منابع سعودی می‌گویند از آنجا که ریاض اختلاف‌هایش با تهران را اختلافاتی دو جانبه ندانسته و معتقد است که ریاض منافع دو منطقه کشورهای خلیج و ساير کشورهای عربی را نمایندگی می‌کند، درخواست ایران برای میانجیگری کویت با هدف حل اختلافات دوجانبه را بی‌پاسخ گذاشته است.

روزنامه "عکاظ" از منابع دیپلماتیک در ریاض نقل کرده است كه احتمال پاسخگویی به تلاش‌های کویت براى وساطت که به درخواست ایران و با هدف پایان اختلافات و گشودن صفحه‌ای جدید در روابط میان ایران و کشورهای خلیج، در حال پیگیری است، دور از ذهن است.
این منابع تاکید کرده‌اند سعودی، مشکلات میان دو کشور را تنها در هجوم به سفارت این کشور در تهران و كنسولگرى سعودى در مشهد نمی‌بیند، بلکه معتقد است که تهران در یمن، سوریه، عراق، بحرین، لبنان و حتی خود کویت دست به اقدامات مداخله جویانه و خرابکارانه می‌زند.

سفر وزیر اطلاعات ایران به کویت

از سوى ديگر روزنامه "الرای" کویت نیز به نقل از منابع دیپلماتیک خلیجی خبر داده است، "محمود علوی" وزیر اطلاعات ایران نامه اى از حسن روحانی رئیس جمهوری آن کشور با خود به کویت برده است. در این نامه آمده که ایران قویا خواهان برطرف شدن مشکلات با کویت به طور خاص و با همه کشورهای خلیجی به طور عام بوده و معتقد است مشکلات منطقه باید توسط خود اهالی منطقه و بدون دخالت خارجى حل و فصل شود.

بر اساس همین منابع، نامه‌ای که نخست وزیر و وزیر کشور کویت "شیخ محمد الخالد" برای رهبران پنج کشور حاشیه خلیج آورده است، نشان می‌دهد رهبران ایران خواهان گشودن فصلی تازه در روابط ایران و کشورهای منطقه بر پایه اصل "حل مشکلات موجود از طریق گفتگوی مسالمت‌آمیز" است.

درخواست کویت از تهران برای توقف مداخله

منابع خلیجی نیز خبر داده‌اند کویت با تاکید بر دیدگاه‌های خود درباره مداخلات ایران در بحرین و یمن و رفتارهای خصمانه‌ ایران بر علیه سعودی و همچنین کشف شبکه‌های مسلح و گروهک‌های ایرانی در اکثر کشورهای خلیج، از جمله کویت، از فرستاده ایران خواسته است، ایران اقداماتی برای اعتمادسازی در دستور کار خود قرار دهد.
مسئولان کویتی همچنین نظرات خود درباره مداخلات ایران در سوریه، عراق و لبنان و گفتمان تنش‌آفرین "حزب الله" درباره پادشاهی سعودی و کشورهای منطقه و هم تسلط حزب‌الله بر تصمیم‌های دولت لبنان، که آنها را وادار به اتخاذ تصمیمی مخالف با اجماع کشورهای عربی کرد و همچنین نقش حزب الله در تعویق انتخاب رئیس جمهور لبنان، شرح داد.

روزنامه الرای اضافه کرده است: این منابع افزوده‌اند، فرستاده ایران نیز دیدگاه این کشور را شرح داد و گفت:"کسی بر علیه دیگری کم نگذاشت" و به گفتمان ایران ستیز در همه سطوح کشورهای خلیجی، خصوصا در سطوح رسانه‌ای وسیاسی اشاره کرد و برای نمونه گفت: " مداخلات زیادی در خصوص منطقه اهواز رصد شده که به حمايت مالى و نظامى از برخى گروههاى جدایی‌طلب فراخوان داده شده است" و همچنین مجددا به حمایت کشورهای خلیجی از برخی گروه‌ها در عراق و سوریه " که به تشدید فضای واپسگرایی کمک کرده و به تقویت پیوندهای اسلامی کمکی نمی‌کنند" اشاره کرد.
براساس همين منابع، کویت در پاسخ به این ادعاها گفته است کشورهای خلیج در تاریخ خود هیچ‌گاه سیاسات‌های مداخله‌جویانه را در پیش نگرفته‌اند و سعی در افروختن آتش در اینجا و آنجا نکرده‌اند. " آنها نه انقلابی دارند که بخواهند صادر کنند و نه انشقاق جهان اسلام و ملت‌ها برای آنها منفعتی در پی دارد و آنها اولین زیان‌دیدگان آن خواهند بود." و تاکید کردند حمایت از آرامش و استقرار و صلح و خاموش کردن آتش اختلافات و کمک به پایان دادن به بحران‌ها سیاست كلى همه کشورهای خلیج است و آنچه گاهی در سطوح سیاسی و رسانه‌ای رخ می‌دهد واکنشی است به آنچه ایران در عمل در حال انجام دادن آن است.

اقداماتی برای اعتمادسازی

این منابع در ادامه می‌گویند: کویت به ایران گفته‌ است اولین گام اعتماد سازی " توقف وصی شمردن ایران بر گروه‌ مختلف در کشورهای خلیجی و عربی است. شیعه لبنانی، لبنانی است و شعیه سعودی، سعودی و شیعه کویتی، کویتی و درباقی کشورها نیز اینگونه است. در پیش گرفتن ایده وصایت حتی در کوچکترین شکل ممکن، می‌تواند مفهوم شهروندی را به چالش کشیده و به تحريک بخشی از یک جامعه بر علیه اجزای دیگر آن جامعه منجر شود."

اين منابع گفته‌اند هر کشور خليجى در حال ارائه  پاسخ‌های خود به درخواست ایران را بر اساس اعتماد سازی است " تا از تکرار تجربه‌های گذشته که رفتار ایرانی ها در دنیای واقعی، با آنچه می‌گویند، تفاوت داشته؛ جلوگیری کنند". همچنین به التزام و پایبندی ایران به قوانین بین‌المللی و پیمان‌های منطقه‌ای و اقلیمی و سیاست همکاری بر مبنای گفتگو و توقف مداخله در سایر کشورها " که همه امری عیان است و نیاز به شرح ندارد" تاکید مى کنند.