جمعه، اسفند ۲۸، ۱۳۹۴

قاسم سلیمانی: تشدید تحریم‌ها هم مانع سیاست ضداسرائیلی ما نیست

قاسم سلیمانی: تشدید تحریم‌ها هم مانع سیاست ضداسرائیلی ما نیست

فرمانده سپاه قدس گفته است که مسائل منطقه و مناسبات با آمریکا در حوزه اختیارات دولت نیست و ظریف فقط اجازه داشت مذاکره هسته‌ای بکند. سلیمانی سرنوشت مخالفان سیاست حکومت در ضدیت با اسرائیل را حذف و محدودیت دانسته است.
خبرگزاری فارس، وابسته به بسیج سپاه پاسداران، در گزارشی به نقل از تلویزیون المیادین از تلاش‌های مجدد برای نزدیکی ایران و حماس خبر داده و در این رابطه به دیداری اشاره کرده که اخیرا هیاتی از حماس با سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس داشته است.
روابط ایران و حماس پس از شروع "بهار عربی" دستخوش افت و نوسان شد. از سویی به قدرت‌رسیدن اخوان‌المسلمین در مصر که حماس به لحاظ ایدئولوژیک به آن نزدیک است، موجب حمایت اقتصادی و سیاسی مهمی از آن شد و نوار غزه که در دوران حسنی مبارک در انزوا و محاصره بود در وضعیت مساعد بی‌سابقه‌ای قرار گرفت.
در عین حال در بحران سوریه هم حماس به حمایت از رژیم اسد گردن نگذاشت و مقر خود را از دمشق به قطر منتقل کرد. همه این اتفاقات نیاز حماس به ایران را هم کاهش داد و زیر فشار مصر رابطه با تهران به سردی گرایید.
هم کودتا در مصر علیه دولت اخوان‌المسلمین درسال ۲۰۱۳ و هم دشمنی و خصومت عربستان با حماس که موجب فشار بر قطر و اخراج رهبران حماس از این کشور شد دوباره این سازمان تندرو را در شرایط نامساعدی قرار داد. جنگ شش هفته‌ای میان حماس و ارتش اسرائیل در تابستان ۲۰۱۴ نیز مزید بر علت شد.
مصر اخیرا حماس را سازمان تروریستی اعلام کرده است که با توجه به وابستگی این سازمان به گذرگاه‌های مرزی با مصر شرایط باز هم نامساعدتری برای این سازمان رقم خورده است.
"آرمان فلسطین" و دست‌انداز در مناسبات با آمریکا
المیادین در گزارش خود ضمن اشاره به شکرآب شدن رابطه حماس و ایران از تلاش‌هایی صحبت می‌کند که در جریان دیدار هیاتی از این سازمان از ایران در جربان مراسم سالگرد انقلاب ۱۳۵۷ به جریان افتاده است. این هیات علاوه بر علی شمخانی با قاسم سلیمانی، فرمانده شاخه برون مرزی سپاه پاسداران، سپاه قدس، نیز دیدار کرده است.
در این دیدار، گفته شده است که گرچه روابط تهران و حماس نمی‌تواند به قبل از بهار عربی برگردد، ولی "مقابله با تعرض‌های اسرائیل" زمینه‌ساز نزدیکی دو طرف است: «تهران و حماس هر دو به دنبال حضور یک مقاومت قوی در فلسطین برای مقابله با تعرض‌های اسرائیلی هستند و به همین دلیل باید پایه‌های جدیدی در روابط وضع شود.»
ایران نابودی اسرائیل را در ۳۷ سال گذشته سیاست تبلیغی و رسمی خود اعلام کرده و رهبر این کشور گفته است که به هر نیرویی که علیه اسرائیل اقدام کند کمک خواهد کرد. در سر در سیلوهای موشکی ایران شعار "اسرائیل تا ۲۵ سال دیگر وجود نخواهد داشت" نقش بسته که از گفته‌های آیت‌الله خامنه‌ای است. بر روی موشک بالستیکی که اخیرا ایران آزمایش کرد نیز شعار "مرگ بر اسرائیل" نقش بسته بود.
بیشتر بخوانید: «آزمایش موشکی ایران نقض قطعنامه شورای امنیت بود»
قاسم سلیمانی در بیاناتی در دیدار با هیات حماس، روابط ایران و آمریکا را تابعی از نگاه ایران به اسرائیل عنوان کرده و افزوده است که دولت تنها مجاز بود در باره مسئله هسته‌ای با غرب مذاکره کند.
اردیبهشت امسال، سردار علی شادمانی، معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح رسما اعلام کرد که دولت و وزارت خارجه در مورد مسائل منطقه‌ای نقش اصلی را ندارند: «حضرت آقا (خامنه‌ای) با اعتمادی که به سپاه دارند، مدیریت جبهه مقاومت (در منطقه) را به مجموعه ای از سپاه سپردند و امروز این سپاه است که جبهه مقاومت را مدیریت می کند.»
اظهارات تازه سردار سلیمانی هم تاکید دیگری بر همین امر است: «مذاکرات با غرب فقط درباره موضوع هسته‌ای بوده نه هیچ موضوع دیگری. هیچ معامله دیگری نیست و دکتر (محمد جواد) ظریف وزیر خارجه نیز ماموریت مشخص و روشنی داشت و آن توافق هسته‌ای بود و برای موضوع دیگری به او اختیار داده نشده بود. بر خلاف تلاش آمریکایی‌ها، ما حتی بحث روابط دوجانبه با آمریکایی‌ها را نیز رد کردیم.»
بیشتر بخوانید: سلیمانی: علیه "حکومت نامشروع" عربستان ماجراجویی نکرده‌ایم
"تحریم‌ها حمایت اقتصادی از فلسطینی‌ها را کاهش داد"
آزمایش موشکی اخیر ایران جزئی از برنامه مقابله با اسرائیل عنوان شده است آزمایش موشکی اخیر ایران جزئی از برنامه مقابله با اسرائیل عنوان شده است
سلیمانی قول داده است که اگر ایران به خاطر فلسطین و موضع ضداسرائیلی‌اش ده برابر هم تحریم شود باز دست از این سیاست برنخواهد داشت.
تحریم‌های ناشی از مناقشه هسته‌ای در سه سال گذشته چنان اقتصاد ایران را دچار بحران کردند که از نظر بسیاری از کارشناسان یکی از عوامل سوق آیت‌الله خامنه‌ای به مذاکره با آمریکا بر سر پایان این مناقشه بود.
با توجه به این تجربه، این که اقتصاد و مردم ایران آن طور که سلیمانی می‌گوید قادر و حاضر باشند تحریمی ده برابر بیشتر را برای "آرمان فلسطین" و نابودی اسرائیل تحمل کنند، می‌تواند فرسنگ با واقعیت‌ها فاصله داشته باشد و عملی‌شدن احتمالی آن هم بیشتر یک ماجراجویی خطرناک و ویرانگر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: خامنه‌ای: مذاکره با آمریکا درباره مسائل منطقه بی‌معنی است
سلیمانی البته در جای دیگری از سخنانش اذعان می‌کند که تحریم‌ ایران در مناقشه هسته‌ای سبب شده حمایت اقتصادی از "آرمان فلسطین" کاهش یاید: «حمایت از فلسطین ادامه دارد اما در برخی اوقات این حمایت به دلیل شرایط و اوضاع اقتصادی کمی کاهش داشته است.»
با این همه، به نظر می‌رسد که اجرای برجام و کاهش تحریم‌ها علیه ایران دوباره محافلی را در ایران به سوی اجرای تمام عیار سیاست‌ها گذشته سوق داده است. اظهارات اخیر سفیر ایران در لبنان مبنی بر این که این کشور «به هر خانواده شهید انتفاضه هفت هزار دلار و به هر خانواده فلسطینی که خانه او در اثر حمله انتقام جویانه نیروهای اسراییل ویران شود، ۳۰ هزار دلار کمک مالی خواهد کرد» در همین راستا ارزیابی می‌شود. این اظهارات با انتقاد شدید تشکیلات خودمختار فلسطین به رهبری محمود عباس روبرو شد.
"منتقدان را حذف و محدود می‌کنیم"
سلیمانی در پایان سخنان خود کسانی را که جرئت کنند و "فلسطینی‌کردن سیاست منطقه‌ای" و شعار "نابودی اسرائیل" ایران را مورد انتقاد قرار دهند به حذف و محدودیت تهدید کرده و رفتار جمهوری اسلامی در این زمینه را نمونه دانسته است: «چند سال پیش (در تظاهرات اعتراض به نتایج اعلام‌شده انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸) عده‌ای شعار "نه غزه نه لبنان؛ جانم فدای ایران" را سر دادند؛ از شما می‌پرسم اینها اکنون کجا هستند. ما این را در قاموس سیاسی خود ثبت کردیم. کسانی که هرگونه شعاری در مخالفت با حمایت ما از فلسطین سر دهند در هیچ پست سیاسی نخواهند بود و در راس تصمیم‌گیرندگان کلان کشور جای نخواهند داشت. کجا ممکن است چنین چیزی اتفاق بیفتد؟»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر