سه‌شنبه، خرداد ۱۱، ۱۳۹۵

نمایشگاه هولوکاست در تهران؛ انتقاد غرب، تمجید یزیدعلی خامنه‌ای


نمایشگاه هولوکاست در تهران؛ انتقاد غرب، تمجید یزیدعلی خامنه‌ای

به گفته‌ی دبیر نمایشگاه و مسابقه کاریکاتور هولوکاست، رهبر جمهوری اسلامی از برگزارکنندگان این مراسم قدردانی کرده است. کشورها و نهادهای بین‌المللی بسیاری برگزاری این نمایشگاه و مسابقه را به شدت محکوم کرده‌اند.
Iran Ausstellung Karikaturen zum Holocaust in Teheran نمایشگاه کاریکاتور هولوکاست در تهران
روز گذشته (۱۰ خرداد/ ۳۰ مه) دومین نمایشگاه و مسابقه کاریکاتور هولوکاست در تهران پس از حدود دو هفته فعالیت به کار خود خاتمه داد.
از زمان اعلام برگزاری این نمایشگاه و مسابقه، انتقادها و اعتراض‌های زیادی علیه مسئولان جمهوری اسلامی مطرح شده که همچنان ادامه دارد.
بنابر گزارش‌ها، وزارت خارجه بریتانیا در واکنش به برگزاری این مراسم در تهران، هرگونه فعالیتی که با هدف انکار هولوکاست (کشتار حدود شش میلیون یهودی توسط نازی‌های آلمان در دوران جنگ دوم جهانی) انجام شود را به شدت محکوم کرد.
بیشتر بخوانید: دومین مسابقه کاریکاتور هولوکاست در ایران برای "سنجش حد تحمل غرب"
«ترویج خشونت و نژادپرستی»
وزارت خارجه بریتانیا می‌گوید مقام‌های مسئول این کشور در تهران اعتراض شدید لندن را به آگاهی مقام‌های ایرانی رسانده‌اند. سایت خبری "عصر ایران"، سه‌شنبه ۱۱ خرداد با اشاره به این بیانیه احتمال داده که منظور از این مقام‌ها دیپلمات‌های سفارت بریتانیا در تهران باشد.
پیش از این سازمان علمی فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، شماری از نهادهای بین‌المللی، دولت اسرائیل و بسیاری از کشورهای غربی با انتقاد از برگزاری نمایشگاه و مسابقه کاریکاتور هولوکاست در تهران، جمهوری اسلامی را به فراهم کردن تریبونی برای انکارکنندگان کشتار یهودیان متهم کرده‌اند.
ایرینا بوکووا، مدیرکل یونسکو در بیانیه‌ی اعتراضی خود نوشت: «چنین اقدامی، که هدفش به سخره گرفتن نسل‌کشی یهودیان، یکی از برگ‌های غم‌انگیز تاریخ بشریت است تنها موجب تشدید خشونت و نژادپرستی و خشم می‌شود.»
مسعود شجاعی طباطبایی دبیر این مسابقه و نمایشگاه با بیان این که در اغلب آثار ارائه شده دولت اسرائیل و نخست‌وزیر این کشور مورد انتقاد قرار گرفته‌اند مدعی شده است: «ما به دنبال نفی یا تائید هولوکاست نیستیم.»
بیشتر بخوانید: اعتراض شدید آلمان به برگزاری "مسابقه کاریکاتور هولوکاست" در ایران
قدردانی خامنه‌ای
وزیر خارجه دولت یازدهم، در مصاحبه‌ای که متن آن ششم اردیبهشت در نشریه آمریکایی نیویورکر منتشر شد تاکید کرده بود که دولت حسن روحانی از برگزاری مسابقه و نمایشگاه کاریکاتور هولوکاست حمایت نمی‌کند و برگزارکنندگان آن نیازی به دریافت مجوز از دولت ندارند.
محمد جواد ظریف گفته بود این برنامه را سازمان‌های غیردولتی برگزار می‌کنند و دولت هیچ دخالت و کنترلی بر فعالیت این تشکل‌ها ندارد.
به گزارش خبرگزاری‌های ایران، مسعود شجاعی در واکنش به این سخنان خاطرنشان کرده که انتخاب او به عنوان دبیر دوسالانه کاریکاتور از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده که "جزیی از بدنه دولت است".
شجاعی هشتم خرداد خبر داد که رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای در پیامی که از سوی دفتر او ابلاغ شده از برگزارکنندگان مسابقه کاریکاتور هولوکاست قدردانی کرده است.
بیشتر بخوانید: ظریف: دولت ایران از مسابقه کاریکاتور هولوکاست حمایت نمی‌کند
تنش‌آفرینی با تائید خامنه‌ای
به گزارش خبرگزاری فارس مسعود شجاعی گفته است: «طی تماس تلفنی از سوی دفتر حضرت آقا به بنده گفته شد که ایشان فرموده‌اند این کار عالی است.»
این خبر که با گذشت سه روز از انتشارش تکذیب نشده این احتمال را تقویت می‌کند که برگزاری این نمایشگاه، به رغم مخالفت دولت حسن روحانی با تائید نزدیکان خامنه‌ای انجام شده است.
نکته‌ی قابل تامل دیگر در این ماجرا، تکرار مسابقه و نمایشگاه کاریکاتورهای هولوکاست پس از یک وقفه ده‌ساله و در دورانی است که تنش‌زدایی با کشورهای غربی از مهمترین محورهای سیاست خارجی دولت روحانی به شمار می‌رود.
نخستین نمایشگاه و مسابقه کاریکاتورهای هولوکاست حدود یک دهه پیش و در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد برگزار شد که بارها وقوع فاجعه هولوکاست را انکار کرده و آن را "افسانه" خوانده است.
رئیس دولت‌های نهم و دهم که از حمایت خاص خامنه‌ای و اقتدارگرایان برخوردار بود "محو اسرائیل از نقشه" را به یکی از شعارهای اصلی سیاست خارجی تنش‌آفرین خود تبدیل کرده بود.

تجمع دوباره مهندسان ناظر مقابل شهرداری تهران

تجمع دوباره مهندسان ناظر مقابل شهرداری تهران

گروهی از مهندسان ناظر در اعتراض به «شیوه ارجاع پروژه‌ها» به مهندسان٬ مقابل ساختمان معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران تجمع کرده‌اند.
به گزارش روز دوشنبه (دهم خرداد) خبرگزاری تسنیم٬ تجمع‌کنندگان که شامل شماری از مهندسان ناظر و مدیران شرکت‌های حقوقی نظارت هستند٬ خواستار اصلاح شیوه ارجاع کار به مهندسان و لغو تفاهمنامه شهرداری تهران با سازمان نظام مهندسی شد‌ه‌اند.
یکی از شرکت‌کنندگان در این تجمع گفته «هیچ‌گاه شفاف‌سازی برای ارجاع پروژه‌ها به مهندسان وجود نداشته» و سیستم و فرمول تعیین‌شده در بازار خدمات مهندسی٬ برای راه‌اندازان سیستم ارجاع٬ «فساد» ایجاد کرده است.
«بی‌عدالتی٬ رانت‌خواری و معرفی پروژه‌های بزرگ به شرکت‌های خاص و تعداد خاصی از مهندسان» از جمله مصادیق این فساد عنوان شده است.
مهندسان از آن رو خواستار لغو تفاهمنامه سازمان نظام مهندسی و شهرداری تهران هستند که معتقدند بر اساس این تفاهمنامه٬ پروژه‌های بالای سه هزار و ۵۰۰ متر به اشخاص حقوقی و کمتر از آن به افراد حقیقی ارجاع می‌شود.
این در حالی است که حدود ۹۵ درصد پروژه‌های ساختمانی کمتر از سه هزار و ۵۰۰ متر است و در واقع بیشتر پروژه‌ها به اشخاص حقیقی ارجاع می‌شود.
مهندسان ناظر می‌گویند این اقدام منجر به ورشکستگی شرکت‌های حقوقی نظارت شده و فساد ایجاد می‌کند.
این برای چندمین بار است که مهندسان ناظر مقابل شهرداری تهران تجمع می‌کنند. در فروردین ماه سال جاری نیز مهندسان ناظر دست‌کم دو بار مقابل شورای شهر دست به تجمع اعتراضی زده بودند.
اعتراض آنها نسبت به لغو یکطرفه تفاهم نامه بین شهرداری و نظام مهندسی و حذف نظارت سازمان نظام مهندسی و مجریان ذی صلاح بر ساخت‌وساز‌هاصورت گرفته بود.

انتقاد دولت آلمان از شلاق‌زدن دانشجویان در ایران

انتقاد دولت آلمان از شلاق‌زدن دانشجویان در ایران

مسئول امور حقوق بشر در دولت آلمان از شلاق زدن دانشجویان در ایران به شدت انتقاد کرد و آن را رفتاری "غیرانسانی و ظالمانه" از سوی دستگاه قضایی این کشور خواند. این دانشجویان فارغ‌التحصیلی خود را جشن گرفته بودند.
هفته گذشته دادستان قزوین اعلام کرد ۳۵ جوان به جرم شرکت در یک مهمانی شبانه در باغی در اطراف شهر قزوین بازداشت شده و بلافاصله با ۹۹ ضربه شلاق مجازات شدند.
اسماعیل صادقی نیارکی، دادستان عمومی و انقلاب قزوین، جرم این جوان‌ها را "هنجارشکنی" نامیده و گفته حکم ۹۹ ضربه شلاق برای تمام این افراد یک روز بعد از دستگیری آنها اجرا شده تا به گفته او "درس عبرتی باشد برای افرادی که مبادرت به هنجارشکنی می‌کنند".
"بربل کوفلر" مسئول امور حقوق بشر در دولت آلمان رو دوشنبه (۳۰ مه/ ۱۰ خرداد) این رفتار مقام‌های قضایی ایران با جوانان ایران را "غیرانسانی و ظالمانه" خواند و از آن انتقاد کرد.

در همین زمینه

خانم کوفلر گفت، به دلیل سرعت عمل قوه قضاییه در محاکمه و مجازات این ۳۵ جوان، تردید جدی وجود دارد که قانون و حقوق اساسی این جوانان در این محاکمه رعایت شده باشد.
دانشجویایی که دادستانی قزوین آنها را جلب و مجازات کرده، به‌طور دسته‌جمعی پایان دوره تحصیلی خود را جشن گرفته بودند. در اثنای این جشن و شادمانی، همه آنها بازداشت و به ۹۹ ضربه شلاق محکوم می‌شوند. این حکم بلافاصله و همانجا به اجرا گذاشته می‌شود.
اسماعیل صادقی نیارکی، دادستان عمومی و انقلاب قزوین ادعا کرده که دانشجویان شرکت‌کننده در جشن "نیمه عریان" بودند، "مشروبات الکلی" مصرف کرده و "رفتار منافی عفت" داشته‌اند.

اجرای حکم اعدام محمدرضا حدادی متوقف شد

اجرای حکم اعدام محمدرضا حدادی متوقف شد

وکیل مدافع محمدرضا حدادی از توقف حکم اعدام موکلش در آخرین ساعات خبر داد. حدادی متهم است که در ۱۵ سالگی مرتکب قتل شده است. سازمان عفو بین‌الملل درخواست لغو احکام اعدام تمام کودک‌مجرمان را دارد.
وکیل مدافع محمدرضا حدادی به خبرگزاری ایسنا گفت که قرار بود حکم اعدام موکلش امروز سه‌شنبه (۱۱ خرداد / ۳۱ مه) اجرا شود، اما مسئولان قضایی تصمیم گرفتند که حکم او "فعلا" اجرا نشود.
به گزارش خبرگزاری نسیم، حسین احمدی‌نیاز درباره تصمیم به ارجاع پرونده موکلش به دیوان عالی کشور گفت: «در تشکیلات جدید قانون آیین دادرسی کیفری این باب ایجاد شده که به دلیل اینکه زمان ارتکاب بزه و اتهام در سن ۱۵ سالگی بوده و این فرد آن زمان کودک بوده و متوجه عقوبت امر نبوده، بتواند در دیوان عالی کشور اعاده دادرسی داشته باشد.»
او افزود: «مدارک جدیدی بدست آوردیم که نشان از بی گناهی موکلم دارد.»
احمدی‌نیاز گفت که موکلش به دلیل فقدان توانایی مالی دسترسی به وکیل نداشته و او به عنوان وکیل رایگان به پرونده ورود پیدا کرده است. او خطاب به رئیس قوه قضائيه گفت: «با توجه به اینکه مقررات آیین دادرسی کیفری در باب اطفال و کودکان و افراد زیر ۱۸ سال خاص محسوب می شود و این لازمه رسیدگی مجدد است، از رئیس قوه قضاییه استدعا دارم دستور شایسته جهت برخورداری موکل از تاسیسات قانون جدید آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی را بدهد تا بتوانیم از تاسیسات قانونی برای نجات وی استفاده کنیم.»
پدر محمدرضا حدادی روز دوشنبه به دویچه وله گفته بود که دایره اجرای احکام با او تماس گرفته و خبر احتمال به دار آویخته شدن پسرش در روز سه‌شنبه در زندان شیراز را به او داده است.
بیشتر بخوانید: "حکم اعدام محمدرضا حدادی به اجرای احکام رفته است"
حکم اعدام محمدرضا حدادی تا کنون دوبار تا مرحله اجرا رفته اما متوقف شده است. به گفته پدر حدادی‌ خانواده مقتول تقاضای اجرای حکم را کرده بودند و از این رو حکم به اجرای احکام رفته بود.
محمدرضا حدادی متولد ۲۷ اسفند ۱۳۶۶ است. او متهم است به اینکه در ۱۵ سالگی مرتکب سرقت و قتل شده است. او در تحقیقات اولیه و در دادگاهی که در ۸ آبان ۱۳۸۲ برگزار شد به قتل و سرقت اعتراف کرده بود، اما سپس در ۱۶ آبان همان سال در نامه‌ای به دادگاه نوشت که یکی از متهمان با وعده پرداخت پول از او خواسته که با توجه به صغر سن ارتکاب قتل را بر عهده گیرد. حدادی همچنین نوشته بود که فریب متهم دیگر را خورده و در ارتکاب جرم نقشی نداشته است.
نجات جان ۵ کودک‌مجرم در ماه‌های اخیر
رها بحرینی، پژوهشگر سازمان عفو بین‌الملل، به دویچه وله گفت که در ماه‌های اخیر با اطلاع‌رسانی گسترده و فشار سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی اجرای حکم اعدام حداقل پنج کودک‌مجرم متوقف شده، که آخرین‌شان محمدرضا حدادی است.
خانم بحرینی درباره علت توقف این احکام در ماه‌های اخیر گفت که هزینه اجرای احکام کودک‌مجرمان برای مقامات ایران فوق‌العاده بالا رفته و این نتیجه سالها تلاش وکلا در داخل ایران و فعالیت‌های مدافعان حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر است.
خانم بحرینی به لزوم تغییر قانون مجازات اسلامی در مورد صدور حکم اعدام برای افرادی که پیش از رسیدن به سن ۱۸ سالگی مرتکب جرم شده‌اند گفت: «به نظر می‌آید در این میان در دستگاه قضایی ایران اراده‌ای برای متوقف کردن حکم اعدام نوجوانان به وجود آمده و این امیدوارکننده است. ولی هنوز تلاش‌های زیادی لازم است تا قانون مجازات اسلامی عوض شود، چون قانون به قضات امکان می‌دهد که چنین احکامی را صادر کنند.»
پژوهشگر سازمان عفو بین‌الملل گفت که درخواست این نهاد حقوق بشری از مقامات قضایی ایران این است که حکم همه کسانی را که هنگام ارتکاب جرم زیر ۱۸ سال داشته‌اند لغو کنند و احکام جایگزین متناسب پس از دادرسی‌های عادلانه صادر کنند و با اصلاح قانون مجازات اسلامی به تعهدات بین‌المللی خود در رابطه با کنوانسیون حقوق کودک عمل کنند که ایران دو دهه است آن را امضا کرده است.

علی لاریجانی ریاست طویله دهم را برعهده گرفت

علی لاریجانی ریاست طویله دهم را برعهده گرفت

پس از تایید اعتبارنامه ۲۸۲ نماینده مجلس، علی لاریجانی با ۲۳۷ رای به عنوان رئیس مجلس دهم برگزیده شد. مسعود پزشکیان و علی مطهری از لیست امید نیز به عنوان نائب رئیس اول و دوم انتخاب شدند.
علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس دهم انتخاب شد علی لاریجانی به عنوان رئیس مجلس دهم انتخاب شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در روز سه‌شنبه (۱۱ خرداد/۳۱ مه) در سومین نشست کاری خود اعضای هیات رئیسه مجلس برای سال اول را برگزیدند.
بیشتر بخوانید: علی لاریجانی رئیس موقت مجلس دهم شد
بنا به گزارش خبرگزاری ایسنا اعتبارنامه ۲۸۲ نماینده مجلس پس از بررسی در ۱۵ شعبه مربوطه تایید شد. علی لاریجانی که پیشتر به عنوان رئیس موقت مجلس انتخاب شده بود در رای‌گیری جدید نیز با ۲۳۷ رای ریاست مجلس دهم را برعهده گرفت.
مصطفی کواکبیان نیز خود را نامزد پست ریاست مجلس کرده بود که پس از اندک زمانی انصراف خود را اعلام کرد، اما این انصراف پذیرفته نشد. ۱۱ نماینده به کواکبیان رای دادند و آرای سفید نیز ۲۸ مورد بود.
هنوز سرنوشت مینو خالقی، نماینده مردم اصفهان روشن نیست. گفته می‌شود که اعتبارنامه خالقی به شعبه بررسی ارسال نشده است.
بیشتر بخوانید: علی مطهری: وزیر کشور به خاطر کوتاهی در پرونده مینو خالقی باید استیضاح شود
محمدرضا عارف، نماینده اول تهران از لیست امید نتوانست ریاست مجلس را بدست بگیرد محمدرضا عارف، نماینده اول تهران از لیست امید نتوانست ریاست مجلس را بدست بگیرد

انتخاب نائب رئیس اول و دوم مجلس
علی مطهری نماینده تهران، مسعود پزشکیان نماینده تبریز، محمد دهقانی نماینده چناران و حمیدرضا حاجی بابایی نماینده همدان کاندیدای احراز مقام‌های نائب رئیس اول و دوم مجلس بودند که سرانجام مسعود پزشکیان با ۱۵۸ رای به عنوان نائب (نواب) رئیس اول و علی مطهری با ۱۳۳ رای به عنوان نائب رئیس دوم مجلس انتخاب شدند.
مطهری در رای‌گیری ۹ خرداد نیز ۱۳۲ رای کسب کرده بود، اما محمد دهقان، عضو مرکزیت جبهه پایداری تنها با کسب ۱۱۸ رای، بازنده اصلی این رقابت‌ها بود. دهقان در رای‌گیری دو روز پیش ۱۳۶ رای بدست آورده بود و نائب رئیس دوم موقت شده بود.
پزشکیان، وزیر بهداشت دردولت خاتمی است و از نمایندگان اصلا‌ح‌طلب به شمار می‌آید. علی مطهری نیز در انتخابات ۷ اسفند در لیست امید قرار داشت که پس از محمدرضا عارف بیشترین آرای مردم تهران را کسب کرد.
بیشتر بخوانید: انتخاب رئیس مجلس دهم و وزن فراکسیون‌های مختلف
با انتخاب ۶ دبیر و سه کارپرداز ترکیب هیات رئیسه مجلس مشخص شد. بر اساس گزارش خبرگزاری ایلنا از ۱۲ عضو هیات رئیسه مجلس دهم ۷ نفر با رای اصلاح‌طلبان و حامیان دولت توانستند در مقابل رقبایشان به پیروزی برسند.
۵ نفر از اعضای هیات رئیسه مستقیماً از فراکسیون امید به شمار می‌آیند. علی لاریجانی و بهروز نعمتی که از فراکسیون ولایت معرفی شده بودند، تنها با آرای اصلاح‌طلبان توانستند در ترکیب هیات رئیسه مجلس دهم حضورداشته باشند.
در میان دبیران هیات رئیسه مجلس نیز محمد قسیم عثمانی از فراکسیون امید تنها نماینده اهل سنت در هیات رئیسه مجلس دهم محسوب می‌شود.

وعده‌های جدید روحانی به مردم مناطق کردنشین ایران

وعده‌های جدید روحانی به مردم مناطق کردنشین ایران

حسن روحانی بر لزوم تقسیم مشاغل و مسئولیت‌ها بدون توجه به تعلق قومی یا مذهبی و بر پایه شایسته‌سالاری تاکید کرد. او گفت که دولت می‌خواهد با فعال کردن واحد پتروشیمی و عرصه گردشگری رشد اقتصادی مناطق کردنشین را میسر کند.
رئیس جمهور ایران روز سه‌شنبه (۱۱ خرداد / ۳۱ مه) اعلام کرد که "تبعیض قومیتی" را نمی‌پسندد و خواستار آن است که "اصل در استخدام شایستگی باشد". او گفت که تعلق به یک قوم یا یک مذهب نباید اساس انتخاب افراد برای واگذاری مسئولیت‌ها قرار گیرد.
روحانی طی سخنرانی‌اش در مهاباد، از شهرهای کردنشین آذربایجان غربی، گفت: «نباید بین مذاهب و اقوام تبعیض قائل شویم و اصل اساسی در مسئولیت‌ها باید شایستگی باشد و هر کس در هر منطقه‌ای دارای شایستگی بالاتر است باید متناسب با توانایی‌هایش زمینه فعالیت و بالندگی برای او مهیا شود.» طبق گزارش رسانه‌های ایران، تاکید روحانی بر برابری شیعیان و سنی‌ها بوده است.
او در بخش دیگری از سخنرانی خود در همین زمینه گفت: «به مسئولان اعلام می‌کنم که در استخدام و جذب باید به علم، دانش، تعهد و شایستگی توجه داشته باشند و دقت کنند که مسأله قومیت کوچکترین اثری در این پروسه نداشته باشد.»
روحانی بر "ایرانی بودن" و "مسلمان بودن" به عنوان عناصر اصلی ایجاد حس همبستگی میان مردم ایران اشاره کرد و گفت که "مسئله قومیت در مرحله سوم است".
بحث درباره آنکه کدام عناصر می‌توانند حس همبستگی را در میان مردم و اقوام گوناگون در ایران تقویت کنند بحثی صد ساله در ایران است.
راه‌اندازی واحد پتروشیمی و رشد گردشگری
روحانی در سخنرانی خود همچنین به برنامه‌ جمهوری اسلامی برای رشد اقتصادی مناطق کردنشین پرداخت. او گفت که قرار است امروز سه‌شنبه واحد عظیم پتروشیمی با تولید ۳۰۰ هزار تن محصول سالانه در مهاباد افتتاح شود. به گفته او، ۱۶۹۰ کیلومتر راه برای مسیر لوله گاز استفاده شده تا در مناطق غربی از جمله کرمانشاه، سنندج، مهاباد و میاندوآب گاز و پتروشیمی در دسترس باشد.
روحانی تاکید کرد که فعالیت واحد پتروشیمی یاد شده و توسعه "صنایع پایین دستی پتروشیمی" باعث ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی منطقه می‌شود. او در عین حال خطاب به منتقدان جمهوری اسلامی در زمینه عدم برنامه‌ریزی برای رشد صنعتی مناطق کردنشین گفت: «آنها که به دروغ می‌گویند جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد در مناطق کردنشین همواره کشاورزی باشد و هیچ‌گاه صنعت وارد این منطقه نشود با چشم باز متوجه دروغ‌های خود بشوند چرا که جمهوری اسلامی ایران برای رشد و تکامل و صنعتی کردن مناطق غربی کشور و کردنشین همه توان خود را به کار می‌گیرد.»
رئیس جمهور ایران در عین حال از اشتغال متخصصان مختلف از سراسر کشور در این پروژه به دلیل پیچیدگی آن خبر داد. او گفت: «اگر در منطقه‌ای پروژه‌ای عظیم صنعتی ایجاد می‌شود در شرایط مساوی باید از مردم بومی آن منطقه استفاده کنیم اما در عین حال یک صنعت پیچیده در زمان ساخت و تجهیز نیازمند متخصصان مختلف از سراسر کشور است. برای دولت همه افراد سرزمین ایران به چشم واحد هستند و بدانیم اگر عده‌ای متخصص امروز مهمان شهرستان مهاباد هستند به نفع رونق آینده شهرستان و باعث رفت و آمدهای بیشتر به منطقه خواهد بود.»
روحانی از گردشگری نیز به عنوان عرصه‌ای دیگر برای ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی مناطق کردنشین نام برد. او گفت: «با وجود امنیت بالا در آذربایجان غربی و مهاباد این منطقه باید تبدیل به مرکز گردشگری برای ایرانیان و مردم جهان شود. گردشگری برای اشتغال زمینه‌های خوبی را ایجاد می‌کند و باید در این رابطه مسئولان اقدامات لازم را انجام دهند.»
آموزش زبان مادری
روحانی گفت که به تنوع قومی و زبانی اقوام مختلف ایران احترام می‌گذارد. او به این اشاره کرد که قرار است مراکزی در کردستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و دیگر شهرها ایجاد شوند "تا مردم بتوانند زبان مادری خود را به خوبی بیاموزند".
یک روز پیش از سخنرانی حسن روحانی در مهاباد، دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی اعلام کرد که دولت دستور آموزش زبان‌های کردی و ترکی در مدارس مناطق قومی را صادر کرده است. علی یونسی گفت که طرح آموزش زبان کردی در مدارس استان کردستان اجرا شده و در صورت فراهم شدن زیرساخت در دیگر مناطق کشور نیز اجرا می‌شود.
یونسی از مناطق و زبان‌های دیگر نام نبرد، اما به گفته کارشناسان امور اقوام به غیر از زبان‌های کردی و ترکی، از تدریس عربی در استان خوزستان، بلوچی در استان سیستان و بلوچستان و ترکمنی در شمال کشور هم صحبت شده است.
روحانی گفت که هدف اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی در کشور است و هم اکنون در این زمینه در حال مذاکره با وزارت آموزش و پرورش است.
آموزش به زبان مادری در اصول ۱۵ و ۱۹ قانون اساسی ایران قید شده، اما به آن عمل نشده است.
رئیس جمهور ایران در آستانه انتخابات ریاست جمهوری نیز وعده آموزش زبان‌های مادری اقوام را داده بود، اما تاکنون این وعده عملی نشده است.
روحانی ابراز امیدواری کرد که دولت و مجلس جدید همکاری بیشتری برای پیشبرد امور با هم داشته باشند. علی یونسی، دستیار روحانی در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، پیش از این بارها درباره تدریس زبان مادری در مدارس مناطق قومی صحبت کرده بود. اما خود او بعدها به عدم اجرای آن اعتراف و تائید کرد که فراهم کردن زمینه تحصیل به زبان مادری در مدارس برای اقوام با "برخی مقاومت‌ها" روبرو بوده است.

یونسی: زبانهای کردی و ترکی در مدارس آموزش داده می شود

یونسی: زبانهای کردی و ترکی در مدارس آموزش داده می شود
 
علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهوری ایران در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی، روز دوشنبه گفت زبانهای محلی کردی و ترکی در مناطقی که زبان اصلی مردم محلی این زبانهاست در مدارس درس داده خواهد شد.

یونسی به خبرگزاری ایرنا گفت: "این طرح در مدارس استان کردستان اجرا شده و در صورت فراهم شدن زیرساخت در دیگر مناطق کشور نیز اجرا می شود."

به نوشته رسانه های ایران اقوام ساکن در ایران خواستار تدریس در مدارس به زبان مادری خود هستند. حق تدریس به زبان مادری در قانون اساسی ایران دیده شده، اما تا کنون اجرا نشده است.

یونسی با اشاره به تدریس زبان کردی در دانشگاه کردستان گفت: " ایجاد رشته زبان و ادبیات کُردی در مراکز آموزش عالی از سال ها پیش یکی از مطالبه های مردم این استان بود."

دوشنبه، خرداد ۱۰، ۱۳۹۵

رفسنجانی: دولت نمی‌تواند در مورد حصر کاری کند

رفسنجانی: دولت نمی‌تواند در مورد حصر کاری کند

هاشمی رفسنجانی می‌گوید درباره مشکل حصر رهبران جنبش سبز نباید از دولت توقعی داشت. او درباره آینده مناسبات ایران و آمریکا نیز گفت "آمریکایی‌ها باید چند سالی نرمش به خرج بدهند و امتیاز بدهند تا مسئولان ایران اعتماد کنند".
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت در گفت‌وگو با وبسایت خبری "آفتاب‌نیوز" که متن آن روز دوشنبه (۱۰ خرداد/ ۳۰ مه) منتشر شده، درباره عملکرد حسن روحانی، بازداشت خانگی رهبران جنبش سبز، شانس روحانی در انتخابات ریاست جمهور ۱۳۹۶ و آینده مناسبات ایران و آمریکا اظهارنظر کرده است.
درباره روابط ایران و آمریکا هاشمی رفسنجانی گفته این روابط مسأله مهمی هم برای ایران و هم برای آمریکاست: «آمریکایی‌ها حتی بیشتر از ما می‌خواهند می‌خواهند که با ما رابطه داشته باشند.» به گفته او آیت‌الله خمینی هیچگاه موافق این رابطه نبود و آیت‌الله خامنه‌ای هم هیچ‌وقت این مسئله را به صورت "رابطه" مطرح نکرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت می‌گوید تنها اقدامی که آیت‌الله خامنه‌ای کرد، این بود که حدود یک سال قبل از اینکه دولت آقای روحانی بیاید با میانجی‌گری سلطان عمان با مذاکرات محرمانه با آمریکا در عمان موافقت کرد. به گفته هاشمی دو جلسه از این مذاکرات هم برگزار شد اما معلوم شد که به‌جایی نمی‌رسد چون حرف‌های دو طرف خیلی با هم فاصله داشت. بعدا که حسن روحانی آمد در همان مذاکرات ۱+۵ که جریان داشت، گفت‌وگوهایی انجام شد.
"آمریکایی‌ها چند سالی نرمش به خرج بدهند"
رفسنجانی درباره آینده روابط دو کشور پس از توافق هسته‌ای گفته اگر آمریکایی‌ها عقل به خرج بدهند و درست عمل کنند، می‌توانند به‌جای خوبی برسند. او نقش آمریکا در بهبود مناسبات دو کشور را بیشتر از ایران می‌د‌اند: «احتیاج دارد که اینها چند سالی نرمش به خرج بدهند و امتیاز بدهند تا مسؤولان ایران اعتماد کنند.»
هاشمی رفسنجانی در عین‌حال به‌طور تلویحی به کارشکنی در داخل ایران پس از توافق هسته‌ای برای جلوگیری از بهبود رابطه با آمریکا نیز اشاره کرده است: «مذاکرات هسته‌ای خوب بود و نسبتاً قوی عمل کردند و به نفع ما هم عمل می‌کردند. از این طرف هم گفته می‌شد نباید با آمریکا رابطه‌ سیاسی - اقتصادی داشته باشیم.»
به گفته رفسنجانی آمریکایی‌ها "دلشان می‌خواست که قبل از هواپیمای فرانسوی، بوئینگ را به ما بفروشند. بعداً آمدند و اجازه دادند. ولی دیدند در ایران زمینه ندارند. رئیس‌جمهور آنجا مورد اعتراض قرار می‌گیرد و کارشان مشکل می‌شود".
او درباره احتمال دیدار حسن روحانی با باراک اوباما و تاثیر این دیدار در روابط دو کشور گفته است که در شرایط کنونی احتمال چنین دیدار وجود ندارد: «وقتی رهبری مخالف باشند، آقای روحانی این کار را نمی‌کنند. حتی آن تلفنی که کردند، در آنجا به ایشان فشار آمد که تلفن کردند. فکر می‌کنم در این شرایط زمینه‌ ملاقات آقای روحانی نیست و آقای روحانی هم اقدام نمی‌کند.»
"دولت در باره حصر نمی‌تواند کاری بکند"
به نظر هاشمی رفسنجانی، دولت روحانی همین امسال می‌تواند کارهای بزرگی انجام دهد و وضع را در کشور عادی کند. او می‌گوید: «فعلاً که بحران بیکاری، گرانی و اختلافات‌داخلی نگران‌کننده است. البته اختلافات می‌تواند معمولی باشد و در همه جا احزاب با هم رقابت کنند. اگر اخلاق سیاسی داشته باشیم، ضرری ندارد و این مهم نیست. اما این وضع فعلی باید عوض و بهتر شود.»
هاشمی رفسنجانی به مشکلات ایران در منطقه نیز اشاره کرده و می‌گوید «الان در منطقه کشورهای عربی و مسلمان علیه ما جبهه گرفتند و این مسأله آسانی نیست و باید حل شود. دست ما در عراق، سوریه، لبنان، افغانستان و یمن، به خاطر مصالح آنجا بند شده است و نمی‌توان به آسانی آنجا را رها کرد و ادامه‌اش هم واقعاً کار سختی است.»
او درباره بازداشت خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد یادآوری کرده که «درباره حصر نباید از دولت توقعی داشته باشید. دولت نمی‌تواند کاری بکند. فعلاً در این فضا، پیش‌بینی آن یک مقدار آسان نیست. البته می‌تواند تحولی پیش بیاید و نمی‌خواهم منفی بگویم. نمی‌توانم پیش‌بینی کنم.»
پایان دادن به فضای امنیتی در ایران و رفع حصر سه چهره منتقد حکومت از وعده‌های حسن روحانی در انتخابات ۱۳۹۲ بود.
هاشمی رفسنجانی درباره انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ نیز گفته است: «اگر وضع عمومی همین‌گونه باشد و مردم را داشته باشیم که داریم، به‌نظرم نتیجه روشن است. ولی اگر دست‌های دیگری دخالت کنند، بحث‌ جداگانه است.»
به طور معمول در تاریخ جمهوری اسلامی، ریاست جمهوری افراد همواره دو دوره‌ای و هشت ساله بوده، اما مخالفان حسن روحانی می‌کوشند عمر دولت او را چهار ساله کنند. انتخابات ریاست جمهوری بعدی خرداد ۱۳۹۶ برگزار خواهد شد.
"هیچ سیاستمداری خیالش راحت راحت نیست"
در این گفت‌گو از هاشمی رفسنجانی درباره یکی از اظهارات اخیرش نیز سئوال شده است. او پس از انتخابات هفتم اسفند گفته بود: «با توجه به فضایی که پیش آمده و به آن رشدی که مردم از لحاظ درک و شعور و آگاهی رسیده‌اند، من با خیال راحت می‌توانم از این دنیا وداع کنم.»
رفسنجانی توضیح داده که این اظهارنظرش "متوجه نقطه خاصی" بود: «سیاست دنیا، سیاست منطقه و سیاست داخلی همیشه در تحول است. هیچ سیاستمداری خیالش راحت راحت نیست. مخصوصاً اینکه کشورها و افرادی دشمن هستند. ما دشمن کم نداریم. به همین‌خاطر خیال هیچ‌کس راحت نیست.»
رئیس مجمع تشخیص مصلحت به "آفتاب‌نیوز" گفته است: «آن جمله من مربوط به یک ناراحتی، یعنی مربوط به انحراف اجرایی کشور بود. آن حالت هر کسی را نگران می‌کرد که کشور را دارند به‌گونه‌ای اداره می‌کنند که به بن‌بست و شاید به جنگ می‌رسد. من نمی‌گویم که آنها سوءنیت داشتند، تفکرشان این بود و با این تفکر در کشور خیلی اشکالات ایجاد کردند.»
رفسنجانی افزوده «من نگران بودم که این به کجا می‌رسد. البته یک عده‌ای فریب ظاهر‌کاری‌ها مثل مسکن مهر و یارانه‌ها و امثال آنها را می‌خورند. اینها کارهای روبنایی است... اگر یارانه را صرف تولید و اشتغال کنند و در هر خانه یک نفر شاغل باشد، احتیاج به یارانه نیست که به هر نفر ماهی ۴۵ هزار تومان بدهیم. واقعاً نگران بودیم که این انقلاب کجا می‌رسد.»

هفته‌نامه «۹دی» بار دیگر توقیف شد

هفته‌نامه «۹دی» بار دیگر توقیف شد

هیئت نظارت بر مطبوعات به توقیف هفته‌نامه "۹ دی" رای داد. این چندمین بار است که این هفته‌نامه توقیف می‌شود. هیئت نظارت همچنین به استناد قانون مطبوعات به سه نشریه دیگر به دلیل انتشار مقالاتی تذکر کتبی داد.
حمید رسایی، نماینده افراطی پیشین مجلس و صاحب امتیاز و مدیر مسئول هفته‌نامه ۹ دی. او از طرفداران احمدی‌نژاد است حمید رسایی، نماینده افراطی پیشین مجلس و صاحب امتیاز و مدیر مسئول هفته‌نامه "۹ دی". او از طرفداران احمدی‌نژاد است
براساس گزارش دبیرخانه هیئت نظارت بر مطبوعات، در جلسه روز دوشنبه (۱۰ خرداد/۳۰ مه) محتوای مطالب هفته‌نامه "۹ دی" بررسی و "به دلیل انتشار مطالب مغایر با بند ٨ و ١١ ماده ٦ قانون مطبوعات و بی‌توجهی به مصوبات شورایعالی امنیت ملی"، این نشریه توقیف و پرونده آن به دادگاه ارجاع شده است.
هفته‌نامه "۹ دی" در سال‌ها گذشته چندین بار لغو امتیاز شده اما پس از مدت کوتاهی دوباره انتشار خود را از سر گرفته است. حمید رسایی، صاحب امتیاز و مدیر مسئول این هفته‌نامه است که دیدگاه‌های گرایش تند و افراطی جناح اصول‌گرای حاکمیت جمهوری اسلامی در ایران را بازتاب می‌دهد.
۹ دی آخرین بار سال گذشته (۱۲ مراد ۱۳۹۴) به دلیل انتقادهای تندش از مذاکرات هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی توقیف شده بود. حمید رسایی در دو دوره هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی نماینده بود اما در انتخابات دوره دهم مجلس رد صلاحیت شد. او از حامیان سرسخت محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور سابق است.
بنابر گزارش رسانه‌های ایران هم‌چنین نشریه "چشم‌انداز ایران"، به دلیل انتشار مقاله‌ای با عنوان "عاشورا، استبداد و فضیلت"، هفته‌نامه "پایتخت کهن" به دلیل انتشار مقاله‌ای با نام "اگر فقیه عالیقدر ..." و نشریه "رمز عبور" با درج مقاله‌ای با عنوان "بتن‌ریزی در قلب دانشگاه"، به استناد بند ١١ ماده ٦ قانون مطبوعات تذکر کتبی گرفته‌اند.
نشریه "رمز عبور" به "جبهه پایداری" و هواداران محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور سابق ایران نزدیک است. هفته‌نامه "پایتخت کهن"، نشریه‌ای توسعه‌گرا با گرایش میانه‌رو و اصلاح‌طلبی است. فریبا عباسی، مدیر مسئول این نشریه است و از پاییز ۱۳۹۳ به‌طور مرتب و هفتگی منتشر می‌شود.
صاحب‌امتیاز و مدیرمسئول نشریه "چشم‌انداز ایران"، لطف‌الله میثمی است که دیدگاه‌های فعالان ملی-مذهبی‌ها را بازتاب می‌دهد. میثمی از اعضای اولیه سازمان مجاهدین خلق بود که پس از انقلاب ۵۷ ایران از این سازمان فاصله گرفت.

انتخاب رئیس مجلس دهم و وزن فراکسیون‌های مختلف

انتخاب رئیس مجلس دهم و وزن فراکسیون‌های مختلف

نام اکثریت نمایندگان مجلس دهم در فهرست "امید" قرار دارد، اما سرلیست این فهرست رقابت بر سر ریاست را به لاریجانی باخت. اصول‌گرایان تندرو نتیجه انتخابات رئیس موقت مجلس را شکست اصلاح‌طلبان وانمود می‌کنند.
یک‌شنبه نهم خرداد، انتخابات هیئت رئیسه موقت دهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شد و علی لاریجانی با کسب ۱۷ رأی بر صندلی ریاست تکیه زد.
۱۶۶ نفر از راه‌یافتگان به مجلس دهم در فهرست "امید" قرار داشتند که از حمایت اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان حامی دولت برخوردار بودند. سرلیست این فهرست از تهران، محمدرضا عارف در رقابت با لاریجانی ۱۰۳ رأی بیشتر کسب نکرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمد نبی حبیبی، دبیرکل حزب موئتلفه اسلامی معتقد است که نتیجه انتخابات هیئت رئیسه موقت مجلس و پیروزی لاریجانی "به گمانه‌زنی‌های شش ماهه اخیر پایان داد و نسبت اکثریت و اقلیت را شفاف کرد".
بیشتر بخوانید: علی لاریجانی رئیس موقت مجلس دهم شد
نسبت ناروشن اقلیت و اکثریت
رسانه‌های نزدیک به اصول‌گرایان تندرو، از جمله روزنامه‌های جوان، وطن امروز و کیهان نیز تیتر اصلی نسخه روز دوشنبه خود را به انتخابات روز گذشته اختصاص داده و نظر حبیبی را به زبان‌های مختلف تکرار کرده‌اند.
روزنامه جوان در مطلبی زیر عنوان «حباب "اکثریت اصلاح‌طلبان" ترکید» این جریان را به عوام‌فریبی، آمارسازی و ایجاد توهم درباره کسب اکثریت کرسی‌های مجلس دهم متهم کرده است.
علی لاریجانی، بر مسند ریاست موقت مجلس علی لاریجانی، بر مسند ریاست موقت مجلس
با این همه شواهد نشان می‌دهد، آرایی که به نفع لاریجانی به صندوق‌ها ریخته شده متعلق به طیف گوناگونی از جریان‌های سیاسی است که شامل تندروهای جبهه پایداری، اعتدال‌گرایان حامی دولت و شماری از اصلاح‌طلبان نیز می‌شود.
در مجلس نهم تندترین حمله‌ها به لاریجانی از سوی افراطیونی انجام می‌شد که اکنون در مقابله با اصلاح‌طلبان مجلس دهم از او پشتیبانی کرده‌اند.
شماری از ناظران احتمال می‌دهند "فراکسیون ولایت" که برای توافق بر سر ریاست موقت مجلس دهم شکل گرفته در آینده نزدیک به چند فراکسیون تفکیک شود و بخشی از آنها که حامیان لاریجانی و دولت محسوب می‌شوند در تصمیم‌گیری‌های مهم با فراکسیون امید هماهنگ باشند.
بیشتر بخوانید: رایزنی‌های آشکار و پنهان برای انتخاب رئیس مجلس دهم
سهم فراکسیون امید و جبهه پایداری
برخی اصلاح‌طلبان، از جمله عباس عبدی در روزهای گذشته نامزدی عارف برای کرسی ریاست مجلس دهم را کاری نادرست خوانده و هشدار داده بودند که این اقدام لاریجانی را به رأی تندروها وابسته می‌کند و به امتیازدادن به آنها می‌کشاند.
ظاهرا انتخاب محمد دهقان، عضو مرکزیت جبهه پایداری به سمت نایب دوم رئیس مجلس، امتیازی است که حامیان لاریجانی به این گروه داده‌اند.
بسیاری از ناظران، جبهه پایداری را بزرگترین بازنده انتخابات دهمین دوره مجلس می‌دانند. این جبهه در مجلس نهم بیش از ۸۰ کرسی را در اختیار داشت و در مجلس کنونی به کمتر از ۲۴ کرسی دست یافته است.
به این ترتیب کسب ۱۳۶ رأی توسط دهقان در انتخابات روز یک‌شنبه نمی‌تواند گویای وزن واقعی جبهه پایداری در مجلس دهم باشد.
از سوی دیگر مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت محمد خاتمی، نماینده اصلاح‌طلب تبریز و نامزد فراکسیون امید با کسب ۱۵۴ رأی نایب اول رئیس موقت مجلس دهم شده است.
مجلس دهم ۲۹۰ کرسی دارد ودر رأی‌گیری برای انتخابت رئیس موقت این مجلس ۲۷۹ نفر شرکت کردند.
بیشتر بخوانید: انتخاب رئیس مجلس دهم و "تلاش برای تطمیع منتخبان"
هیئت رئیسه موقت مجلس دهم هیئت رئیسه موقت مجلس دهم
احتمال تغییر ترکیب هیئت رئیسه
محمدعلی وکیلی، نماینده تهران در مجلس جدید می‌گوید فهرست امید "با اجماع اصلاح‌طلبان، اعتدالیون و اصولگرایان معتدل تشکیل شد" و از ابتدا هم قرار نبود همه ۱۶۶ نفری که از این فهرست به مجلس دهم راه یافته‌اند عضو فراکسیون امید باشند.
بنابر گزارش‌ها سخنگوی فراکسیون امید با تاکید بر موقتی بودن ترکیب کنونی هئیت رئیسه ابراز اطمینان کرده که در هیئت رئیسه دائمی مجلس دهم تعداد اصلاح‌طلبان بیشتر باشد و علی مطهری، نماینده مورد حمایت فهرست امید جای دهقان را بگیرد.
انتخابات هیئت رئیسه دائم پس از بررسی اعتبارنامه دو سوم راه‌یافتگان به دهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود.
مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم‌سالاری نهم خرداد به خبرگزاری ایسنا گفت: «واقعیت این است که ۴۰ – ۵۰ نفر از دوستانی که با ما عکس یادگاری می‌گرفتند رفتند و زنبیل‌شان را جای دیگری گذاشتند و این حالت، حالت خوبی نیست.»
او معتقد است که فراکسیون‌های مجلس باید تجلی احزاب سیاسی باشند و نظری که نمایندگان اعلام می‌کنند "نظر فراکسیونی" باشد.
لاریجانی مدیون تندروها
عباس عبدی ضمن اشتباه خواندن رقابت عارف با لاریجانی ابراز امیدواری می‌کند که این آخرین اشتباه اصلاح‌طلبان باشد: «مسئله اصلی این بود که مرزهای بوجود آمده میان افراطیون و میانه‌روهای اصول‌گرا از میان نرود که متاسفانه با این کار، آنها را به هم نزدیک کردند و حداقل این که لاریجانی را مدیون تندروها کردند.»
فراکسیون امید شامگاه شنبه، هشتم خرداد و پیش از برگزاری انتخابات هیئت رئیسه مجلس دهم تشکیل جلسه داد. گفته می‌شود حدود ۱۱۵ نفر در این نشست شرکت کرده‌اند.
عبدی درباره ترکیب مجلس دهم به سایت "فرارو" می‌گوید، ترکیب کلی دو جناح اصلی در این مجلس تا حدودی مساوی است و "تعداد ۵۰ نفری هستند که بر حسب وضعیت تصمیم می‌گیرند".
او با بیان این که انتخابات روز یک‌شنبه "تازه اول بازی است" گفت: «اصولگرایان مشکلات زیادی دارند و با این چیزها نمی‌توانند مسئله خود را حل کنند.»
بیشتر بخوانید: دو نماینده اهل سنت به هیئت رئیسه موقت مجلس راه یافتند
مجلس موافقان و مخالفان برجام
بسیاری از تحلیلگران انتخابات دهمین دوره مجلس را رقابت میان حامیان و مخالفان دولت، به ویژه رویارویی منتقدان سرسخت توافق هسته‌ای و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و موافقان آن ارزیابی کرده‌اند.
در جریان بررسی برجام در مجلس نهم، اصول‌گرایان افراطی و اعضای جبهه پایداری تلاش زیادی برای سنگ‌اندازی در راه به نتیجه رسیدن توافق هسته‌ای داشتند.
سایت خبری "عصر ایران" با اشاره به نقش تعیین‌کننده لاریجانی در تصویب برجام در تحلیل انتخابات هیئت رئیسه مجلس نوشت: «در واقع برجام ووقایع پیرامونی‌اش، یک دگرگونی اساسی در بافت سیاست داخلی ایران به وجود آورد و آن، کمرنگ شدن دو قطبی "اصلاح‌طلب – اصول‌گرا" و تبدیل تدریجی آن به تقابل دو طیف "میانه‌رو - تندرو" بود».
بر این اساس به نظر می‌رسد نزدیکی لاریجانی به اصول‌گرایان تندرو دوام نداشته باشد؛ چنان که سخنگوی فراکسیون امید گفته عارف قصد ندارد برای ریاست دائم مجلس کاندید شود و به این ترتیب علی لاریجانی در انتخابات بعدی نیازی به آرای افراطیان نخواهد داشت.
هشدار عضو پایداری به لاریجانی
تنها یک روز پس از رأی‌گیری برای انتخاب هیئت رئیسه موقت مجلس دهم، جواد کریمی قدوسی، عضو جبهه پایداری در مشهد لاریجانی را تهدید کرد که در صورت بی‌توجهی به مواضع این گروه برخوردهای گذشته با او تکرار می‌شود.
کریمی قدوسی دوشنبه، دهم خرداد به خبرگزاری ایلنا گفت: «درجلسه‌ای که با لاریجانی داشتیم، انتقادهای‌مان را به عملکرد ایشان به‌صورت صریح و شفاف بیان کردیم و ایشان هم این خطوط قرمز را پذیرفتند».
او درباره این خطوط قرمز گفته است: «خطوط قرمز ما این است که اگر بار دیگر مسائلی همچون سال ۸۸ پیش آمد، فرمان مجلس را به جاده‌خاکی نکشاند و سفت و محکم از مبانی اسلام و انقلاب دفاع کند».
لاریجانی از سوی اصول‌گرایان تندرو متهم می‌شود که به طور شفاف و قاطع علیه جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ موضع‌گیری نکرده است.
نماینده مشهد و فرمانده سابق بسیج استان خراسان رضوی آبان ماه ۹۲ طرح "الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای" را به خط خود به هیئت رئیسه مجلس ارائه کرد که در آن اشتباه‌های فاحش نگارشی وجود داشت.
این طرح که در آن معاهده "ان پی تی" به فارسی و لاتین "ام پی تی" نوشته شده بود، به همین شکل به امضای بیش از یک سوم نمایندگان مجلس نهم و منتقدان مذاکرات هسته‌ای رسید.

در همین زمینه:

"حکم اعدام محمدرضا حدادی به اجرای احکام رفته است"

"حکم اعدام محمدرضا حدادی به اجرای احکام رفته است"

محمدرضا حدادی متولد ۱۳۶۶ که از سال ۱۳۸۱ در زندان است و به اتهام قتلی که در ۱۵ سالگی مرتکب شده، به گفته پدرش احتمالا روزسه‌شنبه ۱۱ خرداد اعدام خواهد شد. از طرف دایره اجرای احکام به خانواده حدادی این خبر را اطلاع داده‌اند.
متهمی که زمان ارتکاب قتل تنها ۱۵ سال داشته است، احتمالا فردا صبح سه‌شنبه ۱۱ خرداد (۳۱ مه) در زندان شیراز به دار آویخته می‌شود.
پدر محمدرضا حدادی به دویچه‌وله گفت که از طرف دایره اجرای احکام با او تماس گرفته و این خبر را داده‌اند. خود محمدرضا نیز تلفنی به خانواده‌اش گفته که امشب قرار است او را به بخش اجرای احکام منتقل کنند.
حکم اعدام محمدرضا حدادی تا کنون دو بار تا مرحله اجرا رفته اما متوقف شده است. به گفته پدرش خانواده مقتول تقاضای اجرای حکم را کرده‌اند و به همین دلیل حکم به اجرای احکام رفته است.
محمدرضا حدادی متولد ۲۷ اسفند ۱۳۶۶ در زمان دستگیری ۱۵ سال داشته و متهم به سرقت منجر به قتل است.
او در تحقیقات اولیه و در دادگاهی که در ۸ آبان ۱۳۸۲ برگزار شد اعتراف به سرقت و قتل کرده بود، اما سپس در ۱۶ آبان همان سال طی نامه‌ای به دادگاه نوشت که یکی از متهمین با وعده پرداخت پول از وی خواسته با توجه به صغر سن ارتکاب قتل را به عهده بگیرد. او همچنین نوشت که فریب متهم دیگر را خورده و در ارتکاب جرم نقشی نداشته است.

اخبار ضد و نقیض درباره علت خودسوزی یک کارگر در شادگان

اخبار ضد و نقیض درباره علت خودسوزی یک کارگر در شادگان

به نوشته رسانه‌های خبری در ایران یک کارگر شهرداری شادگان به دلیل "مشکلات مالی" خودسوزی کرده است. با این حال شهردار شادگان می‌گوید که دلیل خودکشی این فرد "اختلافات خانوادگی" بوده است.
Arbeiter im Iran, ein gefährlicher Job عکس از آرشیو
به خبرگزاری کار ایران اسماعیل شاوردی، کارگر شهرداری شادگان در استان خوزستان روز هفتم خرداد (۲۷ مه) بر اثر خودسوزی جان باخته است. بر اساس این گزارش آقای شاوردی در یک خانه در حال ساخت دست به خودسوزی زده است.
به نوشته ایلنا این کارگر با مشکلات معیشتی روبرو بوده و در زمانی که اقدام به خودسوزی کرده، شش ماه حقوق خود را دریافت نکرده بود‌.
با این حال حسن مزبانی پور شهردار شادگان، روز دوشنبه دهم خرداد به سایت محلی "صبح شادگان" گفت که حادثه خودسوزی یکی از کارگران این اداره ربطی به شهرداری و شرایط مالی ندارد.
به گفته او با توجه به مکان خودسوزی شاوردی که در یک منزل نیمه ساخته انجام شده، "تنش خانوادگی" سبب این حادثه بوده است.
مزبانی‌پور با اشاره به اینکه حقوق کلیه کارگران طبق برنامه و ماه به ماه به حساب آنان واریز شده، افزود: «طبق شنیده‌ها از نزدیکان و همسایگان محل سکونت فرد مذکور، حادثه از درگیری و تنش خانوادگی حکایت می کند.»

در همین زمینه:

احتمال آزادی تاج‌زاده از زندان تا ۵ روز دیگر

احتمال آزادی تاج‌زاده از زندان تا ۵ روز دیگر
 
هوشنگ پوربابایی وکیل‌مدافع مصطفی تاج‌زاده فعال سیاسی و عضو ارشد دو حزب اصلاح طلب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که در زندان اوین به سر می‌برد، می‌‌گوید که با سپری کردن دوران محکومیت، احتمالا موکلش تا ۵ روز دیگر آزاد شود.
هوشنگ پوربابایی در گفت‌و‌گو با ایسنا گفت: «در پرونده موکلم مجازات‌های یک سال و شش سال حبس وجود داشت، البته مجازات شش سال خود شامل یک سال و ۵ سال حبس بود که در این پرونده۵ سال حبس برای وی در نظر گرفته شد. پرونده جدید موکلم نیز شامل یک سال حبس بود که این مجازات را هم تحمل کرده است».
وی افزود: «پس از اتمام محکومیت ۷ ساله موکلم، پرونده جدیدی در رابطه با غیبت از مرخصی برای وی تشکیل شد که در این پرونده وی به تحمل ۴ ماه حبس محکوم شد. پس از تجدیدنظر خواهی در شعبه ۴۸ دادگاه تجدیدنظر، وی به پرداخت جزای نقدی ۲۰۰ هزار تومان محکوم و حکمش قطعی شد».
پوربابایی در پایان گفت: «با احتساب این موضوع، احتمالا موکلم 15 خرداد ماه آزاد می شود».
تاج‌زاده معاون سیاسی امنیتی وزیر کشور ایران در دوره ریاست‌جمهوری محمد خاتمی بود. او همچون بسیاری از فعالان سیاسی اصلاح طلب، پس از انتخابات ریاست‌جمهوری جنجال برانگیز سال ۲۰۰۹ ایران، دستگیر و به زندان افکنده شد.
وکیل مدافع این زندانی سیاسی پیشتر گفته بود: «طبق ماده ۱۳۴ قانون جدید مجازات اسلامی مبنی بر اینکه در جرائم موجب تعزیر هرگاه جرائم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد، دادگاه برای هر یک از آن جرائم حداکثر مجازات مقرر را حکم می‌کند و هرگاه جرائم ارتکابی بیش از سه جرم باشد، مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند، تعیین می کند. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجرا شود، مجازات اشد بعدی اجرا می شود ..."، موکلم نباید بیشتر از مجازات اشد که ۶ سال حبس با لحاظ پرونده اخیر است، را تحمل کند».

ایران از تلگرام خواست سرورهایش را به داخل کشور منتقل کنند

ایران از تلگرام خواست سرورهایش را به داخل کشور منتقل کنند 
 
دولت ایران از شبکه اجتماعی تلگرام خواست سرورهای پیام رسان خود را به داخل کشور منتقل کند، و دلایل اقتصادی را بهانه این درخواست اعلام کرد.

رضا تقی پور، عضو شورای فضای مجازی ایران، که کار کنترل شبکه های اجتماعی را به عهده دارد، از شبکه تلگرام خواست تا برای ادامه فعالیت در ایران، اطلاعات مربوط به شهروندان ایرانی را به داخل منتقل کند.

او در ابتدا دلیل این درخواست را افزایش اشتغال اعلام کرد، اما در ادامه مصاحبه با رسانه های ایران گفت: "به لحاظ استفاده شبکه های اجتماعی از فناوری رمزنگاری، فیلترینگ (سانسور) این شبکه ها قابل اعمال نیست."

دولت ایران بسیاری از شبکه های اجتماعی معروف جهان همچون فیسبوک، تویتر، واتساپ و غیره را ممنوع اعلام کرده و فقط سایت تلگرام هنوز در این کشور اجازه فعالیت دارد.

اخیرا مقامات ایرانی حمله تازه ای را علیه کاربران تلگرام و اینستاگرام آغاز کرده و تعدادی از مدلهای ایرانی را که از این سایتها برای معرفی حرفه ای خود استفاده می کردند تحت تعقیب قرار داده است.

لازم به ذکر است استفاده از سایتهای اجتماعی فقط برای مردم عادی ایران ممنوع است، وگرنه رهبران این کشور در تویتر و فیسبوک و دیگر سایتها حسابهای شخصی دارند که بطور روزانه آپدیت می شود.

یکشنبه، خرداد ۰۹، ۱۳۹۵

منتظری شالاتان : هر هفته با صدها یا هزاران مرکز فساد مجازی برخورد می‌کنیم

منتظری شالاتان : هر هفته با صدها یا هزاران مرکز فساد مجازی برخورد می‌کنیم

محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور فضای مجازی را «فضایی آلوده و مسموم» خوانده که «مردم از آن رنج می‌برند» و مدعی شده که هر هفته با «صدها و گاه هزاران مرکز فساد» در فضای مجازی برخورد می‌شود.
در گفت‌وگویی با خبرنگاران در حاشیه گردهمایی رؤسای پلیس آگهی، آقای منتظری که به عنوان دادستان کل کشور عضو شورای عالی فضای مجازی است، گفته است که «آنقدر فضای مجازی آلوده و مسموم شده که ما مرتب آن را رصد می‌کنیم و در هفته صدها و گاهی هزاران مرکز فساد را شناسایی و با آنها برخورد می‌کنیم».
این مقام ارشد قضایی اشاره کرده که «قطعاً مردم از این فضای آلوده رنج می‌برند و ما به دنبال حل مشکلات هستیم».
این سخنان به فاصله کمتر از یک هفته از موضع‌گیری آیت‌الله مکارم شیرازی بیان می‌شود که در اظهار نظرهایی متناوب در جریان چند دیدار مختلف، سهم عمده‌ای از فضای مجازی را به «لجن‌زار» تشبیه کرده و خواستار برنامه‌ریزی در مورد آن شده بود.
او در دیدار با وزیر علوم خواستار آن شده بود که دانشگاه‌ها برای «جلوگیری از گسترش فضاهای مجازی ناسالم» دست به کار شوند و در درس خارج فقه خود هم خواسته بود طلاب از «فرصت ماه رمضان» استفاده و «جوانان را بیمه کنند».
این مرجع تقلید ساکن قم، در اوائل اردیبهشت هم او در اوائل اردیبهشت ماه نیز در دیدار با وزیر بهداشت گفته بود که «اطلاعاتی که در زمینه فضاهای مجازی به ما می‌رسد وحشتناک است و مسئولان قضایی و دادستان‌ها باید به این شرایط بد فضای مجازی توجه داشته باشند».
در این زمینه به تازگی آیت شیطان  خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، هم در دیدار با جمعی از طلاب، فضای مجازی را «فضای واقعی جنگ» توصیف کرده بود و تأکید کرده بود که «روحانیون و طلاب، باید مسلح و آماده وارد عرصه مقابله با شبهات و تفکرات غلط و انحرافی [در فضای مجازی] شوند».
موضع‌گیری‌های اخیر آیت‌الله در مورد فضای مجازی، در اظهارات دادستان کل کشور هم بازتاب داشته و او گفته است که رهبر ایران از وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی «گلایه‌مند» است.
این مقام قضایی اضافه کرده که «خوشبختانه تذکرات ایشان اثر کرد و در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی برای ساماندهی شبکه‌های اجتماعی پیشنهاداتی مطرح شد».
در تازه‌ترین جلسه شورای عالی فضای مجازی، روز شنبه هشتم خرداد، برگزار شد، بر اولویت دادن به موضوع شبکه‌های پیام‌رسان، «با تکیه بر رهنمودها و دغدغه‌های» رهبر ایران تأکید شده است.
از مصوبات این جلسه، از جمله «الزام شرکت‌های خارجی پیام‌رسان» فعال در کشور، به «انتقال اطلاعات و فعالیت مرتبط با شهروندان ایرانی» به داخل ایران بوده، و مقرر شده «به تدریج و طی یک دوره گذار یک ساله» شبکه‌های پیام‌رسان بومی در داخل ادامه یابد و با حمایت و ارائه تسهیلات به این شبکه‌ها، «شرایط رقابتی» با شبکه‌های برخط خارجی فراهم شود.
این تصمیمات در حالی است که در نخستین نشست شورای عالی فضای مجازی در سال ۹۵، حسن روحانی، رئیس‌جمهور، با تأکید بر اهمیت ویژه فضای مجازی، خواستار آن شده بود که «گام‌های مؤثرتر و مناسب‌تری» در این عرصه برداشته شود.
آقای روحانی در ۱۹ فروردین ماه امسال هم در دیدار با وزیر ارتباطات و مسئولان ارشد این حوزه تأکید کرده بود که «فساد را باید از ریشه بخشکانیم و یکی از راه‌های مقابله با فساد، باب شدن امور در فضای مجازی است».
«دغدغه‌های» رهبر ایران در مورد فضای مجازی و نیز هشدارهای مقام‌های قضایی در این زمینه در حالی است که بسیاری از مقام‌های و چهره‌های ارشد جمهوری اسلامی، از جمله دفتر آیت‌الله خامنه‌ای به رغم محدودیت‌هایی در دسترسی به فضای مجازی برای کاربران ایرانی وجود دارد، حضوری فعال در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی دارند.

شورای نگهبان دلایل ابطال انتخابات بندر لنگه را اعلام نکرده است

شورای نگهبان دلایل ابطال انتخابات بندر لنگه را اعلام نکرده است

یک روز پس از آنکه وزیر کشور در مراسم آغاز به کار مجلس دهم، از ابطال آرای تنها یک حوزه در این انتخابات خبر داد و از بندر لنگه به این عنوان یاد کرد، معاون سیاسی او می‌گوید دلایل ابطال آرای این حوزه از سوی شورای نگهبان به وزارت کشور اعلام نشده است.
عبدالرضا رحمانی فضلی، روز شنبه هشتم خرداد، در آیین گشایش مجلس دهم، با ارائه گزارشی آماری از روند انتخابات مجلس یادآور شد که در حالی در ۹ دوره گذشته به طور متوسط انتخابات در ۱۲ حوزه انتخابیه باطل شده است، در این دوره انتخابات تنها در حوزه بندر لنگه باطل شده است.
انتخابات در حوزه انتخابیه بندر لنگه به مرحله دوم کشیده بود و در این مرحله بین خالد زمزم‌نژاد و احمد جباری در جریان بود که به ترتیب از سوی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان حمایت می‌شدند.
اما در حالی که نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان با بیش از ۲۳ هزار رأی در مرحله دوم به پیروزی رسیده بود، نفر دوم در این انتخابات خواستار بازشماری صندوق‌ها شد و در نهایت شورای نگهبان در ۲۹ اردیبهشت نظر خود را در مورد ابطال انتخابات در این حوزه اعلام کرد.
در آن زمان خبرگزاری‌ها به نقل از سیامک ره‌پیک، عضو حقوقدان شورای نگهبان و سخنگوی هیئت مرکزی بر انتخابات، نوشتند که «با توجه به مخدوش بودن روند برگزاری انتخابات و تخلفات صورت گرفته، نظر شورای نگهبان بر عدم تأیید صحت انتخابات در این حوزه است».
با این حال روز یکشنبه خبرگزاری ایلنا به نقل از محمدحسین مقیمی، معاون سیاسی وزیر کشور نوشت که در این مورد شورای نگهبان در نامه‌ای ابطال انتخابات را به وزارت کشور اعلام کرد اما دلایل ابطال انتخابات در حوزه انتخابیه بندرلنگه به وزارت کشور اعلام نشده است.
او یادآور شد که «با این روند باید در این حوزه انتخابیه انتخابات میان‌دوره‌ای برگزار شود».
آقای مقیمی همچنین به شائبه دخالت دولت در انتخابات این حوزه انتخابی هم واکنش نشان داد و گفت: «دولت هیچ دخالتی در هیچ‌یک از حوزه‌های انتخابیه نداشته و ما این اظهارات را اتهام علیه وزارت کشور می‌دانیم و این حق را برای خود محفوظ می‌دانیم که با این اتهام‌زنی‌ها برخود کنیم».
رئیس ستاد انتخابات کشور اضافه کرد که «این اظهارات در حالی بیان می‌شود که تا امروز کسی در مورد ادعای دخالت دولت در انتخابات سندی به ما ارائه نکرده است. قبلاً نماینده که حائز اکثریت آرا نشده بود این مسائل را طرح کرد و اخیرا هم نماینده‌ای که موفق به حضور در مجلس دهم شده است، این موضوع را بیان کرده است اما هیچ یک تاکنون سند و دلیل ادعای خود را ارائه نکرده‌اند».
این مقام وزارت کشور در عین حال گفت که «اگرچه [ممکن است] برخی خارج از ساعت اداری اقدام به فعالیت‌های انتخاباتی کرده باشند، اما با اطمینان می‌گوییم که هیچ دستگاه دولتی در انتخابات دخالتی نداشته است».
ایلنا همچنین در موضوع ابطال انتخابات در بندرلنگه به سراغ خالد زمزم‌نژاد رفته و این نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان که اکنون با ابطال انتخابات از راهیابی به مجلس بازمانده است، تأکید کرده که ابطال انتخابات در این حوزه را پیگیری می‌کند.
او همچنین یادآور شده که شورای نگهبان در مورد ابطال انتخابات از او توضیحی نخواسته و مستنداتی به او نشان نداده است.
ایلنا همچنین در گزارش خود به گفته‌های پیشین علی اکبر وحیدی رئیس دفتر شورای نگهبان در هرمزگان، اشاره کرده که گفته بود «نفر دوم انتخابات در مهلت قانونی اعتراض کرده بود و خواستار بازشماری تمامی صندوق‌ها شد، اما بعد از کسب نظر هیئت مرکزی نظارت، قرار شد چند صندوق با اولویتی که خود کاندیدا مشخص می‌کند در حضور نماینده وی بازشماری شود که تغییری در نتیجه به دست نیامد».
بر اساس گزارش وزیر کشور در آیین گشایش مجلس دهم، در مجموع دو مرحله انتخابات در اسفند ۹۴ و اردیبهشت ۹۵، ۲۸۸ تن به مجلس راه یافته‌اند، و در این میان منتخب مراغه پیش از آغار به کار مجلس دهم در سانحه رانندگی جان باخت.
به این ترتیب تکلیف منتخبان در دو حوزه انتخابی مراغه و بندر لنگه در انتخابات میان‌دوره‌ای در خرداد ۹۶ روشن خواهد شد، و در مورد دیگر کرسی بلاتکلیف مجلس دهم، یعنی کرسی اصفهان اختلاف نظر بین شورای نگهبان و وزارت کشور همچنان ادامه دارد.

ایران: هدایت هکری مرکز آمار ایران در عربستان رصد شده است

ایران: هدایت هکری مرکز آمار ایران در عربستان رصد شده است

رئیس پلیس فتا اعلام کرد که مرکز آمار ایران در ۴ خرداد از سه کشور هک شده است. او افزود، برخلاف این تصور که حمله سایبری از سوی داعش بوده است، هدایت هکری در عربستان رصد شده است.
سردار هادیانفر، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (فتا) در جمع پلیس آگاهی استان‌های سراسر کشور گفت که در ۴ خرداد (۲۴ مه) یک حمله سایبری به مرکز آمار ایران رصد شده که شکل این حمله "از لحاظ فنی ارزشی نداشته است".
به گزارش خبرگزاری فارس، رئیس پلیس سایبری ایران افزود که برخی شبکه‌ها این حمله سایبری را به "دولت اسلامی" (داعش) نسبت دادند، ولی این ارتباطی با داعش نداشته است.
به گزارش تسنیم، گروهی که این اقدام را انجام داده، نام خود را "داعس" اعلام کرده که و بسیاری آن را با "داعش" اشتباه گرفته‌اند. این گروه در صفحه سایت مرکز آمار ایران خود را یک گروه سعودی معرفی کرده بود.
او با اشاره به اینکه این هکر سابقه هک داشته و فرد از طریق پلیس فتا شناسایی شده است، افزود: «از تاریخ ۴ خرداد تا ۸ خرداد ماه، ۸ سایت مورد حمله قرار گرفت که ۲ مورد از آنها منشأ داخلی داشت و سایت سازمان اسناد و املاک از آن جمله بود اما در هیچ کدام از این حمله‌ها هیچ اطلاعاتی مورد سرقت قرار نگرفته و در حال حاضر سایت‌ها به شرایط عادی برگشته‌اند.»
بیشتر بخوانید: حملات سایبری سپاه به مقام‌های دولت روحانی
سایت مرکز آمار ایران از ۴ خرداد از دسترس خارج شد و کاربرانی که به این سایت مراجعه می‌کردند قادر به استفاده از بخش‌های مختلف آن نبودند.
گفته می‌شد، کاربرانی که از طریق جست‌وجوگر گوگل قصد ورود به سایت مرکز آمار ایران را دارند با متنی عربی روبه‌رو می‌شوند که ترجمه آن به فارسی "هک ‌شده از سوی داعش" است.
سردار هادیانفر اظهار داشت: «ما IP ها را به اینترپل و پلیس سایبری عربستان ارسال کردیم و در حال پیگیری موضوع هستیم اما دلیلی وجود ندارد که عربستان پشت این ماجرا باشد و این کار صرفاً یک اقدام مجرمانه فردی بوده است.»
بیشتر بخوانید: آمریکا از هفت ایرانی به اتهام هک کردن نهادهای مالی شکایت کرد
"حمله متقابل نداشته‌ایم"
رئیس پلیس سایبری ایران در پاسخ به یک پرسش یک خبرنگار که ظاهرا حمله متقابلی از سوی ایران صورت گرفته است، گفت: «هیچ کار سازمان‌یافته‌ای از سوی کشور در این خصوص صورت نگرفته و ما گزارشی از کشور عربستان نداشتیم البته ممکن است برخی هکرها در واکنش به این اقدام به صورت احساسی کاری کرده باشند.»
بیشتر بخوانید: حملات سایبری و هک‌های فراموش‌نشدنی سال ۲۰۱۵

عراقچی: خسارت‌های ۱۲ سال تحریم چهارماهه جبران نمی‌شوند

عراقچی: خسارت‌های ۱۲ سال تحریم چهارماهه جبران نمی‌شوند

معاون وزیر امور خارجه می‌گوید انتظار نداشته باشیم خسارت‌های ۱۲ سال تحریم، چهارماهه جبران شوند و همه چیز به جای سابق خودش بازگردد. کارشناسان از نگرانی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و نقش نظامیان در اقتصاد ایران می‌گویند.
اقتصاد تضعیف شده ایران هنوز زیر بار تحریم‌های ۱۲ سال گذشته زیر فشار است و به رغم توافق هسته‌ای موسوم به برجام، رونقی در این حوزه مشاهده نمی‌شود.
عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران در گفتگو با خبرگزاری مهر در رابطه با آثار رفع تحریم‌ها پس از اجرای برجام می‌گوید: «این خیلی روشن است وقتی که موانع از سر راه برداشته می‌شود، تا شرایط به حالت اولیه خود بازگردد، زمان خواهد برد؛ به طور مثال وقتی که تحریم نفتی ایران برداشته می‌شود، نفت ایران یکروزه به سطح سابق خود برنمی‌گردد و طبیعی است که بازارها و مشتریان در این بازه زمانی از دست رفته‌اند.»
عراقچی برای نمونه از صادرات فرش به آمریکا می‌گوید که به‌رغم رفع تحریم‌ها، امکان فوری صادرات هزاران فرش به آمریکا نیست، زیرا "ما بازارهای خودمان را در آمریکا از دست داده‌ایم و فرش‌های هندی، چینی و پاکستانی جای فرش‌های ما را در آن بازار پر کرده است و تا دوباره به حالت اولیه خودش برگردد و در مورد فرش ایران در آمریکا تبلیغ و بازاریابی شود، همه اینها زمان می‌برد".
او می‌گوید همین وضعیت را نیز می‌توان به حوزه بانکداری، نفت و بیمه‌ها و غیره نیز تعمیم داد.
ترس سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، فساد مالی و فعالیت اقتصادی سپاه
حسن روحانی روز شنبه ۸ خرداد (۲۸ مه) در مراسم گشایش دهمین مجلس شورای اسلامی طی سخنانی از گفته است کشوری را سراغ ندارد که بدون تعامل با جهان به رشد اقتصادی مناسبی دست یافته باشد.
حسن روحانی در روز گشایش مجلس دهم شورای اسلامی حسن روحانی در روز گشایش مجلس دهم شورای اسلامی
رئیس‌جمهور ایران تأکید کرد که برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی ایران به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز است.
از سوی دیگر روحانی گفت که بسیاری از کشورها به لحاظ استعدادهای انسانی و منابع مادی شرایط‌شان از ایران پایین‌تر است اما دارای رشد اقتصادی مناسب‌تری هستند.
مسئولان ایران بارها ابراز داشته‌اند که شرکت‌های خارجی از ترس تحریم‌های آمریکا با ایران وارد معامله نمی‌شوند. اما مقام‌های واشنگتن می‌گویند علت اصلی خودداری و نگرانی شرکت‌های خارجی در سرمایه‌گذاری در ایران را نباید در تحریم‌ها بلکه در فساد حاکم بر حوزه اقتصاد ایران جست.
بیشتر بخوانید: آمریکا: فساد مالی در ایران مانع اصلی سرمایه‌گذاری خارجی است
عراقچی در گفت‌وگوی خود می‌گوید: «این جبران خسار‌ت‌ها یک مقدار زمان می‌برد و از طرفی برخی شیطنت‌هایی می‌کنند که عمدتا خارجی هستند. آنها نمی‌خواهند که این دستاوردها به ثمر بنشیند که ما در حال مقابله با آنها هم هستیم.»
نه تنها بسیاری کارشناسان، فساد حاکم بر سیستم اقتصادی ایران را از علل اصلی رخوت در حوزه اقتصاد و تولید در ایران می‌دانند، بلکه مسئولان ایران نیز بارها به آن اذعان کرده‌اند.
یکی دیگر از موانع عمده رشد اقتصادی و تولیدی، فعالیت‌های اقتصادی سپاه پاسداران و نقش انحصاری این نیروی نظامی بر پروژه‌های کلان اقتصادی و هر پروژه سودآور دیگر است. این فعالیت‌های سپاه سرمایه‌گذاران داخلی را نیز نگران سرنوشت سرمایه‌های خود کرده است.
بیشتر بخوانید: «دولت پنهان عامل ناکارآمدی اقتصاد ایران است»
علی دینی ترکمانی، کارشناس امور اقتصاد یک سال پیش در گفت‌‌وگویی با دویچه‌وله از "دولت پنهان" و برنامه‌های دولت سخن گفته بود: «برنامه‌ها روی کاغذ طراحی می‌شوند اما وقتی عملیاتی می‌شوند می‌بینیم که خصوصی‌سازی در کار نبوده است و در واقع منابع از دولت به برخی نهادهای شبه‌دولتی منتقل می‌شود.» و منظور او از این نهادهای شبه‌دولتی، نهادهای نظامی است.
این کارشناس اقتصادی در رابطه با خصوصی‌سازی می‌گوید: « دولت قرار است بار اقتصادی را که بر دوش می‌کشد، واگذار کند. اما باید توجه کنیم که واگذاری به معنای واگذاری از دولت به نهادهای اقتصادی نیروهای مسلح نیست.»
روحانی در سخنان خود گفت که کشور به وضع و اجرای قوانینی نیاز دارد "تا بتوانیم محیط کسب و کار را آسان، مسائل بانکی را حل و فصل کنیم و جلوی فساد و قاچاق بایستیم".
بیشتر بخوانید: معاون روحانی: آستان قدس و قرارگاه‌ها باید مالیات بپردازند
مسئولان دولت بارها از وجود ده‌ها اسکله قاچاق در سواحل آبی ایران در خلیج فارس و ورود میلیاردها دلار کالای قاچاق به داخل کشور سخن گفته‌اند که نمی‌توانسته‌اند از چشم سپاه پاسداران دور مانده باشد.
عراقچی در پایان ابراز امیدواری کرد ما در یک فاصله زمانی معقولی شرایط اقتصادی به بازسازی شرایط اقتصادی خودمان برمی‌گردیم.
سفر ظریف به چهار کشور اروپایی
در این میان محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به منظور گسترش مناسبات تجاری و افزایش مبادلات راهی چهار کشور اروپایی لهستان، فنلاند، سوئد و لتونی شده است.
بیشتر بخوانید: دفاع از فعالیت‌های اقتصادی سپاه به نام "صیانت از انقلاب"

علی لاریجانی با 173 رأی رئیس مجلس دهم ایران شد

علی لاریجانی با 173 رأی رئیس مجلس دهم ایران شد 
 
علی لاریجانی روز یکشنبه بار دیگر رئیس مجلس شورای اسلامی ایران شد و با کسب 173 رای نمایندگان به عنوان رئیس موقت مجلس دهم این کشور انتخاب شد.
در انتخابات امروز مجلس پس از لاریجانی، محمدرضا عارف نماینده اصلاح طلبان در پارلمان ایران، با کسب 103 رأی دوم شد.
به گزارش پایگاه مجلس شورای اسلامی ایران، امروز در دومین جلسه علنی مجلس دهم با رای نمایندگان، 11 عضو هیات رئیسه موقت این دور از مجلس انتخاب شدند.

در این رای گیری از مجموع 281 آرای ماخوذه، علی لاریجانی نماینده مردم قم، با کسب 173 رای به عنوان رئیس موقت مجلس دهم ایران انتخاب شد.

مسعود پزشکیان با 154 رای، محمد دهقانی با 136 رای از مجموع 279 آرای ماخوذه به عنوان نایب رئیسان موقت مجلس دهم برگزیده شدند.
علی مطهری منتخب مردم تهران، حمیدرضا حاجی بابایی منتخب مردم همدان ، محمد دهقانی منتخب مردم طرقبه و چناران و مسعود پزشکیان منتخب مردم تبریز چهار نامزد نایب رئیسی موقت دهمین دوره مجلس ایران بودند که مطهری 132 رای و حاجی بابایی 122 رای کسب کردند.

دولت ایران زائران ایرانی را از حج امسال محروم کرد

دولت ایران زائران ایرانی را از حج امسال محروم کرد 
 
علی جنتی، وزیر ارشاد جمهوری اسلامی اعلام کرد که زائران ایرانی در مراسم حج تمتع سال جاری در پادشاهی سعودی شرکت نخواهند کرد.

جنتی گفت که دو کشور نتوانستند در این باره به توافق برسند و هیات ایرانی حاضر به امضای توافق نامه حج نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایرانی ایرنا، جنتی در بیانیه روز یکشنبه 29 مه خود سعی کرده تا مسئولیت عدم حضور زائران ایرانی در مراسم حج امسال را به عهده پادشاهی سعودی بگذارد، در حالیکه روز شنبه وزارت حج و عمره سعودی اعلام کرد این هیات ایرانی بوده که از امضای قرارداد حج خودداری کرده است.

وزارت حج و عمره پادشاهی عربی سعودی، تاکید کرد که هیئت نمایندگی ایران، با امتناع از امضای محضر، مسئول عدم حضور شهروندان این کشور در حج امسال است. در این بیانیه بار دیگر بر مخالفت شدید سعودی با سیاسی کردن حج و دین فروشی تاکید شده است.

جان محمد صديق كبودوند در خطر است

جان محمد صديق كبودوند در خطر است
 
آخرين خبرها حاكى است كه محمد صدیق کبودوند، روزنامه نگار وفعال حقوق بشر کرد ايراني، كه 22 روز است دست به اعتصاب غذا زده اکنون در خطر مرگ قرار گرفته است.

كبودوند از روز نوزدهم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵ در اعتراض به ایراد “اتهامات جدید” و همچنین رد ماده ۱۳۴ قانون مجازات جدید” تجمیع جرائم ” در مورد وی در اعتصاب غذا به سر می‌برد. وی این اتهامات را رد کرده و خواهان آزادی بدون قید و شرط است.

به گزارش سايت " روژی کورد"، امروز یکشنبه 9 خردادماه 1395 شمسی و در بیست و دومین روز اعتصاب غذا، محمد صدیق کبودوند در اثر افت شدید فشارخون ناشی از اعتصاب غذا بی‌هوش شده است و در حال حاضر وی در بخش عمومی بیمارستان بستری شده است.

بنا به اين گزارش، پزشکان اعلام کرده‌اند در صورت تداوم اعتصاب غذا احتمال سکته قلبی وجود دارد و وی باید در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شود، مسئولان بیمارستان به خانواده ایشان توصیه کرده‌اند که در اسرع وقت وی باید به اعتصاب غذا پایان دهد.

اين گزارش بر وخامت اوضاع کبودوند تأكيد كرده و نوشته كه آقاى كبودوند رفته رفته از حالت نیمه هوشیاری به حالت بیهوشی و کما می رود اما با وجود این وضعیت هنوز وی به اعتصاب غذای خویش ادامه داده است.

اين فعال حقوق بشر كورد، روز سه‌شنبه چهارم خردادماه ۱۳۹۵ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام محاکمه شد.

فعالان كورد مى گويند كه با نزدیک شدن به زمان آزادی كبودوند که حدود یک سال از آن باقیست، احتمال آن می رود تا دستگاه قضائی ايران آن بر میزان حکم وی بیفزایند و بدینوسیله جلوی آزادی وی را سد نمیاند.

خبرهای ضد و نقیض در باره بازداشت برادر روحانی

خبرهای ضد و نقیض در باره بازداشت برادر روحانی 
 
محمد جواد منتظری، دادستان کل کشور ایران، روز یکشنبه در باره خبر بازداشت حسین فریدون، برادر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران سکوت کرد.

منتظری در نشست خبری خود حاضر نشد در باره بازداشت حسین فریدون اظهار نظر کند و سکوت کرد.

این در حالی است که خبرگزاری ایسنا به نقل از یک منبع مطلع در نهاد ریاست جمهوری خبر بازداشت برادر رئیس جمهور را تکذیب کرد.

در طی روزهای گذشته رسانه های ایران خبر از غیبت ناگهانی حسین فریدون دادند. سایت الف با بررسی عکسهای هیات دولت روز 26 مه خبر از عدم حضور حسین فریدون در نهادهای دولتی داد و نوشت: "حاشیه‌های برادر رییس جمهور، وی را گرفتار کرده است."

به گزارش رسانه های ایران، از سپتامبر 2013 و پس از انتخاب روحانی به ریاست جمهوری ایران، با انتصاب برادرش به عنوان «دستیار ویژه رییس جمهور در امور اجرایی»، حضور فریدون در هیئت دولت رسمیت پیدا کرد.

روزنامه های وابسته به جناح مخالف دولت روحانی، برادر رئیس جمهور ایران را به فساد مالی و سوء استفاده از "شرایط پسابرجام" متهم می کنند.

شنبه، خرداد ۰۸، ۱۳۹۵

لغو مرخصی زندانیان سیاسی بند زنان اوین

لغو مرخصی زندانیان سیاسی بند زنان اوین

به گفته یک گروه فعال حقوق بشر، همه مرخصی‌های بند زنان زندان اوین با دستور دادستان تهران لغو شده است. به گفته فعالان حقوق بشر این تصمیم در واکنش به بازتاب دیدار فائزه هاشمی با یک زندانی بهایی گرفته شده است.
وب سایت "کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران" به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد، دادستان تهران با صدور بخش‌نامه‌ای همه مرخصی‌های بند زنان زندان اوین لغو و اجازه نامه نگاری با خانواده‌ها از این زندانیان سلب شده است. بر اساس این گزارش پیش از این زندانیان اجازه داشتند به صورت ماهانه برای خانواده‌های خود نامه بنویسند.
به گفته این فعالان حقوق بشر پس از پایان مرخصی پنج روزه فریبا کمال آبادی، زندانی بهایی و بازگشت او به زندان مرخصی‌ها لغو شده‌اند.
بیشتر بخوانید: فائزه هاشمی و موج جدید دفاع و انتقاد از ستیز با دگراندیشان
کمپین بین‌المللی حقوق بشر، اقدام دادستانی تهران را "یک مجازات دسته‌جمعی" برای زندانیان سیاسی بند زنان زندان اوین خوانده است. کمپین بین‌ا‌لمللی حقوق بشر در ایران در گزارش خود تأکید کرده است: «این اتفاق واکنش به بازتاب دیدارهای صورت گرفته با یک زندانی عقیدتی در هنگام مرخصی محسوب می‌شود.»
این گزارش تصریح می‌کند چندی پیش، پس از اینکه تعدادی از زنان زندانی در اوین مراسمی را به مناسبت روز زنان در زندان برگزار کردند، با لغو مرخصی های خود توسط مقامات قضایی روبرو شدند.
دیدار جنجالی در مرخصی
فریبا کمال‌آبادی، عضو ارشد جامعه بهاییان ایران بیستم اردیبهشت ۹۵، برای نخستین بار پس از گذراندن هشت سال از دوران محکومیت‌اش به مرخصی رفت.
فائزه هاشمی در جریان اعتراضات ۱۳۸۸
فائزه هاشمی، نسرین ستوده، ژیلا بنی‌یعقوب، مهسا امیرآبادی و ساجده عرب‌سرخی از هم‌بندان او بودند که بلافاصله پس از مرخصی بی‌سابقه کمال‌آبادی به دیدار او رفتند و عکس و فیلم دیدارشان در شبکه‌های مجازی منتشر شد.
در این میان دیدار فائزه هاشمی با این زندانی خبرساز شد. طیف گسترده‌ای از اصول‌گرایان تندرو به شدت از این دیدار انتقاد کردند.
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه یک روز پس از انتشار عکس دیدار هاشمی و کمال آبادی، این اقدام را "هنجارشکنی" خواند و تاکید کرد اگر این کار به "حد عناوین مجرمانه برسد" با برخورد قاطع روبرو خواهد شد.
بیشتر بخوانید: فائزه هاشمی از دیدار خود با مدیر جامعه بهاییان دفاع کرد
با این حال فائزه هاشمی در پاسخ به این انتقادها گفت: «من دیدن خانم کمال‌آبادی رفتم به دلیل اینکه هم‌بندی من بود و شش ماه با هم زندگی کردیم و بعد از هشت سال برای پنج روز مرخصی آمده و این دیدار خیلی چیز عادی و معمولی و مسئله پیش‌پا افتاده‌ای است.»
فائزه هاشمی ۱۳ دی ماه ۱۳۹۰ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهام "فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی" به شش ماه حبس تعزیری و ۵ سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی، فرهنگی و مطبوعاتی محکوم شد. حکم زندان از در مهرماه ۱۳۹۱ به اجرا درآمد .

درگیری میان افراد "خودسر" و طلبه‌ها در خرم‌آباد

درگیری میان افراد "خودسر" و طلبه‌ها در خرم‌آباد

به گزارش رسانه‌های ایران در جریان سخنرانی حسین الله‌کرم در خرم‌آباد میان "نیروهای لباس شخصی" و برخی طلبه‌های حوزه علمیه این شهر درگیری رخ داد. این درگیری منجر به زخمی شدن پنج طلبه شده است.
خبرگزاری کار ایران روز شنبه (هشتم خرداد / ۲۸ مه) جزئیاتی از درگیری هفته گذشته در حوزه علمیه خرم‌آباد را منتشر کرد.
به نوشته این خبرگزاری سخنرانی حسین الله‌کرم، رئیس شورای هماهنگی حزب‌الله ایران، روز سه‌شنبه چهارم خرداد در محل حوزه علمیه کمالیه خرم‌آباد به خشونت کشیده شد که در جریان آن ۵ طلبه مصدوم شدند.
یک شاهد عینی به ایلنا گفت که درگیری پس از آن آغاز شد که برگزارکنندگان مراسم بزرگداشت "مقام شهدای مدافع حرم" را به "میتینگ سیاسی" تبدیل کردند.
این طلبه حوزه علمیه خرم‌آباد افزود: «ما به برگزارکنندگان گفته بودیم که حوزه قداست دارد و نسبت به مسائل سیاسی بی‌طرف است و با هرگونه اهانت به اشخاص و مسئولان مخالف است.»
به نوشته ایلنا در حمله لباس شخصی‌ها به ساختمان حوزه علمیه خرم آباد خسارت وارد شد. به نوشته ایلنا در حمله "لباس شخصی‌ها" به ساختمان حوزه علمیه خرم آباد خسارت وارد شد.
بنا به ایران گزارش طرفداران سخنران مراسم شعار "مرگ بر هاشمی" سر داده‌اند و همچنین اقدام به "فحاشی ناموسی و هتاکی بی‌شرمانه" علیه مادر، همسر و دختر رئیس مجمع تشخیص مصلحت ایران کردند.
روزنامه قانون نیز در گزارشی نوشت که در پی این اتفاقات یکی از مسئولان حوزه و برخی از طلبه‌ها اعتراض کردند که مورد حمله قرار گرفتند.
این گزارش می‌افزاید: «اینگونه بود كه سه‌شنبه سیاه خرم‌آباد، رقم خورد. طلاب و روحانیون را با بیل و چوب می‌زنند و شیشه‌های مدرسه علمیه را می‌شكنند.»
خبرگزاری کار ایران نیز با اشاره به اینکه درگیری بیش از یک ساعت به طول انجامید، نوشت: «در این حادثه ۵ نفر از طلاب از ناحیه سر، کمر، کتف، دست و بینی مصدوم شدند.»
بر اساس گزارش‌ها افراد مهاجم به شوکر، باتوم و گاز اشک آور مجهز بوده‌اند. با این حال سردار مرتضی کشکولی فرمانده سپاه ابوالفضل لرستان وابستگی افراد حمله کننده به سپاه و بسیج را تکذیب کرده است.

نماینده سابق بم‌، رئیس دادگاه انقلاب تهران شد

نماینده سابق بم‌، رئیس دادگاه انقلاب تهران شد

رئیس دادگستری استان تهران، موسی غضنفرآبادی، نماینده سابق بم را به عنوان رئیس دادگاه‌های انقلاب تهران منصوب کرد. او که دانش آموخته حقوق جزایی است در دهمین انتخابات مجلس ایران نتوانست به این مجلس راه یابد.
روز شنبه (هشتم خرداد / ۲۸ مه) با حکم غلامحسین اسماعیلی، رئیس کل دادگستری استان تهران، حجت‌الاسلام موسی غضنفرآبادی به عنوان رییس دادگاه‌های انقلاب تهران منسوب شد.
پیش از این محمد موحدی آزاد این سمت را بر عهده داشت.
غضنفری آبادی دانش‌آموخته حقوق جزا است و سابقه قضاوت در دادگستری بم را در کارنامه خود دارد. او همچنین نماینده مردم بم در مجالس دوره هشتم و نهم بود.
غضنفرآبادی در دوره دهم نیز در لیست اصولگرایان قرار داشت اما نتوانست به مجلس راه یابد. بر اساس اطلاعات سایت مجلس ایران، او در دوره نهم در دو سال ابتدایی عضو کمیسیون قضایی و حقوقی و در دو سال پایانی عضو کمیسیون فرهنگی بود.
این نماینده سابق مجلس در آخرین نطق‌ خود در ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ در مجلس نهم به شدت از اکبر هاشمی رفسنجانی و دولت حسن روحانی انتقاد کرد.
او در سخنان خود با اشاره به اعتراضات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ گفت: «وقتی که نامه بدون سلام و خداحافظی تنظیم شده و به آغاز شروع فتنه کد داده می‌شود و بسیجی در سطل زباله آتش زده شده و چادر به زور از سر زنان قهرمان ملت برداشته می‌شود؛ آیا نباید دلواپس بود؟»
غضنفرآبادی به طرح "برجام داخلی" از سوی حسن روحانی نیز انتقاد کرد و گفت: «وقتی که این تفکر خطرناک که "باید با آمریکا کنار بیاییم یا به طور دائم تحت فشار از سوی آمریکا باشیم" از سوی برخی مسئولان رواج پیدا می‌کند و تصویر آن در برجام ۲ و ۳ مشاهده می‌شود؛ آیا نباید دلواپس بود؟»

کویت ۴۷ زندانی ایرانی را به مقامات ایران تحویل داد

کویت ۴۷ زندانی ایرانی را به مقامات ایران تحویل داد

پس از توافق‌تبادل زندانی میان کویت و ایران، کویت اعلام کرد که ۴۷ زندانی ایرانی را به این کشور تحویل داده ‌است. به گفته کویت زندانیان با هواپیمای ایران‌ایر به کشورشان بازگردانده شدند. جرایم این زندانیان اعلام نشده است.
نیروهای انتظامی کویت نیروهای انتظامی کویت
روز شنبه (۸ خردادماه) خبرگزاری فارس گزارش داد که مقامات دولت کویت ۴۷ زندانی ایرانی را به مقامات ایران تحویل داد‌ه‌اند.
به گزارش این خبرگزاری خالد الدیین، قائم‌مقام وزیر کشور کویت که مقام مسئول در زمینه‌ی اجرای احکام در دستگاه قضائی کویت نیز محسوب می‌شود، این خبر را اعلام کرد.
خالد الدیین به روزنامه‌ی "القبس" گفت که این تبادل زندانی با مذاکرات و توافق میان دولت‌های ایران و کویت انجام شد.
این مقام مسئول کویتی گفت که نمایندگانی از وزارت‌خانه‌های کشور و دادگستری ایران با همتایان خود در کویت مذاکره داشته و این زندانیان ایرانی با یک پرواز خطوط هوایی ایران(ایران ایر) به خاک ایران منتقل شدند.
بیشتر بخوانید: کویت یک ایرانی را به اتهام "جاسوسی" به اعدام محکوم کرد
احکام و جرایم این زندانیان اعلام نشده است. با این‌حال پیش از این علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت، گفته بود که بیشتر زندانیان ایرانی در زندان‌های کویت به دلیل ارتکاب به جرایم موادمخدر بازداشت شدند.
کویت قوانین سختگیرانه‌ای برای جرایم مرتبط با موادمخدر دارد. سفیر ایران نیز تایید کرده بود که نزدیک به یک چهارم زندانیان ایرانی بیش از ۱۰ سال است که در حبس به‌سر می‌برند.
مقامات وزارت دادگستری ایران و کویت ماه‌ها پیش در پاییز ۱۳۹۳ اعلام کردند که توافق‌نامه‌ای را برای تبادل زندانیان امضا کردند.
بیشتر بخوانید: امکان آزادی دو کویتی متهم به جاسوسی در ایران
عنایتی، سفیر ایران در کویت، همان زمان گفته بود که بنا به این توافق‌نامه تمامی زندانیان ایرانی به زندان‌های ایران منتقل خواهند شد؛ مگر این‌که زندانی ‌خود ترجیح دهد باقی دوران محکومیت‌اش را در کویت سپری کند.
دستگاه قضائی کویت در ژانویه ‌سال جاری میلادی یک ایرانی را به اتهام "جاسوسی و اقدام خصمانه" به اعدام محکوم کرد. این فرد متهم شد که برای حکومت ایران و حزب‌الله لبنان جاسوسی کرده است.
با این‌حال بنا به گزارش خبرگزاری آلمان این متهم در زمان صدور حکم در بازداشت مقامات قضایی کویت به سر نمی‌برده است.
هم‌زمان در همین دادگاه ۱۸ تن دیگر نیز که همگی شیعه‌مذهب‌اند به حبس‌های طولانی‌مدت محکوم شدند. دادگاه کویت این افراد را متهم کرد که قصد انجام "عملیات تروریستی" در خاک کویت داشتند.
بیشتر بخوانید: مقام کویتی ایران را دشمن حقیقی کشورهای حوزه خلیج فارس نامید
مقامات قضائی کویت در مردادماه ۱۳۹۴ نیز از کشف یک محموله سلاح خبر دادند و مدعی شدند که این محموله از ایران به خاک کویت قاچاق شده است. ایران این اتهام را رد کرد.
روابط ایران و کویت، بعد از حمله‌ نیروهای تندرو به ساختمان سفارت عربستان سعودی در ایران، دچار تنش شد. کویت در ابتدا سفیر خود را از تهران فراخواند، اما با گذشت چندماه علیرضا عنایتی، سفیر ایران در کویت، گفت که روابط دیپلماتیک دو کشور قطع نشده و سطح آن نیز تنزل پیدا نکرده است.

واکنش سفارت آلمان در تهران به اعتراض متقاضیان ویزا

واکنش سفارت آلمان در تهران به اعتراض متقاضیان ویزا

سفارت آلمان در تهران سرانجام به اعتراضات و گزارش‌ها‌ درباره مشکل گرفتن وقت مصاحبه واکنش نشان داد. سفارت آلمان در توضیحی با عنوان "افسانه‌های مربوط به روند اخذ روادید" به ابعاد مختلف گلایه‌ها پرداخته است.
پس از گذشت بیش از یک سال از شروع اعتراضات به دشواری‌‌های گرفتن وقت مصاحبه برای دریافت ویزای شنگن و خرید و فروش این وقت‌ها، سفارت آلمان در نوشته‌ای با عنوان "افسانه‌های مربوط به روند اخذ روادید؛ نگاهی به پشت پرده سفارت آلمان" به بررسی ابعاد مختلف این جریان و مسائل مطرح‌شده پرداخت.
در این نوشته با اشاره به شمار زیاد درخواست‌هایی که سفارت به طور میانگین (روزانه ۲۵۰ درخواست) دریافت می‌کند، اعلام شده است که بخش روادید سفارت در حال استخدام تعداد قابل توجهی نیروی جدید است و به زودی این بخش به ساختمان بزرگتری منتقل خواهد شد.
"خرید وقت؛ تصمیم خود مردم"
اما آنچه در این توضیح "موضوع اصلی" نامیده شده، این است که چرا برخی از مراجعه‌کنندگان با وجود اینکه می‌توانند شخصا و رایگان وقت بگیرند به سراغ موسسات بیمه یا آژانس‌های مسافرتی می‌روند؟ بر اساس نوشته سفارت جواب این سوال "زمان‌بر بودن گرفتن وقت از طریق اینترنت" است.
سفارت آلمان در حالی‌که وجود هرگونه ارتباطی میان این نهاد و کارمندان آن با آژانس‌های مسافرتی و موسسات بیمه را رد می‌کند، گفته است که امکان جلوگیری از خرید وفروش نوبت مصاحبه‌ها را ندارد.
قول رسیدگی به "پیشنهادهای مالی"
فروش نوبت مصاحبه‌ها از سوی دفاتر بیمه و آژانس‌های مسافرتی تنها مورد طرح‌شده در میان اعتراضات و انتقادها نبوده است. برخی از شایعات حاکی از آنند که فروشندگان نوبت مصاحبه در مواردی با کارمندان سفارت "ارتباط" داشته‌اند.
بخش پایانی توضیح سفارت آلمان به این موضوع پرداخته و در این رابطه از خوانندگان درخواست شده در صورت داشتن مدارک قابل استناد در خصوص "پیشنهادهای مالی" به کارمندان این نهاد، آن‌ها را برای بررسی و پیگیری به سفارتخانه‌ی آلمان ارائه دهند.

خودسوزى كارگری در شادگان در اعتراض به عدم پرداخت حقوقش از سوی شهرداری

خودسوزى كارگری در شادگان در اعتراض به عدم پرداخت حقوقش از سوی شهرداری
اسماعیل شاوردی خنافره
به گزاارش منابع حقوق بشری در اهواز، اسماعيل شاوردى خنافره،30 ساله،متأهل، كارگر شهردارى شادگان«فلاحيه» در بخش خدمات شهردارى روز جمعه 27 مه به دلیل عدم دریافت حدود 6 ماه حقوق از شهرداری، اقدام به خودسوزی نمود.
بستگان او مى گويند،نیاز اسماعيل كه تنها نان آور خانواده و فشار زندگى وعدم دريافت حقوق و مزاياي ماهيانه و نياز مبرم او به پرداخت هزينه روزمره زندگى خانواده اش و همچنین دلایل و مشکلات دیگر ناشی از عدم دریافت حقوق از جمله دلایل خودسوزی وی بوده است.
به گفته کریم دحیمی فعال حقوق بشر در لندن، يک هفته پيش اكثر كارگران شهردارى شادگان از جمله اسماعيل شاوردى بدليل عدم پرداخت حقوق اعتصاب كردند اما هيچ يک از مسؤولان شهردارى به خواسته هاى آنها اهميت نداده و تا كنون موفق به دريافت حقوق خود نشدند.
گفتنی است که اين اولين بار نيست كه كارگران نسبت به وضعيت معيشتى اقدام به خودسوزى كنند، پيشتر در فروردین ماه 1394 یونس عساکره 34 ساله و اهل خرمشهر(محمره)در اعتراض به تخریب دکه میوه فروشی‌اش در مقابل ساختمان شهرداری خودسوزی کرد و جان خود را از دست داد.
همچنين اميد راشدى اميرى 36 ساله از اهالى رامشير ١مهر ماه 1394 به دلیل اعتراض به اخراج از کار و رد تقاضای بازگشت، در داخل ساختمان اتحادیه اصناف شهر رامشیر اقدام به آتش زدن خود كرد وجان سپرد.
در 27 فروردين 1390 مهدى مجدم 32 ساله شهروند عرب اهوازى بدليل بيكارى در مقابل درب استاندارى اقدام به خودسوزى كرد و بعد از دو روز جان سپرد.