حضرت زهرا دختر پیامبر اسلام ایراد شده است.

خامنه‌‌ای در سخنرانی خود گفت: «این‌که بگویند فردای دنیا» فردای مذاکره است، دنیای موشک نیست، این اگر از روی ناآگاهی گفته شود، که ناآگاهی است، اما اگر از روی آگاهی باشد، خیانت است».

به نظر می‌رسد این سخنان خامنه‌ای، اختلاف‌های داخلی ایران را بر سر سیاست خارجی این کشور نشان می‌دهد. هفته گذشته، توییتر رسمی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به نقل از او نوشته بود: «دنیای فردا دنیای گفتمان‌ها است نه موشک‌ها».

این در حالی است که به تازگی کنگره آمریکا، بررسی لایحه‌ای را برای تحریم ایران به دلیل آزمایش‌های موشکی این کشور آغاز کرده است. شبکه خبری CNN هم گزارش داده است که مسئولان غربی در پیامی به سازمان ملل متحد، نسبت به آزمایش‌های موشکی ایران واکنش نشان داده، آن را نقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد دانستند و خواستار واکنش مناسب در برابر آن شدند.

خامنه‌ای در ادامه سخنان خود گفته است:‌ «اگر نظام اسلامی دنبال فناوری ومذاکره باشد،اما قدرت دفاعی نداشته باشد مقابل هرکشور فزرتی که تهدید کند باید عقب نشینی کند».

وی با اشاره به حضور مداحان در جنگ سوریه و سروده خوانی‌های آن‌ها برای ایرانی‌هایی که در این کشور از نظام بشار اسد حمایت می‌کنند، گفت: «اینکه مداحان برای مدافعان حرم میخوانند بسیار با ارزش است؛ در این شکی نیست. در کنار این،یک کار مهم‌تری هست و آن تقویت باورهای جوانان است».

نظر بدهید

سه‌شنبه، فروردین ۱۰، ۱۳۹۵

تفاوت برداشت وزارت کشور و شورای نگهبان بر سر ابطال آرای مینو خالقی

تفاوت برداشت وزارت کشور و شورای نگهبان بر سر ابطال آرای مینو خالقی

رئيس ستاد انتخابات کشور می‌گوید که وزارت کشور موضوع رد صلاحیت مینو خالقی، از نمایندگان منتخب اصفهان را بررسی کرده و در این خصوص با شورای نگهبان اختلاف نظر دارد. به گفته او، علت ابطال آرای خالقی به او اطلاع داده شده است.
مینو خالقی، نماینده منتخب مردم اصفهان برای مجلس دهم مینو خالقی، نماینده منتخب مردم اصفهان برای مجلس دهم
دو مقام وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه (۹ فروردین / ۲۸ مارس) در گفتگو با خبرنگاران اعلام کردند که موضوع ابطال آرای مینو خالقی، یکی از نمایندگان منتخب مردم اصفهان در مجلس دهم، در دست پیگیری است.
حسینعلی امیری، قائم مقام وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران، گفت که شورای نگهبان هنوز دلایل ابطال آرای مینو خالقی را به وزارت کشور اعلام نکرده است.
بیشتر بخوانید: شورای نگهبان آرای یکی از منتخبان اصفهان را باطل کرد
همچنین محمد حسین مقیمی، معاون سیاسی وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور، گفت که پس از برگزاری انتخابات در اصفهان شورای نگهبان نظراتی را مطرح کرد که وزارت کشور مبادرت به بررسی آن‌ها کرده و به زودی نظر خود را در این باره اعلام می‌کند.
مقیمی گفت که شورای نگهبان و وزارت کشور در مورد انتخابات اصفهان اختلاف نظر دارند: «نظر شورای نگهبان و حوزه سیاسی وزارت کشور در ارتباط با انتخابات اصفهان از منظر حقوقی متفاوت است.»
مقیمی همچنین گفت که علت ابطال آرای منتخب مردم اصفهان به خود او اعلام شده است.
شورای نگهبان در آغاز سال نو از باطل شدن آرای یکی از منتخبان مردم اصفهان به نام مینو خالقی خبر داده بود. این در حالی بود که پیش‌تر ستاد انتخابات کشور اعلام کرده بود که پنج نفر، از جمله خانم خالقی، در دور اول انتخابات اصفهان به مجلس دهم راه یافته‌اند.
پس از آن اصلاح‌طلبان اصفهان در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس جمهور، خواستار دخالت او در موضوع حذف یکی از نمایندگان منتخب اصفهان در انتخابات ۷ اسفند و حفاظت از آرای مردم اصفهان شدند.
بیشتر بخوانید: اعتراض اصلاح‌طلبان به رد صلاحیت یک نماینده منتخب
خود مینو خالقی نیز بعد از انتشار خبر حذفش از نمایندگی مردم در واکنش به رد صلاحیت خود از سوی شورای نگهبان پس از پایان انتخابات در اطلاعیه‌ای نوشت که تا کنون هیچ ابلاغی مبنی بر تخلفات تبلیغاتی یا دیگر موارد در رد صلاحیت خود دریافت نکرده است.
رسول زرگرپور، استاندار اصفهان نیز که در نشستی خبری اعلام کرده بود موضوع ابطال آرای مینو خالقی را پیگیری خواهد کرد، گفته بود که علت رد صلاحیت این نماینده منتخب اعلام نشده است.
احتمال داده می‌شود که دلایل رد صلاحیت مینو خالقی در فاصله یک هفته اخیر به او اعلام شده باشد.

رفسنجانی: انفجار اطلاعات در اینترنت دیوار سانسور را شکسته است

رفسنجانی: انفجار اطلاعات در اینترنت دیوار سانسور را شکسته است

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورا را حساس خواند و از تک‌صدایی بودن فضای حاکم بر رسانه‌های رسمی انتقاد کرد. او می‌گوید رسانه‌های مجازی این فضا را دگرگون کردند.
اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار نوروزی با برخی مقام‌های مسئول، ضمن ابراز تاسف از حوادث تروریستی اخیر در بلژیک و پاکستان و اوضاع آشفته برخی کشورهای منطقه گروه "دولت اسلامی" (داعش) به ویروسی تشبیه کرد که در همه جای دنیا مشغول عضوگیری است.
به گزارش روز سه‌شنبه، دهم فروردین روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس این مجمع یکی از مهم‌ترین وظیفه‌های مسئولان در این شرایط را حفظ آرامش و امنیت منطقه، پرهیز از تفرقه و عدم دامن زدن به اختلاف‌های مذهبی و دینی عنوان کرد.
بیشتر بخوانید: رویارویی خامنه‌ای با روحانی و رفسنجانی در انتخابات مجلس خبرگان
پیروزی قاطع در تهران
رفسنجانی در این دیدار گفت: «ریشه جنگ‌های منطقه به دلیل اختلافات دینی و مذهبی است و ما باید با هوشیاری و رفتاری توأم با آرامش و عقلانیت، آتش جنگ‌های مذهبی را که هر روز شعله‌ورتر می‌شود، خاموش کنیم.»
او با ستایش از "امنیت ایران در شرایط آشفته منطقه" خاطر نشان کرد که در چنین شرایطی دو انتخابات حساس پنجمین دوره مجلس خبرگان و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی "با حضور حداکثری مردم بدون کوچک‌ترین درگیری" برگزار شد.
انتخابات همزمان دو مجلس، هفتم اسفند ماه ۹۴ برگزار و مطابق آمار رسمی حدود ۶۲ درصد دارندگان حق رأی در آن شرکت کردند.
وزارت کشور میزان مشارکت در انتخابات نهمین دوره مجلس را ۶۴ درصد اعلام کرده بود. گرچه میانگین سراسری مشارکت در انتخابات هفتم اسفند دو درصد از دوره قبل کمتر بوده، در پایتخت همین میزان بیشتر به پای صندوق‌های رأی رفتند.
در تهران تمام سی نامزد فهرست "امید" که مورد حمایت اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان بودند به مجلس دهم راه یافتند و از فهرست ۱۶ نفری "خبرگان مردمم"، منسوب به رفسنجانی نیز ۱۵ نفر انتخاب شدند.
بیشتر بخوانید: انتقاد شدید رفسنجانی از "استیصال بدخواهان داخلی"
شکستن دیوار سانسور
ناظران تحرک جوانان حامی دولت و اصلاح‌طلبان در فضای مجازی، به ویژه در شبکه تلگرام را از مهم‌ترین عوامل پیروزی آنها در تهران و برخی شهرهای بزرگ ارزیابی می‌کنند.
خبرگزاری ایسنا، ۱۸ اسفند با نقل از کمال هادیانفر، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران (فتا) گزارش داد: «۷۹ درصد از کل فعالیت‌های انتخاباتی در فضای مجازی در تلگرام انجام شد و مابقی شبکه‌ها همچون فیسبوک، توئیتر و غیره نقش جدی نداشتند.»
گفته می‌شود شبکه‌های مجازی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ نیز نقش مهمی در پیروزی حسن روحانی، نامزد مورد حمایت رفسنجانی و اصلاح‌طلبان داشتند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار نوروزی با جمعی از مسئولان کشور گفت: «مردم با حضور آگاهانه خود در انتخابات ۹۲ و ۹۴ دو گام بلند پیروزمندانه را برداشتند، و انفجار اطلاعات از طریق رسانه‌های مجازی منجر به شکسته شدن دیوارهای سانسور و تصمیم‌سازی توسط مردم گردید.»
بیشتر بخوانید: خامنه‌ای: خامنه‌ای: نبودن مصباح و یزدی برای خبرگان خسارت است
غلبه بر فضای تک‌رسانه‌ای
بنابر این گزارش اکبر هاشمی رفسنجانی در ادامه انتشار "واقعیت‌های آلوده به اهداف جناحی و تک رسانه‌ای بودن" را سازگار با دنیای ارتباطات کنونی ندانست و خاطر نشان کرد که مردم به دنبال کشف واقعیت‌ها بوده و با آگاهی کسب شده توسط خودشان تصمیم‌گیری می‌کنند.
جوانان به کمک رسانه‌های وایبری با تسلط تک‌صدایی در جامعه مقابله می‌کنند جوانان به کمک رسانه‌های وایبری با تسلط تک‌صدایی در جامعه مقابله می‌کنند
ظاهرا این انتقاد متوجه صدا و سیمای جمهوری اسلامی، رسانه انحصاری حکومتی، و رسانه‌های وابسته به اصول‌گرایان تندرو است که فهرست "خبرگان مردم" را به دلیل عدم حضور روحانیان مورد حمایت رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای در آن "لیست انگلیسی" خوانده‌اند.
در انتخابات هفتم اسفند کسانی مانند محمد یزدی، رئیس کنونی مجلس خبرگان و محمد تقی مصباح‌یزدی، نظریه‌پرداز اصلی اصول‌گرایان تندرو به مجلس پنجم راه نیافتند و خامنه‌ای این موضوع را "خسارت" توصیف کرده است.
نجات‌الله ابراهیمان، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان، دهم فروردین در گفت‌وگو با "خبرآنلاین" با انتقاد از انگلیسی خواندن لیست مورد حمایت رفسنجانی، او را "شخص مورد اعتماد رهبری" توصیف کرد.
احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد ۲۱ اسفند در یک سخنرانی گفته است که مردم در انتخابات هفتم اسفند با رأی ندادن به کسانی مانند یزدی و مصباح‌یزدی "اطراف رهبری را قیچی کردند".
بیشتر بخوانید: علم‌الهدی: در انتخابات مردم اطراف رهبری را قیچی کردند

در همین زمینه:

فراهانی، قاچاق و بنیادهای زیر نظر رهبر را مسبب بن بست اقتصادی ایران دانست

فراهانی، قاچاق و بنیادهای زیر نظر رهبر را مسبب بن بست اقتصادی ایران دانست

mediaمجید فراهانی، دبیر کل حزب ندای ایرانیانمهر
مجید فراهانی، دبیر کل "حزب ندای ایرانیان"، قاچاق و بنیادها و تلویحاً سپاه پاسداران و رهبر جمهوری اسلامی ایران را به عنوان صاحبان اصلی بنیادهای بزرگ کشور مسبب بحران اقتصادی و عدم تحقق آنچه آیت الله خامنه ای "اقتصاد مقاومتی" نامیده، معرفی کرد.
مجید فراهانی در توضیح این نظر قاچاق کالا و رانت خواری را دو مانع اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت : اگر اقتصاد مقاومتی به معنای تأسیس اقتصاد بدون نفت و ادارۀ کشور به یاری مالیات ها است، هم اکنون بیش از ۴۰ درصد اقتصاد ایران در اختیار بنیادها و نهادهایی است که یک ریال هم مالیات نمی دهند و با اتکاء به رانت قدرت تمام طرح های ملی و عمرانی را در رقابتی نابرابر و غیرمنصفانه تصاحب می کنند.
مجید فراهانی سوءاستفاده از رانت قدرت و رانت های اقتصادی را مهمترین عامل جلوگیری از پیدایش و رشد بخش خصوصی و اقتصاد حقیقتاً آزاد در کشور دانست.
دبیرکل "حزب ندای ایرانیان" عامل دیگر شکست "اقتصاد مقاومتی" و مستقل از نفت و همچنین بهبود وضعیت کسب و کار و تولید در کشور را قاچاق کالا دانست و گفت : اصلی ترین موضوعی که به تولید ملی ضربه می زند قاچاق کالا است به طوری که امروز انواع لوازم خانگی و کالاهای مصرفی بیشتر و ارزانتر از کالاهای داخلی در بازار کشور پیدا می شود.
مجید فراهانی در ادامه توضیح داد که ورود گستردۀ کالاهای قاچاق به کشور صرفاً نتیجۀ وجود اسلکه های غیرقانونی است که کمترین نظارتی بر آنها نیست و تقویت تولید داخلی جز از "طریق کور کردن این اسکله های غیرقانونی" میسر نیست.
در ایران کلیه مبادی ورودی کشور اعم از فرودگاه ها و مرزهای آبی و زمینی در کنترل نیروهای مسلح به ویژه سپاه پاسداران ایران است. سپاه پاسداران همچنین دارندۀ ثروتمندترین بنیادها و نهادهای انحصاری از جمله قرارگاه خاتم الانبیا است و کلیه بنیادهای کشور نیز زیر نظر شخص رهبر جمهوری اسلامی ایران، آیت الله خامنه ای، عمل می کنند.
دبیر کل "حزب ندای ایرانیان" در پایان گفته است که دو عامل ایجاد تنش و برانگیختن تحریم ها (به ویژه در دورۀ هشت سالۀ دولت های محمود احمدی نژاد) و رانت خواری در داخل باعث شده اند که بیش از ۵۰ درصد مردم ایران زیر خط فقر زندگی کنند و بیکاری و رکود اقتصادی تعطیلی کارخانه ها را باعث شده و کشور را به ورطۀ سقوط اقتصادی سوق دهند.
در اظهاراتی جداگانه، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، امروز سه شنبه دهم فروردین ماه گفت : در حال حاضر به غیر از شهرک های صنعتی حدود ۳۶ هزار واحد تولیدی در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود ۷ هزار واحد تولیدی طی سال های گذشته به حال نیمه فعال یا غیرفعال درآمده اند و در نتیجۀ این امر ۱۳۰ هزار نفر به صف بیکاران اضافه شده اند.
وی بار دیگر وضعیت مالی کشور و دولت را دشوار توصیف کرد و گفت که دولت حسن روحانی در حال حاضر کشور را نه با ۱۲۰ میلیارد دلار درآمد نفتی، بلکه تنها با ۲۰ میلیارد دلار درآمد نفتی اداره می کند.
گفتنی است که علی خامنه ای، رهبر حکومت اسلامی ایران، در پیام نوروزی اش خواستار تحقق واقعی "اقتصاد مقاومتی" شد که در تلقی او به منزلۀ واگذاری بیشتر طرح های اقتصادی کشور به سپاه پاسداران و نیروهای مسلح به ویژه بعد از "برجام" است. در پاسخ به این سخن حسن روحانی گفت که اقتصاد مقاومتی به عنوان اقتصاد مستقل از نفت بدون تعامل با دنیا میسر نیست، در حالی که معاون رییس جمهوری، اسحاق جهانگیری، در سخنانی جداگانه کل نظام از جمله قوای سه گانۀ کشور را مسئول اجرای واقعی شعار "اقتصاد مقاومتی" رهبر دانست.
 

رییس جمهوری اتریش : لغو مجازات ها علیه ایران به ارادۀ جهانی و آمریکا بستگی دارد

رییس جمهوری اتریش : لغو مجازات ها علیه ایران به ارادۀ جهانی و آمریکا بستگی دارد

mediaهاینز فیشر، رییس جمهوری اتریش
رییس جمهوری اتریش، هاینز فیشر، در گفتگو با تلویزیون دولتی ایران گفته است که برچیدن مجازات ها علیه این کشور به ارادۀ کل جامعۀ بین المللی بستگی دارد و نمی توان از هم اکنون پیش بینی کرد که چنین اتفاقی چه زمانی رُخ خواهد داد.
رییس جمهوری اتریش این سخن را پیش از سفر حسن روحانی به وین ایراد کرده که قرار است فردا چهارشنبه سی ام مارس به مدت دو روز صورت بپذیرد. هاینز فیشر افزوده است : "روند لغو تحریم ها علیه ایران آغاز شده اما نمی توانم پیش گویی کنم که این روند چه مدت زمانی طول خواهد کشید."
رییس جمهوری اتریش سپس ابراز امیدواری کرده است که ایران و قدرت های جهانی نسبت به توافق اتمی امضا شده در ژوئیه گذشته متعهد بمانند به طوری که تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران در زمان مقتضی لغو شوند.
برغم توافق اتمی امضا شده میان ایران و شش قدرت جهانی، ایالات متحد آمریکا همچنان شماری از بانک ها و شرکت های وابسته به حکومت اسلامی ایران را به طور یکجانبه هدف مجازات قرار داده است و همین مانع بزرگ بسیاری از بانک ها و شرکت های اروپایی در عقد قرارداد با ایران به شمار می رود. در این حال، ایالات متحد آمریکا به تازگی و در واکنش به آزمایشات موشک های بالستیکی سپاه پاسداران ایران تحریم های تازه ای را علیه این کشور وضع کرده است.
به همین دلیل رییس جمهوری اتریش در مصاحبه اش با تلویزیون دولتی ایران تأکید کرده است که اتریش و اتحادیۀ اروپا به تنهایی قادر به رفع تحریم ها علیه ایران نیستند و برای این منظور اراده و تصمیم بین المللی ضروری است و از این منظر ایالات متحد آمریکا نقشی مهم دارد.
روزنامۀ فرانسوی "فیگارو" در شمارۀ دیروز خود دوشنبه بیست و هشتم مارس نوشت که برغم لغو تحریم های بین المللی علیه ایران، شرکت های اروپایی برای عقد قرارداد با این کشور همچنان با موانع بسیاری روبرو هستند. "فیگارو" تصریح کرده است که برای نمونه هیچ شرکت غربی پس از لغو تحریم ها علیه ایران هنوز هیچ قراردادی با این کشور در حوزۀ راهبردی نفت و گاز امضا نکرده است. "فیگارو" تصریح کرده است که برغم ازسرگیری و افزایش صادرات نفت ایران، هیچ شرکت خارجی اجازۀ ندارد به دلار با این کشور معامله کند.
"ریچارد نفیو" مسئول پیشین تحریم های بین المللی علیه ایران در دولت آمریکا در توضیح علت خودداری بانک ها و شرکت های اروپایی از همکاری و معامله با ایران از جمله گفته است : برغم لغو تحریم های بین المللی علیه نظام بانکی ایران، بانک های این کشور همچنان در عملیات پولشویی و حمایت از تروریسم دست دارند و به همین خاطر بانک های اروپایی نگرانند که ایالات متحد آمریکا هر لحظه در سیاست هایش تجدید نظر کرده و مجازات های قبلی علیه ایران را احیاء کند.
آیت الله خامنه ای، رهبر حکومت اسلامی ایران، با اعتراف به همین موانع به تازگی از قول محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجۀ ایران، گفت که مجازات های بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران فقط روی کاغذ لغو شده است و ایالات متحد آمریکا از طرق مختلف به اعمال تحریم های بین المللی علیه ایران ادامه می دهد. 

لاریجانی کشتار مسیحیان را به دست اسلامگرایان به مسلمانان تسلیت گفت

لاریجانی کشتار مسیحیان را به دست اسلامگرایان به مسلمانان تسلیت گفت

mediaReuters
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی ایران، در پیامی خطاب به همتای پاکستانی اش، ایاز صادق، کشته و زخمی شدن صدها نفر را در "انفجار تروریستی" دیروز در لاهور "به دولت و ملت مسلمان پاکستان" تسلیت گفت، بی آنکه در این پیام ِ"همدردی و تسلیت" حتا یک بار هم به قربانیان انفجار تروریستی لاهور، یعنی مسیحیان پاکستان اشاره کند.
بدتر حتا رییس مجلس شورای اسلامی ایران در پیامش به عامل این "انفجار تروریستی" یعنی طالبان پاکستان نیز اشاره نکرده، هر چند این گروه اسلامگرای افراطی رسماً مسئولیت انفجار انتحاری لاهور علیه مسیحیان پاکستان را برعهده گرفته است. در این انفجار ۷۳ نفر به ویژه زنان و کودکان کشته و صدها نفر دیگر زخمی شدند.
احسان الله احسان، سخنگوی طالبان پاکستان، امروز سه شنبه بیست ونهم مارس در پیامی خطاب به نواز شریف هشدار داد که جنگ آنان با دولت اسلام آباد اکنون به جلوی خانۀ نخست وزیر پاکستان رسیده و در این جنگ عاقبت طالبان پیروز خواهند شد.
در پی انفجار تررویستی روز دوشنبه علیه مسیحیان لاهور، مقامات اسلام آباد اعلام کردند که بیش از دویست نفر را در چارچوب تحقیق دربارۀ این انفجار دستگیر و هزاران نفر دیگر را بازجویی کرده اند. همین منابع افزوده اند که بیش از دو هزار نفر در چارچوب همین تحقیقات همچنان در بازداشت به سر می برند.





پیشنهاد یک فرماندۀ سپاه برای پیشرفت صنعت خودروسازی: مسئولان را ممنوع‌الخروج کنید

پیشنهاد یک فرماندۀ سپاه برای پیشرفت صنعت خودروسازی: مسئولان را ممنوع‌الخروج کنید

mediaامیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران
امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در یک گفتگوی تلویزیونی تأکید کرد که برنامۀ موشکی ایران به رغم تهدید و تحریم ادامه خواهد یافت. او گفت نگرانی ما از تهدیدهای نظامی نیست بلکه از کسانی است که در داخل کشور بر تصمیم‌گیران تأثیر می‌گذارند. حاجی‌زاده در دفاع از «اقتصاد مقاومتی» مثال زد که برای رقابتی کردن خودروسازی، باید از خروج مسئولان این صنعت از کشور جلوگیری شود.
روز دوشنبه ٢٨ مارس/٩ فروردین، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در بخش خبری تلویزیون جمهوری اسلامی گفت که مسئولان نباید از تحریم بترسند. او گفت: «ما باید نگاهمان را به داخل کشور داشته باشیم و به متخصصان خود اعتماد کنیم».

 وی در دفاع و توضیح «اقتصاد مقاومتی» مثال زد که «شاید بعضی‌ها از این رک‌گویی خوششان نیاید اما اگر می‌خواهیم در ده سال آینده صنعت خودروسازی ما از کرۀ جنوبی سبقت بگیرد، باید دو کار بکنیم: اول، جلو واردات خودرو را بگیریم. دوم: پاسپورت‌های مسئولین بخش خودرو از بالاترین تا پایین‌ترین مقام  را بگیریم... مجوز خروج از کشور بهشان ندهیم».

حاجی‌زاده در دفاع از برنامۀ موشکی ایران گفت که حتی «اگر دور تا دور کشور ما را حصار بکشند، تولید موشک در ایران متوقف نخواهد شد».
او افزود: «توصیۀ ما به مسئولان محترم اینست که (از تهدید و تحریم) نترسند».

حاجی‌زاده در پایان گفت که ما از تهدیدهای نظامی نگرانی نیستیم، «نگرانی ما از درون کشور است. از آقازاده‌ها، از برادرزاده‌ها و خواهرزاده‌هاست... از کسانی است که روی تصمیم‌گیران اثر می‌گذارند... (این افراد) نباید بترسند. باید محکم بایستند، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد»...

بیش از یک سال پیش، سایت‌های نزدیک به مهدی کروبی نوشته بودند که اسماعیل سماوی، خواهرزادۀ حسن روحانی که «مشاور رئیس دفتر رییس‌جمهور و رییس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری» است، تحت فشار سپاه پاسداران قرار دارد. حتی زمانی شایعۀ بازداشت وی توسط سپاه پاسداران اوج گرفته بود.

سفر حسن روحانی به بلژیک لغو شد

سفر حسن روحانی به بلژیک لغو شد

mediaISNA
بدنبال عملیّات تروریستی روز ٢٢ مارس/ ٣ فروردین در بروکسل، سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به بلژیک لغو شد. پیش از این قرار بود حسن روحانی در روز پنجشنبه ٣١ مارس/ ١٢ فروردین در پایان بازدید دو روزۀ خود از اتریش وارد بروکسل شود.
سفر دولتی حسن روحانی به بلژیک در روز ٣١ ژانویه امسال از سوی دو کشور اعلام شده بود. دیدار با نخست وزیر بلژیک، شارل میشل، و بازدید از نهادهای اروپائی مستقر در پایتخت بلژیک از جمله برنامه های پیش بینی شده در این سفر بود.

دوشنبه، فروردین ۰۹، ۱۳۹۵

اژه‌ای: پرونده برخی آقازاده‌ها در دست رسیدگی قضایی است

اژه‌ای: پرونده برخی آقازاده‌ها در دست رسیدگی قضایی است

سخنگوی قوه قضائیه ایران تلحویاً پرونده مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، را مهم‌ترین پرونده قضایی سال گذشته «از نظر وقت‌گیری و فشار» به قوه قضائیه دانست و بدون اشاره به جزئیات گفت که پرونده برخی دیگر از «آقازاده‌ها» نیز در مرحله «رسیدگی قضایی» قرار گرفته است.
غلامحسین محسنی اژه‌ای در مصاحبه‌ای با خبرگزاری مهر که روز دوشنبه نهم فروردین منتشر شده، پرونده «برخی آقازاده‌هایی که الان در زندان هستند» را مهم‌ترین پرونده قضایی سال گذشته «از نظر وقت‌گیری و فشار» به قوه قضائیه دانست.
آقای اژه‌ای اضافه کرد: «شاید حجم پرونده آقازاده و مبلغش هم کمتر از بابک زنجانی باشد اما فشار رسانه‌ای و جلسات محفلی را نباید نادیده گرفت».
وی تأکید کرد که دراین پرونده «جوسازی‌ها و این را ببین و آن را ببین ها حاشیه‌های زیادی را ایجاد کرد».
آقای اژه‌ای پیش از این نیز اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، را متهم کرده بود که درباره پرونده فرزندانش به قوه قضائیه «فوق‌العاده فشار» آورده و گفته بود که مهدی هاشمی «همیشه یک نسخه از اسناد قوه قضائیه و بازرسی کل کشور» در رابطه با پرونده خود را در اختیار داشته است.
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران، نیز روز دوشنبه ۲۴ اسفند ۹۴ بدون اشاره به جزئیات تأکید کرده بود که این قوه با وجود به گفته او «هجمه‌های نادرست»، در رسیدگی به «پرونده‌های کلان و نورچشمی‌ها محکم ایستاده است» و «تابع فشار افراد ذی نفوذ نیست».
مهدی هاشمی از ۱۸ مردادماه سال گذشته در زندان اوین دوره محکومیت ۱۰ ساله خود را می‌گذراند و پیش از این بار‌ها خواستار پخش «کامل و بدون حاشیه» تمامی جلسات محاکمه‌اش از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شده است.
علاوه بر این در سال گذشته فاطمه هاشمی دیگر فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، درگیر یک پرونده قضایی بود و در روزهای پایانی سال گذشته محمود علیزاده طباطبایی، وکیل او اعلام کرده بود که موکلش به اتهام «توهین» به نماینده دادستان در پرونده سابقش که پس از نامه او به رئیس مجلس تشکیل شده بود، احضار شده است.
علیمحمد بزرگواری، نمایندهٔ کهکیلویه درمجلس، در جلسه رأی اعتماد به وزیران دولت حسن روحانی مهدی هاشمی را «دله دزد» خوانده بود.
فاطمه هاشمی رفسنجانی ۲۱ مرداد ۹۲ در نامه‌ای به رئیس مجلس، ضمن اعتراض به سخنان مطرح شده علیه برادرش، با اشاره به واکنش علی لاریجانی به پخش فیلم دیدار فاضل لاریجانی و سعید مرتضوی، در جریان استیضاح وزیر کار دولت محمود احمدی نژاد نوشته بود: «مجلس و قوه قضائیه موظف به رعایت حقوق مردم هستند. نه اینکه وقتی به برادر آقای علی لاریجانی تهمت می‌زنند، ایشان آن زلزلهٔ سیاسی را در کشور ایجاد کنند و برای بقیه واکنش عادی بگیرند».
پس از انتشار این نامه، پرونده فاطمه هاشمی اواخر مرداد سال ۹۲، در شعبه ۱۲ دادسرای فرهنگ و رسانه تشکیل و شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران وی را به شش ماه حبس که به مدت دو سال تعلیق شده است، محکوم کرد.
سخنگوی قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود نیز بدون اشاره به جزئیات گفت که پرونده «برخی آقازاده‌ها» در مرحله «رسیدگی قضایی قرار گرفته است».
به گفته آقای اژه‌ای، برخی از این افراد «شاکی خصوصی دارند» و پرونده برخی از آنها نیز «از مراجع رسمی به قوه قضائیه ارسال شده است».
واژه «آقازاده» در ادبیات رسانه‌ها و شخصیت‌های سیاسی ایران معمولاً برای آن دسته از فرزندان مسئولین استفاده می‌شود که با استفاده از قدرت سیاسی پدران خود فعالیت‌های اقتصادی انجام می‌دهند و یا از امتیازات ویژه استفاده می‌کنند.
در همین زمینه علی حاجی‌زاده، فرمانده هوای فضای سپاه پاسداران، نیز روز دوشنبه با تأکید بر اینکه این نیرو از حمله نظامی احتمالی به ایران نگرانی ندارد، اضافه کرد: «نگرانی ما از درون و داخل است، از آقازاده‌ها و برادرزاده‌ها و خواهرزاده‌ها است، از کسانی است که روی تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان اثر می‌گذارند».
موضوع پرونده بابک زنجانی هم بخش دیگری از گفت‌وگوی سخنگوی قوه قضائیه با خبرگزاری مهر بود و آقای اژه‌ای ضمن رد این موضوع که حکم اعدام بابک زنجانی با هدف «ترساندن» او صادر شده، گفت که اگر آقای زنجانی بدهی‌های خود را پرداخت کند، «حتماً در حکمش بی‌تأثیر نیست».
سخنگوی قوه قضائیه در عین حال به نقل از «مسئولان پرونده» آقای زنجانی اعلام کرد که او «همکاری لازم را نداشته است».
پیشتر مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران، در ۱۸ اسفند ۹۴ گفته بود که «همکاری بابک زنجانی، در حکمش تأثیرگذار است».
بابک زنجانی و دو متهم دیگر این پرونده به اعدام، رد بدهی به شرکت ملی نفت ایران و جزای نقدی محکوم شده‌اند.
آقای زنجانی در کیفرخواست خود متهم شده‌ است که «یک میلیون بشکه نفت به ارزش ۳۰۰ میلیون یورو» را از شرکت نفت ایران تحویل گرفته و از مبلغ دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو که موظف بوده پرداخت کند، «۱۶۰ میلیون یورو پرداخت کرده و مابقی را صرف امور شخصی کرده‌ است».
در روزهای ابتدایی فروردین، رضا ضراب، تاجر ایرانی-ترکیه‌ای، نیز که براساس گزارش‌ها با بابک زنجانی همکاری داشته به اتهام هدایت صدها میلیون دلار پول، برای کمک به دور زدن تحریم‌های ایالات متحده علیه دولت ایران و دیگر شخصیت‌های حقیقی و حقوقی، در فلوریدای آمریکا بازداشت شده است.

افت چشمگیر تجارت خارجی ایران در سال ۹۴

افت چشمگیر تجارت خارجی ایران در سال ۹۴

تجارت خارجی ایران طی سال گذشته خورشیدی با افت چشمگیر مواجه شده‌است.
سایت رسمی گمرک ایران طی گزارشی که روز دوشنبه ۹ فروردین ماه منتشر کرد، می‌گوید که صادرات غیرنفتی ایران در سال گذشته خورشیدی با کاهش ۱۶ درصدی به ۴۲ میلیارد و ۴۱۵ میلیون دلار رسید.
در این میان، واردات کشور نیز ۲۲٫۵ درصد کاهش یافت و به رقم ۴۱٫۵ میلیارد دلار سقوط کرد.
با این اساس، تراز تجارت غیرنفتی ایران در سال گذشته مثبت بوده‌است.
البته ایران میعانات گازی و برخی فراورده‌های خام نفتی را در سبد صادرات غیرنفتی قرار می‌دهد.
میعانات گازی نوعی نفت خام فوق سبک و گران‌قیمت است که از چاه‌های گازی تولید می‌شود و در سال گذشته بیش از ۱۷ درصد در کل صادرات غیرنفتی ایران سهم داشته‌است.
ایران در سال ۹۴ حدود ۶ میلیارد و ۶۶۴ میلیون دلار صادرات میعانات گازی داشت که نسبت به سال ۹۳ با افت ۵۳ درصدی مواجه بوده‌است.
علت سقوط درآمدهای ارزی ایران از صادرات میعانات گازی، کاهش چشمگیر قیمت نفت طی دو سال گذشته‌است که از بالای ۱۰۵ دلار در نیمه اول سال ۲۰۱۴ به حدود ۴۰ دلار سقوط کرده‌است.
اقلام عمده صادرات ایران در مدت مورد بررسی نیز همگی مواد نفتی هستند. بر اساس این گزارش عمده صادرات ایران شامل گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی‌شکل مایع‌شده به ارزش بیش از ۱٫۵ میلیارد دلار، پروپان مایع‌شده به ارزش ۱٫۴ میلیارد دلار و قیر نفت به ارزش بیش از ۱٫۲ میلیارد بوده‌است.
چین، عراق، امارت، افغانستان و هند بزرگترین بازارهای صادراتی ایران در سال گذشته بوده‌اند.
در این میان اقلام عمده وارداتی طی سال ۱۳۹۴، شامل ذرت دامی به ارزش ۱٫۴ میلیارد دلار، گندم خوراکی ۸۶۷ میلیون دلار، لوبیای سویا ۷۲۸ میلیون دلار، برنج ۶۸۰ میلیون دلار و کنجاله سویا به ارزش ۶۷۲ میلیون دلار بوده‌است.
به عبارتی عمده اقلام وارداتی ایران محصولات کشاورزی بوده‌است.
در سال گذشته ۵۱ هزار و ۵۲۲ دستگاه خودرو وارد کشور شده‌است که ارزش آن یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون دلار بوده‌است و نسبت به سال ۹۳ کاهشی ۴۳ درصدی نشان می‌دهد.
چین، امارات، کره جنوبی، ترکیه و سوئیس بزرگترین صادرکننده‌های کالا به ایران بوده‌اند.

شاهزاده چارلز، ولیعهد بریتانیا احتمالا به ایران سفر می‌کند

شاهزاده چارلز، ولیعهد بریتانیا احتمالا به ایران سفر می‌کند

ولیعهد بریتانیا قصد دارد پاییز امسال به ایران سفر کند. شاهزاده چارلز گفته برای این سفر "بسیار مشتاق" است و امیدوار است بتواند به عنوان یک دیپلمات در بهبود روابط دو کشور نقش موثری ایفا کند.
شاهزاده چارلز، ولیعهد بریتانیا در نظر دارد برای اولین بار به طور رسمی بعد از ۴۰ سال به ایران سفر کند.
یک مقام دفتر سلطنتی بریتانیا به روزنامه "تایمز" چاپ یکشنبه (۲۷ مارس/۸ فروردین) گفت که وزارت خارجه و دربار بریتانیا در حال مذاکره با مقامات ایران هستند تا مقدمات سفر پاییزی شاهزاده چارلز به این کشور را تدارک ببینند.
این سفر پس از توافق ایران با کشورهای پنج به علاوه یک بر سر برنامه اتمی این کشور صورت می‌گیرد؛ توافقی که درهای رابطه با غرب را به روی ایران گشوده است. انتظار می‌رود سفر ولیعهد بریتانیا به ایران بتواند به بهبود روابط تجاری و اقتصادی دو کشور منجر شده و تحولی در روابط دو جانبه به وجود آورد.
بیشتر بخوانید: رابطه اقتصادی ایران و بریتانیا؛ بازی برد برد برای هردو طرف
سخنگوی دربار بریتانیا گفته سفر پاییزی شاهزاده چارلز هنوز رسما تایید نشده است، با این حال منابع خبری از قول وی نوشته‌اند: «شاهزاده بسیار مشتاق است که به ایران سفر کند. او امیدوار است بتواند از نقش خود به عنوان یک دیپلمات در بهبود روابط و برقراری گفتگو بین دو کشور استفاده کند.»
شاهزاده بریتانیا در سال ۲۰۰۴ و پس از زلزله بم از این شهر دیدن کرد، اما سفرش در مقام ولیعهد بریتانیا نبود بلکه به عنوان مدیر صلیب سرخ بریتانیا و برای بازدید از ویرانی‌های ارگ تاریخی بم به این شهر سفر کرد.
آخرین سفر رسمی شاهزاده چارلز به ایران در سال ۱۹۷۵ (۱۳۵۴) صورت گرفت. ولیعهد بریتانیا گفته است که علاقه شدیدی به تاریخ ایران دارد و برای ساخت یک مستند درباره زندگی شاعران ایرانی و دین‌شناسان رومی کمک مالی کرده است.
ولیعهد بریتانیا همچنین اظهار امیدواری کرده است که در صورت انجام این سفر بتواند با حسن روحانی، رئیس‌جمهور و نیز مسئولان اقتصادی ایران ملاقات کند.او همچنین اظهار علاقه کرده که از شهرهای تاریخی ایران مثل شیراز و اصفهان دیدن کند.
بیشتر بخوانید: بریتانیا در پی تسهیل همکاری‌های تجاری با ایران است
در ماه اوت گذشته و پس از توافق اتمی ایران با کشورهای پنج به علاوه یک، فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه بریتانیا پس از بیش از یک دهه به ایران سفر کرد. او سفر خود را نشانه‌ای از "گرم شدن روابط دو ملت" خوانده بود.
بریتانیا به طور تاریخی در میان مردم ایران کشور محبوبی نیست و ایرانیان نوعی "ناخرسندی تاریخی" از سیاست‌های بریتانیا دارند. سفارت این کشور در تهران پس از آنکه گروه‌های تندرو به ساختمان سفارت حمله کرده و بخشی از آن را به آتش کشیدند، به مدت چهار سال تعطیل بود.
تابستان گذشته اما سفارت بریتانیا در تهران بازگشایی و روابط کنسولی و دیپلماتیک دو کشور از سر گرفته شد.

در همین زمینه:

وزیر بهداشت: موظفم درباره سلامتی موسوی و کروبی گزارش ‌دهم

وزیر بهداشت: موظفم درباره سلامتی موسوی و کروبی گزارش ‌دهم

حسن هاشمی گفته است که حسن روحانی او را موظف کرده به طور مرتب درباره وضعیت سلامتی "افراد در حصر" گزارش بدهد. او همچنین می‌گوید که رئيس قوه قضائيه خواستار انجام منظم رسیدگی‌های پزشکی به موسوی، کروبی و رهنورد است.
حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران
حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفت‌وگویی با "خبر آنلاین" که روز دوشنبه (۹ فروردین/ ۲۸ مارس) منتشر شد، گفته است که حسن روحانی از او خواسته مراقب سلامت "افراد در حصر" باشد.
اشاره او به مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، سه تن از رهبران جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۱۳۸۸ است که در حصر می‌برند.
به گفته حسن قاضی‌زاده هاشمی، او به عنوان وزیر بهداشت تحت امر رئیس جمهور، موظف به پیگیری بیماری‌های این سه نفر برای انجام اقدامات لازم است. وزیر بهداشت افزوده است که وظیفه دارد درباره وضعیت سلامتی آنان به طور مرتب گزارش تهیه کرده و آن را تسلیم رئیس جمهور کند.
وزیر بهداشت همچنین گفته است که خود افراد در حصر و خانواده‌های آنان اصرار داشته‌اند که او جراحشان باشد.
حسن قاضی‌زاده هاشمی در گفت‌وگو با خبر آنلاین همچنین اشاره کرده است به اینکه رئیس قوه قضائيه نیز به او "اعتماد کرده" و خواسته که "کارهای پزشکی این افراد، دقیق و منظم انجام گیرد".
بیانیه اعتراض‌آمیز دختران رهنورد و موسوی
وزیر بهداشت جمهوری اسلامی در آخرین هفته اسفند ماه سال ۹۴ در پی انتشار بیانیه‌ای که دختران رهنورد و موسوی درباره وضعیت سلامتی مادر و پدرشان نوشته بودند، اقدام به معاینه زهرا رهنورد و میرحسین موسوی کرد تا از وضعیت سلامت آنان مطلع شود.
دختران رهنورد و موسوی در تاریخ ۱۹ اسفند ماه (۹ مارس) طی بیانیه‌ای از بی‌توجهی "پزشک اطلاعات" به وضعیت سلامتی مادرشان خبر داده بودند.
زهرا رهنورد و میرحسین موسوی زهرا رهنورد و میرحسین موسوی
در اطلاعیه دختران رهنورد و موسوی آمده بود که زهرا رهنورد از گونه‌ای بیماری گوارشی رنج می‌برد که پیش‌تر بی‌سابقه بوده و "پزشک اطلاعات" با آنکه از وضع او باخبر بوده، اما به آن بی‌توجهی کرده است.
دختران رهنورد و موسوی همچنین از "آزمایش‌های نامشخصی" که به گفته آنان معلوم نبوده به دستور چه شخص یا ارگانی از "دو محصور" گرفته شده و هدف از آن چه بوده، خبر داده و گفته بودند که نتایج آزمایش‌ها به خود افراد محصور و خانواده‌های آنان اعلام نشده است.
فرزندان رهنورد و موسوی در ضمن به عدم پیگیری درمان قلب پدرشان و تعویق انجام چکاپ‌های روتین قلب او نوشته بودند و این اقدامات را "به سوء قصد به جان" پدر خود تشبیه کرده بودند.
رسیدگی وزیر بهداشت
در تاریخ ۲۲ اسفند ماه دختران رهنورد و موسوی اعلام کردند که دکتر حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی، با آنان تماس تلفنی گرفته و گفته که قضیه در حال پیگیری است. وزیر بهداشت به آنان گفته بود که پس از انتشار بیانیه آنها بلافاصله به محل حصر مراجعه کرده و مادر و پدر آنها تحت نظر پزشک خواهند بود.
مهدی کروبی مهدی کروبی
"انصاف نیوز" به نقل از وزیر بهداشت خبر داده بود که معاینه محصوران انجام شده و "جای هیچ نگرانی وجود ندارد".
طبق گزارش‌ها، تا پیش از این معاینه‌ی افراد در حصر توسط پزشکانی صورت می‌گرفت که از سوی وزارت اطلاعات تعیین می‌شدند. همچنین چنانچه آنان به عمل جراحی نیاز داشتند، به طور کوتاه مدت به بیمارستان انتقال می‌یافتند، اما سپس درمان آنان در "ساختمان امن وزارت اطلاعات" پیگیری می‌شد.
اعضای خانواده مهدی کروبی نیز بارها خواستار پیگیری منظم وضعیت سلامت او بوده‌اند و همچنین تقاضا کرده‌اند که پرونده پزشکی او در اختیارشان قرار داده شود.
مهدی کروبی در ۱۷ آذر ماه سال ۹۴ برای ششمین بار در پنج سال گذشته تحت عمل جراحی قرار گرفت. به گزارش رسانه‌ها، در آن هنگام نیز وزیر بهداشت کابینه روحانی در بیمارستان حضور یافت و به پیگیری درمان او کمک کرد.

در همین زمینه:

رئیس دیپلماسی عربستان: ایران به تلاش های صدور انقلاب پایان دهد

رئیس دیپلماسی عربستان: ایران به تلاش های صدور انقلاب پایان دهد

media


عادل الجبیر، سفیر عربستان سعودی در آمریکا بوده استDR
"عادل الجبیر"، رئیس دیپلماسی عربستان، بار دیگر شروط دولت ریاض را برای عادی سازی روابط با ایران تکرار کرد و مورد تاکید قرار داد.
 
به دنبال پایان مذاکرات ایران و غرب بر سر برنامه هسته ای ایران و آغاز اجرای توافق های موسوم به برجام یا "برنامه جامع اقدام مشترک"، برخی ازکشورهای منطقه کوشش هایی را برای میانجیگری و بهبود روابط میان تهران و ریاض آغاز کردند اما این  تلاش ها به دلیل عمق اختلافات میان دو کشور بر سر مسائلی مانند سوریه، یمن و لبنان تا کنون هیچ گونه دست آورد ملموسی نداشته است.
وزیر امور خارجه عربستان در آخرین اظهار نظرخود دراین رابطه گفته است: اگرایران به دنبال روابط بهتر با عربستان سعودی و کشورهای اسلامی است باید از"تلاش برای صدور انقلاب خودداری نماید".
عادل الجبیر که درآفریقای جنوبی به سرمی برد درپاسخ به خبرنگاران گفته است : عربستان خواهان بهبود روابط با ایران است، ولی افزوده است که : ایران باید رفتارش را تغییر و به تلاش های خود برای صادرکردن انقلاب خود و گسترش نفوذش به خارج از مرزهای جمهوری اسلامی پایان دهد.
وزیر امور خارجه عربستان تاکید کر که: دراین صورت درهای رابطه با منطقه به روی ایران باز خواهد شد.
رئیس دیپلماسی عربستان درادامه سخنان خود گفت: دولت ریاض بیش از سه دهه تلاش کرده است تا روابط خوبی با ایران داشته باشد، اما درمقابل چیزی نصیبش نشده است.
حسن روحانی روز شنبه هفتم فرورین/ ٢٦ مارس گفته بود که ایران علاقمند به ادامه تنش با عربستان نیست.
رئیس جمهوری اسلامی ابراز امیداواری کرده بود که درآینده نزدیک راهی برای حل و فصل مشکلات دو کشور پیدا شود.

وزارت کشور: از دلایل شورای نگهبان برای ابطال آرا "مینو خالقی" اطلاع نداریم

وزارت کشور: از دلایل شورای نگهبان برای ابطال آرا "مینو خالقی" اطلاع نداریم

mediaحسینعلی امیری، قائم مقام وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران
حسینعلی امیری، قائم مقام وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران در واکنش به ابطال آرا مینو خالقی، منتخب سوم حوزه انتخابیه اصفهان گفت: شورای نگهبان دلایل ابطال آرا خانم خالقی را به وزارت کشور اعلام نکرده است. وی گفت: دلایل این اقدام را از شورای نگهبان باید پرسید. نام مینو خالقی، نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی، در فهرست ائتلاف "امید" عنوان شده بود.
این مقام وزارت کشور تاکید کرد: برداشت حقوقی این وزارت‌خانه در مورد ابطال آرا خانم خالقی با شورای نگهبان تفاوت دارد.
محمدحسین مقیمی دبیر ستاد انتخابات کشور هم گفته است دلایل ابطال آرا مینو خالقی به خود منتخب اعلام شده است.
به گفته دبیر ستاد انتخابات کشور، شورای نگهبان در ارتباط با انتخابات در حوزه اصفهان نظراتی را مطرح کرد و وزارت کشور این مسائل را بررسی کرده و به‌زودی دیدگاهش را اعلام خواهد کرد.
مینو خالقی، منتخب حوزه انتخابیه اصفهان، در کانال شخصی تلگرام خود نوشته بود: "بنا بر مصاحبه رسمی سخنگوی محترم هیئت نظارت بر انتخابات، آرای اینجانب ابطال گشته و اصلا مسئله رد صلاحیت مطرح نیست که البته این موضوع نیازمند مداقه حقوقی است".
مینو خالقی در انتخابات مجلس شورای اسلامی، نامزد مورد حمایت ائتلاف اصلاح‌طلبان و میانه‌روها بود.

گفتگوی تلفنی روحانی-پوتین پیرامون اوضاع سوریه

گفتگوی تلفنی روحانی-پوتین پیرامون اوضاع سوریه
 
رئیس جمهوری های روسیه و ایران روز دوشنبه در یک گفتگوی تلفنی پیرامون اوضاع در سوریه با یکدیگر به تبادل نظر پرداختند. هردو کشور از حامیان رژیم بشار اسد در سوریه هستند.

به گزارش رویترز، کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین و حسن روحانی، رئیس جمهوری های روسیه و ایران، در یک مکالمه تلفنی به تبادل نظر در باره مناقشه سوریه پرداختند. کرملین توضیح بیشتری از این مکالمه نداده است.

این در حالی است که رژیم اسد و مخالفان مورد حمایت غرب هم اکنون با میانجیگری سازمان ملل متحد به دنبال پایان دادن به درگیریهای 5 ساله در این کشور هستند، که بیش از نیم میلیون نفر کشته برجای گذاشته است.

به نقل از روحانی آمده است که هماهنگی تهران و مسکو در صلح سوریه نقش اساس را بازی می کند. خبرگزاری ایرنا به نقل از روحانی نوشت: "در زمان آتش بس، گفتگوی سیاسی میان گروههای سوری باید سرعت بگیرد، اما این به معنی توقف جنگ با تروریستها در سوریه نیست."

در همین حال مقامات روسیه و ایران به رژیم اسد برای بازپس گیری شهر تدمر از داعش تبریک گفتند. نیروهای رژیم اسد با پشتیبانی شدید هوایی روسیه روز یکشنبه موفق به بازپس گیری شهر تدمر از داعش شدند. این شهر به مدت یکسال در تصرف داعش بود.

یکشنبه، فروردین ۰۸، ۱۳۹۵

هر ساعت یک نفر در جاده‌های ایران کشته می‌شود

 

 

هر ساعت یک نفر در جاده‌های ایران کشته می‌شود

پنج عضو یک خانواده در تصادف یک تریلر با پیکان و هشت نفر در پی برخورد یک کامیون به یک پژو در فارس کشته شدند. امسال مسئولان کوشیدند با فتوای فقها و طرح امدادگری جاده‌ای به مبارزه با آمار بالای تصادفات در نوروز بروند.
تصادف تریلر با پیکان در جاده سیرجان به شیراز که منجر به مرگ پنج عضو یک خانواده شد تصادف تریلر با پیکان در جاده سیرجان به شیراز که منجر به مرگ پنج عضو یک خانواده شد
با گذشت نیمی از تعطیلات نوروزی در ایران رسانه‌های داخل کشور همراه با انتشار اخبار جدید درباره حوادث جاده‌ای، جمعبندی نیز از شمار حوادث رانندگی و کشته‌شدگان و مجروحان آن در برخی استان‌‌ها عرضه کرده‌اند.
کشته شدن دست‌کم ۱۳ نفر در دو تصادف در استان فارس و ۵ نفر در استان سیستان و بلوچستان در روز شنبه (۷ فروردین/ ۲۶ مارس) جزو آخرین اخبار مربوط به حوادث رانندگی ایام نوروز بود.
فرمانده پلیس راه سیرجان روز یکشنبه به خبرنگار "ایرنا" گفت، عصر شنبه در جاده سیرجان به شیراز یک دستگاه پیکان با یک تریلر برخورد کرده و تمامی پنج سرنشین پیکان که اعضای یک خانواده بودند کشته شده‌اند.
سرگرد اسماعیل جهانشاهی علت این حادثه را انحراف به چپ تریلر در جاده دوطرفه و پرترافیک اعلام کرد. او گفت: «مسئولان بایستی سریعتر این محور را دوبانده کنند تا شاهد اینگونه حوادث در این جاده پرترافیک نباشیم.»
همچنین به گزارش ایرنا، در حوالی روستای "کهنه اوز" در جنوب استان فارس، در پی برخورد یک کامیون به یک دستگاه پژو، سواری پژو به طور کامل در آتش سوخت و هشت نفر جان خود را از دست دادند که با توجه به اسامی‌شان به نظر می‌رسد اعضای یک خانواده باشند.
روز شنبه در جاده خاش – زاهدان در استان سیستان و بلوچستان نیز برخورد یک کامیون با سواری پراید باعث کشته شدن پنج نفر شد.
بیشتر بخوانید: کارزارهای آنلاین در ایران برای مقابله با ترافیک و آلودگی
هر ساعت یک کشته در جاده‌ها
برخی مقام‌های مسئول از پایین آمدن درصد تصادفات نوروزی خبر داده‌اند. برای نمونه رئيس پلیس راه اردبیل گفته است که تصادفات فوتی جاده‌ای در استان اردبیل ۱۰۰ درصد کاهش یافته است. همچنین مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفته است، شمار حوادث و سوانح منجر به فوت طی تعطیلات نوروز امسال در این استان نسبت به مدت مشابه پارسال ۸۳ درصد کاهش داشته است.
به گفته مدیرکل حمل و نقل و پایانه‌های هرمزگان، از آغاز طرح امدادرسانی جاده‌ای نوروزی (۲۵ اسفند ماه) ۸۴ مورد تصادف در جاده‌های استان با ۱۲ کشته و ۷۱ مجروح رخ داده که نسبت به سال پیش کاهش بیش از ۹ درصدی را نشان می‌دهد.
طرح امدادرسانی جاده‌ای نوروزی از ۲۵ اسفند سال پیش شروع شده و تا ۱۴ فروردین سال جاری ادامه دارد. هزاران نفر در استان‌های مختلف کشور با این طرح همکاری دارند که شامل تیم‌های امداد پلیس، راهداری، اورژانس، هلال احمر و پزشکی می‌شوند و هدف خدمت‌رسانی به آسیب‌دیدگان حوادث رانندگی عنوان شده است.
رئيس پلیس راه فرماندهی انتظامی گیلان از ۱۶۷ نفر مجروح و ۱۶ نفر کشته در تصادفات جاده‌ای استان گیلان در فاصله ۲۷ اسفند ۹۴ تا صبح ۸ فروردین ۹۵ خبر داده است.
همچنین به گفته جانشین فرماندهی انتظامی کرمان، در تصادفات نوروز در کرمان ۳۴۰ زخمی و ۲۷ نفر کشته شدند.
اما سخنان فرمانده پلیس راه کشور در مصاحبه با "عصر ایران" به روشنی بیانگر آمار بالای تلفات رانندگی در ایران است. سرهنگ محمدحسین حمیدی گفته است، از ۲۵ اسفند ۹۴ تا ساعت ۱۲ ظهر شنبه ۲۵۰ نفر در حوادث جاده‌ای ایران کشته شده‌اند. بنابر این به گفته او، هر ساعت یک نفر در جاده‌های ایران کشته شده است.
پیش از آغاز تعطیلات نوروزی علی اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفته بود که به طور متوسط در تعطیلات دوهفته‌ای نوروز در ایران، هزار نفر در تصادفات جاده‌ای کشته می‌شوند.
بیشتر بخوانید: "سوانح رانندگی روزانه ۱۱۰ تن را معلول می‌کند"
آماری که رسانه‌ها و مسئولان دولت ایران از کشته‌شدگان حوادث جاده‌ای سالانه ایران به دست می‌دهند با هم متفاوت است. خبرگزاری مهر می‌نویسد، ۱۶ هزار نفر در سال گذشته در این حوادث جان خود را از دست داد‌ه‌اند. رئيس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در جایی از کشته شدن ۱۴ هزار نفر در ۱۰ ماه اول سال ۹۴ سخن گفته و در جای دیگر از ۲۷ هزار و ۷۰۰ نفر در طول یک سال.
حتی اگر فرض بر این باشد که کمترین آمار اعلام شده درست باشد، باز این آمار در مقیاس جهانی بسیار بالاست.
ترافیک جاده‌ها از جمله عوامل خستگی‌آور برای رانندگان در ایران است ترافیک جاده‌ها از جمله عوامل خستگی‌آور برای رانندگان در ایران است
اقداماتی در آستانه نوروز
تا کنون اعمال جریمه‌های سنگین برای تخلفات رانندگی نتوانسته تاثیر چندانی برای کاهش آمار تصادفات در ایران بگذارد.
در آستانه نوروز مسئولان پلیس راهنمایی دست به دامن فقها شدند تا آنان فتوایی درباره تخلفات رانندگی صادر کنند. چند آیت‌الله، از جمله مکارم شیرازی، صافی و علوی گرگانی با صدور فتوا از مردم خواستند که مقررات راهنمایی و رانندگی را به عنوان "وظایف اسلامی" رعایت کنند.
بیشتر بخوانید: ورود علمای دین به بحث تلفات بالای رانندگی در ایران
همچنین مسئولان با "طرح امدادرسانی جاده‌ای" در تلاش‌اند تا آمار مرگ و میر در جاده‌ها را پایین بیاورند، اما در بسیاری مواقع که تصادفی شدید رخ داده، حتی تیم‌های امدادگر نتوانسته‌اند جان قربانیان را نجات دهند. برای نمونه به گفته رئیس جمعیت هلال احمر خاش، در تصادف جاده خاش-زاهدان "امدادگران در سریع‌ترین زمان با رهاسازی چهار نفر و انتقال سه نفر به بیمارستان به کار خود پایان دادند"، اما سه نفر در بیمارستان درگذشتند.
علت تصادفات از نظر مسئولان و کارشناسان
رئيس پلیس راه فرماندهی انتظامی گیلان مهمترین علت وقوع تصادفات که بیشتر از نوع واژگونی خودرو و خروج از جاده بوده را خستگی و خواب‌آلودگی راننده و توجه نکردن به مقررات راهنمایی و رانندگی و احترام نگذاشتن به حقوق دیگران عنوان کرده که خود را از جمله در انحراف به چپ، سرعت غیرمجاز و استفاده از تلفن همراه نشان می‌دهد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان خستگی و خواب‌آلودگی را از عوامل اصلی بروز حوادث و سوانح رانندگی در این مدت اعلام کرده است.
همچنین مدیرکل حمل و نقل و پایانه‌های هرمزگان گفته است، علت اصلی بروز تصادفات رعایت نکردن حق تقدم، سرعت و سبقت غیرمجاز، خواب‌آلودگی و توجه نکردن به جلو است.
بیشتر بخوانید: چرا مرگ و میر ناشی از تصادف رانندگی در ایران بالاست؟
اما آنچه بیشتر مسئولان در مورد تک تک تصادفات جاده‌ای بیان می‌کنند تنها بازگوکننده بخشی از معضل تلفات بالای رانندگی در ایران است که بیش از هر چیز به فرهنگ رانندگی در جامعه ایران باز می‌گردد. البته گزارشی که خبرگزاری مهر در مصاحبه با چند تن از جان‌بدربردگان از حوادث رانندگی روزهای اخیر، در روز یکشنبه (۸ فروردین) با عنوان "«خواب مرگ» شوکران سفرهای نوروزی" منتشر کرده، تاییدکننده وجود چنین فرهنگی در ایران است.
در عین حال گزارش خبرگزاری مهر به عواملی چون ظرفیت خودروها و عوامل محیطی چون "کویری و خسته‌کننده بودن راه‌ها" اشاره کرده است.
از سوی دیگر اما به گزارش خبرگزاری آنا در روز یکشنبه، مسافرانی که روز شنبه از طریق جاده چالوس عازم شمال کشور بوده‌اند مسیر ۴ ساعته را بیش از ۱۲ ساعت طی کرده‌اند. یک مسافر در مورد وظیفه مسئولان در ایران به این خبرگزاری گفته است: «کاش اطلاع‌رسانی دقیق از وضعیت سراسر جاده چالوس می‌شد تا مردم عازم نشوند و دچار ترافیک کور جاده، بی بنزینی‌ و کلافگی نمی‌شدند و بدین ترتیب مسیر ۴ساعته را ۱۲ساعته طی نمی‌‌کردند.»
این گزارش بیانگر عواملی دیگر است که در بالا بودن شمار تصادفات رانندگی و جاده‌ای در ایران موثر هستند. کارشناسان نیز علاوه بر سطح نسبتا نازل فرهنگ رانندگی و سلطه نوعی تقدیرگرایی در رفتار و زندگی مردم، بیش از هر چیز سوء مدیریت در پلیس ایران و به خصوص متناسب نبودن ظرفیت جاده‌ها و خیابان‌های ایران و نیز حرکت فزاینده خودرو و موتورسیکلت به چرخه حمل و نقل را از عوامل اصلی تصادفات جاده‌ای در ایران می‌دانند